Archief voor oktober 2007

 

Het kan niet stuk

maandag 1 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Dames, heren: het is wat de titel hierboven zegt.

Ik ga in mijn bed kruipen, wakker worden, kinderen opjagen en doen ontbijten, naar het station, slapen op de trein, en naar het werk met een brede glimlach.

Maandag drie vergaderingen op Namahn en wellicht ook dingen op De Post. Dinsdag vergadering in Gent. Woensdag opnieuw De Post, donderdag denk ik in Antwerpen, en vrijdag vertrekken we met het hele werk (en partners en kinderen) naar Center Parks.

Oh boy oh boy oh boy.

Drupal-ontwikkelen in Windows

maandag 1 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

De voor de hand liggende oplossing om aan Drupal te duwen en trekken, is ergens een oude computer met Linux te bekleden, er de nodige dingen op te pleuren en hopla.

Maar als dat niet kan, wegens geen ongebruikte computer / Virtual PC / VMWare bij de hand, kan het natuurlijk ook gewoon in Windows. En wel bijzonder eenvoudig:

 1. Download en installeer XAMPP voor Windows. Pak de installer-versie voor het grootste gemak en verander niets aan de installatie-opties.
 2. Een paar minuten later:

Xampp2

 1. Start Apache en MySql. Euh, met die start-knoppen, dus. Er staat nu op http://127.0.0.1 een Apache met MySQL te draaien, holadiejee:

Xampp3

 1. Download Drupal. Tegenwoordig is dacht ik Drupal 5.2 de beste optie.
 2. Drupal zit in een tar.gz-file, bij mij gaat die automatisch open met Winrar, en dan zet ik die in c:\xampp\htdocs\drupal.
 3. Ga naar http://127.0.0.1/phpmyadmin, vul “drupal” in onder Create new database en klik Create:

Xampp4

 1. Ga naar http://127.0.0.1/drupal, vul “drupal” in onder Database name, en “root” onder Database username. Geen wachtwoord, ha, want we zijn ultra-mega-onveilig bezig!

 Xampp5

 1. Duw op Save configuration en tadzam!

Xampp6

 1. Een volledig werkende Drupal, hoera!

Xampp7

Van begin tot einde in minder dan vijf minuten. En alles werkt zoals het zou moeten werken.

Akkoord, voor Clean URLs moet je nog eens LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so in c:\xampp\apache\cont\httpd.conf aanschakelen. Maar dat is een detail, en niet vitaal.

Kijk, noem mij hopeloos ik-weet-niet-wat, maar ik vind dat dus magisch.

Del.icio.us op 1 October 2007

maandag 1 oktober 2007 in Links. Permanente link | 3 reacties

FF Meta Serif

maandag 1 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Smelt.

Metaserif_text

Metaserif_char

Lees. Zucht. Ook.

Hoe het moet

dinsdag 2 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Lieven van Jobat is een mijl in mijn achting gestegen.

Jofele kerel, denk ik dan. Om me meteen zelf bij de lurven te vatten en te berispen wegens onvolkseigen taalgebruik.

O kijk, wat een toeval: mijn oog valt net op mijn wekelijkse Jobat-mail. Ik kan me niet herinneren wanneer ik mijn profiel daar nog aangepast heb, maar ‘t is wel vaak grappig wat ik voorgeschoteld krijg.

Deze keer zaten deze erbij:

Grinnik. Nauwkeurige corrector, laat dat nu net zijn wat ik van plan ben het grootste deel van de dag te doen vandaag.

update Ik kijk mijn profiel na, en mijn CV zou laatst aangepast zijn op 2 september 2007. Weird. Vreemd.

Halo 3

dinsdag 2 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Ik ben vanavond naar de Fnac gegaan en ik heb Halo 3 gekocht! Voor Vista! Haha, er stond een grote afplakker op: alleen voor Windows Vista, en ik héb Windows Vista, dus ik heb allemaal schoon geld neergeteld voor Halo 3 op PC!

Op DVD! Met een màànd gratis trial voor Live Gold! Wat dat ook moge zijn!

Halo1

Hoera! Het leven is schoon! Leve mij! Leve Bungie! Leve Microsoft! Haal boven die trigger finger!

Kijk eens, het is zelfs voor Volwassen Mensen van Meer Dan Zestien Jaar! En er zitten drie! en! twintig! multiplayer maps in! En een bonus map editor! En exclusieve content!

Halo2

Snel, installeren! Joepie! Hoera! Andermaal! Uitroeptekens!

Uh huh. You guessed it:‘t was gewoon Halo 2. Die ik al een eeuwigheid had, natuurlijk.

Kak, maat. En àl dat geld voor betaald.

Del.icio.us op 2 October 2007

dinsdag 2 oktober 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Awoert Mortierbrigade

dinsdag 2 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Spam is spam is spam.

Weer van dattum

woensdag 3 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Grr. Blijkbaar nog maar eens blanco pagina’s op mijn weblog.

Test, test.

Alweer kses.php, die ik bij deze helemaal monddood gemaakt heb.

Merci Vanessa!

woensdag 3 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 21 reacties

Ha!

Ik kwam vanmorgen toe op het werk, en ‘t was al direct algemene hilariteit: collega Vanessa had een fietsburka gekocht in China, en ze had die, op aansteken van collega Marie samen met collega’s Kirsten en Bilitis tot een pop gemodelleerd en die op mijn stoel gemonteerd.

De sloebers!

Ik had geen fototoestel bij dat degelijke foto’s kon maken, maar dit is dus wat anderhalve dag lang iedereen heeft begroet die onze werkplek betreedde betrad—grote baas incluis:

Mijn fietsburka

Grin. Collega’s, you gotta love ‘em.

Oh, en zó ziet het er uit in gebruik. Jammer dat er geen levensgrote Hello Kitty op staat, maar de bijna fluorescende fuchsia kleur maakt zeer veel goed:

Mijn fietsburka

En ge moogt er zeker van zijn dat ik het aan zal doen. Mwa. Ha. Ha. :)

Del.icio.us op 3 October 2007

woensdag 3 oktober 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Kinderen

woensdag 3 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

We gaan overmorgen naar Center Parks, met zo ongeveer het hele werk. Wij zullen niet de enigen zijn met kinderen—volgens de laatste aanwezigheidslijst zijn dit de kinderen die er zullen zijn (in het roze de meisjes, in het blauw de jongens).

M.13j 4m
Z.12j 6m
E.12j 6m
M.11j 8m
H.11j 8m
J.9j 12m
M.9j 11m
L.9j 4m
C.8j 11m
Zelie8j 4m
R.7j 5m
Louis  6j 6m
A.5j 7m
M.5j 5m
S.5j 1m
L.3j 10m
L.3j 9m
Jan3j 8m
E.3j 5m
K.3j 2m
M.2j 6m
M.1j 7m
Anna1j 7m
L.1j 1m
L.4m
J.2m

Grin. Veertien meisjes en twaalf jongens, als ik dat goed geteld heb. En redelijk goed verdeeld van leeftijd ook:

Portzelande3

We zullen daar in alle geval weten waar gekeken, denk ik zo. Yiha!

Vrijkaarten en filmfestival

donderdag 4 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Zeg. Normaal gezien zet ik nooit dingen die ik op Gentblogt schrijf op mijn eigen weblog. Ik weet niet waarom, maar ik vind dat, euh, icky. Ik schrijf daar ook helemaal anders, normaal gezien. Maar alla. Une fois n’est pas coutume, en waarom zou ik niet, als ik dat zou willen?

Ah ‘t zal wel zijn. Welaan dan: ik ben er noch trots noch content van, maar deze verscheen gisteren op Gentblogt. ‘t Is mij vooral om het derde luik te doen: haast u naar de festivalkassa, mijn kaarten zijn al besteld. Oh, en onderaan zijn er vrijkaarten te winnen.

Volgende week is het zover, en kan u opnieuw uw dagen slijten op het filmfestival. Traditiegetrouw biedt Gentblogt u een aantal voorbeschouwingen van de verschillende onderdelen, en al even traditiegetrouw worden daar ook wel eens wat gratis tickets weggegeven. Hou het in de gaten!

Na de competitie en de festivalpreviews en de World Cinema en Almost Cinema is Geheugen van de Film het laatste van de vijf secties van het Filmfestival: “een terugblik op het rijke filmverleden”, belooft de website van het Filmfestival als we met onze muis over “Memory of Film” bewegen. Drie onderdelen dit jaar: Found Footage, Walter Hill, en de beste science fiction-film aller tijden.

Found Footage is een techniek waarbij de filmmaker—zoals bij Marcel Duchamps objets trouvés—bestaand materiaal in een andere context zet, waardoor het meteen een andere betekenis krijgt en een nieuwe film ontstaat.

Geheugen van de Film Geheugen van de Film

Zeker niet te missen lijkt me Jonathan Caouette’s autobiografische Tarnation, waarin hij zijn leven en de relatie met zijn schizofrene moeder documenteert. Caouette begon aan de film toen hij elf jaar was, en verzamelde over een periode van twintig jaar honderden uren Super 8– en VHS–film, boodschappen op antwoordapparaten en foto’s tot een indrukwekkende documentaire.

Een tweede film die ik aangestipt had—zuiver op basis van de regisseur—is Grizzly Man, van (dé) Werner Herzog. Fitzcarraldo, Aguirre en Nosferatu zijn voldoende redenen om me naar elke nieuwe Herzog uit te doen kijken, en een snelle over-en-weer naar Wikipedia gaf me meteen een aantal extra redenen om mijn kaartje voor Grizzly Man alvast te bestellen. Niet in het minst het stukje recensie van Roger Ebert:

‘I will protect these bears with my last breath’, Treadwell says. After he and Amie become the first and only people to be killed by bears in the park, the bear that is guilty is shot dead. His watch, still ticking, is found on his severed arm. I have a certain admiration for his courage, recklessness, idealism, whatever you want to call it, but here is a man who managed to get himself and his girlfriend eaten, and you know what? He deserves Werner Herzog.

Yep. Mijn soort film, denk ik.

Geheugen van de Film

Verder in het festival ook nog Capturing The Friedmans (kinderpornografie, en genomineerd voor een Oscar in 2003), The Forbidden Quest (Peter Delpeut plakt poolexpeditiebeelden uit het Nederlands filmmuseum tot een magisch landschap vol mystiek, obsessie, moord en cannibalisme), Lyrisch Nitraat (Delpeut’s hommage aan de stomme film), El Perro Negro (Péter Forgács plakt home movies van een Catalaanse familie aan elkaar tot een documentaire over het einde van de monarchie en de Spaanse Burgeroorlog) en Welt Spiegel Kino (drie films van telkens een half uur, door de ene helft van de critici opgehemeld en door de andere helft verguisd).

Naast de films kan u ook nog naar de lezing Focus on Found Footage, op maandag 15 oktober 2007 van 9 tot 18u in de Zebrastraat Gent. Het aantal plaatsen daarvoor is beperkt tot 100 deelnemers: inschrijven op voorhand is verplicht, via info@huisvanalijn.be.

Tweede luik van Geheugen van de Film: een eerbetoon aan Walter Hill, die op vrijdag 12 oktober 2007 een Lifetime Achievement Award zal ontvangen van actrice Kathleen Turner. Na de uitreiking is er de première van Broken Trail, de western-miniserie waarmee Hill in 2006 een Emmy won.

Geheugen van de Film Geheugen van de Film

Vóór Broken Trail won hij al een Emmy voor de pilootaflevering van het waarlijk machtig goede Deadwood, maar dan moeten we toch alweer een tijdje teruggaan in de tijd om zijn betere werk te vinden: de jaren 90 en 2000 waren niet meteen ‘s mans beste.

Maar! The Warriors (1979), The Long Riders (1980), Southern Comfort (1981) en Streets Of Fire (1982) zijn klassiekers en serieus de moeite waard. Johnny Handsome (1989) was wat mwah, maar Geronimo (1993) was dan wel weer uitstekend. Oh, en omdat het niet allemaal dodelijk ernstig moet zijn: 48 Hours (1982), de grootvader van alle buddy-cop-movies, met Nick Nolte en vooral Eddie Murphy toen hij nog écht grappig was.

U krijgt er op het Festival nog Peckinpah’s The Getaway (1972, een stuk van het scenario door Hill) bij en Ridley Scott’s magistrale Alien (1979, gecoproduceerd door Hill).

Het derde deeltje Geheugen van de Film is maar één film, maar dat is dan ook meteen de beste science fiction-film aller tijden, die trouwens ook ergens daar helemaal bovenaan de lijst beste film tout court staat. Gelijke delen film noir en dystopie, een science fiction-film die in geen honderd jaar zal verouderen, de beste Philip K. Dick-aanpassing tot nog toe, één van de meest invloedrijke films ooit nu ook in de allerbeste versie die er ooit van gemaakt werd: Blade Runner, the Final Cut.

Geheugen van de Film Geheugen van de Film

Vijfentwintig jaar na de eerste bioscoopversie en vijftien jaar na de Director’s Cut frist Ridley Scott de film volledig op: beeld, geluid, special effects, the works. Veel meer dan dat ga ik er niet over vertellen. Ik wil zéker zijn dat er nog genoeg kaartjes zijn, zodat ik er met al mijn familie en vrienden naartoe kan gaan.

Vrijkaarten

Gentblogt kan vijf duo’s gelukkig maken met een ticket voor de voorstelling van Broken Trail op 12 oktober om 19u30 in Kinepolis 8. Niet zomaar een voorstelling, want u verkeert er in het gezelschap van regisseur Walter Hill en juryvoorzitter Kathleen Turner! Wil u kans maken op zo’n duoticket, stuur dan een mailtje naar ons wedstrijdadres met als onderwerp “Mijn pad is kapot!”.

Het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen, Gent, van 9 tot 20 oktober.

Woordallergie

donderdag 4 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Twee woorden waar ik de kriebels van krijg:

Vrijgezellig. Neen, mevrouw: u bent niét vrijgezellig. U bent alleen. Eenzaam. Zonder lief. Miserabel.

Spinnen. Een kat kan spinnen. Spinnen kunnen een web spinnen. Eventueel kan een vrouw ook spinnen, mits een spinnenwiel. Maar wat u doet, mevrouw, is op een hometrainer zitten. Met muziek op de achtergrond.

Voilà. Dat heb ik dan ook maar van me afgeschreven.

Update nu!

donderdag 4 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Nog eens van die dubbele maten en gewichten…

Java001

Maar allez. Hoe is dat nu mogelijk? Mij OpenOffice door de maag proberen splitsen (nóg eens door de maag splitsen bedoel ik: ik héb het al staan).

Java002

En als ik nu “Install” klik, ga ik dan die OpenOffice installeren of niet? Was ik een gebruiker die van niets wist, ik was bang om op die knop te duwen, verdorie.

Trabant

donderdag 4 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Ho, wijze reclame. Geen idee voor wàt precies, ik vermoed gewoon voor Enchanté zelf, maar toch: wijs.

Del.icio.us op 4 October 2007

donderdag 4 oktober 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Moe

donderdag 4 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Tiens. Vreemd. Ik zit thuis, Sandra is met Maija—ze is even in België—op schok, de kinderen zitten in bed, ik heb niets te doen, en toch: ik voel mij precies helemaal leeg.

Lassitude. Futloos. Bleh.

‘t Is te hopen dat het betert, dedju.

Photoshop Express

donderdag 4 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Online Photoshop. Tjaha.

Cryptozoölogie

donderdag 4 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Ha! Gelezen in de comments albij alhier over de waaslandwolf. Ik hoop dat die mensen alhier een béétje decent zijn en geen klopjachten gaan organiseren of zo. (Van tien negen is het één of andere smerige stinkende hond, zegt dat ‘k ik het gezegd heb: ik gok op een model-Samson dat in geen jaren meer gewassen is en nu dreadlockgewijs de geburen teistert.)

Maar. Maar! Zou het niet ongelooflijk wijs zijn als het echt een Aardige Beeste zou zijn? Akkoord, een béétje realisme, maar toch. Stel dat het in Australië zou zijn, en dat ze een Tasmaanse tijger terug zouden vinden: niet onmogelijk, toch?

Wolf01

Ongelooflijk pakken, vind ik dat trouwens: deze foto’s zijn er van de aller-allerlaatste van zijn soort die men echt zeker gezien heeft, en die in 1936 in gevangenschap overleed.

Ziet er uit als een soort hond of wolf of tijger, maar als hij zijn mond openspert, zie je meteen dat het een heel verschillend beest is:

Wolf02

En, nog spookier, er zijn filmpjes van. En dan ziet men zo’n beest op zijn “hurken” zitten, en beseft men dat het dichter bij een kangoeroe staat dan bij een hond:

En dan zijn er video’s als deze, en dan breekt mijn hart:

The last Thylacine, later referred to as Benjamin (although its sex has never been confirmed) was captured in 1933 and sent to the Hobart Zoo where it lived for three years. It died on 7 September 1936. It is believed to have died as the result of neglect — locked out of its sheltered sleeping quarters, it was exposed to a rare occurrence of extreme Tasmanian weather: baking heat in the day and freezing temperatures at night. The last known motion picture footage taken of a living thylacine, 62 seconds of black-and-white footage of Benjamin pacing backwards and forwards in its enclosure, was taken in 1933. [wikipedia]

Ach. Een mens kan maar dromen. En hopen dat er in het Waasland echt een Aardige Beeste zit.

Kennistransfer

vrijdag 5 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ah, de geneugten van ouder worden: ik kan al die zorgvuldig verzamelde en opgespaarde kennis doorgeven aan een nieuwe generatie.

Te pas en te onpas nutteloze feiten spuien, dat doe ik al elke dag (en dàt en is een vliegend hert, Zelie) (oh ja, Jan, zo’n grote poot! weet je van welk beest dat een poot is? ‘t is de poot van een das. en weet je hoe het huis van een das heet? een burcht!) (dat is Tabasco, Louis, en wist jij dat àlle Tabascosaus van heel de wereld al bijna 140 op één eilandje in het midden van de velden gemaakt word?) — maar vandaag was het tijd vooor het echte werk.

Skills doorgeven, meneer.

Zelie heeft vandaag de spaghettisaus gemaakt die mijn vader mij heeft geleerd te maken.

Hoera!

Microsoft RoundTable

vrijdag 5 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Proper gerief. Screencam-of-hoe-heet-dat-tegenwoordig alhierin werking en meer bij LVB.

En zeggen dat ze dat al in 2006 aangekondigd hadden.

Del.icio.us op 5 October 2007

vrijdag 5 oktober 2007 in Links. Permanente link | 5 reacties

Op een presenteerblaadje

zaterdag 6 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

Okay, open kaart. Wie zit er niet al eens op het toilet, en vraagt zich dan af hoe wat er net in het toilet, arhem, gegleden is, er precies uitziet?

Moeilijk te realiseren, natuurlijk: een mens staat toch niet op vooraleer hij zichzelf heeltegans proper gemaakt heeft, en als dat dan zover is, dan ligt de vrucht zijns arbeids natuurlijk bedekt onder het gebruikte papier.

Bon, ik ga niet zeggen dat ik er wakker van lig of zo, maar toch. Soms.

Maar! Echter! Daarentegen!

Ongevraagd geconfronteerd worden met de dingen des toilets, dàt gaat me dan weer een eindje te ver.

En laat dat nu net zijn wat we hier in Center Parks hebben: zo’n toilet waarbij de, tja, dingen eerst op een soort presenteerplatform blijven liggen, om pas bij het doorspoelen langzaam meegesleurd te worden.

Beikes, maat.

Om nog niet te spreken van de angst dat er niet genoeg, euh, afstand tussen het platform en, weetwel, zal zitten.

Stress, maat.

Voor de rest: alles in orde met mij hoor. Daar in het geheel niet van. Prettige zaterdag ook, iedereen, uit een VIP-cottage in Port Zélande.

Miet

zaterdag 6 oktober 2007 in Internet. Permanente link | 4 reacties

Maar enfin, wat gaan we nu krijgen? Ik krijg een zeker respect voor Miet Smet, begod.

En eikes, wat voor gedachte was dat daarnet? Waarom had ik eigenlijk een slecht beeld van Miet Smet? Omdat het een vrouw in de politiek was, toen dat nog not done was? Want eigenlijk: zo enorm veel meer dan hoe ze er uit zag, wist ik niet echt.

Ik ben er meer over te weten gekomen nu net op tv dan in de jaren ervoor. En uiteindelijk, wat een bijzonder fijne uitzending, De keien van de Wetstraat.

It really does, you know

zondag 7 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Dat van die tijd en dat hij vliegt als het leutig is. Het lijkt alsof het maar een halve dag of zo was, maar we zijn wel degelijk van vrijdag tot zondag weggeweest.

Leutig, zo helemaal niets moeten doen, een heel weekend lang.

Ik heb niet veel foto’s genomen, trouwens: ik heb dat de laatste tijd wel meer, dat het lijkt alsof het van moetens is, die foto’s.

Del.icio.us op 7 October 2007

zondag 7 oktober 2007 in Links. Permanente link | 10 reacties

Contrast

zondag 7 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

De jury van De Bedenkers: “Jammer genoeg kunnen we u niet opnieuw uitnodigen…”

De deelnemer uit West-Vlaanderen: “Ha ja. Niets aan te doen.”

De jury: “Niet te teleurgesteld?”

De deelnemer uit West-Vlaanderen: “Bwa nee. ‘k Ben al content da’k hier al heb mogen staan.”

Het staat me bij dat de deelnemers uit Antwerpen iets meer verontwaardiging tentoon spreidden bij hun niet-aanvaardingen.

Spannend

maandag 8 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Duimen! dat het goed gaat vanavond, de vergadering… ‘t is al ondertussen denk ik het derde jaar op rij dat een gelijkaardige vergadering gehouden wordt rond deze tijd.

Ah, soms is basisdemocratie een schoon iets, soms ook niet. En voor al wie denkt dat het beter is mét (of zónder): als er géén is (of als er net wél is) is het ook lang niet ideaal.

Zo. Tot zover uw Cryptische Boodschap voor vanavond.

links for 2007-10-08

maandag 8 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Bleh

dinsdag 9 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

De wekker vanmorgen (nee, gisterenmorgen) was niet afgegaan. Geen mens die weet waarom niet, maar het resultaat was wel dat ik op zo’n tien minuten vanuit bed tot in de trein moest geraken.

Vraag me niet hoe, maar dat is gelukt.

Morgen (nee, straks) wordt er hier een stoel afgeleverd, en moet/kan ik dus niet de vroegste trein halen. Maar ik moet wel mee naar school met de kinderen: Zelie moest iets doen, en ze was dat vergeten, en nu zit er niets anders op dan dat ik samen met haar naar school ga en dat we het daar samen doen.

Zucht. Herkenbare situaties.

update Kan niet mee naar school! De levering is tussen 8 en 9u30! Het zal zó drama zijn bij Zelie in de klas…

Geleverd

dinsdag 9 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik heb nog nooit vanzeleven zo goed in een stoel gezeten als nu: mijn nieuwe bureaustoel is toegekomen.

Oh boy oh boy oh boy oh boy.

Zo. En nu: naar Brussel!

Drat

dinsdag 9 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Trein gemist. Er was er één om 8u48, de volgende is om 9u48. De nadelen, soms, van aan de Dampoort te wonen.

Ja, ik zou met de fiets naar Sint-Pieters kunnen gereden zijn, dan zou ik nog een half uur vroeger op het werk zijn dan ik nu zal zijn. Maar sinds ik daar een tijd geleden op één dag anderhalve fiets gestolen ben, weiger ik een duur-uitziende nieuwe fiets daar nog te parkeren.

Ik ga wat teksten voor het werk nalezen hier in het station en op de trein. Dat moest toch gebeuren, en als ik op het werk ben is dat soms moeilijker.

So what you’re saying is…?

dinsdag 9 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Zo ongelooflijk grappig, en zo ongelooflijk triestig tegelijk, als mensen compleet naast mekaar spreken.

Niet dat het ons allemaal niet regelmatig overkomt, maar toch.

links for 2007-10-09

dinsdag 9 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Verdomme

dinsdag 9 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Ik haat ons huis zoals het nu is. Ik haat het, haat het, haat het.

Dat het overhoop ligt, is ondertussen zó weinig een understatement geworden, dat het zelfs in de verste verte niet meer grappig is.

Een mestvaalt, dat moet g’er u bij voorstellen. En dan nog een eind erger. Ik vind niets meer terug. Niéts!

En ‘t is niet alsof er dingen weggegooid worden of zo—in tegendeel, en misschien is dat ook wel niet weinig een reden van de situatie, mais bon, passons—nee, het geraakt gewoon bedolven en mislegd.

Ergens in dit huis, dat nochtans niet zo groot is, liggen twee PSP’s, een Aldipod, mijn goeie Lamy-pen,

En ik ga zo gelukkigen meer computeronderdelen, DVD’s en boeken dan ik eigenlijk wil weten.

Vroeger, lang geleden, toen we nog boekenrekken hadden, stonden alle boeken per onderwerp, alfabetisch per auteur en daarbinnen chronologisch. Zaten alle DVD’s en CD’s in dozen, ook rigoreus geklasseerd. Was er een plaats voor alles en had alles zijn plaats.

Ik ga niet beweren dat het er toen allemaal compleet onchaotisch uitzag: dat zou een leugen zijn. Maar ik wist wel alles zijn. En alles bleef liggen waar het gelegd was, en alles was terugvindbaar.

Nu: geen boekenrekken meer (wat zeg ik? geen opbergplaats tout court),  en vooral vier kinderen die alles verleggen en verplaatsen. Ik loop daar zó lastig van, zó lastig… aaargh!

En als de bibliotheken en de keuken er zullen zijn, zal ik zó gelukkig zijn. Zo onnoemelijk ongelooflijk fantastisch gelukkig.

Rug, en sync

dinsdag 9 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

…en de reden dat ik daarnet een half uur lang gezocht heb naar mijn PSP(‘s) en naar mijn Aldipod? Omdat ik op de trein naar muziek wil luisteren terwijl ik aan het slapen ben.

Ik heb zojuist mijzelf een slapeloze nacht bezorgd door in ongeveer elke kast te kijken die we hebben, en daarbij (crap, maar ‘t was te voorzien) mijn rug wellicht voor de volgende anderhalve à twee dagen naar de kloten te helpen.

Daarom ben ik misschien nog het nijdigst: ‘t is op dergelijke momenten dat een mens beseft dat hij eigenlijk maar een kwart mens meer is, verdomme. Mij een keer of vijf bukken om met een zaklamp in een lage kast te kijken, een paar keer over en door de opeengestapende dozen in het achterhuis stappen en ‘t was prijs.

<zelfmedelijden>

<herpakt zich>

Ah well. Niets aan te doen. Rugpijn tot daar aan toe, maar ik moet en zal muziek luisteren. Syncen naar de gsm dan maar:

Synctonokia

Mha. Viva de multifunctionele wotsits. En dan is het nog een geluk bij een ongeluk, moet ik een toestel minder meesleuren.

Sync, en rip

dinsdag 9 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

…en de reden waarom ik muziek wou beluisteren op de trein?

Omdat ik recent muziek gekocht heb op iTunes, en dat ik er niet toe kom om ze thuis te beluisteren. Viezerds, trouwens, dat ze mij door allerlei hoepels laten springen om wat ik gekocht heb, ook op een andere manier dan via iTunes te beluisteren.

Er komt bij mij myFairTunes7 aan te pas om de DRM van de muziek te strippen, en dan dBpoweramp Music Converter om naar mp3 om te zetten.

Viezerds.

Klasseren

dinsdag 9 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Zegt Joke:

Ik kom dan graag eens helpen om te klasseren. Roept dan maar.

Ah… ‘t zou met heel erg veel plezier aanvaard worden, ware het niet dat dat nu eens zo ongeveer is wat ik het liefst van al in deze wijde wereld doe: orde brengen in chaos.

Meer specifiek: proberen achterhalen of er een orde kàn gebracht worden, die orde vinden, en dan de dingen klasseren… bliss.

Combineer dat met een bibliotheek, dus eigenlijk een soort combinatie van een grote legpuzzel, een tetris en een omgeving waar een zekere persoonlijkheid in kan gebracht worden: hog heaven. Die ik zeer methodiek en zeer nauwgezet, zeer langzaam en grondig voor mijzelf ga houden. Boek na boek en rek na rek. Yum.

Ah. Euh. Hang on.

Ik bedenk net: ik kan wel beslissen waar vanalles moet komen en hoe ik het er ga zetten, maar daar staat tegenover dat ik sommige boeken niet meer kan opheffen, en dat enkele duizende boeken versleuren er nét niet meer in zit… ha!

Voorstel aanvaard! Welgekomen! Er zullen taart en koffie en koeken zijn!

Vrienden hebben, dat is zo een gemak. 😀

Die keer dat er een zwaan op ons strand zat

woensdag 10 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

We kwamen toe in Port Zélande, en dit was onze verwelkoming.

Zwaan

Muziek

woensdag 10 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik heb in extremis alsnog een resem Lee Hazlewood op de telefoon gezet. Wegens alsdat ik Nancy Sinatra nog eens tegengekoen was alhier. En dus dacht ik aan deze…

…en krijg ik die niet uit mijn hoofd. Nancy en Lee, mensen toch. Wat een koppel.

Mortierbrigade: beterschap.

woensdag 10 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

In de mailbox:

Beste,

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt is Peter Vandeveire iets van plan maandag 15 oktober.
Ben jij er al uit wat hij gaat doen? Elke dag verschijnen er filmpjes op youtube en televisie.
Ook na 15 oktober zal er elke dag een filmpje verschijnen. Als je verwittigd wil worden kan je inschrijven op youtube bij
http://www.youtube.com/user/retendor.

Of je kan natuurlijk gewoon youtube checken. Of er gewoon uw kloten aan vegen en dit mailtje nu wissen :)

http://www.youtube.com/watch?v=1zm4MPRmKNA
http://www.youtube.com/watch?v=rqlIA4fd3GU
http://www.youtube.com/watch?v=RZqqE8NT1J0
http://www.youtube.com/watch?v=X3TE6dokA6M
http://www.youtube.com/watch?v=9P0nGoDlo0I

Prettige dag verder,

mortierbrigade en Studio Brussel

Allez ju.

Ramosus en muscosa

woensdag 10 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Omdat het alweer eens lang geleden was dat ik nog eens een foto gezet had:

Ramosus

Gefotografeerd op een marmerachtige steen die bijna als een reflector dienst deed, en dus overbelicht. Maar voor de rest niet echt erg zwaar bewerkt, zelfs al ziet het er zo uit.

En van dezelfde dag:

Marpissa muscosa met langpootmug

Ook in eerste instantie overbelicht, maar alla. Jumping spiders are teh cute.

Del.icio.us op 10 October 2007

woensdag 10 oktober 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Sister Waterfall

woensdag 10 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Whee! We hebben bij Namahn allemaal muzikanten zitten — van schuiftrompet tot piano — en kijk: Johan heeft een song geschreven die zonet bij EMI verschenen is.

Sister Waterfall, gezongen door Liam Chan uit, aha, Gent.

Stem op de TMF Dag top 5. Koop in ‘t echt of online bij EMI of op iTunes. En voor wie het echt breed heeft: sms EMI145 naar 3502 voor de realtone.

Tot zover uw product placement van de dag. 😀

JCVD

woensdag 10 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

De Mossels van Brossels. België’s nummer één export in Hollywoodland. Zó erover dat hij er aan de andere kant weer uit komt.

Jean_Claude_Van_Damme_001J’ai nommé, ladies and gentlemen, Jean-Claude Van Damme, né Jean-Claude Camille François Van Varenberg.

De man van duizend en één aforismen:

T’as pas besoin d’un flash quand tu photographies un lapin qui a déjà les yeux rouges.

Je crois au moment. S’il n’y a pas le moment, à ce moment-là, il faut arriver à ce moment-là, au moment qu’on veut.

De man van de awareness:

Y a des gens qui n’ont pas réussi parce qu’ils ne sont pas aware, ils ne sont pas “au courant”. Ils ne sont pas à l’attention de savoir qu’ils existent. Les pauvres, ils savent pas. Il faut réveiller les gens. C’est-à-dire qu’y a des gens qui font leur travail, qui font leurs études, ils ont un diplôme, ils sont au contact tout ça. Tu as un rhume et tu fais toujours “snif”. Faut que tu te mouches. Tu veux un mouchoir ? Alors y a des gens comme ça qui ne sont pas aware. Moi je suis aware tu vois, c’est un exemple, je suis aware.

En vooral: de man van Bloodsport (OK USA!) en Kickboxer, en Universal Soldier, en Timecop. En alles.

Och toe, lach maar. Hij is wereldwijd een begrip, en dat kan van u niet gezegd worden.

Hoe, vraagt u zich ongetwijfeld allen in koor af, kom ik zelf in aanraking met zo’n welhaast intergalactische megaster?

Aha: u hebt geluk. Nu zaterdag komt Van Damme naar F.A.C.T.S. 2007 in Gent. Wees daar, of wees een vierkantig ding!

Mortierbrigade, een bank achteruit

donderdag 11 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Vandaag nog eens in de mail. Nóg eens, jawel:

Mortierbrigade

Zucht. Komaan, how clueless can you get?

links for 2007-10-11

donderdag 11 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Get in on the ground floor

donderdag 11 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Soms vraagt een mens zich af, wat als?

Ik doe dat minder en minder–gedane zaken, verdronken koeien, spilt milk, carpe diem, bygones and all that crap. Maar er zijn toch van die dingen…

Ergens een halve eeuw geleden, toen zo’n 0.01% van de mensen in België al ooit van Internet gehoord hadden, waren de drie jongens van The Reference op zoek naar iemand om hun team te vervoegen.

Er was Jo, er was Ben, er was Franky. Ik was gaan solliciteren in de living van Ben (samen met deze jongen, overigens), en ik had na een tweede gesprek het werk aangeboden gekregen. Employee number four, als het ware. Ik zou een paar dagen later langsgaan om mijn contract te bespreken, in hun nieuw bureau bij het stadhuis: ze waren er nog de dozen aan het uitpakken en het plastiek van de nieuwe tafels en stoelen aan het halen. Ik kreeg een werkje te doen terwijl mijn contract gefinaliseerd werd: uiteindelijk heb ik de eerste versie van het bestelformulier van de website van Pabo gemaakt, op een uurtje of zo.

En toen ging ik naar huis met mijn contract op zak. Een goed contract, staat het me bij. En ruimte voor groeien, dat zag men zo ook wel, bij The Reference.

Ik kan nog altijd niet uitleggen wat er toen gebeurde, en met de jaren die voorbij gaan kan ik het minder en minder begrijpen. Ik werkte toen een paar weken of maanden bij het bedrijf waar ik uiteindelijk meer dan tien jaar gebleven ben, en ik was er al een paar weken of maanden ongelukkig. Ik lag in ruzie, ik deed dingen tegen mijn zin, ik deed lange uren, en ik werd niet veel betaald–29.000 frank bruto per maand, als ik het me goed herinner.

En toch ben ik er gebleven. Ik heb ongetwijfeld een trein gemist, dat is redelijk zeker. Al was het financieel.

Maar bon, uiteindelijk heb ik op al die jaren toch ook wel veel mooie dingen meegemaakt: dat zou er nog aan mankeren. En uiteindelijk heb ik ook heel veel geleerd, weze het op een andere manier dan het wellicht anders zou gelopen zijn. Trager op veel vlakken, sneller op andere.

En ik ga niet zeggen dat het knaagt, want dat doet het al lang niet meer, maar er zijn toch redelijk wat momenten geweest dat het geknaagd heeft. Als het weer eens in de soep draaide, of als het voor het zoveelste jaar op rij zwarte sneeuw was, en als er met (mijn) verkeerde keuzes en erfenissen uit het verleden moest doorgezooid worden.

*
*     *

En waarom ik dit zeg? Wel. Zondigend tegen alle regels van de advertentiewereld stond gisteren deze op het weblog van Adhese:

Tèèèèrgend traag, en hoegenaamd niet to the point komend, ik verdenk ze van een poging tot controverse. Maar passons, passons. Het is een mooi liedje, en het is praktisch familie dat er werkt.

En ik weet het niet, maar ik heb er een goed gevoel bij, bij de mannen van Adhese. Ze zoeken iemand om te programmeren. Iemand die kaas gegeten heeft van Java, Struts en serverachtige dingen. Die thuis is in statistiek, visualisatie en ernstig getallenwerk.

Zonder veel valse bescheidenheid zeggen ze zelf:

If you have been following Adhese and Enchanté lately, you probably know that this could be a real opportunity for someone who wants to grow with a company (-blush-).

Get in on the ground floor, met andere woorden. Met wat geluk: een droom die waarheid wordt, en de kans om niét tien ajar aan een stuk te denken wat als?

Ze zoeken niet noodzakelijk de hyperexpert met tien jaar ervaring die veel geld verwacht te krijgen, maar wel iemand met een serieuze theoretische basis. Diploma hoeft niet, vermoed ik, maar “ik heb al eens van Excel gehoord en mijne maat heeft nen Ubuntu in gang gekregen” will definitely not cut it.

En ik kan me inbeelden dat ze de goede raad van meneer Spolsky (een en twee en drie) zullen volgen, dus bereid u maar al voor.

Mailen naar sven [at] adhese [dot] com. Was ik tien jaar jonger, ik zou het wel weten.

Nobelprijs Gore

vrijdag 12 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Al Gore is precies op weg om The West Wing na te spelen.

Gorebartlet

Del.icio.us op 12 October 2007

vrijdag 12 oktober 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Dodo

vrijdag 12 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Vroeg naar bed. Morgen F.A.C.T.S. En Blade Runner.

Yay!

Weg

zaterdag 13 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Goodbye cruel world!

Ik ben heel de dag weg. Ha!

Niet meer weg

zaterdag 13 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Bah. Terug van F.A.C.T.S. Mijn rug doet alsof ik juist het kanaal Gent-Terneuzen gegraven heb. Met een spoeplepel.

Nauwelijks tachtig euro uitgegeven, ik mag trots zijn op mezelf. De buit: een levensgevaarlijk mes (vreselijk zwaar, vreselijk scherp) voor 20 euro, een draak van MacFarlane en een cenobite van een halve meter hoog, die automatisch met zijn tanden begint te klapperen als er iemand in de buurt komt.

F15e29f4cfd732b739139e60937d25ef CHATTERER

Wijs!

Wolkje

zaterdag 13 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Ik ook! Ik ook!

Facts, dag 1

zaterdag 13 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Het zag er een zeer sympathieke juffrouw uit

Aan het schilderen

Een mevrouw

Jason

Volk

Emperor's royal guards

Meer op Gentblogt, en meer foto’s op Flickr. Ik overweeg morgen terug te gaan.

Zod

zaterdag 13 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Grin.

The Laugh-Out-Loud Cats zijn wijs. En geheel in de geest van vandaag —FACTS en Blade Runner—vond ik deze wel passen, qua referenties die wellicht niet iedereen meteen zal vatten.

Say it loud // I’m [a] geek and I’m proud.

To do

zondag 14 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik moet vandaag een website maken, en ik heb er eigenlijk niet zo machtig veel zin in.

Maar ik heb een excuus: bezoek vandaag!

Dread

maandag 15 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Website afgeraakt, of toch voor zover dat nodig was voor de vergadering van maandagavond. Wielen zijn heruitgevonden, alles is moeilijker gemaakt dan strkt gezien noodzakelijk was, maar ik ben wel content van de perspectieven die het opent.

En nee, ik ga niet verder uitleggen wat ik daarmee bedoel. Cryptisch is opnieuw in, doncha know?

En behalve dat… zozo. We zijn al de volgende week.

Inderdaad. Ik ben eens benieuwd.

Typography school

maandag 15 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

links for 2007-10-15

maandag 15 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Een late TV-avond

dinsdag 16 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Het was een tijd geleden ook al op televisie, maar toen waren er andere dingen te zien—dingen met lijken en advokaten en anatomen en pathologen, of althans met mysteries te ontrafelen en schuldigen aan te wijzen.

Mohammed cartoon danish-thumbMaar vandaag was het herkansing op BBC: Bloody Cartoons, een documentaire waar Karsten Kjær een Michael Moore-maar-dan-milder doet over de cartoons van Mohammed in Jyllands-Posten in september 2005.

Ontroerend, en ontluisterend, en schoon tegelijk: hoe Kjær zo’n professionele Iraanse agitator tegelijkertijd in zijn hemd zet en toch in zijn waardigheid laat. En hem tegelijkertijd menselijk maakt.

Ik zou wel graag gehad hebben dat er wat dieper ingegaan werd op de toch vaak redelijk hypocriete houding van “natùùrlijk zijn we helemaal voor vrijheid van meningsuiting en tegen alle censuur, maar kom, we gaan die mensen toch niet nodeloos schofferen hé?”

Maar afijn. Content dat ik het gezien heb.

Naar bed, me dunkt. Ik zou doodgraag naar het snooker blijven kijken, maar ‘t is morgen kick-offmeeting voor een nieuw project, en dan is het toch nét zo’n goed idee om alert te zijn. En al.

‘t Is verdorie al erg genoeg dat ik mijn scheerapparaat al drie dagen niet meer vind, en dat ik dus vanavond (gisterenavond) een nieuw heb moeten kopen op weg van het werk naar de metro. En dat ik dus vroeger zal moeten opstaan om mij te scheren, want zo’n nieuw toestel (het goedkoopste van de hele winkel, ik ben niet gek) (en nee: scheermessen zijn geen optie: dan lig ik morgenmiddag grat open, van mijn adamsappel tot aan mijn oren), vooral als het een ander systeem is (Philips (met zo drie draaiende dingen) as opposed to wat ik al jaren had, een Braun (met zo’n horizontaal-achtig ding), die dus meer dan dubbel zo duur was),  da’s toch altijd wennen.

Mijn scheerapparaat, ik vraag het u, waar zijn die kinderen dààr nu weer mee naartoe gelopen?

Zo. Alle haakjes gesloten? Geen spellingsfouten meer? Alle zinnen afgewerkt? Geen dangling participles meer? Geen nodeloos in een andere taal geschreven termen die met slechts een beetje nadenken gewoon in het Nederlands zouden kunnen?  

Euh: ik weet het niet en ik ga het niet nakijken. Want ik moet dringend in bed.

Slaapwel wereld!

Del.icio.us op 16 October 2007

dinsdag 16 oktober 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Vertelsekens

dinsdag 16 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Ik vertel eigenlijk doodgraag verhaaltjes. En ik zou heel graag nu een lang verhaal aan de wereld kond maken, maar ik ben zo moe dat ik in de zetel ga zitten en naar CSI ga liggen kijken, en mij ga concentreren op proberen niet in slaap te vallen tot het gedaan is.

En dan ga ik morgen naar het werk, éérst mijn fantasy-chicklit van Trudi Canavan uitlezen, en dan mijn eerste Brusselmans lezen.

Jawel: ik heb nog nooit iets van de man gelezen, op de okkasionele column in Humo na. Ik vind de persoon Brusselmans, voor de keren dat ik hem gezien heb, bijzonder zeer sympathiek. Daarom, denk ik, dat ik niet wil beginnen aan zijn boeken: wat als die tegenvallen?

Mijn laatste Nederlandstalige boek was Annelies Verbeke’s Slaap!, dat ik akelig irritant vond. Morgen begin ik aan Ex-Drummer. Wish me luck.

Brrr

woensdag 17 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Pieter stuurde deze gisteren door (sorry voor de vertraging, ik was het helemaal uit het oog verloren):

Griezelig. Meer info op de druglijn.

(en ik vraag mij af, hebben al die kinderen hun toestemming gegeven?) :)

Ex-drummer

woensdag 17 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Zo. Dàt heeft niet lang geduurd: anderhalve treinrit tussen Brussel en Gent (met zelfs nog een stukje slapen erbij) en mijn eerste Brusselmans was uit.

Ik heb meer dan eens bijna hardop gelachen, vaak geglimlacht, regelmatig dingen gelezen waarvan ik dacht, dat zit er serieus stàmp op, en meer dan ik verwacht had, ben ik stukken tegengekomen waarvan ik dacht, dat moet ik vanavond aan Sandra voorlezen.

Meer, in mijn opinie, hoeft een boek niet te zijn.

Ik vond er, meer dan ik had durven hopen, de Brusselmans in terug van zijn waarlijk wondermooie column in Humo over Echte Mannen, nu misschien ondertussen al tien jaar geleden: mededogen en mildheid, zowaar.

Ik ben benieuwd hoe dat zit met ‘s mans andere boeken, en of ik ze beu zou geraken dan wel dat ik er betere vind dan Ex-Drummer.

Del.icio.us op 17 October 2007

woensdag 17 oktober 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Kwies

donderdag 18 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik ga vanavond naar een quiz in Mechelen. Voor de cliniclowns, en betaald door Adhese, de vriendelijke mensen die dit en andere Belgische weblogs voorzien van advertenties.

Ik ben zelf zo geen ICT-hoofd, en ik ben dan ook helemaal benieuwd naar de vragen die ze gaan stellen. Het is een quiz voor “Everybody who is kindly towards the ICT sector: ICT companies, ICT teams, PR companies, bloggers, institutions…” — maar daar ben ik niet zo enorm veel verder mee. Iedereen die sympathiek is tegen de ICT-sector, mja.

Ah, ’t is in Tengels, zie ik net. Iek zin ies beniefd.

Del.icio.us op 18 October 2007

donderdag 18 oktober 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Kwies ii

vrijdag 19 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 17 reacties

Awoert voor onszelf! :)

We hebben twee keer twee punten mislopen die we eigenlijk niet hadden mogen mislopen: de stukjes Eiffel– en Dylan-programmatiecode hadden we oorspronkelijk wél goed geplaceerd (naast ALGOL, Java, Pascal en LISP), en we hadden oorspronkelijk Twiggy en Drive ingevuld, maar uiteindelijk Eiffel en Dylan omgewisseld, en de twijfel over het concept Twiggy Drive (de floppy drives die in de Lisa zaten) de overhand laten krijgen over onze parate kennis van modellen uit de jaren 60 en liedjes van The Cars.

Als we die vier extra punten hadden gehad, àls, dan zouden we de kwis gewonnen hebben. En ik spreek hier dan nog niet over stommiteiten zoals er niet aan denken dat de afkorting voor TCP/IP gewoon uitgelegd staat in het control panel van Windows (en dat het dus Transmission is en niet iets anders).

Afijn. We stonden tot ronde zes van de acht aan de leiding, denk ik, en we zijn uiteindelijk zeer nipt vierde geworden, op een sterk bezet veld van vijftig ploegen. De winnaars waren ploegen journalisten, zo van die mensen die de Europese Commissaris die zich met IT bezig houdt kennen, en die namen op gezichten van bedrijfsleiders uit de Belgische IT kunnen plaatsen. Niet afgunstig hoor, absoluut niet.

Wij, dat zijn Elise, Joke, Denis, Pascal, en mezelf. Het inschrijvingsgeld kwam van Adhese, en onze vierde plaats gaf ons recht op:

 • een digibox van Telenet (Joke en ik hebben er al één, Elise heeft geen TV, Denis wou geen digibox — ging dus naar Pascal)
 • een fotoprinter (die wou iedereen wel hebben, is dus eerlijk verloot, ging naar Elise)
 • Adobe Photoshop en Premiere (voor Joke, ik heb die al)
 • Windows Live OneCare en Office OneNote 2007 (voor mij, hoera)

‘t Was wel wijs. Jammer dat er van dat socialisen ook deze keer niet veel in huis gekomen is. Misschien moet ik wel eens naar zo’n Barcamp gaan.

Trillingen

vrijdag 19 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Mysterie opgelost:

Beste collega,

Image002Een aantal medewerkers uit het Muntcentrum hebben hun bezorgdheid geuit over de trillingen van het gebouw naar aanleiding van de werken op de bouwwerf aan de Bisschopstraat.

Navraag bij de aannemer van de werken heeft ons echter geleerd dat er geen reden is om zich zorgen te maken. Bij het graven van de funderingen stoot de aannemer op massieve muren en stukken beton.
De vernietiging daarvan zorgt voor schokgolven die ondergronds de funderingen van het Muntcentrum bereiken en voor de trillingen zorgen die we allemaal voelen.

De energie die deze schokgolven vrijmaken is echter onvoldoende om de stabiliteit van het Muntcentrum in gevaar te brengen. Dat wordt bevestigd door een studie uitgevoerd door een gespecialiseerd bureau.

De vernietiging van het beton in de grond zal nog een paar weken doorgaan. Dat betekent ook dat de trillingen nog een paar weken voelbaar zullen zijn.

Vriendelijke groeten,

Facility Services

He he.

Del.icio.us op 19 October 2007

vrijdag 19 oktober 2007 in Links. Permanente link | 2 reacties

Geek grrrl

zaterdag 20 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Die journalisten toch

oppergeek Clo Willaerts, een 37-jarige marketing manager en moeder van twee kinderen uit Mechelen

“Een 34–jarige marketing manager en vader van een kind uit Gent”—dat zal de dag zijn, dat een man zo omschreven wordt in de krant. Tsss.

Deze was ook wel grappig:

Pas op: ook vrouwen kwamen er niet zo makkelijk in. Je moest je inschrijven op een wikipagina. Dat is gemeen, want je moet al behoorlijk technisch zijn om te weten hoe dat werkt.

Komkom, niet overdrijven. Een goede uitleg is al wat nodig is.

Het blijft bij beestjes-kijken, het artikel. Jammer, maar begrijpbaar. Nee, vooral het commentaar is grappig. En dan bedoel ik met “grappig” eigenlijk droevig. En tekenend:


Discriminatie op basis van geslacht !!! CGKR, kom eens hier !B N, Antwerpen.

@ B N: Discriminatie van mannen mag, wist je dat dan niet? Andersom is het uiteraard een heel ander verhaal. Als je hetzelfde zou organiseren voor enkel mannen, staat heel Belgie op zijn kop. Gelijk kansenbeleid noemen ze dat.Jimmy K., Kontich.

Zucht. Liever vrouwen dan mannen, wat mij betreft, in de IT. Nee maar.

Crowded House

zaterdag 20 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 52 reacties

‘t Was redelijk zeer goed, gisteren.

 Crowded House, Vorst Nationaal, 19 oktober 2007

Bestolen

zaterdag 20 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Kijk, ik ben boos:

Ik heb al sinds jaar en dag een keffiyeh voor als het winter wordt. Mijn eerste heb ik gekocht in de jaren 80, en sindsdien ben ik nooit zonder geweest.

Warm, zacht, gemakkelijk te dragen, stijlvol en elegant als het moet—mooi opgeplooid en als een gewone sjaal, niet in een driehoek met de punten aangetrokken. En al met al degelijk van kwaliteit, katoen van basis en wol van stiksel.

Ik heb, verdomme, mijn jarenoude laten liggen op de trein, en het wordt weer wat koud, dus heb ik er dan maar één gekocht in de gang onder Brussel Centraal.

BEDRIEGTENBOEL!!

Het is een lelijk, vies, synthetisch gedoe, dat aanvoelt als plastiek, en uitrafelt terwijl men ernaar kijkt! Awoert! Vurtzakken!

Maandag koop ik een nieuwe, dedju. Tien euro in ‘t water gesmeten.

Muggenzifters aller landen

zondag 21 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Er staat op dit eigenste ogenblik een reclame van Selor aan de rechterkant van mijn weblog. Die laat een stukje html afrollen:

Selorad 

Zucht. Zucht, zucht, zucht.

Ik kan er allemaal inkomen dat het niet zo nauw steekt in de achtergrond van een flashfile die niemand eigenlijk echt zal lezen, maar toch. Jongens, jongens.

<html xmlns=http://www.w3.org/1999/xhtml>

XHTML, you don’t say. En als we nu eens zouden zoiets proberen?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="nl" xml:lang="nl">

Goed bezig. Verder:

<head>
   <title>Hello World</title>
</head>

OK, geen problemen mee. Maar zouden we dat <script> van wat verder niet in de <head> zetten?

<body bgcolor=ffffff>

Ah. bgcolor in 2007, how very refreshing. Tegenwoordig wordt dat toch beter in css gedaan, nee? En zouden we geen #ffffff zetten? En terwijl we toch bezig zijn, nu we doen alsof we xhtml zijn, een paar aanhalingstekens errond?

werken als iter bij de overheid

Tiens, zou daar geen dingetje rond moeten gezet worden? Zo’n <p> of zo, pakweg? En daarnaast, ook, “werken als iter”? ITer, misschien?

<script>

Allez ju. Tegenwoordig moet daar ook geen type="text/javascript" meer bij, blijkbaar.

  function vernieuwing() {
     if (ik wil een goede job) {
       contacteer_selor();
     }
  }

Let’s just not go there, aight? “if(ik wil een goede job)”, begod.

     // deze functie laat selor u helpen
  function contacteer_selor() {
     teamwerk = true;
     plezier = true;
     goede_voorwaarden = true;
     extras = true;
     ervaring_opdoen = true;
     doorgroeien = true;
  }

Ooh, check it out: commentaar. 😀

/script></body>
/html>

Mleh.

…maar behalve dat: toch wel jammer dat ze bij de overheid zo strenge diploma-vereisten hebben. Anders had ik er al jaren geleden gewerkt.

Mensen mét diploma: één adres.

175

zondag 21 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Het Sint-Barbaracollege bestaat 175 jaar. We zijn in het ICC naar iets gegaan dat leek op De Laatste Show, maar dan met meer gasten, en interessantere discussie. Euh, vond ik toch.

Luc, Gerard, Dirk, Geert

Er was Gerard Mortier (van de opera), en Peter Leymans (van Volvo en politiek), en Evi Van Acker (van Olympische spelen en zeilen), en Vincent Van Quickenborne (van politiek en al), en Luc Devoldere (van Ons Erfdeel), en Nikolaas Sintobin SJ (van voor zover ik weet de laatste jezuiet die van Sint-Barbara komt), en Geert Hoste (van de leutigheid).

Gerard, Luc

En daarna was er receptie. Waar ik oud-leraars van mij gefotografeerd heb. Prik, prik, prik. In mijn virtueel lerarenkabinet: voor eens voor altijd vast, nemeses van ooit. Ja, ik ben ouder geworden, maar u ook, u ook.

Walter

Ik kan mild zijn, en ik wil dat eigenlijk zelfs wel zijn, maar ergens hoop ik toch altijd dat ze weten, sommige van die leraars, hoeveel leed ze soms konden berokkenen.

Patrick

Er was zelfs één iemand bij,vanavond, die ik niet meer gezien had sinds ik in 1989 afzwaaide. Hij keek me aan, helemaal verward. Ik zag een wellicht lieve oude man, en ik zag tegelijk een vijfentwintig jaar jongere man, die wellicht niet wist wat hij aan het doen was, en die er ook niet voor zou gekozen hebben mocht hij het opnieuw kunnen doen.

Ik heb mezelf niet voorgesteld. Want ik zag, vrees ik, vooral een man die ik grondig verachtte en hartstochtelijk haatte. Een paar jaar vóór en na uw zestiende zijn dergelijke emoties echt wel écht, maar ik was er nu eigenlijk wel beschaamd voor.

Ik neem me voor mijn kinderen te proberen leren nooit de mens achter de mens te vergeten. Niet dat mijn ouders dat ook niet gedaan zullen hebben, maar toch: actiever.

Oh, en behalve dat, op de receptie heb ik ook foto’s van kinderen gemaakt.

Eleonore

En van Albert.

Albert

Er zijn nog zekerheden. Leve Albert.

This web page is being redirected to a new location

zondag 21 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Dat is wat Firefox me zegt. En daarna: Would you like to resend the form data you have typed to the new location?

Nee, Firefox, dat wil ik niet. Of misschien wel. Of nee… aargh! Ik weet het niet! I’m so confused! Ik héb helemaal geen form data ingevuld, en ik wil die helemaal niet doorsturen!

Ik vermoed dat het ergens iets te maken heeft met de één of andere security feature die plots aanschiet, en die het niet neemt dat er op mijn weblog (en vele vele andere) dingen staan die scripts uitvoeren die op andere servers staan.

Foutboodschap

En dat iets of iemand daar lastig over doet.

Zucht. Ik heb nu eens écht geen goesting om te gaan achterhalen wat er precies tegenzit deze keer. Een extensie die in het updaten iets verkeerd gedaan heeft in Firefox? Dat is ongetwijfeld het meest voor de hand liggende. Maar het zou natuurlijk ook Firefox zelf—het véruit meest onstabiele programma op heel mijn computer—kunnen zijn dat weer eens in de soep gaat met zijn laatste update.

Miljaar, miljaar, miljaar. Bah, bah, bah.

Into temptation

zondag 21 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Hierzie, voor de neuten die zeggen dat Crowded House op zijn succes teert:

Er trouwens al ooit bij stil gestaan dat het niet-actief zijn de afgelopen tien jaar misschien wel iéts zou kunnen te maken hebben met dat “behalve de helft van de nieuwste plaat, alleen maar oud materiaal spelen”?

Akkoord, ik had het ook wel gezien, de tweede keer dat Finn de hele zaal liet meezingen en -klappen, maar: hij speelde wél eerst mooi het hele liedje uit, en dàn pas deed hij een beroep op het publiek.

Zo kregen we het beste van de twee werelden: een band die zijn eigen gerief speelt, én de mogelijkheid om allemaal samen te doen alsof we Crowded House waren.

Oh, en volgende keer smokkel ik een echte camera binnen in plaats van mijn GSM, én zet ik me ergens in de buurt van het podium. Ik vermoed dat dat wel niet mag, maar alla.

Kop. Pijn.

zondag 21 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ik ben dood van de koppijn.

Daarnet voor Gentblogt een verslagje geschreven van de 175-jaar-dinges van Sint-Barbara in het ICC, en dan kruip ik nu in bed, me dunkt.

Koors. En pijn. Niet leutig.

Het is pas op zo’n dagen dat een mens beseft hoeveel er afgeroepen, gekrijst en gehuild wordt in een huis met vier kinderen.

Yatta

zondag 21 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Onverbeterlijk optimisme, altijd goed. Een oudje maar een goedje:

How The Edwardians Spoke

zondag 21 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Dit zijn van de dingen waar ik het meest passioneel over kan geraken. Ernstig waar.

We can see the Edwardians, but we can’t hear them. A remarkable discovery has been made which for the first time gives voice to the Edwardians. And it has been found in the most unlikely place – Germany. Hundreds of recordings have come to light which reveal the accents and dialects of British prisoners-of-war held in German camps and recorded during the First World War.This archive presents a unique glimpse into the way ordinary men spoke at the time. Joan Washington, a voice coach and expert in British accents, sets out to tell the story of these recordings in this documentary.

Del.icio.us op 21 October 2007

zondag 21 oktober 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Wel wel wel

zondag 21 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Ik had er al een eeuwigheid niet meer aan gedacht, aan Half-Life. En toen las ik plots een artikel over Portal, en ik dacht: tijd om nog eens Steam van onder het stof te halen.

Wat blijkt?

Steam00

Al wat ik er ooit op gekocht heb, staat er gewoon nog te downloaden. Proper! Van de weerombots meteen Half-Life 2 nog eens in gang gezet.

Ik ben eens benieuwd wat het geeft, op mijn nieuwe computer.

Du jamais vu

maandag 22 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik ben een stuk of twee keer op bijna twee jaar tijd in slaap gevallen op de trein van Gent-Dampoort naar Brugge, en wakker geworden in Oostende.

Ik ben al één keer in slaap gevallen, of beter: in slaap gebleven op weg van Gent-Dampoort naar Brussel, en dan wakker geworden in Schaarbeek.

Maar vanavond heb ik de halte van Gent-Dampoort gemist. Ik was zo geconcentreerd aan het lezen in het boek dat ik net begonnen was—Coca-Cola, L’enquête interdite—dat ik pas opkeek als ik al halverwege naar Lokeren was.

Drat.

En zo ben ik vanavond een klein uur later thuis dan anders. Maar heb ik wél al een dikke honderd pagina’s verboden geschiedenis van The Coca Cola Company achter de kiezen. Ha!

Portal

dinsdag 23 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Grr. Drie uur of zo gespeeld, en het is bijna uit, Portal.

Grappig puzzelspelletje. Gemakkelijk wel, helaas. Ik had iets meer nadenken verwacht: eens de mechaniek duidelijk is, is het toch maar allemaal van hetzelfde.

“Het is bijna uit”, en niet “hoera ik heb het uitgespeeld” (dan wel “drat, 20 dollar en ‘t is nu al uit”), want de batterijen van mijn muis zijn op.

En dus moet de muis herladen en zal het einde van Portal voor morgen zijn. C’est la vie.

Del.icio.us op 23 October 2007

dinsdag 23 oktober 2007 in Links. Permanente link | 2 reacties

Grijns

dinsdag 23 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Gehoord op het nieuws.

Yves Leterme heeft binnenkort een afspraak met de geschiedenis.

Herman Van Rompuy trekt zich de handen af van de chaos die zal ontstaan.

N-VA-CD&V zit in de miserie. Leedvermaak is geen schone zaak. Maar het kan eens deugd doen, soms. 😀

Portal iii

dinsdag 23 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Het was nog een half uurtje spelen, om Portal uit te krijgen. Ik blijf het te gemakkelijk vinden.

Maar zó een mooi einde!

Voor al wie het nog ooit zal spelen: niet het volgende filmpje bekijken.

This was a triumph
I’m making a note here: huge success
It’s hard to overstate my satisfaction
Aperture Science
We do what we must because we can
For the good of all of us
Except the ones who are dead
But there’s no sense crying over every mistake
You just keep on trying till you run out of cake
And the science gets done and you make a neat gun
For the people who are still alive

I’m not even angry
I’m being so sincere right now
Even though you broke my heart and killed me
And tore me to pieces
And threw every piece into a fire
As they burned it hurt because
I was so happy for you
Now these points of data make a beautiful line
And we’re out of beta, we’re releasing on time
So I’m glad I got burned, think of all the things we learned
For the people who are still alive

Go ahead and leave me
I think I’d prefer to stay inside
Maybe you’ll find someone else to help you
Maybe Black Mesa
That was a joke, ha ha, fat chance
Anyway this cake is great
It’s so delicious and moist
Look at me still talking when there’s science to do
When I look out there it makes me glad I’m not you
I’ve experiments to run, there is research to be done
On the people who are still alive

And believe me I am still alive
I’m doing science and I’m still alive
I feel fantastic and I’m still alive
And while you’re dying I’ll be still alive
And when you’re dead I will be still alive
Still alive
Still alive

Machtig goed. Lees meer bij Jonathan Coulton.

Het lijkt natuurlijk ergens op O Superman (for Massenet) van Laurie Anderson —

—maar dat doet er niet toe. Ik weet niet hoe het overkomt voor iemand die het spel niet gespeeld heeft; bij mij staat het in mijn boek van klassiekers genoteerd.

Leve Bruno

dinsdag 23 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Bruno van The Block Oostende, that is.

Fan-tas-tische televisie, mijn gedacht.

D300 envy

dinsdag 23 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Right. That’s it. I’m getting one.

Just as in playback mode you can magnify live view by pressing the zoom-in button (or back out again with zoom-out). While magnified you can use the multi-selector to move around the live image. The D300 appears to be able to go all the way to 1:1 magnification (one pixel on the sensor for one pixel on the LCD) which makes it easy to achieve absolutely perfect focus.

Miljaar jong, maak daar eens macro’s mee… zonder in onmogelijke posities gewrongen te zitten, gewoon naar het scherm kijken en zien of alles scherp staat.

Of nog, beeld u in: het fototoestel op het statief, focus op manueel, en dan dit:

Of nog: zet uw toestel op een statief in uw studio, en sluit het aan op een high definition televisie. Hopsakee, previews niet op het scherm maar in HD, 1920×1080 pixels [klik voor detail]:

Meer op DPReview. Houd uw kwijlbakje in aanslag, uw toetsenbord zal u danken.

Clickx site van het jaar 2007

woensdag 24 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Juich!

Google zal dit jaar de prijs voor site van het jaar mogen ontvangen in het NTG, in Gent dus.

Vorig jaar was het, ahem, een beetche controversieelkes, Clickx’ ding. Maar dit jaar, dít jaar wordt het ongetwijfeld fantastisch goed. :)

Del.icio.us op 24 October 2007

woensdag 24 oktober 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

() en Takk… en Ágætis byrjun

woensdag 24 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Today, I have (again) been mostly listening to… Sigur Rós. Ik heb zo van die periodes dat ik één bepaalde artiest of plaat niet van mijn koptelefoons kan houden, en dan is dat dag en nacht. Net afgekickt van enkele dagen (weken) Lee Hazlewood en de nieuwen Hooverphonic, en nu dus de mannen uit het IJslandse.

Etherisch gewauwel! Overrated arty farty crap! Vierendertig keer hetzelfde liedje!

Awel, nee. ‘t Is nu al een paar dagen op rij dat ik in slaap val met Sigur Rós, op de fiets rij met Sigur Rós, op de trein zit met Sigur Rós. ‘t Is hypnotiserend, het klinkt luchtig en bijna monotoon, maar bij elke keer dat ik hetzelfde stuk beluister, hoor ik er andere muziek in. Verslavend. 

Muziek die eigenlijk heel de tijd op de achtergrond zou mogen staan, maar die met een goede koptelefoon nog duizend keer beter is. Zoals die mens van Pitchfork zei:

Sigur Rós effortlessly make music that is massive, glacial, and sparse. They are Hidden People. Children will be conceived, wrists will be slashed, scars will be healed, and tears will be wrenched by this group. They are the first vital band of the 21st Century.

(Ja, ik weet dat er op 17 oktober iets in de Vooruit was. ‘t Was uitverkocht. Ik kon mezelf wel voor de kop stoten. Heima en Hvarf-Heim zijn al besteld.)

De klassiekers

donderdag 25 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Leve het internet, en ik heb dat wellicht al meer dan veel gezegd, als het er op aankomt om u niet belachelijk te maken — correctie, niet al té belachelijk — bij het meezingen met liedjes Uit Den Vreemde.

Sinds jaar en dag, en dat heb ik wellicht ook al meer dan veel gezegd, maken deze twee de dienst uit bij ons thuis:

Chu! Chu! Chu chu chu! Samaa paati
Chu! Chu! Kitai shichau wa chu!  

Asa hayaku odekake ne guruupu de aoi umi
Yes! My love! Densha notte higaeri  

Chu! Chu! Chu chu chu! Samaa paati
Chu! Chu! Kitai shichau wa chu!  

Otenki ni megumarete umi no ie mo ii funiki
I love you! Ohiru gohan baabekyuu  

Kataomoi wa setsunai kedo kyou wa
Ano hito to issho! Puriti na mizugi kite  

Shoubu shoubu shoubu shoubu
Paati paati!  

Natsu no umi wa romanchikku!
Nazeka nazeka otomegokoro daitan ne  

Natsu no umi wa meruhenchikku!
Demo ne demo ne mune ga mune ga kurushii yo  

Chu! Chu! Chu chu chu! Samaa paati
Chu! Chu! Kitai shichau wa chu!  

Daisuki na ano hito to tama ni shika me ga awanai
Oh my God! Hoka no ko ni wa egao ne  

Ochikonderu baai ja nai sekkyokuteki ni
Baabekyuu ryouri no ude misete!  

Shoubu shoubu shoubu shoubu
Paati paati!  

Natsu no umi wa romanchikku!
Nazeka nazeka otomegokoro fukurande  

Natsu no umi wa meruhenchikku!
Nazeka nazeka toki ni toki ni ijiwaru ne  

Chu! Chu! Chu chu chu! Samaa paati
Chu! Chu! Kitai shichau wa chu! 

Un grand moment de poésie, m’sieurs dames… De vertalingen op het internet vertellen van “Stirring  at the aquarium, I’m blessed [w]ith good weather” en “The sea of summer is a fairy tale / But But I have a pain my chest my chest / Kiss! Kiss! Kiss Kiss Kiss! Summer Party! Kiss! Kiss! I expect a kiss!”, en “Although eyes rarely meet the requirements of the one I like / Oh my god! In other kids, They’re smiling.”

En uiteraard, welke zangavond voor kinderen is volledig zonder Daler Mehndi?

Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Da Da Da (x5)

Dholna, vaje tumbe val taar / soode dil de pukar / Aaja karle ye pyar (x4)
Dholna…

Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Da Da Da (x4)

Duniya yaara rang-birangi’ naal / Paidi naye changi (x4)
Soonn yaara bole ek tara
Mehndi Da Yaara

Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Da Da Da (x4)

Dholna Kadeh Mere Nal Hass / Mainu Dil Valli Dass / Nahin Taan Teri Meri Bass (x4)
Dholna…

Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Da Da Da (x4)

Duniya yaara rang-birangi’ naal / Paidi naye changi (x4)
Soonn yaara bole ek tara
Mehndi Da Yaara

Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Da Da Da (x4)

Dholna Tu Chann Mein Chakor / Sadde Varga Na Hor / Rab Hath Saddi Dor (x4)
Dholna…

Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Da Da Da (x4)

Duniya yaara rang-birangi’ naal / Paidi naye changi (x4)
Soonn yaara bole ek tara
Mehndi Da Yaara

Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Tunak tunak tun / Da Da Da (x4)

[Alternatieve lyrics, voor wie het echt wil, één adres]

En hoe aandoenlijk: Zelie en Louis die alletwee mee aan het dansen en aan het fraselen zijn, op scherm één het filmpje aan het afspelen, op scherm twee de woorden aan het aflopen.

links for 2007-10-25

donderdag 25 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Nog concert

donderdag 25 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

‘t Was al heel erg lang geleden, maar ik ga nog eens naar een optreden van Arno.

Morgen in Vorst Nationaal, en ik vraag me af wat het zal zijn. Ik heb hem al op veel verschillende plaatsen gezien, maar nog nooit daar.

Ik heb voor de zekerheid maar even Jus de box op repeat gezet, dat ik kan meezingen. Geen slechte plaat hoor, ik had ze meteen gekocht way back when. Allemaal goeie dingen die erop staan, maar ik had toch telkens weer het gevoel van “oh, dié heb ik dààr al eens gehoord” en “tiens, dàt is precies dié en dié samen”. Niet echt vernieuwend, dus.

Niet dat dat hoeft, natuurlijk, hoegenaamd niet. Verwend geweest met vorige albums, vrees ik.

Enfin, ik kijk er naar uit. Nu nog hopen dat de treins niet lastig doen, morgen.

Bongo

donderdag 25 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Wat Koen zegt.

😀

Oeioei

donderdag 25 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Moe. ‘t Is al heel de week dat ik niet goed slaap: een uur of twee slapen, dan een half uur wakker wegens allerlei, nog een uur of twee slapen, wakker rond 6u30, anderhalf uur wakker, een uur slapen op de trein, weer wakker… niet zo goed, dus.

Ik vraag mij af of ik niet beter numeteen naar bed zou gaan, in plaats van nog allerlei dingen te doen die ik zou willen doen.

Mja. Misschien best eens een boek ter hand nemen en in mijn nest te gaan liggen. Slaapwel, wereld.

Of ik eens langs zou kunnen komen, morgenochtend bijvoorbeeld

vrijdag 26 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

God-ge-klaagd. Godgeklaagd, meneer.

Mijn ouders hadden een computer, die was geïnstalleerd geraakt, en ik had ze op het hart gedrukt om de accounts te gebruiken die ik er op aangemaakt had: één voor mijn vader, één voor mijn moeder, één voor mijn broer, één voor mij, en dan nog een guest (denk ik).

En in uiterste uiterste nood konden ze aan de administrator-account, als er écht een programma moest geïnstalleerd worden of zo. Maar daar dan wel geen mails lezen of internet browsen, natuurlijk. Dàt moet in de eigen account.

Raad eens? Raad eens?

Yep: bijna iedereen hield zich daar aan, aan die raad. Maar “bijna iedereen” is niet “iedereen”, natuurlijk. En nu? “Het staat vol met virussen en trojans,” schijnt het.

Zucht. Het heeft wel een soort fijn omgekeerde-wereld-gevoel: heel mijn leven van mijn vader gehoord dat ik wel of niet dingen mocht doen, en dat daar een uitstekende reden voor was zelfs al zag ik het kwaad niet in van het van niet of wel doen — en nu is het omgekeerd. Zo’n intelligente mens en dat laat zich vangen aan dergelijke nonsens, ’t is proper.

Haja, dan kan ik ook nog eens mijn “ziedewel? wie niet horen wil, moet voelen” bovenhalen. 😀

Laster

vrijdag 26 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Een beetje verbaasd, toch, dat deze uitspraak niet méér wind heeft doen opwaaien:

KOEKELARE – Bjorn R. (34) uit Koekelare is vrijgesproken van laster tegenover een dorpsgenoot. R. stak op zijn weblog onder meer de draak met de politieke ambities van de man. Hij zette er ook zonder toestemming een foto van hem op. De rechtbank verklaarde zich echter onbevoegd omdat deze vorm van laster niet onder de wet valt die dergelijke zaken bestraft. De vraag waarom alles draait is of het internet een telecommunicatienetwerk is of niet. Het slachtoffer gaat in beroep tegen de uitspraak. (mma)

De details staan te lezen bij Blokwatch, maar voor zover ik het begrijp: blijkbaar is de rechter onbevoegd voor laster als het over het internet gebeurt. Zélfs als het overduidelijk echte laster is in andere, niet-internet-situaties.

Het draait blijkbaar om het al dan niet telecommunicatienetwerk zijn van het internet. Vreemd.

Maar: wel interessant, want als daar een uitspraak in beroep (en cassatie, en EVRM, tralala, we zien wel) over komt, dan hebben we eindelijk een begin van rechtspraak terzake.

En dàn nog duidelijke regelgeving over inhoud geleverd door derden op websites. Voor zover ik begrepen had, was in bepaalde staten in de VS de situatie dat de volgende:

 • als de commentaren zonder controle op inhoud rechtstreeks op de website komen, is de eigenaar van de website niet aansprakelijk voor alles
 • als de eigenaar van de website wel modereert, dan wordt hij verondersteld akkoord te zijn met wat er door de moderatie geraakt, en is hij aansprakelijk voor alles wat er op de site staat

Ik ga wellicht te kort door de bocht, maar ik dacht dat we zelfs zoiets rudimentairs niet hebben in België. Ik ben écht benieuwd naar een degelijke combinatie wet-rechtspraak-rechtsleer.

Del.icio.us op 26 October 2007

vrijdag 26 oktober 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Arno in Vorst Nationaal

zaterdag 27 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Zo. Arno in Vorst Nationaal achter de rug.

Een degelijk concert, denk ik, voor wie niet op de eerste rijen in het midden stond, en voor wie niet veel andere concerten van Arno vanop de eerste rijen in het midden meegemaakt heeft.

Ik vond het routineus, inspiratieloos, saai bij momenten, braaf, humorloos, vaak zelfs plat.

Aan Serge Feys zal het niet gelegen hebben, die stond te spelen met zichtbaar plezier. Aan Geoffrey Burton ook niet, die was zijn eigen onderkoelde zelf, zelfs toen zijn gitaar het tijdens—of all songs—Putain Putain begaf. Nee, Arno stond er tot ergens vér in datzelfde Putain Putain precies tegen zijn zin: maar één glimlach heb ik hem zien presteren, toen het volledige Vorst Nationaal uit volle borst verre keelde, in ‘k hen een klein mo ‘t schiet

Voor de teksten, laten we daar heel eerlijk in zijn, moeten we niet bij Arno terecht zijn. Grappig, slogans, oerkreten, dat wel, maar tot Marie-Laure Béraud en anderen het zwaardere werk voor hun rekening namen, was er niet zo enorm veel te beleven, tekstgewijs. Was het eerder het arrangement (bij TC Matic) en de productie (Charlatan) die het ‘m deden. Zeer vreemd dan ook dat Arno er voor koos om een aantal dingen van een tijd geleden in een compleet uitgeklede versie te doen: bijna parlando, bijna zonder muziek. Niet geslaagd, wat mij betreft.

Drie nummers van TC Matic heb ik geteld in de setlist, denk ik: het onvermijdelijke Que Pasa (minder energie dan gewoonlijk, durf ik te zeggen dat Ad Cominotto dat beter deed dan Serge Feys? Oeps, te laat!), No Job No Rock, en L’Union fait la force—dat laatste een beetje bij het haar gegrepen, vond ik, een beetje té veel tijdsgeestgebonden.

Een resem uit Jus De Box, ook. ‘t Is te zeggen, gewoon het hele begin van de plaat: Enlève ta langue (bwaja gebracht), Mourir à plusieurs (goed), I’m not into hop (geslaagd, zelfs zonder rap), Reviens Marie (vond ik niet goed), From Zero to Hero (ook maar mwja).

In de bisnummers werden nog eens alle registers opengetrokken: Oh la la la, Putain Putain, Les filles du bord de mer, Comme à Ostende, enfin bon, comme d’habitude, quoi.

Er zaten een aantal zeer mooie stukken in, maar ik had er meer van verwacht, en vooral, zoals ik in het begin al zei: vanop de eerste rijen was het een griezelige bedoening. Het stond daar vol geriatrische patiënten (hoor hem spreken, 37 jaar oud), die voor het grootste deel van de tijd met gekruiste armen stonden te luisteren. Andere concerten van Arno, daar is het meestal een redelijk mosh pit-gevoel. Nu: een juffrouw en een meneer maakten aanstalten om iets meer actief dan hop. hop. zwaai. neurie. te doen, en de mensen rond hen riepen er meteen de security bij.

Meneer meneer ze zijn hier plezier aan het maken!!

Arno zelf maakte to vér in het concert een uitgebluste indruk. Voorspelbaar, bijna alsof hij Arno speelt die Arno aan het spelen is als clown. Het heeft altijd wel wat van dat gehad, maar hier was het clowneske precies helemaal ingecalculeerd, en net dat ietsje teveel een nummer en te weinig gevaarlijk.

Het blijven wel ijzersterke nummers uit weldra veertig jaar carrière, dat natuurlijk wel.

O ja, filmen lukt niet van op de derde of zo rij: de meneer van de security liet me op niet mis te verstane wijze weten dat ik het geen tweede keer moest proberen.

Tokio Hotel

zaterdag 27 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 510 reacties

Mbwa haha.

Een Duits groepje, starring het gebroerte Bill en Tom Kaulitz, waarover Wikipedia weet te vertellen dat Bill bekend staat voor zijn verwijfd uitzicht, dat zijn favoriete kleur oranje is, en dat hij donkere eyeliner and makeup draagt. Pas op, en dat hij alle geruchten ten spijt géén homo is, en getrouwd met ene Emily Parolin. Tjaha. En dat zijn broer Tom meer van de hip hop is, met broeken die te groot zijn en een kous op zijn hoofd. En dreads.

Scorpion en Hasselhoff achterna, of zo, qua typisch-Duits-och here? Wat er ook van weze, ‘t is kermis bij Dominiek, want die heeft de fanboys boosgemaakt. Geniet mee:

Jah, word maar lekkr bang hoor. Op welk forum je gelinkt word ? dat hange we niet aan jou neus.
Je zou moete bang wordn :o want de TH-fans zijn met 100 duizendn ovr heel Europa en jij, jah, jij bent met welgeteld 1! Hoh, wat zielig, krijg compassie met uu.
En waarom zijn ze met zoveel, die fans ?
Kdenk niet omdat ze belachlijk sijn éj ;)

En bijvoorbeeld ook:

Ej Dikke Loser? Gaat Nie Goed Fso?
Omg. Ge Weet Nix Over Tokio Hotel
&& Tg Gaje Ier Wa Negatief Komen Doen..

Die 4 Awards Hebben Ze Hard Verdiend!
Ebde De Zaal Nie Horen Krijsen
Iedre Keer Als Er Ook Maar Iets Gebeurde Dat Mt TH Te Maken Had?
Jongen Tg,, Da Is Nie Voor Niets
Da Da Overal In De Kranten Stond Aja!

Tokio Hotel Is Gewoon Kweetnie Succesvol! && Bill Is Geen Meiske!
Gij Zijt Gewoon Jaloers Omda Bill
Bijna Iedereen Kan Krijgen && Gij Nie.
Zaadvragende Blik. OMG!
Phah.. ZieligAars!
Zoek Uu Gwn Een Leven..

&& Ng 1 Tip :
Voor Ge Nagatieve Comment Schrijft
Zoek Eerst Wa Op Over De Groep
Voor Ge Uu Onsterfelijk Belachelijk Maakt xD [Wat Je Dus Nu Wl Ebt Gedaan]

Of nog:

Tokio Hotel == HOtt

Gyy zyyt gwnn jaloerss … Hebt ge zelf aandacht nodig ofzo ?

Toevallig winnen de Jonges vn Th wll 4 awards en VERDIEND duss hou uu mondd , Kwass VIP op TMF enn ‘K hebb Duss ook in de zaal gezete Als er mrr een Woord dat begint mtt een T werd gezegd begon IEDEREEN ik herhaal IEDEREEN te schreewen mda die zo goed zijn !!

Kebb ook in de VIP lounge gezete ,, En zelfs zangeres Katerine vind TH goedd ,, duss hou u ¨f*cking muil toe en kak over iets anderss …

Jaja, het jonge volkje.

Nu, over dat er als een wijf uitzien of niet… er zijn foto’s van Bill waar ik niet benauwd zou zijn er mijn velo tegen te zetten wist ik van niet beter, helemaal mee eens.

Maar, euh, tegenwoordig begint hij er toch meer en meer als een karikatuur van een drag queen uit te zien, vrees ik. Style vieille tapette, als het ware:

Tokio_hotel_600_225_Olaf_Heine

Ik geef die mens nog vijf jaar voor hij plastische chirurgie overweegt om zijn levensstijl Dorian Graygewijs uit zijn gezicht te toveren.

Joyce Wildenstein, here I come!

Met de woorden van de onsterfelijke Kabouter Lui…

zondag 28 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 22 reacties

Ik word daar zo moe van, ik word daar zo moe van.

Dat ik over de mannen van Tokio Hotel zou geschreven hebben om links te lokken en volk te lokken en SEO en dingen. Zucht.

De truken van de foor: ik ken ze, ik zou ze kunnen toepassen, zeker dat, maar: I don’t give a rat’s nadgers.

Ik heb geen weblog voor de PageRank of voor het aantal hits, en al helemààl niet voor het aantal hits via Google. Het-kan-me-niet-schelen.

Wat mij betreft, en was het niet zo verrekte onhandig, ik zou de rest van mijn gezever alhier op mijn typmachine schrijven. Ik krijg jeuk als ik eraan denk, dat ik speciaal artikels over phentermine of watdanook zou gaan schrijven, of “zeven manieren om risicoloos gratis warez binnen te halen” zou gaan pennen in de hoop ergens op Digg of gelijkaardige te geraken, of dat ik links en rechts zou websitetjes gaan opstarten met mezelf in de footer voor de PageRank… eeyurgh.

Maar ja, in dergelijke zaken is het zoals in zoveel andere: van het ogenblik dat men iets durft te zeggen in de zin van “nee, ‘t is echt niet de bedoeling”, is het van hohoho, the lady doth protest too much, methinks!

Tja. Zucht, dus.

Allergie

zondag 28 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Aardig dat dat is, maat: zo soms krijg ik een opstoot van allergie.

Daarnet, net voor we bij Peter en Lien binnen gingen, is het begonnen, en het blijft maar lopen uit mijn neus en tranen uit mijn ogen.

Aardig, aardig, aardig. En binnen een paar uur zal het wel weer over gaan, zonder veel meer er aan te doen.

The mind boggles.

Nostalgie

maandag 29 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

…en waar heb ik mij vanavond mee bezig gehouden?

Err

Inderdaad. :)

Stick

maandag 29 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Als er één ding is dat de laatste tijd on-ge-loof-lijk in prijs verminderd zijn, dan is het wel opslag. Geheugen. In alle mogelijke vormen.

Ik herinner me een tijd dat harddisks duur waren — tegenwoordig gaat een mens om een halve terabyte zoals hij om een paar strips gaat.

Er was ooit een periode dat er moest geschipperd worden met “oei pas op dat uw nieuwe memory chip van hetzelfde merk is als de vorige” — tegenwoordig heb ik er geen idee van hoeveel gigabyte ram ik heb. Vier. Acht? I dunno.

Ik herinner me exorbitante prijzen voor USB-sticks van 512 MB; morgen denk ik dat ik er mij één van 8 GB ga kopen en dat zal me bijna niets kosten.

En dan zal ik uit mijn usb-stick kunnen leven, praktisch: met 800 MB heb ik een vet volle XAMPP (met een drupal en een mediawiki en een wordpress en zooi) en meer portable apps (firefox, photoshop, vlc, audacity, notepad++, putty, yada yada) dan ik een kat naar kan zwieren; voeg daar nog een gigabyte of zo van actuele projecten (zo bijvoorbeeld een stukje belgium.be, haha!), een paar afleveringen van televisieseries die ik nog moest bekijken, een geripte DVD of twee drie, en ik kan overal naartoe.

Op om het even welke computer. Zelfs die waar ik niets op kan installeren.

En als bijkomend voordeel: zelfs de computers waar ik wél dingen op mag/kan installeren, blijven proper en snappy.

Een gemak jong, een gemak.

Dat, plus het feit dat mijn mail tegenwoordig voor 95% op GMail staat en mijn (persoonlijke) kalender(s) op Google Calendar: ik heb eigenlijk minder en minder behoefte aan een echt eigen computer. Thuis heb ik natuurlijk wel de grote computer nodig: spelletches en Photoshop en Lightroom, daar heeft een mens graag nog eens wat processor en dubbele schermen en goeie klavieren en muizen bij — maar daarnaast: nope, niet echt.

De toekomst is hier, denk ik dan soms.

Del.icio.us op 29 October 2007

maandag 29 oktober 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Hecate

maandag 29 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Suikerziekte. Vanavond.

Hecate

Vijftien jaar. She had a good innings.

Een dagje thuiswerk

maandag 29 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Morgen ben ik slicer van dienst, in de typologie van Netlashen-Bart. Slicer, pfuh.

HTML-aap, ja. Die term doet al een jaar of tien dienst, en ik heb er nog geen klachten over gehoord. Morgen wordt het een dag van grote schermen, van Firebug en Notepad++, van Opera en Firefox en IE en Safari. Van VMware en Ubuntu en brol.

Maar vooral: van heel veel css en heel veel xhtml. Soms (vaak) kan ik daar naar uitkijken, naar zo’n html-aap-werk, maar nu niet echt. ‘t Is echt wel roeren in andermans kookpot, naar nog andermans recept.

Niet mijn pakkie-an, zeg maar. Aan de andere kant: ‘t kan niet alle dagen wijs zijn, natuurlijk, dan zouden we het onderscheid niet meer weten.

Paradigm shift

maandag 29 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

Zegt Manu:

@ alle Gmail-fans. Hoe ordenen jullie je mails ? Ik vind het best onhandig met die tags & zo.

Aha. Een mens van de oude stempel, me dunkt. Mens naar mijn hart hoor, en ik begrijp de reflex helemaal, dat elk stuk informatie zijn plaats moet kunnen vinden in een taxonomie: hopla vastgepind, als een negentiende-eeuwse kever in een museumkabinet.

Nee, ‘t is tegenwoordig helemaal anders: niets organiseren, gewoon ervoor zorgen dat het terug te vinden is. Alles in één grote zak, eventueel labels en sterren gebruiken om zeer voorlopig dingen te ordenen (“te lezen”, “te beantwoorden”, “dringend”), en voor de rest vertrouwen op de zoekfunctie.

Eventueel, als ik vermoed dat een mail niet genoeg relevante informatie bevat, voeg ik een aantal zoektermen toe door hem nog eens naar mezelf te forwarden met bijkomende trefwoorden.

Maar voor de rest: ik denk niet meer in folders, voor mijn mails.

Voor de vrouwtjes

maandag 29 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ah, Mr. Mr Cholmondeley-Warner. We hardly knew ye.

(meer…)

Stem socialist

maandag 29 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ach, terwijl we bezig zijn…

Drie onderwerpen voor als de conversatie even stokt

maandag 29 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Zeg, ik ben geen racist, maar wees nu eens heel eerlijk: al die buitenlanders, dat kàn toch gewoon niet meer?

Apothekers die homeopathische middelen of andere toverdokterij verkopen, zouden ze hun winkel moeten afpakken.

Ik vind die Pieter De Crem eigenlijk wel ne sympathieken.

Letters

dinsdag 30 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Stukjes van een uitnodiging:

Els2

Letters zijn wijs. Ligaturen zeker.

Els1

Auw

dinsdag 30 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Nu ben ik al heel de avond mottig, en kan ik alsmaar moeilijker typen wegens stram, voel ik aan mijn rechterarm en staat die precies helemaal blauw, en vraag me ik al de hele tijd af wat er aan de hand zou kunnen zijn…

Ha. Flu shot vandaag op het werk.

Wel een vreemde bedoening hoor, voor de rest: we werden één voor één uit de general meeting geropen om naar de dokter te gaan. Blijkt dat het een vriendelijke man is, daar in het geheel niet van… maar, euh, zo als eerste beeld is een man die volledig in zwart leer gehuld is aan een tafel vol met inspuitdingen toch wel écht een vreemde ervaring.

Afijn: prik, hopla, geen erg, briefje gekregen, terug naar beneden, verder meeting.

Maar vanavond dus: auw.

(jawel, geropen is een correct gebruikte vorm van “roepen”)

Oh man

dinsdag 30 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Andermans ontwerp moeten omzetten in (x)html+css: niet zo’n fijn werk, soms.

In theorie is het natuurlijk zeer snel gezegd om iets dergelijks te maken:

Menu

Steek die menu-opties in een ul, doe een grafische bullet of frutsel met de achtergrond op de a, tralala. Afgeronde hoekjes en dat bol-ding rechtsboven dat door de eerste li moet: no problemo.

Ah, maar dan komt het: alles moet schalen. Niet alleen in de breede, maar ook in de hoogte. En alles is in em gespecificeerd, ook de kolombreedtes. En alle stijlen zitten zo verweven met elkaar als maar kan zijn: op zo’n momenten voelt men de cascading van cascading style sheets wel heel erg aan den lijve.

Want andermans (x)html en css overnemen, dat is óók niet zo’n fijn werk, soms.

Ik heb, zonder overdrijven, zo ongeveer drie kwart van een werkdag nodig gehad (gisterennamiddag en vanmorgen), om me een béétje terug te vinden in de code.

Want dan moet een a in een li in een ul in een p in een div in een li in een ul in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div bijvoorbeeld een stijl krijgen, zonder al te veel andere dingen te breken, terwijl er algemene stijlen gedefinieerd zijn voor “navigatie” en “kolommen” en “rijen”, en dan nog eens overrides voor paginatypes en aantal kolommen, allerlei “speciallekes”, css hacks van hier tot in Tokio… aaargh.

Al die dingen staan er voor een reden, uiteraard, en ik ga niet zeggen dat het slecht is of zo, ‘t is gewoon anders dan ik het zou doen.

Met andere woorden: ik ben, echt waar serieus, géén duts als het op html en css aankomt, maar ik heb vandaag serieus mijn peer afgezien.

Brrr.

En morgen opnieuw.

Dubbel brrr.

En mijn Cola is op, zie ik net. Hulp! Snel naar de winkel!

links for 2007-10-30

dinsdag 30 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Grr

woensdag 31 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Dag twee van het html-en gaat in.

Ik ben kregelig, en redelijk kort van stof.

Men houde het zich voor gezegd.

/schrapt lange tirade tegen deze en gene omwille van dit en dat (die overigens niets met het werk of voormelde html te maken had)

Foto’s

woensdag 31 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ik ben vast van plan om in de volgende dagen weer foto’s te maken.  Het is ondertussen al meer dan een week geleden, op een paar incidentele foto’s na, en ik mis het echt.

Morgen op stap, denk ik.

En als het vanavond nog eens on-bewolkt geraakt, dan trek ik nog eens de maan. Gisteren geïmproviseerd gedaan, en het resultaat staat me eigenlijk wel aan:

20071031_maan

Niet slecht, zo zonder telescoop of niets, denk ik. Als de wolken nog eens wegtrekken, probeer ik het eens met een sterkere lens.

Borsato

woensdag 31 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik doe dan zo’n beetje schamper: haha, Marco Borsato, tjaha, zeer zeker, Borsato, ha ha.

Maar ‘t was daarnet Dromen zijn bedrog in Steve+Sky op televisie, en miljaaarrrr wat een ongelooflijk wereldnummer is dat toch.

Machtig, machtig, machtig. En ergens daar helemaal bovenaan in de categorie “beste oorworm ooit”, ook.

Avatar

woensdag 31 oktober 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Mhuhu. Toon mij uw avatar en ik zeg u wie u bent.

Bv_avatar

Grinnik.

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338