Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Geïnstalleerd

Pff, voeten in de aarde.

We kijken digitaal van thuis, maar ‘t was hoegenaamd niet evident.

Om te beginnen: de ene aansluiting staat op mijn naam, de andere op Sandra’s naam (als “De heer [voornaam onbekend] Pattyn Sandra”).

Ze hadden me gebeld van Telenet expliciet om te zeggen dat we door die twee contracten echt wel teveel betaalden, en dat ze die dus voorstelden samen te kletsen. Blijkt nu dat die ene aansluiting op mijn naam als zelfstandige genoteerd staat, op een BTW-nummer.

Ik héb dat BTW-nummer al een eeuwigheid niet meer, ik heb Telenet ervan op de hoogte gesteld dat het nummer afgeschaft is, maar blijkbaar konden de twee account toch nog niet gemerged worden. Ik zou een aangetekende brief moeten versturen.

En zolang het niet kan samengezet worden, kunnen ze geen digitale tv door mijn internetkabelmodem trekken. En dus hebben ze een tweede moeten installeren.

“Een tweede, meneer de installateur? Gaat dat dat niet extra kosten?” Blijkbaar niet, zegt die mens.

Tweede probleem: de digiboxcorder moet netwerkaansluiting hebben, maar er was geen netwerkkabel meer van beneden naar boven. En de bestaande mocht niet gebruikt worden, ah nee, die zat op de andere modem.

“Is niet om het even welke internetaansluiting mogelijk, meneer de installateur? Kunnen we niet gewoon een draad aftappen van de router, of van het bakje beneneden?” Nee, blijkbaar niet, zegt die mens: hij mag geen vinger uitsteken naar interne al liggende bekabeling.

Goed, uiteindelijk heeft hij zo’n ding geïnstalleerd waarmee het netwerk via de stroomkabels gaat. Vijfentwintig euro en ik heb, mits een bakje dat ik erbij gekregen heb, in het hele huis netwerk op elk stopcontact. Mja.

Derde probleem: de digicorderbox staat aangesloten, heeft netwerk, maar geen kabelverbinding. ‘t Is te zeggen: de sterkte van het signaal is 83%, maar de kwaliteit is 0%. Na nazicht blijkt het aan de kabel tussen het eerste en het gelijkvloers te liggen: er zou heel erg letterlijk een kink in liggen ergens.

Oplossing: een lange lange kabel van in de hoek van het bureau beneden naar de bijkeuken, door de trap, achter de zetel, achter de computer, achter de spiegel langs de schouw, onder kast, tot zo’n twee en een halve meter boven de hoek van het bureau. Kwaliteit 99%, signaal in de 60%.

Een kabel van vier meter door een gaatje trekken, nee meneer, dat is aan de interne bekabeling raken en dat mag niet.

…maar dus ondertussen is het in orde gekomen. We kijken op digitaal op de ene tv, en op analoog op de andere. We zitten op internet via twee verschillende modems. En we hebben twee facturatiepersonen.

Het zal mij vreselijk benieuwen hoeveel geld we nu meer betalen per maand, as opposed to minder zoals telefonisch beloofd.

En hoe we er dan gaan uitgeraken, met de uitleg over en weer.

17 reacties

 1. Ha, ik ook, dan kan ik me mss dat ook eens aanschaffen. Maar eerst een SCART->VGA adaptor vinden.

 2. Dat is bij mij de reden waarom ik Belgacom TV heb – omdat Telenet geen binnenkabel van voor tot achter mijn huis wou trekken (hoop en al 15 meter). Moest ik zelf doen. Nouja pech voor hun want bij Belgacom was dat in minder dan een halfuur gepiept. Sindsdien wreed content en alles op 1 factuur: TV-Internet-Telefoon, wat ook een gemak is.

 3. Welkom in de wondere wereld van Telenet 🙂

 4. telenet is anders wel een ramp op gebied van facturatie: mijn baas betaald mijn internetfacturen. na mijn verhuis heeft het ettelijke telefoontjes en mails gekost om hun duidelijk te maken dat énkel het aansluitingsadres verandert was en dat ze dat facturen naar de firma moesten sturen, niet naar mij. kwam er nog eens bij dat de firma ook verhuisde – oeps ! – te moeilijk voor telenet – facturatie helemaal in de war…

  op televisioneel gebied kijken wij nog steeds analoog. op sommige kanalen zit serjeus wa ruis op. een geluk dat we die kanalen niet regelmatig bekijken. maar toch jammer. of willen ze persé digitale tv verkopen ?

 5. amaai, een beetje absurdistan ofzo?

 6. wow, dit is echt te gek voor worden. Ik houd het voorlopig toch maar liever bij geen TV. En voor de Champions League ga ik wel naar het café op de hoek kijken

 7. Wij hebben nochtans geen probleem gehad met de installatie een tijd terug. Die mens heeft rustig zijn boel zitten installeren en alle bekabeling die er al aanwezig was een beetje aangepast zodat alle vertakkingen en prutserij ook nog werkte.

  Heel vriendelijke mens was dat. 🙂

 8. Super4004: er had beter iemand betaald voor uw opleiding. Derde persoon enkelvoud van betalen is betaalt. Voltooid deelwoord van veranderen is veranderd.

 9. Hé, maar netwerk op ieder stopcontact is toch wel handig 😉

 10. Dan ging het met UPC toch een stuk beter: digibox in de post gekregen, kabel aangesloten op digibox, digibox op tv met scart, dvd op tweede scart, playstation op scart op digibox, batterijen in afstandsbediening en hup.

  Enige irritatie zover is de onhebbelijke gewoonte van het ding “software updates” binnen te krijgen net in die ene scene van die ene film die we samen al jaren willen zien…

 11. Mja, hebben ook zo’n gedoe gehad met de facturatie: je moet ze eens wijs proberen maken dat twee aparte personen met elk telefoon, televisie en internet, nu elk nog zelf hun telefoon en televisie willen betalen, maar dat het internet vanaf nu gefactureerd moet worden op een bedrijf, een derde instantie dus. En nee, de aansluitingen moeten blijven!
  Heeft geduurd tot ik me kwaad heb gemaakt, den baas heb geëist, en gedreigd heb met schadevergoeding en zo. Het woord advocaat doet overigens ook wonderen :-p : alles was opgelost op minder dan tien minuten. Moet dat eens proberen :-p

 12. Bij mij hebben ze de hele interne bekabeling naar mijne TV opnieuw gelegd, toen ze het internet kwamen installeren!

 13. Ik heb alle eieren in dezelfde Telenetkorf gelegd. Voorlopig nog geen spijt.
  Via Telenet (nieuwe bekabeling via buitengevel, zolder en opnieuw naar beneden zonder problemen). Dus 1x digitale Tv in leefkamer via Digibox, 1x analoog TV in slaapkamer, 1x kabelaansluiting Internet op PC via modem , eventueel ook laptop in bureau, vaste telefoon 24 u op 24 aan 14,95 euro en 2x mobiele GSM telefoons. Alles betaald via één factuur.

 14. I told you so… Telenet sucks.

 15. Ik heb het ooit bij Belgacom geprobeerd. Daar was het pas huilen met de pet op.

  Echt.

  Lees er alles over op http://gdb.skynetblogs.be/post/2957526/

  Met vriendelijke sproeten,
  GDB

 16. De man van Telenet had gelijk toen hij zei dat ge teveel betaalde voor die twee verbindingen. Hij vergeet wel dat ge ook nog te veel betaald voor één verbinding… BelgacomTV al the way !

  @ GDB: Die installateurs zijn niet van Belgacom zelf. Je zat trouwens ook pas in de testfase, trok op niet veel toen. Nu een heel stuk beter. Nergens zo goede beeldkwaliteit gezien als hier in huis.

  PS: Mijn papa werkt niet bij Belgacom, hoor :-p …

 17. het nadeel is dat als ik BTV zou willen maar Telenet niet buiten wil smijten, dat ik nog alle bakjes van BG moet steken… en da zou er toch een beetje overzijn niet?

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑