Fuckers, dedju

Er is een betoging in Brussel. Die betoging wordt verboden. Mensen gaan er toch naartoe. Ze worden gevraagd uit elkaar te gaan. Ze weigeren. Ze beginnen, zoals dat heet, amok te schoppen. Smijten zich op de grond. Krijsen. Squeal, little piggy, squeal! Trekken schoppen, slaan, duwen. Worden opgepakt. Onder luid, luid protest. Wentelen zich, als ingevette zwijnen—die pierende varkensoogjes, die van de opwinding zwetende spekhoofden—in hun o zo geliefde slachtofferrol.

Klootzakken, van het Vlaams Blok. Degoutantigheid.

“Zonder enige reden terwijl wij interviews aan het geven waren, zijn wij gearresteerd en op de grond gesmeten en geschopt en geslagen, en de burgemeester van Brussel liegt.”

En “mocht één allochtoon opgepakt zijn zoals wij opgepakt zijn, dan stond Brussel in brand”.

Fuckers.

“die Brusselse burgemeester van de parti socialiste is om te beginnen een leugenaar”

Vorte klootzakken, van het Vlaams Blok.

“had dit in Moskou gebeurd, dan had het wereldgeweten geprotesteerd”

Fascisten.

Guy Vanhengel: “Normaal gezien zou men mogen verwachten dat wie pleit voor orde en tucht, de eersten zouden zijn die zich zouden houden aan de regels”. Zo is dat.

Slacht fucking offer bloederige rol.

Trillend van machteloze woede, zo zit ik achter mijn computer. Gore, vuige, smerige, klootzakken.

39 reacties op “Fuckers, dedju”

  1. Als ge dat ziet gebeuren, heb ik echt de indruk dat de politie hier een rare rol speelt. Vanmorgen zeggen ze dat ze gaan gedogen, en vanmiddag treden ze ZO hard op. Dat doet bij mij een ongezond en volstrekt paranoia vermoeden groeien dat er een VB-ertje bij de politie de marsorders heeft uitgedeeld. Die betoging MOEST ontsporen. VB heeft daar alles aan gedaan, en ofwel hebben de flikken zich laten gebruiken dat nie erger kan, ofwel hebben ze er actief in meegespeeld. Ze zouden slimmer moeten zijn. Veel slimmer.

  2. zelfde reactie hier. je zou hen echt wel het deliverance-scenario toewensen. het ergst van al: ze geraken er mee weg en oogsten sympathie. zo doorzichtig. goed voor m’n cynisme, datte

  3. Het is inderdaad triestig, moesten ze nog met stront gesmeten hebben, ge zoudt gezegd hebben dat het een bende uitgeprocedeerde asielzoekers op weg naar het vliegtuig was.

  4. Het is natuurlijk kenmerkend voor een echte democratie dat je niet verschijnt op een verboden betoging, want dat is niet keurig. Een verboden betoging is niet zinvol, want mensen die het beter weten dan u, en die het goed met u voorhebben, hebben voor u beslist dat zo’n betoging niet goed is. In een echte democratie ga je enkel naar een Goede Betoging (G.B.) die op voorhand is goedgekeurd door de authoriteiten, zoals witte marsen e.d.

  5. Jullie kunnen toch tevreden gaan slapen? Een paar Vlamingen hebben het gewaagd van op straat een mening te verkondigen die jullie niet aanstaat, en ze hebben dan ook van de matrak gekregen, zoals ze verdienden.

  6. Soms hé, heel soms, denk ik dat men bij de PS graag een groot Vlaams Belang ziet. En dat men ook alles doet om het Vlaams Belang aan stemmen te helpen.

    Waarom was dit in godsnaam nodig, laat die pipos maar wat razen, negeer ze en het waait wel over.
    Dit was een geschenk aan het V.B. van Freddy Thielemans en de Brusselse PS.

  7. “Flippend rund”, ahahah. Dat van die nomen en dat omen, nooit zo toepasselijk.

    Naar de grond (pfja) van uw paragraafje:

    * hoe tekenend, die “jullie” versus “ons”. ooit al bij stilgestaan dat niet iedereen die géén fascistoïde varken is, op één hoop kan gesmeten worden? Niet dat “jullie” dat niet graag zouden doen — en overigens al gedaan hebben in het verleden, maar kom, passons.

    * “de matrak krijgen”? als een meisje van vijf op de grond gaan liggen blijten en als een kleuter van drie wild rond zich heen schoppen, heet dat tegenwoordig ook al “de matrak krijgen”? à la bonne heure.

  8. En volgens het persbericht van het Vlaams B’lank sprak geen enkele van die flikken Nederlands hè!

    Grappig dat in het filmpje met ‘Schokkende Beelden’ dat ze op hun website zetten op ongeveer een minuut (00:53s om precies te zijn) iemand van de ordediensten perfect tweetalig blijkt te zijn en vraagt om achteruit te gaan.

    En de norse kerel van de Staatsveiligheid spreekt blijkbaar ook een aardig mondje Nederlands. Net als de fietsflik in het fragment dáárna. Soit, passons.

    In dit filmpje is zodanig geknipt en geplakt dat het toch een kleine moeite moet geweest zijn om ervoor te zorgen dat er alleen maar Frans te horen was, zou je dan denken. Het zal misschien een stagiair geweest zijn op de persdienst van het VB… Anderzijds: wel een goeie move om het matrakmoment van Dewinter die de deur van de bus blokkeert 2 keer te laten zien, ingezoomd en in slow motion. Het drama spát van het scherm… Heerlijk!

  9. Tell me something new, Michel… Rechtse kloothommels zijn in de eerste plaats heel erg grote lafaards. Ik weet het. Ik werk er elke goddamn fucking day tussen (paf! d’er midden in! En ik die met rooie sokjes aan ter wereld ben gekomen). Ik word omringd door lui die niet te beroerd zijn om uit te komen voor hun extreem gedachtengoed. Sure, het is telkens gezegd met een kwinkslag hier, en bijna elk van hun zinnen begint met ‘we zijn geen rascisten’ gevolgd door het onvermijdelijke ‘maar’. Gisteren bij voorbeeld waren er veel van onze vaste mensen in verlof of ziek of afwezig. Het personeelsgebrek wordt naar gewoonte opgevuld met mensen van T-Interim, uitzendkrachten dus. Alle uitzendkrachten bleken gisteren allochtoon. De rest van het personeel (75 procent) stemt Vlaams Behang. Sta daar maar es tussen. Typisch voor de rechtse rakkertjes is dat hun asociaal discours slechts in gelispel over de tongen gaat en achter de ruggen van de allochtonen. Ik voel me dan vaak (zoals gisteren) boos, kwaad, geërgerd, soms razend ben ik. Maar at the end of the day denk ik: m’n collega’s zijn mensen, rechts, links, gekleurd; ‘t is altijd iemands vader, ‘t is altijd iemands kind, nietwaar? En zo sukkelt een mens voort… Ik denk dat één iets heel erg belangrijk is: een mens mag zeggen en denken wat hij of zij wilt, de grens zal altijd geweld blijven. Als geweld de kop opsteekt, moet je opstaan. Altijd en overal…

  10. Dat komt omdat het VB al lang de partij is van de sociaal zwakke autochtone arbeider, in tegenstelling tot de zogenaamde sp.a, die een feel-good marketing product is voor linkse yuppies met vage schuldgevoelens.

  11. Jongens, we gaan hier toch niet in Amerikaanse toestanden verzeilen en elkaar als liberals en conservatives volschelden zonder elkaars standpunt te willen zien, he?

    Michel – natuurlijk hebt ge een punt als het over de laffe perfect uitgekiende slachtofferrol van het VB gaat. Een straf punt. En onze politiek en media blijven die voeden.

    Rund – ja, de S.P.A is contact met de basis verloren. En haalt heel wat ontgoochelde stemmers binnen – door negatieve gevoelens te voeden.

    Mezelve – Het VB is extreem-rechts en blijft een wolf in schapenvacht, en heeft heel wat meer op de agenda heeft staan dan het opnemen voor de “armen”. Tegen de multiculturele samenleving zijn? Grow the f*ck up. Een democratische samenleving heeft veerkracht nodig, geen rascistische stijfheid.

  12. Michel, zo is het niet gegaan. Echt niet. Toegeven, ik was niet op het Schumanplein toen de betoging daar werd “opgekuist”, op dat moment was ik op het Luxemburgplein waar de betoging nog niet eens echt begonnen was toen de politie schijnbaar willekeurig mensen uit de groep begon te plukken. Mensen die niets deden. Ze stonden gewoon op het voetpad met elkaar te babbelen. De politie drong zich in een groep van minstens 20 agenten een weg naar de persoon die ze wouden meenemen, en brachten die naar de combi. De betogers (bijna allemaal buitenlanders) waren verbijsterd. Ze begrepen niet wat er gebeurde. Van enige waarschuwing vooraf was geen sprake.

    De politie had genoeg middelen om iedereen mee te nemen. Maar dat deden ze niet. Ze namen een 10-tal mensen mee, en hielden er dan mee op. De rest van de betoging is doorgegaan, voor de ingang van het Europees parlement. Zonder verdere incidenten. Het enige geweld dat ik heb gezien, was dat van de politie.

    Toen ik aan het Schumanplein kwam, was ook daar nog een betoging bezig. Daar heeft zich iets gelijkaardigs afgespeeld. Daar werden een 30 tal mensen opgepakt die achter een spandoek op het voetpad stonden. Toen ik er was, stond er nog steeds een 70-tal mensen op het voetpad. Zo nu en dan pikte de politie er eentje uit, dat ging veel geweldadiger dan aan het Luxemburgplein, maar een poging om de mensen uiteen te drijven of de betoging te ontbinden hebben ze niet gedaan.

    Volgens mij zijn er dus zo’n 50 mensen opgepakt op de pleinen. De andere 100 aangehouden betogers zijn preventief opgepakt aan een station of in de stad. Onder hen een groepje met spandoek van Lijst Dedecker.

    Waarom de betoging niet mocht doorgaan, begrijp ik echt niet. Er zijn dagelijks betogingen aan het Europees parlement. Soms serieuze betogingen, soms betogingen van zotten. Maar in een democratie hoor je ook zotten zo nu en dan een uitlaatklep te gunnen. Maar de betoging van gisteren waren geen zotten. Het waren gewone mensen, oude mensen, jonge mensen, mensen met allerlei soorten kledij en kapsels. Mensen die zich allemaal zorgen maken om de toenemende invloed van de islam op ons leven. Dit was geen skinhead betoging, dit waren geen gewelddadige extremisten. Dit was een vreedzame betoging van gewone Europese burgers, die door de politie met veel machtsvertoon hardhandig werden aangepakt.

    Dat zo’n betoging in 2007 in een land dat zichzelf een democratie noemt, kan verboden worden, is schandalig. Dat de politie dat verbod zo hardhandig toepast, is dat eveneens. België heeft zich voor de ogen van de voltallige Europese pers laten kennen als een totalitaire staat.

    Er was geen enkele aanleiding voor het politiegeweld. Had de politie de betogers laten doen, dan was het na een uurtje, zonder incidenten gedaan geweest. Ze zouden niet eens het verkeer gehinderd hebben want ze bleven op het voetpad. Maar blijkbaar wou de politie een voorbeeld stellen. Ze wouden de mensen bang maken. Aan de opkomst van de betoging volgend jaar zullen we zien of dat gelukt is.

  13. hilarisch!
    Je zag gewoon de blijde verwachting van rellen in hun ogen…de gespeelde verontwaardiging droop er van af.
    het deed me denken aan vankrunkelsven en de bombspotting maar dan zonder de ironie.

    Maar het hysterische gekronkel van Van Hecke was té grappig! Als je dat vergelijkt met de waardige aftocht van Kasparov.
    De politie kon maar één ding doen: BITCHSLAPPING

  14. Pingback: Opgepakt - Eve -
  15. De flikken zijn er met open PS en/of VB – ogen ingetuimeld. En het VB heeft zijn volgende campagnebeeld te pakken. Met dank aan de media. Alles netjes voor de camera’s. De PS wint misschien electoraal met deze actie, maar godverdomme het VB ook.

  16. “En “mocht één allochtoon opgepakt zijn zoals wij opgepakt zijn, dan stond Brussel in brand”.”

    Ik vrees dat dat wel eens de realiteit zou kunnen zijn. Daar hebben we helaas al voorbeelden van gezien.
    Ik vraag me af wie dit nu hier gaat ontkennen 🙂

  17. De realiteit is dat het allochtonen elke dag van de week overkomt, en als ze krijsen gelijk een mager speenvarken zoals die knakker van het VB, dan krijgen ze echt wel wat meer klop dan hij te verduren kreeg.

  18. @Martin:
    Sure! Alle dagen krijgen ze hier onterecht slaag! En als ze durven tegenspurtelen of klagen, krijgen ze nog meer slaag.

    Man man man, in welke wereld leef je eigenlijk?

  19. Fact : Als Annemans rustig zijn interviewke aan het geven is stuift hij plots weg als een wildeman door het publiek rond hem, de armen wild rond zwaaiend.
    Even later is hij opgepakt door de politie, waar hij zich niet rustig laat op de bus zetten, maar vecht om te kunnen in beeld blijven.
    Van het statement “ik stond rustig een interview te geven” klopt dus geen ruk, en de rest had hij zelf kunnen vermijden.
    Ik vond de scéne met het interview achteraf vooral grappig en ontmaskerend voor het VB.

Reacties zijn gesloten.