Heh

What American accent do you have?

Your Result: The Northeast
 

Judging by how you talk you are probably from north Jersey, New York City, Connecticut or Rhode Island. Chances are, if you are from New York City (and not those other places) people would probably be able to tell if they actually heard you speak.

Philadelphia
 
The Inland North
 
The Midland
 
The South
 
Boston
 
The West
 
North Central
 
What American accent do you have?
Quiz Created on GoToQuiz

Patente nonsens natuurlijk, al kon die test dat niet weten: ik spreek helemaal geen Amerikaans Engels. :)

Ik ben opgegroeid op het Engels van Jan Van Herreweghen en dat van Jeremy Paxman. En in echte situaties spreek ik zeer welbewust continentaal Europees Engels. Geen RP, maar getemperde RP. En geen native speaker zijnde, voel ik me helemaal vrij om er allerlei colloquialismen van overal ter wereld in te gooien als ik daar zin in heb.

Als het moet, kan ik, euh, zuid-Engels Engels spreken of echte serieuze RP, maar dat doe ik alleen als er geen getuigen bij zijn en ik met alleen Echte Engelsmans in de buurt ben. En wat ik helemaal niet doe, al zou ik het wellicht ook wel kunnen, is doen zoals tien jaar geleden Chantal Pattyn deed: een poging tot colloquiaal Engels, doorspekt met allerlei pseudo-Londense glottale stops–so, er, like, you’ve go’a be proud of you new re’ord, roight?.

Bijzonder weinig dat me zo kan irriteren, om het met Brel te zeggen, zo’n niet-native speaker

[…] Qu’aimerait bien avoir l’air
Mais qui n’a pas l’air du tout
Faut pas jouer les riches
Quand on n’a pas le sou

Want zoals mijn vader me eeuwen geleden zei toen ik, denk ik, in onze keuken en tien jaar zijnde een Amerikaans accent probeerde na te doen voor komisch effekt: zorg er eerst voor dat je een taal perfect spreekt, en dan mag je pas doen alsof.

10 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.