Eerste indrukken

Ik ben dus echt serieus geen people-person hé, echt niet.

Maar als het voor jobinterviews is, dan heb ik altijd het gevoel dat ik het op vijf minuten wel gezien heb, in positieve of in negatieve zin.

Dat, zoals ik alhier ook al zei, de yup! van de nah gehaald zijn, en dat we dan eventueel nog kunnen discussiëren en kijken of we van een nah een mleh of een bof of een allez ju, als het echt niet anders kan zouden kunnen maken.

Nu, voor de duidelijkheid: ik heb bijzonder zéér slechte ervaringen met het aannemen van mensen uit de niet-yup!-stapel, en als ik het enigszins kan helpen zou ik nooit vanzeleven nog mensen aannemen waar ik ook maar enige twijfel bij heb. Liever niemand aannemen dan geen perfect fit, mijn gedacht.

En ik doe ook ook geen algemene recrutering, zo van die intake-interviews waarbij mensen binnenkomen, en waar bekeken wordt hoe ze eventueel in welke hoedanigheid waar in het bedrijf zouden kunnen ingeschakeld worden. Nee, ‘t zijn telkens interviews voor één welbepaalde functie.

Dus uiteindelijk zijn die extra minuten na de eerste vijf, waar mijn gedacht al gevormd is, in mijn hoofd echt wel verloren minuten.

Stom, stom, stom, ik weet het. Een eerste indruk kan ook gewoon een verkeerde indruk zijn, het kan iemand zijn die een paar minuten nodig heeft om op zijn/haar plooien te komen.

Ik doe dan ook mijn uiterste best om het hele gesprek lang objectief te blijven, van de eerste tot de laatste minuut. Ik denk dat ik dat ook ben in mijn uiteindelijke beoordeling—objectief, bedoel ik.

‘t Is te zeggen, het is nog niet echt voorgekomen de afgelopen interviewprocedures op mijn huidig en mijn vorig werk, dat ik een ander gedacht had dan de consensus.

Maar toch.

‘t Is niet eerlijk, eigenlijk, hé? Dat mijn gedacht al meestal gevormd is na een paar zinnen?

10 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.