Déjà entendu

Ik ben behept met een bij tijd en wijlen uitstekend geheugen (niet voor gezichten of mensen of dingen die ik moet doen, haast ik me erbij te zeggen, wel voor patronen en nutteloze zaken), en ik ken wegens omstandigheden, het gehele oeuvre van de heer Hintjens Arno van begin tot einde van buiten.

In de prehistorie van het internet, als er van lyrics sites nog geen sprake was, en al helemaal niet van Arno of TC Matic lyrics sites, heb ik me dagen, weken en maanden aan een stuk beziggehouden met het ontcijferen van alle (àlle) liedjes van die brave mens, en heb ik ze allemaal in een kruisverwijzende website gestoken.

Vandaar dat, telkens de tweede strofe van Hit the night op Jus de box van Arno voorbijkomt, ik een glimlach niet kan onderdrukken. Luister even mee [809 KB MP3]:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De eerste keer dat ik het hoorde, deed ik meteen een hey! en toen ik and I heard that before zong, moest ik luidop lachen.

Niemand? Niemand?

Nochtans, Arno speelt nog regelmatig live Que Pasa, dat in 1982 op plaat zó klonk [414 KB MP3]:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Grinnik.

‘t Is natuurlijk niet zo dat Arno die welbepaalde tekstmosterd in 1982 zelf uitgevonden heeft, welnee, hij is die denk ik gaan halen bij De heer Dylan Bob, en wel in het liedje Guess I’m doin’ fine:

And I’ve never had much money
But I’m still around somehow
No I’ve never had much money
But I’m still around somehow
Many times I’ve bended
But I ain’t never yet bowed
Hey hey so I guess I’m doin’ fine.

Trouble oh trouble
I’ve trouble on my mind
Trouble oh trouble
Trouble on my mind
But the trouble in the world, Lord
Is much more bigger than mine
Hey hey so I guess I’m doin’ fine.

Hoe het origineel wel mag klinken: geen flauw idee. Al wat ik er op tinternet van terugvind, is dat het een demo was, in 1963 gemaakt voor Witmark. En dat het op The Genuine Bootleg Series Take 2 staat. En dat het, volgens minstens één iemand, niet echt een hoogvlieger is.

6 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.