Cryptozoölogie

Ha! Gelezen in de comments albij alhier over de waaslandwolf. Ik hoop dat die mensen alhier een béétje decent zijn en geen klopjachten gaan organiseren of zo. (Van tien negen is het één of andere smerige stinkende hond, zegt dat ‘k ik het gezegd heb: ik gok op een model-Samson dat in geen jaren meer gewassen is en nu dreadlockgewijs de geburen teistert.)

Maar. Maar! Zou het niet ongelooflijk wijs zijn als het echt een Aardige Beeste zou zijn? Akkoord, een béétje realisme, maar toch. Stel dat het in Australië zou zijn, en dat ze een Tasmaanse tijger terug zouden vinden: niet onmogelijk, toch?

Wolf01

Ongelooflijk pakken, vind ik dat trouwens: deze foto’s zijn er van de aller-allerlaatste van zijn soort die men echt zeker gezien heeft, en die in 1936 in gevangenschap overleed.

Ziet er uit als een soort hond of wolf of tijger, maar als hij zijn mond openspert, zie je meteen dat het een heel verschillend beest is:

Wolf02

En, nog spookier, er zijn filmpjes van. En dan ziet men zo’n beest op zijn “hurken” zitten, en beseft men dat het dichter bij een kangoeroe staat dan bij een hond:

En dan zijn er video’s als deze, en dan breekt mijn hart:

The last Thylacine, later referred to as Benjamin (although its sex has never been confirmed) was captured in 1933 and sent to the Hobart Zoo where it lived for three years. It died on 7 September 1936. It is believed to have died as the result of neglect — locked out of its sheltered sleeping quarters, it was exposed to a rare occurrence of extreme Tasmanian weather: baking heat in the day and freezing temperatures at night. The last known motion picture footage taken of a living thylacine, 62 seconds of black-and-white footage of Benjamin pacing backwards and forwards in its enclosure, was taken in 1933. [wikipedia]

Ach. Een mens kan maar dromen. En hopen dat er in het Waasland echt een Aardige Beeste zit.

7 reacties op “Cryptozoölogie”

  1. Als ik het mij goed herinner zit er zelfs zo’n tasmaanse tijger in Gent. Meerbepaald in het Museum voor Dierkunde in de Ledeganckstraat, en wel in opgezette toestand. Als je ‘t schoon vraagt mag je ongetwijfeld eens gaan kijken.

  2. In 1999 ontstond er een idee om van een embryo dat sinds 1866 in alcohol geconserveerd was te klonen. Het DNA bleek echter niet van goede kwaliteit te zijn en zo gedegenereerd dat het zelfs ongeschikt is om in een DNA-databank op te slaan. Hoewel het plan nu van tafel is hoopt de wetenschapper Archer zijn plan in de toekomst toch uit te kunnen brengen.

    Tha!

  3. toen ik nog voor de krant in Zeeland werkte, heb ik dagenlang achter de “waaslandwolf” lopen zoeken, mensen geinterviewd en gefotografeerd die het beest gezien zouden hebben. Zelfs de kadavers van de schapen heb ik gefotografeerd, en veel “deskundigen” waren er van overtuigd dat het gewoon een verwilderde schapershond was. Wel spannende dagen.

  4. Er zit er een opgezette in het museum van Tasmanië in Hobart. Toen ik er was zei een gids zelfs dat het beest af en toe door mensen nog werd gespot, maar dat vandaag de dag nog altijd bewijzen ontbreken dat het dier “terug” zou zijn…

    Eigenlijk wel dom dat ze in het verleden premies gaven aan mensen die de “lastige” Tasmaanse Tijger doodden…

    O ja, het beest is misschien redelijk dicht bij de hond en zo maar het is een marsupial en heeft er eigenlijk niks mee te maken. Zo is er ook de Echidnia in Australië. Is voor alles een egel, maar heeft er eigenlijk historisch niks mee te maken 🙂

    Een ander Tasmaans dier, de Tasmaanse Duivel is langzaamaan ook aan het uitsterven, ze hebben een soort van kanker dat ze elkaar kunnen doorgeven, waardoor hun kaken zwellen en ze na verloop van tijd niet meer kunnen eten en dus verhongeren en sterven.

    Ge komt daar in Tasmanië wel wat tegen aan marsupials als ge daar efkes door een bos loopt. Zeker is doen als je er ooit naartoe zou gaan…

Reacties zijn gesloten.