Archief voor juni 2007

 

Dutch night

vrijdag 1 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Hola beer. Grote klasse, die Hollanders die Henk naar Bal Infernal gehaald heeft.

Emilio Guzman heeft geen grote broer nodig om (helemaal op een andere manier dan zijn grote broer, trouwens) grappig te zijn (en is het wellicht ook ver-schuh-rik-kuh-luk beu dat hij als broer vàn aangekondigd wordt) — een mens begint te begrijpen waarom Emilio Estevez en Charlie Sheen niet dezelfde achternaam hebben.

Henry Van Loon was serieus goed, en Daniel Arends was fenomenaal goed. Foto’s volgen, misschien. Als ik ze uit mijn fototoestel krijg, en als er tijd gevonden wordt.

Meertalig

vrijdag 1 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Een beetje naar aanleiding van wat over-en-weer-gebakkelei bij Pietel, en ook wel in hetzelfde kader als dit hier

Van in het begin dat ik consultantgewijs in Brussel werk, valt het me op dat in gesprekken en vergaderingen en rapporten en contacten niemand er eigenlijk bij stil staat welke taal er gesproken wordt: Nederlands, Frans of Engels. In het begin van een project wordt, zo nodig, even gepolst naar de taal waarin men de deliverables verwacht, maar dat is het zowat. Voor de rest zijn we taal-agnostisch. Niemand die zelfs maar vraagt of wij Frans of Nederlands of Engels spreken, er wordt gewoon van uitgegaan dat de drie kunnen.

De documenten (offertes, projectplannen, rapporten, presentaties, verslagen, yadda yadda) die ik tot nog toe geproduceerd heb, zijn meestal in het Engels opgesteld. De vergaderingen zijn, afhankelijk van de aanwezigen, in het Nederlands en/of Frans, of in het Engels. Van zodra er één ééntalige bij is, is het Engels: dan mogen we in een general meeting nog met vijftien Nederlandstaligen aan het vergaderen zijn, als Eric er bij komt, spreekt iedereen Engels.

Hetzelfde gaat op voor Nederlands en Frans, maar dat heb ik nog niet weten voorkomen. Als er zowel Franstaligen als Nederlandstaligen aanwezig zijn, dan zijn die praktisch altijd minstens een béétje tweetalig. En dan is het–bij De Post toch, daar heb ik het meest ervaring mee–een vrolijke mengelmoes van Frans en Nederlands. Want al zijn er allerlei gradaties van tweetaligheid: iedereen is echt wel van goeie wil. Franstaligen beginnen het meestal in het Nederlands uit te leggen als ze tegen een Nederlandstalige spreken, en gaan dan naadloos over op Frans als het bijvoorbeeld te technisch wordt; het omgekeerde is even waar.

Ik persoonlijk spreek in tweetalig gezelschap, denk ik toch, consistent Nederlands met Nederlandstaligen en Frans met Franstaligen, met op de achtergrond slides in het Engels en op tafel een rapport ook in het Engels. En niemand lijkt daar een probleem van te maken, het minst van al nog ik.

Het kàn natuurlijk dat ik in een compleet atypische omgeving terechtgekomen ben, maar ik heb hier nog geen enkele Franstalige gevonden die arrogantgewijs weigert om Nederlands te begrijpen. Het is, voor zover ik zie, gewoon een non-issue, en niemand die er zich druk om maakt.

Trouwens, voor de vacatures die we proberen in te vullen in ons team (kijk hier! geestig werk! goed betaald! interessante mensen! boeiende omgeving!) (et pour les francophones la même chose) zoeken we zelfs geen expliciete tweetaligen: we zoeken mensen die goed kunnen schrijven in hun eigen taal, en die graag in een klein en dynamisch team werken–er wordt gewoon van uitgegaan dat de communicatie wel goed zal verlopen, dat iedereen zijn best zal doen.

OK, ik word in de winkel in Brussel meestal in het Frans aangesproken. En dan? Al dat gescherm met Vlaamse ontvoogding, ruikt dat niet serieus naar een minderwaardigheidsgevoel? En al die indianenverhalen over de “gemakzucht en de arrogantie van de walekoppen” — op wikipedia hebben ze zo’n regel: Assume Good Faith. Als we daar nu eens allemaal van zouden uitgaan?

Ach wat, ‘t is weekend

vrijdag 1 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Louis en Jan zijn met Sandra naar de tandarts (Louis heeft een gat in een tand, Jan wou ab-so-luut mee), ik heb Anna juist in bed gestoken, en Zelie zat nog wat naar een film te kijken.

En toen ging de deurbel: Karel, van verder in de straat. Of Zelie mag buiten komen spelen.

Mijn broer en ik zijn opgegroeid in wat toen een nieuwe verkaveling was, helemaal op de rand van Sint-Denijs-Westrem, eigenlijk op kilometers van andere kinderen. Ik wou dat wij als wij zo oud waren, wij ook kindjes in de straat hadden gehad om mee te spelen, en ik kon het dan ook niet over mijn hart krijgen om nee te zeggen.

Zelie en Karel op straat

Zelie is dus gaan spelen met Karel. Karel heeft aangebeld bij Esthée, die buiten mag komen als ze gegeten heeft, en Zelie is nu op weg naar Spencer, die “ook wel zal mogen”—dixit K.

Ze wonen allemaal op ons woonerf, of in de straat links en rechts ervan. Zo wijs maat: de stad rules.

links for 2007-06-01

vrijdag 1 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Opnieuw des nachts

vrijdag 1 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ook vannacht schuwden wij het cliché niet.

Tsjok.

Djutoch, en dat de kinderen mijn statiefkop naar de kloten geholpen hebben—ik zal eens moeten naar de fotoboer gaan.

Anna

vrijdag 1 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Haar pokken zijn al een tijd over, en ik heb de indruk dat er niet echt veel littekes achter gaan blijven. Ze heeft één putje in het midden van haar neus, maar een mens moet al goed kijken. De rest lijkt weg te trekken. Oef.

Anna in de zetel Anna in de trekzetel Anna in de trekzetel Anna in de living

Annelies Storms noemt ook wel Tante Krul

vrijdag 1 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 20 reacties

– Annelie-ies!

– Ja?

– Ze zijn hier met de kaartjes voor de kiezing!

– Juiy! Wacht, ik kom naar beneden! Ge gaat zien, ‘t zijn van deze keer wel vree wijze kaartjes ze!

Annelies Storms' krullen

– Ma allé, Annelies! Niet-te-doen! Zo wijs! En met da striksken in uw haar en al!

– Wacht tot dat ge’t vanbinnen gezien hebt…

Annelies Storms

Serieus of wa! Annelies, gij hebt dat er gewoon in gezet dat gij Tante Krul noemt! Gij zijt gewoon zot gij!

– Elaba, elaba! Noemen, noemen… ‘t is wel heten hé in ‘t schoon Vlaams!

Annelies noemt tante Krul

…enige tijd later…

– Annelies, allez toe, doet die deur open.

– Nee!

– Allez Annelies, zó erg is dat nu toch niet?

– …

– Annelies, wees nu toch nekeer redelijk: daar gaat nu toch niemand over vallen? Denk gij nu écht dat de mensen die folders van naaldje tot draadje gaan nakijken op taalgebruik?

LOLCODE

zaterdag 2 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Kijk, ‘t spijt mij, maar dit blijft mij hulpeloos doen giechelen:

525359391_266d6479de_o

Vanalles en meer op lolcode.com. [Via overal een beetje, onder meer eMich]

Schone muzieks

zaterdag 2 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

The Turtles, hier te lande waarschijnlijk vooral bekend van Happy Together [hat tip: futta], hebben echt wel meer op hun palmares:

En, natuurlijk: de oprichters hebben later de Mothers vervoegd. Respeck.

Del.icio.us op 2 juni 2007

zaterdag 2 juni 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Warms the cockles of my heart

zaterdag 2 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

En eens om de zoveel tijd word ik er aan herinnerd dat er nog echt fijne mensen zijn in de wereld, en dat sarcasme echt niet altijd nodig is.

…had ik al gezegd dat ik een redelijk groot fan ben van de heer Scott? En van zijn al wie in de jaren 80 een modem had moet deze kopen BBS documentary? In die mate dat ik ruim een jaar (of meer!) op voorhand bereid was geld neer te leggen omdat hij een camera zou kunnen kopen voor zijn nieuwe documentaire, Get Lamp?

Ja zeker?

Beu gezien

zaterdag 2 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Grmbl. Ik ben de layout van mijn weblog weer beu gezien.

En het heeft er ook mee te maken dat er nu advertentie op staan, en dat die naar mijn zin in de weg staan. Pas op, niet dat ik ze weg wil—elke week dat ze erop staan, brengen ze geld in ‘t bakkie voor Gentblogt—maar ‘t wordt allemaal wel wat overladen, op die manier.

Ik ga nog eens helemaal helemaal opnieuw beginnen, denk ik. Op een rij de functionele vereisten:

 • tekstkolom ca. 580 pixels breed
 • commentaar bovenaan
 • ruimte voor advertentie
  • tot 2 keer 160×150 pixels helemaal bovenaan de pagina
  • eventueel nog eens 160×150 pixels iets lager
  • eventueel 160×600 nóg iets lager
 • meer leveragen van bestaande content (mu ha ha)

De advertenties zijn allemaal 160 breed. Dat is een gegeven waar ik misschien rond kan werken. Ahem.

Iets luchtig—geen vlakken meer, veel wit, lichte kleuren, geen nutteloze tierlantijntjes. Met typografie. En dingen. Het hoeft niet noodzakelijk origineel te zijn, maar ik weiger wel een kant– en klare template te gebruiken. Tijd om met Moleskine en schrijfstok in de weer te gaan.

Later die nacht

zondag 3 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Ja, dat van die lay-out zal dan voor een andere keer zijn. Ik heb er een tijdje op gezocht, en ik vind geen goede oplossing om een kolom van 160 pixels breed met advertenties te combineren met een tekstkolom van 580 pixels breed. Dat samen is al 740 pixels, en op de pakweg 250 pixels die overblijft nog commentaar en dergelijke zetten, is echt helemaal benepen, dat staat veel te vol:

Veel te vol

Zucht. Pfeh. Dju. Daar loopt het al vast, natuurlijk. Misschien dat ik er mij van af kan maken met een tussenoplossing: op de voorpagina de tekstkolom een eind minder breed maken, en dan in de andere pagina’s maar twee kolommen houden?

Veel te vol 2

…maar dan blijf ik zitten met flickr-beelden, die zijn standaard 500 pixels breed en die hebben dus echt wel 550 pixels of zo nodig om niet in elkaar geduwd te lijken. Zucht. Steun.

‘t Zal voor een andere keer zijn. Dan eens.

The ECC

zondag 3 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik heb de mannen van The Evolution Control Committee op het interweb leren kennen, ergens in het begin van de tijdrekening—1994 of 95 denk ik, in alle geval in de periode dat de vuistregel voor downloadtijd “tien minuten per megabyte” was.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Hoe ik er aan moest denken? Ik moest nog wat html nakijken voor een usability test morgen, en aangezien dat dingen zijn die nog beter gaan met een streepje muziek, stond de computer random de library af te gaan. Bleef stil staan op Afrika Bambaata (yay!), en sprong toen naar Whipped Cream, van Herb Alpert and the Tijuana Brass.

How’s that for a segue? dacht ik. Wat, zo blijkt, ongeveer is wat ik een jaar of drie geleden ook al zei toen ik een lijstje maakte van platen die ik toen goed vond. En tegenwoordig met YouTube erbij, kan de leute helemaal niet meer op.

Een aantal illustraties! Om te beginnen: Rocked by Rape, Dan Rather met Herbie Hancock’s Rock It ertussen:

(meer…)

Del.icio.us op 3 juni 2007

zondag 3 juni 2007 in Links. Permanente link | 3 reacties

Ontdekt!

zondag 3 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Die dag, op het werk. Een collega komt aan mijn bureau staan. Nu ja, ik zeg “collega”, dat is in de ruimste zin van het woord: evenzeer collega als de baas van de baas van de collega van uw baas ook eigenlijk een collega is.

Niet dat het er zó enorm hiërarchisch aan toegaat, maar toch.

Ik ga niet zeggen wat hij precies zei, maar het was iets van dezelfde teneur als “…en dus ik was dit weekend bij mijn broek broer, en hij was juist op het internet aan het zoeken naar een Japanse tatoeage, en…”

Lap! dacht ik. Al grinnikend.

Iets minder breed

maandag 4 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Ahem. Toen keek ik op mijn weblog en zag ik dat er plots drie advertenties onder elkaar stonden. Da’s toch wel een béétje des Guten zuviel, me dunkt, om met mijn huidige layout te houden.

Iets minder breed, dan maar, denk ik.

Minderbreed

Zucht.

Groot debat

maandag 4 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ik ben het groot verkiezingsdebat op BRT 1 aan het bekijken in uitgesteld relais. Eerste opmerking: goeie help wat een rommelig boeltje, en miljaar wat is dat slecht belicht! Er is voortdurend een soort lopende lichtband op de achtergrond, waardoor de sprekers er telkens uitzien alsof ze in het schemerdonker staan.

En Verhofstadt ziet er zó ook al niet zo goed uit.

Even op de klok kijken: 2u36 en ze zijn nog maar aan het tweede thema. ‘t Zal niet meer voor vannacht zijn, vrees ik. Jammer.

…alhoewel, ik ga blijven kijken, denk ik. Vadderken en Phara doen dat niet goed, vind ik. Onderbreken, elkaar over de voeten lopen, hun geduld verliezen… nah.

Tyische uitwisseling, in een stukje over justitie:

Vadder: Meneer Vandelanotte, waarom zitten dan die 28 gevangenen in het collectief geheugen van Vlaanderen?

Vandelanotte: (denkt: wat een stomme vraag, alweer — zegt, de situatie wat proberend te relativeren:) Wel, zoals u weet, ik ben een ervaringsexpert in het ontsnappen van gevangenen (Dutroux, remember?)  en dat is een verschikk…

Vadder: (onderbreekt) Ja, u maakt meteen een punt natuurlijk. Toen nam u uw politieke verantwoordelijkheid, vindt u ook niet dat mevrouw Onkelinckx in dit geval ook haar politieke verantwoordelijkheid…?

Vandelanotte: Dat moet iedere minister voor zich weten, ik kan alleen maar vaststellen…

Vadder: (onderbreekt) Dat is nu al de tweede keer dat u dit antwoordt! (ja, hallo, du-uh! wat moet hij doen, alle keren iets anders antwoorden als de mensen dezelfde stomme vragen blijven stellen?)

Vandelanotte: Ja, maar dat is ook zo: ik ga nooit oordelen over iemand anders, dat hij die beslissing neemt of niet. Ik heb dat…

Phara: (onderbreekt) De geloofwaardigheid…

Vandelanotte: …zelf gedaan, en dat is ieder voor zichzelf…

Phara: (onderbreekt) sorry, meneer Vandelanotte! De geloofwaardigheid van een regering waar onder meer ook uw partij in zit wordt onder meer ook door dit bepaald!!

Vandelanotte: Ik zal er op antwoorden, ik zal er op antwooorden.

En dan verder over Stefan De Clercq, dat er 430 mensen ontsnapt waren en dat er praktisch geen haan naar kraaide. Een stom klein voorbeeldje, maar een stomme vraag over een non-issue, en dan nog keer op keer de mens onderbreken… bleh.

Ik ben geen expliciete fan van Renaat Landuyt, maar van daar tot schamper de mens voor leugenaar of incompetent te insinueren zoals Leterme deed, is toch wat ver. Wel een grappige come-back van Verhofstadt, dat van de 400 mensen in gesloten instellingen in Vlaanderen er 100 ontsnappen per jaar. 😀

Tiens, het hele decor doet iedereen er groezelig uitzien, zoals Russische mafiosi in 1994. De belichting, denk ik. En al die mensen die griezelig dicht staan, onrustig schuifelend.

Aaaaargh! “Niet te moeilijk maken, heren!” zegt Phara, op de meewarige toon van een kleuterleidster die twee kleuters elkaars neuskeutels ziet opeten.  

“Het verwijt van Electrabel lijkt werkelijk nergens op,” zegt Leterme, en daarmee is de kous af. Vandelanotte had een balletje opgeworpen, maar Vadder wil niet meer doorvragen, en het moment is voorbij. Weird.

Leterme wollig en negatief (kan dat, in combinatie? jawel dus), en Verhofstadt nerveus en te defensief. Op basis van dit debat, zou ik op Vandelanotte stemmen. Niet dat dat een verrassing is, natuurlijk. Maar alla.

Monday cat blogging

maandag 4 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

In actie:

nephthys

Stardust

maandag 4 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Likkebaard.

(stilte)

maandag 4 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

– …!

– Wàt?

(gebaart) …!

– Ah. Geen stem meer?

(knikt)

Gisteren ook al: de halve voormiddag geen stem meer. Maar vandaag is daar veel keelpijn bijgekomen.

Warm citroensap met zeem, en in bed blijven liggen met een extra deken, denk ik. En hopen, bidden, dat het vannamiddag beter is.

Pot, meet kettle

maandag 4 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

“Straks zien we hoe de Amerikaanse media zich druk maken om glamour-girl Paris Hilton en haar gevangenisstraf.”

Volgt een item van bijna twee minuten.

Del.icio.us op 4 juni 2007

maandag 4 juni 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

David Pattyn Photography

maandag 4 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Kijkt dat zien! Kijkt dat zien!

Schoonbroer David heeft een website met foto’s erop!

België-Holland

maandag 4 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Here comes the science. Kijk eens:

0valuemap

De wereld ingedeeld over twee assen [via]:

The World Values Surveys were designed to provide a comprehensive measurement of all major areas of human concern, from religion to politics to economic and social life and two dimensions dominate the picture: (1) Traditional/ Secular-rational and (2) Survival/Self-expression values. These two dimensions explain more than 70 percent of the cross-national variance in a factor analysis of ten indicators-and each of these dimensions is strongly correlated with scores of other important orientations.

Lees vooral het hele artikel, maar het beeldje zegt al heel veel, vind ik. België, Frankrijk, Luxemburg in een groepje heel erg dicht bij mekaar, en Nedeland een heel eind ver weg.

Landen die volgens dit onderzoek dichter bij België liggen dan Nederland: Luxemburg, Frankrijk, (West-)Duitsland, Finland, Zwitserland, Slovenië, Griekenland, Israël, Croatië, Spanje, Groot-Brittanië en Noord-Ierland, Nieuw-Zeeland, Canada, Oostenrijk, Ijsland en Uruguay.

You go Uruguay, I’ll go my way. Euh. ‘t Klinkt beter als Groucho Marx het zegt. Maar, euh, bij deze is het dus wetenschappelijk bewezen waarom Hollanders en Belgen niet compatibel zijn.

Rosemary’s Suez Baby

maandag 4 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Die reclame van Suez, met een “lachende” pas geboren baby: ik ben er zeker van dat geen enkele van de nitwits die ook maar iets te maken hebben gehad met die reclame, ooit zelf baby’s hebben gehad.

Zoiets, dames en heren reclamemakers, is wat men in technische termen gewoonweg degoutant noemt.

Een pasgeboren baby met scherp opgetrokken mondhoeken, aan het schaterlachen, dat is iets dat alleen zeer diep in de Valley of the Uncanny te vinden is.

For shame.

Propaganda

dinsdag 5 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Aan de uitgangen van Brussel-Centraal staan ze al een tijdje, de mannen met postkaarten. Nors. Stuurs. Met vijf meter verder: een vuilbak vol ongelezen en meteen weer weggegooide propaganda.

Nee, dàn Freya Van Den Bossche. Niet zij persoonlijk, maar de militant van ergens in de 50 (schat ik) die aan de zijingang van Gent-Dampoort stond vanmorgen.

Om te beginnen: relevante plaats. Men kan verwachten dat mensen die aan de Dampoort opstappen, potentiële kiezers zijn. De mannen van Centraal, Brusselse MR-kandidaten meestal, hebben blijkbaar niet door dat de overgrote meerderheid van de mensen die voorbij komen–forenzen–écht geen boodschap aan hen hebben.

Daarnaast: fijn propagandamateriaal. Mooie, frisse kaartjes in een stevige envelop. Ik heb er nog niet aan gelezen wegens werk, maar ik kan me inbeelden dat ik er eens door ga vanavond. En dan kunnen de kinderen ze nog gebruiken als memory-spel.

Leutige propaganda

Maar vooral: zó een positieve meneer dat dat was! Hij zei zo helemaal gemeend “Goeie morgen!”, met een brede glimlach en alles — ik werd er zowaar een beetje opgewekt van.

Dat ze allemaal zo zouden moeten zijn!

links for 2007-06-05

dinsdag 5 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Schrijven

dinsdag 5 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 25 reacties

Zo. One down, three to go.

Ik heb vanavond met oudste dochter Zelie, zeven, het gesprek gehad waar ik al bijna dertig jaar op aan het wachten was.

De situatie: Zelie hysterisch aan het wenen beneden. Dat ze haar huiswerk (een pagina woordjes overschrijven) niet kon doen. Dat haar pen altijd uit haar handen valt. Dat het niet lukt. Krijsen van het wenen.

Handschrift

Ze op mijn knie gezet, geboden rustig te worden, en te zeggen wat er precies aan de hand is. Wat blijkt? Dat ze boos is omdat ze niet meer goed kan schrijven, en dat haar geschrift lelijker en lelijker wordt.

Ah ha!

Ik herinner me ergens in het tweede leerjaar, dat ik ook met een dergelijk probleem zat. Dat ik maar bleef vragen aan mijn ouders wanneer ik mooi ging kunnen schrijven zoals zij, met alle letters die telkens hetzelfde zijn. En dat zij daar geen antwoord op gaven: dat bij hen alle letters toch ook allemaal anders waren, en dat het een kwestie van oefenen was.

Ah ha!

Terwijl dat natuurlijk een helemaal verkeerd antwoord was! Ik heb het zo aan Zelie uitgelegd, en ze was er toch redelijk weg mee…

Of ze zich kon herinneren, helemaal in het begin toen ze net leerde lezen, dat ze toen de woordjes letter voor letter las? En of ze dat nu nog doet? Neen, wist ze: nu leest ze hele lettergrepen of woordjes, geen aparte letters.

Wel: dat het bij het schrijven precies hetzelfde is. Vroeger moest ze letter voor letter schrijven, en nadenken over alle stukjes van elke letter: bolletje, stokje naar boven, lus naar beneden, streepje, puntje. Wat later moest ze niet meer nadenken over die stukjes letter, dan dacht ze gewoon “d” of “a” of “k” en schreef ze die letter. En nu schrijft ze altijd maar sneller en sneller, maar heeft ze nog niet genoeg oefening om helemaal zonder nadenken te schrijven: als ze dat doet, dan komen de letters er lelijk uit.

En de oplossing? Geen goed nieuws, helaas: de enige manier om een eigen vast geschrift te hebben, is veel schrijven. Dat ze er echt helemaal niet meer over moet nadenken, dan komt het helemaal automatisch vanzelf. Maar… dat zal nog een tijdje duren. Meer dan een jaar, misschien. En ondertussen is het zeer vervelend, jawel.

Soms zijn er geen gemakkelijke antwoorden. Het is een beetje zoals muziek leren: dat gaat ook niet zomaar zonder oefenen. Maar! Het goede nieuws is dat het echt niet anders kan dan goed aflopen, als ze maar veel schrijft. En! Dat ze nu weet waarom het is, en dat er een einde aan

Positief blijven

woensdag 6 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 27 reacties

Ik kreeg zonet deze mail toegestuurd. Twee woordjes eruit geknipt om de naam van de afzendende partij niet meteen te verklappen:

Quote van de dag
“Op de partij spreek ik altijd de waarheid. Thuis durf ik al eens liegen!”
Frank Van Hecke (Vlaams Belang) in de Laatste Ronde (één), 20070605

Goed bestuur volgens het Paars recept

Bij het aantreden van Guy Verhofstadt beloofde hij ons de “Modelstaat”, waarbij de nadruk lag op “snel en efficiënt”. We stellen alleen maar vast dat de beloften primeren op realisaties. En vooral dat de modelstaat gebaseerd is op een goed nieuws show , want slecht nieuws communiceert men niet. Dit is een klein staaltje van wat Paars goed besturen beschouwt:

BEGROTING:

Stookoliefactuur: De stookoliesector zou volgens de minister van begroting voor 100 miljoen euro tussenkomsten aan de verbruikers betalen, wegens de grote inkomsten door de sterke stijging van de olieprijzen. Nadien bleek het te gaan over een lening aan de Regering, die moest worden terugbetaald. Dit bedrag was echter niet begroot…

Door 26 foute afrekeningen in de personenbelasting ontbrak er plots 880 miljoen euro in de begroting. De fout zou niet opgemerkt zijn omdat de automatische veiligheidsfilter om onbekende redenen was uitgeschakeld

De begroting is schijnbaar in evenwicht. Dit is vooral te danken aan de vele eenmalige ingrepen, waaronder de verkoop van overheidsgebouwen. Deze gebouwen werden verkocht onder de waarde om ze nadien aan zeer hoge prijzen (boven de marktprijs) terug te huren. Van één gebouw werd de opbrengst zelfs opgesoupeerd door drie jaar huur.

JUSTITIE:

mislukken van het informatiseringsproject van de rechtbanken: Het Phenix-project kostte 12 miljoen euro. Het diende om justitie te voorzien van moderne software, mar het functioneert niet. De reeds bestaande systemen worden nu zelfs niet meer onderhouden.

ontsnapping van de gevangenen: mega ontsnapping van 28 gedetineerden uit de gevangenis van Dendermonde en de ontsnapping van Murat Kaplan. Dit door gebrek aan verantwoordelijkheid voor renovatie en modernisering van de cellen. Niet te vergeten de ontsnapping van Erdal ondanks het toezicht van de staatsveiligheid.

BELASTINGEN:

Akkoord dat de personenbelasting voor een stuk is gedaald, maar deze verlaging werd gecompenseerd door de verhoging van de accijnzen op tabak en brandstoffen, verhoging van de energieheffingen, invoering van de Eliatax, solidariteitsbijdrage van bedrijfswagens, verzekeringstaks van 1,1% op premies, roerende voorheffing op beleggingsfondsen en vastrentende effecten en tot slot de invoering van de verpakkingsheffing.

De onafhankelijke organisatie OESO zegt dat de belastingdruk in België blijft stijgen. Tegenover vorig jaar is de fiscale druk toegenomen van 45% tot 45,4%. De gemiddelde belastingdruk in de OESO-zone bedraagt 35,9%.

Over de modelstaat wordt er nu met geen woord meer gerept. Verhofstadt beseft dat dit het laatste restje van zijn geloofwaardigheid volledig zou wegnemen. Zeg nu zelf wie gelooft die man nu nog!?

Misschien had u het geraden, en die laatste zin verklapt het eigenlijk ook al: ’t zijn onze olijke vrienden van de CD&V!

Euh. Waar precies zit het verschil tussen dit en de communicatie van het Vlaams Blok? Of vergis ik mij daar volledig in, dat politiek gaat om méér dan alleen maar zeggen wat iemand anders volgens u verkeerd doet? Dat er ook nog eigen ideeën moeten in zitten, als het even kan voorstellen om de zaken op te lossen, of toch minstens een begin van visie?

We zijn in de laatste week voor de verkiezingen, en dit is de boodschap naar de kiezer en naar de (potentiële) sympathisant? Niet één woord over de voorstellen, niet één woord over zichzelf?

Kijk, ik kan mij eigenlijk wel vinden in de christendemocratie, veel meer in alle geval dan in het liberale gedachtengoed. Maar als het op deze manier moet, met zuivere afbraakpolitiek, dan krijg ik een degout van de CD&V.

“Het Vlaams Blok haalt stemmen door anti-politiek? Wij kunnen dat beter!” Ik dacht verdorie dat die akelige Pieter De Crem voor altijd een marginale clown zou blijven, maar neen dus, blijkbaar.

Gent in 3D

woensdag 6 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Check-it-out! [via eMich]

3D gent

3D gent 4

Gent, ergens net voor of tijdens de Gentse Feesten vorig jaar gefotografeerd, van vier kanten zelfs!

links for 2007-06-06

woensdag 6 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Trek

donderdag 7 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Het moet geen geld kosten om hilarisch te zijn:

*zucht*
Voor wanneer dat we nog eens een film gaan maken?

Nu ook met internets!

donderdag 7 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Het blijft grappig: MIVB/STIB.

links for 2007-06-07

donderdag 7 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

En toen werd het stil

donderdag 7 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Want dendezen heeft zijnen bruinen opengetrokken en Titan Quest gekocht.

Titanquest

Hooooboy. In dezelfde traditie als Gauntlet (all dis ruhnning iz giving me a good pump in der legs, remember?) en Diablo: hack & slash!

Rondlopen, klikken op wat blinkt om er leventjes en gerief uit te halen, klikken op wat beweegt om het dood te doen.

Aaah… meer moet dat niet zijn. O ja, behalve dat het 1600×1200 is en volledige anti-aliasing en màchtig schoon, en alles beweegt en het gras wuift als g’er door loopt, en alles, en alles.

Titanquest 2 Titanquest 3

So if you’ll allow me: ik ga snel trug, monsters doodslaan.

[for the record: jawel, “zijnen bruinen opentrekken” vind ik—shades of goatse—zo ongeveer de meest gemene zegswijze die er is]

Zo wijs!

vrijdag 8 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik had vandaag een dag home office gekozen wegens persconferentie voor de Gentse Feesten. Dat stond al een halve eeuwigheid vast, wij hadden daar bij Gentblogt zowat een halve planning aan opgehangen, en alles.

Maar!

Toen stond ik daar dus, in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, en toen was het daar redelijk doods en verlaten leeg:

Leeg Leeg

Gebeld, geconfirmeerd dat het wel degelijk dààr was, en te horen gekregen dat het pas volgende week zou zijn. Ack!

Niets aan te doen, rustig terug naar huis terug, verder werken.

…en op de terugweg kwam ik langs de Vrijdagsmarkt.

Zo. Ongelooflijk. Wijs.

Vóór Bayram stond het vol—de mens zelf was naar aloude gewoonte blijgezind vanalles naar iedereen aan het roepen. De Vrijdagsmarkt zelf was een bijenkorf van bedrijvigheid, het leek er ondanks het grijzige weer wel een mediterrane stad. Ik kwam voorbij een café waar de meneer van in zijn deurgat stond, tegelijkertijd kwam de facteur voorbij: “Ah Marcel!” “Hey! hoe is ‘t?”

Veel meer dan dat heeft een mens niet nodig om blijgezind verder te schrijven aan zijn specificatiedocument voor het werk.

[de persconferentie bleek trouwens tóch vandaag te zijn, maar in de Opera; ‘t is die van Trefpunt die pas volgende week is]

Del.icio.us op 8 juni 2007

vrijdag 8 juni 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Meryame

vrijdag 8 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Oh. Zo’n mooie mevrouw, Meryame Kitir.

En ze is nog mooier met haar haar helemaal kort.

Is het helemaal politieknietcorrect van mij om de multiculturele samenleving ook hiervoor toch een zeer goed idee te vinden? :)

Spreading myself a little thin

zaterdag 9 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Vijftien dingen tegelijk doen, it’s not all it’s scratched up to be. Vooral niet als daar een time sink zoals Titan Quest bij komt.

Ik heb de indruk dat ik vandeweek al meer elders geschreven heb dan op mijn eigen weblog:

 • User-centered design is nergens voor nodig, op ddux.org. Ik bedoel het ernstiger dan het misschien klinkt: het spanningsveld tussen de poeta vates genre Ives-gestuurd-door-Jobs die jaren ervaring geïnternaliseerd heeft en het usability-onderzoek-vooromdat-het-moet, en alles en nog.
 • Parasites dans le métro, op bxlblog. Jamaar, ‘t is waar. Smerige muggen in Brouckère, ze zouden daar iets moeten aan doen van de MIVB.
 • Gent zingt Hazes (lookalikes gezocht), op gentblogt. Hazes heerst zó zwaar, een mens kan dat niet genoeg gezegd hebben. En toen Geert-van-de-organisatie bevestigde dat het echt niet om de zot te houden zouzijn, was ik zó content.

Allez ju. En dan nog eens een wiki voor Gentblogt en de Gentse Feesten met één oog in het oog houden. En een mailinglijst en een mailbox die er, ook voor de Gentse Feesten, bij gekomen zijn.

‘t Worden drukke tijden.

O ja: ik wil me uitdrukkelijk distantiëren van het grafisch ontwerp van ddux.org, vóór daar commentaar op komt.
update: te laat. So be it. :)

Belspel

zaterdag 9 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Een oudje, maar het blijft lachen.

Het duurt een eeuwigheid, maar dat doen die spelletjes toch ook, uiteindelijk.

Del.icio.us op 9 juni 2007

zaterdag 9 juni 2007 in Links. Permanente link | 2 reacties

Lurken aan een zeventienjarige

zaterdag 9 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Ha, Sandra is weer eens naar één van haar nachtelijke uitspattingen vol drank en dans en muziek, terwijl ik thuis met de vier kinderen zit.

051201bowmoreDan maak ik van de occasie gebruik om nog eens te slurpen van een zeventienjarige. Bowmore, meer bepaald. “Bold and splendid”, zegt men alhier. En bij McGee’s is het

Phenomenal and dignified. Creamy yet very firm. Viscous. Palate shows nuts, garden leaves, fresh charcoal, bitter orange peel, delicious damp ferns. Some frozen orange juice concentrate in the nose. The entire malt, not just the aroma, evokes associations with the smell of wet moss and ferns the morning after a long rain. The skill in the vatting and composition is amazing. Magnificent, delicious, and one of my favorites.

Ik ben er helemaal voor te vinden. Mmmm. Islay Single Malt, ik begin ze te verzamelen: naast deze Bowmore 17 heb ik ook nog een onnoemelijk fantastische Laphroaig 30 staan, en mijn eerste kennismaking met de soort, de Ardbeg 10–een barbecue in een glas—die is ondertussen bijna leeg.

Een mens zou denken dat ik mij als een kenner wil voordoen, maar neen hoor: ‘t is alleen een ambitie. Gelijk sommigen de ambitie hebben om te lopen (terwijl er nochtans dingen als abonnementen op het openbaar vervoer bestaan, om niet te spreken van fietsen, maar passons), zou ik graag meer kennen van whisky.

Ik drink het ondertussen al graag. Da’s stap één, denk ik: twee jaar geleden kreeg ik het ternauwernood binnen, nu drink ik regelmatig een glas.

Stap twee heb ik ook al een tijd achter de rug: zoals andere mensen geld uitgeven aan sigaretten of uitgaan, koop ik regelmatig eens een fles goeie whisky bij de Spar om de hoek.

Stap drie? Meer drinken? Een club of zo? Met diepe lederen zetels?

Crüe

zaterdag 9 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Bring on the Heavy Metal Umlaut!

Mötley Crüe: ik ben er heel mijn leven helemaal niet voor geweest. Sorry, metal-gasten die niet op een podium geraken zonder een buslading Elnett, da’s geen spek voor mijn bek. Tjaha, dogmatisch zijn in muziek, het is ons allemaal wel gegeven.

Crue

Toen we jong en onschuldig waren, welteverstaan: nu heb ik geen dogma’s meer. (Behalve dan dat akelig gedoe van Roos Van Acker bij Laïs (maar dat zou ons te ver leiden (trust me))).

Ik was aan het kijken naar Seven Ages of Rock op BBC, over metal, en daar sprak Lars (geweetwel, de drummer van Metallica) Ullrich erover dat ze op zoek waren een sound zoals die op Dr. Feelgood van, just, de mannen van Crüe.

Meteen naar de platenbak, mijn verzamelaar van M.C. op de pick-up gelegd, en jawel hoor: miljaar wat een muur geluid!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

(En ook wel: more cowbell!)

Moet ik nu mijn vooroordelen opzij zetten? Hebben die kerels nóg degelijke nummers gemaakt? Trrr… zo mijn wereldbeeld doen kantelen, ‘t is niet proper.

Chat! Chat! Chat!

zondag 10 juni 2007 in Kinderen. Permanente link | 12 reacties

Anna’s allereerste woord naast “mama” (generische term voor volwassenen), was al meer dan een maand geleden chat. In de zin van “poes”, maar dan in ‘t Frans.

Volg mee hoe ze meevolgt op de computer, terwijl ze op mijn schoot zit. Eerst zijn er nog foto’s van olifanten te zien, en dan ga ik naar I CAN HAS CHEEZBURGER en scroll ik een beetje door het archief:

Voor de goeie

zondag 10 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Gestemd vanmorgen. Op weg naar het stembureau Aline tegengekomen en succes gewenst. De raad van mijn madam opgevolgd en die van Els.

En achteraf langeweest bij het buurtfeest aan de andere kant van het water:

Buurtfeest

En heel de namiddag tot vanavond laat zal de televisie aan staan—niets zo fantastisch als verkiezingen. Van mij zouden er elk jaar mogen zijn. :)

Onverwacht

zondag 10 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

In Gent valt het nog (een beetje) mee, maar in de rest van Vlaanderen… urgh.

Gent 12 op 100

Er zullen wel genoeg analyses komen, zeker? En dan met een tripartite op stap? Trrr.

links for 2007-06-10

zondag 10 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Beschaamd

zondag 10 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 98 reacties

Ik ben dezelfde mening toegedaan als An: schaamtelijk.

De CD&V heeft niet eens zó enorm erg gewonnen, en nu gaan ze doen alsof het allemaal dankzij de inhoud van hun gedachtengoed zou zijn, en dankzij hun opbouwende campage, en watnog…

In welk alternatief universum leven die mensen? De CD&V heeft, de hele campagne lang, quasi niets anders gedaan dan afbreken en paars de schuld geven van al wat mis liep in de hele wereld. Ze zijn zelf met weinig of geen ideeën naar voren gekomen, nog minder met praktische ideeën, en nóg minder met eigen of nieuwe ideeën.

En amalgamen maken, en dingen door elkaar draaien, en de bestuursniveaus door elkaar smijten, en de geschiedenis vervalsen, en demoniseren, en zo verder en zo voorts.

Johan Vandelanotte heeft een, vind ik, bijzonder mooie en eerlijke nederlaagspeech gegeven. Hij zei daarin onder meer dat het flauw zou zijn om te zeggen dat de kiezer sp.a verkeerd begrepen heeft: het is zo dat de sp.a de kiezer verkeerd begrepen heeft, en dat er moet gekeken worden wat er mis gelopen is.

Wat is er mis gelopen? Dat de Vlaamse kiezer een mossel is. Een domme, domme mossel. Die zich laat vangen aan plat populisme. Die te leeg is om zelf informatie in te winnen, die nniet verder kijkt dan de kop in het Laatste Nieuws, en die het geheugen van een mug heeft.

Wat er mis gelopen is, is dat de sp.a de kiezer overschat heeft.

Lose my own head next

zondag 10 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik heb twee PSP’s. Eén zelf gekocht, één gekregen wegens wedstrijd van bwards gewonnen.

Ik “gebruik” geen van beide, tegenwoordig, maar ik wou er morgen wel eentje meenemen naar Brussel. Mij doodgezocht vandaag: geen van de twee teruggevonden. Een hele stapel spelletjes, dat wel, maar geen spoor van die PSP’s.

Crap maat. Sometimes it sucks to be me.

I dunno

zondag 10 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 31 reacties

‘k Weet niet.

Layout

Soms denk ik ja, dan weer denk ik meh.

Aftermath

maandag 11 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 31 reacties

Ach, de eerste teleurstelling voorbij: zo dramatisch is het allemaal niet, met opgeheven hoofd en in waardigheid afscheid nemen is beter dan natrappen en kwaad zijn op de wereld.

‘t Zal mij serieus benieuwen wat de regering zal zijn, ik kijk echt serieus uit naar de volgende dagen en weken.

Résultats

Bart De Wever, die ik altijd een sympathieke kerel gevonden heb ongeacht zijn gedachtengoed, geeft al sinds jaar en dag aan—en gisteren ook nog—dat hij toch wel op zijn strepen zou staan qua staatshervorming, en als ik met niet vergis was het één van de argumenten van Leterme om uit te leggen waarom hij absoluut premier wou worden.

Dus, euh, wat was het ook alweer? Brussel-Halle-Vilvoorde onverwijld splitsen (moest dat niet tegen volgende zondag?), en tegelijkertijd de faciliteiten nu ook echt laten uitdoven, en onder geen enkel beding ook maar één vierkante meter Vlaamse Grond afgeven en zo?

Staan daar tegenover: PS en MR, geen van beiden zwaar afgestraft voor “de blunders van paars” (zucht), die allebei gezegd hebben dat ze geen vragende partij zijn voor een staatshervorming (lees: ge zult zwaar mogen betalen voor wat ge ook denkt nodig te hebben). De PS zei vanmorgen al bij monde van Laurette Onkelinx dat ze eigenlijk geen grote graten zag in een tijdje oppositie, en ik kan me inbeelden dat ze daar bezuiden de taalgrens een set zeer lange messen zeer scherp aan het wetten zijn, en dat ze met de grove borstel de caroloregiaanse augiasstal gaan aanpakken.

May you live in interesting times indeed.

Och, en voor de rest: het programma van de CD&V is al met al redelijk weinig ambitieus, ‘t is geen VLD-anno-jaren Thatcher of zo, dus ‘t is niet alsof ze het land in de verderfenis gaan storten. Zeg wat je wilt over de CD&V, het zijn niet echt avonturiers. En er zijn de afgelopen jaren maatregelen genomen en trends ingezet waar we eigenlijk wel trots op mogen zijn, en die niet op één twee drie afgeschaft of teruggeschroefd kunnen worden, ‘t is altijd dat. Het schip van staat is, denk en hoop ik toch, in relatief veilige handen.

Constructieve oppositie voor de sp.a federaal dan maar? En ondertussen, dare I say, verder gewoon “goed bestuur” doen Vlaams en in Gent?

En dan afspraak binnen enkele jaren. Vier jaar of twee, dat zien we dàn wel weer, nee?

Vogels

maandag 11 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Fuut. Kauw. Snip. Klapeks. Fluiter. Grauwe vliegenvanger. Tureluur. Tapuit. Oehoe. En maar liefst drie soorten plevier: kleine, goud- en bontpek-.

Serieus, gasten: ik denk dat de productverantwoordelijke postzegels de mensen aan het uitlachen is. :)

Zerstört

maandag 11 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Problemen zowel in Noord als in Zuid! Het hele treinverkeer ligt in duigen!

Nog een geluk dat de trein van en naar Dampoort daar meestal niet zo enorm veel last van heeft: ze hebben hem in Centraal alleen verkast van spoor 2 naar spoor vier, en hij is maar met een kleine acht minuten vertraging vertrokken.

Vertraagd

Ik had van de antratie deze morgen Sandra’s sleutels trouwens meegenomen naar het station, zodat ik moest terugkeren en een trein later moeten nemen hebben. Blijkt dat als ik een trein later neem met een overstap meer, dat ik op hetzelfde uur in Brussel ben als wanneer ik de rechtstreekse van de Dampoort neem. Wel minder kunnen slapen, ik denk dat ik de direkt blijf nemen.

O, en verder gewoon helemaal vergeten dat het vandaag consultants’ meeting was op het werk. ‘t Zijn lappen.

Goede voornemens voor deze week: een nieuwe broek en een nieuwe mantel kopen. En mijn haar laten knippen. En vanavond eens kijken of ik mijn weblog een nieuwe template kan aanmeten.

Ah, en internet op de trein hebben is wijs. :)

Del.icio.us op 11 juni 2007

maandag 11 juni 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Verkiezingen

maandag 11 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Hey, bijna vergeten:

Vaderdag Vaderdag

Kwestie van een goede verkiezingsdag. :)

Helemaal toepasselijk

maandag 11 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Canvas, net na een ongemeen boeiende maar o zo schrijnende documentaire over de slag aan de Somme, een diepe stem:

Zin om nog wat verder te ontspannen? Neem dan een Leffe Blond!

Het kan ook een ander bier geweest zijn.

Layout, andermaal

dinsdag 12 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Mja. Tja. Grmbl. ‘t Zal niet meer lukken, vanavond.

Om te beginnen: sIFR speelt niet mee met YUI. Ook versie 3.0b1 niet. Bah.

En verder: ik vind geen oplossing voor de bovenkant van de pagina. Ik heb al twintig grids getekend, en op papier ziet het er te doen uit, maar als het op scherm komt, dan is het allemaal bleh.

Dat van die Helvetica Neue (Pro! LT!), zo helemaal zonder beelden, dat zal dan ook niet lukken, denk ik. En als het met Ar-bloederige-ial te doen is: euh, nee. Nee bedankt:

Screen20070612a

Denk ik toch. Misschien kijk ik er al te lang op. Kijk, hier staat het in html. Nog niet helemaal zoals het zou moeten zijn, maar de inhoud van de pagina onder de header vind ik wel min of meer snor zitten. Advertenties wat meer naar rechts, bedenk ik net als ik het zo bekijk.

Of misschien laat ik die Helvetica gewoon vallen, en zet ik er weer een header op? Iets kleiner dan misschien, en die tekst die er nu in zit, dat kan dan niet meer, wegens mixing metaphors en zo—drop shadows zouden bijvoorbeeld ook niet kunnen: (klik voor detail)

Screen20070612b

Maar wat moet ik dan doen met die links in de header? Geen plaats meer! Aaargh.

Hoeveel kost dat nog, tegenwoordig, een poeta vates?

O, en trouwens, als ik even op een stokpaard mag kruipen: tenzij ik me zwaar vergis, werkt dit in zo ongeveer alle min of meer veel gebruikte browser. IE 5.0 tot 7.0; Firefox, Opera en Safari tonen ongeveer precies hetzelfde. Toegegeven dat ik geen heksentoeren doe, maar al die mensen die andere mensen de oren van het lijf zagen dat deze of gene browser zijn werk niet doet: puh-lease.

Radio Deprimo

dinsdag 12 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Het weer, de tijd van het jaar, pijn aan mijn rug, algemene landerigheid, de verkiezingen niet te vergeten: ’t is niet radio opgewektheid, ten huize mijn hoofd.

Een mens kan in tijden als deze al het goed nieuws gebruiken dat hij ziet — zoals bijvoorbeeld dit, dat zowaar een halve glimlach op mijn gezicht bracht:

In vergelijking met de Vlaamse verkiezingen van 2004 verloor Vlaams Belang afgelopen zondag 220.000 stemmen, een vijfde van zijn totaal. 1006 werd voor extreemrechts absoluut geen zegetocht, laat staan een veertiende overwinning op rij. Intern gonst daarom de kritiek op de rol die partijvoorzitter Frank Vanhecke en zijn naaste medestander Marie-Rose Morel hebben gespeeld.

[…]

Begin januari torpedeerde Morel de onderhandelingen die Dedecker aan de top van de Vlaams Belanglijst voor de Senaat moesten katapulteren. Zij vond dat de senator na zijn mislukte passage bij N-VA bij Vlaams Belang niets te zoeken had. Het kopmanschap van de Senaat kwam immers een Vlaams Belanger toe. Daarbij dacht ze in de eerste plaats aan zichzelf. Later werd dat spek voor de bek van Vanhecke zelf.

Voor Annemans en Dewinter was de mogelijke komst Dedecker een gouden kans om het klikfonds van Vlaams Belang te spijzen. De twee weten drommels goed, zeker na de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, dat Vlaams Belang aan zijn plafond zit.

[…]

Maar bovenal, het ‘debacle’ (de term is van een Belanger zelf) was te vermijden. Opnieuw speelde de boosheid wegens het eigengereide optreden van Marie-Rose Morel op. Sommige partijleden willen de gewezen N-VA’ster wandelen sturen. Morel worden hoogmoed, zelfoverschatting en haantjesgedrag verweten.

[…]

Tijdens een bezoek aan VTM vertelde Morel VTM-presentator Karl Leenknecht dat ze haar conclusies zou trekken mocht Dedecker een zetel halen. Het werden vijf zetels. De politica ontkent evenwel. ‘Ik bedoelde dat ik mijn conclusies zou trekken wanneer de vervangers van Dedecker, bijvoorbeeld Frank Vanhecke en ikzelf, geen goede score zouden halen op de senaatslijst. Wij hebben het uitstekend gedaan.’ [De Standaard]

Eh heh. Heh. Heh.

Ask, andermaal

dinsdag 12 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Een nieuwe maand, een nieuwe campagne van AskJeeves:

Ask_nog_1 Ask_nog_2

Doen ze nu gewoon elke maand een volledig nieuwe campagne? En wat voor zoekopdracht zijn dat allemaal?

Sarkozat

dinsdag 12 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik vind het al meteen een sympathieke meneer, Sarkozy:

Jammer dat het alleen maar lijkt alsof hij zat is. Hij was gewoon buiten adem. Zo’n soort buiten adem waarbij een mens niet wilt hijgen, en dan redelijk dronken klinkt:

fausse rumeur!
ce matin sur RMC/BFM TV la journaliste de bourdin and co a mené son enquête!Sarkosy était essouflé! Il n’avait plus que 20 minutes de conférence avant le repas avec les autres chefs d’Etat! Sarkosy a couru, monté les marches 4 par 4…de plus, il n’y a que les journalistes belges qui ont remarqué cette pseudo ivresse, les autres journalistes n’ont rien remarqué de bizarre à part sa fatigue! alors désolé pour vos fantasmes houbloniques ou rancunières

Nee, Daerden was beter. :)

links for 2007-06-12

dinsdag 12 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Qu’à ma tête

woensdag 13 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

Zoals in “je n’en fais —”. It’s my weblog and I wossname if I want to, nèm. De layout is veranderd; een ctrl-F5 kan misschien nodig zijn om allerlei CSS-dingen uit en weer in de cache van uw brouwzer te krijgen.

Ik heb de layout gepakt die ik in mijn hoofd had, maar de paginatitel wat kleiner gemaakt en er een footer op de volledige tekstbreedte tussengeplakt. Een stuk of wat banners, at random getoond, met onder meer een dooie wesp zonder flits bij de broer van Sandra gefotografeerd ondertussen al twee zomers geleden, een biechtstoel, graffiti, en dingen.

De reclame staat rechts en de tekstkolom is wat minder breed, alletwee dingen die ik al een tijd wou. De pagina is nu gemaakt voor 1024×768 maar ziet er beter uit met een groter venster, en op 800×600 staat (alleen) de reclame buiten beeld. Sorry jongens van Adhese, maar troost u: bijna niemand komt hier kijken met 800×600.

Um. En voor de rest: ‘t is nog niet af, maar ‘t is nu al veel te laat, dus ‘t zal voor later eens zijn. Nog te doen: commentaar, vooral. En dan de details: alle verschillende archiefpagina’s en zo.

En, o ja: ik zou eigenlijk eens moeten werk maken van ontsluiting van inhoud ook. Er zijn een aantal entries van de twaalf– of dertienduizend entries die ik de laatste vijf jaar of zo geschreven heb, waar ik wel tevreden van ben, en die staan nu ergens verloren tussen de rest. Eens werk van maken.

Oops

woensdag 13 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

gê·nant (bn.)
1 een gevoel van verlegenheid of schaamte wekkend, zoals bv. als men een toiletdeur die op een kier staat, verder opentrekt met de bedoeling de faciliteiten te gebruiken, en blijkt dat iemand anders precies hetzelfde gedacht had, maar dan wel manifest enige minuten geleden. En zodanig druk bezig, met de broek op de enkels, zijn krant te lezen, dat hij vergeten was de deur dicht te doen, laat staan op slot.

Del.icio.us op 13 juni 2007

woensdag 13 juni 2007 in Links. Permanente link | 4 reacties

Upgrade

woensdag 13 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik schaam mij bijna om het te zeggen, maar tot vannacht had ik nog een versie 2.0.1  van WordPress staan. Jawel: van januari 2006.

Het lukte niet om te updaten want ik had veel te veel custom gepruts in de WordPress-files zelf, en allerlei, en allerlei. Maar een blogplatform dat, zo zegt iedereen toch, zo lek als een zeef is om mee te beginnen, dat om de zoveel tijd een critical security fix presteert, zó een blogplatform dus anderhalf jaar laten staan zonder er aan te komen… beetje onverantwoord.

Upgegradet

Bij deze ben ik dus weer helemaal up to date, met backupstrategieën en alles erop en eraan.

Schaam op mij, ik weet het.

Safari /windows

woensdag 13 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Ik heb geen noemenswaardige problemen, eigenlijk. Zelfs niet met [[ en \ en ]] en zo:

Safari-ymmv

Wohow, leuk: dat wil dus zeggen dat het niet– of moeilijk te reproduceren bugs zijn. :)

…maar daar geheel naast: wel een ongelooflijke luxe, zo allemaal verschillende computers virtueel op mijn eigen computer staan hebben. Een Windows 98 en een XP had ik al draaien: die XP (zie boven) met IE 3.0 tot 7.0, Safari, Opera, en de laatste paar versies van Firefox. De 98 met allemaal nog oudere versies van vanalles erop (denk Mosaic en Netscape 2.02 en zo). 

Helaas: Ubuntu weigert dienst voorlopig. Misschien ligt het aan Vista, misschien aan VPC 2007: in alle geval start hij wel redelijk snel op, maar zelfs na drie dagen aan staan, zit hij nog zijn bootscherm te tekenen. Een ander virtueel dinges brengt misschien een oplossing. Of een andere distro, natuurlijk.

(wordt dat nog gezegd, distro, tegenwoordig?)

Vertaling

woensdag 13 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

OK, tien op tien dat ze de moeite doen om zelfs de namen van de desserts te vertalen, maar toch…

Vertaling

Er zijn grenzen aan alles hé.

Details

woensdag 13 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Ik kan het krijgen als de details niet goed zijn. Als het met een klein beetje moeite helemààl in orde is, is dat dan dan niet veel beter?

Gelijk deze bijvoorbeeld. Waarschijnlijk zal niet één persoon op honderd hierover vallen… OK, who am I kidding, niet één persoon op honderdduizend tenzij ze erop gewezen worden, maar toch:

Shrek3detail

Gezien? Gezien? Gezien?!

Om zót van te worden hé? Hoe is dat mogelijk! Da’s dus een affiche die in kweetniehoeveel landen uithangt, en waar kweetniehoeveel mensen naar kijken, kweetniehoeveel keer per dag!

En met een klein beetje meer moeite zou dat in orde geweest zijn, in plaats van het degoutante amateurisme dat het nu uitstraalt!

Voor die paar mensen die het niet zouden gezien hebben:

Shrek3detail2

Jawel: één op de twee stenen zijn hetzelfde! Ze hebben maar een stuk of vier verschillende stenen in heel die vloer!! Aaaargh!!!

Grid

woensdag 13 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Ik heb hoegenaamd niet de pretentie te zeggen dat ik een ontwerper ben, maar ik weet wel wat ik lelijk vind en wat ik mooi vind. En ik ben te trots om een prefabtemplate te nemen, zelfs al is die misschien wel vele keren mooier dan wat ik ook zelf kan maken.

Dat zijn zowat de parameters waarbinnen ik de layout van mijn weblog moeizaam telkens opnieuw probeer een stamp te geven: zeer bewust van wat goed is, zeer bewust dat wat ik maak niét het beste is dat kan gemaakt worden, en daar zwaar onder lijdend. Euh, relatief zwaar dus, ‘t is niet alsof ik er nachten van wakker lig.

Commentaar als dat van Thomas en dat van Erlend komt dan ook extra hard aan: ja, ik wéét dat ik geen Khoi Vinh ben, hoe graag ik dat ook zou zijn.

…maar omdat Thomas er om vroeg, al betwijfel ik dat iemand er van wakker ligt: hoe ik de verhoudingen (ahem) van deze layout (ahem) bekomen heb.

1. Probleemstelling

 • Schermgrootte 1024×768
 • Ads van 160 pixel breed die ik buiten de normale inhoud wil houden
 • Tekstkolom die ca. 540 pixel breed moet zijn wegens veel belden op 500 of meer pixels in archief.
 • Geen enkel element, behalve de header, heeft een vaste hoogte.

2. Wiskunde

Vertrekkend van 1024 pixels breed, eerst alle pixels eraf schaven die er hoedanook af moeten (gegeven dat ik de ads er helemaal buiten wil houden dus).

 • browser chrome = ca. 34 pixels, rest 990 pixels
 • 15 pixels links en rechts voor ruimte en om browser chrome verschillen op te vangen, rest 960 pixels
 • 160 pixels ads + 10 pixels ademruimte, rest 780 pixels

Die 780 pixels zijn onder te verdelen in twee kolommen. De realiteit van vijf jaar weblog is dat er niets in het archief ook maar enige verhouding aanhoudt, en vooral: dat ik niet van plan ben om Flickr-foto’s telkens een andere breedte dan 500 pixels te geven.

En dus is de verhouding geworden 9/13 op 4/13: 540 pixels voor de tekst en 240 pixels voor de commentaren.

3. Voilà

Ik zou kunnen gekozen hebben voor een rationele verhouding, in veelvouden van iets, of met gulden snedes of zo, maar nee. Dit was gewoon wat er over bleef.

Ik zou kunnen, in de commentaren bijvoorbeeld, nog iets creatiefs doen met verhoudingen, maar die gravatars van 80 op 80 pixels werken tegen.

*
*    *

Euh, maar als één van die stuurlui aan wal een layout willen maken gegeven de genoemde beperkingen, en in ruil daarvoor eeuwige dank en name dropping en vette “gemaakt door”-boodschappen links en rechts wil zien: houd u niet in hé. Houd u niet in.

Grote werken

woensdag 13 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Het zicht vanuit de koffiemachine-colamachine-frigo-ruimte op het werk:

pano

Heel vreemd: ze zijn daar een heel gebouw aan het afsmijten, op één gevel na. De hele gevel is gestut (met die gele poutrellen), maar voor de rest is het een mierennest van afbraakgerief.

Het zicht vanop de vloer toont hoe precair die gevel er wel bijstaat:

Afbraak

Zou er in Brussel ook iets bestaan als beschermde stadsgezichten? Op de één of andere manier betwijfel ik dat het daar in de buurt van het Muntcentrum bescherm is, het stadsgezicht.

…maar behalve dat: machtig content van mijn GSM hé: ik moet niet meer rondlopen met een fototoestel of niets!

90210

donderdag 14 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Euh. Op E! geven ze allemaal plastische chirurgie ‘s nachts. Dr.90210.

Met deze keer onder meer een prachtig mooi meisje van nét 18 met perfecte borsten, dat werd opgezadeld met een koppel bazoongas van maatje belachelijk groot, en haar zus die blijkbaar het resultaat was van een genetisch experiment, iets met een zeekoe, die zich tegelijkertijd een kilo of tien vet en vlees weg liet zuigen en -snijden, én borsten liet aanmeten tot letterlijk onder haar kin.

En dan zagen we ook nog hoe een dame jukbeenderimplantaten gekregen had via de oogkassen maar dat ze in haar onderste oogleden terechtgekomen waren. En dus liet ze ze (langs de binnenkant van de mond) verwijderen, waarna de dokter er weer nieuwe instak: deze keer geen losse stukjes siliconen, maar wel iets vastgevezen aan haar kaakbot.

Nog een geluk dat ik niet meer moet eten vannacht, of ‘t zou niet meer lukken.

Volgende week meer. Ik denk dat ik het ga opnemen.

Salonfähig

donderdag 14 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 17 reacties

LDD is geen onsamenhangende hype, zegt Gerolf Annemans. Gaan we nu een leegloop zien van het Vlaams Blok richting naar daar? Ha, zou dat niet iets zijn? Alles wat ook maar enige sérieux heeft en (dus?) ook wel eens écht in een bestuur wil zitten, stapt–na een grondige controle misschien?–over naar de kornuiten van Jean-Marie, die nu toch op zoek is én zwemt in het geld. En volgende verkiezingen is het gedaan met het Blok. :)

Paging Captain Obvious

donderdag 14 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Die middag aan het dessertenbuffet:

Ananas

Dank u, Sodexho: ik dacht hààst dat het hotdogs met mammoetsaus waren. Of speenvarkens met spruiten.

Trr.

links for 2007-06-14

donderdag 14 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Anspach

donderdag 14 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Vanop het veertiende verdiep is het nog indrukwekkender, de afbraak van het Anspach Center.

Bijna-casino

Tegen 2009 moet er een nieuw komen, met onder meer een casino erin, en een hotel, en appartementen, en winkels, en al.

Ho, en vannamiddag was het ook wel indrukwekkend van wolkbreuk in Brussel. Het ene moment klaarlichte dag, het andere moment tadzam! bijna nacht:

slecht weer

De gang onder Centraal was trouwens volgelopen, ‘t was wel grappig, al de mensen aan het plenzen in vijf centimeter water.

Hazlewood

donderdag 14 juni 2007 in Music. Permanente link | 10 reacties

Die reclame op televisie, met die prinses die niet genoeg geduld heeft om te wachten tot haar kikker een prinses geworden is, u bekend?

Het heerlijk relaxte liedje op de achtergrond is Your Sweet Love van Lee Hazlewood.

Lee Hazlewood is niet echt zeer bekend hier, maar da’s ten onrechte, hij was onder meer verantwoordelijk voor These Boots Are Made For Walking—dat alleen verzekert hem een plaats in de gallerij de galerij der groten. Zijn afscheidsplaat, Cake Or Death (titel courtesy of Eddie Izzard, respect!) is indrukwekkend mooi.

Knippenplak van bij allmusic:

Cake or Death FrontIt’s supremely fitting that Lee Hazlewood would greet his impending death from renal cancer with an album that expresses a healthy dose of cheery fatalism, the same nature that has kept the listeners of several generations tuned in to his every word. It’s also fitting that Hazlewood goes out on his own terms, with no celebrity cameos but help from plenty of unknowns, family members, and old friends. (One of the latter gets a full vocal feature since, in Lee’s words, “He literally saved my life some time ago, so this is a promise given and a promise kept.”) Hazlewood entered no name studio, allowed no adoring producer or musician from a recent generation onto his record, and shows virtually no patience for writing or producing the type of album that many of his fans — who are doubtless looking for a snapshot of Lee Hazlewood circa 1967 — will want to hear.

Geniet mee van een stukje Boots, en loop dan morgen naar uw lokale platenboer voor de rest van de plaat:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Run, don’t walk.

Not a dry seat in the house

vrijdag 15 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

‘t Is wel wat. Zelie zit in een koor, en ze moet een aantal liedjes instuderen. Eén daarvan is Nkosi sikelel’ iAfrika. Ze had de tekst meegekregen op een blad papier, maar die is een beetje moeilijk om zomaar uit het blote hoofd te leren zonder de muziek erbij:

Nkosi sikelel’ iAfrika
Maluphakanyisw’ uphondo lwayo,
Yizwa imithandazo yethu,
Nkosi sikelela, thina lusapho lwayo.

Ik had er een versie van Ladysmith Black Mambazo staan, maar dat was volgens Zelie helemaal niet zoals zij het zongen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

…du-us, wat doet een ouder in dergelijke gevallen: op zoek naar multimedia op het interweb. First port of call: YouTube. En meteen gevonden: de versie die ze gaan zingen lijkt nog het meest op die van het volkslied van Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika heeft tegenwoordig ook wel zijn deel problemen (understatement warning), maar men moet toch toegeven, de manier waarop ze het einde van de Apartheid aangepakt hebben zou een heel eind minder goed kunnen geweest zijn. Die vlag van hen (per pall fesswise gules, sable and azure, a fesswise pall vert fimbriated argent, Or and argent), met alle historische kleuren erin verwerkt, is al mooit, maar hun volkslied spant toch wel de kroon.

Vijf talen (Xhosa, Zulu, Sesotho, Afrikaans en Engels) en twee oorspronkelijke muziekstukken (Nkosi Sikelel’ iAfrika en Die Stem van Suid-Afrika) in één ding bij elkaar… proper. Ik ben geen Afrikaner, maar ik krijg er toch tranen van in de ogen:

Voor een nóg zwaarder tearjerkende versie met beeldjes erbij: klik alhier.

Loebas

vrijdag 15 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Een comedy-voorstelling, of beter: veel comedy-voorstellingen,  is, vaak toch, of beter, euh, soms, toch als het goeie zijn, alhoewel dat niet altijd zo is: het kan ook niet zo zijn natuurlijk, zoals wijn. Veel wijn. Euh, sommige wijn. Goeie wijn, ‘t is te zeggen, als hij goed behandeld wordt en niet in de frigo ligt, of op de vensterbank. En als hij niet open geweest is, natuurlijk.

Wacht, ik zal herbeginnen.

Henk heeft een voorstelling, Loebas, warmee hij de Zalen Des Lands (en ook wel Des Buitenlands) afgedaan heeft de afgelopen tijd. Zo’n voorstelling is gelijk een paar schoenen: dat heeft tijd nodig om goed te zitten. En zo’n voorstelling is ook gelijk een goede wijn: dat rijpt.

Henk

Om maar te zeggen dat Henk op de Gentse Feesten zijn “Loebas” na lange tijd eindelijk nog een keer in het Gentse. Op zaterdag 21 juli in de Torrepoort (tussen de Poel en Pole Pole) om precies te zijn. En bij deze dus schaamteloos reclame. Ha! En ik moest de bewoordingen van de reclame zelfs niet eens zelf uitvinden, ha!

Kaartjes kosten slechts 9 euro en zijn te bestellen bij het uitbureau. Breng uw maten mee.

’t Zit erop

vrijdag 15 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 25 reacties

De riem is afgelegd, de fakkel uitgedoofd, de week is gedaan. Ik loop de stad in om cadeaus te kopen voor Zelie, en dan zal het denk ik nog een uur of twee Titan Quest worden.

Of misschien wel in de zetel cakes maken voor het feest morgen.

Trouwens: ik had kaartjes gemaakt voor het feestje en ik dacht die af te laten drukken per internet:

Feestje-Zelie-16-juni-2007

Ha. Ik ben voor het moment al vergeten welke fotowinkel mij aangeraden was en waar ik dus het eerste naartoe gegaan was, maar die mensen zouden me de foto’s op maximum twee werkdagen doorsturen. Besteld op een maandag, en het heeft anderhalve week geduurd.

De donderdag heb ik ze bij foto.com ook nog eens besteld, en die waren er de vrijdag al. En veel mooier, ook. Ik weet al waar ik in het vervolg nog ga gaan.

Medium4you

vrijdag 15 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 19 reacties

Awoert! ‘t Is niet eerlijk!

Anderen krijgen wel een mailtje van die mannen om ze ervan op de hoogte te stellen dat inhoud van hun website gecopypasted is zonder toestemming, maar ik niet. Alhoewel er wel artikels van mij op staan.

Zwak!

update: mail gekregen en beantwoord. Ik ben eens benieuwd.

links for 2007-06-15

vrijdag 15 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Del.icio.us op 16 juni 2007

zaterdag 16 juni 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Feestje

zaterdag 16 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Verrekte handig, feestzaalgelegenheden waar men om 22u ten allerlaatste buiten moet. En niet alleen buiten, maar helemaal opgekuist en in oorspronkelijke staat teruggezet en buiten.

Nee serieus. Anders zaten we daar nu nog, en dan zou ik helemaal geradbraakt zijn. Nu ben ik maar een beetje geradbraakt. :)

KipvantrojeVoor de rest: een goed idee, die kinderanimatie. Twee mensen van Kip van Troje kwamen kindercircus doen: spelletjes, en allerlei dingen oefenen, van jongeleren en evenwicht en alles. Het was eigenlijk de bedoeling dat ze een soort voorstelling zouden doen, maar dat is er niet van gekomen.

Geen erg, het was alvast een groot succes bij de kinderen—al gaan we volgende keer toch zorgen voor een zaal met wat betere akoestiek: nu, euh, galmde het nogal. En konden we elkaar bij momenten niet horen spreken, de volwassenen.

En voor de rest verwijs ik u graag door naar mijn betere helft. Ik moet nog dringend Titan Quest spelen.

Annemans

zondag 17 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ah kijk zie, Gerolf op de Zevende Dag. Eens kijken hoe lang het duurt vóór ze het over LDD hebben… oh. Zó lang heeft het geduurd.

Daar zijn ze ermee. “Gedane zaken nemen geen keer”, zegt Annemans, maar er is wel een hartelijk woordje geproken intern. En deze zomer gaan ze zich intern bevragen en een nieuw project hebben tegen september.

Hm. En hij heeft het meer dan eens over “vergissingen” intern. Hm. En deze zomer moet er onder meer nagedacht worden over de hand reiken aan LDD of niet. Hm. Hij persoonlijk heeft nooit het Forza Flandria-idee verworpen. Hm.

Ik ben eens benieuwd. Stilstaan is achteruitgaan voor het Vlaams Blok, natuurlijk. En achteruitgaan is achteruitlópen.

Del.icio.us op 17 juni 2007

zondag 17 juni 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Alles is relatief

zondag 17 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Kinda puts things in perspective:

[Via Martin Wisse, die deze ook staan had]

Monday Cat Blogging

maandag 18 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Nog twee weken, twee. En dan loopt ze hierin huis rond.

Whee!

Topsy-turvy

maandag 18 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Schande dat ze het zo laat uitzenden op BBC: Topsy-Turvy, maar ik ben toch blijven kijken. Nèm. Zelfs als dat wil zeggen dat ik er niet vóór halfvier in zit.

Niets zo wijs al een making of van iets goeds, en eigenlijk is heel Topsy-Turvy een making of van Gilbert en Sullivan’s meesterwerk, The Mikado. Van het begin, de writer’s block (minofmeer) en de ruzie (of bijna) nog vóór het eerste idee, over de kostuums, de choreografie, de muziek, de regie, het akteerwerk tot het allemaal in elkaar steken. Machtig.

Ik heb hem al gezien, maar ik denk dat ik hem op DVD ga kopen, zo goed dat hij is. En, en, ik zeg het nu al een eeuwigheid, maar morgen ga ik de stad in en probeer ik minstens The Mikado te kopen.

Oh, en à propos: ik zou enorm graag een rijke mens geweest zijn in de late 19de eeuw. Een whisky en een sigaar in the Athenaeum Club, lezingen bij de Royal Geographical Society, ontdekkingsreizen en Jules Verne, mmm.

[Jaja, ik weet het: miserie en gruwel, difterie en dood, ziekte en verderf. Ik weet het.]

Del.icio.us op 18 juni 2007

maandag 18 juni 2007 in Links. Permanente link | 2 reacties

Afkicken

maandag 18 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Genoeg voor een tijdje. Ik heb de afgelopen dagen veel te veel Titan Quest gespeeld voor mijn eigen goed. Twee Telkines dood, ik denk dat ik het tot het einde van de week maar even opberg.

Temeer dat er echt wel ander werk te doen is, verdorie.

links for 2007-06-19

dinsdag 19 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Science Fiction

dinsdag 19 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 17 reacties

Ik ben vanmiddag voor de tweede dag op rij op strooptocht geweest in de Nieuwstraat. Missie: Gilbert en Sullivan kopen.

De Fnac, dacht ik in al mijn naiviteit, daar zullen ze dat wel hebben. Ik bedoel, ze zullen uiteraard wel niet alle opera’s van G&S hebben, en er zullen misschien geen tien versies van The Mikado zijn om te kiezen, maar bon, het zal wel lukken.

Hindernissenparcours. Maandag was ik in de City2 binnengestapt, vast in de overtuiging dat als ik van het Muntcentrum kom, de eerste ingang neem, en doorloop tot het einde in de richting van het Dexia-gebouw, dat ik de roltrap naar de Fnac gewoon niet kon missen.

Euh, wél dus. Ik zat in de Inno, met geen teken van de Fnac in zicht. Uiteindelijk, met mijn middagpauze die aan het aflopen was, uit armoede de Media Markt binnengestruind. Alwaar, uiteraard, geen teken van Gilbert & Sullivan. Geen opera te zien zelfs, of het zou ergens tussen de André Rieux Speelt-dozen moeten geweest zijn, een verloren gelopen Nessun dorma met een tuning beat op de achtergrond misschien.

Wat erger was: daar wat rondgelopen, en eigenlijk niet echt iets gezien dat ik wou kopen. Ik denk dat ik een ziekte opgelopen heb of zo.

Goed, bon, alla. Vandaag tweede poging. Doorgelopen bijna tot op het einde van de Nieuwstraat, en dààr de trap naar de Fnac genomen—van de uitgang van de metro weet ik het wél zijn, namelijk.

Naar de afdeling klassiek van de Fnac, en wie schetst mijn verbazing: niets van Gilbert en Sullivan. Niets! Zelfs geen paneeltje om aan te duiden dat er ooit iets van hen zou gestaan hebben! Nee maar, een ware schande. Het zal aankoop op intervis worden: geen instant gratification, maar goed, een mens kan niet altijd alles hebben.

…ik was er toch, in de Fnac, dus dacht ik: ik ga eens kijken of er nog een goed nieuw boek in de afdeling Science Fiction is. Of in de afdeling Fantasy misschien.

Ahem.

Schaamtelijk.

Kijk, dit is de hele verzamelde afdeling Science Fiction en Fantasy:

Fantasy & Science Fiction

De onderkant van een middengangetje, een mens moet zich bukken om de boeken te zien. Een paar van de boeken staan uitgestald: tien exemplaren naast elkaar van de laatste Terry Goodkind. In de rekken: misschien hoop en al een stuk of vijftijg boeken, voornamelijk de Peter F. Hamiltons van deze wereld.

Zucht.

Hufters.

O ja, en ondertussen heb ik bij Amazon een el cheapo (twintig pond!) box set van D’Oyly Carte-opnames uit de jaren 1949–50 gekocht, samen met The Complete Annotated Gilbert and Sullivan (1214 pagina’s!) gekocht. Coming my way: HMS Pinafore, Ruddigore, Patience, Mikado, Trial by Jury, Pirates of Penzance, Iolanthe, Gondoliers, en Yeomen of the Guard. Ha.

De trein

woensdag 20 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ha, deze week bij grote uitzondering al twee keer vertraging gehad op de trein. Eén keer in het komen, één keer in het gaan—vanavond.

Niet in het vertrek: de trein van 17u32 is ongeveer op tijd vertrokken. Als één van de enige trouwens, het scherm met de vertrekkende treinen had vanavond weer eens een redelijk groot fictie-gehalte:

Fictie

Nee, ‘t was ergens onderweg. Het spoor was onderbroken, en we moesten op het tegenspoor rijden. Hopla een kwartier verloren.

Geen erg hoor, absoluut geen erg. Ik had de laptop op schoot en ik heb dan maar aflevering 3 en 4 van Traveler geconsumeerd. Onderhoudend.  

The D

woensdag 20 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

‘t Is waar wat Xander zegt.

Tribute:

He asked us: Be you Angels?
And we said: Nay. We are but men.
[rock!!]

Ugh. En is het echt al bijna vijf jaar geleden dat ik een link naar Fuck her Gently op mijn weblog had gezet?

Ondertussen klopt die link niet meer—verloren gegaan in de nevelen der tijd. Hier dan maar, courtesy of YouTube:

Getekend door John “Spümcø” Kricfalusi, Hij Van Ren & Stimpy.

links for 2007-06-20

woensdag 20 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Set phasers to “wayback”

woensdag 20 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ooooooohhh…

Kijk, Pieter doet een mailing in Windows. Dat is precies zoals wij het deden voor De Kust (en andere) in de tijd:  allemaal individuele bestandjes in de smtp-pickup-directory smijten. 

Maar dan wel helemaal databasegedreven zodat de inhoud van de mails uit de CMS-database getrokken werden en gepersonaliseerd konden worden voor elke mailinglijstsubscriber, en met een daemon die in de achtergrond de queue aanmaakte en nakeek en alles.

Chô, waar is de tijd. Talk about gold plating en de essentie van de bijzaak niet kunnen onderscheiden indertijd… ‘t zou nu geen waar meer zijn. :)

Maar meisken toch!

woensdag 20 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 22 reacties

De aankondigingen op VT4 werden vandaag, zoals wel vaker gebeurt, door Veronique De Kock gedaan.

Mevrouw De Kock kan mij krijgen, dat spreekt. Die glimlach, die ogen (individueel genomen), dat lichaam. Die innemende persoonlijkheid ook—ik denk dat ze in het echt écht sympathiek en lief is en zo. Meer nog: ik wil zelfs extra moeite doen om mijn disbelief in dien zo suspended mogelijk te houden.

(met andere woorden: ik wens hier geen lijfgeur en antipathieke bitch-geruchten te horen — dank u daarvoor bij voorbaat)

Maar. Wat zag mijn lodderig oog op de armen van Veronique? Allemaal witten vlekken! Dat zal toch geen ziekte zijn of zo hé? Of weggenomen pigmentdingen?

Ik maak mij zorgen, begod!

Eerste indrukken

woensdag 20 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Ik ben dus echt serieus geen people-person hé, echt niet.

Maar als het voor jobinterviews is, dan heb ik altijd het gevoel dat ik het op vijf minuten wel gezien heb, in positieve of in negatieve zin.

Dat, zoals ik alhier ook al zei, de yup! van de nah gehaald zijn, en dat we dan eventueel nog kunnen discussiëren en kijken of we van een nah een mleh of een bof of een allez ju, als het echt niet anders kan zouden kunnen maken.

Nu, voor de duidelijkheid: ik heb bijzonder zéér slechte ervaringen met het aannemen van mensen uit de niet-yup!-stapel, en als ik het enigszins kan helpen zou ik nooit vanzeleven nog mensen aannemen waar ik ook maar enige twijfel bij heb. Liever niemand aannemen dan geen perfect fit, mijn gedacht.

En ik doe ook ook geen algemene recrutering, zo van die intake-interviews waarbij mensen binnenkomen, en waar bekeken wordt hoe ze eventueel in welke hoedanigheid waar in het bedrijf zouden kunnen ingeschakeld worden. Nee, ‘t zijn telkens interviews voor één welbepaalde functie.

Dus uiteindelijk zijn die extra minuten na de eerste vijf, waar mijn gedacht al gevormd is, in mijn hoofd echt wel verloren minuten.

Stom, stom, stom, ik weet het. Een eerste indruk kan ook gewoon een verkeerde indruk zijn, het kan iemand zijn die een paar minuten nodig heeft om op zijn/haar plooien te komen.

Ik doe dan ook mijn uiterste best om het hele gesprek lang objectief te blijven, van de eerste tot de laatste minuut. Ik denk dat ik dat ook ben in mijn uiteindelijke beoordeling—objectief, bedoel ik.

‘t Is te zeggen, het is nog niet echt voorgekomen de afgelopen interviewprocedures op mijn huidig en mijn vorig werk, dat ik een ander gedacht had dan de consensus.

Maar toch.

‘t Is niet eerlijk, eigenlijk, hé? Dat mijn gedacht al meestal gevormd is na een paar zinnen?

Laat

donderdag 21 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Euh ja, dat het laat zal worden wegens vergadering van Gentblogt.

En dat het tegenwoordig wel geestig is, ik kan op het internet zitten tijdens de vergadering.

😀

links for 2007-06-21

donderdag 21 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Slaap

vrijdag 22 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Joke, en die kan het weten want ze is virtueel afgestudeerd bedrijfspsycholoog, zei me net dat slaap opbrengt vanaf twee uur na elkaar.

Wat wil zeggen dat ik pas binnen anderhalf uur moet naar bed gaan eigenlijk.

Mwoehaha.

Ach, en voor de rest: er was op voorhand aangekondigd dat de zomerzonnewende zou gevierd worden, dat er wegens heuglijke gebeurtenissen van allerlei aard de hele nacht ware bacchanalen zouden gehouden worden, maar niets van dat alles. We hebben vergaderd tot 23u20 of zo, en dan hebben we nog een glas gedronken en zijn we als grote jongens en meisjes naar huis gegaan.

We worden oud, meneer.

/pwned

vrijdag 22 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Grinnik.

Fedpoljh4

 Ach, een mens zou er niet mee mogen lachen. Maar toch.

Maja

vrijdag 22 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Wil iemand mij dat eens uitleggen? Die kinderen die tegenwoordig in zo’n afgrijselijke taaltje schrijven, waarom zeggen die altijd “maar ja” of “nu ja” om hun betoog af te sluiten?

Zo van

hOoiiiii!! iik hOop dat mn manniie en iik ng vele jaartjuhs samn moOge ziin maja d0oeiii xxx-jes

heeY ik vint dat wel lullig maja ik w0u dak meej k0n maja eige schult naja kusjjjes

Ik krijg daar de kriebels van, zoals hier in ‘t echt, een mini-review van Kruistocht in Spijkerbroek door ene Whitney:

de film was echt vers.mooie jongens en vooral Dolf:P
Marai was erg supper stoer maja heb de film 3 keer gezien kusjjes het is en blijf een mooie film

Weird.

Spreektaal

vrijdag 22 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik ben helemaal vóór een zekere naturel in de weergave van interviews. Schrijvers van processen verbaal hebben er bijvoorbeeld erg het handje van om een mens helemaal anders te doen klinken als hij eigenlijk is—zo bijvoorbeeld

Ik neem kennis van de reden van dit verhoor, en wel hiermede daar ik bevestig te zijn Vuijlsteke Michel woonachtig te Gent aldaar. De aangehaalde feiten betwist ik geenszins doch ik wens er op aanmerkzaam te maken dat geen der getuigen ontkenning staaft ter zake.Ik neem er kennis van dat ik kostenloos een kopie van mijn verhoor kan krijgen, volhard en teken.

Maar ze moeten daar ook niet in overdrijven in de andere richting, vind ik. Neem nu dit artikel over een meisje dat heur voeten afgekapt is geworden in Six Flags:

“We seen the cable break loose soon as it got to the top on the right-hand side,” said Chris Williams, who witnessed the event.

“As the ride came down, the wire swung left, struck the young lady on the back side of my children,” Williams said.

“When I got up there, the lady, she was just sitting there and she didn’t have no legs,” Smith said. “She didn’t have no legs at all.”

“My son’s over there tripping out, man,” Williams said. “You want to come to a park and feel safe you know. We’ve got season passes. We’re not coming back for sure.”

Een beetje opdeftigen mag dan wel weer, vind ik.

Friday Cat Blogging

vrijdag 22 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Tee hee.

Nephthys

Nephthys

More details anon, over at the better half’s.

update as mentioned above: q.v.

Das Palast Orchester mit seinem Sänger Max Raabe

vrijdag 22 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Op nummer 21 in mijn Last.fm-top-zoveel van meest gespeelde muziekmakers, tussen Kris Kristofferson en Nits: Max Raabe!

Er zijn dagen dat hij bij mij van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat aan staat. Leve Max Raabe.

links for 2007-06-22

vrijdag 22 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Kus uw dag vaarwel

vrijdag 22 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Version 1.5 Released! (finally)

What’s New: New Ink, Snap & Boost Towers, New Morph & Dark Creeps, New Trickle, Random, 15 Tower & Splash/No Splash modes, 10K mode is now 100 levels, Bash tower improved, Improved Interface, New Sounds – Enjoy!

Say no more.

Twee keer twee werelden

vrijdag 22 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

In de gang van Centraal: bewegen en stilzitten, voedselbedeling en (yo)utopia.

Twee werelden i

Twee werelden ii

Jaja, ik kan ook pseudo-interloktueel doen als het moet.

I give in

zaterdag 23 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Nephthys-het-nieuw-poesje, dat gisteren nogal ongelooflijk rustig was en gewoon in slaap gevallen op de zetel, is ondertussen het hele huis aan het verkennen.

Hecate-de-oude-poes is er doodsbang van, en blaast en grolt van zodra ze in de buurt komt. Hecate blaast en grolt en klauwt en bijt als ik ze aai zonder omstandig te waarschuwen: als ze het niet ziet aankomen, dan denk ik dat ze ervan uitgaat dat het dat nieuw klein bewegend ding is dat ze over de rug wil wrijven.

Nephthys heeft vannacht op ons bed geslapen, denk ik. Dat is waar Hecate normaal gezien slaapt, ik kan mij de drama’s al inbeelden. Jammer ergens wel dat ik niet wakker word ‘s nachts, wie weet wat voor blaas– en grolfestijnen ik gemist heb.

Mindere punten: we hebben nog geen voeding voor het beestje (Hecate krijgt wegens vergevorderde leeftijd gespecialiseerd geriatrisch eten), en het beestje heeft misschien de kattenbak al zien staan, maar ze vond het beter om op ons bed te kakken.

Dat wordt dus een nieuwe kattenbak speciaal voor haar, en kleinekatjeseten en kleinekatjesmelk of zo. En zien dat ze niet van elkaars eten eten? We zien wel, denk ik. Met een beetje geluk is de situatie tegen zondag min of meer op zijn poten gevallen.

En o ja: mijn rug heeft sinds een paar dagen een sluipaanval op mijn pijncentra ingezet. Ik kan niet zo goed meer bewegen. Ik denk dat ik maar eens een uur of twee Titan Quest doe.

On-line kanker

zaterdag 23 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

‘t Is waar wat Jason zegt:

Choose a youtube video. Choose any popular Youtube video and you will watch the cancer eat out the bottom of the page with people turning on each other, insulting each other, dragging topic into places that make no sense and have no bearing. And there you go, someone might have spent weeks working on a great video and below them lies absolute garbage.

Case in point: Happy Slip.

Op het moment dat ik ging kijken stonden er 7513 commentaren, waarvan de laatste deze waren:

shcheah (2 minutes ago)
I think she is cool, whoever thinks otherwise, well, come suck my big fat cock and eat my shit!

bbringoutyourdeadd (2 minutes ago)
want more subscribers? Google “YouTube Friend Bot”

dantefc (2 minutes ago)
i wanna fuck her

dantefc (4 minutes ago)
I wanna fuck her!!!

SapphicKisses (4 minutes ago)
collageclone and papsmear, lick my asshole, bitches. i’m sure HappySlip gives great head and you scumbags wont be at all disappointed when you jump oput from behind the trees at her with your trousers around your ankles just like the pieces of shit you are. Lemmings.

fluidic25 (6 minutes ago)
Como uma porcaria dessa porcaria dessa ter mais de um milhão de Views.

porttoric (10 minutes ago)
Que? porcaria

Vanserrano (14 minutes ago)
vaya peste

Zucht. Iedereen verplichten om met voor– en achternaam te posten zeg ik, en adres en telefoonnummer. Dedju.

Nephthys en Hecate

zaterdag 23 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Ahem. Het is al iets beter dan gisteren en vanmorgen: Hecate is al een paar keer naar de living komen kijken. Om dan weer grollend en blazend weg te stuiven van zodra ze Nephthys, die alweer een paar uur in de zetel ligt te slapen, ziet verroeren.

Om een idee te geven: dit is Hecate in onze slaapkamer, geen Nephthys in de verste verte in de buurt.

Zucht.

O, en op algemene (ahem) aanvraag: nog foto’s. Zo ligt Nephthys al een tijd te maffen:

Nephthys

…en dit is Hecate, die praktisch niet op foto te trekken is:

Hecate

Probleem is dat ze altijd ofwel aan het weglopen is, ofwel zeer snel naar u toe aan het komen is, ofwel niet meer van uw hand/voet/been/hoofd te slaan is.

…allez ju, omdat ik u hoor roepen tot hier:

Nephthys Nephthys Nephthys Nephthys

Del.icio.us op 23 juni 2007

zaterdag 23 juni 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Beethoven

zondag 24 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ho. Ed Harris speelt Beethoven.

Edharrisbeethoven_sm

Die mens doet niet echt slechte rollen, en Beethoven is een wijze mens, en de muziekkenners in de Zevende Dag zagen er ook enthousiast uit. Rottentomatoes is voor het moment dood, en IMDB geeft de gewoonlijke mixed bag van nonsens, maar de consensus bij mensen die weten waarover ze het hebben, lijkt toch overweldigend positief te zijn.

Ik denk dat ik eens ga kijken.

Theremin

zondag 24 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

That’s bloody it. Het is al jààààren dat ik erover spreek, maar nu ga ik echt serieus ernstig nadenk over het kopen van een theremin.

Het instrument dat look ma, no hands in de praktijk brengt:

Clara Rockmore blijft de grootste ooit:

Maar Lydia Kavina, Theremin’s laatste protégée, geeft haar een loop voor haar geld:

Toegift: kijk, de échte echte Léon Theremin, twee jaar voor hij stierf:

Del.icio.us op 24 juni 2007

zondag 24 juni 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Progress report

maandag 25 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Grrrr. Ik had gisteren ergens in de namiddag Titan Quest uitgespeeld. De laatste Telkine was (opnieuw) doodsgemakkelijk, dan een hele resem ook eigenlijk niet moeilijke brol, en dan een endboss, Typhon.

Lastig maar doenbaar: ik denk dat ik er zeker een half uur of drie kwartier op heb staan schieten met mijn boog (die ik het hele spel praktisch nooit gebruikt had), maar uiteindelijk heb ik hem doodgekregen.

Er verschijnt er een portaal, en ik spring erdoor, wat wil zeggen (hoera) dat ik kan herbeginnen op een moeilijkere moeilijkheidsgraad.

Bijzonder zeer slim van mij, dat.

Want ik heb pas nà door dat portaal te stappen Immortal Throne geïnstalleerd. En dus moet ik heel dat laatste stuk  opnieuw spelen als ik wil verder gaan.

Feck.

update 19:15 — voilà. Done. En dan zal ik, per okkasie, eens kijken naar de dingen die er in Immortal Throne bijgekomen zijn. Dan eens. Dàn.

Del.icio.us op 25 juni 2007

maandag 25 juni 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Uno

maandag 25 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 19 reacties

Daarjuist met Zelie en Louis en Sandra een spel Uno gespeeld. En verloren: Louis was eerste, dan Sandra, dan Zelie en dan ik.

Louis heeft gewonnen wegens puur geluk. Sandra heeft gewonnen omdat Zelie een stommiteit begaan heeft (Sandra had er nog één en dan deed Zelie een “omkeren”-kaart, pff). En Zelie is gewonnen omdat Sandra ze geholpen heeft, tot twee keer toe!

Uno

Kijk hé, daar kan ik nu eens niet tegen hé. Akkoord, dat we spelletjes spelen waar, ook wegens kinderen aan het werk, geen greintje strategie mee gemoeid is, akkoord. Maar dan nog eens vals spelen!

Hooooo ik ben daar zó slecht in, als zo’n dingen gebeuren… ik kan tegenwoordig echt wel serieus goed tegen mijn verlies, maar met dergelijke smeerlapperijen, bah.  

En ook:

Omkeren

omkeren als er nog meer twee spelers zijn, is hetzelfde als beurt overslaan voor de andere speler!!

Graham!

maandag 25 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Daar moet ik dus mijn Facebook voor nakijken, om te zien dat Graham ertussen staat!

En dat ik begod in zijn vriendenlijst sta, in such august company as dinges.

[elke gelijkenis met een post van september 2003 is geheel incidenteel]

Goons en Giordano Bruno, Jerusalem & Monty Python, paleisrevoluties en intriges, drank en gezang. Oh, dat waren de dagen. 

Een half mensenleven geleden, ging ik schrijven, al lachend–maar zó ver zit ik er niet eens naast. Ik denk dat we maar eens naar Engeland moeten gaan, en hallo gaan zeggen bij Graham. En John. En Patrick. En al.

Voos

maandag 25 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik weet niet waar mijn hoofd staat. Ik ben niet moe en ik ben niet niet-moe. Het staat me bij dat ik nog dingen te doen heb, maar ik kan me begod niet herinneren wat.

Ik denk dat ik maar eens in mijn nest kruip. En mij troost met de mail van mijn Beste Maten bij Amazon.co.uk:

We thought you would like to know that the following items have been sent
to you using International Mail…

En daar dan in mijn bestelling van Gilbert & Sullivan (opera’s en complete annotated), en als extra bonus de eerst twee seizoenen van Life on Mars, dat ik om geheel verklaarbare redenen (dat ik de eerste aflevering gemist had, en dan is het de moeite niet meer) helemaal niet gezien heb toen het uitgezonden werd.

Shipped via International Mail (estimated arrival date: 29-June-2007).

Een mens leeft in hoop en blijde verwachting.

Crap

dinsdag 26 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Jan heeft hoofdpijn. En koorts. En hij kan zijn kin niet op zijn borstkas doen want hij heeft pijn aan zijn nek. En hij moet overgeven.

Hersenvliesontsteking?

Naar de dokter ermee, en wel numeteen. 

We zijn er niet gerust in.

update 0:46 – We hebben de centrale wachtdienst van de stad opgebeld (“dokters van wacht? nee mevrouw, er is er geen enkele voor Gent, de dokters regelen dat zelf, u moet uw vaste huisarts maar opbellen”), huisdokter opgebeld (doorgeschakeld naar doorschakelend secretariaat), en die zei toch maar naar de spoeddienst te gaan, op basis van de symptomen. Geen overgeven, maar toch.

update 0:56 – Toch overgegeven. En Sandra is er mee naar het hospitaal. Negen kansen op tien is het niets, maar toch: een mens kan niet voorzichtig genoeg zijn.

update 2:11 – ’t Was niets. Allez dan. Naar bed.

Perspectief

dinsdag 26 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Gisteren was het drache-meer-dan-nationale. Twee mensen van de meerderheid waren op voorhand verontschuldigd, één zat in de file en geraakte er maar nét op tijd. Of net niet op tijd, enfin, het zal maar een minuut of zo gescheeld hebben.

Wat doen Groen! en CD&V?

‘Wij betwisten de rechtsgeldigheid van deze gemeenteraad’, verklaarden Filip Van Laecke en Filip Watteeuw in koor. ‘Als voorzitter moet Daniël Termont het huishoudelijk reglement toepassen. Dat stelt dat de gemeenteraad maar kan starten als er binnen het kwartier na het normale startuur minstens 26raadsleden aanwezig zijn. Dat was vandaag niet het geval. De voorzitter gaat hier duidelijk uit de bocht.’

CD&V en Groen! lieten gisteravond al weten klacht in te dienen bij provinciegouverneur André Denys. ‘Dat is zeker niet kleingeestig. Het is aan de meerderheid om ervoor te zorgen dat zij in aantal zijn. Als er diepmenselijke redenen zijn waarom iemand niet aanwezig kan zijn, willen wij gerust depanneren. Een huwelijksreis of een economische missie horen daar niet bij.’

Omdat Daniël Termont oordeelde dat Noreilde wel op tijd was, ging de gemeenteraad gisteravond gewoon door, met het Vlaams Belang dat ook oordeelde dat het nog geen 19.15uur was toen het raadslid de zaal betrad. [Het Nieuwsblad]

Oh, zal ik—om contrarie te zijn—het eens anders formuleren dan Bruno? Och, laat ik maar… :)

Kijk, van een bende politieke amateurs en jokers als Groen! kan ik dergelijke strapatsen nog begrijpen, maar van een serieuze partij als CD&V vind ik het van redelijk veel hubris getuigen, dat ze denken dat hun federale “overwinning” moeten gaan verzilveren in de Gentse gemeenteplitiek. Voor wat CD&V betreft, vermoed en hoop ik dat het een accident de parcours is, dat ze even de spierballen wilden laten rollen om te laten voelen dat ze ook meetellen, ondanks hun mindere electorale resultaat in Gent.

Al vermoed ik dat dit niet de manier is om het te doen, regelneverij en detailneukerij.

[de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik zwaar overdrijf—van al wat ik hoor is Filip Watteeuw een serieuze (om niet te zeggen sympathieke en bekwame) kerel; des te meer dat het me verbaast]

Del.icio.us op 26 juni 2007

dinsdag 26 juni 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Oeioei, Blue Note

dinsdag 26 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Er zijn zo van die dingen die men dagen en weken op voorhand inplant, kwestie van het niet te vergeten, alle dagen kijken naar de agenda en alle dagen zeggen dat het toch wel dichter komt–en dan op de dag zelf he-le-maal vergeten.

Ik moet nog een preview schrijven voor dag, um, zeven? acht? van het Blue Note Records Festival. En ik was dat uit het oog verloren.

Ik heb nog, oh, drie uur of zo. :)

Wenduine

dinsdag 26 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

We hadden vandaag met het werk een off-site in het Posthotel in Wenduine.

Wohow! Zo veel wind maat! Toen we toekwamen, kon ik gewoon helemaal voorovergebogen wandelen, gelijk de mensen in de televisieverslagen over tornado’s! Ik denk dat als ik mijn mantel opengespreid had, dat ik er gelijk een vlieger vandoor was!

Fijne locatie ook wel, trouwens: het allerlaatste (of allereerste, perspectief is alles) hotel op de dijk, net op de rand van de duinen. Ik had alweer mijn fototoestel niet bij me (drat), en dus moest ik wel noodgedwongen foto’s nemen met de GSM.

Zoals deze: het zicht vanop het balkon van de vergaderzaal.

Wenduine

…en hoe vreemd: het komt hoegenaamd niet over dat we daar allemaal collectief bijna aan het wegwaaien waren.

Alain in de wind

Op het eerste zicht zou men bijna gaan denken dat het mooi weer was begod!

In de wind

…en voor de rest: presentaties gekregen en gegeven, card sorting, discussie, de meneer van imapping en de meneer van onder meer Agora op bezoek gehad, postitsessie, middageten, koffie en ontbijt–niet noodzakelijk in die volgorde.

Leutig! En morgen aan de slag met de resultaten, joechei.

Del.icio.us op 27 juni 2007

woensdag 27 juni 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Flowers growing on a hill – dragonflies and daffodils

woensdag 27 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik ben van de jaren 70. Nee, dat doet geen pijn, en ja, ik mag nog alles eten. Maar er zijn wel van die dingen die mensen van de jaren 80 (of 90, begod, die zijn er tegenwoordig ook al) zich niet kunnen voorstellen.

In Vlaanderen zijn de late jaren 60–psychedelische dingen en zo–toegekomen in denk ik ergens 1970 of 1971. Ik was toen net geboren en dus veel te jong om me iets te herinneren, maar toch zijn er veel dingen van het begin van de jaren 70 die mij op geen tijd naar mijn jeugd kunnen terugkatapulteren.

Le manège enchanté bijvoorbeeld, al hadden we toen dat ik me herinner geeneens een televisie.

En sommige muziek. Deze bijvoorbeeld, A far l’amore comincia tu van de onnavolgbare Raffaella Carrà, wordt regelmatig nog eens ter okkasie van feestjes allerhande op de platendraaier gezwierd:

(de Duitse versie blijft ons wel, om onverklaarbare redenen, meestal bespaard)

Maar nee, dat zijn geen echte madeleinen: precies omdat ze nog zoveel gedraaid worden. En ook omdat ik ze bewust meegemaakt heb, ze zijn niet van toen ik héél klein was.

Er zijn er nochtans nog, van die nummers die ik waarschijnlijk in geen meer dan dertig jaar nog gehoord heb, en dan plots wel. Geheel onverwacht, en hopla, terug naar negentien-begin-de-zeventig en terug naar een grote rode opblaaszetel in de Kleine Bugtenstraat (don’t bother to look, de straat bestaat niet meer). Er bestaan er niet veel meer natuurlijk, er zijn geen oneindig veel nummers die ik toen veel hoorde en daarna nooit meer.

Maar vandaag had ik het nog eens. Op Lee Hazlewood’s Cake or Death (zie ook alhier) staat een versie van Some Velvet Morning gezongen door zijn kleindochter Phaedra, maar het gaf me geen déclic. De oorspronkelijke versie, van een melige-duetten-verzamelaar (I’m a sucker for shlock), des te meer:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Koude rillingen kreeg ik ervan, qua blast from the past. En toen op het werk iedereen weg was uit het bureau en van de verdieping, heb ik het wel zeker drie kwartier op repeat gezet.

Magisch.

Van hot naar her, en lessen geleerd

woensdag 27 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik was vandaag wat later thuis, wegens dingen af willen krijgen op het werk. Ik had mezelf voorgenomen dat ik één welbepaald iets tot een welbepaalde plaats wou klaar hebben, en er was onverwacht een uur en drie kwartier css beprutsen tussengekomen. Vandaar.

Voor de rest was het een redelijk, eum, gefragmenteerde dag:

 • een dik half uur intrek in nieuw bureau en intern overleg
 • een kwartier voorbereiden voor een meeting
 • een klein half uur jobinterview afnemen
 • een dik kwartier printers installeren en uitleg geven over secure printing en alles
 • een klein kwartier een mail schrijven
 • een minuut of tien reageren op mijn weblog (nee maar, sommige mensen)
 • een klein half uur lunch
 • vijf minuten een afspraak regelen met de bank
 • een minuut of tien screenshots maken
 • en uur en drie kwartier een document lezen en becommentariëren
 • een klein kwartier interne meeting
 • een kleine drie kwartier een evaluatie schrijven van een jobinterview
 • twee uur en drie kwartier werken aan een rapport

Ik zou zot worden als ik 14dayz niet zou hebben om mijn prestaties mee bij te houden. :)

En de lessen geleerd?

 • Tot 19u is het bij De Post nog altijd redelijk baksken vol, daarna mindert het snel.
 • Rond kwart voor acht is bijna iedereen weg, op (vermoed ik) grote bazen na, die nog aan het vergaderen zijn.
 • Om acht uur ‘s avonds werkt mijn badge op het metro-niveau niet meer. En staat het alarm op het gelijkvloers aan. De nooduitgang werkt wel nog.
 • Het onderhoudspersoneel van het Muntcentrum zijn vriendelijke mensen, die op eenvoudige vraag deuren open doen om op straat te geraken.
 • Om vijf na acht is de metro toe.
 • Te voet naar Centraal is een minuut of tien.
 • Het is geen goed idee om een laptop in zijn rugzak te steken maar dan de tirette van de rugzak niet dicht te doen (bedankt Raf om er mij op de trappen van Centraal op te wijzen).
 • De trein van 20u27 zit stampvol.
 • Het is een goed idee om zijn madam naast via een e-mail om 16u30 ook telefonisch te waarschuwen dat men later zal zijn, on the off chance dat ze voor één keer haar mail niet meteen leest.

Reclame! Schaamteloos!

donderdag 28 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Haha, ik doe de mannen van Adhese concurrentie aan met mijn eigen reclameregie!

…en ik verwijs dan nog eens naar mijn eigen weblog, mwa ha ha. :)

Bedient u hé, ge kent de weg. Of als g’hem niet kent, geneert u niet om te knippenplakken:

<a href=”http://www.uitbureau.be/voorstelling.aspx?voorstelling_id=394″><img src=”http://www.vuijlsteke.be/michel/henk-torrepoort2.gif” alt=”henk rijckaert, comedy in torrepoort, 21 juli 2007″></a>

Die mensen zijn aan het verhuizen, ze hebben een kat eten te geven, wie weet komen er binnenkort koters, en in alle gevallen moet er van vloeren en muren en plafonds en alles gedaan worden.

Nog nààst dat het Serieus Echt Waar Niet Gelogen De Moeite is: koopt een kaartje want het is ook een beetje voor een goed doel.

’t Was al weer eens lang geleden

donderdag 28 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

A little light relief.

Are you having burritos for lunch?

Zoomdegij niet…

donderdag 28 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

g’een hebt gij niet. Vanavond Gisterenavond naar het bovenste verdiep getrokken en een paar foto’s genomen. Ondanks de afgruwelijke reflectie in de venster (dubbel glas, zeer stoffig, veel lichte materialen binnen, geen donkere afdekking in de buurt), toch nog iets uit de brand kunnen slepen:

[voor wie dit via rss leest: ’t is een inzoombare foto met Zoomify getoond; klikken ergens in de foto en dan slepen met de muis om over en weer te zoomen, of het schuifdingetje onderaan gebruiken]

Papa kun jij zeggen hoe je moet jumpen?

donderdag 28 juni 2007 in Kinderen. Permanente link | 6 reacties

Stommel, hop, stommel, schuifel spring, spring, huppel, stommel, stamp.

Zelie stond gisterenochtend spasmodisch te doen in de keuken. En of ik haar dus kon (schuifel, stommel) zeggen hoe (hop, spring) dat eigenlijk moet, jumpen. Ik weet alweer wat gedaan, qua opzoekwerk. YouTube raiden op zoek naar handleidingen.

Want het moet nu eenmaal, helaas: sommige meisjes van 2A doen het, dat jumpen. En Spencer en Esthée uit de straat doen het ook, dus mag mijn dochter niet achter blijven.

Alhoewel, moeten ze daar niet minstens met twee voor zijn, dat ze synchroon kunnen spasmodiëren? Ik heb zo’n vermoeden dat Louis niet echt te interesseren zal zijn… misschien een team met Spencer en Esthée?

Ah, de zomer kondigt zich boeiend aan.

Del.icio.us op 28 juni 2007

donderdag 28 juni 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Update

donderdag 28 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Hoera!

Lightroom1

Mij is het om die “Vista compatibility” te doen—ik hoop van ganser harte dat ik opnieuw rechtstreeks zal kunnen importeren van mijn fototoestellen naar de computer: dat gaf op Vista permissieproblemen.

En dat de noise reduction en sharpening verbeterd zijn, is ook goed nieuws. Dat Lightroom langzamerhand even goed van algoritmes zal worden als ACR, mag ik hopen.

update oho — sharpening, noise reduction én clarity. Ik klaag al niet meer.

Angst

donderdag 28 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Brrr.

Eén: update van Lightroom gedaan, en bij het converteren van de database liep het ding vast. Toen ik het weer opstartte, was mijn database corrupt en onbruikbaar.

Twee: dat smerig dink van een kattejong is van mijn schouder op een bijna-volle open fles Schweppes Agrum Ligth gesprongen die op mijn bureau stond. Fles op de nieuwe houten vloer, en in het stopcontact, en in de luidsprekers.

Gelukkig…

Eén: ik had een backup van gisteren.

Twee: na snel opkuisen en afdrogen, ziet het er naar uit dat er niets van sporen zijn.

Nieuwe Lightroom

donderdag 28 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Ha. De import werkt in Vista eindelijk zoals hij zou moeten, hoera!

En ‘t ziet er allemaal wat geblokter uit dan vroeger:

Lightroom01

Lightroom02

Een paar handigheidjes bij, ook. Zoeken, vooral op datum dan, is aanschouwelijker geworden:

Lightroom03

De filters op aantal sterren zijn verbeterd. Vroeger was het alleen maar “evenveel of minder”, nu is “precies zoveel” en “evenveel of meer” mogelijk.

Lightroom04

…maar zoals ik daarnet al zei: het belangrijkste is dat Lightroom nu ook clarity doet. Meer clarity in uw foto gooien geeft een beter contrast. Lokaal contrast. Wat er precies gedaan wordt, lijkt verdacht veel op een klein beetje meer contrast in de middentonen in combinatie met mijn hoogsteigen favoriete truuk om foto’s wat meer zip te geven: zeer weinig unsharp mask toepassen met een grote straal (20% aan 50 pixels, 10% aan 80 pixels, dat soort waarden).

Een voorbeeld maakt veel duidelijk:

Mieke1 Mieke2

Rechts mét, links zonder. De verschillen zijn zelfs op zo’n klein formaat nog zichtbaar: kijk hoe de letters in “mieke” een lichte drop shadow lijken te krijgen, hoe de plooien in de rok meer uitgesproken zijn, en de manier waarop de ruimte tussen rok, onderarm en rechterkant van het raamkozijn een schaduwpje lijkt te krijgen, waardoor de rest er uit lijkt te springen.

En daarnaast, ook wel enorm verrekte handig vooral als men met een slechtere lens op stap is: de lens corrections van ACR 4.1 zitten erin.

Lightroom05

En de verbeterde noise reduction en sharpening:

Lightroom06

Nee, ik ben content. Serieus content.

Laatste schooldag

vrijdag 29 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Zo. Jan blijft volgend jaar ook in het eerste kleuterklasje wegens pas begonnen in januari, dus nog te jong om over te gaan naar het tweede.

Louis gaat volgend jaar naar het eerste leerjaar en mensen als hij daar niet naar uitkijkt!

Zelie gaat naar het derde leerjaar volgend jaar. Ze had door de 90% en ze was de eerste van de klas. Hoera!

Opgekuist

vrijdag 29 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Joke’s haren rezen ten berge toen ze mijn Outlook– en Gmail-inboxen zag. Respectievelijk enkele honderden en vele duizenden ongelezen mails.

Ahem.

Probleem één is dat ik op een aantal mailinglijsten zit die een redelijk hoog debiet hebben. Dingen als WikiEN-l en Gentblogt, om er maar twee te noemen, daar komen dagelijks soms tientallen threads voorbij, met vele honderden mails in totaal, en ik ben niet echt in alles geïnteresseerd.

Wikien

Dan lees ik waar ik in geïnteresserd ben, en na het lezen archiveer ik het bij wijze van automatisme—gevolg: alles wat ongelezen is blijft in mijn inbox staan.

Probleem twee is dat ik van een roedel dingen automatische mailmeldingen krijg: comments op Flickr en Twitter en YouTube en weblogs en alles. Sommige van die dingen lees ik per mail, andere zie ik op het interweb eerste en dan lees ik ze niet meer, natuurlijk. En op die wijze: van blog.zog.org alleen stonden er bijna tweeduizend ongelezen commentaren te blinken.

Commentsblog

En daarbij komen nog een stapeltje spam die ik niet opendoe, en reclame, en automatische rapporten van allerlei… tja.

Ik heb een aantal bijkomende filters gedefinieerd, en al wat ik niet meer nodig had radikaal verwijderd en/of gearchiveerd.

Resultaat:

Gmailbijnaleeg

 

Leeg, wou ik schrijven. Op WikiEN-l en IxDA en Hugues na, dus. I’ll settle for “bijna leeg en vastberaden het zo te houden”. :)

Sponsored poll?

vrijdag 29 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Wat nu? Reclame in mijn facebook-newsfeed?

Parcels

Interessante vraag, dat wel, maar de mogelijkheidheden  die ik wil invullen (sometimes, of occasionally, of not very often at all, really), zitten er niet in. Ik heb dan maar “never” aangeklikt.

Pollanswers

Ik vermoed dat die vragen precies zo slecht gemaakt zijn om reactie uit te lokken, en dat ik mij dus heb laten vangen. Damn you, clever marketeers!

In alle geval: voor zes dollar kan men zelf zijn poll maken:

Pollcreate

Ik dénk dat ware ik een mens die in dergelijke dingen geïnteresseerd is, dat ik dan wel zou geïnteresseerd zijn. Al die movers en shakers op Facebook, en al die interessante demografieën! :)

…en voor Facebook zelf: de kunst zal wellicht zijn om ervoor te zorgen dat het daar binnen de kortste keren niet vol staat met dergelijke fratsen. Ze voeren nu hun niet-commercialiteit redelijk hoog in het vaandel, maar ze moeten ook wel geld verdienen, natuurlijk.

Iek zèn ies beniefd.

Del.icio.us op 29 juni 2007

vrijdag 29 juni 2007 in Links. Permanente link | 2 reacties

Sword of Truth

vrijdag 29 juni 2007 in Boeken. Permanente link | 5 reacties

Zucht. Ik had Sword of Truth al een eeuwigheid geleden gekocht, misschien een jaar of tien geleden zelfs, maar de kelk altijd aan mij laten voorbijgaan. Een overdosis fantasy-shlock, weetwel.

Onlangs kwam ik het boek tegen, op zoek naar een snelle hap voor tijdens een lange rit. Ik ben licht allergisch geworden aan mega-series sinds de laatste kweetniethoeveel boeken van Wheel of Time, maar er stond nergens op de cover “part one in the epic teenoftander series”, dus ik meegenomen en begonnen.

Tegen de helft van het boek wist ik het wel, dat ik het vlaggen had. Maar zó slecht was het niet, en dus naar de Fnac om de rest van de serie.

Sword of Truth

Gisteren heb ik in bed de laatste bladzijden van het eerste boek uitgelezen, en dacht ik te beginnen aan het tweede. Te lui om op de flappagina’s te kijken, en dus op het interweb gaan kijken.

Gni! Ulp! Nee!

Er zijn verdorie elf! boeken in de serie, en geen zes zoals ik dacht. En het elfde en laatste boek moet verdorie nog verschijnen!

Zucht. Ik ga er aan beginnen. Maar niet met de volle goesting, want ik kan me zó al inbeelden dat het na het eerste boek stijl naar beneden gaat. En ik moet er nog vier bijkopen.

Boeken

vrijdag 29 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

De laatste paar boeken van Goodkind dan maar besteld op Amazon. Zucht.

Om toch een beetje de meubels te redden, er nog een paar goede boeken bij gekocht: The Iron Dragon’s Daughter door Michael Swanwick, The Sea Came in at Midnight en Tours of the Black Clock van Steve Erickson, Little, Big van John Crowley, en dat het niet allemaal fictie zou zijn: Archaeologies of the Future: The Desire Called Utopia and Other Science Fictions van Fredric Jameson.

Ik verwacht vooral veel van Little, Big.

En daar geheel naast: het steekt me gruwelijk tegen dat de recommendations van Amazon niet goed meer zijn. Ik koop er al jaren en jaren en jaren boeken, en de recommendations houden enkel rekening met de laatste paar acties op de site. Bij de eerste tien boeken die mij aangeraden worden, zitten deze zeven:

Allez, da’s nu toch godgeklaagd? Ik heb daar honderden en honderden boeken gekocht over de jaren heen, en de meerderheid van de boeken die ik aangeraden krijg, zijn dat op basis van niets meer dan in mijn shopping basket zitten—niet eens al gekocht hebben!

Ik begrijp natuurlijk wel waarom: meer kans dat ik boeken wil kopen van dezelfde auteur en van dezelfde reeks als wat ik van plan te kopen… maar toch. In het algemeen heb ik een iets ruimere smaak in boeken dan wat ze mij in die lijst toedichten.

Als ze dan toch intelligentie willen doen, dan zouden ze me wat meer recommendations mogen geven in de zin van “we weten dat u alle boeken van John Dominic Crossan gekocht hebt bij ons, behalve zijn laatste, God & Empire:  Jesus Against Rome, Then and Now — kopen?”

Grr.

Nostalgie

vrijdag 29 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

‘t Was Charlie’s Angels op televisie. Met drie trienen, flauwe afkooksels. Ah, waar is de tijd. Kate Jackson, Farah Fawcett, Jaclyn Smith… dàt waren Charlie’s Angels! Drôles de dames, de zondag op Antenne 2:

Dat was nadat we naar L’école des fans hadden gekeken natuurlijk:

…waar op een goeie dag zelfs Vanessa Paradis te zien was:

En dan overschakelen op TF1 voor (sorry voor de zeer slechte kwaliteit, maar ‘t is de moeite waard) Temps X:

De controverse viert al een tijdje hoogtij op Wikipedia trouwens. En ondertussen maken Igor en Grichka blijkbaar reclame:

Weekend

zaterdag 30 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Gisteren dacht ik nog dat het rustig zou zijn dit weekend… tarara. Vannamiddag: eerst turndinges met diploma’s en al bij Zelie, en dan concert van Zelie’s koor in Sint-Niklaas.

Daar gaat de zaterdag. En bij uitbreiding, het weekend.

Allez, niet dat ik dat niet graag zien en zo, maar toch: thuis zitten is ook zo geestig.

links for 2007-06-30

zaterdag 30 juni 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338