Muggenzifters aller landen

Er staat op dit eigenste ogenblik een reclame van Selor aan de rechterkant van mijn weblog. Die laat een stukje html afrollen:

Selorad 

Zucht. Zucht, zucht, zucht.

Ik kan er allemaal inkomen dat het niet zo nauw steekt in de achtergrond van een flashfile die niemand eigenlijk echt zal lezen, maar toch. Jongens, jongens.

<html xmlns=http://www.w3.org/1999/xhtml>

XHTML, you don’t say. En als we nu eens zouden zoiets proberen?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="nl" xml:lang="nl">

Goed bezig. Verder:

<head>
   <title>Hello World</title>
</head>

OK, geen problemen mee. Maar zouden we dat <script> van wat verder niet in de <head> zetten?

<body bgcolor=ffffff>

Ah. bgcolor in 2007, how very refreshing. Tegenwoordig wordt dat toch beter in css gedaan, nee? En zouden we geen #ffffff zetten? En terwijl we toch bezig zijn, nu we doen alsof we xhtml zijn, een paar aanhalingstekens errond?

werken als iter bij de overheid

Tiens, zou daar geen dingetje rond moeten gezet worden? Zo’n <p> of zo, pakweg? En daarnaast, ook, “werken als iter”? ITer, misschien?

<script>

Allez ju. Tegenwoordig moet daar ook geen type="text/javascript" meer bij, blijkbaar.

  function vernieuwing() {
     if (ik wil een goede job) {
       contacteer_selor();
     }
  }

Let’s just not go there, aight? “if(ik wil een goede job)”, begod.

     // deze functie laat selor u helpen
  function contacteer_selor() {
     teamwerk = true;
     plezier = true;
     goede_voorwaarden = true;
     extras = true;
     ervaring_opdoen = true;
     doorgroeien = true;
  }

Ooh, check it out: commentaar. 😀

/script></body>
/html>

Mleh.

…maar behalve dat: toch wel jammer dat ze bij de overheid zo strenge diploma-vereisten hebben. Anders had ik er al jaren geleden gewerkt.

Mensen mét diploma: één adres.

16 reacties op “Muggenzifters aller landen”

  1. Ja goede opmerkingen Michel 🙂 Mijn html / xhtml kennis gaat niet zo diep als de jouwe, maar toch diep genoeg om enkele van die errors er ook uit te halen 🙂 spijtig dat ze hun daar laten vangen want het was wel origineel eh.
    En over Selor, ja ik vind dat ook serieus spijtig en tegelijkertijd DOM van hen om mensen zonder diploma te weigeren voor bepaalde jobs. Zeker in de IT sector is de waarde van een diploma twijfelachtig…

  2. En ze willen nog serieus genomen worden ook, door de IT-er? Of doelen ze meer op iets van “wij kunnen er geen bal van, kom help ons”.

    Ook wel grappig dat de functie vernieuwing niet aangeroepen wordt, dan heb je ook niet veel aan dat stukje JavaScript.

  3. Unexpected, ik doelde wel op ‘geen Selorexamen, de examens uitgeschreven door de overheid waar Michel op doelt”. Bij een contractuele job kan je altijd een CV indienen zonder daarom het vereiste diploma in bezit te hebben.
    Bij de statutaire jobs is er een basisexamen dat naar verluidt geen makkie zou zijn. Maar ik ken al veel mensen met een contractuele functie in de overheid die niet voldeden aan de initieel gestelde diplomavereisten.

  4. @Eve: vergeet het, echt waar serieus. Tenzij er sinds een paar jaar enorm veel veranderd is: voor een degelijke (vaste) job bij de overheid en in de IT, heb je een totaal niet-relevant diploma nodig.

    Iemand die al tien jaar ervaring heeft en goed is in wat hij doet, maar alleen een diploma humaniora heeft, geraakt er niét binnen.

  5. Ik sta Michel hierin bij, hoor zelfs die verhalen van mensen die er werken! Bij IT afdelingen van de overheid bedoel ik dan, niet bij de Selor eh.

    In IT is een diploma in mijn ogen niet van grote waarde, wel wat je kan en waar je ervaring mee hebt. Maar bij onze overheid is dat licht nog niet beginnen schijnen, dus ja… laat ze dan maar verder knoeien zeker 😉 ?

  6. Ja, en dan moeten ze dus natuurlijk naar externe bedrijven en consultants grijpen. Mij niet gelaten, want ik bén tegenwoordig consultant bij zo’n extern bedrijf en ik verdien er mijn geld mee.

    Maar het steekt toch: er zijn zó enorm veel interessante dingen te doen in die sector, die gemotiveerde en goed ondersteunde IT-ambtenaren goed zouden kunnen doen.

    Het zou nochtans zo eenvoudig zijn om het probleem op te lossen: voeg gewoon “…of gelijkgesteld door ervaring” aan de vereisten toe. Maar neen.

  7. Natuurlijk is het surtout belachelijk dat in die specifieke sector de ‘gelijkgesteld door ervaring er niet bijstaat’. En ik erken wel dat de mensen die ik ken die een contractuele job bemachtigd hebben bij de overheid dit wel met ‘afwijkende diploma’s’ hebben verkregen en niet ‘zonder dipoma”. Maar als werkgever zou ik wel vragen hebben bij het feit dat iemand enkel middelbaar heeft gedaan, TENZIJ dit komt omdat zij of hij meteen is beginnen werken daarna.

  8. Ik denk dat we dan gaan moeten akkoord gaan dat we niet akkoord gaan Els 🙂 Ik zie het elke dag in mijn sector en gasten MET een diploma zijn niet altijd een meerwaarde hoor. Integendeel, soms is het omgekeerde zelfs waar. Waarmee ik ook niet bedoel dat mensen zonder diploma per definitie super zijn eh.

    Het is gewoon te bekijken per persoon. Misschien heeft die persoon wel een paar dingen geprobeerd in hogere studies maar is er niks uit de bus gekomen? En dat kan verscheidene redenen hebben…

  9. Iemand liet mij je hippe blog zien en meerbepaald deze mooie post. Ze vroegen mij om een html te verzinnen met referenties naar het bedrijf. De boodschap is dus belangrijker dan de juiste syntax.

    Maar goed: even recapituleren… Jij, lead-analyst van 30k banners op debiele webpagina’s, hebt jouw IT talenten aangewend en je strakke tijdschema even opzij gezet om deze banner te analyseren gedurende een tijd die waarschijnlijk langer duurde dan het daadwerkelijk maken van de banner én om vervolgens het resultaat op je superbekende IT blog te posten waar heel de wereld jouw onderzoek kan bewonderen.

    Prachtig.

    Ik ben blij dat jij er bent, de banner-wereld is weer een veiligere plaats dankzij jouw interventie.

    Arguing over the internet is like winning the paralympics. Even if you win, you’re still retarded.

  10. Hi! Ik ben communicatieverantwoordelijke bij Selor. Of de code nu juist of fout was, zal ik maar in het midden laten… 🙂 Maar ik vind het natuurlijk super dat jullie erover schrijven.
    Wat jullie over diploma’s zeggen is terecht. In feite hoef je niet altijd een ‘it-diploma’ te hebben om de job te kunnen uitoefenen, maar wij zijn met handen en voeten gebonden aan een reglementering die bepaalt dat je over een diploma moet beschikken om in een bepaald niveau aangeworven te worden.
    Inderdaad soms wat tegenstrijdig met onze nadruk die we leggen op competenties. Waar we kunnen houden we de diplomavoorwaarden dus zo ruim mogelijk. En in onze aanbevelingen naar ‘het beleid’ vragen we ook om af te stappen van het diploma als unieke toegangsticketje. Wie weet … als we ooit aan een nieuwe regering raken …
    Intussen moeten we zo verder.

    Maar zoals Michel Vuijlsteke zei, er zijn inderdaad een massa interessante dingen in de overheidssector te doen als It’er. Vaak grote projecten zoals e-id, etc Kijk gewoon eens op http://www.selor.be, je vindt er een filmpje en een webinar.

  11. @ Tom: als jouw reactie serieus was, dan vind ik je eerlijk gezegd ongelofelijk kinderachtig… grow up zou ik dan zeggen.

    @ Cindy: ik had wel zo een vermoeden dat de mensen bij Selor zelf niet persé die dwaze regels in voegen willen houden, want ze leveren waarschijnlijk meer problemen op dan ze goed doen… als jullie al doorhebben dat er geen waarde aan gehecht moet worden en een diploma (vaak zelfs niet eens IT related) geen ticket mag zijn, maar wel ervaring en kennis en ervaring, dan kunnen we alleen maar hopen dat de mensen die de regels maken ooit het licht gaan zien 😉

Reacties zijn gesloten.