Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Underwhelming

Altijd een beetje een teleurstelling, nieuwe dingen. Kopen is wijs, gekocht hebben al veel minder.

Maar alla. Ik heb nu, voor het eerst sinds, euh, even nadenken… Euh. Voor het eerst ooit in mijn leven, besef ik net, een state of the art computer thuis staan.

Twee grote monitors, Vista, een goeie grafische kaart, meer geheugen dan ik een stok naar kan schudden, genoeg harddisks om een kat in rond te zwaaien, the works.

Maar: de verbinding met intervis thuis ligt plat.

Enfin, denk ik toch. Ik krijg er in alle geval geen data door. En dat de telefoon het ook niet doet, stemt me niet zo optimistisch eigenlijk.

Grr. Daar zat ik dan: meer computer dan ik ooit gehad heb, en niets om ermee te doen. Mijn data staat ergens anders, mijn installatie-cd’s liggen godweetwaar, de installatie-images staan op een harddisk die ik niet mee had, de spelletjes die ik daar liggen had, zijn jaren oud.

Ik heb dan maar The Princess Bride opgelegd.  En maandag zien we dan wel verder. Of zondag, ‘t hangt er van af wanneer we thuis zijn.

11 reacties

 1. Ahum.

  …een state of the art computer…
  …monitors, Vista, een goeie grafische…

  Zoiets heet nu eens een contradictio in terminis.

 2. @Serge: oh ja, en ik kan er een dozijn Ubuntu’s tegelijk op draaien ook.

  *rolt ogen*

 3. En je hebt nog gelijk ook. Beter dat, dan een dozijn Vista’s 😉
  Waar wacht je dan nog op?
  *strakke kijkers*

 4. *rolt ogen* Inderdaad, heel die discussie MS vs. Opensource is zooo passé. Echt iets voor newbies.

 5. Gelukkig kon je nog bloggen zonder internet. ZO goed is MS Vista: je kan bloggen zonder http://www.winternet.connectie.net

  Ik heb een paar maand geleden hetzelfde probleem gehad: internet werkte niet meer, telefoon werkte niet meer, TV werkte niet meer. De rekeningen waren pertang betaald. Bleek dat de mensen die hier voor ons woonden 8 maanden daarvoor gevraagd hadden om HUN aansluiting af te sluiten. Wij kopen het huis, verhuizen, vragen aan TeleBrol om een nieuwe aansluiting te installeren met alle toeters, internet, bellen, telefoon en TV, krijgen maanden lang rekeningen op onze naam… En plotseling herinneren die flurken zich dat ze nog een opdrachtje hebben staan om een aansluiting af te sluiten (van mensen die daar niet meer wonen). Ondanks een andere naam op de bel en niemand thuis, sluiten die ballen gehakt toch alles af.

  Kwade telefoon naar Telebrol, maar het heeft dagen geduurd voor het weer in orde was.

  Beste Michel, ik hoop dat je niet hetzelfde meemaakt. Indien wel beginnen we een zelfhulpgroep.

 6. Met Ubuntu had je internet wel gewerkt, en met een Mac had zelfs je telefoon gewerkt! Ha!

 7. en met Debian waren mijn onderbroeken al gewassen ook, ik weet het

 8. En kopen is veel , veel te wijs om goed voor je te zijn… Gelukkig zijn er boekhouders en vennoten en echtgenotes en ouders om een mens af en toe de nodige dosis realisme te bezorgen…

 9. Met Debian lagen ze al lang op kleur gesorteerd, gestreken in uw kast, zal je bedoelen?

  Wel enkel de iets oudere, zonder gaten.

 10. Maar gasten toch, gulle snapt er niets van. Met Debian zou je het plezier hebben om je strijkijzer te kopen in een Velleman-Kit setje en zelf te mogen samensteken. Wie begon er hier over linux 🙂

 11. “state of the art computer”

  inconceivable!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑