User-generated content

Amazon doet al jaren rustig zijn uitstekend goed ding, maar deze had ik op mijn meer dan tien jaar klant-zijn nog niet meegemaakt:

Submitreview

Ze vragen me om een review te maken? En waar heb ik dat aan verdiend? Omdat ik er al een fortuin aan boeken gekocht heb? Ze gaan toch niet weten dat ik een weblog of zoiets heb? Of gaan ze er gewoon van uit dat iedereen wel graag eens een review schrijft?

En waarom enkel voor dit boek en niet voor de ziljoenen andere die ik gekocht heb bij amazon.com en amazon.co.uk en amazon.de en amazon.fr?  Omdat dit een ($99) duur boek is? Omdat het relatief weinig (vijftien user-submitted, op het ogenblik van dit schrijven) reviews heeft? Omdat de reviews te unilateraal goed (allemaal 5 sterren) zijn?

Geen idee.

‘t Is middagpauze, ik vond Absolute Sandman bijzonder goed, en ik ben altijd al tevreden geweest van de mannen bij Amazon, dus ik dacht een goede daad te doen en ze inderdaad een review te schrijven… maar helaas.

Ze weten wat ik gekocht heb, wanneer ik het gekocht heb, en toch moet ik inloggen met naam en wachtwoord als ik de review wil doen. En eens ik ingelogd ben, krijg ik dit te zien:

Writereview

Dit scherm ziet er niet zo uit, maar het is wel degelijk een foutboodschap.  Amazon zegt me dat ik het boek niet gekocht heb, of dat ik het misschien nog maar onlangs gekocht heb en dat ik dus nog een beetje moet wachten vóór ik een review kan plegen.

Normaal gezien zou een dergelijk iets het vermelden niet waard zijn: het komt voor op de beste websites, en in de meest uiteenlopende situaties. Database beetje out of sync, foutje in een query, accounts door elkaar gehaspeld, bug in wieweetwaar een onderdeeltje van teenoftander. Het is net omdat dit bij Amazon eigenlijk praktisch nooit voorkomt, dat het me opvalt.

Spijtig. Amazon stelt me bijna nooit teleur. Nu wel.

5 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.