Verlof, en buit

Bouwverlof—de afbraak aan de andere kant van ons venster is voorlopig stilgelegd. Het huisje dat boven het dak stond, zal er dus nog minstens drie weken staan, met zijn trapje naar nergens heen:

La cabane de Vanessa

Ook ander verlof: collega B. was al weg naar Frankrijk, en vandaag was de laatste dag van collega K., die op motoreis door Ierland vertrekt (in allerijl en op het laatste moment nog nét een nieuwe vering voro de moto gevonden, strubbelingen dat de valiezen niet te vol zouden zitten, jaja, we maken wat mee op het werk!).

Ik heb nog een week te gaan, tot volgende vrijdag, en dan twee weken dolce far niente non-stop werken voor Gentblogt, hoera!

Voor die paar momenten dat er niets te doen zou zijn: de expeditie naar Waterstone’s is met goed gevolg afgerond.

De buit:

De buit!

Mwoe ha ha ha! Czech it out:

  • De eerste zes boeken van The Saga of Seven Suns: komaan, zó slecht schrijft Anderson niet, al die novelisaties en Dune prequels ten spijt 🙂
  • 1632: ik hoor goede dingen, en ik ben een sucker voor alternative history—de enige reden dat ik er niet méér gekocht heb, is dat ik geen groot fan ben van de dertigjarige oorlog
  • Capacity: klonk interessant. Maar ik zie net dat het gedomme een trilogie is, samen met Recursion en Divergence. Ik zal moeten terugkeren.
  • Weapons of Choice: ook al AltHist. Quoth Wikipedia: “the first in the Axis of Time trilogy, a series of Tom Clancy-like techno-thrillers; simultaneously a satire of the technothriller and alternate history genres”. Als het goed is, dan pas koop ik de rest. Ik ben voorzichtig in die dingen (soms).
  • The Adventure of English, van de televisieserie.
  • Orcs: geschreven vanuit het standpunt van de orks zelf. Klinkt wel boeiend. Denk ik.
  • The Jesus Papers: ah, een nieuw-achtige Michael Baigent, en ik had hem nog niet. Hap slik snel lezen, eens lachen met de overduidelijke nonsens, altijd leutig. Ik koop al die mens zijn boeken, om te ontspannen.
  • The Great Transformation: de nieuw-achtige Karen Armstrong, en ik had hem nog niet. Langzaam en aandachtig lezen, en alle voetnoten en bronnen traceren, altijd leutig. Ik koop al die mevrouw haar boeken, om bij te leren.

4 reacties op “Verlof, en buit”

  1. Pingback: no butterfly
  2. Soms (allee, vaak eigenlijk) vraag ik me af in hoeveel dimensies jij tegelijk leeft…

    Zeg het mij, wàt is je geheim?

Reacties zijn gesloten.