Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Aargh!

What the fuck?!

Ik had het al een tijd in de mot, dat Outlook 2007 breindood leek bij veel HTML-mail, maar: huh?

HTML in mails wordt gewoon niet gerenderd met IE, net nu IE7 zoveel beter is dan IE6, maar wel met de renderer van Word–waar zijn hun christelijke gedachten?

10 reacties

 1. Van alle dat technisch gebrabbel snap ik geen snars, maar dat Outlook dringend aan modernisering toe is die verder gaat dan een face-lift, is mij wel al duidelijk geworden. Het programma voldoet eigenlijk niet meer aan de/mijn huidige eisen en is bovendien te gevoelig voor allerlei problemen (met blokkererend programma tot gevolg)
  Dus: extreme make-over voor outlook en vlug een beetje!

 2. op tweakers wordt dit gezegd: “Het vermoeden rijst dan ook dat deze beslissing beïnvloed is door een uitspraak van een rechter die bepaald heeft dat Internet Explorer niet meer automatisch aan het besturingssysteem gekoppeld mag worden.”

 3. @vito:

  Van alle Microsoft programma’s vind ik Outlook nog een van de beste. Heel veel mogelijkheden (exchange, …) en het doet proper wat het moet doen. Een programma waar de open source wereld nog geen beter alternatief voor heeft.

 4. Vreselijk. Het zou te maken hebben met de hele anti-trust-problematiek: je mag Outlook-gebruikers niet dwingen om ook IE te installeren. Word daarentegen maakt net als Outlook deel uit van Office. Tof dat ze daarmee rekening houden, maar de met de renderer van Word keren we wel terug naar de middeleeuwen.
  De Campaign Monitor blog (lees ook de commentaren) schijnt wat licht op de zaak.

 5. Misschien is dit zo slecht nog niet, het is niet de bedoeling om complete webpagina’s door te zenden via email, ik wil in mijn mailbox mails zien, geen webpagina’s.

  Mijn eerste reactie was dezelfde als die van u, maar nu ik er enkele dagen later over nadenk is het misschien nog niet _zo_ stom.

 6. Ik begon er ook bijna zo over te denken, maar het vervelend is dat allerlei dingen wél mogelijk blijven. Alleen met vieze HTML in plaats van degelijke html/css.

  Bah.

 7. Mja, voor een mentaliteitsverandering zal het inderdaad niet zorgen, het gaat gewoon moeilijk worden.

 8. Ik gebruik om mijn mails te lezen Thunderbird. Maar Outlook kan naar t schijnt meer dan enkel mails lezen, dus dat zal waarschijnlijk niet volstaan als vervanger.

 9. Terug naar de basis! Alleen maar plain-text mail! 😉

  Neen serieus, het alternatief, RTF, is zonodig nog vozer. Al was het maar om dat te gaan archiveren op lange termijn. Werkelijk een pest voor digitale archivarissen.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑