Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Drugs! Druuugs! Druuuuuuugs!!

Ah, de wetenschap. Als er mensen zijn die ik een warm hart toedraag, dan zijn het wel wetenschappers.

Bij D.R.U.G. (Drug Research Unit Ghent), van het UZ, zijn ze op zoek naar proefkonijnen. Gezonde mansspersonen tussen 18 en 50 jaar oud, niet-rokers of al minstens drie maanden gestopt met roken, die geen medicatie gebruiken. [mensen die homeopathische “medicijnen” gebruiken, mogen uiteraard wél meedoen] 🙂

Ze zijn daar namelijk van plan een onderzoek te doen rond een nieuw middel voor de behandeling van een aantal knap vervelende dingen:

  • overdreven slaperigheid overdag
  • ADHD
  • Alzeimer-achtige aandoeningen
  • ongecontroleerd beven

Ik citeer:

Het doel van de studie is om de veiligheid, de verdraagbaarheid en de farmacokinetiek van het middel in oplopende orale meervoudige doseringen te testen. Er wordt ook onderzocht of het nieuwe geneesmiddel een invloed heeft op het inslapen en de kwaliteit van de nachtrust, het psychomotorisch denkvermogen (geheugen en concentratie), het gewicht en de eetlust.

Niet zomaar iedereen mag meedoen, uiteraard: er is eerst een gedegen vooronderzoek (bloed en urine, bloeddruk, electrocardiogram). Daarna zullen gedurende zeven dagen vier panels van telkens tien personen een medicament krijgen, en intensief gevolgd worden: bloed, bloeddruk, electrocardiogram, lichamelijk onderzoek, vragenlijsten, you name it.

Praktisch

Wie geïnteresseerd is, neemt contact op met drug@uzgent.be. Het vooronderzoek (reken vier uur) gebeurt nu vrijdag 19, zaterdag 20 of zondag 21 januari telkens om 8u30. Wie door dat onderzoek geraakt, doet nog zo’n 4 à 5 uur psychomotorische testen in de namiddag.

En wie uiteindelijk aanvaard wordt, moet gedurende zeven dagen zo’n twee uur per dag onderzoek rekenen.

What’s in it for you?

Het warme gevoel dat je de wereld en de wetenschap vooruit helpt!

En negenhonderd euro voor wie goed meewerkt. En als je het zelf niet zit zitten maar wel mogelijke kandidaten kent: een FNAC-waardebon van vijfentwintig euro als je een proepersoon aanbrengt die in de studie opgenomen wordt.

[ter verduidelijking, ik ben niet aan het vissen achter die waardebons] 😀

4 reacties

  1. Ik hou nog even de boot af. Ben nog aan het natrippen van mijn bachbloesemkuur 😉

  2. Pfft. Ik heb twee jaar geleden meegedaan aan een onderzoek naar het effect van vettig eten op een geneesmiddel tegen osteoporose, onder het lichtjes naïeve motto van “baat het niet, schaadt het niet”. €1600 leverde dat op!

    Ware het niet dat ik van mijn sus viel toen ik op nuchtere maag de geur van een bord spek en eieren in mijn neus kreeg.

  3. Mij niet gezien, ik ben al bang van een aspirine

  4. Hmmmm anfetamine (L) ik hou van drugs

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑