Ask ii

De mannen van Ask-ex-Jeeves gaven er vorige maand al een lap op, reclamegewijs, en klop een maand later zijn ze terug, met een volledig andere reclame:

ask 01

ask 02

ask 03

Ze is mij opgevallen, de bannercampagne, en dat gebeurt mij niet vaak meer. Ik heb erop geklikt omdat ik benieuwd was wat dat “algorithm” wel zou moegen zijn, en dat doe ik nog minder vaak.

Ik was wel teleurgesteld dat er niet meteen iets terug te vinden was voor de bannerklikkers, maar een zoekopdracht voor “algorithm” op ask.com heeft me dan wel weer aangenaam verrast: op het eerste gezicht relevante zoekresultaten, een “narrow your search” met onder meer rechtstreekse links naar encyclopedie (wikipedia) en woordenboek, een expand your search, een about-pagina met allerlei erop—onder meer search better with Gary dat me eigenlijk wel aanspreekt, en een link naar een eigenlijk wel interessante demo.

Kijk, ik ga Ask eens in mijn Firefox search op default zetten. No higher praise than that, chaps.

(heh, en trouwens: de titel doet me denken aan die taglines van in den tijd op fidonet, uweetwel: “ASCII and you shall receive” of “ASCII stupid questions, get stupid ANSI” of “Press ^H for an IQ test” :))

3 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.