Archief voor september 2007

 

Het meesterplan

zaterdag 1 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

We gaan naar een film, joechei!

Ah. Hij is van Brussel, ik ben van Gent. De enige plaats waar er nog een film speelt die we geen van beiden gezien hebben, is in Sint-Niklaas. Qu’à cela ne tienne, we reserveren een restaurant in Sint-Niklaas en daarna gaan we naar de film.

Ah. Eten in het restaurant gedaan en het is 22u40, te laat voor de film. Geen erg, geen erg. We gaan gewoon nog, euh… een sigaar roken (hij) en een whisky drinken (ik). Goed idee! Uitstekend!

Waar hebben ze sigaren in Sint-Niklaas? In Hotel Serwir? Nee meneer. En de markt is afgesloten wegens ballons of zo.

Hela! In het Hilton zijn er altijd sigaren, dat is traditie. En volgens de mevrouw van de GPS was het dichtstbijzijnde Hilton in Antwerpen, bij de Groenplaats.

Tjaha. En zo bevonden we ons, na een helletocht door het virtueel hermetisch afgesloten centrum van Antwerpen, in de bar van het Hilton: daar hebben ze altijd sigaren, wist de tegenpartij.

Na-ah. Tegenpartij is in de buurt zijn sigaren moeten gaan betrekken terwijl ik op mijn mojito aan het wachten was.

Maar enfin, eind goed, al goed: we hebben de bar daar gesloten. Over het heden, het verleden en de toekomst gesproken. En al. Mannen, weetwel.

Zo. En nu is het bijna vier uur en heb ik mijn verjaardag dit jaar echt gevierd. Hoera!

Stilte

zaterdag 1 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Het is 10u30 op zaterdag en huis is al een tijdje stil: het schooljaar is opnieuw begonnen.

Zaterdag, da’s turnen en tekenles, namelijk. En scouts ook, maar dié zijn, tenzij ik me vergis, nog niet begonnen.

En straks ga ik Zelie (en Louis? daar ben ik nu even niet zeker van) gaan halen aan de tekenles, en dan is, wat mij betreft, de rest van het jaar ingezet. Morgen nog één dag vakantie, daarna iedereen weer aan de slag: Sandra al een week, de kinderen na twee maand, ik na een week.

En dat ik er naar uitkijk, vooral voor de kinderen dan—nieuwe klassen! nieuwe leraars! al dat materiaal te kopen! nieuwe vriendjes! nieuwe dingen leren!

Jaja.

links for 2007-09-01

zaterdag 1 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Spaar zaad tegen de honger in vluchtelingenkampen

zaterdag 1 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

En stop met grinniken, en denk maar niet dat ik het niet gezien heb. Nee maar. Viezerds.

Zaden van tropische vruchten! Daar gaat het over. En dat ze niet mogen weggegooid worden, want uit de meeste van die zaden kan ginderachter een nieuwe plant groeien. En als die zaden naar de arme mensen gestuurd worden, en ze geraken geplant (de zaadjes, niet de mensen), krijgen ze (de mensen, niet de zaadjes) wie weet wel op den duur vers fruit op hun bord.

Jawel: gedaan met witty repartee in de zin van “smijt die meloen niet weg! denkt aan de arme kindjes!” “ah ja? awel, ik zal hem in een envelop steken en opsturen!”

En omdat “de arme mensen” en “ginderachter” toch wel een zeer algemeen concept zijn: concreet!

P1000600 copy 1Het was onlangs nog op de televisie: in het zuidwesten van Algerije leven er al dertig jaar Sahrawi in vluchtelingenkampen in de woestijn. Kommer en kwel, een conflict dat al een halve eeuwigheid aansleept en dat er geen einde in zicht is. UNICEF Algérie had er al een programma van kindervaccinaties lopen, maar sinds 2006 hebben ze ook een project opgezet om kleine familietuinen en schooltuinen aan te leggen. 

Willem Van Cotthem—of beter, Professor Doctor Van Cotthem, erehoogleraar van de Universiteit Gent— is wetenschappelijk raadgever voor UNICEF ter plaatse, en vatte het plan op om zoveel mogelijk zaden van allerlei tropische vruchten in te zamelen. En dat die dan in die familie– en schooltuinen gezaaid zullen worden, vanaf februari 2008. De hoop en verwachting is dat het fruit een belangrijke aanvulling van het dagelijks voedsel in de kampen wordt.

P1000601 copy 1In het lente- en zomerseizoen (van februari tot augustus), waarin het te heet wordt voor de kweek van groenten, kunnen er toch allerlei tropische vruchten geteeld worden, zoals meloenen, watermeloenen, pompoenen, paprika’s, avocado’s, papaja’s, eierplanten (aubergines), passievruchten… Maar! die zaden zijn ginderachter veel te duur in de handel.

En dus doet Professor Willem een beroep op ons allen. Hij vraagt geen financiële steun, maar niet meer dan dat we hem af en toe de zaden (pitten) in de vruchten die we zelf wel eens eten op zouden sturen. Hoe meer zaden, hoe liever: het gaat om enkele duizenden familietuintjes.

Spoel de zaden even in water, giet ze door een zeefje, laat ze drogen op een bord (ze kleven aan papier!) en steek ze in een envelop. Duid aan wat er precies in de envelop zit (Cavaillon-, Galia- of Charentaismeloenen, rode, gele of groene paprika, enzovoort) en doe de envelop op de post naar:

Prof. Dr. Willem Van Cotthem
Beeweg 36
B-9080 Zaffelare
+32 9 356 86 16
e-mail : willem.van.cotthem@gmail.com

En de professor brengt persoonlijk zelf de zaden naar de kampen. Hij moest daar toch in de buurt zijn.

2007-04 Dahla School #99E43

Kijk: ik weet niet hoe het met u zit, maar als ouder vind ik dit een fantastisch iets om naar de eerste schooldag mee te gaan: bevattelijk zelfs voor zeer jonge kinderen, ze kunnen nog iets bijleren over fruit en over politiek (naar keuze, afhankelijk van de leeftijd, en/of), ze worden aangezet om fruit te eten, en zo doen we ook nog eens iets nuttigs met al dat tropisch gedoe dat veel te veel kilometers heeft afgelegd tot in ons land. En het is zo concreet ook: zaadjes, opsturen, planten, fruit, mensen geholpen. Met dingen die wij in de vuilbak zouden gooien.

Wacht, sta me toe de professor aan het woord te laten:

Dank zij uw steun kan dit project uitgroeien tot een wereldwijd initiatief, omdat alle burgers in de rijkere, ontwikkelde landen, jong en oud, van senioren tot kinderen er kunnen aan meewerken.  Hoe klein ook het pakje zaden dat toegezonden wordt, het zal altijd rechtstreeks leiden tot een verbetering van de levensstandaard van de armsten, zonder enige organisatorische of administratieve hinderpalen.  De Chinezen zeggen: “Geef die man geen vis, maar leer hem vissen!”. Hier is het net zo: “Stuur die mensen geen voedsel, maar leer ze zelf tuinieren!”.

U doet toch ook mee?

Meer inlichtingen vindt men op de Zaden voor leven-website.

Veranderingen

zaterdag 1 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Louis zit tegenwoordig in de tekenles. Zo content als een katjen: dat hij een ding gelijk een caravan moest tekenen, en ik kan mij inbeelden dat hij dat fantastisch gedaan heeft, en oef ben ik content dat er iets is waar hij zijn creativiteit zal kunnen uitleven en waar hij stàpels zal bijleren van techniek ook.

Het is soms ongelooflijk hoe veel emoties Louis heeft, van vanalles wat. Kijk, als hij naar een film aan het kijken is, wat er op géén tijd voorbijkomt:

Naar televisie aan het kijken Naar televisie aan het kijken Naar televisie aan het kijken Naar televisie aan het kijken Naar televisie aan het kijken Naar televisie aan het kijken

Naar televisie aan het kijken

Jan zit tegenwoordig in de turnles. Fier als een gieter: dat hij over en onder dingen is geklommen, en in hoepels gesprongen, ik kan mij inbeelden dat hij het fantastisch vond.

Turner Jan

Turner Jan

En Zelies haar is geknipt:

Nieuw haar Zelie

Zelie en haar nieuw haar

Hrm. Zal ik ze nù dan maar al beginnen binnen houden?

Zelie fotomodel

De wetten van het dansen zijn structuren

zaterdag 1 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Aftellen

zondag 2 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Kijk nu.

Ooh… spannend!

Communicatie

zondag 2 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Het bestaat nog, mensen die niet of nauwelijks op het interweb zitten.

Ik krijg regelmatig een brief van mijn raadsman: een Word-file, netjes in een attachment gestoken. Daar staat soms maar één of twee paragrafen in, en dat wordt niet nog eens per post gestuurd ook, maar toch: in een document in een voor de rest lege mail.

Charmant, eigenlijk.

Nog zo één, wel nét iets minder charmant: iemand die dringend, dringend, dringend, iets nodig heeft. Een tekst moet geproduceerd worden, van een zeker niveau en van een zekere lengte met een zeker aantal verschillende mensen, en dat alles moet binnen een zéér beperkt tijdsbestek.

Op dag X was daar voor gemaild: of het mogelijk zou zijn om telefonisch af te spreken. Geen probleem, ware het niet dat ik het nogal druk had en dat het niet uitkwam. Op dag X+2 uiteindelijk telefoon. Om twee paragrafen te zeggen, en mede te delen dat de rest in een mail zou komen, “zo snel mogelijk”. Op dag X+4 komt uiteindelijk een mail en een vraag om snel te antwoorden.

Ik mail terug binnen de 45 seconden met een antwoord en wat bijkomende vragen.

Een paar uur later: telefoon. Of het mogelijk zou zijn om telefonisch de mail te bespreken. Ik zat met eten klaarmaken en kinderen, dus nee, nu niet. Deze namiddag? OK. Ik bel u? Of belt u mij? Misschien bel ik u beter? OK.

Diezelfde namiddag, aan de telefoon. Of ik de mail gelezen had, en of ik vragen of opmerkingen had. Waarop ik zeg dat ik inderdaad vragen en opmerkingen had, en dat ik dat meteen had geantwoord.

Oh. Mail niet meer gelezen.

Vragen en opmerkingen dan maar per telefoon nog eens doorgegeven, onder meer een vraag om een document doorgemaild te krijgen: “ik zorg er zo snel mogelijk voor”.

Dag X+6: document doorgemaild, en of er snel een antwoord zou kunnen komen. Ik heb (meteen) per mail geantwoord, met twee bijkomende vragen.

Ondertussen zijn we dag X+8. Zucht.

Etentortuur

zondag 2 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Zojuist aardappelen geschild en puree gemaakt en sauce Mornay—kaassaus voor u en mij—en hespenrolletjes.

Turns out dat als ik de grote pot neem voor drie en een halve liter kaassaus, dat die met de rand erbij juist te hoog staat op het vuur om gemakkelijk te zijn.

En dat een roux voor bijna drie liter vocht maken nog wel min of meer gaat, maar dat drie liter béchamel glad krijgen en houden, nét een beetje te veel van het goede is voor mijn rug.

Zo misselijk dat ik zelfs geen honger meer had: hespenrollen in ovenschotel gelegd, kaassaus erover, chapelure, geraspte drie kazen, en dan naar boven geslonken.

Hesperolletjes! In kaas!

Ik ga dan maar een beetje zielig zitten doen, voor de rest van de namiddag, denk ik.

Kneel before your God, Babylon!!

zondag 2 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Leve de mannen.

links for 2007-09-02

zondag 2 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Adler

maandag 3 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

pagina één

pagina twee

Top 100

maandag 3 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Grrr… ik vind niet welke typmachine ik precies heb. Ik vermoéd een (Triumph-)Adler Record, maar ik zie het niet zitten om de trap naar beneden tepakken om nog eens te gaan kijken. Ik pak morgen wel foto’s.

En google bracht niet echt uitkomst:

Noresults

O kijk, wat nu? Kleine menu-opties? Wat doet die “top 100” daar? Klikkety-klik…

Ieek!

HOT SEXY GIRLS MAKING OUT. TWO GIRLS AROUND 23, HAVE A ROMANTIC INCOUTER – girls, kissing, hot video. Barbie Girl Video ( Tom , Sandra ). Britney spears sex tape. Naked News Documentary. Woman In SHOWER!!!  Ainda te amo – apesar de tudo de todas as minhas mancadas EU AMO VOCÊ. Guy pwned by girl!  I guess he could say he wanted to be in this position.. But still, dude!

Top100google

Ah, ik heb per abuis op “video” geklikt in plaats van op “Images”. Figures. Leve het internet.

Cadeaus

maandag 3 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

‘t Is wel wijs: ik heb een kop voor op mijn statief te zetten gekregen. Een bolkop.

Ja, ik had wel gezegd dat ik een statiefkop moest hebben om mijn kapotte 488RC0 te vervangen, maar ik had ook al gezegd dat ik eigenlijk geen bolkop meer zou kopen, maar wel zo één met drie vlakkken. En dus was ik minder dan laaiend enthousiast toen mijn madam op mijn verjaardag met een bestelbon van zo’n Manfrotto aankwam.

Ten onrechte, eigenlijk, want bij vijf minuten nader inzien bleek dat ik toch geen andere zou willen: altijd zeer content geweest van die Manfrotto, en ‘t is toch wel een gemak, zo’n boldinges.

En dus dan toch niét gezegd dat ze de bestelling moest annulleren, en in spanning afwachten op het toekomen ervan (“woendag of donderdag, ten laatste vrijdag”—we zijn de maandag nà de vrijdag, ondertussen).

Ah. En vanavond komt mijn broer langs, met een groot pak waarin cadeau: óók zo’n statiefkop. Oók dezelfde.

Grin. :)

Del.icio.us op 3 september 2007

maandag 3 september 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Capital idea!

dinsdag 4 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ja, ik weet iets! En als we nu eens een werkgroepvergadering voor Gentblogt zouden houden tot iets voor vier, zou dàt geen goed gedacht zijn?

Ach, ik lieg: we waren op géén tijd uit het probleem dat voor ons lag, de rest van de avond/nacht hebben we over vanalles en niets gebabbeld, en met z’n drieën—Teun, Hans, mezelve—even vergeten dat het straks weer ochtend was en dat we geen 20 meer waren.

Binnen twee uur weer wakker: tja, we leven maar één keer, zeker?

Lio

dinsdag 4 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Toen de dieren nog spraken, en wij thuis samen opstonden met mijn vader vóór we naar school werden gevoerd door mijn grootvader, toen stond ‘s morgens bij ons thuis de radio op Brussel Frans.

Ik kan me eigenlijk niet herinneren of het toen al Radio 21 heette, maar wat ik me wél herinner, zijn deze.

Good times.

Que nos vies aient l’air d’un film parfait….

C’est le dessert que sert l’abominable homme des neiges à l’oabominable enfantine…

Brillante à la page mais pas pour ton usage…

Wat zou ik?

woensdag 5 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Kom kom, waarom zou ik me verantwoorden dat ik te weinig zou schrijven op mijn eigen weblog? Nee maar.

Het was druk, voilà. In het echte leven, weetwel.

Vergaderingen, en dan moe wegens after-meeting, en werk, en vandaag opnieuw vergaderingen: ‘t zal zijn tot het bittere einde, deze nacht.

Ha ja, zo gaat dat soms, het leven komt in de weg van, euh, het leven. Ik heb bijvoorbeeld nog geen tijd gehad om een nieuw typmachinelint te kopen, zó druk was het.

Ik heb tenandere vanavond in de terugkeer van het werk voor de eerste keer deze maand weer naar de televisie gekeken. Deadwood is bij tijd en wijlen écht wel serieus serieus hé? Die aflevering met die broer en zus in het eerste seizoen, wohow maat.

Henin-Williams

woensdag 5 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

‘t Was wel grappig, gisteren op de televisie: Venus Williams die over Henin zei dat “She actually thinks she can win, you know?” Ha.

En na de match: “She made a lot of lucky shots and I made a lot of errors.” Jaja, niet tegen uw verlies kunnen, ‘t is wat.

En hoe fijn dat er nog eens een Belgische wint, en al.

Ik ga er eens speciaal op letten, trouwens, of ze als winnares Belgische zou zijn en als verliezer Waalse.

Internationaal

woensdag 5 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Zo wijs:

Internationaal

Khandekar, maar dan in aardige tekens. Kon dat ondertussen ook niet in URLs, of zo?

Werk!

donderdag 6 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Te doen deze en volgende week:

 • schrijven alleen
 • schrijven met mensen samen
 • spreken met mensen, schrijven en laten nakijken
 • schrijven en dan interview en dan schrijven
 • vergaderen met weinig mensen
 • vergaderen ook met weinig mensen (maar andere)
 • vergaderen met veel mensen
 • nadenken en plannen maken
 • nadenken en andere plannen maken
 • nog plannen maken en presentaties voorbereiden
 • prutsen aan websites en CMS-dingen
 • nadenken over andere websites

…en dat is dan alleen nog maar voor Gentblogt.

Op het échte werk moet ik nog, deze en volgende week:

 • alleen schrijven
 • schrijven met mensen samen
 • spreken met mensen, laten schrijven, nakijken en laten nakijken
 • vergaderen
 • vergaderen
 • vergaderen
 • nadenken en plannen maken
 • nadenken en andere plannen maken
 • prutsen aan websites en CMS-dingen
 • nadenken over andere websites

Omigod! Ik heb van mijn werk mijn hobby gemaakt! Nee, van mijn hobby mijn werk! Aaargh!

‘t Is wel wat. En morgen is het al de eerste voorlichtingsavond van de school, dat vreet in mijn werktijd voor Gentblogt, dedju.

Niet dat ik niet graag ga hoor, absoluut niet. Ik ga daar zelfs bijzonder graag naartoe (wij zijn die ouders die altijd naar alles gaan op school: geen ouderavond missen we, ha!), maar ik heb net een stuk of drie-vier (vijf, zes) dingen die ik echt wel graag zou willen doen. En ik wou eigenlijk wel eens doorwerken voor Gentblogt.

Dit artikel is één van de dingen die daar geschreven heb waar ik het meest content van ben, en het zijn twee artikels in exact die zin die ik op stapel staan heb. En dan nog een aankondiging met interview en vrijkaarten (you know who you are, ah ha!) en een wetenschappelijkachtig iets waar ik aan zou willen meeschrijven.

En dan wil ik dringend nog iets doen aan een verslag van een werkgroep, en iets met boekjes van de stad… nee, ‘t is lang geleden dat ik zo gemotiveerd was om artikels te schrijven.

Ik zal het dan maar op zucht houden, zeker? :)

Naar school. En vergaderen.

donderdag 6 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Jawel: nog altijd geen nieuws te rapen alhier. ‘t Is vanavond andermaal vergaderdag.

Zo gaat dat, in het leven.

En ik schrijf ook niet van wat erop het werk gebeurd is vandaag. Geloof mij vrij, als ik dat wel zou doen: u lag allemaal op de grond.

Gelàchen! Gelijk gebochelden!

Del.icio.us op 6 september 2007

donderdag 6 september 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Onvoorziene tijd!

donderdag 6 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Niets zo fijn als onverwacht méér tijd hebben dan voorzien.

‘s Morgens opstaan om 6u30, al half uit bed gekropen zijn en dan pas beseffen dat het verdorie 5u30 is! Een deadline voor een project tegen maandag, hard werkend de zaterdag, en dan horen dat het eigenlijk pas volgende maandag is!

Of zoals vanavond: rap-rap weglopen van een (fijne, overigens) kennismakingsavond met de leraars van het eerste leerjaar, mentaal voorbereid zijn op een Gentblogt-marathonvergadering tot het bittere einde (nie pleuje!), en dan uiteindelijk na een half uurtje alsnog klaar zijn voor de avond.

Ho ho ho: bijna een hele avond voor de boeg nog, waar gaan we dat schrijven?

De week zit erop

vrijdag 7 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ah, onverwachte dalen, onverhoopte toppen: dat was zo’n beetje de week deze week.

Bij de beste gesprekken gehad van de afgelopen zeer veel maanden, en bij de minst aangename. So it goes.

Op het werk: horden waar we ze niet konden vermoeden, expresstreinen waar ik ze niet echt verwachtte. So it goes, so it goes.

En de kinderen op school: onthaalmoeder geen probleem, eerste kleuterklas geen probleem, derde leerjaar geen probleem, eerste leerjaar in eerste instantie een hartenbrekend probleem, maar nu Louis toch zeker één nieuw vriendje heeft: ook geen probleem meer.

Ik maak mij zware zorgen over dit, ik ben zeer gerust in dat.

Everything is beautiful and nothing hurts.

Del.icio.us op 7 september 2007

vrijdag 7 september 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Del.icio.us op 8 september 2007

zaterdag 8 september 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Content?

zaterdag 8 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ha. Grappig, eigenlijk. Wannes denkt “Michel is precies ook content”. Katrien schrijft “kan me perfect aansluiten bij bovenstaande gedachte: het leven is potverdikke schoon”. Mikaël voelt zich opperbest en linkt ook naar wat ik gisteren schreef.

Ik voel mij geflatteerd bij zoveel polyinterpretabiliteit, maar for the record: ik voelde me redelijk klote op het einde van de week. Uitgewrongen als een schotelvod, maar dan wel zo’n schotelvod waar muesli over uitgegoten was en die al vier dagen in een vergeten spoelbak lag te vegeteren. Redelijk klote dus.

In tegenstelling tot pakweg een paar jaar geleden heb ik niet de minste zin om daar in detail over te treden: dat houd ik voor andere plaatsen en andere momenten.

Gelatenheid, dat was het. Geen contentement. Everything goes around, comes around sort of thing. We zullen wel zien, ‘t zal wel gaan of misschien niet, zoiets. Met twee verschillende Slaughterhouse-Five-citaten voor de literaire dikke nekken onder ons, ook.

CMS

zaterdag 8 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik ga nog eens iets uitproberen. Django, voor de leute. Omdat ik er goede dingen van hoor. En omdat ik wel eens Python wil zien/doen.

De virtuele machine in gang zwengelen, een Linux installeren, en hopla, zeker?

Ubuntuinstall

“The Web framework for perfectionists with deadlines. Django makes it easier to build better Web apps more quickly and with less code” belooft de website.

Ik ben een perfectionist, ik heb geen tijd. Ik heb iets snel nodig, en ik heb geen zin om veel te programmeren.

Het zal me benieuwen: de computermasochist in mij haalt zijn hartje alvast op.

Updates

zaterdag 8 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Heh:

Ubuntuupdates2

Een goeie 180 megabyte aan updates, dat valt nog mee. :)

Tot zover

zaterdag 8 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Yeah, well, screw this. Django staat erop en is werkende, ik ben er in geslaagd om een app aan de praat te krijgen, en ik ben het al beu.

Warm water, uitvinden, opnieuw? Neen bedankt. Ik heb nul zin om een volledig CMS te zitten maken, en tot nader order is Ellington niet voor gewone stervelingen gratis beschikbaar, dus: nee bedankt.

Zal ik nog eens met mijn klak zonder enige kennis van zaken naar Daisy smijten? Of doe ik nog eens Drupal?

De nacht is jong!

update een kwartier of zo later:
Daisy gedownload, Drupal geïnstalleerd, en helemaal geen zin. Ik heb last van een syndroom, denk ik.

Een syndroom van “ik weet precies hoe ik het zou willen, en ik weet nù al dat ik het in geen weken of maanden zo goed kan maken als ik zou willen dat het zou zijn”.

Zo. Dàt was een korte sessie computermasochisme. Ik leer het nog, denk ik.

Awoert Caroline

zondag 9 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Caroline Gennez, over het project van de kandidaat tegen wie ze in Antwerpen alvast verloor:

…dat eerder “kleiner” links is, communistisch geïnspireerd…

Ik denk dat ze bedoelt “nóg kleiner links”. En wat is er met dat stigmatiseren? Eikes.

Welbesteekt, neh. Want ik heb het niet zo voor mevrouw Gennez. Om totaal irrationele redenen, jawel.

Belgique future

maandag 10 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 21 reacties

Alle communautaire problemen opgelost!

Belgique future

En zo’n mooi kaartje! (een gemak, als de collega’s de dingen doorsturen)

A ne pas oublier

maandag 10 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

’t Is omdat er geen enkele andere manier is, en dat via mail ik die dingen anders garanti vergeet: West Wing 1 voor Marie meenemen en West Wing 4 voor Vanessa.

Zo.

Danku voor u waandacht.

Buisjes in haar oren

maandag 10 september 2007 in Kinderen. Permanente link | 19 reacties

Oef. Ik zat er mee in, met Zelie haar gehoorprobleem. Gelijk: serieus serieus, dat ik er mee in zat. Ik had al direkt visoenen van allerlei Ziektes waar ik eigenlijk liever niet aan wil denken, en bij elke klacht (hoofdpijn! oogpijn! steek in knie!) had ik opstoten van milde bezorgdheid.

Ik zeg milde, ik bedoel ernstige.
Ik zeg bezorgdheid, ik bedoel aanvallen van panische angst.

In die mate dat ik er heel de week bijzonder zeer slecht van gelopen heb: een mens zou voor minder, vind ik dan.

Vandaag is Zelie naar de neuskeeloormens geweest, en ’t is blijkbaar vochtophoping in haar middenoor. Een buisje is aangewezen. Trommelvliesbuisje. Een diabolo in haar oor. Een permanent gaatje in het trommelvlies, dat die opengehouden wordt, dat het vocht weg kan lopen.

Volledige verdoving (eikes), microchirurgie (wow), poliklinisch (gelukkig). En normaal gezien zou alles metéén moeten opgelost zijn. Ik mag hopen van wel.

Buisje blijft zitten en wordt vanzelf afgestoten, waarna het trommelvlies vanzelf dichtgroeit (in 98% van de gevallen). Vertelt mij het interweb.

Ik heb nog maar de vogelvluchtversie gehoord, vanavond meer. Maar ondertussen ben ik al een béétje gerustgesteld. En hebben we al zeker één ding te vertellen aan de juf van het derde, waar we vanavond naartoe gaan. Hoera!

links for 2007-09-10

maandag 10 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Leve Silke Gevaert!

dinsdag 11 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ze was al eerste eredame Leie-ambassadrice 2006, en ze deed al mee aan Miss Knokke-Heist 2007: da’s bijna welhaast professioneel Miss — en sinds gisteren is ze Miss Ledeberg 2007.

Silke Gevaert, Miss Ledeberg 2007

‘t Is dat ze “maar” een meter achtenzestig is anders stond ze nu al in de internationale boekskes. Maar zelfs zonder modellencarrière, mark my words, horen en zien we er nog van.

En zó een sympathieke! En zó getalenteerd!

Wie? Ik? Objectief? Pfuh! Meer foto’s alhier.

10 060

dinsdag 11 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Tien. Duizend. En zestig.

Goed bezig, tegenwoordig weer: meer dan tienduizend spamcommentaren op 24 uur. I’m so happy.

Waar ik werk

dinsdag 11 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

‘t Is een beetje weird, eigenlijk: ik heb bij Namahn al voor allerlei klanten gewerkt, maar ik werk er ondertussen al langer (quasi-full-time) voor De Post dan dat ik er niet voor De Post werk.

We hebben in onze tijdsregistratie van die codes: “wr” voor “writing”, “st” voor “study”, dat soort dingen. Het valt me moeilijker en moeilijker om “em” (external meeting) in te vullen in de plaats van “im” (internal meeting) als ik pakweg met collega Pascal of collega Vanessa samen zit.

De signature op mijn mails van op De Post was al een tijdje aangepast. Vroeger was het iets in de zin van die van bij Namahn:

_____________________________________________________

Michel Vuijlsteke, Namahn, Brussels,
mvu@namahn.com
Office +32 2 123 45 67, mobile +32 473 12 34 56
Minding the user throughout — visit us at
http://www.namahn.com

…maar dat was op den duur toch wel licht schaamtelijk, vond ik, en dus is het gewoon dit geworden, helemaal in De Post-stijl:

_____________________________________________

Michel Vuijlsteke
De Post – Retail
Chief Editor OASIS
Muntcentrum | Centre Monnaie
Gsm       +32 473 12 34 56
Direct    +32 2 123 45 67
E-mail    michel.vuijlsteke@post.be

Maar! Vandaag ben ik in een ander werk gevlogen. Ik ben nog (lang) niet weg bij De Post, maar ‘t is donderdag expert review voor een klant (in het Gentse), en ik heb er vandaag al een paar uur studie voor gedaan.

Hoe leutig het ook is bij De Post: het deed toch een beetje veel) deugd.

Nieuwe krant

dinsdag 11 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Ik heb jaren een abonnement op De Standaard Online gehad. Niet ontevreden van geweest, hoegenaamd niet.

Het was er op een dag gewoon niet van gekomen om het abonnement te verlengen, ik weet ook niet waarom. En nu zit ik al een tijd zonder gazet: de Metro ‘s morgens op de trein, da’s nauwelijks een substituut, natuurlijk.

Papieren gazetten zijn geen optie, denk ik. Hoe graag ik ook zou willen, ik zie het niet gebeuren dat ze hier elke morgen om 7 uur in de brievenbus liggen. En als het later is dan dat, dan mis ik ze voor de dag, en dan is het helemaal de moeite niet meer.

In het ideale geval zou ik een rss-feed willen waarin alle artikels van de krant komen, in full text, met beelden en links en alles erbij. En een goed archief, dat liefst zo ver mogelijk teruggaat. En de mogelijkheid om geabonneerd te zijn op trefwoorden en thema’s.

Daarnaast gewoon ook een goede krant, natuurlijk.

De Standaard? De Morgen? Nog iets anders? I dunno. Wat u?

Bah

dinsdag 11 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

‘t Is een keuze tussen onbekend en onbemind.

Del.icio.us op 11 september 2007

dinsdag 11 september 2007 in Links. Permanente link | 2 reacties

Fuckers, dedju

dinsdag 11 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 39 reacties

Er is een betoging in Brussel. Die betoging wordt verboden. Mensen gaan er toch naartoe. Ze worden gevraagd uit elkaar te gaan. Ze weigeren. Ze beginnen, zoals dat heet, amok te schoppen. Smijten zich op de grond. Krijsen. Squeal, little piggy, squeal! Trekken schoppen, slaan, duwen. Worden opgepakt. Onder luid, luid protest. Wentelen zich, als ingevette zwijnen—die pierende varkensoogjes, die van de opwinding zwetende spekhoofden—in hun o zo geliefde slachtofferrol.

Klootzakken, van het Vlaams Blok. Degoutantigheid.

“Zonder enige reden terwijl wij interviews aan het geven waren, zijn wij gearresteerd en op de grond gesmeten en geschopt en geslagen, en de burgemeester van Brussel liegt.”

En “mocht één allochtoon opgepakt zijn zoals wij opgepakt zijn, dan stond Brussel in brand”.

Fuckers.

“die Brusselse burgemeester van de parti socialiste is om te beginnen een leugenaar”

Vorte klootzakken, van het Vlaams Blok.

“had dit in Moskou gebeurd, dan had het wereldgeweten geprotesteerd”

Fascisten.

Guy Vanhengel: “Normaal gezien zou men mogen verwachten dat wie pleit voor orde en tucht, de eersten zouden zijn die zich zouden houden aan de regels”. Zo is dat.

Slacht fucking offer bloederige rol.

Trillend van machteloze woede, zo zit ik achter mijn computer. Gore, vuige, smerige, klootzakken.

Poseren

woensdag 12 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Louis moest en zou een foto van zichzelf tussen zijn beesten hebben. En het was al donker, en Jan sliep al, in dezelfde kamer.

Ik zag hem niet, hij zag mij niet, er was geen ruimte voor meer foto’s, enfin, ‘t was weer in orde.

Louis en beesten

…en als puntje bij paaltje komt, vergeet ik de foto op het internet te zetten, en was er dus eigenlijk wel tijd om het allemaal opnieuw te doen onder betere omstandigheden, maar tegen dan waren we het allebei al vergeten.

Tsss.

Religiosisering

woensdag 12 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 26 reacties

Trouwens, over islamisering: ik ben daar dus ook tegen, hé. Dat men mij niet verkeerd begrijpt.

Ik moet daar niet van weten.

Iedereen mag doen wat ze willen hoor, met godsdienst. Als ze de mensen maar met rust laten en de wetten volgen.

Al wie met een hoofddoek wil rondlopen, tante nonneke of moslima: doe maar aan. Voor mijn part allemaal een Hello Vader-kostuum.

Al wie de zaterdag niet op een liftknop wil duwen, de vrijdag geen vlees wil eten, of heel de week lang geen spek met eieren: waarom niet? Als ik geen erwtensoep wil eten, wie ben ik dan om dieetregels op te legen aan de rest van de wereld?

Al wie de noodzaak voelt om zijn salat te doen, vijf keer per dag, vooruit met de geit, en vergeet uw handen niet te wassen! Om 4 uur ‘s nachts opstaan voor metten? Sure, do go ahead. Ik zal het ondertussen houden op twee keer drie kwartier slapen naar en van het werk, op de trein.

Maar laat in ‘s hemelsnaam (ah hah) ons hoofd gerust. Houd uw mis begrepen schuldgevoelens, uw verkeerd geïnterpreteerde dode profeten, uw duizenden jaar oude vooroordelen over vrouwen, homo’s, lesbo’s, transfo’s of kreeften en varkens en andere voor u. Wat hebben scampi’s of everzwijnen u in ‘s hemelsnaam misdaan om onrein genoemd te worden? Begrijp allemaal eerst eens de parabel van de broden en de vissen, vóór u spreekt. Of Rabbi Hillel, zo u wil. Of uw lokale alternatief.

Maar uw Wachttorens, uw Eerste Communies, uw Hajj, uw preken, uw indoctrinatie, uw bijgeloof, nee bedankt. Uw nonsens, uw zever, uw klakkeloos aanvaarden van wat meneer pastoor/meneer imam/meneer rabbijn/mevrouw toverdokter/madame Soleil u influistert.: écht nee, nee bedankt.

Zo. Prettige dag nog verder, dat moest er even uit. :)

Eindelijk

woensdag 12 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

één

twee

links for 2007-09-12

woensdag 12 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Stilte

woensdag 12 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik zit hier maar wat te zitten. Ik zou nog moeten werken, maar het gaat er niet van komen. Zó enorm relevant lijkt het plots allemaal niet meer.

Het zal wat stiller zijn, de komende dagen, denk ik.

Veel om over na te denken. Afscheid nemen: niet gemakkelijk.

De tijd

donderdag 13 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

waar naartoe? ik weet het niet.

Deoxys

donderdag 13 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Tiens, waar zit de ctrl-z op dit toestel?

Zot

donderdag 13 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Redrum. Redrum. Redrum.

Gratis Phentermine

donderdag 13 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

véronique de cock naakt (of véronique de kock bloot?)

photoshop cs3 crack hack keygen

Del.icio.us op 13 september 2007

donderdag 13 september 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Bijna nog eens op tv

vrijdag 14 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

De nadelen en de voordelen van in letters te schrijven in plaats van in beelden

Nu ook met hyperlinks

links for 2007-09-14

vrijdag 14 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

O RLY?

zaterdag 15 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Bejaarde vrouw aangevallen door eigen hond, lees ik in de gazet (ja, ‘t is De Standaard Online geworden, trouwens):

De vrouw werd meermaals in het aangezicht gebeten en werd in het ziekenhuis opgenomen.

De vrouw verplaatst zich met krukken. Nadat ze ten val kwam op haar hond – een Beauceron – keerde het dier zich tegen de vrouw en viel haar aan.

Um. Voor de goede orde, zó ziet een bejaarde vrouw er bijvoorbeeld uit:

Oudvrouwtje

En dit is wat men zich moet voorstellen bij zo’n beauceron:

Beauceron

Prachtige honden, daar niet van, maar, euh… iemand? Oud vrouwtje, beauceron, misschien geen goed idee?

Ergens één van de eerste zoekresultaten op het trefwoord “beauceron” geeft een pagina met pros en contras over die beesten. Samenvattend:

Frankly, most Beaucerons are “too much dog” for the average household. This is a serious working dog. Very few people really have the knowledge or skills to manage this breed, or to provide the activities that keep him satisfied.

 …en dan vraagt een mens zich af waarom het mis loopt. Trr.

Den draad (niet)

zaterdag 15 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Zo. Wij hebben thuis een speciaal toestel om het draadnetwerk om te zetten naar draadloos netwerk. Aan de ene kant komt er een draadnetwerkkabel in, aan de andere kant stralingen die naar d ecomputers in huis gaan.

In technische termen heet zoiets “het baksken”. Zoals in “geeft het baksken nog nekeer ne stamp, het netwerk is weer omver gevallen”.

Ons baksken was er één van BenQ, gekocht in de prehistorie — ergens in 2001, denk ik. Nooit echt grote problemen mee gehad, behalve dat het op redelijk spectaculaire en vreemd genoeg totaal reproduceerbare wijze ontplofte als ik Messenger gebruikte. En dat het de laatste tijd echt om de paar uur vast liep. Oh, en dat het signaal niet echt je dat was. En dat ik er al sinds 2004 niet in slaag om de firmware te upgraden.

Op zoek naar nieuw, dus.

Mensen waarvan ik kan vermoeden dat ze het weten, raadden mij zo’n AirPort Extreme van Apple aan. Ik ben helemaal een product van deze tijd en dus vertrouw mensen waarvan ik vermoed dat ze het weten meer dan wat dan ook ter wereld: vandaag dan maar naar de winkel, met mijn zakken vol geld, om zo’n doos te gaan halen.

– Goede middag meneer, ik heb een nieuw draadloos dinges nodig. Men raadt me een AirPort Extreme aan.

– Ah. En heeft u een Macintosh?

– Jawel, maar het is vooral om met PC’s op het netwerk te zitten. Hoezo?

– Oh, maar dan zou ik dat niet aanraden hoor meneer. Zo’n AirPort is alleen maar goed als u echt een Macintosh gebruikt. Voor PC’s zijn die totaal ongebruiksvriendelijk, en dan raad ik D-Link routers aan, kijk hierzo…

– Gebruiksvriendelijkheid is niet echt een probleem hoor, als het maar goed is. Ik ben zo’n AirPort aangeraden, ik denk dat ik er maar zo één neem.

– Ik raad u dat écht niet aan hoor, tenzij u dat allemaal kan installeren zonder CD-ROM, en…

Ahem. Zelden zoveel moeten aandringen om iets te mogen kopen. ‘t Is er uiteindelijk na wat haperingen toch van gekomen (“neenee, een AirPort Extreme, niet Express: zo’n plat ding waar ik nog harddisken en printers aan kan hangen… ja, ik weet dat die duurder is”) en het zit ondertussen allemaal op zijn plaats.

Zoals verwacht: insteken, draad erin, andere draad erin en hopla we zitten op het netwerk. Dat is tot nog toe het enige dat ik ooit heb moeten doen als ik een nieuwe router of watdanook in het netwerk gestoken heb, en ik had geen enkele reden om te verwachten dat het met die AirPort iets anders zou zijn.

Nee maar.

Eens kijken wat er op de bijgeleerde cd-rom staat… oh, ik kan Bonjour installeren. Doen, zeker? Kan ik er ook nog eens een printer aan hangen en zo, vermoed ik.

…done. Nu nog een printer hebben en we zijn er helemaal.

Moeilijke configuratie

zaterdag 15 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Wow, zó ingewikkeld, maat!

Airport00

Dubbelklik op het configuratiedinges en het ding vindt de AirPort. Continue.

Airport1

Een naam voor netwerk en AirPort kiezen, en continue:

Airport2

Een wachtwoord kiezen. Ik had tot nog toe altijd al mijn netwerk voor iedereen in de straat open gezet, maar bon, now’s as good a time as any to get stingy. Continue.

Airport3

Ah kijk, dit gaat-ie allemaal doen. Klik Update.

Airport4

Tadzam.

Airport5

Moeilijk hoor, beste verkoper. Bijzonder moeilijk.

Manuele setup lukt ook, natuurlijk. Oh, kijk: al meteen een update!

Airport9

Update… klikken, zegt het venstertje me. Doen!

Oh kijk, daar is mijn goede vriend de Apple Software Update-dinges:

Airport6

Uiteraard nog eens een nieuwe versie van QuickTime, én van iTunes + QuickTime. Zucht.

Niets aan te doen, installeren dan maar. Klikken op 4 onderdelen installeren en…

Airport7

Airport8

Zucht.

Bon, misschien ligt het wel aan die QuickTime en/of iTunes+QuickTime? Zal ik die eens afvinken?

Airporta

KABLOO-EE!

Ja, de AirPort werkt wel naar behoren (tot nog toe), maar de software laat het al meteen afweten. Leutig is anders.

Niet dat ik geen idee heb waarom het niet werkt hoor: wellicht heeft het met UAC te maken, dat de elevation verkeerd loopt of zo, en werkt het wel als ik met een administrator-account opstart.

…ja hoor. Naar C:\Program Files\Apple Software Update gaan, rechtermuisknop Run as administrator op SoftwareUpdate.exe, en het werkt:

Airportb

Prutsers, dedju.

Kladder

zaterdag 15 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Schilder eens op een podium.

Tot het einde kijken, en al.

Keukenplannen (1)

zaterdag 15 september 2007 in Verbouwingen. Permanente link | 5 reacties

We geven er dus zoals gezegd een lap op, qua verbouwingen. Te beginnen met de keuken, de bibliotheek boven in de living en de bibliotheek op het gelijkvloers van het achterhuis.

Het is ongelooflijk wat het kan doen, vakmensen onder de arm te nemen. We hebben een week of twee geleden een hele avond gesproken, en gisteren zijn ze met een heel dossier gekomen.

In eerste instantie ging het om volumes, zonering, en ruwe ideeën. We hadden een reeks wensen, een paar eisen, en eigenlijk ook wel veel vrijheid gelaten, en hoera! we hebben meer resultaat dan we eigenlijk durfden hopen.

Om te beginnen. Dit is hoe het gelijkvloers in het hoofdhuis er nu uitziet:

Trapnu

Rechts van het tekeningetje is de deur naar de straat. De keuken is het volume links: dubbele deur en venster naar de tuin. De trap naar boven is in een soort tussenkamertje aan de keuken.

Voorstel van Freya: de trap versteken. Er waren twee voorstellen. Het ene, vertrekkend vanuit het bureau, zagen we eigenlijk geen van allen zitten:

Trapalternatief

Maar het andere, dat gebruik maakt van een klein stukje ongebruikte keuken, dan weer helemaal wel:

Trapbinnenkort

Doordat die trap verzet is, kunnen we hem wat minder stijl maken zonder op onze (bij)keuken te moeten beknibbelen. De keuken wordt bovendien ontlast van doorgaand verkeer dat alleen naar boven moet, maar vooral: de hele oriëntatie van de keuken kan erdoor veranderen.

Zoals de trap nu zit, is de keuken praktisch onvermijdelijk in een langgerekte driehoek georganiseerd:

Keukennu

Met het verkeer van de trap weg, kan dat kleine kamertje gebruikt worden als een echte bijkeuken, en kunnen we de andere indelingen hebben.

Eén mogelijkheid is om helemaal in de lengte te werken:

Keukenna

…maar wat het uiteindelijk zal worden, is dit:

Indelingkeuken

Daarvoor heeft men dus mensen nodig die weten waar ze mee bezig zijn: wij zouden daar nooit zelf op gekomen zijn. Het centraalblok zal de traphal eigenlijk helemaal omvatten:

Keukenvanboven

Het voorstel was dat het blok voor snijden en koken zou zijn, met een vuur ook, en dat de afwaszone tegen de muur zou zijn, maar we zijn daar samen van afgestapt: in het midden komen er een grote en een kleinere wasbak.

De kleine om groenten te spoelen en zo, de grotere zal meestal onder een massieve snijplank liggen en wordt de eigenlijke wasbak voor grote ketels en manuele afwas.

Keuken3D2

Onder het centraal blok: berging, onder meer vuilbakken op wieltjes. Tegen de muur overal: berging. In het verlengde van het vuur: een werkblad met schuifdeuren om het in de diepte te verlengen. Um, dat klonk minder dan duidelijk.

In alle geval: ‘t wordt bijzonder goed. Modern, allemaal strakke lijnen, helle kleuren en blauwe steen, wahey!

Del.icio.us op 15 september 2007

zaterdag 15 september 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Algebra

zondag 16 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Aargh! Da’s nu al een eeuwigheid dat ik het met de hand in Photoshop doe, en het is mij verleed. Snel! Een formule uitdokteren voor de volgende situatie:

Schemading

Gegeven een totale breedte w en twee beelden van verhouding r en s, wat is de hoogte h? Ik voel me weer twaalf jaar. :)

w = a + b
r = a/h
s = b/h

dus

r + s = a/h + b/h
h (r + s) = a + b
h (r + s) = w
h = w / (r + s)

Met andere woorden: als ik weet dat de totale breedte 480 pixels is, en ik heb één beeld van 4 op 3 en één van 3 op 4, dan is mijn hoogte:

h = 480 / ( 4/3 + 3/4)
h = 230

Eén kleine complicatie: elk beeld heeft randen, waardoor er links en rechts een paar pixels bijkomen, pakweg 5 pixels aan alle kanten, met andere woorden:

w = a + b + 20

…dat geeft dus

h = (w – 20) / (r + s)

of voor hetzelfde voorbeeld als daarnet:

h = (480 – 20) / (1.333 + .75)
h = 220

Simpel, en gemakkelijk. Kijk, een excel-bestandje voor wie geen zin heeft om het met de hand te doen: berekening.xls.

En, ha, zelfs in quick & dirty javascript:

totale breedte: border rond beelden:

beeld een: x

beeld twee: x

doelhoogte:

De afmetingen van beeld één en beeld twee mogen zowel in pixels als in verhoudingen zijn (dus zowel 1024×768 als 4×3 geven hetzelfde resultaat).

Livingplannen (1)

zondag 16 september 2007 in Verbouwingen. Permanente link | Eén reactie

Naast de keuken wordt ook nog de living aangepakt. Daar willen we altijd al een bibliotheek rond de trap, en een afsluiting voor de trap.

Dit is het ontwerp geworden:

Livingontwerp

In het midden de schouw, rechts daarvan zitbanken en opruimkasten met erboven de televisie. Sandra is het niet eens met zo’n platte televisie tegen de muur, we gaan nog eens moeten zien hoe we dat eventueel kunnen camoufleren.

Op de schouwmantel komt een spiegel, en helemaal rond de trap komen bibliotheekkasten: rekken bovenaan, kasten onderaan, en een soort werkblad tussen de twee. 

Ingeplant geeft dat zoiets:

Livingoverlay

We hebben geen traphal, en aangezien warmte naar boven gaat, wil dat zeggen dat het bijzonder moeilijk zou zijn om het huis warm te krijgen als we geen afsluitingen op de trap zouden kunnen doen.

Het eenvoudigste is dat de “deuren” van de onderste kasten aan de trap in een aantal stukken neergeklapt kunnen worden over de trap:

Sluitingtrap

De “leuning” zal wellicht een vol, erm, volume worden, met de eigenlijke leuning erin uitgespaard. En met verlichting er ook in.

Qua materialen en kleuren: wellicht lichte eik zoals de vloer, en voor de rest wellicht bleek of (bijna-)wit.

Sandra zou nog een muur in een felle kleur en/of patroon willen, ik ben er niet zo zeker van. Nog ter discussie, dus.

Zelie in een paar stappen

zondag 16 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

2007

Nieuw haar Zelie

2006

Zelie en Anna

2005

Zelie

2004

Zelie

We hebben eigenlijk niet zoveel foto’s van vóór 2004: ik had geen echt fototoestel, en al zeker geen digitaal.

Ik ben in de oude foto’s aan ‘t scannen geslagen, en ‘t is wreed hoeveel Zelie eigenlijk veranderd is.

2001

Zelie krullenbol

2000

Zelie aan de computer

1999

Zelie wakker geworden

Del.icio.us op 16 september 2007

zondag 16 september 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Janne!

maandag 17 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Hoera! We waren er al een beetje gelaten in geworden, zo van “het zal dan wel eens komen, dan eens”, maar nee: vannacht zo rond kwart na vier, floeps!

Proficiat Peter en Lien — van de vrijwillige babysitter net aan de andere kant van het water, als het zou nodig zijn. 😀

Life is just one damn thing after another

maandag 17 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Tijd ii

In blijde verwachting

maandag 17 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Collega Vanessa zit in China deze en volgende week.

Ik hoop dat ze snel terug komt.

Halloweenkt

Niet alleen omdat we ze missen, natuurlijk, maar ook om de boodschappen.

Ah ja: ze ging allemaal cadeaus meenemen, namelijk. Voor mij zal er (misschien, hopelijk, wellicht) een fietskap tussen zitten: zo’n soort enorme plastieken pardessus waar een hele fiets onder kan.

Iets als dit:

3186JVWNMQL._SS500_

…maar dan wel bedoeld om te gebruiken terwijl men op de fiets zit. Een grote regenjas voor één man en zijn fiets, met gaten voor voor– en achterlicht.

Oh, het beeldje hierboven is collega Vanessa’s desktopachtergrond.

En de fietspardessus zal er één zijn in roze, met Hello Kitty erop.

Yi. Ha. 😀

Del.icio.us op 17 september 2007

maandag 17 september 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Maar allez

maandag 17 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Miserie met WordPress, kom dat nu tegen. Ik heb recent niets veranderd, en toch krijg ik plots mails van mensen die mij zeggen dat mijn weblog er niet doorkomt.

Zoals in: lege pagina’s. Geen inhoud op de pagina. Fouten in Internet Explorer.

Eerst kreeg ik het niet gedupliceerd en was ik mistevreden, nu krijg ik het wél gedupliceerd en ben ik nog mistevredener.

 • Ik krijg de site geladen in IE en FF, maar (sommige) andere mensen niet.
 • Ik kan geen comments posten.
 • En ik kan de plugins-pagina (/wp-admin/plugins.php) niet lezer. Lege pagina.

De dingen die ik al gedaan heb, een mens houdt het niet voor mogelijk. Database gebackupped, plugins weggegooid, plugins teruggezet, plugins via de database uitgezet en weer aan gezet, alles verwijderd, alles weer teruggezet, theme veranderd… you name it.

Verder zoeken, dan maar. En ‘t is niet alsof ik de enige ben natuurlijk: vele véle mensen hebben ervan — onlangs ook nog in de buurt Els, trouwens.

Als ik alle plugins verwijder uit de plugins-directory, dan toont WordPress mij dit:

Pluginsleeg

Van zodra ik er een plugin in zet, om het even dewelke, wordt de pagina opnieuw helemaal blanco.

update 23u46: goeie oude “stukken file deleten tot het geen fouten meer geeft en dan weer stukken toevoegen tot het wel weer fouten geeft” debugging gedaan. Blijkt dat het in de soep draait bij het sanitizen van allerlei data.

update 0u17: ik denk (dénk) dat het weer min of meer in orde zou moeten zijn.

‘t Is te zeggen: alles lijkt hier bij mij weer te werken: commentaar geven lukt, de pluginspagina doet het weer, en de site is weer zichtbaar in allerlei browsers.  Wat het uiteindelijk was (als het al opgelost is, wat hoegenaamd niet gezegd is), is dat kses.php (of beter, de versie van kses die bij WordPress zit), in de soep draaide.

Symptoom één daarvan was dat de plugins-pagina blanco werd als ik deze liet staan:

$plugin_data[‘Title’]=wp_kses($plugin_data[‘Title’], $plugins_allowedtags);
$plugin_data[‘Version’]=wp_kses($plugin_data[‘Version’], $plugins_allowedtags);
$plugin_data[‘Description’]=wp_kses($plugin_data[‘Description’], $plugins_allowedtags);
$plugin_data[‘Author’]=wp_kses($plugin_data[‘Author’], $plugins_allowedtags);

Symptoom twee was dat de comments niet werkten, en da’s ook zoiets waarbij kses html stripping doet.

Ik heb kses.php weggehaald, eerst proberen vervangen door de Sourceforge-versie maar dat lukte niet, en dan gewoon vervangen door dezelfde versie die erop stond (tot op het karakter is ze identiek hetzelfde!) uit een versie wordpress-tarball, en dàt werkte dan wel weer.

Go bleeding figure.

Ingelinkt

dinsdag 18 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ik ben hoegenaamd niet zo’n seriële vriendenverzamelaar op Facebook of LinkedIn of Myspace, maar vandaag heb ik ineens 22 mensen toegevoegd op LinkedIn.

De GMail-adressen-importateur is de schuldige!

Bleek dat ik ettelijke verschillende tientallen mensen gemaild had of mail van ontvangen had, die op LinkedIn een account hadden. Even kijken:

 • een ex-baas
 • iemand die ik in geen bijna-twintig jaar meer gezien heb maar waar ik samen mee op school zat (en veel ruzie mee maakte, meen ik me te herinneren)
 • een aantal journalisten
 • een vriendin van een vriend
 • twee ex-klanten
 • twee mensen van bij Gentblogt die ik nog niet had “verzameld”
 • drie ex-collega’s
 • en allemaal mensen waarmee ik regelmatig of minder regelmatig op het internet wel eens durf te communiceren

Ik werd er zowaar een beetje warm van, al die LinkedIn-vriendjes erbij!

Moe

dinsdag 18 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Vandaag: een powerpoint gemaakt met allemaal geluid en animatie en zelfs! met clip-art erin.

Als het meezit, zal het allemaal heel erg om te lachen zijn.
Als het tegenzit, wel, euh, da’s een mogelijkheid die ik nu even niet overweeg.

Vanavond: Namahn lecture van Chris Johnson. Die mens heeft, denk ik, wel een boeiend leven.

Het cadeautje van de lecture (Namahn geeft altijd een cadeautje mee aan de mensen die komen) was een DVD van Primer. Te bekijken, één dezer.

Morgenochtend: met Zelie naar het hospitaal om buisjes te laten steken. En in de namiddag, als het lukt, eens binnenspringen bij Janne (waarvoor, trouwens, de geboortelijst bij Bollebuik ligt, en waarvoor online kan gekozen worden—à bon entendeur, salut).

En dan nu even crashen in de zetel. Dààg!

Terug, maar niet echt

woensdag 19 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Tiens, de feed van mijn weblog was platgevallen.

Zeer vreemd. Misschien omdat Feedburner een paar keer niets op het rekest gekregen had?

Eens gepinged, en met wat gelukt zou het moeten in orde komen. Met wat minder gelukt komt het niet in orde en dan zit ik met een probleem. :)

Foutboodschappen

woensdag 19 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Pas op, ik ben de eerste om op tijd en stond een leksken umor te appreciëren.

Maar als het om foutboodschappen gaat: brave jongens, noem me conservatief en kleingeestig, maar ik heb het liever wat meer to the point:

Feedburnerkapot

De details gaven gelukkig wat meer uitleg:

Feed Address:

http://feeds.feedburner.com/TalesOfDrudgeryBoredom

HTTP Error Code: 500

Detail: There was a problem retrieving the feed: com.burningdoor.rsspp.resource.impl.HttpConnectionException: Error getting URL: 400 – Recursive feed redirection error: Are requests for your ‘Original Feed’ address — the feed that FeedBurner is checking for updates — being redirected to your FeedBurner feed? Make sure your Original Feed is provided from a web address that isn’t redirected to FeedBurner.

Hrm. Er is iets circulairs aan de hand, blijkbaar. Eens kijken wat en hoe.

update 13u54 Dat komt ervan, van dat early adopterschap. Er stond nog een code van vóór 2005 in mijn .htaccess. Die anno tegenwoordig blijkbaar niet meer nodig is.

Tja. Met wat geluk zou het nu in orde moeten zijn, dan. Misschien.

Terug

woensdag 19 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

We zijn terug van het hospitaal. Zelie’s buisjes zijn geplaatst, en ‘t was serieus de moeite, zei Dokter Medicus Otoloog: één oor zat archi-stampende bomvol draadachtige vuiligheid.

Zo lijmoor als een ernstige otitis media maar kan zijn, blijkbaar: ternauwernood dat er geen beitel en schepspaan aan te pas kwam.

Foto’s van de expeditie naar het hospitaal volgen vanavond, en nu, nu ga ik in de zetel liggen en geeneens mijn mails of wat dan ook lezen.

 

Foutboodschappen, nog

woensdag 19 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Waarschuwing: dit is iets waar ik eigenlijk een lang en interessant artikel over zou moeten/kunnen/willen schrijven. Zoiets waar ik wat tijd voor zou nemen, mijn gedachten ordenen, een betoog opbouwen, en tralala.

“Maar helaas”, zoals collega Kirsten het verwoordde in haar stuk script voor de Ops Day. Ik zal het dan eens in mijn lange “to do dan eens als er tijd is”-lijst zetten.

Zegt Jim:

Ik heb liever Flickr’s “Flickr is having a massage” dan “Server Error xxxx”, en dan te zeggen dat ik een techie ben.

Euh, ja, dàt wel uiteraard.

Als een website of applicatie mij ?SN ERR 0B8715 in mijn gezicht spuwt, of een ellenlange stack trace van een ontplofte applicatie, dan word ik daar óók lastig van.

Maar Jim’s tegenstelling is er één tussen een nutteloos frivole boodschap en een compleet ondoorzichtige foutmelding.

Ondoorzichtig mag de booschap niet zijn, dat in geen geval. Ik besef dat het met de derde wet van Clarke in het achterhoofd soms moeilijk is om een boodschap te geven die het grote publiek méér zegt dan “Flickr is having a massage” of “We’re having a hiccough”, maar toch. Het verschil op dat niveau is er één tussen

Traceback (innermost last):

 • Module ZPublisher.Publish, line 92, in publish
 • Module ZPublisher.BaseRequest, line 345, in traverse
 • Module ZPublisher.HTTPResponse, line 630, in notFoundError

NotFound: <TABLE BORDER=”0″ WIDTH=”100%”> <TR VALIGN=”TOP”> <TD WIDTH=”10%” ALIGN=”CENTER”> &nbsp; </TD> <TD WIDTH=”90%”> <H2>Site Error</H2> <P>An error was encountered while publishing this resource. </P>

en

Page not found

You entered or followed a link to the following address:

http://www.coleurop.be/qsdf

We’re sorry, but we couldn’t find the page you were looking for.

Click the back button to return where you came from, or alternatively you may find what you were looking for on the College of Europe home page or in the College A-Z.

If you are receiving this message and you suspect you shouldn’t have, something else may have gone wrong. Please get in touch with the webmaster—he may be able to help you out.

Dat heeft nog niets te maken met doen alsof men een persoonlijkheid heeft. Zo’n boodschap van “kijk eens wat voor toffe jongens wij zijn en dat we niet vergeten zijn waar we vandaan komen ha ha” wàs leutig toen Flickr nog een kleine jongen was, nu ze van Yahoo! zijn, is dat minder dan grappig. Idemditto met Feedburner: toen ze nog een “kleintje” waren, wou ik dat wel eens door de vingers zien. Nu ze van Google zijn, verwacht ik professionaliteit.

De dag dat Windows mij begroet met

Bang! Kapowww! Krakkk! Zing!! Boom! We’re having a cataclysmic thing going on here, I’ve no idea whether the guys ‘n gals at Redmond can help us out but I’ll contact them, like, right now!! Fingers crossed!! Meanwhile, why not sit back and enjoy this version of Greensleeves by a thousand and one strings!!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

…is de dag dat ik op zoek ga naar een ander OS.

Eén probleem is dat er een zeer fijne lijn is tussen “net genoeg persoonlijkheid” en “veel te veel persoonlijkheid”. Waar die lijn precies ligt, hangt onder meer af van het type applicatie: in een spelletche of een net-opgestarte Flickr heb ik geen probleem met veel persoonlijkheid. In een tekstverwerker heb ik er geen enkele boodschap aan: ik wil mijn werk gedaan krijgen, ik ben hier niet om mij te amuseren—en vandaar de irritatie (ahem, understatement alert) over de Office Assistant.

Bij Clippy kwam daar nog eens bij dat de toon vaak helemaal verkeerd was. Mensen worden niét graag behandeld als kleine kinderen. Een gouden regel bij het ontwerpen van dergelijke interactie in interfaces werd verwoord door Cooper in the Inmates are Running the Asylum: “Interactions with a digital system should be similar in tone and helpfulness to interactions with a polite, considerate human”. Mijn reactie op interfaces (of mensen, come to think of it) die me zo willen toespreken, is redelijk voorspelbaar: don’t. patronise. me.

[Een bijkomend aspect, dat er nog los van staat, trouwens: hoe missie-critischer het wordt, hoe minder ambigu de boodschappen mogen zijn. Zelfs mensen in missiecritische situaties moeten exact zijn en spreken als computers.]

Een ander probleem is dat computers nog lang niet intelligent genoeg zijn, en dat net zoals robotica ook computer-mens-conversatie leidt onder het Uncanny Valley-syndroom.

Doe niets aan een computer of programma, en mensen gaan er zó al menselijke eigenschappen aan toeschrijven: “hij wil weer niet mee vandaag”, “alléééz jong, komt er nog iets van?”, bemoedigende klopjes op de monitor, en dergelijke.

Doe een klein beetje en mensen dichten computers/programma’s échte persoonlijkheid toe: ELIZA is het typevoorbeeld, en Floyd in Planetfall (en alle goede Interactive Fiction) is zowat het summum van (geconstrueerde, niet-echte maar wel echt overkomende) geest-in-de-machine. De interacties en de responsen zijn beperkt, en dat gecombineerd met uitstekende schrijvers als Steve Meretzky doet veel voor de suspension of disbelief.

Maar eens voorbij die top gaat het heel snel bergaf: om nog levensechter te lijken, moeten er zó enorm veel kleine dingen nagedaan worden — dingen waar wij (mensen) zó enorm gevoelig aan zijn, dat het heel moeilijk wordt.

In mijn dromen hebben applicaties evenveel persoonlijkheid (en gevoel voor humor) als Marvin, en zijn ze even intelligent (maar minder psychotisch) als HAL

Ik ben er helemaal van overtuigd dàt we er geraken, binnen niet eens zoveel jaar. Maar vooraleer we er zijn, moeten we nog voorbij het interface-equivalent van RealDolls.

Ik houd mijn hart vast.

Een dagje hospitaal

woensdag 19 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Toegekomen in het hospitaal om kwart voor zeven of zo: de balie was nog geeneens open.

Zelie zag het helemaal zitten, ze was voor geen centimeter nerveus.

Inschrijving

Aangemeld aan de check-in, naar het zevende, uitgekleed, gemeten en gewogen…

Weging

…en dan meteen op een bed naar het operatiekwartier gerold.

De gang naar de voordeur

Ze had haar wiskunde-boek mee, en daar heeft ze met zeer veel enthousiasme in gewerkt:

Oplossing gevonden van vraagstuk

Binnengeroepen in het kwartier, en ik mocht gaan zitten uitwaaien in de wachtzaal. Welgeteld anderhalve minuut later zat ik te slapen, zo ongeveer een minuut of veertig later (mooi gedroomd, trouwens) stond er iemand aan mijn schouder te schudden en mocht ik binnen op de recovery.

Zelie lag er nog helemaal te slapen:

Recovery, in slaap

Ik heb ze rustig laten wakker worden: uit ervaring weet ik dat er niets vervelender is voor de andere mensen in de recovery dat er in de buurt iemand staat te roepen “wakker worden! wakker worden!”

Na de operatie

Toen ze na een paar minuten vanzelf wakker werd, was het wel meteen erg: vreselijk pijn aan haar oren, wenen, the works.

Net wakker

Te weinig suppo gekregen

Later zou blijken dat ze na de operatie een suppo hadden gestoken, maar dat dat wel een béétje een lichte suppo was, en dat ze gerust wat meer pijnstilling had mogen krijgen.

Maar bon. Als ze helemaal wakker was, zijn we terug naar het zevende gerold, daar heeft ze nog een dikke lepel siroop gekregen, en het was al snel beter:

Brevet

Zelie: “Een brevet van beste slaper? Ik denk dat ze dat hier aan iedereen geven.”

Na een kwartiertje of zo op de kamer, en vooral van zodra ze haar eerste water mocht drinken, was Zelie er helemaal over.

Eerste drinken van de dag

En dan heeft ze haar wiskundeboek weer bovengehaald, en is ze verder gaan werken.

Oefeningen

Verpleegster: “Oh, ben jij je huiswerk aan het maken?”
Zelie: “Nee hoor, ik heb een extra werkboek van wiskunde gekocht.”
Verpleegster: “Doe jij dan zó graag wiskunde?”
Zelie: “Nee, eigenlijk niet. Ik doe niet graag wiksunde.”

Maar toch doen, een mens vraagt zich af.

Het licht zat net Zelie's gezicht

Afijn. Het werd echt wel lang wachten, daar: de dokter had gezegd dat hij rond de middag zou langskomen. Gelukkig kwam er redelijk snel een tweede meisje binnen, waarbij net een buisje verwijderd was. En hebben ze samen de speelhoek ontdekt, en de boekjes.

Ik heb ondertussen wat gekeken naar Primer. Een beetje na de middag is Sandra met Jan en Anna toegekomen (Louis zat in het schaken).

Anna in de zetel

Toen de dokter kwam, heeft die niet veel meer gezegd dan wat ik al wist, maar goed, we hebben van de okkasie gebruik gemaakt om afspraken vast te leggen voor Louis en Jan, die alletwee ook van slecht horen last beginnen krijgen.

Meer foto’s alhier.

School in Finland

woensdag 19 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 34 reacties

Interessante reportage over scholen in Finland op Questions à la Une.

 • In Finland zijn alle lessen gemeenschappelijk tot de kinderen 15 jaar zijn. Geen keuze tussen studierichtingen op twaalf jaar, geen onderwijs met twee (of meer) snelheden.
 • Kinderen met problemen krijgen er meteen bijlessen. ‘t Is maar iets van één kind op duizend dat moet blijven zitten.
 • Ouders kiezen niet zelf naar welke school hun kinderen gaan, de kinderen zijn op voorhand verdeeld over de scholen.
 • Er zijn specifieke bijlessen voor migranten, in de taal van de migranten.
 • Alle leraars hebben een universitaire studie doorlopen. De reportage constateerde dat België zowat het land is met de kortste lerarenopleiding, en dat leraars relatief zéér weinig doen om zichzelf bij te scholen.
 • Door het feit dat er geen trickle-down-effect is wegens (te) vroege studiekeuze, is pakweg beroepsonderwijs géén “vuilbak”: iedereen moet tot zijn vijftiende gemeenschappelijke lessen volgen, en om bijvoorbeeld in een hotelschool binnen te mogen, moet men wel degelijke goede resultten hebben.

Niet alles is overzetbaar naar België, maar ik was toch redelijk onder de indruk. Daar moeten we naartoe.

Snif

donderdag 20 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Vanavond door de stad gereden op de fiets, zo net rond de sluitingstijd van de winkels. Absoluut niet gehaast, op weg naar een vergadering waar ik eigenlijk véél te vroeg voor was.

Van de Dampoort door de Dampoortstraat, over de Joremaaie, door Steendam, Ottogracht, Baudelostraat, over Vrijdagsmarkt, Lange Munt, Pensmarkt, langs de Graslei tot aan de Predikherenlei.

Met de ogen halftoe en de neus wijd opengesperd: zo ongelooflijk wijs! Het was net warm genoeg om geur goed te laten verspreiden, en alle winkels die ik voorbijkwam, kon ik ruiken: de restaurants, het leer van de klerenwinkels, de frietkoten, het escargotkraam, de café’s… het deed mij om de één of andere reden denken aan met de fiets rondrijden in het halfleegseizoen aan zee.

Niet meer het vol seizoen, maar zo eind van de derde week van augustus of begin van de vierde, als het al wat kouder wordt, en als de toeristen al een extra pull moeten aantrekken.

Er waren zelfs meeuwen aan de Graslei, alleen de geur van de zee of van een viswinkel ontbrakt.

En van Le Bordelais, natuurlijk. Maar dié komt nooit meer weer — al is Bayram een redelijk goeie vervanging.

Ad astra

vrijdag 21 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Oh man… hebt ge dat soms, zo van die situaties waar het lijkt alsof het erg is, maar dan wordt het nog wat erger, en nog wat erger, en nog, en nog? Zo van die slow train wrecks, van die clusterfucks, van die kronieken van aangekondigde accidenten, die men van enigte mijlen afstand ziet gebeuren en dat schijnbaar niets ze kan verhinderen?

En dat zelfs in zo’n rampologische toestanden, als het lijkt alsof het nu écht niet veel erger kan worden, er dan nóg iets gebeurt? Tot er eigenlijk niet veel anders aan te doen is dan met een leeg gevoel in het middenrif er mee te lachen?

Ach, een mens troost zich dan dat er maar twee uitkomsten zijn: ofwel ontploft het helemaal (niet veel kans toe in deze), ofwel hangt wie achterblijft om de miserie op te kuisen, veel vaster aan mekaar dan ooit. Binnen een maand of zo kunnen we er allemaal om lachen, denk ik dan.

Tot zover deze cryptische boodschap.

En dan verdiep ik me bij deze verder in een PowerPoint voor deze namiddag. Had ik al gezegd dat PowerPoint eigenlijk een bijzonder fijn programma is, trouwens?

Pak de poen

vrijdag 21 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Wow. Ik was gewoon helemaal vergeten dat De Nieuwe Snaar gewoon die show geopend had. Euh, niet dat ik het ooit in ‘t echt gezien heb toen het uitgezonden werd, en niet dat ik het nu zelfs zou kunnen uitkijken wegens te veel plaatsvervangende schaamte, maar toch…

Het is 1987.  Op de vooravond van de oprichting van de eerste Vlaamse commerciële TV-zender VTM (1989) pakt de toenmalige BRT uit met een grootschalige live-show in samenwerking met de Nationale Loterij: ‘Pak De Poen – De Show van Eén Miljoen’.  Manu en René Verreth, twee acteurs uit het jaren voordien immens populaire ‘De Collega’s’, een mooi gemaakte humoristische serie over het reilen en zeilen van een groep ambtenaren op één of ander ministerie, zullen het geheel presenteren.

De filpjes op GarageTV—geen idee hoe lang ze er nog zullen staan:

0102 – 03 – 04 – 05 – 0607080910111213

En qua geschiedschrijving: iemand zou zich eigenlijk eens moeten ten gronde bezig houden met al wat daar precies mis liep, die avond. En ene documentaire maken.

[via En nu even ernstig, en ja, ik weet dat het er al een paar dagen op stond en dat de filmpjes al een paar weken te zien zijn :D]

Interludium

vrijdag 21 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Wohow, nu wordt het écht wel erg op de BRT: om acht minuten na zeven was er nog altijd geen journaal.

Er was een technisch probleem waar niet snel een oplossing voor kon gevonden worden.

Oh

vrijdag 21 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Bit of a different vibe, what?

Een —zelfs officiële voor het werk— vergadering met alleen maar Oostvlamingen is toch nog iets anders dan een vergadering met ook een niet-Oostvlaming erbij.

Del.icio.us op 21 september 2007

vrijdag 21 september 2007 in Links. Permanente link | 3 reacties

Naar huis

vrijdag 21 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik heb vandaag thuis gewerkt. ‘t Was al lang geleden, maar: zo wijs, maat.

Lang uitgeslapen, ook wegens nog altijd overgeefachtig (gisterennamiddag en vannacht was het ook van dattum bij mij: mijn ziel uit mijn lijf heb ik gespaaid).

Dan wat html-aap gespeeld: hoera html-aperij! Zo volledig zen, piano spelen met / en > en <, rustig dat een mens daar van wordt, ge hebt er geen gedacht van.

En dan wat voorbereid voor de vergadering met de klant, en dan naar de vergadering gereden met de fiets—vijf minuten! weelde!—en dan vergaderd van, oh, pakweg 14u30 tot 17u50, en dan met de fiets terug. Eerst langs de Fnac om een boek voor Zelie en een gezelschapsspel voor de familie. En dan naar mijn favoriete kaaswinkel om een paar tiental euro kaas.

En dan naar huis. Zo ongelooflijk fantastisch prachtig mooi dat het was, in de stad. Warm, en de terrassen vol, en veel volk op straat, en Gent op zijn mooits, en , ah, gewoon fantastisch. Met de GSM in één hand en de versnelling op eigenlijk veel te hoog:

Dat gekraak op de kasseien, da’s mijn fiets die rammelt. Die “ieeep”, dat ben ik die mijn remmen wat vocaal bijsta omdat Hendrik die op terras zat mij net aangesproken had.

Is er iets wijzer dan op straat aangesproken worden door iemand die men kent? Ik dénk het niet, nee.

Even staan spreken, en dan rap weer verder:

“Mogen ze buiten komen spelen?” — dat meisje is Ginger, een vriendinnetje van de kinderen. Is er iéts wijzer dan het levende bewijs dat de buurt een levende buurt is met kinderen en sociala weefsel en al?

Ik dàcht het niet, nee.

Life, my friends, is beautiful. En dat is zo ongeveer het enige dat telt.

Off to Dublin

vrijdag 21 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik ben eigenlijk al de hele namiddag om geen enkele reden content. En als ik content ben—gelukkig is een woord dat zo zwaar klinkt ineens—dan heb ik meestal muziek in mijn hoofd.

Van The Dubliners word ik helemaal opgewekt, dat doet mij denken aan als ik nog niet oud genoeg was om op school te zitten en een reden te hebben om mij slecht te voelen.

Opeenvolgend Off to Dublin in the Green, en dan Sunshine Hornpipe, en dan Will You Come to the Bower, en dan Peggy Lettermore, en dan The Donegal Reel: één van de soundtracks van mijn jeugd, meneer.

En hoe onnoemelijk wreed is het niet dat Off to Dublin eigenlijk hoegenaamd niet zo opgewekt is. En hoe triestig is het niet dat ik dagen en weken geoefend heb om Will You Come to the Bower vol-lé-dig van buiten te kunnen zingen, en dat ik nu nog maar (ternauwernood) de eerste twee strofen en flarden van de rest kan zingen. En hoe grappig is het niet dat er met het interweb tegenwoordig teksten van Peggy Lettermore te vinden zijn, maar dat dat het niet gemakkelijker maakt om mee te zingen, wel integendeel.

Komt vrienden in de ronde, schuif uw geluid een streepje luider, en zing uit volle borst mee:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Oh I am a merry ploughboy and I ploughed the fields all day
Till a sudden thought came to my head that I should roam away
For I’m sick and tired of slavery since the day that I was born
And I’m off to join the IRA, and I’m off tomorrow morn

R:
And we’re all off to Dublin in the green, in the green
Where the helmets glisten in the sun
Where the bayonets flash and the rifles crash
To the rattle of a Thompson gun

I’ll leave aside my pick and spade, I’ll leave aside my plough
I’ll leave aside my horse and yoke, I no longer need them now
And I’ll leave aside my Mary, she’s the girl that I adore
And I wonder if she’ll think of me when she hears the rifles roar

And when the war is over and dear old Ireland is free
I’ll take her to the church to wed, and a rebel’s wife she’ll be
Well, some men fight for silver and some men fight for gold
But the IRA are fighting for the land that the Saxons stole

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Will you come to the bower o’er the free boundless ocean
Where the stupendous waves roll in thundering motion,
Where the mermaids are seen and the fierce tempest gathers,
To loved Erin the green, the dear land of our fathers.”
Will you come, will you, will you, will you come to the bower?

R:
Will you come, will you, will you,
Will you come to the bower?

Will you come to the land of O’Neill and O’Donnell
Of Lord Lucan of old and immortal O’Connell.
Where Brian drove the Danes and Saint Patrick the vermin
And whose valleys remain still most beautiful and charming?

You can visit Benburb and the storied Blackwater,
Where Owen Roe met Munroe and his Chieftains did slaughter
Where the lambs skip and play on the mossy all over,
From those bright golden views to enchanting Rostrevor.

You can see Dublin city, and the fine groves of Blarney
The Bann, Boyne, and Liffey and the Lakes of Killarney,
You may ride on the tide on the broad majestic Shannon
You may sail round Loch Neagh and see storied Dungannon.

You can visit New Ross, gallant Wexford, and Gorey,
Where the green was last seen by proud Saxon and Tory,
Where the soil is sanctified by the blood of each true man
Where they died satisfied that their enemies they would not run from.

Will you come and awake our lost land from its slumber
And her fetters we’ll break, links that long are encumbered.
And the air will resound with hosannahs to greet you
On the shore will be found gallant Irishmen to greet you.

Peggy Lettermore, ik zweer het, nog zo’n illustratie dat ze bij de Ieren de uitspraak in één comité gedaan hebben en de spelling in een ander. ‘t Zou me niet verbazen dat het in ‘t echt écht zo verlopen is.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tá Peig agom, tá Cáit agom, ach Peig an bean is fearr
‘Cbe faer Gheabhfas í nach air a bhfeás anttadh

R:
Ó ghuairm í ’s guairim í go deo
Sí grá mo chroí mo bhurnín í sí Peigín Leitirmór

Tá iscaraigh na h’iarrthartha in greim an Ghotán mhoie
Agus scríothim aisteach is gheobhfam leath-bhód sheoil

Tá iascaraigh na Gaillimhe ag theacht anall le chóir
Is solas geallaigh gilte bí go ligadis a shaoil

Éirigh suas a Pheggy agus sheas ar bharr an árd
Chóirigh do chuid buillán agus féach an bhfuil síad ann

Brusseline

vrijdag 21 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Men is er vóór of men is er tegen, veronderstel ik.

Of nee, realistisch blijven, Vuijlsteke: men is er vóór, men is er tegen, of men is zoals 99% van de mensen en dan kan het u niet schelen: de typografie van de MIVB. Meer specifiek: het lettertype.

Brouckère in Brusseline

Wel: ik ben er niet tegen. De e is belachelijk optimistisch, maar daar mag niets tegen zijn, en die accenten zijn compleet extravagant, maar hey, if you’ve got it, flaunt it. De achteroverhellende net-niet-serifs op r en k: toe maar.

Er is nog wat werk aan de kerning, en voor broodtekst zou ik het niet gebruiken, ik vind de gewone italiek wat oneven (light en bold: no problemo), en er zijn ongetwijfeld links en rechts een paar typografen die misschien wat lastig lopen van het leentjeburen, maar och.

Brusseline, voor vijf jaar exclusief aan de MIVB in licentie, gemaakt door Éric de Berranger en geeft die mens een pintje.

Op zoek naar programmeur

zaterdag 22 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ik ben op zoek naar een programmeur die een applicatie wil maken. Het liefst van al iets cross-platform of on-line.

Eigenlijk zou ik het zelf kunnen doen, maar als het echt goed moet zijn en proper, ‘t is te zeggen zoals ik het graag zou hebben, dan moet het met animaties en on-the-fly gedoe, en dat gaat mij veel te veel te veel tijd kosten om het mezelf allemaal te leren.

Het volgende:

 1. Ik heb een aantal beelden die ik op een webpagina wil zetten.
 2. Ik wil de volgorde van die beelden bepalen, en hoeveel beelden er op een regel staan.
 3. Als ik tevreden ben van de volgorde en de plaatsing, dan moeten alle beelden een naam krijgen, en moeten er thumbnails gegenereerd worden.
 4. Beelden en thumbnails moeten op een welbepaalde plaats op een server gezet worden.
 5. De HTML-code die nodig is om die beelden te tonen, moet gemaakt worden.
 6. Extra bonuspunten als ik de beelden in een editor kan opdelen in paragrafen en tekst tussen de paragrafen kan zetten (hoeft, nee màg niet wysiwyg zijn).

De oorspronkelijke beelden zijn willekeurig groot; eventueel kan ervoor gezorgd worden dat ze niet groter zijn dan 1024 pixels aan de langste zijde.

De regels om dat allemaal te doen, zijn zo doodsimpel als maar kan zijn.

Thumbnails krijgen per lijn een bepaalde hoogte. Die hoogte is zo berekend dat de breedte van alle thumbnails op een gegeven lijn even breed is als de kolom waarin de thumbnails komen.

De algemene formule is

Formulebeelden

Wiskundige-notatiegewijs klopt dat niet, ‘k weet het, maar ‘t is hetzelfde principe als alhier: de hoogte is gelijk aan de totale kolombreedte gedeeld door de opgetelde verhoudingen van de beelden op een rij.

Het berekenen van de vergroting en alles zelf is absoluut twee keer niets, in PHP hapsnaprap gemaakt bijvoorbeeld:

<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
 <input type="hidden" name="ding" value="1" />
    <p>Totale breedte:<br /><input type="text" value="480" name="width" /></p>
 <p>Beelden:<br /><textarea name="beelden"></textarea></p>
    <p><input type="submit" /></p>
</form>

<?php
if (array_key_exists('ding', $_POST)) {
 $totalwidth=$_POST['width'];
 $lijnen=explode("|",str_replace(array("\r\n","\r","\n"),'|',$_POST['beelden']));
 foreach($lijnen as $lijn) {
  $beelden=str_split($lijn);
  $thiswidth=$totalwidth-2*7*(sizeof($beelden)-1);
  $div=0;
  foreach($beelden as $beeld) {
   list($width, $height)=getimagesize($beeld.".png");
   $div=$div+$width/$height;
  }
  $lineheight=round($thiswidth/$div);
  foreach($beelden as $beeld) {
   print("<img src=\"".$beeld.".png\" height=\"".$lineheight."\" />");
  }
  print("<br />");
 }
}
?>

In de rapte: ik heb een aantal beelden gemaakt, 1.png tot en met 7.png, met verschillende verhoudingen:

1 = 1×1
4= 2×3
5 = 3×2
etc.

Ik zeg dat mijn kolom 480 pixels breed is, en in een textarea geef ik de volgorde van de beelden in, bijvoorbeeld

45
54
3
444

Wat ik in dit voorbeeld doe, is een beeld van verhouding 2×3 naast één van verhouding 3×2; daaronder hetzelfde maar omgekeerde volgorde; daaronder een beeld van 2×1 over de volle breedte, en daaronder drie beelden van 2×3 naast elkaar.

Dat geeft dan, volledig automatisch (tja) berekend, het volgende:

Verhoudingenklaar

Een ander voorbeeld, met

1111
3
444444

geeft dit:

Verhoudingenklaar2

Demo te bekijken op http://www.vuijlsteke.be/img/ — zeer fragiel allemaal, geen enkele error handling, er zijn afrondingsfouten en het is niet op de pixel juist, tralala.

Allemaal gemakkelijk, het moeilijke zit, zoals ik zei, in die 90% van het werk dat het allemaal foolproof moet maken, en in de interface. Het zou zeker drag & drop moeten zijn van upload (soms kunnen er wel dertig foto’s of meer per keer verwerkt worden). De manier waarop de foto’s in groepjes opgedeeld wordt, van één, twee of drie per regel, moet vloeiend en proper zijn — dus liefst ook gewoon drag en drop van ordening.

Hulp! Iemand? Ik betaal er geld voor! Een ruwe schatting van prijs?

Laïs

zaterdag 22 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Stop de persen: ik vind wat ik hoor van Laïs plots wel goed.

Neen, ik was daar niet zo voor, dat genant Vlaams-aandoende gedoe van vroeger. Akkoord, goeie muziek en uiteraard, prachtig gezongen, maar ik voel me —stom, dom, ik weet het— gegeneerd bij de teksten en het concept. Kannekes, begod. Edelmeesteressen, in ‘s hemelsnaam. Hoe leider is ‘t mijn, fer chrissakes.

En ja, noem mij dan blasé en watnog, maar deze vind ik dan wel weer zó goed, dat ik er van de weeromstuit twee kaarten voor 8 november in Ha’ door gekocht heb:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

My world is made of stones and islands // If you want my love , turn it inside out.
And if you open doors in my mind // I will be yours for a while

Oh, en iedereen die Yeats doet voor inspiratie is mijn vriend. Ik kan alleen maar dromen wat ze met pakweg The Song of the Old Mother zouden doen:

I rise in the dawn, and I kneel and blow
Till the seed of the fire flicker and glow;
And then I must scrub and bake and sweep
Till stars are beginning to blink and peep;
And the young lie long and dream in their bed
Of the matching of ribbons for bosom and head,
And their day goes over in idleness,
And they sigh if the wind but lift a tress:
While I must work because I am old,
And the seed of the fire gets feeble and cold.

(dat er door de mens zelf gedeclameerd alsdus uithoort, ik vind het altijd indrukwekkend om mensen hun eigen gedichten te horen doen:)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Het nieuwe seizoen

zaterdag 22 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Nu maandag om 21u op NBC: Heroes, en daarna misschien wel Journeyman (klinkt nogal Quantum Leap-achtig, eigenlijk).

Dinsdag om 21u op Fox: House.

Woensdag om 21u op NBC: Bionic Woman, en misschien wel Life daar net na.

Ik denk dat ik niet veel ga kunnen slapen op de trein, de komende weken en maanden.

Beu verleed

zaterdag 22 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Dat is het mij: WordPress heeft blijkbaar opnieuw kuren, en voor sommige (veel? weinig? geen idee) mensen is http://blog.zog.org niet zichtbaar.

Ik kan het niet reproduceren, ‘t is blijkbaar weer zo’n “blank page”-historie waar geen enkel mens blijkbaar een sluitende diagnose voor heeft.

Hatelijk, hatelijk, hatelijk.

En ondertussen, sinds een half uur of zo, merk ik dat het echt wel precies hetzelfde is als vorige keer: de pluginspagina (/wp-admin/plugins.php) is leeg.

Ware het niet dat ik er eigenlijk niet de moed voor heb, ik zou al lang overgestapt zijn naar iets anders dan WordPress. En ik begin mij weer in dezelfde positie te bevinden als twee jaar of zo geleden: dat ik er bijna geld voor zou willen betalen om het opgelost te krijgen.

Dedju.

update 15u33: ik dénk dat ik het gevonden heb. Opnieuw dezelfde file, /wp-includes/kses.php, die problemen gaf. Opendoen, karakter toevoegen, saven, sluiten, weer opendoen, karakter verwijderen, saven, sluiten, en het werkte weer.

WordPress, soms, ik vraag het mij af.

Intello

zaterdag 22 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik zat gisteren op een terras en er zat rechtover mij een koppel te spreken. Het ging over Hineininterpretierung en teleologie alhier en epistemologisch aldaar.

Vraag mij niet waarom, maar ik vond dat dus bijzonder schattig.

Pour recommencer faites l’étoile

zondag 23 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Tranen met tuiten:

[via eMich]

Converteren

zondag 23 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Bloody hell.

11:37:59 DVD Decrypter Version 3.5.4.0 started!
11:37:59 Microsoft Windows Code Name “Longhorn” Home Edition (6.0, Build 6000)
11:37:59 Initialising SPTI…
11:37:59 Searching for SCSI / ATAPI devices…
11:37:59 Found 2 DVD-ROMs and 1 DVD-RAM/±RW!
11:47:03 Operation Started!
11:47:03 Source Device: [0:0:0] TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D SB04 (E:) (ATA)
11:47:03 Source Media Type: DVD-ROM
11:47:03 Source Media Region Code: 2
11:47:03 Source Media Copyright Protection System Type: CSS/CPPM
11:47:03 Source Media Implementation Identifier: Daikin U.S. Comtec Lab
11:47:03 Destination Folder: C:\Users\Michel\Videos\Deadwood\Deadwood s01e01\
11:47:03 File Splitting: None
11:47:03 Detect Mastering Errors: No
11:47:03 Remove Macrovision Protection: Yes
11:47:03 Stream Processing: No
11:47:03 Decryption Key: C0 00 00 00 01
11:47:03 Extracting Sectors…
11:55:39 Operation Successfully Completed! – Duration: 00:08:36

[23/09/2007 12:52:02] AutoGK 2.45
[23/09/2007 12:52:02] OS: Windows Vista (6.0.6000).2
[23/09/2007 12:52:02] Job started.
[23/09/2007 12:52:02] Input file: C:\Users\Michel\Videos\Deadwood\Deadwood s01e01\VTS_01_0.IFO
[23/09/2007 12:52:02] Output file: C:\Users\Michel\Videos\Deadwood\Deadwood s01e01\deadwood_s01e01.avi
[23/09/2007 12:52:02] Output codec: XviD
[23/09/2007 12:52:02] Audio 1: English AC3 6ch
[23/09/2007 12:52:02] Subtitles 1: English wide
[23/09/2007 12:52:02] Format: AVI
[23/09/2007 12:52:02] Target size: 699Mb
[23/09/2007 12:52:02] Custom resolution settings: fixed width of 640 pixels
[23/09/2007 12:52:02] Audio 1 settings: VBR MP3 with average bitrate: 128Kbps
[23/09/2007 12:52:02] Started encoding.
[23/09/2007 12:52:02] Demuxing and indexing.
[23/09/2007 12:53:07] Processing file: C:\Users\Michel\Videos\Deadwood\Deadwood s01e01\VTS_01_PGC_01_1.VOB
[23/09/2007 12:53:07] Source resolution: 720×576
[23/09/2007 12:53:07] Found PAL source.
[23/09/2007 12:53:07] Source aspect ratio: 16:9
[23/09/2007 12:53:07] Color correction enabled.
[23/09/2007 12:53:07] Analyzing source.
[23/09/2007 12:55:05] Source is considered to be progressive.
[23/09/2007 12:55:05] Output will contain 88640 frames
[23/09/2007 12:55:05] Decoding audio.
[23/09/2007 12:56:28] Normalizing audio.
[23/09/2007 12:56:35] Encoding audio.
[23/09/2007 13:02:18] Preparing subtitles.
[23/09/2007 13:03:07] Audio1 size: 49,674,288 bytes (47.37 Mb)
[23/09/2007 13:03:07] Overhead: 3,545,600 bytes (3.38 Mb)
[23/09/2007 13:03:07] Video size: 679,734,736 bytes (648.25 Mb)
[23/09/2007 13:03:07] Running compressibility test.
[23/09/2007 13:05:18] Duration was: 2 minutes 10 seconds
[23/09/2007 13:05:18] Speed was: 33,95 fps.
[23/09/2007 13:05:18] Compressibility percentage is: 149,00
[23/09/2007 13:05:18] Using sharper matrix
[23/09/2007 13:05:18] Switching b-frames off
[23/09/2007 13:05:18] Chosen resolution is: 640×368 ( AR: 1,74 )
[23/09/2007 13:05:18] Predicted comptest value is: 83,70%
[23/09/2007 13:05:18] Running first pass.
[23/09/2007 13:38:58] Duration was: 33 minutes 40 seconds
[23/09/2007 13:38:58] Speed was: 43,87 fps.
[23/09/2007 13:38:58] Expected quality of first pass size: 70,26%
[23/09/2007 13:38:58] Trying to adjust settings.
[23/09/2007 13:38:58] No adjustment is possible
[23/09/2007 13:38:58] Running second pass.
[23/09/2007 14:20:21] Duration was: 41 minutes 22 seconds
[23/09/2007 14:20:21] Speed was: 35,71 fps.
[23/09/2007 14:20:21] Job finished. Total time: 1 hour, 28 minutes 19 seconds

Anderhalf uur om een aflevering van Deadwood om te zetten naar XviD. En ‘t was dan nog eens verkeerd: de ondertitels stonden erbij, terwijl ik die net met SubRip zelf aangemaakt had.

Bon. Ik ga nog een paar DVD’s van Deadwood rippen naar VOBs, en die dan in batch laten lopen vannacht. Ik denk dat ik een regel van ongeveer 10 à 15 MB per minuut aanhoud, dan kom ik op minofmeer standaardgroottes van bestanden uit: 350 ongeveer voor een aflevering van House-achtige lengte, 700 als het hoge kwaliteit is of langere afleveringen.

Doel van de oefening, trouwens: een centrale bibliotheek van al mijn DVD’s aanleggen. In eerste instantie zal dat met redelijk wat kwaliteitsverlies zijn, ik weet het: ik wil geen gigabytes per DVD verspelen. Maar als ik dit binnen dnek ik twee jaar nog eens doe, dan zal het even gemakkelijk gaan als toen ik heel mijn CD-collectie in digitaal gezet heb: een paar dagen kwaad werk.

Ik ben een optimist in die dingen.

Oh, en waarom? Wel, daarom. Omdat het kan. En omdat ik het bijzonder fijn zou vinden om ergens een paar centraal gepositioneerde 500 GB-harddisken te hangen, waar dan vanuit het hele huis alle films en series op kunnen bekeken worden, met eventueel ondertitels en al erop en eraan.

Ook voor de kinderen, denk ik dan. We hebben zo stapel DVD’s liggen, en dat wordt zó erbarmelijk behandeld soms, dat het me gemakkelijker lijkt ze allemaal op een harddisk te zetten. Quitte dat het dan voorlopig in mindere kwaliteit is.

Voyage voyage

zondag 23 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Maar allez, wat is dat nu? Katrien doet een liedje:

Een schoon liedje, zonder al te storend accent en alles, daar niet van. Maar is dàt nu een cover? Zet dan in toch gewoon het origineel Voyage Voyage van Desireless op, gedomme:

Het is trouwens niet de eerste keer dat ik precies dezelfde opmerking maak in verband met mevrouw Ryan, getuige daarvan deze Désenchantée, versie Ryan:

…en versie Mylène Farmer, met extraspeciaal acht minuten lange arty farty clip, ha, dat waren de jaren tachtig meneer:

Of deze Libertine versie Katrien Verbeeck:

…en versie Mylène, met functioneel (woeha!) naakt, en bijna elf (11!) minuten lang:

Ach, als ze op zoek zou zijn naar nog inspiratie, ze kon slechter doen dan Mylène Farmer. Niet dat haar liedjes updating naar de jaren 2000 nodig hebben, trouwens. Zeg nu zelf, Sans contrefaçon , daar weet men niet van of het 1987 of 2007 is, toch?

Ondertitels

zondag 23 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Als wij naar televisie of films kijken, zetten wij altijd de ondertitels aan. Dat heeft helemaal niets te maken met niet begrijpen—we spreken alletwee Engels zo goed als Nederlands en we doen het ook als er goede ondertitels zijn in het Nederlands, ‘t is gewoon dat Teletext niet zo goed is op BRT als op BBC—maar wel alles met de televisie minder luid moeten zetten, en misschien vooral: minder aandacht moeten schenken en dus meer dingen tegelijk kunnen doen.

DVD’s rippen is allemaal goed en wel, maar dan moeten de ondertitels er wel bij. En liefst dat ze af te zetten zijn ook, dus niet in het beeld gebrand.

Gelukkig is dat tegenwoordig niet moeilijk meer: de DVD naar de hard disk sleuren (bijvoorbeeld met DVDDecrypter), en de resulterende file in SubRip trekken. Ondertitels zitten als beelden in de film, vandaar dat er een OCR-programma aan te pas komt.

SubRip doet propere dingen met de verwarring l/I en alles, en dan komt er een tekstfile uit die bijvoorbeeld met DirectVobSub te bekijken is in een standaard Windows Media Player (of in VLC gewoon zo, etc. etc.).

En het leutige is dat die ondertitels ook meteen in gewone tekst te lezen zijn. Zo heb ik net deze van tussen de zeventiende en de twintigste minuut van A Night at the Opera gehaald, ha!

– Pay particular attention to this first clause because it’s most important. It says, “The party of the first part shall be known in this contract as the party of the first part.” How do you like that? That’s pretty neat, eh?

– No, it’s no good.

–  What’s the matter with it?

–  I don’t know. Let’s hear it again.

– “The party of the first part shall be known in this contract as the party of the first part.”

– Sounds a little better this time.

– It grows on you. Would you like to hear it once more?

– Just the first part.

– What? “The party of the first part”?

– No. The first part of “the party of the first part.”

– It says, “The first part of the party of the first part shall be known in this contract as the first part of the party… Shall be known in this contract…” Why should we quarrel about this? We’ll take it out.

– Yeah. It’s too long anyhow. Now what do we got left?

– I got about a foot and a half. It says, “The party of the second part shall be known in this contract as the party of the second part.”

– I don’t know about that.

– Now what’s the matter?

– I don’t like the second party either.

– You should have come to the first party. We didn’t get home till around 4:00 a.m. I was blind for three days.

– Why can’t the first part of the second party be the second part of the first party? Then you got something.

– Look, rather than go through that again, what do you say…

[en dan scheuren ze zon ongeveer het hele contract in reepjes die ze één voor één weggooien, tot ze op het einde geraken:]

– We’re all set now, aren’t we?

– Sure.

– Just you put your name down there, and then the deal is legal.

– I forgot to tell you, I can’t write.

– That’s all right, there’s no ink in the pen.

– But it’s a contract, isn’t it?

– Sure. We’ve got a contract, no matter how small it is.

– Wait. What does this say here?

– That? That’s the usual clause. That’s in every contract. That just says, “If any of the parties participating in this contract are shown not to be in their right mind the entire agreement is automatically nullified.”

– I don’t know.

– It’s all right. That’s in every contract. That’s what they call a sanity clause.

– You can’t fool me! There ain’t no Sanity Claus!

Del.icio.us op 23 september 2007

zondag 23 september 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

De oude mens en de dingen

maandag 24 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Pff, het lichaam wil niet meer mee. De gewrichten, en alles. ‘t Zal morgen niet evident worden, vrees ik.

Ah well.

Oh dokter Vuijlsteke?

maandag 24 september 2007 in Echt gebeurd. Permanente link | 6 reacties

– Oh, dokter Vuijlsteke? Kàn dat eigenlijk, dat iemand misselijk is van algemene pijn, of is dat maar een voosken dat oude mensen de kindjes wijsmaken?

– Haja, beste kijkbuiskinderen, dat is inderdaad geen grap: een mens kan effectief heeltegans misselijk zijn van de veralgemeende pijn. Niet leutig hoor, kindjes!

– Maar dokter, zou het dan niet beter zijn om vroeger te gaan slapen of wat?

– Neen, kindjes: soms heeft een mens zó veel pijn dat het gemakkelijker is om in de zetel te blijven zitten dan in bed te kruipen.

– Oh.

– Tjaha.

– …

– Dààg kindjes!

– Dag dokter!

Del.icio.us op 24 september 2007

maandag 24 september 2007 in Links. Permanente link | 5 reacties

Ahem

maandag 24 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Zozo. De knie– en rugpijn is even snel opgehouden als ze gisterennamiddag begonnen was.

Een volgende vraag dringt zich op: koorts en overgeven, zou dat iets zijn waarmee ik morgen beter ga werken, of misschien toch niet?

 

links for 2007-09-25

dinsdag 25 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Nog zagerij

dinsdag 25 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

‘t Was niet zo slim, eigenlijk, om naar het werk te trekken vanmorgen. Maar ‘t was wel redelijk nodig: er moesten dingen klaar geraken, en als er dingen, euh, moeten, weetwel.

Nog een geluk dat er een bommelding was in Leuven, want er was wel meer te doen dan ik dacht.

Nu ja, ik ben de dag doorgeraakt, en het is allemaal wel gelukt. Ik werd bleker en bleker naargelang de dag vorderde, schijnt het, maar alla. Geen erg.

Vanavond snel in bed? Ah nee: ik moest vanavond nog dringend iets klaar hebben. ‘t Is klaar geraakt, maar vraag niet hoe.

En ik was zo slim om de avond in te zetten met een upgrade van WordPress op mijn weblog. WP 2.3 staat erop, maar vraag opnieuw niet hoe.

Bij deze kruipt bibi nog eens in bed. Buikgriep is nog beter de tweede dag, blijkbaar.

Dismarillion

dinsdag 25 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Een sympathieke dame noemde haar zoon Beren.

Naar Béren en Lucienne uit de Dismarillion van Tolkien. Weetwel?

Als ik me niet vergis, moet die naam uitgesproken worden als Beiren, met een gerolde R. En het kan zijn dat ik die Dismarillion echt verkeerd gehoord heb. Maar alla.

Tweede keer uit bed, vanavond trouwens. Leuk is anders.

Boa

dinsdag 25 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 22 reacties

Ik was zodanig comateus, vanavond in de metro, dat ik blijkbaar geeneens gemerkt heb dat er een mooi meisje recht voor mij zat toen ik de nieuwe metro aan het filmen was voor het nageslacht.

Tja.

Uitzieken

woensdag 26 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Op aandringen: aan het uitzieken.

Ik voel me al beter dan gisteren, maar het is nog niet formidastisch. En hoeveel keer per jaar is het dat men een woord als “braakgeradbraakt” kan boven halen? Ah ha, niet zo veel keer, mijn gedacht.

Het nieuwe seizoen, update

woensdag 26 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Zo. Een dagje thuis, altijd goed om op gang te komen in een seizoen dat al begonnen is.

Gezien:

 • House, vierde seizoen, aflevering één. Oh yes. Terug, en hoe. Classic House, van begin tot einde. En ik kijk uit naar meer.
 • Heroes, tweede seizoen, aflevering één. Niet wat ik dacht dat het ging zijn, te weten allemaal nieuwe personages. Er zijn er tot nog toe een stuk of vier (vijf?), en op een paar na is iedereen van vorig jaar er ook opnieuw bij. Er werden in de eerste aflevering alvast opnieuw een resem verhalen opgestart, ik dénk dat ik me kan inbeelden waar het naartoe gaat, maar alla: ik kijk uit naar meer.
 • Journeyman, eerste seizoen, aflevering één. Zoals ik dacht: iets Quantum Leap-achtigs. Geen Ziggy om te vertellen wat er allemaal aan de hand is, maar wel een hoofdpersonage met een familie en een goede relatie. Die het niet hoeft verborgen te houden voor zijn vrouw, wat hij doet. Dat kan interessant worden, denk ik zo. En jawel, ook hier: ik kijk uit naar meer.

Tja. Van reviews is het niet vet, ik weet het. :)

Foto Corbis, montage Humo

woensdag 26 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Toen ik deze foto zag in Humo, werd ik helemaal nerveus:

Boonen01

Ik dacht, ha, dacht ik, gaan we dit nu overal beginnen zien, mensen die de Clarity in ACR en/of Lightroom ontdekken?

Voor de duidelijkheid: Clarity is zo’n glijdertje in Adobe Camera Raw en in Lightroom, waarmee men meer contrast in een foto kan krijgen. Met mate gebruikt kan het ongelooflijk nuttig zijn. Als men het express doet, voor een speciaal effect,, kan het spectaculaire dingen doen:

_KGB1035

Maar zonder mate gebruikt en zonder nadenken, is het vaak rampzalig, en vooral, rampzalig herkenbaar: die halo rond scherpe contrasten haalt men er meteen uit.

Ik dacht, ik scan het eens in, dacht ik, en dan maak ik mij druk op mijn weblog, altijd een goede manier om stoom af te blazen.

Maar! Wie schetst mijn verbazing als ik de scan even snel bekijk?

De clue staat links van de foto:

Boonen04

Montage? Ah, zó heet het tegenwoordig als ze een foto verknippen. Heel de kerel is verplaatst, te zien aan een stukje halo-rond-hoofd dat rechtsboven is blijven zweven (contrast wat verhoogd):

Boonen02

En er moest blijkbaar een suk achtergrond bijgecloond worden, te zien aan de copy-paste-eens-een-stuk-bokeh onderaan rechts:

Boonen03

De curieuzeneus in mij vraagt zich af of dat wel màg van Corbis, zo beelden verminken.

Del.icio.us op 26 September 2007

woensdag 26 september 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Evian will rock you

woensdag 26 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Waarom kunnen ze dat in België niet ook zo doen, die reclame van Evian?

Nee, in België is het een kerel van 25 of zo die Evian drinkt en prompt chemisch gecastreerd wordt.

What’s the fecking point? Of moesten we daaruit snappen dat Evian jonger maakt of zo?

To whomever it may concern: er zijn niet zó enorm veel mannen van 25 die jonger willen worden hoor, reclamejongens. En al helemaal geen mannen van 25 die plots willen met een prepuberaal stemmetje spreken.

Nitwits.

Oh. En voor de goede orde, toch nog even het moment dat de hele televisiekijkende wereld kiekenvlees kreeg:

Slightly Dorky Nerd God

donderdag 27 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Allez ju.

For Science/Math: 4% scored higher, 1% scored the same, and 95% scored lower.

For Computers/Technology: 2% scored higher, 1% scored the same, and  97% scored lower.

For Sci-Fi/Comic: 2% scored higher, 0% scored the same, and 98% scored lower.

For History/Literature: 0% scored higher, 1% scored the same, and 99% scored lower.

For Dumb/Dork/Awkwardness: 28% scored higher, 12% scored the same, and 60% scored lower.

From this time forward, you’ll hold the title:
Slightly Dorky Nerd God

142130 mensen hadden de test al genomen. Say it loud, en dingen.

NerdTests.com says I'm a Slightly Dorky Nerd God. What are you? Click here!

Psyché

donderdag 27 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

In 1967 was de toekomst nog echt verre toekomst.

In de jaren 70 was de toekomst écht de toekomst. Nu niet meer, heb ik de indruk: de toekomst is niet meer dan het heden geworden, maar dan een beetje praktischer.

We hebben dringend nood aan wat meer futurisme, vind ik.

Kapow

donderdag 27 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Er zijn zo van die dingen die een mens bij het nekvel grijpen, even opheffen, en dan weer op de aarde terugdumpen, maar dan wel veranderd.

Paradigm-shifting experiences, en alles. Epifanieën. Aha-Erlebnissen.

Een tijd geleden kreeg ik van mijn huisarts The Tibetan Yogas of Dream and Sleep voorgeschreven, van Tenzin Wangyal Rinpoche. Ik ben er vluchtig doorgegaan, en nu ben ik er minder vluchtig aan het doorgaan.

En ‘t is er gedomme niet naast, wat die braven mens vertelt—everything just kinda clicks into place, als het ware, soms:

ACTIONS AND RESULTS: KARMA AND KARMIC TRACES

The culture in which we live conditions us, but we carry the seeds of conditioning with us wherever we go. Everything that bothers us is actually in our mind. We blame our unhappiness on the environment, our situation, and believe that if we could change our circumstances we would be happy. But the situation in which we find ourselves is only the secondary cause of our suffering. The primary cause is innate ignorance and the resulting desire for things to be other than they are.

Perhaps we decide to escape the stresses of the city by moving to the ocean or the mountains. Or we may leave the isolation and difficulties of the country for the excitement of the city. The change can be nice because the secondary causes are altered and contentment may be found. But only for a short while. The root of our discontent moves with us to our new home,  and from it grow new dissatisfactions. Soon we are once again caught up in the turmoil of hope and fear.

Or we may think that if we just had more money, or a better partner, or a better body or job or education, we would be happy. But we know this is not true. The rich are not free from suffering, a new partner will dissatisfy us in some way, the body will age, the new job will grow less interesting, and so on. When we think the solution to our unhappiness can be found in the external world, our desires can only be temporarily sated. Not understanding this, we are tossed this way and that by the winds of desire, ever restless and dissatisfied. We are governed by our karma and continually plant the seeds of future karmic harvest. Not only does this mode of action distract us from the spiritual path, but it also prevents us from finding satisfaction and happiness in our daily life.

As long as we identify with the grasping and aversion of the moving mind, we produce the negative emotions that are born in the gap between what is and what we want. Actions generated from these emotions, which include nearly all actions taken in our ordinary lives, leave karmic traces.

Karma means action. Karmic traces are the results of actions, which remain in the mental consciousness and influence our future. We can partially understand karmic traces if we think of them as what in the West are called tendencies in the unconscious. They are inclinations, patterns of internal and external behavior, ingrained reactions, habitual conceptualizations. They dictate our emotional reactions to situations and our intellectual understandings as well as our characteristic emotional habits and intellectual rigidities. They create and condition every response we normally have to every element of our experience.

[…]

Any reaction to any situation—external or internal, waking or dreaming—that is rooted in grasping or aversion, leaves a trace in the mind. As karma dictates reactions, the reactions sow further karmic seeds, which further dictate reactions, and so on. This is how karma leads to more of itself. It is the wheel of samsara, the ceaseless cycle of action and reaction.

Although this example focuses on karma on the psychological level, karma determines every dimension of existence. It shapes the emotional and mental phenomena in an individual’s life as well as the perception and interpretation of existence, the functioning of the body, and the cause and effect dynamism of the external world. Every aspect of experience, however small or large, is governed by karma.

The karmic traces left in the mind are like seeds. And like seeds, they require certain conditions in order to manifest. Just as a seed needs the right combination of moisture and light and nutrients and temperature in order to sprout and grow, the karmic trace manifests when the right situation is encountered. The elements of the situation that support the manifestation of the karma are known as the secondary causes and conditions.

It is helpful to think of karma as the process of cause and effect, because this leads to the recognition that the choices made in responding to any situation, internal or external, have consequences. Once we really understand that each karmic trace is a seed for further karmically governed action, we can use that understanding to avoid creating negativity in our life, and instead create conditions that will influence our lives in a positive direction. Or, if we know how, we can allow the emotion to self-liberate as it arises, in which case no new karma is created.

NEGATIVE KARMA

If we react to a situation with negative emotion, the trace left in the mind will eventually ripen and influence a situation in life negatively. For example, if someone is angry with us and we in turn react with anger, we leave a trace that makes it more likely for anger to arise in us again, and furthermore it becomes more likely for us to encounter the secondary situations which allow our habitual anger to arise. This is easy to see if we have a great deal of anger in our lives or if we know someone who does. Angry people continually encounter situations that seem to justify their anger, while people with less anger do not. The external situations may be similar but the different karmic inclinations create different subjective worlds.

If an emotion is expressed impulsively it can generate strong results and reactions. Anger can lead to a fight or some other kind of destruction. People can be harmed physically or emotionally. This is not true just of anger; if fear is acted out it too can create great stress for the person who suffers it, can alienate that person from others, and so on. It is not too difficult to see how this leads to negative traces that influence the future negatively.

If we suppress emotion, there is still a negative trace. Suppression is a manifestation of aversion. It occurs through tightening something inside of ourselves, putting something behind a door and locking it, forcing part of our experience into the dark where it waits, seemingly hostile,until the appropriate secondary cause calls it out. This may manifest in many ways. For example, if we suppress our jealousy of others, it may eventually manifest in an emotional outburst, or it may be present in the harsh judgment of others of whom we are secretly jealous, even if we deny this jealousy to ourselves. Mental judgment is also an action, based on aversion, that creates negative karmic seeds.

POSTIVE KARMA

Instead of either of these negative responses—being driven in our behavior by the karmic tendency or suppressing it—we can take a moment to stop and communicate with ourselves and choose to produce the antidote to the negative emotion. If someone is angry with Lis and our own anger arises, the antidote is compassion. Inducing it may feel forced and inauthentic at first, but if we realize that the person irritating us is being pushed around by his own conditioning, and further realize that he is suffering a constriction of consciousness because he is trapped in his own negative karma, we feel some compassion and can start to let go of our negative reactions. As we do, we begin to shape our future positively.

This new response, which is still based on desire—in this case for virtue or peace or spiritual growth—produces a karmic trace that is positive; we have planted the seed of compassion. The next time we encounter anger we are a little more likely to respond with compassion, which is much more comfortable and spacious than the narrowness of self-protective anger. In this way, the practice of virtue cumulatively retrains our response to the world and we find ourselves, for instance, encountering less and less anger both internally and externally. If we continue in this practice, compassion will eventually arise spontaneously and without effort. Using the understanding of karma, we can retrain our minds to use all experience, even the most private and fleeting daydreams, to support our spiritual practice.

LIBERATING EMOTIONS

The best response to negative emotion is to allow it to self-liberate by remaining in non-dual awareness, free of grasping and aversion. If we can do this, the emotion passes through us like a bird flying through space; no trace of its passage remains. The emotion arises and then spontaneously dissolves into emptiness.

In this case, the karmic seed is manifesting—as emotion or thought or bodily sensation or an impulse toward particular behaviors—but because we do not respond with grasping or aversion, no seed of future karma is generated. Every time that envy, for example, is allowed to arise and dissolve in awareness without our becoming caught by it or trying to repress it, the strength of the karmic tendency toward envy weakens. There is no new action to reinforce it. Liberating emotion in this way cuts karma at its root. It is as if we burn the karmic seeds before they have an opportunity to grow into trouble in our life.

You may ask why it is better to liberate emotion rather than to generate positive karma. The answer is that all karmic traces act to constrain us, to restrict us to particular identities. The goal of the path is complete liberation from all conditioning. This does not mean that, once one is liberated, positive traits such as compassion are not present. They are. But when we are no longer driven by karmic tendencies we can see our situation clearly and respond spontaneously and appropriately, rather than being pushed in one direction or pulled inanother. The relative compassion that arises from positive karmic tendencies is very good, but better is the absolute compassion that arises effortlessly and perfectly in the individual liberated from karmic conditioning. It is more spacious and inclusive, more effective, and free of the delusions of dualism.

Although allowing emotion to self-liberate is the best response, it is difficult to do before our practice is developed and stable. But however our practice is now, all of us can determine to stop for a moment when emotion arises, check in with ourselves, and choose to act as skillfully as possible. We can all learn to blunt the force of impulse, of karmic habits. We can use a conceptual process, reminding ourselves that the emotion we are experiencing is simply the fruition of previous karmic traces. Then we may be able to relax our identification with the emotion or point of view, and let go of our defensiveness. As the knot of emotion loosens, the identity relaxes and grows more spacious. We can choose a more positive response, planting seeds of positive karma. Again, it is important to do this without repressing emotion. We should relax as we generate compassion, not rigidly suppress the anger in our body while trying to think good thoughts.

The spiritual journey is not meant to benefit only the far future or our next life. As we practice training ourselves to react more positively to situations, we change our karmic traces and develop qualities that effect positive changes in the lives we are leading right now. As we see more clearly that every experience, however small and private, has a result, we can use this understanding to change our lives and our dreams.

Ik ga nog helemaal aan de boeddhismen geraken, ik.

links for 2007-09-27

donderdag 27 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Jobat Notes

donderdag 27 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Ah? Wat krijgen we nu in de inbox gegooid, zo om 21u ‘s avonds de donderdag?

Jobatcarr2

Een mail geadresseerd aan “Vuijlsteke”. Altijd een goede manier om mijn aandacht te trekken: zo van “ben ik echt zo stom geweest om alleen maar een achternaam en geen voornaam in te vullen bij Jobat”?

Afijn. Onwards.

Jobatcarr

Beste Lieven, dank u voor de e-mail, much appreciated.

Een paar zaken. Om te beginnen: ik ben allergisch aan streberige woorden als “carrièremaker”. En eigenlijk, nu ik eraan denk, ik ben ook geen fan van het woord “carrière”. En die “Klaar om carrière te maken?” bovenaan: is dat omdat ik nu géén carrière maak of zo? Of wat moet ik daar eigenlijk onder verstaan?

En “jouw eerste Jobat Notes”. Oh. Had ik me daar ergens voor ingeschreven dan? Mijn geheugen vertoont gaten van steeds angstaanjagender wordende afmetingen, duidelijk.

Niet dat ik niet content ben dat ik e-mail krijg hoor, absoluut niet. Maar ik kan me inbeelden dat een slechter mens dan ik zich zou afvragen wat er aan de hand is , zo plots een nieuwe reclamefolder in mijn brievenbus, naar mijn achternaam gestuurd, zo zonder dat ik er om gevraagd had… ik zou het fijner gevonden hebben als er stond “Jobat Vroegere Naam Van Het Ding heet tegenwoordig Jobat Notes” of zoiets, bedoel ik maar.

Ach, ik weet het, ik ben een oude zaag. En ik wéét dat ik bijvoorbeeld niet negatief moet doen als een e-businessmanager van zijn eigen site zelf zegt dat hij er prachtig uit ziet, dat ik niet zo Vlaams mag zijn en zo. Maar ik kan het niet helpen.

Vooralsnog niet.

Maar ik werk eraan. Echt waar. En wie weet, ondertussen win ik misschien wel een iPod touch!

Zinloos gelukkig

vrijdag 28 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Soms overkomt mij dat: dan zit ik iets te doen, maakt niet uit wat of in welke omstandigheden — hier was ik een ideeënbus-document aan het wijzigen voor een project dat arguably misschien wat in het slop zou kunnen dreigen te komen. Op de koptelefoon speelt Noordkaap ten dans, meer bepaald met Gigant. Eén collega doet een vier vijfden en zit thuis vandaag, een andere collega had een belangrijke vergadering, nog een collega is gaan eten, één collega zit in China, en de drie andere zijn samen naar de winkel om een cadeau te kopen voor de vriendin van één van hen.

Gisteren wiste collega Bart het whiteboard af en zette hij er de krijtlijnen van de planning van de komende paar weken op — bleek dat de komende paar weken eigenlijk al tot het einde van het jaar lopen. Gisterenavond toen ik naar huis ging, viel het me op en vanmorgen was het definitief duidelijk: de winter komt eraan. Vanmorgen vroeg heb ik ongelooflijk goed geslapen op de trein, en de vergadering net voor de middag was zowel bijzonder aangenaam als bijzonder productief.

Ik ben in wel vijf goede boeken tegelijk aan het lezen, en ik denk dat ik op de trein Alphaville ga uitkijken. Vanavond is het feest van Gentblogt, waar iedereen — jawel, ook u daar — van harte op uitgenodigd is. Daarna is het weekend. Daarna is het weer een werkweek, met een vergadering over een nieuw project maandag, een opvolgvergadering in Gent dinsdag, een vergadering voor nog een nieuw project donderdag, en vrijdag vertrekken we met heel Namahn en partners en kinderen mee, op weekend naar Center Parks.

En nu, vrijdagmiddag 12u bijna 30, met de koptelefoon op, aan de hoek van de gemeenschappelijke tafel, in onze vergaderzaal-tot-bureau-omgebouwd, met ondertussen het wel zeer toepasselijke Ik hou van u en met een namiddag fijn werk in het vooruitzicht, voel ik me helemaal vredig en gelukkig.

Ik hoop voor u allen hetzelfde.

Feestje vanavond!

vrijdag 28 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Kijk, kijk, ik had dat geeneens geschreven, besef ik net.

Er stond op mijn weblog al zo’n week of drie een teller aan de rechterkant:

(zelf gemaakt, die teller, ha, en ik weet niet wat het gaat geven als de tijd verstreken is, ik vermoed negatieve getallen, het zou ook kunnen ontploffen, maar soit)

Welaan dus: die teller telt af naar het begin van het Gentblogtfeestje vanavond. In de Cocteau, in de Jan Palfijnstraat nummer 17 in 9000 Gent. Vanaf 21u30. Gratis! van inkom, en boeiend! gezelschap, en leutig! van muziek, en alles, en alles.

Mijn meesterplan is, zoals meestal in dergelijke gevallen, dat ik ga zuipen tot ik bloed spui.

Meestal houd ik me daar niet aan. Maar de intentie is er toch. Spektakel gegarandeerd!

Del.icio.us op 28 September 2007

vrijdag 28 september 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

 • Mensen die eisen dat mensen een Apple-product in hun bezit moeten hebben om een geek te zijn. Grinnik. Grinnik.
  (tags: 0ephemera)

Hik

zaterdag 29 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Nee, niet “hik” van te veel gedronken te hebben: gewoon “hik” omdat ik de hik heb.

Wijs hoor, voor de rest, een volwassen mannemens die niet van zijn hik af geraakt.

Lange dagen

zaterdag 29 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Gisteren feestje van Gentblogt: rustig en gezellig, zo zou ik dat omschrijven.

En dan achteraf hebben we met een paar man nog een stapken in de wereld gezet. Niét gedronken tot ik bloed gespaaid heb, vrees ik: de controlefreak in mij nam het stuur over.

Maar niet getreurd: al die mensen die ik gezien heb! Zo op rolletjes dat het allemaal liep! Zo nóg eens dat we dat moeten doen volgend jaar!

Dienstmededeling

zaterdag 29 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Um. Embarassing.

Ik heb allemaal DVD’s uitgeleend aan mensen, maar ik weet niet meer precies wat aan precies wie. Wàt ik allemaal vergeten ben, weet ik ook niet meer.

Maar één ding dat ik nog maar pas kan uitgeleend hebben wegens nog niet zo lang geleden gekocht, en dat ik dringend nodig heb wegens beloofd aan iemand anders, is Life on Mars, het eerste seizoen.

Dus bij deze: wie weet aan wie ik het eerste seizoen van Life On Mars uitgeleend heb? Pretty please?

Del.icio.us op 30 September 2007

zondag 30 september 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Standaardtaal schmandaardtaal

zondag 30 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

Hoe laat is het op dit uurwerk, snel?

Uurwerkkwartna

Al wie, net zoals mijn oudste dochter “kwart na twaalf” zei, wordt, zoals mijn oudste dochter, een punt afgetrokken wegens fout.

Het is “kwart over twaalf”, blijkbaar.

En inderdaad, de taalnazi’s van de Hollandse Taalunie zouden mijn dochter ook punten aftrekken, want “kwart na” is “geen standaardtaal”.

Wacht maar, denk ik dan. We spreken binnen een paar jaar nog wel. Taal is een levend gegeven, viezerds.

Naar Frankrijk

zondag 30 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Oh, het Radiofonisch Instituut voert Maggie Reilly ten tonele in een liedje van Moldfield. Zeitgeist, zeer zeker.

Bij deze To France, van dezelfde mensen, in hetzelfde jaar. Als we toch bezig zijn.

Flikkendag

zondag 30 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Mijn allereerste, vandaag. Louis en Jan moesten en zouden verkleed gaan.

Op stap met verklede kinderen

De militaire politie op BMW’s was indrukwekkend, zo met rakelings voorbij malkander scheren, en alles.

Rakelings

Militaire politie

De kinderen hebben zich denk ik wel een beetje geamuseerd. Niet dat we veel gedaan hebben: we waren er veel te laat bij, en zo ongeveer alles was ofwel al afgesloten, ofwel stond er veel te veel volk te wachten.

Tja. Volgend jaar beter.

Anna

Jan

Zelie

Drupal, nog maar eens

zondag 30 september 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik heb me dan tóch nog maar eens gesmeten op Drupal. Met de bedoeling er een site voor de school mee te maken. Weinig tot geen illusies dat het nog voor dit schooljaar zal zijn, maar als ik er tussen dit en volgend jaar pakweg februari of zo mee pruts, af toe, op mijn eigen materiaal hier thuis, dan moet het lukken om er genoeg op mijn gemak in te zijn om ergens begin volgend jaar een voorstel te doen naar de betrokken partijen.

Plokplok

Drupal is, op het eerste gezicht, alleen maar eenvoudiger geworden in het gebruik sinds ik het de vorige keer installeerde een jaar of twee (?) geleden, trouwens.

Ik vermoed dat ik best een paar handleidingen doorneem vóór ik er verder in pruts en alles kapot vermoos.

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338