Kickers

Matblauw, met een dikke rubberen zool; twee maal twee keer vijf ogen met dikke veters erdoor, stiksel op de zijkant, een rode en een groene stip in de hiel om te weten wat links en wat rechts was: mijn jeugd komt madeleine-gewijs weer helemaal terug.

In die tijd droegen we kleren van absorba, rookten grootvaders Corps Diplomatique-sigaren, lazen vrouwen Het Rijk der Vrouw of Libelle-Rosita, was er niemand in de hele school die niet minstens één donkerblauw kledingsstuk aan had en droegen we k-ways rond onze middel en kickers aan onze voeten.

Ik koop al vijftien of twintig jaar Dock Martins, maar ik geef toe: deze reclame zou me wel eens kunnen aanzetten om, uit pure nostalgie, op zoek te gaan naar een paar Kickers.

(Ja, ik weet dat ik er—c’est le cas de le dire—met beide voeten in trap.)

7 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.