Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Work in progress

Version_3_1Niets zo goed om wat druk op de ketel te zetten als in het publiek te werken met mensen die op uw vingers kijken. Niets nieuws onder zon, natuurlijk, mensen doen dat al sinds eeuwen, maar ‘t is wel de eerste keer dat ik het doe op een site die live staat.

Zodoende dus: ik ga mijn weblog een ander uitzicht geven. Dingen die ik beu ben:

 • de kleuren (altijd dezelfde)
 • het font (te klein)
 • de css (urgh)
 • de variabele breedte (fixed width rules, euh, denk ik)
 • de overdaad aan doodads (gebruikt iemand die tags? en die ratings?)
 • de veel te lange en dus te trage home page (excerpts? sidebars?)
 • dat ik geen header heb (foto’s zijn wijs)
 • dat het allemaal zo blokkerig is (white space rules)

Natuurlijk, uiteraard doe ik zo’n dingen als ik hoedanook toch al duizend andere dingen te doen heb die veels en veels belangrijkers en dringender zijn, maar alla. Zoals hollandse mensen in de business wel eens plegen te zeggen: het wordt geheid een interessante exercitie.

En o ja: al wie zich op de website begeeft en niet de RSS Feed leest: opgelet, vallend puin. Voel u vrij om mij attent te maken op dingen die mis lopen. Van tien negen weet ik ervan, maar laat dat u niet tegenhouden!

21 reacties

 1. En dan nog wel in het midden van de nacht ook!

 2. Look who’s talking. 🙂

 3. Hey, it’s not *my* blog.
  Denk maar eens aan al die mensen die morgenvroeg bij hun tas koffie/thee/cola-light uw blog opensmijten en terstond een hartaanval krijgen van de dinges!
  De hulpdiensten gaan niet weten waar hun kop staat…

 4. Enneh: it needs work ATM. 😉

 5. ctrl-F5 is uw vriend, en al.

 6. Ik gebruik wel degelijk die tags. Handig om via tags in de archieven te duiken als ik een bepaalde post zoek. En minder storend voor u want dan moet ik het niet vragen op Gtalk :p En tja, ratings, ik heb denk ik zelf nog nooit een post hier gerate, maar andere mensen wel. Maar als jij zelf er nooit naar kijkt is het niet nuttig denk ik.

 7. Uw commentaartekst staat te klein tov uw entry-tekst. Mijn zicht gaat achteruit met ouder worden en al, maar toch 🙂

 8. Zeer knap Michel, serieuze verbetering. Font in comments idd te klein en die tags, ja ik gebruik ze ook hoor…

 9. Ik vond de oude fonts wel zo prettig qua grootte, ik houd niet zo van van die hele grote letters, maar in de comments is het weer net te klein inderdaad.

  En het kan toeval zijn, maar dit is de eerste keer dat ik den nieuwe versie zie en het laadde gelijk een stuk minder snel.

  Wel een mooie header, dat wel.

 10. met zo grote letters zou ik persoonlijk de interlinie niet zo wijd zetten.
  en er staat twee keers dat dit de negende comment is.
  en kan die comment niet naast die gravatar gezet worden.
  de tags zij nodig, de ratings zijn totaal overbodig. ik weet nooit wat de mensen raten en ik denk ook niet dat de mensen dat weten eigenlijk: ik denk dat ge die functie beter noemt “op een schaal van 1 tot 5, hoe goed is uw humeur vandaag?”

 11. en ja, ik ben er mij van bewust dat ik een mierenneuker ben.

 12. Ik kom enkel van de RSS naar hier om te commenten, dus laat dat puin maar vallen.

  Het zal cliché klinken maar ik kom voor de inhoud :p

 13. Ik twijfel er niet aan dat het resultaat “mooier” zal zijn, maar het vorige ontwerp was wel een pak meer “1337” 🙂

 14. Ik vind de font toch iets te groot in’t geheel. 🙂

 15. Proper, al vond ik de vorige wel cooler. Nu ja, ratings ed zijn idd overbodig.

 16. Nu ja, ik vond die ratings dan toch wel net plezanter dan uw collectie boeken.

 17. En is dat DIN in de header (om iedereen te pesten)?

 18. Nee hoor. Dax. Net zoals Proximus en De Post en ondertussen de helft van de wereld, lijkt het wel. 🙂

 19. Fotoheader, eindelijk! (en geslaagd)
  Artikels lezen wel ‘lekkerder’ in deze font.
  Slechts twee opmerkingen: 1) rechtse kolom mag van mij duidelijker los staan van de artikels (font kleiner, lijn, andere kleur, headertjes in andere achtergrondkleur, … ?) en 2) standaard kleur voor hyperlinks vind ik maar niks (ook al ‘moet’ dat volgens usability guides).

 20. Ik merk geen plaats voor Google Adsense? /-)

 21. Ok, iedereen ziet dat er nog wat details dienen aangepast te worden, maar we krijgen toch al een goede indruk van het beoogde (?) resultaat.
  Vraag/opmerking: probeer je niet teveel info op een pagina te zetten ? Komt nogal ‘druk’ over.
  Eigen smaak: de vorige font-size vond ik beter en de kleuren vond ik evenwichtiger bij de vorige versie.
  De foto: kraanvogeltjes plooien ook al een hobby ? Sebiet hebt ge geen tijd meer.

1 pingback

 1. Gekadreerd | el73

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑