It’s Saddam what done it

Kijk, het moet niet altijd in de VS zijn dat dergelijke dingen gebeuren:

20070824-vlcsnap-6353421

[screen grab van bij LVB.net]

Dertienhonderd Vlamingen, gepeild door VTM. Volgend op Di Rupo: Maingain en Reynders elk met 3.9%, en De Wever met 2.5%.

De mogelijkheid dat er niet één schuldige was, was waarschijnlijk niet voorzien? Of was de vraag eigenlijk “wie is volgens u de hoofdschuldige”?

Ach ja. We kunnen ons altijd troosten dat procentueel meer Amerikanen denken dat Saddam de schuldige is van 11/9 zeker?

En hey, ik heb een idee! Als we nu eens zouden zoeken naar een oplossing, in plaats van naar een schuldige? Hé?

16 reacties op “It’s Saddam what done it”

  1. Pingback: hoofdtelefoon
  2. @Peter Dedecker: Dat Di Rupo (Dieu, dat was toch Spitaels hé?) daartussen staat vind ik niet zo onzinnig. Waarom was Milquet zo onwillig? Omdat zij haar goede relatie met de PS en met Di Rupo, waarmee zij een coalitie vormt in het Waalse gewest, niet op het spel wil zetten.

    Zij die “Di Rupo” geantwoord hebben hebbn dus (misschien iets te ver) doorgedacht.

  3. Ik erger me al een paar dagen blauw aan die “eenzijdige” berichtgeving in de Nederlandstalige pers en het opvoeren van Miquet als de grote boosdoener, zo gemakkelijk. Men legt ook nooit eens deftig uit waarom ze altijd maar “non” bleef zeggen. In Terzake vorige week donderdag kon je een korte clip zien waar ze de oorzaak van de mislukking helemaal op Milquet schoven in een montage met de soundtrack van Michel Polnareff: “La poupée qui fait non.”
    Walgelijk. Zo’n oogkleppen. En iedereen die daar intrapt.

  4. Hoe ga jij de schuld verdeling dan doen?

    Ik denk dat Shellac het nog het meest eenvoudigst uitlegt. Voor een keer hebben de Vlaamse partijen het lef (want de vorige 2 regeringen hebben het probleem alleen maar op de lange baan geschoven) om het been stijf te houden en dan is er inderdaad maar een partij die resoluut neen zegt.

  5. Tis nochtans simpel hé. Voor een staatshervorming hebben we een 2/3e meerderheid nodig. De grote overwinnaar van de verkiezingen was de CD&V, maar duidelijk zijn ze niet groot genoeg om 2/3e van de bevolking te representeren.
    En ze vinden ook geen coalitie die 2/3 van de Belgische bevolking reprenteert. Dus is er eigenlijk geen grond voor een nieuwe staatshervorming.

    Daarbij heeft Milquet van in den beginne al gezegd dat ze niet onderhandeld over een staatshervorming die slecht is voor de staat België, dus ze is gewoon consequent geweest.

    Moest ik waals politieker zijn dan zou ik trouwens ook geen formateur vertrouwen die op zijn overwinningsfeest staat de zwaaien met een Vlaamse leeuw. Als je een Vlaams premier wil zijn, dan had je in de Vlaamse regering moeten blijven Leterme!

  6. Wat had er dan moeten gebeuren? De blauwe partijen hebben 8 jaar geleden ook alles beloofd. En 4 jaar geleden terug. Uiteindelijk staan we nog nergens en daarom heeft de Vlaamse kiezer voor iets anders gekozen.

    Die staatshervorming moet er komen want mensen uit de rand, zoals ik, zijn het beu aan het worden. Als er geen oplossing komt voor BHV en geen vergevorderde staatshervorming komt dan weten we allemaal wie er over 2-4 jaar een zeer grote slag gaat slaan bij de verkiezingen. Is dat dan beter?

  7. Het is totaal onbelangrijk wie de schuldige is, omdat er volgens mij geen schuldigen of juist allemaal schuldigen zijn. De Media maakt hier de schuldigen! We leven in een tweetalig land, hebben een tweetalige hoofdstad maar spijtig genoeg geen tweetalige media. Ok we hebben langs de ene kant de VRT en langs de andere kant de RTBF maar deze zijn altijd aan deze of gene zijde verbonden. Net als de kranten langs beide zijden. Het probleem bij ons is natuurlijk dat we allemaal tot 1 van die twee delen (de duitstaligen eventjes buiten beschouwing gelaten) behoren. Net als de mensen die het nieuws maken. En hoe hard ze ook hun best doen, zelf hebben ze er ook een mening over en proberen die , door slinkse vraagstelling door te laten schemeren.

    Bestond er nog zomaar iets als een volledig neutrale bron, dan kon die een stukje schrijven.

    Misschien moeten we voor zolang de regeringsvorming hier duurt maar eens een paar buitenlandse journalisten aantrekken om de situatie zonder vooroordelen te laten beschreven worden.

    Maarja leg die eerst ons politieke systeem maar eens uit…
    Tegen dan is de crisis vermoedelijk al opgelost.

  8. @Jensen en al diegenen die zo bezorgd zijn om de Franstalige “inwijkelingen” in de rand: mochten de Vlaamse “autochtonen” niet zo happig geweest zijn landbouw- en andere gronden te verkavelen en aan hoge prijzen te verkopen of hun eigen huizen te verhuren of te verkopen aan al die “vreemden” (want tusen al die zogezegde Brusselaars en/of Walen, zitten er een toch ook een pak Eurocraten en aanverwanten tussen) dan hadden al die mooie landelijke gemeenten gezellig “Vlaamsch” kunnen blijven (dan zouden er tevens minder gemmentelijke belastingen geheven ook)!

  9. Michel,

    Niet slecht hoor, dat idee om naar een oplossing te zoeken, maar ik vrees dat de media en vele mensen zich momenteel liever ledig houden met schuldigen zoeken. Veel meer entertainend, en gezien ook de journaals tegenwoordig meer rond entertainment dan rond informatie draaien tegenwoordig, vrees ik dat de zoektocht naar een oplossing nog een aantal dagen op zich laat wachten 😉

Reacties zijn gesloten.