Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Work work work work

Duizend dingen te doen en geen tijd. Da’s normale kost, maar nu is het echt overdreven veel dat ik moet doen.

Men hoort mij niet klagen hoor, verre van. Een nieuwe laptop gekregen op het werk en zo, daar steekt een mens graag wat tijd in om het geconfigureerd te krijgen naar zijn goesting.

En o ja: de mensen van de reclameregie wisten me te zeggen dat er een probleem was met de layout van mijn weblog. Dat de rechterkolom onder de hoofdinhoud terechtkwam, dat was vermoed ik niet zo erg, maar dat de reclameboodschappen in de rechterkolom staan en dus ook onderaan een veels en veels te lange pagina stonden, dààr waren de mensen niet zo tevreden mee.

Met rede natuurlijk: mensen die betalen om bovenaan te staan, moeten bovenaan staan. Bleek dat het het probleem was dat Lapin McAdam ook al had opgemerkt: op oude Internet Explorers zorgt te lange tekst in de linkerkolom ervoor dat de rechterkolom naar onder de linkerkolom verhuist.

Met wat geluk heeft een overflow: hidden op de linkerkolom het opgelost. Hoop ik. Ik heb geen Internet Explorer 6 bij de hand waar ik nu ben, dus ’t is wat moeilijk te testen.

De reclames van de week trouwens: afgewisseld één van Microsoft—Defy All Challenges met Visual Studio—en één van SD Worx, Comedy at Worx.

SD Worx is mystery meat navigation maar heeft ook Gunter Lamoot die de klant uitmaakt voor fucking jeanetten, dus ik heb geen klachten. En die van Visual Studio is bloody impressive, zo op het eerste zicht. Zo helemaal spelletjes en alles.

Jawel: ik ben een commerciële hoer, begin maar al te lachen. Maar ‘t is voor het goed van het project, dus ik heb een excuus. En u?

9 reacties

  1. Precies een trend aan het worden… Bij Pietel las ik het ook al. En wat voor laptop hebben we gekregen? Full option quad-core? 🙂

  2. Welnee gij. Een Dell Latitude D820. Tweedehands. Het geld groeit niet op onze rug hoor.

  3. Hohoho! “op oude Internet Explorers” ? Wat denkte gij wel van mij? Dat ik met IE werk? Firefox all the way, dude. Het nieuwste van ’t nieuwste.

  4. Euh, wel, ’t zelfde probleem, ook overflow-dinges. En al.

  5. Het kon toch zijn eh Michel! Wegens luiheid, wat zijn de specs van dat Dell ding?

  6. En ik dus zoeken naar die reklame, blijkt die bovenin op de mooie banner te staan: was dat de bedoeling?

  7. @Martin: ja hoor. Er komt er nog een tweede binnenkort, had ik begrepen. Die zal net onder de banner staan.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑