DdUX.org – design for digital user experience

Nu ook nieuw op het interweb: een Nederlandstalige community-site voor User Experience Design. DdUX.org heet het beestje, Design for digital User eXperience. (Ja, ‘t is al goed, stop maar met lachen daar achteraan: probéér het maar eens, een Nederlandstalige versie van die naam te verzinnen waarvan de vlag nog altijd de lading dekt.)

User Experience Design (UX voor de vrienden), dat is, even spieken op de site, “het ontwerpgebied dat zich richt op de positieve totaalbeleving van gebruikers van interactieve applicaties”.

Interactieve applicaties, dat kunnen websites zijn en computerprogramma’s, maar evenzeer bankautomaten, of een afstandsbediening, of een GSM of een GPS of een gesofisticeerde wasmachine of een strijkijzer. En het veld van UX omvat dingen als interface-ontwerp en ethnografie en informatie-architectuur en grafisch ontwerp en allerlei—’t is in alle geval verschuh-rikkuh-luk interessant om doen.

 Voor het moment is de site er vooral voor mede-beoefenaars van de discipline, maar daar komt in de komende maanden verandering in.

O ja: ondergetekende zal instaan voor redactie op DdUX.org: stuur een mailje wie denkt een bijdrage te kunnen leveren. En ondertussen: bezoek de site, lees de eerste inhoud die er nu al op staat, zet de rss in uw rss-lezer, registreer u als gebruiker en leef u uit in de feedback.

14 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.