Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: oktober 2007 (pagina 1 van 9)

Avatar

Mhuhu. Toon mij uw avatar en ik zeg u wie u bent.

Bv_avatar

Grinnik.

Borsato

Ik doe dan zo’n beetje schamper: haha, Marco Borsato, tjaha, zeer zeker, Borsato, ha ha.

Maar ‘t was daarnet Dromen zijn bedrog in Steve+Sky op televisie, en miljaaarrrr wat een ongelooflijk wereldnummer is dat toch.

Machtig, machtig, machtig. En ergens daar helemaal bovenaan in de categorie “beste oorworm ooit”, ook.

Foto’s

Ik ben vast van plan om in de volgende dagen weer foto’s te maken.  Het is ondertussen al meer dan een week geleden, op een paar incidentele foto’s na, en ik mis het echt.

Morgen op stap, denk ik.

En als het vanavond nog eens on-bewolkt geraakt, dan trek ik nog eens de maan. Gisteren geïmproviseerd gedaan, en het resultaat staat me eigenlijk wel aan:

20071031_maan

Niet slecht, zo zonder telescoop of niets, denk ik. Als de wolken nog eens wegtrekken, probeer ik het eens met een sterkere lens.

Grr

Dag twee van het html-en gaat in.

Ik ben kregelig, en redelijk kort van stof.

Men houde het zich voor gezegd.

/schrapt lange tirade tegen deze en gene omwille van dit en dat (die overigens niets met het werk of voormelde html te maken had)

links for 2007-10-30

Oh man

Andermans ontwerp moeten omzetten in (x)html+css: niet zo’n fijn werk, soms.

In theorie is het natuurlijk zeer snel gezegd om iets dergelijks te maken:

Menu

Steek die menu-opties in een ul, doe een grafische bullet of frutsel met de achtergrond op de a, tralala. Afgeronde hoekjes en dat bol-ding rechtsboven dat door de eerste li moet: no problemo.

Ah, maar dan komt het: alles moet schalen. Niet alleen in de breede, maar ook in de hoogte. En alles is in em gespecificeerd, ook de kolombreedtes. En alle stijlen zitten zo verweven met elkaar als maar kan zijn: op zo’n momenten voelt men de cascading van cascading style sheets wel heel erg aan den lijve.

Want andermans (x)html en css overnemen, dat is óók niet zo’n fijn werk, soms.

Ik heb, zonder overdrijven, zo ongeveer drie kwart van een werkdag nodig gehad (gisterennamiddag en vanmorgen), om me een béétje terug te vinden in de code.

Want dan moet een a in een li in een ul in een p in een div in een li in een ul in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div bijvoorbeeld een stijl krijgen, zonder al te veel andere dingen te breken, terwijl er algemene stijlen gedefinieerd zijn voor “navigatie” en “kolommen” en “rijen”, en dan nog eens overrides voor paginatypes en aantal kolommen, allerlei “speciallekes”, css hacks van hier tot in Tokio… aaargh.

Al die dingen staan er voor een reden, uiteraard, en ik ga niet zeggen dat het slecht is of zo, ‘t is gewoon anders dan ik het zou doen.

Met andere woorden: ik ben, echt waar serieus, géén duts als het op html en css aankomt, maar ik heb vandaag serieus mijn peer afgezien.

Brrr.

En morgen opnieuw.

Dubbel brrr.

En mijn Cola is op, zie ik net. Hulp! Snel naar de winkel!

Auw

Nu ben ik al heel de avond mottig, en kan ik alsmaar moeilijker typen wegens stram, voel ik aan mijn rechterarm en staat die precies helemaal blauw, en vraag me ik al de hele tijd af wat er aan de hand zou kunnen zijn…

Ha. Flu shot vandaag op het werk.

Wel een vreemde bedoening hoor, voor de rest: we werden één voor één uit de general meeting geropen om naar de dokter te gaan. Blijkt dat het een vriendelijke man is, daar in het geheel niet van… maar, euh, zo als eerste beeld is een man die volledig in zwart leer gehuld is aan een tafel vol met inspuitdingen toch wel écht een vreemde ervaring.

Afijn: prik, hopla, geen erg, briefje gekregen, terug naar beneden, verder meeting.

Maar vanavond dus: auw.

(jawel, geropen is een correct gebruikte vorm van “roepen”)

Letters

Stukjes van een uitnodiging:

Els2

Letters zijn wijs. Ligaturen zeker.

Els1

Drie onderwerpen voor als de conversatie even stokt

Zeg, ik ben geen racist, maar wees nu eens heel eerlijk: al die buitenlanders, dat kàn toch gewoon niet meer?

Apothekers die homeopathische middelen of andere toverdokterij verkopen, zouden ze hun winkel moeten afpakken.

Ik vind die Pieter De Crem eigenlijk wel ne sympathieken.

Stem socialist

Ach, terwijl we bezig zijn…

Voor de vrouwtjes

Ah, Mr. Mr Cholmondeley-Warner. We hardly knew ye.

Lees verder

Paradigm shift

Zegt Manu:

@ alle Gmail-fans. Hoe ordenen jullie je mails ? Ik vind het best onhandig met die tags & zo.

Aha. Een mens van de oude stempel, me dunkt. Mens naar mijn hart hoor, en ik begrijp de reflex helemaal, dat elk stuk informatie zijn plaats moet kunnen vinden in een taxonomie: hopla vastgepind, als een negentiende-eeuwse kever in een museumkabinet.

Nee, ‘t is tegenwoordig helemaal anders: niets organiseren, gewoon ervoor zorgen dat het terug te vinden is. Alles in één grote zak, eventueel labels en sterren gebruiken om zeer voorlopig dingen te ordenen (“te lezen”, “te beantwoorden”, “dringend”), en voor de rest vertrouwen op de zoekfunctie.

Eventueel, als ik vermoed dat een mail niet genoeg relevante informatie bevat, voeg ik een aantal zoektermen toe door hem nog eens naar mezelf te forwarden met bijkomende trefwoorden.

Maar voor de rest: ik denk niet meer in folders, voor mijn mails.

Een dagje thuiswerk

Morgen ben ik slicer van dienst, in de typologie van Netlashen-Bart. Slicer, pfuh.

HTML-aap, ja. Die term doet al een jaar of tien dienst, en ik heb er nog geen klachten over gehoord. Morgen wordt het een dag van grote schermen, van Firebug en Notepad++, van Opera en Firefox en IE en Safari. Van VMware en Ubuntu en brol.

Maar vooral: van heel veel css en heel veel xhtml. Soms (vaak) kan ik daar naar uitkijken, naar zo’n html-aap-werk, maar nu niet echt. ‘t Is echt wel roeren in andermans kookpot, naar nog andermans recept.

Niet mijn pakkie-an, zeg maar. Aan de andere kant: ‘t kan niet alle dagen wijs zijn, natuurlijk, dan zouden we het onderscheid niet meer weten.

Hecate

Suikerziekte. Vanavond.

Hecate

Vijftien jaar. She had a good innings.

Del.icio.us op 29 October 2007

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑