Archief voor november 2007

 

Halloween

donderdag 1 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

En, is het bij u een beetje geweest, Halloween dit jaar? Bij ons niet, helaas.

Wij waren naar de Colruyt om heelder dozen spekken gereden, ik had mijn meest verschoten peignoir aangetrokken en nieuwe batterijen in mijn halve meter grote cenobite-van-Hellraiser gestoken, maar helaas: geen kindjes aan de deur gehad.

Onze oudste waren wel aangezet, op (begeleide) strooptocht door de gebuurte:

Trick or treat!

…maar ‘t was praktisch noppes.

Vorig jaar was de traditie nochtans zeer goed ingezet: met heelder troepen kinderen van huis tot huis, zelfs in de regen, en met zakken en zakken vuiligheid terug naar huis.

Jaja, ik weet het wel: ‘t is allemaal commerciële troep, en Amerikaanse toestanden, en cultuurimperialisme en watnog… wel: al wat ik kan zeggen, is dat ik al heel mijn leven jaloers was op die kinderen die er in E.T. en in al die goedkope griezelfilms op uit trokken. En dat ik dat daar geheel naast kweetniehoeschoon vond, zo’n hele buurt vol sluipende en zingende en verklede kindjes, aanbellen bij de buren en liedjes zingen, qua buurtgevoel.

Vroeger was er driekoningen (echt verkleed, met een echte ster, met drie, mét liedje, op de juiste dag), maar dat heb ik zó weten verwateren (half verkleed of niet, geen ster, met twee of met zes, “hallo ‘t is voor drie koningen” in plaats van een liedje, weken op voorhand en dagen erna) dat het een opluchting was om nog eens zo’n duidelijk evenement in de plaats te krijgen. Eén avond, verkleed, en vragen om spekken: helder.

Maar dus mislukt dit jaar, toch in onze buurt.

Doodjammer, vind ik dat. Er is bij ons één troepje kinderen langsgeweest, maar op dat ogenblik hadden we nog geen spekken in huis.

Ze zijn niet meer teruggekomen. En ik was nochtans op mijn griezeligst, vanavond.

Actiepunt voor de wijkvergadering, voor volgend jaar, me dunkt.

Molasses

donderdag 1 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Plots, zonder aanwijsbare reden, was mijn goede oude vertrouwde altijd degelijk werkende XAMPP zo traag als iets. Time-outs op php, mysql die niet meer mee wilde werken, kak, quoi.

Misschien dat ik iets verkeerd gedaan heb, I dunno.

Ik heb het er helemaal afgesmeten en opnieuw gedownload. Ik hoop dat het in orde komt, verdorie. Morgen dan wel.

Grote kuis

donderdag 1 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Opkuis gehouden op bureaublad en harde schijven.

Opgeruimd staat netjes

Doet deugd.

Del.icio.us op 1 November 2007

donderdag 1 november 2007 in Links. Permanente link | 6 reacties

Waalse ratten

vrijdag 2 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 17 reacties

Er zijn ik-weet-niet-hoeveel metro-, bus– en tramstations in Brussel. De naam van een groot deel daarvan moet voor de intellectueel minder behepten naar het Frans vertaald worden.

Dat zint ze natuurlijk niet, die geniepige gluiperds van anderstalige kolonisten-van-onze-Vlaamse-hoofdstad. En dus nemen ze wraak op hun eigen kleine manier: raad eens welke halte als enige verkeerd vertaald staat op de kaartjes?

Flancdre

Ach, kleine, kleine mensen zijn het.

Een dagje museum

vrijdag 2 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik zou vandaag de hele dag werken, maar wegens omstandigheden zijn mijn werkuren verschoven naar andere momenten. En was er dus vannamiddag tijd om even over en weer naar het museum te gaan.

Met Jan en Anna, en met Zelie en Louis die we in Aalst zijn gaan halen waar ze gisteren gaan slapen waren bij een vriendje, en met nóg een ander vriendje:

Zelie, Lucas, Louis en Jan onder een iguanodon

De iguanodons zijn indrukwekkender dan ooit:

Iguanodons

…en voor de rest zijn de grote klassiekers terug, hoera!

Dinosaurus

Triceratops

Diplodocus

Stegosaurus

Pterosaurus

Maiasaurus

We hebben de dinosaurussen bekeken, en dan zijn we nog even naar de walvissen geweest, en de nieuwe pooldinges.

Walvis

Blauwe vinvis

Leve het museum voor natuurwetenschappen. Hoera!

Meer foto’s alhier.

Ruis

vrijdag 2 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Aan 3200 ISO in een donker restaurant:

Elias

‘t Zal wel dat er ruis op zit. Maar stoort dat nu écht zo erg?

Ja! Nee!

zaterdag 3 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

It never fails. Anna, anderhalf jaar, bij mij op de schoot.

Ik: Ja!
Anna: Nee!
Ik: Ja!
Anna: Nee!
Ik: Ja!
Anna: Nee!
Ik: Ja!
Anna: Nee!
Ik: Nee!
Anna: Nee!
Ik: Nee!
Anna: Nee!
Ik: Nee!
Anna: Ja!
Ik: Nee!
Anna: Ja!
Ik: Nee!
Anna: Ja!
Ik: Nee!
Anna: Ja!
Ik: Ja!
Anna: Ja!
Ik: Ja!
Anna: Nee!
Ik: Ja!
Anna: Ja!

repeat ad infinitum

En wijs dat dat is!

Lokken en wegjagen

zaterdag 3 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 29 reacties

Pieter schreef tien manieren om bezoek te krijgen en te houden op uw weblog, Dirk lijst redelijk tongue in cheek hoe jaag ik mijn blogbezoekers weg op.

Ik ben het met allebei eens. Het lijstje van Pieter, daar is verder niets aan toe te voegen. Dat van Dirk daarentegen…

Ad 2. Vergeet te focussen. Het is een gouden regel in verdien-geld-met-uw-blogland: schrijf gefocused. Richt evenveel blogs op als je doelpublieken hebt. Maak er één over kinderen, één over fotografie, één over wat je op televisie zag. Op die manier krijg je niet alleen een homogenere inhoud, maar ook een duidelijker publiek, en (mooi meegenomen) een duidelijk adverteerdersprofiel.

Niets is zo vervelend voor mensen die alleen maar in politiek geïnteresseerd zijn, om plots een fotoreportage van uw dagje Center Parks te zien, of omgekeerd.

Voor de duidelijkheid: ik lap die regel, ahem, redelijk aan mijn laars.

Ad 4. Blog in twee talen. Dirk blogt in twee talen, en dat stoort me geenszins. Michael schrijft en français, in ‘t Nederlands en in English, en dat stoort me evenmin. Wat me wél stoort, daarentegen, is als men in het potjes-Engels schrijft. Daar kunnen goede redenen voor zijn—veel vrienden in het buitenland, zélf in het buitenland, whatever, maar het werkt zwaar op mijn systeeem. Zoek uw eigen voorbeelden bij elkaar.

Ad 7. Wijd uit. “Schrijf nooit een blogpost in 5 regels als je het ook in 50 regels kan doen,” schreef Dirk. In het algemeen: op school heb ik geleerd hoe een betoog moet opgebouwd worden — ah, het exordium met een welgeplaatste captatio, de narratio, het goed opgebouwd argument met alle nodige punten en bewijzen, een eerste resem critici afstoppen met een degelijke confutatio, en besluiten met een donder-peroratie.

Een tekst zou moeten beredeneerd zijn. Outline, uitvlezen, schrijven, laten bezinken. Een dag later naar terugkeren, herwerken, (zeer veel) schrappen, misschien zelfs gewoon opnieuw beginnen. En dan een tekst afleveren waar men trots op kan zijn, en achter kan staan.

Een weblog is daar, in sommigens perceptie, blijkbaar de antithesis van: vlugschriften, hap snap klaar, publish, hopla we zijn er van af. Niet noodzakelijk, vind ik. En in veel gevallen: best niet, zelfs.

Mij lukt het vooralsnog niet, om na te denken voor ik de publish-knop duw, maar ik ben vast van plan dat later als ik groot ben wél te gaan doen.

Ad 10. Kies je momenten slecht. Haja, inderdaad. Ik laat nooit iets staan om later te publiceren. Dat zou wellicht beter zijn, voor het publiek en voor Google en zo.

Sod it, mijn gedacht. :)

Rosco ringtone

zaterdag 3 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Zo. Voor al uw ringtone-noden, één adres:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bij wijze van ontbreken van filmpjes (het was echt te donker voor de GSM, helaas):

Zelfcontrole

zondag 4 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik stond in de Fnac, gisteren. Sandra had er mij op uitgestuurd om een nieuwe GSM te kopen — zo goedkoop mogelijk, zo lang mogelijk houdende batterij.

‘t Is een El Cheapo Samsung geworden, zo’n clamshell-model, dan zal het scherm ook niet *ahem* in barsten trekken zoals bij de vorige.

De GSM is niet in de Fnac gekocht wegens daar duurder dan elder, maar ondertussen stond ik er wel een hele tijd, in de Fnac. Met een opdracht van mijn schatbewaarder om geld op te doen, tot honderd euro of zo.

Wou dat zeggen dat als ik er in slaagde om een GSM voor minder dan dat te kopen, dat ik dan andere dingen mocht kopen tot het bedrag van honderd euro of zo?

Ik had mijn eigen GSM niet bij, en dus kon ik niet nakijken op de internetten hoe goed of slecht de dingen die ik in eerste instantie niet oninteressant vond eigenlijk waren, en dus heb ik niets gekocht. Heb ik me beperkt tot het opschrijven van wat mijn aandacht trok:

Niet gekocht

Voor de slechte verstaander: ik had het geld dus op zak hé, en ik had een machtiging om geld uit te geven hé. En ik heb dat dus niét gedaan!

(die gepixelde onderste regels op het kaartje, overigens: een nieuwjaarscadeau, af te checken of iemand anders in de familie het al gekocht heeft en zo nee: ha! one down, x to go)

Thuisgekomen heb ik meteen de computer op de internetten gericht, en gekeken welk van de opgeschreven dingen min of meer de moeite waren, volgens de vakpers.

Settlers en Two Worlds vindt men blijkbaar maar mwof, maar World in Conflict vindt men daarentegen zeer goed, en The Witcher van hetzelfde.

Ik dénk dat ik dan alsnog maar eens naar de winkel trek, één dezer.

Del.icio.us op 4 November 2007

zondag 4 november 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Wymmyns in gamez

zondag 4 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Wat leest mijn oog?

Heeft er eigenlijk al iemand eens een gerenderde vrouw gezien die knap of zelfs sexy is?

Het gaat niet over van die hyper-mega-renders, maar wel over vrouwen in spelkes. Spelletches. En dat die volgens Tom dus altijd lelijk zouden zijn.

Ar-hem.

Alyx-Kleiner2

I rest my case.

Dierenmishandeling

maandag 5 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Ik ben content dat er geen pony’s meer op de foor mogen staan.

Maar ik geef ook meteen toe: ik heb er vroeger denk ik één keer op gezten, en een paar jaar geleden hebben we ook één keer toegegeven en er onze kinderen op laten klimmen. Sindsdien nooit meer, omdat we het vies vinden.

Die arme paarden en pony’s, die hele dagen in een cirkel moeten lopen, met doffe ogen, lastige kinderen op hun rug, en het geschel van de kermis: eikes.

In de gazet, ergens midden oktober:

Zelie

De foto, tja, ik weet het, Zelie staat er echt slecht op. Maar ze ziet er zo gelukkig uit. Kinderen zien dat niet, dat die beesten eigenlijk niet op hun plaats zijn. Tenzij ze op de miserie gewezen worden, denk ik.

Ik zou dan ook een veel meer schrijnende foto genomen hebben. Iets dat de tristesse probeert te verwoorden. Ik doe niet zo vaak van “foto om de foto om de boodschap”, maar bij deze was het echt wel de bedoeling:

Een paard

Let op de hond, en de mevrouw, aha! En dat ik op gevaar voor eigen leven ver-schrik-ke-lijk dicht bij dat psychotisch monster van een paard moest komen! Een mens doet alles voor de kunst.

Del.icio.us op 5 November 2007

maandag 5 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Zoef!

maandag 5 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Hopla, nog een dag voorbij.

Ik heb niet lang genoeg, maar wel uitstekend goed geslapen.

Ik heb een nieuwe computer op De Post, met twee keer zoveel resolutie op het scherm en een nieuwe versie van Windows erop.

Er was vanmiddag een business lunch.

Morgen is er een belangrijke vergadering.

Er was wat commotie per mail.

Ik heb uitstekend geslapen in de trein. Echt waar uitstekend.

Anna heeft heel haar gezicht (en haar, en handen, en kleren, en de tafel) onder de yoghurt gesmeierd, vanavond.

En we hopen dat Jan niet ziek is.

Hopla, nog een dag voorbij.

Ik ging nog dingen doen, maar er is geen tijd meer. Tja. Morgen is nog een dag.

Rétro-lasers!

dinsdag 6 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Via eMich via Luc. Excellent.

Del.icio.us op 6 November 2007

dinsdag 6 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

B-H-V en de Griekse Beginselen

dinsdag 6 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Ik zag daarnet een soundbytetje (videobytetje?) op de televisie: de één of andere wiet, ik vermoed van de één of andere extreem-Vlaamse partij, hield een zelfgemaakte Druivelaar op, met in het groot B-H-V erop.

Tegenwoordig zijn praktisch alle Vlaamse partijen extreem-Vlaams, ik weet niet wie het was, en het was in een overzichtje van Ter Zake, ik weet niet wanneer het was. Ik vermoed tijdens de kamercommissie die zich bezig houdt met de institutionele dinges.

Ik hoorde de man in een flits zeggen “ik hoop alleen, meneer de voorzitter, dat het dan geen Griekse kalender wordt”.

Ah-ha!

Ha HA!

Is er een mooiere illustratie van Belg zijn? Krakkemikkelig Nederlands, met een knoert van een contaminatie erin?

Les calendes grècques is natuurlijk niet het zelfde als le calendrier grec, domme jongen-wie-u-ook-was. Ad kalendas graecas verwijzen, dat is naar nooit verwijzen, wegens alsdat er geen kalendae waren in de Griekse kalender.

Maar kijk: “Communautaire is verwezen naar Griekse kalender” bloklettert Belga in Het Laatste Nieuws en De Standaard. Ze weten er zelf het fijne niet van, blijkbaar:

[Frank] Vandenbroucke verklaarde droog dat het communautaire luik toch naar “de Griekse agenda is verwezen”, doelend op de afspraak tussen de oranje-blauwe onderhandelaars om de heikele communautaire kwesties pas op het einde van de onderhandelingen te behandelen.

 De Griekse agenda, de Griekse kalender. Of vergis ik me hé-le-maal en is die zegswijze écht in het Nederlands gangbaar?

Top 10 dead celebrities I’d like to meet

dinsdag 6 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Vraagt Manu: welke dode beroemdheden zou ik graag ontmoeten?

Jammer dat het om dode beroemdheden moet gaan, want anders had ik het wel geweten: dan zou ik beginnen met mijn grootouders, alle vier, als ze veertig waren.

Ik ben ook verschrikkelijk in gedwongen ontmoetingen, dus mocht het al gebeuren, dan nog zou het allemaal ambetantig zijn, maar alla. Dode beroemdheden die ik zou willen ontmoeten. In willekeurige volgorde.

 1. Buster Keaton in 1928, net voor hij bij MGM tekende. Wie weet wat voor ongelooflijkheden hij nog had gedaan als hij niet bij die studio zat. En als hij niet aan de drank was geraakt. Ik heb een zwak voor genieën met een hoek af.
 2. Augustus ergens in pakweg 15 voor Christus. En dan zou ik hem orakelgewijs willen voorleggen wat er allemaal zou gebeuren.
 3. Elvis Presley in 1970. Om gewoon mee uit te hangen. Voor televisie liggen, en babbelen. En naar muziek luisteren. En hem toch van de pillen te krijgen.
 4. Nikola Tesla. Genie met een hoek af, met één been in de negentiende eeuw en één been in de eenentwintigste. Machtig, lijkt me dat.
 5. Sigmund Freud. Zo zot als een achterdeur, maar ik zou er enorm graag mee spreken. Hem vragen of hij dat nu echt allemaal méénde.
 6. Adolf Hitler. De gedachte dat hij samen met Wittgenstein op school gezeten heeft, en van al wat had kunnen zijn, daar lig ik soms van wakker. Ik ga er van uit dat die mens op een bepaald moment, pakweg, I dunno, in 1917, nog altijd rationeel was, en dat er mee te babbelen was.
 7. Paul Erdos. Maar dan wel alleen als ik met hem zou kunenn meespreken en dus ook een wiskundig genie zou zijn. 
 8. Richard Feynman. Ik zou dan ook wel zeer slim willen zijn en over alles met hem kunnen meespreken. Of eigenlijk, misschien niet. Dan zou ik
 9. Joshua Norton in september 1859. Om overduidelijke redenen.
 10. Charles Darwin, natuurlijk. Mijn idool. Géén hoek af, denk ik zo, en misschien wel de overleden beroemdheid die ik het meest bewonder van al.

En u?

B-H-V dot BE

dinsdag 6 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Proficiat!

Bhv

Dezelfde snaak heeft bruxelles-hal-vilvorde.be ingepikt,

b-h-v.be was zonet nog beschikbaar.

Nain jaune

woensdag 7 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Oh help. Ik kreeg het even moeilijk: bij Koen stond een paragraaf en een foto over Nain Jaune.

Mijn broer en ik speelden dat altijd met mijn grootvader. Met dit exacte bord, denk ik bijna zeker, dat ook bij Koen ter illustratie stond:

S_nainjaune2436-1Prod2_30

Griezelig.

Nummer twee

woensdag 7 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Nou nou.

Nummer twee

Tijd dat meer mensen uit België zich daar aanmelden. Nu het land nog bestaat.

links for 2007-11-07

woensdag 7 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Compliment, en B-H-V en al

woensdag 7 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Ha, ik was vandaag helemaal content van contentement. ‘t Was een collega die vroeg wat dat nu eigenlijk allemaal was, die zooi rond Brussel-Halle-Vilvoorde.

Ik heb op een drafje het Belgische staatsbestel uitgelegd: het territorialiteitsbeginsel, waarom er gemeenschappen en gewesten zijn en wat ze precies doen, de constructies rond het Brussels Hoofdstedelijk gewest, hoe de provincies en de kieskringen in het geheel passen, en waarom het precies een probleem is dat Brussel-Halle-Vilvoorde anders is dan de andere kieskringen.

En wat de mogelijke oplossingen zijn. En waarom we niet zomaar opnieuw kunnen stemmen, en hoe dat nu eigenlijk werkt, zo’n grondwetsherziening. En hoe het nu concreet verder moet, en waarom de alarmbelprocedure in tijden van Lopende Zaken een probleem is.

En welke meerderheden er allemaal zijn en waarom het zo fantastisch goed is dat de meerderheid niet altijd gelijk heeft, en hoe België een lichtend voorbeeld is voor pakweg Israël en Palestina.

Allemaal met kaartjes en kleurtjes en taartdiagrammen op het whiteboard.

Na afloop zei de collega in kwestie dat ze eindelijk begreep waar het allemaal over ging. En dat ik eigenlijk leraar had moeten worden, en dat mocht ik haar leraar geschiedenis geweest zijn, ze geschiedenis zowaar boeiend zou gevonden hebben.

Mijn dag —wat zég ik? mijn week— is goed.

Oh, en voor wat de affaire van de eeuw betreft: et ceterum censeo dat het allemaal zo geen vaart zal lopen, en dat we er wel uit geraken. Zoals we altijd doen.

Ik had bijna geschreven “binnen een paar maand kunnen we er om lachen”, maar dat zou natuurlijk schromelijk verkeerd zijn: we kunnen er nu al om lachen.

Nederlanders toch

woensdag 7 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Zo grappig, die gepikeerdheid van Nederlanders, als ze te horen krijgen dat “hun” Nederlands wel eens niet “het” Nederlands zou kunnen zijn, maar slechts “een” Nederlands. [via Bruno]

Zie ze wriemelen als er gesuggereerd wordt om naast [Belg.] en [Belg., inf.] voor woorden als “goesting” en “stofvod” en “appelsien” ook [Ned.] en [Ned., inf.] voor woorden als “poepen” (in de betekenis van lichamelijke afvalstoffen uitscheiden via de anus) en “doei” en “pleuriszooi” en “tosti” te zetten in Van Dale:

Mag ik er nog even op wijzen, dat Van Dale een Nederlands woordenboek is? Wat let de Vlamingen om hun eigen woordenboek te schrijven, of Verschueren in die zin te pimpen?

Te pimpen, uh huh.

En ook: zo grappig, de gepikeerdheid van dat soort Vlamingen dat nijdig op op het te vele Frans in de taal die wij alhier spreken:

Veel Franse woorden in een Vlaams spellingjasje, zeker niet iets waarmee Nederlanders Van Dale zouden willen vervuilen […] vervlaamste woorden van vreemde (lees Romaanse) oorsprong (zoals “goesting”)

Uh, yeah right. Put that in your suderans and drink it.

Ach ja. Ook om dàt soort achterhoedegevechten zullen we binnen een generatie of twee hartelijk kunnen lachen.

Alarmbeltoneel

woensdag 7 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Yves Desmet:

Zeg nu nog dat Yves Leterme geen visie op lange termijn heeft. Een cynische visie, machiavellistisch, gedreven door partijbelang en niet door het belang van het land, maar wel een visie op termijn.

Kort: ‘t was allemaal toneel, die stemming en zo.

Plausibel.

update alhoewel: CD&V protesteerde vanmorgen toch nogal… ah, interesting times.

Intype

woensdag 7 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

I think I’m falling in love. Nuja, ik overdrijf. Maar alla. Ik las vanmiddag op het internet zo’n afgrijselijke Macintosh-versus-PC-discussie op het weblog van de makers van TextMate. Naar aanleiding daarvan heb ik nog eens Intype gedownload en bekeken.

Ik had het al een paar maand geleden gedownload en bekeken, maar toen toch nog te licht bevonden: het was écht wel bare bones, en in de verste verte geen concurrentie voor Notepad++, de editor die ik elke dag heel de dag gebruik.

Tegenwoordig gaat het serieus de goede richting uit.

Het werkt met allerlei verschillende talen en in allerlei uitzichten — hier heb ik xhtml aangezet en gekozen voor een donker uitzicht, en tekst in een gecentreerde kolom. Bijzonder rustgevend om teksten te schrijven zonder enige afleiding, en niet alleen html-code dus maar ook verhaaltjes en scripts en zo.

En er zitten nu al een aantal van de handigheidjes van TextMate in–snippets bijvoorbeeld, zoals:

 • em[tab] voegt <em>|</em> in (die “|” is de plaats van de de cursor: tussen de <em> en de </em>)
 • doctype[tab] en je krijgt een lijst van doctypes
 • style[tab] en er wordt een style-declaratie ingevoegd, met media=type geselecteerd (en dus is het één [delete] om dat weg te krijgen); nog eens [tab] en het type zelf wordt geselecteerd (en kun je het dus meteen vervangen); nog eens [tab] en  id=test is geselecteerd; nóg eens [tab] en test is geselecteerd; nog eens [tab] en je staat in een geïndenteerd stuk vóór </style>
 • ul[tab] doet <ul>|</ul>; daarna li[tab] doet <li>|</li>, en dan [tab][tab] voegt telkens een <li>|</li> in

Proper, proper, proper. Het doet al allerlei schone dingen met regexen ook, en het is allemaal behoorlijk snappy. En vooral: gebouwd voor expansie. In het oog houden, denk ik. Want het wordt helemaal scriptable en alles. Ha!

Viral Véronique

woensdag 7 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Aangevallen met een kussen, Véronique De Cock, jaja.

‘t Is dan meestal maar wachten op de ontknoping… Zita, dus.

 Allez ju, viral geslaagd. Next up; Steven Feys. En dat het een beetje vooruit mag gaan, want het steekt tegen.

Headers, nieuw

donderdag 8 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ik was er een aantal zeer beu gezien. Nieuw sinds zonet:

Negentien

Twintig

Nog negentien

Foto’s van een trein die toekomt, een gasvuur in onze keuken en een prikeldraadding bij mijn schoonbroer.

De tekst is gezet in Bickham Script Pro, met InDesign—opentype en alternates en ligaturen for the win:

Assume!

Dat dan geëxporteerd naar PDF, geïmporteerd in Photoshop, met overlay boven de foto gezet, en nog eens geblurd van hetzelfde. Met wat doorschijnendheid links en rechts.

Vite fait bien fait. En nee, ‘t is niet echt de bedoeling dat het helemaal leesbaar is, die tekst. Ik zal er aan werken, dan eens, om hem minder leesbaar te maken.

Del.icio.us op 8 November 2007

donderdag 8 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Site van het jaar 2007

donderdag 8 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Witte rook @ Clickx.

Vorig jaar was er, ahem, een beetche controverse wegens de keuze van de genomineerden, de categorieën, de manier waarop niemand van iets wist, dat er niet kon geweigerd worden om in de lijst van nominaties te staan, enfin, ‘t was allemaal verkeerd.

Ik heb druk meegedaan met het overreageren, zeker dat. Het leek toen allemaal zo relevant, en zo “het grote anonieme Clickx versus de gewone mens”, uweetwel.

Het was dit jaar wel even anders: ruim op voorhand iedereen gewaarschuwd, zelfs een speciaal weblog.Met een echte stem erop, zowaar. Een schoolvoorbeeld van hoe het wél moet:

Ook in 2006 blijft het Blog van het Jaar-concept behouden; de bloglijst wordt zelfs uitgebreid naar 100 blogs. Heel wat Vlaamse bloggers schieten wakker (en uit hun sloffen), en het stormt even. Laten we vooral geen oude koeien uit de porseleinwinkel halen, maar deze blog is het beste bewijs dat een deel van de kritiek wel degelijk gegrond was, en dat we bereid zijn om te luisteren. Anderzijds: we zijn ook geen slijmballen, dus voegen we er voor de volledigheid toch even aan dat er ook heel wat kritiek complete bollocks was. Anyway.

Ik vind dat bijna ontroerend, ik. Zo schoon.

Afijn. Dinsdag 13 november 2007 worden de 220 genomineerden aangekondigd. Yeeha!

Bummer

donderdag 8 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Er was eens… een meisje. (of jongen) (of oudere man) (of vrouw) (het doet er niet toe)

Ze zat al zo lang ze zich kon herinnerde tegen haar zin op school. (of in een doodlopende job) (of zonder werk) (of in een kapotte relatie)

Ze droomde al jaren van nà de school, van de universiteit. (de dag dat hij België vaarwel zou zeggen en op reis naar Groenland zou gaan) (de dag dat hij eindelijk een werk vond waar hij enthousiast over was) (de dag dat ze de moed zou hebben om haar man te zeggen dat het nu écht gedaan was)

Wilde plannen, van naaldje tot draadje uitgewerkt. Berekeningen, projecties, pro en contra, vrienden en familie geconsulteerd en—naar gelang—genegeerd of gevolgd. Jaren en maanden, maanden en weken. Twijfelen, overtuigd zijn, nù!, nee: nu niet; zo kan het niet meer, ik moét of ik ontplof; ‘t is nu of nooit: de stap gezet. De deur dicht, de handtekening gezet, geen weg terug.

*
*     *

Zeven maand later: na twintig minuten les opkijken, zich afvragen waar de hel heeft die prof het over? Wat zit ik hier in ‘s hemelsnaam te doen? (Rottende vis, geen mens die me begrijpt en bevroren tenen. Wat loop ik hier in ‘s hemelsnaam rond? ) (Elke dag om 9u15 de aftelklok naar 16u15 laten lopen, en ondertussen flessen Maalox legen. Wat zit ik hier in ‘s hemelsnaam te doen?) (Miserabel alleen en uitgespuwd door iedereen die ik ken. Wat, gedomme, zit ik hier in ‘s hemelsnaam te doen?)

And you may tell yourself
My God!… what have I done?

*
*     *

Pijnlijke situaties, kan ik me inbeelden. Het gras, groener, overkant. Een fata morgana heeft ook groen gras, soms.

Yo czech it: zelfbeklag

donderdag 8 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Haja. Ik ben ziek. Keelpijn, en vooral veel hoofdpijn. En zo’n droge hoest die maar niet wil doorbreken.

En op welke dag overkomt mij dat? Juist, op de dag dat ik naar Laïs zou gaan. Vanavond is het doorgebroken, ik voorzie morgen géén zo’n fijne dag.

En laat het morgen net een dag zijn dat ik het vervolg van de xhtml-css-opdracht de la mort qui tue mag doen. Dat, en tussendoor een interview gaan afnemen, en een interview laten afnemen.

Kinderen hé meneer, da’s een vuiligheid. Dat komt met de aardigste ziekten thuis—al kan het even goede de faryngitis van collega Vanessa zijn, natuurlijk. Of de besmettelijkheid van één van de andere viezerds met kinderen in mijn buurt.

Grr.

Internet op zijn best

vrijdag 9 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Dàt is de toekomst:

1911403152_e4b8bbd99cYou can use this as a bookmark but other than that I am at a loss, I mean, you SO TOTALLY need this.

Made in a smoke-free home, from all-vegan materials. Folds for easy transport or storage. Brings good breakfast luck.

Spidercamp, da’s Jessica Pierce, die in Georgia woont, in de Verenigde Staten van A. Ze heeft een weblog en een photoblog of twee, maar vooral: ze heeft een winkel op Etsy.

Ik dénk dat mocht ik in de VS wonen, ik er al een stapel had gekocht, van haar bunnies:

Il_fullxfull.12721451

…maar misschien dat het met de verzendkosten wel wat overdreven is. Misschien moet ik wel eens in de richting van een naaimachine gaan—hoe moeilijk kan het zijn? Vilt, uitknippen, bijna helemaal aan mekaar stikken, binnenste buiten keren, twee knopen op naaien en tekst op zetten, vullen met vulsel, laatste gat dichtnaaien, hopla klaar.

Maar buiten dat: Etsy is zó ongelooflijk wijs om dingen op te vinden. Ebay, maar dan veel beter. Allemaal handgemaakte dingen, georganiseerd in winkels. En met degelijke foto’s erbij.

Het allerbeste van het internet.

Handgekleurde wol van Hobbledehoy, bijvoorbeeld. Een pull of een sjaal in dit, beeld het u in!

Wolkleur

Of de kralen van Tonny en Suus van Sunyno (uit Rotterdam):

Il_fullxfull.13780599

Of hoe fantastisch zijn deze mini morkers niet?

Il_fullxfull.762041

(van Mork, van Ork, weetwel) (akkoord, qua uitvoering kon het misschien beter, maar het idee!)

Of zoiets om aan uw polsen te doen van bij Ottermoondesigns, ik weet ook niet waarom, behalve dat ik vind dat het er fantastisch wijs uitziet:

Il_fullxfull.12905132

Of deze kabas met accessoires van Bea (oorspronkelijk uit Nederland maar nu uit Gent! ha!):

Beag

Nee, een fantastisch wijze winkel. Met traditionele categorieën om door de collectie gaan, maar ook met bijvoorbeeld een kleurennavigator of een geolocator.

‘t Is bijna weer kerstmis en nieuwjaar. I’m just sayin’.

Urbanus vobiscum

vrijdag 9 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Soms ben ik zó een wijf, ‘t is wreed. Ik las in Humo over een plaat vol covers van Urbanus, ik las dat de mensen dat wel goed vonden, en dan koop ik dat, dus.

Urbanusvobiscum

Wel: ‘t is de moeite inderdaad waard. Ik kan niet al te veel toevoegen aan wat er in Humo staat, maar hey, dat zal me niet tegenhouden.

De plaat wordt enorm ijzersterk geopend met Belastingscontroleur. In het origineel al redelijk boos, maar wat Flip Kowlier ervan maakt is nog ijziger—en hij zingt zowaar een griebelijk kil refrein in het algemeen Nederlands.

Wat Will Tura doet met Meisje met de bloemen, daar heb ik niet veel voeling mee, ik vind het voor het moment precies het minste nummer.

CO2 prostituee is Urbanus-van-nu: een nieuw nummer, redelijk zeer cynisch. Op het oppervlak helemaal zoetjes en een meezinger, maar, ahem: niet de meest vrolijke mens ter wereld. “Ja, we kunnen er met z’n allen iets aan doen / We maken de wreld zo mooi als toen / Nonkel God hem heeft geslapen / Nog honderd keren slapen en het gras lacht weer overal groen” — ahem.

Madammen met een bontjas, door Bart Peeters, is vintage Peeters, niet echt verrassend, maar dat hoeft dan ook niet overal zo zijn.

Wat Jan De Wilde en Sarah Bettens met De aarde doen, daarentegen, is prachtig. Zo mooi dat het me na vijf of zes keer beluisteren nog altijd moeilijk valt om geen traantjes in de ogen te krijgen. Die tekst is zó poëtisch mooi, ‘t is wat:

als de zandman weer verdwijnt
en de zon haar zonnenstraaltje schijnt
lekker op de rug van onze poes
dan valt aan de andere kant de nacht
daar is ’t janneke maan die lacht
naar de ingeslapen kangoeroes

Gigippeke is, iek, in het Brabants dialect. De Mens doet het niet in het Tollenbeeks maar in het Zaventems, for what it’s worth. Muzikaal, als het ware, ben ik er niet echt aan, maar ‘t is wel aardig:

Dei kaase dei scheupten nogal probleimen, dei wooin gemokt veu foetbalscheinen
‘Jomme’, zaa ze ‘kwiste kik ni goet, hoeveil da ga et va voet’
Kom toe Gigippeken, trekt a da ni oon, ik hem al in erger kaase gestoon
En azzek z’ in e zoppeke was, awel den passe ze ma ieste klas

Ik voorzie een meezinger in de auto met het volgende: Hittentit, door Roland en Laïs. Een strak arrangement, strak gezongen, vrag me niet waarom, maar ik vind het begod bijna David Byrne. Of Tom Tom Club. Enfin, toch in alle geval iets in die hoek.

De Nieuwe Snaar maakt van De wereld is om zeep een typisch Nieuwe Snaar-nummer. En daar is niets verkeerd mee.

Axelle Red’s Grootvader geplant is de tearjerker der tearjerkers op Urbanis Vobiscum: ik houd het niet langer dan een halve strofe droog. Ik voorspel dat het op meer dan één begrafenis zal gespeeld worden.

Clouseau zegt in Humo dat ze Publiciteitsjaren gewoon zoals Clouseau hebben gezongen. En K3 doen ook niet zo veel speciaals met Een rustige ouwe dag, maar hoe meer men naar die liedjes zingt, hoe meer de tristesse er eigenlijk uit springt. Een refrein als

Alstublieft, hang m’n lippen aan de lippen van m’n lief
Alstublieft, leg m’n handen op de boezem van m’n lief
Alstublieft, leg m’n hoofd op de schouder van m’n lief
Alstublieft, leg m’n hart aan de voeten van m’n lief

…daar moet niemand beschaamd over zijn, en uiteindelijk is het soms toch wel vreselijk schrijnend:

Ik heb ne radio vol met liekes
Met flikkerlichtjes aan en uit
Een fles champagne in de frigo
En m’n strikske steekt vooruit
Ik dans een walske rond de tafel
Ne stap naar voor, twee achteruit
‘k Heb mijne tricolore hoed op
Ne valse neus op mijne snuit

Maar zolang da ‘k hier alleen dans
Haalt dat allemaal niet veel uit
’t Is die eenzaamheid, eenzaamheid
Eenzaamheid, hoe raak ik ze kwijt

Enfin, ‘t is natuurlijk niet dat het drongend zeer hoogdravend moet geïnterpreteerd worden, maar toch. Stijn Meuris, niet vies van een leksken drama links en rechts, koos Zonder pracht zonder praal:

En wat ik niet kon dat kon zij dus wel
Zij hakte de knoop doormidden
En we vielen meteen naar de donkerste hel
De smaak van het afscheid was bitter

Net voor ik wegging heeft ze mij nog gezegd
Je zou beter bij mij niet meer komen
Het doorboorde m’n hart maar met innig respect
Heb ik buigend m’n hoed afgenomen

Op vertrouwder grond met Fixkes: Kodazuur is degelijk zonder meer (maar opnieuw droefenis, eigenlijk: want ik mis je, marie-louisje).

Het was alweer heel erg lang geleden dat ik Bakske vol met stro gehoord had. Ik zong het vroeger hard mee, maar als Nathalie Delcroix het zingt, valt het precies op dat de tekst eigenlijk wel wreed erg moet geweest zijn, in de tijd.

Aflsuiter: Wim Opbrouck met een erstige versie van Quand les zosiaux chantent dans le bois. Ik ben niet aan Wim Opbrouck, vraag mij ook niet waarom.

Arhem. Alles bijeen: zeer blij dat ik hem gekocht heb.

Interview

vrijdag 9 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Een interview gedaan, daarnet.

‘t Was weer helemaal in orde: te benauwd* om de bandrecorder op tafel te zetten en op te nemen, geen vragenlijst op voorhand, niet durven meer dan een twee foto’s te nemen, enfin ja, en dan is die ene foto niet scherp, hoe gaan die dingen?

Luk De Bruyker

Maar! Wel een zeer sympathieke mens, Luk De Bruyker. En! Hij wil (nog eens) gastbloggen voor Gentblogt!

* “benauwd” = “bang”, voor de duidelijkheid.

Del.icio.us op 9 November 2007

vrijdag 9 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Recept

vrijdag 9 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ik denk dat ik dit maar eens maak, dit jaar.

Ingrediënten

 • 450 g suiker
 • 450 g niervet (suet)
 • 680 g donkere rozijnen (raisins)
 • 680 g lichte rozijnen  (sultanas)
 • 450 g nog andere rozijnen krenten (currants)
 • 220 g geconfijte citrusschil (candied peel)
 • 220 g bloem
 • 220 g broodkruimels van wit brood
 • 110 g amandelschilfers
 • zest van twee citroenen
 • 10 eieren, geklopt
 • 2 koffielepels kaneel
 • 2 koffielepels speculaaskruiden (enfin, denk ik toch: mixed spice, en anders maak ik het wel)
 • 2 koffielepels nootmuskaat
 • wat zout
 • 300 ml rum

Werkwijze

 1. Vier potten van telkens 1,2 liter invetten.
 2. Alle droge ingrediënten goed mengen.
 3. Eieren en rum inmengen.
 4. Bakpapier en folie over potten binden.
 5. Gedurende vijf à zes uur laten stomen; de potten moeten voortdurend voor 3/4 onder water staan.
 6. Laten afkoelen. Bakpapier en folie verversen.
 7. Op een koele plaats opbergen.

Gedurende een periode van enkele maanden regelmatig nieuwe drank bijgieten.

Op kerstdag twee uur stomen. Opdienen met bijvoorbeeld custard.

De kat van de rabbijn

vrijdag 9 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Met ruim veel vertraging ontdenkt: Le chat du rabbin. De Algerijnse joden, en alles. Bijzonder grappig, bijzonder goed.

Op het toilet ligt nu een editie in zwartwit van Jérusalem d’Afrique, die aldus begint:

Chat01

‘t Is te zeggen, rechts staan de zwartwittekeningen, links staan de schetsen:

Chat00

Ik vind dat dus fascinerend hé. En kijk, zo is het ingekleurd:

Chat02

In alle geval: zwartwit of in kleur, ‘t is een fijn album. Aangeraden.

Ik ben langzaam maar zeker mijn schade op gebied van Franstalige strips aan het inhalen: zeer blij met mijn Marjane Satrapi-boeken (Persepolis, Broderies, nog te kopen: Poulet aux prunes), zeer blij met mijn Chats du rabbin, volgende maand denk ik dat ik eens wat Larcenet ga kopen: altijd al mijn favoriet geweest in Fluide glacial.

Electrische smaak

zaterdag 10 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Alles dat een goede meme-dinges moet hebben: een score, mogelijkheid om te stoefen, sociale wossname, en gemakkelijk te doen.

Take your top 20 artists. For each of these artists, collect the top 5 similar artists. The resulting number of unique artists is your eclectic score. If the score is small (extreme=5) your musical preferences are very limited, and if it is large (larger than 80, extreme=100), then you have an eclectic musical preference. You can compute your own score at anthony.liekens.net.  

Mijn score is op het moment 94/100, wat me redelijk eclectisch maakt. Ver-ras-sing!

Nochtans, mijn top 20 is niet zeer vreemd, vind ik zelf, en vertoont redelijk wat raakpunten: Frank Zappa, Georges Brassens, Raymond van het Groenewoud, Johnny Cash, Serge Gainsbourg, Tori Amos, The Beatles, Steely Dan, Bob Dylan, Elvis Costello, Michelle Shocked, Hooverphonic, Neil Diamond, Dick Dale, Kate Bush, Astor Piazzolla, Django Reinhardt, Doe Maar, Johann Sebastian Bach, Dr. John.

Er zit een vreemde eend in de bijt: Dick Dale, die moet ooit eens op repeat blijven staan zijn, want zó enorm veel luister ik daar niet naar. Nummer 21 is Kris Kristofferson, die wel heel erg dicht op Johnny Cash zit, ik vermoed dat dat mijn score serieus naar beneden haalt.

De 94 “related artists” voor mijn profiel zouden dus dingen moeten zijn die ik graag hoor? Even overlopen:

Hoor ik graag: Astor Piazzolla & Kronos Quartet, Bob Dylan, Bruce Springsteen (2), Cat Stevens, Charles Mingus, David Bowie, Donald Fagen, Duke Ellington, Elvis Costello & The Attractions, Flip Kowlier, Frédéric Chopin, Hank Williams, Jacques Brel (2), Jacques Dutronc, Jethro Tull, John Coltrane, John Lennon, Kate Bush, King Crimson, Man or Astro-man?, Miles Davis, Noordkaap, Pink Floyd, Queen, Ray Charles, Sinéad O’Connor, Suzanne Vega (2), Taj Mahal, Talking Heads, The Beach Boys, Thelonious Monk, Tori Amos, Van Morrison, Willie Nelson, Wolfgang Amadeus Mozart, Yes.

Luister ik wel eens naar: Annie Lennox, Antonio Vivaldi, Billy Joel, Boudewijn de Groot, Captain Beefheart & His Magic Band, De Mens, Dick Dale & the Del-Tones, Dick Dale and His Del-Tones, France Gall, Georg Friedrich Händel, Gorki, Gotan Project, Led Zeppelin, Lou Reed, Louis Neefs, Ludwig van Beethoven, Massive Attack, Morcheeba, Neil Young (2), Professor Longhair, Sly & The Family Stone, The Rolling Stones.

Bwof: Elton John, Fiona Apple, Fleetwood Mac, Françoise Hardy, Het Goede Doel, Jane Birkin, Léo Ferré, PJ Harvey (2), Portishead, Rod Stewart, Ryan Adams, Sarah McLachlan, Shawn Colvin, Simon & Garfunkel, The Ventures, The Who (2).

Blechh: Alanis Morissette.

(Bijna) onbekend, onbemind: Acda en De Munnik, Aníbal Troilo, Bløf, Carlos Gardel, De Dijk, Gidon Kremer, Indigo Girls, Lamb, Les Ogres de Barback, Les Têtes Raides, Nick Drake, Renaud, Richard Thompson, Rickie Lee Jones, Sneaker Pimps, Steve Miller Band, The Doobie Brothers, The Lively Ones, The Meters.

Mja.

De rechtse droom

zaterdag 10 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Wat lees ik in de gazet?

Vanhecke droomt van een rechtse krachtenbundeling. ‘Er is nog steeds geen regering gevormd. De N-VA, onze vijandige broeder, staat inhoudelijk helemaal niet zo ver van ons af. Hetzelfde geldt voor de Lijst Dedecker. We kunnen historische tijden beleven in Vlaanderen. Samen zouden we 30 à 35 procent van de kiezers hebben. Samen zouden we in de komende tien jaar kunnen uitgroeien tot een conservatieve volkspartij. Als er daarvoor bij ons een paar koppen moeten rollen, dan moet dat maar. Zelf ben ik ook bereid een stapje terug te doen. Als de regeringsonderhandelingen mislukken en als het tot een breuk komt tussen CD&V en de NV-A, dan zou het toch godgeklaagd zijn als zo’n conservatieve volkspartij er niet kwam?’

Hum. Frank Vanhecke. Van het Vlaams Blok. Als er daarvoor bij ons een paar koppen moeten rollen, dan moet dat maar. Zelf ben ik ook bereid een stapje terug te doen.

Huh. Ik zit eigenlijk al de hele dag te denken wat ik daar over moet denken.

Stairway to Heaven

zondag 11 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 17 reacties

Ah… Led Zep. En inspiratie. Ik heb de mannen ook maar veel en veel later leren kennen, en dan nog via een omweg: Stairway to Heaven stond niet eens op mijn radar tot ik het door Frank Zappa hoorde gecoverd worden.

Wat voorgeschiedenis: ik had een stuk van een cassetje van Zappa gehoord ergens eind 1987, en toen had ik half lachend tegen de mens die het me liet beluisteren iets in de zin van “wat voor ketelmuziek is dàt, kerel?” gezegd. Alhoewel, mezelf toen kennende, was het wellicht meer iets als “Hola beer! Ketelmuziek tweeduizend!”, maar passons.

Zwaar door de grond gegaan, natuurlijk: het was de Grote Frank Zappa, en ik had net bewezen dat ik Niets van Niets wist.

Ik zo snel mogelijk de eerste de beste CD in de bibliotheek van Zappa gaan ontlenen, meteen gekopieerd op cassette, opleggen, heropleggen, ik zou doodvallen als ik zou onwetend blijven.

Hals-over-kop verliefd geworden. Ik had Thing-Fish te stekken, namelijk, en dat is zoiets dat u vanaf de proloog tot het bittere einde van CD2 bij het nekvel grijpt en niet meer loslaat:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Lang verhaal kort, ik heb de indruk dat ik maanden aan een stuk naar niet veel anders dan Thing-Fish heb geluisterd. En dat ik het ook aan al wie ook maar in de buurt kwam, opgedrongen heb. Ik ken de tekst nóg helemaal van buiten, ken je nagaan.

Het moet lukken dat ik niet lang na mijn instant-verliefdheid hoorde dat Zappa naar België, wat zeg ik, naar Gent kwam. In het Sportpaleis, midden april 1988. Als de weerlicht kaarten gekocht, eigenlijk zonder ook maar iets anders dan Thing-Fish te kennen. Ik had me wel helemaal verheugd op het optreden, ik dacht dat ik iets Thing-Fish-achtig zou horen, of toch in alle geval hetzelfde genre, of toch in alle geval iets gelijkaardigs.

Ahem. En toen openden ze met dit [opname is een Zappa bootleg uit 1981 in New York, maar het leek er op]:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Black Page #2, weet ik nu. Wo. How. Talk about blow your mind stuff.

Voor iemand die niets van Zappa kent, was (zeker het eerste stuk van het optreden), euh… redelijk onbeschijflijk. Alles liep in mekaar over, de muzikanten (onder meer Ike Willis, hoofdrol in Thing-Fish) waren ongelooflijk goed, zó ingespeeld op mekaar dat het wel één meerkoppig muziekmakend ding leek dat op Zappa’s minste gebaar reageerde—ik was redelijk zeer onder de indruk, en ik denk dat ik het hele optreden met mijn mond open heb gezeten.

En: ik kende niet één van de dingen die gespeeld werden. Behalve, en vandaar de associatie: in de bisnummers speelden ze een reggae-versie van een nummer dat me vaag bekend voorkwam—Stairway to Heaven.

Résultat des courses: ik heb ettelijke ettelijke dozijnen platen van Zappa, hij is ondertussen denk ik door de jaren heen de mens waar ik het meest naar geluisterd heb. Ik heb Zappa nooit meer echt live gezien. Wel veel live registraties van, bootleg en niet-bootleg en ondertussen-nu-niet-meer-bootleg. Een paar gefilmde optredens gezien ook, maar ‘t is toch niet hetzelfde.

Achteraf heb ik gehoord—van de broers Caudron, ha!—dat het in Gent eigenlijk niet zo enorm veel soeps was en dat op een paar mindere avonden na (waaronder, helaas, Gent) de hele tournee zowat de meest legendarische ooit van Zappa was.  Echo’s ervan zijn te vinden op Broadway the Hard Way, Make a Jazz Noise Here en The Best Band You Never Heard in Your Life, en op You Can’t Do That On Stage Anymore (4 en 6), maar ook dat is toch niet hetzelfde. Het was Zappa’s laatste tournee, trouwens: drie jaar later gediagnosticeerd met kanker, twee jaar daarna overleden.

So it goes.

Oh, en ik heb een paar jaar na dat concert een verzamelaar van Led Zeppelin gekocht, Remasters. Op basis van een bijzonder lyrische Humo-review, én die ene cover van Zappa.

Veel naar geluisterd, jawel, maar kapot ben ik er niet van. “Net zoals bij Jimi Hendrix kunt ge op een LSD-trip vertrekken zonder u aan de drug zelf te moeten bezondigen” zoals Bruno zegt? Mneh, dat toch echt niet. Het blijft goed, maar ik zie er me met de beste wil van de wereld niet zo lyrisch of enthousiast over worden als over, pakweg, Zappa of Steely Dan of Parliament. 

Kashmir is mijn favoriet, en qua progressie en bijna hypnotische dingen en met uw ogen toe en whole-body-pulsating is dat inderdaad wel redelijk in orde. Maar het vergelijken met een trip? Erm, nee, niet echt. Echt niet, eigenlijk, nee. :)

Immigrant Song is overigens mijn tweede favoriet. Met wijsvingers en pinken in de aanslag scanderen \m/ “We come from the land of the ice and snow, from the midnight sun where the hot springs blow” \m/, en dan luidkeels \m/ “Valhalla I am coming!” \m/ roepen (en volgende strofe “We are your overlords!”), en dan \m/ “On we sweep, with thrashing oar – our only goal will be the western shore” \m/ krijsen: essentieel.

Een speciale toets voor \m/ zou trouwens niet misstaan op een toetsenbord.

Oh, en Stairway to Heaven? Teveel gehoord, vrees ik. Ik kan het niet echt meer beluisteren zonder geeuwen, vrees ik. Erg, ‘k weet het, maar ja.

Er zijn wél veel coverversies van gemaakt, da’s dan toch weer grappig. Liefhebbers, hou uw oren toegestopt — ultra-lagekwaliteits-mp3’s op komst!

Voor kinderen, als wiegeliedje:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reggae-versie, met een corpulente Elvis-impersonator for greater justice:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

“Gregoriaans” (ze zéggen dat wel, maar ‘t is eigenlijk de meest degoutante muzak die een mens zich kan voorstellen):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Live, met een koor van praktisch tweehonderd Russen (het duurt eventjes voor het wijs wordt):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Een min of meer country-versie, met veel banjo:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Op twee akoestische gitaren:

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

U hoorde achtereenvolgens Rockabye Baby! – Lullaby Renditions of Led Zeppelin, Dread Zeppelin, Gregorian Masters of Chant, Leningrad Cowboys (en het koor van het Rode Leger), Dolly Parton en Rodrigo y Gabriela.

En, uiteindelijk: alleen de laatste vind ik goed. Maar zover was u ook wel.

Razor

zondag 11 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 28 reacties

Wie weet waar ik het over heb, euh, weet waar ik het over heb.

1:06:30

– Enemy target destroyed.

– All wings regroup and continue pursuit of Battlestar Pegasus.

– By your command.

Mijn dag, week, maand, jaar is goed. Wat zeg ik? Het is geen overdrijving te zeggen dat ik hier twintig jaar op gewacht heb.

April 2008 april 2008 april 2008 april 2008. April 2008 april 2008 april 2008 april 2008.

[fijne knipoog op 1:07:05 ook, trouwens: “Ain’t it grand when a plan comes together?”]

Dum dum dum dumdedum dumdedum

zondag 11 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

De meneer die de muziek koos voor de militaire parade bij de ontvangst van de mensen uit Soedi-Arabië bij de Queen, getuigt van enig gevoel voor humor:

Del.icio.us op 11 November 2007

zondag 11 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Haja, ’t is er niet meer van gekomen

maandag 12 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Ah, zo van die situaties van “zeg, we zouden toch nog eens naar X moeten gaan”.

En dan is het het weekend, zijn we stikkapot en liggen we de vrijdag voor pampus vóór de televisie, en dan is het zaterdag en zit de zaterdag bomvol, en wordt het zondagmiddag en zit de jongste in bed, en is het plots vier uur eer ze eruit is, en op dit uur de zondagnamiddag gaan we toch niet meer naar de mensen gaan?

En kijk, dan is het opnieuw de week, en is er ouderavond of vergadering of meeting of zijn we te moe of was er iets anders te doen, en op die dagen dat er niets anders te doen is, is het van “die mensen zijn ook druk bezig, we gaan ze toch niet gaan lastig vallen op een donderdagavond?”

En dan is het weer weekend, en dan is het weer week, en dan is het weer weekend… en voor dat we het weten zijn er maanden voorbijgegaan en zijn we gewoon niet naar X gegaan. Noch naar Y. Noch naar Z, noch naar de rest van het alfabet, eigenlijk.

En dan is er plots zo’n moment dat het gewoon te genant wordt, en dat we er zelfs niet meer aan durven dénken. Dat we wachten tot het volgende grote feest of tot de volgende formele afspraak, of tot we elkaar toevallig ergens tegen het lijf lopen.

En dat we ons dan vreselijk amuseren en collectief zeggen dat het toch niet meer zo lang mag duren, volgende keer. Maar dat we het eigenlijk wel al weten, dat we de volgende keer opnieuw tegen mekaar gaan zeggen: ‘t is toch wreed, het is er weer niet van gekomen.

Bij ons moet er beterschap komen, want zo kan het écht niet verder.

Vroeger was alles zo veel eenvoudiger, toen ik klein was: dan zag iedereen nog iedereen.

Twee (of drie?) weken geleden heb ik mijn ouders in een flits van twee minuten gezien, op weg naar de iguanodons van Bernissart, en dààrvoor was het al ik-weet-niet-hoeveel weken geleden. Mijn ouders begod, een paar minuten op misschien twee maand.

Akkoord, we gingen eigenlijk vandaag gaan maar we bleken allemaal ziek en mijn vader vertrok toch naar een buitenland na de middag, maar toch. En beeld u in hoe het dan zit met de rest van de familie (never mind met vrienden).

Mijn petekind is binnenkort drie, en ik denk dat hij me niet herkent op straat.

Waanzin.
Wàànzin.

Op weekends beginnen gaan? De kinderen bij elkaar laten spelen? Of misschien iets doen met één dag in de week ergens koken, en dat de rest dan naar daar komt? Of een spelletjesavond organiseren of zo, één keer per week? Dat die dozen vol Kolonisten van Katan en stapels AD&D en WH40K eens van pas komen?

Nee, hoedanook: er moet beterschap komen. Want ‘t is een ware schande, ik schaam mij diep.

links for 2007-11-12

maandag 12 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Kieken uit de Katanga

maandag 12 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

‘t Was vanmiddag weer eens uitstekend lekker op het werk.

Om de twee weken de maandag hebben we met z’n allen consultants’ meeting en daarna general meeting. Om de maand eten we daarna allemaal samen wat Rie ons kookt.

Vandaag was het Kongolees:

Rie kookt congolees

Een blinde vink van kip met kipgehakt op een bed van andijvie, maniokbladeren en spinazie, met tomaten-citroensaus en rijst. En maniok in schijfjes en pastinaak in reepjes en twee sooren zoete aardappel en bakbanaan.

Om het helemaal af te maken, trakteerde Eric voor zijn verjaardag op cheesecake.

Myum.

Broek

maandag 12 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Louis zag er als een oud ventje uit toen hij naar boven ging:

Louis op de trap

Grinnik.

Drobo

maandag 12 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

The world’s first storage robot, zeggen ze.

Ff0a62e89da08080938c3110.L3dcf62e89da06080938c3110.L

Ik had er al van gehoord, maar ik trek me wel uit de slag met el cheapo harddisken, dacht ik.

Het filmpje op de site is wel bijzonder indrukwekkend. Damned.

Clickx site van het jaar 2007

dinsdag 13 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 25 reacties

Hey, ik ben genomineerd voor Site van het jaar! Stem op mij! Maar belangrijker: stem op Gentblogt!

Oeioei, en vorig jaar zo kwaad geweest op Clickx, is dat allemaal wel consequent Michel?

Ach, ach. Vorig jaar was het een lijst van honderd sites, waar niemand echt precies begreep hoe ze in die lijst geraakt waren, was er wat weinig communicatie, en dat wekte nogal wat wrevel. Dit jaar waren er eerst open nominaties, dan een kortere lijst, werden vervolgens alle mensen op die lijst gecontacteerd om te vragen of ze wel gediend waren van een nominatie, en is Clickx uiteindelijk tot 22 lijstjes van 10 genomineerde gekomen.

Waaronder mezelf, hoera! Dat is wat er gebeurt als men maar lang en hard genoeg zaagt over vanalles en nog wat, ha! :)

Nee, serieus: die computers, die in de jaren 80 en 90 er voor gingen zorgen dat mensen van elkaar zouden vervreemden? Tarara, dus. Niets geen netwerk van computers: ‘t is tegenwoordig en al een paar jaar een netwerk van mensen, begod! Het beste bewijs: ik bevind me in de categorie “persoonlijk weblog” in het gezelschap van grotendeels mensen die ik tot voor een paar jaar geeneens kende, en die ik tegenwoordig echt serieus vrienden durf noemen.

Ter zake! Genoeg gepalaverd: de stemgang voor dit jaar. U kan (maar hoeft niet) in elk van de categorieën tot drie stemmen uitbrengen.

Het belangrijkste eerst: stem voor Gentblogt in de categorie “Groepsblog”.

Als u voor Gentblogt stemt, dan stemt u op een site die zonder enige overdrijving uniek is. Gentblogt bestaat binnenkort drie jaar, met een hechte ploeg enthousiaste vrijwilligers. Elke dag (élke dag, weldra drie jaar aan een stuk), staan er boeiende, interessante, grappige artikels op. Iedereen van de redactie heeft een dagtaak, vaak zelfs meer dan één. Niemand wordt betaald voor wat hij doet.

Er is een aparte categorie Fotoblog bij Clickx, maar Gentblogt heeft gewoon al sinds jaar en dag, naast de rest van de inhoud ook een dagelijkse Foto van de dag.

Kranten en Magazines? Elke dag staan op Gentblogt de Gentse actua, die elke dag ook weer druk becommentarieerd wordt: uit de andere media, maar meer en meer ook eigen berichtgeving.

De categoriën Kunst en Cultuur en Muziek en Film? We bespreken stapels en stapels, en voor sommig zaken is Gentblogt gewoon zowat de referentie geworden: het Blue Note Records Festival en jazz in het algemeen vinden er een internetthuis, de Literaire Lente (die zelfs nog doorloopt in de zomer en de herfst), het Filmfestival… Tijdens de Gentse Feesten wordt het team uitgebreid—deze zomer meer dan vijftig—en zijn we zowat incontournable, zelfs in die mate dat we dit jaar de artikels leverden voor Gentsefeesten.be!

En vooral, vooral, de categorie Community... Gentblogt is naar verschijningsvorm inderdaad een weblog: artikels met commentaar erop, omgekeerd chronologisch gesorteerd. Naar inhoud en (interne) werking zijn we mischien meer een magazine, maar kijk naar de commentaren op die artikels, en u zal zien dat de lezers van Gentblogt én de redactie noch meer noch minder dan een echte, hechte community zijn.

Dat gaat zelfs zo ver dat Gentblogt financieel overleeft dank zij de die community: tientallen en tientallen vrienden van Gentblogt helpen ons, zowel noniem als anoniem.

Het onverdroten werk van schrijvers en fotografen, en de manier waarop Gentblogt omgaat met de dingen en de mensen: kritisch, mét humor en zelfrelativatie, maar steeds geëngageerd en met respect voor alle betrokkenen: daarvoor vind ik persoonlijk dat Gentblogt de Site van het jaar 2007 mag worden en niet énkel de groepsblog van het jaar.

Pas op, ik wil absoluut geen controverse of ruzie met de andere mensen op de Groepsblog-lijst: verre van. Ik genoot wel van het onverdroten Bedenkers-detectivewerk van MouseOver onlangs, bijvoorbeeld, en het fantastische Appelogen bespaart me nu al een hele tijd veel leeswerk op Digg en BoingBoing, net zoals ik weet dat ik op Eskimokaka kan rekenen om het beste van het beste van het grote interwebplakboek bij elkaar te zoeken… maar u zal me mijn bijna-vaderlijke trots vergeven: Gentblogt is écht wel een klasse apart.

*
*     *

‘t Is niet zo heel erg vaak dat ik mensen rond mij durf zo’n dingen te vragen, maar bij deze toch: stem op Gentblogt! En vraag vrienden, familie en kennissen om ook op Gentblogt te stemmen.

Ga naar http://www.sitevanhetjaar.be, klik op “Stem nu” en volg de instructies. U krijgt dan een wachtwoord toegestuurd, en daarmee komt u op het stemformulier. Gentblogt staat onder “Blogs: groepsblog”.

Stemvooralalhier

Oh ja: het zou maar knullig zijn als ik u niet zou vragen om ook voor mij te stemmen. “Tales of Drudgery and Boredom”, da’s de officiële naam van mijn weblog, is terug te vinden net onder Joke en net boven Bruno.

Stemalhier

En wie weet wint u er wel een printer, laptop, harde schijf of ander moois mee.

Doén!

Del.icio.us op 13 November 2007

dinsdag 13 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Metaforenman

woensdag 14 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Het ging over een situatie waarbij mensen op dit ogenblik iets op een bijzonder omslachtige manier doen: het duurt uren terwijl het minuten zou moeten duren, ze zitten voortdurend met hun neus op de technische details gedrukt terwijl ze eigenlijk zouden moeten tijd hebben om na te denken over de inhoud… maar: ze hébben nu al die moeite gedaan om zich de technieken eigen te maken, en ze hebben niet de minste zin om iets nieuws bij te leren, zelfs al gaat het hun leven onmiddellijk veel gemakkelijker maken.

De opmerking van iemand aan de vergadertafel was: “jamaar, zoals ze het nu doen, lukt het toch allemaal?”

Waarop iets in mijn hoofd mijn mond de instructie gaf om te zeggen: “Ja, uiteraard. Maar gegeven een kayak, een harpoen, een kabeljauw en wat paneermeel kan ik ook fishsticks maken. Dat wil nog niet zeggen dat het de béste manier is om fishsticks te maken.”

Tee hee. Speekmedaalde voor mezelf. :)

Ik ben Steven Feys beu

woensdag 14 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 47 reacties

Steven Feys voor beginners:

 1. Er is een weblog, stevenfeys.wordpress.com, waar ene Steven Feys (overduidelijk niet een echte persoon), zich zeer arrogant gedraagt, zó arrogant dat het bij momenten grappig wordt — zie deze, bijvoorbeeld. Ladies, there’s room on my staff, als het ware.
 2. De jongens van van Stew, Asfaltkonijn en Mouseover doen samen alsof ze Steven Feys zijn. Ze registreren iets met die naam op Twitter en op Flickr, ze nemen één of meer varianten van de naam op GMail, ze registreren zelfs stevenfeys.be.
 3. Het wordt er allemaal zó over dat het zwaar begint tegen te steken.
 4. Maarten van SixApart kan het wél nog schelen, en die legt expliciet de link tussen Feys en de drie van puntje 2.
 5. De mannen van Stew en Asfaltkonijn en Mouseover geven toe dat zij het waren die achter stevenfeys.be en de Flickr/Twitter-boodschappen zaten, én dat ze Maarten en de rest van het internet (euh, dat kleine deeltje van het internet dat het nog kon schelen, bedoelde ik eigenlijk) bij het pietje hebben, en dat die hele Steven Feys een mislukte campagne van Roularta is, die zij gekaapt hebben.

Ah ha.

Het wordt een beetje interessanter: hoe zal Roularta hierop reageren? Doen ze “een Croky”, dat ze zeggen? Waarbij ze ruiterlijk toegeven dat ze verkeerd bezig waren, en dat ze een geste doen naar de weblogs? Of trekken ze gewoon het stopcontact uit Steven Feys?

Want geef toe, een virale campagne beginnen op een gratis wordpress.com-weblog, en een knullig gmail-e-mailadres hebben, da’s toch een béétje dommig voor wie het ook deed bij Roularta.

Niets van dat alles:

 1. Steven Feys, de “échte”, dus die op het weblog op wordpress.com, ontkent in alle toonaarden dat hij een stunt van Roularta is.

Net toen ik dacht me even gezellig in die zijden kamerjas te knopen, stuit ik op het bericht dat ik een samenwerking zou hebben met Roularta. Roularta, uitstekende reputatie, sterke marktpositie en galopperende winstcijfers. Ik begin te begrijpen waar ze de link leggen.

De waarheid is echter dat ik niks met Roularta te maken heb. Ik zou graag eens weten uit welke vijver ze die waanzinnige geruchten vissen! “Een mislukte campagne van Roularta”, hoe bestààt het?! Eerst eisen ze de neerslag van mijn merit op als een grap van hun hand, en nu zou Roularta er zogezegd achter zitten. Rare snuiters, die zelfverklaarde blogpolitie.

 1. Maarten weet ondertussen blijkbaar ook iets meer: hij vraagt aan al wie in zijn comments berichten kreeg van twee welbepaalde ip-adressen om hem een mailtjes te sturen.

Ofwel is het allemaal amateurisme en idiotie die de klok slaat, en zijn het mensen die niet weten waar ze mee bezig zijn die op een groepje egotistische opportunisten gevallen is, die nu wild in de rondte slaan.

Ofwel is er nog altijd een viraal-achtige bedoening aan de gang, die misschien zelfs helemaal volgens plan aan het verlopen is.

Daarbij zou een scenario kunnen zijn:

 1. Maak een vals blog aan. Ruim op voorhand. Blog op laag volume tot er een béétje tractie is: één of twee “bekende bloggers” in de commentaren is genoeg.
  Hoop op wat controverse, maar laat het welslagen van het project er niet van afhangen.
 2. Laat het vals blog kapen op Flickr en Twitter en dergelijke.
  Hoop dat dit niet al te snel uitkomt, maar laat het welslagen ook daar niet van afhangen.
 3. Als het niét ontmaskerd wordt binnen pakweg een week of twee, laat het door een “detectief” ontmaskeren.
  Het tijdsframe moet er wel zijn, anders kan het op den duur niemand meer schelen. Hier zou toch al iets meer “buzz op de blogs” moeten zijn: het detective-aspect, speel eventueel in op commercieel vs. niet-commercieel, etc.
 4. Laat de kapers de ontmaskering ontkennen, en steek de schuld op een bekend bedrijf (dat dus ook in het complot zit, in dit geval; Roularta).
  Op dit moment zou er toch wat controverse moeten zijn.
 5. Laat de schrijver van het valse blog ontkennen dat hij is wie de kapers zeggen dat hij is.
  Hiér zouden de voelhorens van meer mensen moeten recht komen: het is nu een welles-niets geworden tussen een sympathieke “detectief”, een aantal “olijke kapers” en “big business”.
 6. Ga gewoon terug naar stap 3: laat de mensen met nu iéts meer gegevens zoeken naar de ware identiteit van de mensen achter de campagne.
  Zit achterover in uw stoel en hoop op vuurwerk en aandacht in de echte media: tot nog toe hebben hoop en al ene paar honderd mensen uw campagne gevolgd, één vermelding op het middagjournaal en heel Vlaanderen weet ervan.

Wat het is? Geen idee. Ik laat er mij niet door opwinden. Qua “gewone” buzz marketing is het in alle geval veel te veel bij de haren getrokken, zéker nu met al die verwikkelingen errond.

Het zou me niet verbazen als het al van in het begin een bekokstoofd iets is – bijvoorbeeld een campagne van “opgelet wat u doet op het internet: u bent lang niet zo anoniem als u denkt”.

Het zou me overigens niets verbazen, en dan zou ik het fantastisch wijs vinden mocht het goed gedaan worden, als dit het begin van een ARG zou zijn, waar de fakers en Maarten niets mee te maken hebben maar toevallig in verzeild zijn geraakt:

 • Verhaal als archeologie: Steven Feys is één van de stukken van het spel. We gaan links en rechts nog andere stukken vinden, bijvoorbeeld via een ex-werkgever: één dezer staat er een vermelding van een bedrijf dat niet echt bestaat. Die blijken dan een website te hebben, of misschien nog beter: ex-werknemers van dat bedrijf blijken allemaal weblogs te hebben, die grotendeels onopgemerkt voorbij zijn gegaan. Misschien zijn er zelfs een aantal “grotere namen” die al een paar maand of pakweg een jaar bezig zijn, die blijken plots in het Feys-universum te zitten.
 • Een platformloos verhaal: het Feys-universum is niet beperkt tot enkel één site, of zelfs tot enkel het internet. Laat een tip na op de cover van een CD die uitkomt. Zet “petites annonces” in de krant. Of een onopvallende jobadvertentie in de Metro — dat veronderstelt dan wel dat er een schare die hard onderzoekers is, ondertussen.
 • Ontwerp voor een collectief brein: het volstaat dat er een kritische massa spelers is, om zelfs de meest obscure tip binnen een redelijke termijn te laten “ontdekken” en oplossen (zie het hele I Love Bees-gebeuren, bijvoorbeeld).
 • Dit is geen spel: ontken op elk ogenblik dat dit een spel is. Er zijn geen regels, er is geen doel. Als er e-mailadressen vermeld worden, dan zitten er echte mensen aan de andere kant. Het onderscheid tussen acteurs, medewerkers en spelers vervaagt. Website-adressen leiden naar echte websites die al een tijd onderhouden worden.
 • Een collaboratief verhaal: er is een script, maar dat is slechts een leidraad, het moet flexibel genoeg zin om om te gaan met een Maarten Schenk, bijvoorbeeld. Of met deze blogpost. Reacties worden opgenomen in het verhaal, en leiden een eigen leven — op gezette tijden wordt er wel weer vastgehaakt aan één van de vooraf geschreven verhaallijnen.
 • Géén hoax: een subtiel onderscheid, hier. Bij een hoax is het de bedoeling om mensen te misleiden. Bij een ARG “weten” alle deelnemers dat het niet echt is, maar zijn ze bereid om hun disbelief tijdelijk te suspenden. Het is al vanaf het begin duidelijk dat Feys niet echt is, maar dat maakt het niet minder boeiend om achter de persona de persoon te zoeken. En achter de persoon het verhaal.

O ja, en het zou me niet verbazen als het allemaal een toevallige samenloop van omstandigheden is.

‘t Is misschien dat ik gewoon heel erg graag eens een echt goeie ARG zou willen meemaken hier in Vlaanderen. Of mee maken, zelfs.

links for 2007-11-14

woensdag 14 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Kalenders, kalenders

donderdag 15 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

Ik heb een kalender in Exchange op mijn werk voor werkgerelateerde dingen in het algemeen, ik heb een kalender in Exchange bij klanten voor werkgerelateerde dingen aldaar, ik heb een Google Calendar voor persoonlijke dingen en waar ook de kalenders van de kinderen in staan, en van Sandra, en onze gemeenschappelijke kalender, en nog een resem andere kalenders, al dan niet gedeeld met anderen.

Kalexchange

Sommige dingen staan in één enkele kalender, andere staan in twee, zeer soms staat het eens in meer dan twee kalenders. Oh, en de Google Calendars worden naar mijn GSM gesmurft ook, van tijd tot tijd.  Soep, soms, ik moet het u niet zeggen

Kalgoogle

Ik zou er geld voor geven als dat allemaal proper bij elkaar zou kunnen komen. Met echte propere over-en-weer-synchronisatie. En bijvoorbeeld ook beschikbaar op mijn GSM, via Google Calendar of via de ingebouwde kalender of via iets anders.

Kalpost

Geen enkele van al de oplossingen die ik al geprobeerd heb, werken echt. Eenrichting: geen probleem. Over en weer: crash, boom. Typische problemen: recurring appointments. Dat loopt al-tijd in de soep. Of dingen rond zomeruur/winteruur, of tijdsverschillen: dan staat er plots een meeting om 11u, één om 12u en één om 13u — en wegens over-en-weer-synchronisatie staat die op geen tijd in drie kalenders, en voor ge’t weet staat er één meeting op 10u en op 14u, twee op 11u en 13u en drie op 12u, en zoverder.

Drat.

Enfin. Ik ben er vandoor: lunchmeeting. En ik zou hem helemaal uit het oog verloren zijn was ik niet toevallig in een kalender gaan kijken die ik toevallig vie het VPN open had staan–wat me een “oh, was dat vandààg” heeft bespaard toen ik een bevestigingsteleoon kreeg, ah ha!

Del.icio.us op 15 November 2007

donderdag 15 november 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Del.icio.us op 16 November 2007

vrijdag 16 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Werkmijmeringen

vrijdag 16 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Oh, ik ga het serieus missen, als het project bij De Post gedaan zal zijn.

En ik heb het echt niet over het uitzicht—al mocht dat er vanavond weer zijn:

Zonsondergang aan De Brouckère

Het zijn echt wel zeer fijne collega’s… nog van genieten nu het nog kan, zeker?

Alhoewel, wat zeg ik? Een jaar geleden had ik een opdracht bij een bank: het kwam erop neer het denkproces van een zeer druk bezette en zeer diep nadenkende mens te documenteren en neer te schrijven, ten behoeve van het goed van het algemeen.

Dat waren maar een paar vergaderingen, maar ik vond dat dus bijzonder aangenaam om doen: van nul kennis aan mijn kant in een stap of twee, drie naar het ontwaren van patronen en het zo duidelijk mogelijk verwoorden ervan. En ik vond het ook spijtig dat het na veel te weinig tijd gedaan was.

Ha! Guess what! Misschien al vanaf volgende week, mag ik verder documenteren!

Dus misschien trek ik me daar maar best aan op: het zal geen vaarwel zijn, no way.

Belgische crisis opgelost

vrijdag 16 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Hebt u dat gevoel ook, sinds een paar dagen? Van “we geraken er echt wel uit” en ook wel van “het gevaar is afgewend” en zo?

Karel De Gucht was op Pauw & Witteman, en hij heeft dat zeer goed gedaan, voor zover ik dat kon zien aan de stukjes die op Ter Zake getoond werden—leve Karel De Gucht, overigens.

En kijk, zo’n mooi liedje op Elio Di Rupo’s (overigens nog altijd uitstekende) weblog:

Alles komt in orde. Een paar weken geleden zaten we er wat mee in, zo van “het zou toch niet écht zijn dat…” en van “ze gaan het toch niet doén he?”, maar nu is het precies bezworen.

Of is dat mijn indruk?

Vragen, en slapen

vrijdag 16 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Soms word ik wakker met een vraag in mijn hoofd, die ik dan beantwoord moet zien om de rest van de dag door te geraken.

De exacte betekenis van phlogiston en cynosure blijven grote klassiekers, net als de naam voor die zieners die de toekomst uit de vorm van wolken halen, ik zou het duizend keer zeggen, ‘t is geen haruspex want die doen beesten uit elkaar en het is ook geen austromancie want die doen het met de wind, ‘t is gelijk oneiromancie maar niet dat want dat zijn dromen en libanomancie is met rook, en ik ben het weer vergeten!

Afijn.

Ik werd gisteren wakker ergens tussen Brussel-Zuid en Brussel-Centraal, en ik vroeg mij af of het mogelijk zou zijn om een levende hond op te eten, als die klein genoeg zou zijn, men hem stevig aan zijn schouders zou vast houden, niet verdoven, aan de neus zou beginnen, en voor de okkasie een stalen vals gebit met vijmscherpe tanden zou dragen.

Nee, vraag mij niet hoe ik er bij kom. ‘t Is een vraag gelijk een ander. Ik zou dat niet doen in ‘t echt, natuurlijk, maar het leek me op dat moment een interessant probleem. Niet de nek overbijten, maar eerst de neus, en zo verder naar achter dus.

Steve keek mij aan alsof ik gek was. Ik vind dat ik minder veroordelende blikken moet krijgen de vijf minuten voor en na ik wakker word, dat vind ik.

En verder kan ik het trouwens iedereen aanraden om te leren in slaap vallen op een minuut in de trein, en dan weer fris (achtig) wakker te worden na 50 minuten. Hoe? Zo:

 • zet u tegen het venster
 • leg uw mantel of een ander zwaar stuk stof op de airco
 • zet uw computertas op uw schoot, zodat u er met gekruiste armen op kan liggen
 • zorg voor een zachte ondersteuning van uw hoofd tegen de wand van de wagon: een kefiyeh is ideaal
 • leg uw abonnement op het tafeltje vóór u, zo moet de conducteur u niet storen
 • enjoy!

Ah, juist. Nephelomancie.

En cromniomancie is met ajuinen (ik zie… tranen in uw toekomst, ha ha), en myomancie is met muizen, een techniek die misschien te combineren is met tyromancie, op basis van (de gaten in) kaas.

Weekend

zaterdag 17 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

We gaan op (half) weekend. Ik houd mijn hart vast, met vier kinderen op hotel gaan in de Ardennen, en de meerderheid van ons effectief (Sandra, Anna, Jan, mezelf) ziekjes zijnde.

Daarnet nog rap langs Christiaens gepasseerd (ten eeuwigen dage Christiaens) om spelletjes te kopen. Het is Pentago geworden, om met twee tegen mekaar te spelen, en een nieuwe doos Carcassonne wegens alsdat de oude+expansies op mysterieuze wijze verdwenen is.

Het huis blijft achter in veilige handen, en het hotel waar we naartoe gaan is homo-vriendelijk, dàt zit alvast snor.

Boiron

Pasal op het werk zegt dat het erg de moeite waard is, de Waalse collega’s zeggen dat het in het Hol van Pluto gelegen is, en dat er, euh, vooral, euh, wandelingen kunnen gedaan worden. De website belooft ook dat er kan gevist worden, maar daar ben ik niet zo aan.

Oh, en ondertussen is Jan met hoge koorts gecrasht in de zetel:

Jan is ziek

Dat belooft.

links for 2007-11-17

zaterdag 17 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Del.icio.us op 18 November 2007

zondag 18 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Hotel Moulin de Boiron

zondag 18 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

We zijn gisterennacht gaan slapen in Hotel Moulin de Boiron, courtesy of het reclamebureau dat de campagne van Bongo doet.

Bongo, om te beginnen: daar moeten ze mij niet meer van overtuigen. Vorig jaar heb ik er Sandra (en mezelf, ha!) zo één cadeau gedaan, en ‘t is eigenlijk een ideaal cadeau: een heel boekje vol hotels en arrangementen, vrij uit te kiezen gedurende ene comfortabel lange periode (die van ons heeft denk ik meer dan een half jaar op de kast gelegen, vorige keer).

Bar

Hotel Moulin de Boiron, om te vervolgen: sympathiek. Het hotel is al veertien jaar in de familie, maar vorig jaar is de pater familias overleden, en nu is het schoonzoon en vrouw die de enige eigenaars zijn geworden. Marco, da’s de meneer, is een Nederlander. Hij verwelkomt de gasten allerhartelijkst, geeft ze een korte rondleiding van het gebouw, doet ze de plannen uit de doeken.

Het meer

Het hotel was vroeger een watermolen, en het wàs al gerestaureerd, maar nu het van één gezin is, zijn ze van plan om de zaken grondig en helemaal naar hun zin aan te pakken. Zo zegt het foldertje nog dat de ex-molen nog sporen van graan op de vloer heeft, maar is dat op het moment hoegenaamd niet meer het geval. Het plan is om er op twee verdiepingen iets van te maken: boven een lounge, onder een wijnkelder en een soort museumzicht op het antieke mechanisme.

Molen

De kamers zijn klein, maar voor zover ik dat kan inschatten, in orde. Ik had graag een douche gehad in plaats van een ligbad, maar da’s misschien omdat ik met mijn rug toch niet meer in een bad geraak. Onze kamer was wat uniek voor zes man, en over twee verdiepingen verdeeld. Sandra en ik beneden, Louis, Zelie, Anna en Jan boven.

De ligging: prachtig. Aan een meer in de bossen, en met een wondermooi uitzicht uit de kamer.

Zonsopgang in de Ardennen

Zo van die bossen met overal mos en mysterie, trouwens: wijs.

Mos en al

Boomstam

Bos

Het avondeten was lekker — kindermenu met tomatensoep, kalkoen en frietjes, een kinderijsje voor de kinderen, twee patés, champignonconsommé, hertenfilet en een soort chocoladetaart met custard voor ons.

Jan eet frieten

Anna met een friet

Het ontbijt mocht dan weer wat uitgebreider: ik proefde er eerder Nederland dan de Ardennen in.

Er is niet veel te doen in de onmiddellijke omgeving van het hotel, en voor mij hoeft dat ook niet: ik zie mij daar wel op een fiets wat rondrijden, of een boek lezen op het terras vóór het meer.

Anna, Sandra, Zelie, Jan, Louis

Wij hebben een kort wandelingetje gemaakt in het domein dat rond de molen ligt: uitkijkplaatsen om herten te fotograferen (of schieten, wie weet), en overal sporen van bevers:

Here be beavers

De buurt ziet er fijn uit om te wandelen: op de kamer lagen er in alle geval kaarten van de omgeving. En wat verder uit de buurt van het hotel: zonder kinderen zouden we misschien inderdaad, zoals Bernard zei, eens naar Rocroi kunnen geweest zijn: Vauban ftw!

…en daarmee zeg ik het allemaal, eigenlijk: zonder de kinderen.

Ik heb me van minuut één tot zo ongeveer minuut het einde zitten opwinden. Kinderen teveel lawaai, kinderen teveel bewegen, kinderen niet willen dit doen, kinderen wel willen dàt doen… aargh! Ik wéét dat ze uiteindelijk al met al zeer braaf geweest zijn (ik ben de enige geweest die een glas gebroken heeft, zelfs), maar het spijt mij, ik word er gewoon doodnerveus van.

Louis, Jan, Anna, Zelie

Kinderen moeten op hotels en in beleefd gezelschap gezien worden niet gehoord, is mijn gedacht. Helemaal verkeerd, ik weet het. Maar zo op mijn gemak ik mij voelde in Center Parks, zo gecrispeerd heb ik vandeweekend rondgelopen.

Niet voor herhaling vatbaar, wat mij betreft. Of het zou moeten zijn in een hotel dat specifiek voor kleine kinderen is, en dan bijzonder graag. Zo’n hotel waar niemand er last van heeft dat er twee in bad gestoken worden om halfacht ‘s morgens de zondag.  

Anna op bed

Muzieks, en talen

zondag 18 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

De vorige mix-cd was een beetje beu gehoord, op de radio in de auto. Onafgebroken uren aan een stuk Studio 100: da’s niet zo goed voor u.

En dus: in de rapte voor de reis over en weer naar de Ardennen een mixteepken gemaakt voor de kinderen. Allemaal Nederlandstalige liedjes, haja, we gaan daar in het buitenland (mocht ik een euro krijgen voor elke keer dat ik dàt lolleken al gehoord heb de afgelopen weken, ik zou al meer dan één euro rijker zijn) al genoeg Frans horen.

Een beetje Urbanuscovers, een beetje Herman Van Veen, een beetje Ouwe Zooi, een nummerken van Doe Maar en wat van Clouseau dat het toch niet allemaal voor de kinderen alleen is, een dik anderhalf uur alles samen.

De succesnummers? Kwek, kwek, kwek, ik ben wel goed maar ik ben niet gek, een stukje live uit Alfred Jodocus Kwak. Een paar Ouwe Zooi-nummers ook: Ach meneer een mooie vogel wil ik zijn en De Kauwgomballenboom. Veel gegiechel op ‘t School dat is een apenkot, ook, en met het witte rokje van Jan De Wilde’s Joke. En met het “vrijen tot de noen” van Anne. (die trouwens in de loop van gisteren plots “Joke, Joke, die momenten zouden eeuwig moeten blijven duren” geworden waren.)

Maar zonder de minste schaduw van een twijfel op nummer één: MEGA MINDY!!! door Jan meegekrijst zoals alleen een kind van nog geen vier kan krijsen, to-taal toonloos, met het volume op zo luid mogelijk, drie maten achter op de tekst.

Résultat des courses: die Studio 100–muziek is làng zo slecht nog niet, want alvast ik raak ze minder rap beu. Misschien volgende keer gewoon een tape maken met allemaal muziek die ik graag hoor. Afgewisseld door telkens Mega Mindy.

Oh, en talen? We hebben daar in de Ardennen geen moment iemand iets anders dan Nederlands horen spreken. Niet één gast in heel dat hotel — en er zaten er vijftig, zei de (Nederlandse) eigenaar — was Franstalig.

Zwak.

Ga dan al eens naar het buitenland.

Lightroom Runtime Error

zondag 18 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Fer crying out loud. Lightroom 1.3 geïnstalleerd, en bij het opstarten krijg ik deze:

Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime error!
Program: …Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 1.3\lightroom.exe
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application’s support team for more information.

Groovy. Dat is nu al zeker de derde keer dat het mij overkomt: nieuwe Lightroom installeren, proberen opstarten, en een halve hartaanval krijgen.

Gelukkig is het niet moeilijk op te lossen: de Lightroom database opzoeken (staat in C:\Users\Michel\Pictures\Lightroom in mijn geval), en erop dubbelklikken. Hopladiejee, Lightroom weet weer waar de database staat, en alles is peis en vree.

Toch wel redelijk stom, dat het nu al updates aan een stuk misloopt daarmee.

En voor de rest: weer eens op zoek gaan naar de kleine kleine subtiliteiten die veranderd zullen zijn in de UI, zeker?

Hola, de blogpolitie!

maandag 19 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Gerda stelt criteria op.

Ach, ik was éven van plan om daar een reactie te laten in de zin van

In plek van u wa meer bezig te houde me ZELF DINGES TE SCHRIJVE, en minder op andere kommentaar te geve, wie weet zitter dan NAASTE JAAR zelf bij!!

…maar wie mij kent, weet dat lijstjes op mij werken als een omver gesmeten doos naalden op een vampier, dus…

Oh, en voor iemand me beschuldigt van oeverloos geneut en oprakelen en inteelt en zo: ik ben op dit eigenste moment aan het proberen vermijden in slaap te vallen. In slaap vallen betekent in bed liggen met alleen een donker plafond boven u, en daar heb ik voor het moment geen zin in. Nee, meer gaat u er niet over te weten komen. Een bijzonder boeiende bezigheid, vermijden in slaap te vallen. En ‘t is mijn eigen weblog, ik doe wat ik wil, nèm.

Oh, en: héérlijk (en, laten we daar eerlijk in zijn: waar). Hilarisch (maar, laten we daar ook eerlijk in zijn: niet waar). Ik kan niet wachten om zelf afgekat te worden. :)

Voor de duidelijkheid: die paragraaf hierboven wil zeggen dat ik het bijzonder grappig en goed vind, wat Gerda doet, en dus niét dat ik er kritiek op geef! caveat emptor! aforisme! latijns! etc.! disclaimer!

Misschien om te beginnen, dat we dat ook achter de rug hebben: ik ben extatisch noch nijdig dat ik genomineerd ben voor persoonlijk weblog, ik ben gewoon aangenaam verrast (het “why me?”-gevoel, weetwel). Ik lig er wél niet van wakker, wat zou ik begod: een mens met een gezin en familie en vrienden heeft wel àndere dingen om wakker van te liggen. Iedereen die wakker ligt van die dingen heeft iets aan zijn hoofd en moet dringend een het internet afzetten voor een paar dagen.

Ik ben wel zeer tevreden dat Gentblogt genomineerd is, al zou ik het in meer dan alleen “groepsblog” geplaatst hebben, én ik hoop van ganser ganser harte dat Gentblogt wint, want Gentblogt verdient het om te winnen.

But I digress. De criteria van Gerda. En ik pas ze meteen toe op mezelf en op Gentblogt. Objectief, dat spreekt. Alles om niet te moeten beginnen aan dat ding waar ik eigenlijk zou moeten aan beginnen.

1. Gebruiksvriendelijkheid, gedefinieerd als “Ik zie graag in één oogopslag wat er gepost is sinds de vorige keer dat ik er was en wat de reacties zijn. En het moet aangenaam voor de ogen zijn, dus geen minilettertype, geen “geroep”, geen schreeuwerige kleuren. Wat alinea’s er tussen, wat adempauze.

Mezelf: recent commentaar is bovenaan rechts zichtbaar. En ik denk dat het redelijk leesbaar is gehouden. De kleuren zijn beperkt gehouden, alleen de reclamekolom is soms vervelend—maar die staat dan wel helemaal rechts, uit de weg.

Gentblogt: recente dingen zijn gemakkelijk te vinden. Actua en Agenda staan duidelijk, recent commentaar ook. Tekst is leebaar genoeg, misschien wat aan de kleine kant, maar da’s persoonlijke smaak. Doordat er bij bijna alle artikelen “lees meer”-links zijn, kunnen er relatief meer dingen op de home page.

Gerda heeft het wel alleen maar over een klein onderdeeltje van gebruiksvriendelijkheid, meer bepaald het uitzicht. Ik zou daar graag nog iets willen bijvoegen over de vindbaarheid van de informatie in archieven, in categorieën, via een zoekfunctie, via een verwante links-functie, etc.

2. Lay-out, meer bepaald “Ik hou van creativiteit. Van kunstzinnigheid. Van “iets aparts”. Af en toe een verrassend filmpje ertussen, met zorg uitgezocht. Een mooie foto. Een “prentje” om het wat op te fleuren. Sober en verzorgd. En ja, uitzicht is voor mij bijna zo belangrijk als inhoud.” Ah, subjectief, subjectief, natuurlijk. En ik heb zowel de layout van mijn eigen weblog gemaakt (geëvolueerd over een stuk of vier  vijf incarnaties) als die van Gentblogt, dus objectief commentaar geven wordt moeilijk.

Mezelf: ik vind het niet slecht. Een beetje doorg, misschien, en het staat of valt soms met de inhoud van de post bovenaan in combinatie met het beeld in de header, maar ‘t is sober en leesbaar. En dat is voor mij het belangrijkste. Ik zet er regelmatig foto’s (van mezelf) en filmpjes (van Youtube) tussen. Kunstzinnig zou ik het niet noemen, misschien nog het meest omdat ik vliegend schurft krijg van dat woord.

Gentblogt: ik kijk er elke dag op, nu al meer dan een jaar aan een stuk, en het werkt nog altijd, vind ik. Er zijn dingen voor verbetering vatbaar, dat zeker. Maar we doen ons best. Het is ook absoluut niet evident om de consistentie te houden die er nu is, als er allemaal verschillende mensen schrijven en fotograferen — en eindredactie en fotoredactie doen.

3. Taalgebruik. Oh. “Blogs in verkavelingsvlaams, half-dialect, tussentaal, Gents, Thuis- en Familietaal kunnen voor mij écht niet. Tenzij het er helemaal over is natuurlijk en het de bedoeling is hierdoor een bepaalde sfeer (oilsjterse carnavalblog) of typetjes (Jèhan en Petrick!!) te creeëren. Of tenzij je Herman Brusselmans bent. De polemiek of deze taal nu kan of niet tegenwoordig en er een “Vlaamse taal” bestaat, doet er niet eens toe. Ik kàn het gewoon niet lezen, ik heb er geen plezier aan, ik gerder me enkel, net zomin als ik het kan horen.

Oh. Hm. Mja. Ik kan volgen, tot een bepaald punt. Maar het klinkt me toch wel heel erg fascistoïde, zoals ik het daar zo lees.

Mezelf: Ik vermoed dat ik hier punten op ga verliezen. Ik neem het niet zo nauw met mijn taal, alhier. Ik gebruik Oost-Vlaamse taalparticularismen, ik bezig een zwaar door het Engels en het Frans bevlekt idioom, nalezen is niet mijn fort… niet zo goed dus.

Gentblogt: dat ik geen onvertogen woord hoor. Niet iedereen schrijft daar op dezelfde wijze, en da’s maar goed ook, maar we hebben wel een zeer degelijke taalkwaliteitscontrole. Vind ik toch.

4. Inhoud: “Als er maar persoonlijkheid en eigen stijl uit spreekt.

Mezelf: bleh. Eigen stijl, bwofja. Persoonlijkheid: kon beter. Ik kan mij niet meer nijdig maken over de helft van de dingen waar ik me zou willen nijdig over maken want ik ken ondertussen mensen die die dingen doen waar ik me nijdig over zou willen maken, en ik wil eigenlijk nog het liefst van al iedereen te vriend houden. En dus maak ik mij bijvoorbeeld niet druk over bepaalde taalgebruiken. Of bepaalde kledinggewoontes. Of haarstijlen. Of hoe sommige mensen omgaan met sommige dingen. En dingen. Ik zou wel willen hoor, maar ik wil niemand voor het hoofd stoten. En ik kan al helemaal niet schrijven over het werk, dat tenslotte toch wel een groot deel van mijn wakende uren in beslag neemt — al zou ik daar ook wel redelijk wat over kunnen zeggen.

Gentblogt: opnieuw, dat ik geen onvertogen woord hoor. Allemaal verschillende mensen, en toch spreekt er één Gentblogt-persoonlijkheid en -stijl uit. En ‘t is interessant, wat er op komt.

5. Actie en reactie: “Belangrijker vind ik de reacties. Veel, weinig, veelzeggend, nietszeggend. Reactie betekent dat je iemand aan het nadenken hebt gezet, dat je ze iets verrassend geboden hebt, dat je ze op stang gejaagd hebt, dat je een gevoelige snaar geraakt hebt, dat je posting een debat losweekt.” Niet het aantal lezers, wel het aantal en het soort reacties. Ik weet niet of ik het daar helemaal mee eens ben. Sommige weblogs zijn bijzonder goed maar hebben geen reacties. Andere zijn nogal banaal maar leven pas echt op in de reacties, zonder dat de “eigenaar” daar feitelijk iets mee te maken heeft.

Mezelf: ik vind dat ik niet kan klagen. Ik zou het niet volhouden om al de nonsens die hier verschijnt te lezen hoor.

Gentblogt. Ha. Daar hoef ik zelfs niets op te zeggen. Gentblogt heeft een actieve community, begod!

6. Lengte van de artikels: “doet er niet toe”.

Mezelf: gelukkig dat het er niet toe doet, witness deze entry ook alweer.

Gentblogt: we proberen het niet langer en niet korter te maken dan nodig. Soms splitsen we een artikel in twee, als het te lang dreigt te worden.

*
*     *

Zo. Ik ga nu nog wat werken. Katten geselen.

Metaforische katten! Metaforisch! I kid, I kid!

(Mmmm… geselen…)

Detox

maandag 19 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ik ben aan een kuur nodig, denk ik. Mijn lichaam laat me even in de steek: ik slaap veel te weinig, ik krijg overal uitslag (bweikes!) (al heeft het wel iets, ik word er helemaal jeugdnostalgisch van), al anderhalve week dat ik met vreselijke keelpijn opsta en ga slapen, enfin, niet gezond dus.

Ik stel dan ook het volgende programma voor:

 • Gezond eten volgende week. Echt gezond, ‘t is te zeggen: alle voedselgroepen én ontbijt. Alleen een slaatje ‘s middags is niét gezond.
 • Elke dag om 23u ten laatste in bed. Echt waar serieus. No ifs ands or buts. Om 22u30 of zo in bed, nog een uur of zo een boek lezen, en dan Z’s vangen. De televisieprogramma’s die ik wil zien, neem ik wel op met het mediacenter.

Um, en dat is het, zowat. Sport kan ik niet doen, dus ga ik niet doen. Ik denk dat ik er wel geraak met eten en slapen.

Amy

maandag 19 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ze was zonet op MTV. Goddomme toch, Amytjen.

Zo machtig schoon zingen, zo’n machtig schone plaat gemaakt. En zo de mist in gaan met uw leven.

Vierentwintig geworden, net. Om te bleiten, vind ik dat.

Yep, ik word sentimenteel naarmate de avond vordert. En ik heb daar geeneens drank voor nodig—dat “niet in de donkerte naar boven moeten liggen staren” vordert trouwens aardig.

Morgen zal ik zeker op tijd in bed zitten.

Er is geen gerechtigheid

maandag 19 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Koen Dewulf, Bart Cannaerts, Uwamungu Cornelis, Vitalski, Han Solo, Roel Steeno en Joost Van Hyfte.

Uh huh. Een wereld waar al dié mensen wél en pakweg Ter Bescherming van de Jeugd niét geselecteerd wordt voor Humo’s Comedy Cup, is een wereld waar iets loos mee is. En dan wil ik het geeneens hebben over Henk, om niet voor partijdigaard verweten te worden.

En dat ze niet afkomen met “die zeven hebben de media-aandacht nog nodig en andere niet meer”, ik bedoel maar: huh?

Nee. Kak, maat. Serieus. Ik zou daar niet zo sportief in blijven, ik.

links for 2007-11-19

maandag 19 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Allez ju

maandag 19 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 22 reacties

Da’s dus alweer opgelost. Steven Feys is wellicht de mannen van Netlash Metatale.

En waarom precies?

Gokje: om aan te tonen dat hun Metatale zijn werk doet as opposed to bijvoorbeeld de Marcom top 100?

De pitch zou dan zijn: “kijk eens hoe Steven Feys, een niet-bestaande persoon, de verzamelde Technorati en PageRank en Marcom-zooi voor de gek kan houden! Een niet-bestaande persoon!!” …meteen gevolgd door “en kijk eens hoe hij in Metatale nergens is, onder meer omdat hij door geen enkel écht marketing en comunicatie-mens serieus genomen wordt”.

En zo is alle arrogantie vergeven, en is iedereen (euh, vooral Netlash-slash-Metatale, op welk vlak het al een tijdje verdacht rustig was) er beter van geworden.

Next!

Install

maandag 19 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

‘t Begint gemakkelijk:

Ubinstall01

…maar dan begint het installeren, en dat duurt precies een eeeeeuwigheid:

Ubinstall02

Ik ben eens benieuwd wat het gaat geven.

Del.icio.us op 20 November 2007

dinsdag 20 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Preuteleute

dinsdag 20 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Wahey!

[Via]

Plus est en vous

dinsdag 20 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Ik loop daar enorm vreselijk lastig van, als iets niet zo goed mogelijk gedaan is.

Tot ongetwijfeld vreselijke ergernis van alle mensen rond mij waar ik op het eerste gezicht geen goed woord voor heb: “goed” is normaal, “perfect” is wat het moet zijn.

Ha, kijk: ik zit al zeker anderhalf uur te schrijven en te herschrijven. Ik heb hier al meer weggeknipt dan ik op de rest van de week geschreven heb.

Dat zegt genoeg, zeker?

Laat ik het hier op houden: ik ben niét tevreden over mijn weblog. Ik vind het triviaal. Niet interessant genoeg. Niet grappig genoeg. Er zit te weinig werk in: die vates zal ik wel niet meer worden, maar ik steek er nog geen fractie van de moeite in om zelfs maar een degelijke faber te zijn.

Het zit erin hoor, zo vals bescheiden ben ik niet. Het komt er gewoon niet uit.

Ik ben er niet van overtuigd dat wat Pieter zegt juist is: een “New Frontier” zal ons niet redden. Ik geloof niet in dat soort vlucht vooruit. Podcasten, dat heb ik in de tijd ook eens geprobeerd. Vidcasten, screencasten, mijn buurt virtueel gemaakt in 3D, Second Life, multimedia, schmultimedia. Been there, done that.

Ik wil niet doen wat de VS gedaan heeft in de Far West, ik wil doen wat Europa had moeten doen: eerst verdiepen en dan verbreden. Technologie heeft er weinig of niets mee te maken.

Het is geen nieuw soort schrijfstok die Seamus Heaney beter doet schrijven, het is niet de nieuwste camera van de camerawinkel die C’est arrivé près de chez vous mogelijk maakte, het waren geen polygon counts die Floyd in Planetfall tot leven brachten.

In één ding geef ik Pieter wel volmondig gelijk: de grote sprongen voorwaarts lijken we nu wel gehad te hebben. Internet: iedereen kan met iedereen spreken. En er zijn for all intents and purposes geen drempels meer op die communicatie via blogs, Youtube en dergelijke kan iedereen for all internts and purposes gratis om het even wat publiceren in om het even welk medium.

De toekomst? Een Orson Welles in een vluchtelingenkamp ergens in Afrika. Een Leonardo in een klooster in Tibet. Een Shakespeare op een naamloos ministerie in Brussel.
De toekomst? Kathedralen voor de eenentwintigste eeuw, gebouwd door mensen die elkaar misschien nog nooit gezien hebben.
De toekomst? Nieuwe buren, nieuwe vrienden, nieuwe familie.

[Eh kijk. En zo ben ik ergens geraakt waar ik daarnet niet eens naartoe wou. Morgen beter.]

Gewillig vee

dinsdag 20 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 22 reacties

Dat ben ik, meneer. As seen on the interwebs:

MetaTale widget

Del.icio.us op 21 November 2007

woensdag 21 november 2007 in Links. Permanente link | 5 reacties

(…waves hand…)

woensdag 21 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Een zeer welgemeende double you tee eff is hier wel op zijn plaats, me dunkt:

Flickrhuhs

Erm. Ja. Keine Scheiße, Sherlock, ik probeerde een foto die ik zelf gemaakt had te bekijken.

Een foto van de immer sympathieke (om niet te zeggen sportieve) (‘t is zó een zoeteken, eigenlijk) Tom Brutin, zelfs.

Soms werkt het wel, soms werkt het niet.

Oh, ik zie dat ik niet de enige ben. Kevin van Flickrdr zelf:

 Yes, it’s definitely annoying, we are sorry for that message. Our developers are aware of it and will work to tame it.

Allez dan.

Overkill

woensdag 21 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Ups. Ik heb per abuis veel te veel mensen een Plaxo-uitnodiging gestuurd.

Sorry, iedereen.

Tussenstand

woensdag 21 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 31 reacties

Ik voorzie tandengeknars bij de Zelfverklaarde Experten op het internet: Clickx geeft een tussenstand in de Site van het Jaar-verkiezing.

Ik ken er niet zo veel van, maar toch…

Grin. “De mensen stemmen alleen maar op de naam!” “De mensen kijken alleen naar de layout!” “De mensen kennen er niets van!”

I give you, Ladies and Gentlemen: democracy. :)

Oh, en om nog wat te stoken: ben ik de enige die al een tweede mail heeft gekregen om me te vragen te stemmen?

Ze zijn er snel bij

woensdag 21 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Zo wijs!

Iemand schrijft in de commentaren een woord, ik zoek dat op op Google, en dit is het resultaat:

Didalieko

Vier minuten. Weird, maat. Beeld u dat dus eens in: er verschijnt iets op een website, en binnen minuten is dat opgenomen in een database waar heel de wereld in kan zoeken.

*
*    *

Zo vies!

Iemand schrijft een weblogpost, en binnen een kwartier is het opgevreten door stapels splogs—hier bijvoorbeeld bij Matthias:

Confrmisme

Dat is dus verschrikkelijk vies, en de keerzijde van het bovenstaande. Dat men binnen géén tijd zijn eigen schrijfsels kwijt is aan mensen die valse weblogs oprichten, waar ze dan automatisch andermans inhoud op plakken, enkel en alleen om er advertenties op te zetten en geld te verdienen. Het kost ze niets, dus zelfs als de opbrengsten quasi nihil zijn, brengt het nog genoeg op.

Zelfde verhaal als spam per e-mail, dus.

Bleh. 

*
*    *

En ben ik nu een verschrikkelijk slechte mens als ik mij vragen stel bij die advertenties, die voor het over-over-over-overgrootste deel Google-advertenties zijn?

Splogss

De maan

donderdag 22 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik ben nu toch wel mijn statief verloren zeker? Mislegd, ergens in huis wellicht. En ik had nog zó hoop om een mooie sterrenhemel te trekken.

‘t Is dan maar de maan geworden. Klikken om groter te zien!

De maan

…en in zwart op wit is het ook wel wijs:

De maan, omgekeerd

Oh, hang on—de obligate gewichtige technische gegevens: Nikon D200, AF VR-Nikkor 80–400mm@400mm, Nikon TC-201, 1/200, f/4.5, 250 ISO.

Tandenloze Louis

donderdag 22 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Zelie was al tanden aan het verliezen (ze zal zelfs naar de tandist moeten gaan wegens dat er een tand niet snel genoeg uitvalt en dat er een nieuwe precies naar achter dreigt te groeien), maar nu is Louis er ook aan begonnen:

_KGB2986

Binnenkort ongetwijfeld meer bij de madam. Met een betere foto.

Nog een paar maand wachten

donderdag 22 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Zucht.

Al gezien links en rechts, maar op De Post werkte Youtube niet (en had ik geen kwartier om te zitten kwijlen).

Ook tien truken van de foor, en truken tegen vuile truken in discussies

vrijdag 23 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Naar aanleiding van. (het lijkt verdorie wel Gent, al dat incestueus over-en-weer-gelink)

 1. Om te beginnen: als er discussie is, heb je al verloren. Discussies zoals ze bij Pieter (om te lachen, kweetwel) omschreven worden, zijn vaak zoals discussies op het internet. En daar wint niemand bij.
 2. Zorg ervoor dat je vrienden hebt. Maak voor-akkoorden. Pap al aan met één of meer partijen die rond tafel zullen zitten. Niet noodzakelijk om het onderwerp te bespreken, maar gewoon: maak vrienden. Hoe hoger de vrienden, hoe beter, maar verlies niet uit het oog dat vaak de kuisvrouw of de dame aan de receptie heel veel te zeggen heeft in radio couloir.
 3. Zorg ervoor dat je het kader kan bepalen. Maak zelf de agenda: als je de probleemstelling kan poneren, is het gevecht al half gewonnen. Als je zelf niet de agenda kan opstellen, bereid toch een agenda voor en leg die aan de vergadering voor: “Goed. Ik heb dus begrepen dat we de volgende vragen moeten beantwoorden. Ik stel voor dat we X, Y, Z.” Zorg ervoor dat iedereen het met jouw agenda eens is.
 4. Zorg ervoor dat je het laatste woord hebt. Vat de discussie samen in een paar zinnen, als iedereen al naar huis aan het gaan is, en voeg daar meteen een hoofdstukje “next steps” aan toe. “OK. We zijn het dus eens geworden over A, B en C. E, F en G verwijzen we naar een werkgroep. We zien elkaar opnieuw binnen twee weken, en tegen dat zullen X, Y en Z een voorbereidende studie maken. Heren, dames, tot dan.”
 5. Zorg ervoor dat je het verslag kan maken. Vaak moet iemand boven de discussiërenden “trancheren”, en dan komt het soms op kleine details in de rapportering aan — het verschil tussen “X beweert” en “X legt uit”, of “Volgens X” en “X legt een studie voor die zegt”.
 6. Als de discussie niet naar uw zin verloopt: breng het gesprek terug op uw (eigen) probleemstelling. Haal dingen boven als “Bon. Misschien is het goed als we ons wat minder bezig houden met de problemen en wat meer met de oplossingen? We hadden het dus eigenlijk over…”
 7. Geef dingen een naam. Namen zijn toverspreuken, daarom zijn mensen in de VS “Pro-life” en niet “Anti-abortion” en “Pro-choice” en “Pro-abortion”. er is een wereld van verschil tussen “een tooltje”, “een tool”, “een pakket”, “software”, “een software-oplossing”, etc.
 8. Bepaal het niveau van abstractie. Maak de dingen concreet als dat nuttig is. Werk met een tijdslijn, en toets oplossingen daaraan: “We moeten er wel rekening mee houden dat de piloot vóór Q2 2008 moet van start gaan.” Gebruik naargelang de noodzaak doorlooptijd, mandagen, ontwikkelkost, resources, …
  Of omgekeerd: “In deze fase van het project, met zó veel onbekenden, heeft het geen enkele zin om ons te beperken door meteen concreet te gaan denken.”
 9. Omschrijf voortdurend wat er gebeurt. Als de tegenpartij truken van de foor toepast, zeg dat dan duidelijk: “X bouwt hier een stromanargument op.” “Sorry, dit is een non sequitur: het is niet omdat A dat ook noodzakelijk B.”
 10. Het maakt niets uit of je de discussie “gewonnen” hebt of niet. Zorg ervoor dat de anderen niet denken dat zij verloren hebben. Meestal moet je met die mensen nog een lange weg afleggen nà de discussie. Wees dan ook niet bang om zonder besluit te eindigen: beter dat dan slaande ruzie. “OK. Ik denk dat het duidelijk is dat we er hier niet gaan uitraken. Ik stel voor dat we de vergadering verdagen.”

Het lijstje van Pieter is er natuurlijk één om snel snel “gelijk” te halen in discussies waar het er niet toe doet wat de gevolgend op lange termijn zijn, maar toch… verdedigingstechnieken.

 1.  Kom altijd zelfzeker over, zelfs al ben je niet zeker.
  Blijf rustig. Ken uw dossier. Haal op het juiste moment een ontkrachting boven, mét bewijs. 
  “Ik denk dat Pieter uitgaat van een nogal naieve voorstelling van de feiten. Natuurlijk verwacht ik niet van Pieter dat hij op de hoogte blijft van de allerlaatste ontwikkelingen te zaken, maar als u even naar deze studie kijkt…” 
 2. Spreek mensen tegen tot ze van mening veranderen.
  Blijf rustig. Zwijg gewoon en laat de mensen uitrazen. “Dat is nu al de derde keer dat u precies hetzelfde zegt.” “Ik hoor wat u zegt, nu al voor de vijfde keer. U mag dit nog tien keer herhalen, het wordt er niet minder verkeerd door hoor.” 
 3. Stel aan het einde van een discussie het begin terug in vraag.
  Als alles goed gaat, maak jij toch het verslag op, en maakt het niet zo heel erg uit. Maar als dat niet zo is, verwijs naar de agenda waar iedereen het eens mee was. 
 4. Onderbreek de tegenpartij met de boodschap dat ze afdwalen.
  Neem elke opportuniteit te baat om steken onder water te geven. “Ik begrijp dat deze theoretische kwesties u minder liggen, maar…”
 5. Negeer de argumenten van de tegenpartij en ga elders op verder.
  “Ik heb u net een tijd horen spreken over één zin op mijn eerste slide. Mag ik daaruit afleiden dat u het met de hoofmoot van mijn betoog eens bent?”
 6. Zeg dat de andere gelijk heeft en geef je eigen mening als conclusie.
  Neen, u legt me woorden in de mond. Ik zei niet X, maar wel Y.” 
 7. Als jij inhoudelijk geen gelijk hebt, discussieer de andere dan kapot.
  “Dit is een dovemansgesprek. Ik stel voor dat we er mee ophouden en dit escaleren.”
 8. Spreek luid om de aandacht te trekken en zacht om gehoord te worden.
  U hoeft niet zo luid te spreken, we begijpen u wel.”
  “Sorry, kunt dat even herhalen? Ik hoor u niet zo goed boven het geruis van de beamer.” 
 9. Zet mensen op hun plaats. Iedereen die gebakken lucht verkoopt haal je onderuit.
  Inderdaad.
 10. Als iemand jou aanpakt, pak hem dan dubbel zo hard terug. Meermaals.
  Mis écht geen enkele kans om een steek onder water te geven. “(lachje) Ach, wat een charmant naieve visie hebt u daar.”

Oh, en wat ik nog aan Pieters lijstje zou toevoegen:

 1. Pak mensen op hun kwetsbare punten.
 2. Gebruik voorkennis als chantagemiddel. Zorg ervoor dat mensen weten dat jij weet dat zij weten dat je meer weet.
 3. Doe ad hominems, maar dan écht smerig. Ga fysiek. “Ge zoudt beter eerst eens iets aan die oorsmeer laten doen,” dat soort zaken.
 4. Beschuldig mensen van wat je zelf aan het doen bent. Hoe flagranter hoe beter.
 5. Maak vrienden die bereid zijn om voor u te sterven.
 6. En zorg er dan voor dat ze precies dàt doen.

Word herinnerd

vrijdag 23 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

– Oooh, bedànkt! ’t Is een… euh…
– Een plexiglazen rek om glazen potjes in te hangen waar dan plantjes in kunnen gekweekt worden! Wijs hé?
– Chô ja, juist wat ik nodig had!

Of die keer dat we niet wisten wat gekocht voor oncle Albert, die we misschien drie keer per jaar zagen waarvan één keer op nieuwjaar. En dat we zoals elk jaar een kist sigaren hadden gekocht. Maar dat hij blijkbaar al een tijd moest stoppen met roken van zijn dokter.

Of alle keren dat we uit armoe niet meer beter weten dan een pakket kousen. Of onderlijvekes. Of wat dan ook dat er in de winkel “wel geestig” uitzag, maar die dan elf maand later nog altijd ingepakt liggen te bestoffen.

– Oh, een set tandenborstels met borsten… Zo, euh… speciaal. Waarom liggen die hier eigenlijk?
– Haja, anders denkt Tante Mariette dat we ze weggesmeten hebben als ze op bezoek komt.

Genante cadeaumomenten. Tenenkrullende ervaringen. Griebelijk. Met kerstmis en nieuwjaar binnenkort zal het weer prijs zijn: er zijn namelijk zeer weinig cadeaus die voor iedereen plezier doen.

Ik moet bijvoorbeeld door de band geen boeken, CD’s, DVD’s of kledij hebben, en ik gruwel normaal gezien van cadeaubons — dat beperkt het allemaal enigszins. En dan zijn er de klassiekers: nonkels en tantes en ouders en grootouders die alles al hebben… nachtmerrie. Om dàn niet in “oh, zo wijs, een tube chocoladesmeerpasta voor in bed”-cadeaus te geraken: niet evident.

Vorig jaar (of was het al twee jaar geleden?) had ik het gedroomde cadeau gevonden, vond ik zelf: zo’n doos met een reeks arrangementen, waarvan er één te kiezen was in de loop van (denk ik) praktisch een heel jaar, om het even wanneer dat het nog paste voor die mensen. Geen zorgen meer verder: alles was geregeld. We zijn uiteindelijk in augustus op gastronomisch weekend geweest.

Ik ben ondertussen vergeten hoe het toen heette, maar nu is dat Bongo geworden. Die mannen (of beter, de mannen van Duval-Guillaume, of beter, ene Pieter B. te D-G), doen tegenwoordig zwaar hun best om mensen op het interweb te charmeren: zo kregen een aantal mensen (ook wij!) onlangs een Bongo-arrangement cadeau.

De reis is deze keer niet onverdeeld positief uitgevallen, maar daar kunnen noch het hotel, noch het concept eigenlijk iets aan doen. En dus blijf ik erbij: zo’n Bongo is een ideaal cadeau.

Ach, en terwijl we bezig zijn: de Man Van Het Reclamebureau wist te vertellen dat ze een nieuwe campagne beginnen, met de slogan “er zijn betere manieren om herinnerd te worden”. ’t Is te zeggen: beter herinnerd worden als “die neef die ons dat schoon Bongo-arracngement cadeau heeft gedaan” dan als “die neef die ons een slaset in de vorm van naakte zwarte medemensen heeft gegeven”.

Ze doen een wedstrijd waar men zijn eigen verhaal kan inzenden en een Bongo Once in a lifetime kan winnen.

Er komen filmpjes, ook. Deze week ééntje, de anderen volgen gespreid.

[full disclosure, gelijk ze dat noemen op de weblogs in den Ameriek: nee, ik word niet betaald om dit te schrijven, en ik krijg er ook geen Bongo voor in de plaats]

Del.icio.us op 23 November 2007

vrijdag 23 november 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Fotoots

vrijdag 23 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Altijd wijs, de zonsondergang boven de bouwwerf:

Zonsondergang aan de Brouckère

En kijk: beweging!

Beweging 3

En kijk: vlugschriften!

Avec ou sans

Voornemens

vrijdag 23 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik had goede voornemens, ik heb ze min of meer gehouden:

 • maar één avond om 3u30 en en één avond om 2u gaan slapen, al de andere avonden vóór middernacht in bed
 • geen ongezonde dingen gegeten behalve twee boterhammen met beleg ‘s avonds

Zo. En bij deze: ‘t is kwart voor elf, ik kruip in bed met een boek tot binnen een goed half uur, en dan ga ik slapen. Denk ik.

Hastn doe keer normaal

zaterdag 24 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

De titel is al wat er overblijft van een heel betoog over hoe sommige mensen zichzelf toch wel heel serieus nemen, en hoe het juist die mensen zijn die andere mensen ervan beschuldigen dat ze zich te serieus nemen, maar hey, hoe belachelijk zou dat niet geweest zijn?

Heidi Klum speelt met haar borsten

zaterdag 24 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Nee serieus, echt waar.

Del.icio.us op 24 November 2007

zaterdag 24 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Nationale sept

zaterdag 24 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik was op zoek, naar aanleiding van een itempje in Vlaanderen Vakantieland, naar een liedje van in mijn jeugd, Nationale 7. Op Youtube, eerste stop voor oude zooi tegenwoordig.

En kijk, wie schetst mijn verbazing? Men Without Hats! Van The Safety Dance, het liedje dat evenveel voor dwergen heeft gedaan als Big Brother 1 voor homo’s en vibrators, die hebben gewoon een ijzersterk nummer dat ook zo heet — “Nationale 7”, uiteraard, niet “homo’s en vibrators”, al kan ik me inbeelden dat daar óók wel een potentiële hit sluimert.

…en behalve dat heb ik ondertussen alleen een denk ik coverversie gevonden door Stereo Total. Een cover van een cover, zou het dan moeten zijn, want het origineel is natuurlijk van Charles Trenet. Of ben ik echt helemaal seniel geworden, en is wat ik me herinner écht maar van 2001?

Grens

zaterdag 24 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Vanavond gaf Michèle van Topmodel een commentaar op iets dat over haar geschreven werd.

Dat is zo’n gebeurtenis waar even een grens overschreden wordt, vindt u ook niet?

Op Gentblogt overkomt ons dat meer dan eens, wellicht omdat we redelijk dicht op de mensen zitten: een verkeersongeluk staat in de actua, dan is er discussie over en weer tussen “het is toch wel een wreed gevaarlijke straat” en “waarom krijgen de automobilisten altijd de schuld, misschien heeft die fietser ook wel iets verkeerd gedaan”, en plots komt er een reactie van de vrouw van de overreden man. Of publiceren we een item over het overlijden van iemand, en komt een nabestaande iedereen danken voor het medeleven. Of, trivialer, doen we iets over een restaurant of winkel en hebben we eigenaars of sympathisanten of net concurrenten dan wel vijanden op ons dak.

Hier op mijn weblog gebeurt het ook wel eens: in de vijf-en-zoveel jaar heb ik één artikel dat er al stond grotendeels verwijderd — ik lachte er een beetje met iemand, en plots had ik de dochter van die iemand aan de e-maillijn.

‘t Is maar om te zeggen: de mensen, en ik reken mij daar ook bij, beseffen dat veel te weinig, dat er overal échte mensen achter zitten.

“De boekskes” kunnen daar weg mee geraken: noem iemand een slet en een domme kalle, het wordt gepubliceerd en niemand kan erop reageren behalve in de wachtzaal van de dokter en bij de coiffeur roddelen, en een maand later is het vergeten. Op het internet, of erger, op zo’n weblog, kunnen ze zelfs maanden en jaren later plots op uw virtuele deurmat staan.

iTunes is een merde

zaterdag 24 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Ik was op zoek naar een plaatje, ik krijg (zware) richtingaanwijzers in de juiste richting, en hopla:

Gekochtopitunes

Akkoord, ‘t is nog geen euro dat het kost, maar toch… ze zouden zo’n dingen moeten verbieden.

‘t Was dus wel degelijk een versie uit de jaren 80, toen we thuis naar Radio 21 luisterden en Lio en consoorten hoogtij vierden.

Hierzie, ultra-lo-res versie van Route Nationale 7 door The Honeymoon Killers / Les tueurs de la lune de miel:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

…met het origineel van Trenet erbij:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Wie het beter wil horen, moet het ook maar kopen, nèm.

Postkaartenweer

zaterdag 24 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik houd van deze periode van het jaar. Vroeg donker, lichtjes in de stad, overal mensen, muziek uit alle winkels, koud buiten en warm binnen. Gezellig.

Postkaartenseizoen

Ik ben niet aan de mensen per se, de muziek is meestal ook maar kut, en vaak wil het weer niet mee, maar toch, door de band genomen: leve deze periode.

Markt

Binnenkort is het Sinterklaas: vandaag was het intrede in Gent (reportage op Gentblogt, hoeft het gezegd?) en Louis en Jan zijn er naartoe gegaan. Zelie zat ondertussen in de scouts, en ze was teleurgesteld dat ze niet ook cadeautjes heeft gekregen.

En ik heb een nieuwe taak gekregen, voor de zaterdag: vroeger ging ik Zelie afhalen aan de tekenles net voor het eten, nu mag ik ze naar (om 13u45) en van (om 17u) de scouts brengen.

Zelie op de fiets

Met de fiets, met twee door de stad, eventjes samen. Wijs.

En binnenkort is het ook kerstmis en nieuwjaar. Het zit erin dat dat dit jaar minder in majeur zal zijn dan andere jaren—ik wil niet zeggen mineur, maar toch zeker sotto voce.

We gaan er het beste van maken, mijn gedacht.

Joechei!

zondag 25 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

We gaan naar mijn ouders eten! Rosbief! Ik vind dat we dat elke zondag moeten doen. 😀

Onze kunstenaar

zondag 25 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Jongens, jongens, jongens toch. Louis is zó een raar kind soms. Voor niéts kan hij plots een drama maken — vanavond nog om een duistere historie van ikweetnietwat, Zelie zei dat het iets te maken had met messen die er al dan niet teveel waren bij het avondeten, maar voor hetzelfde geld is het iets anders.

We gaan dat nog serieus in ‘t ook moeten houden, denk ik.

Maar: daar staat dan tegenover dat hij ongelooflijke dingen doet, soms.

Kijk deze bijvoorbeeld:

Salamander door Louis

Geen gepruts of getreuzel, gewoon een schaar genomen en in één trek een salamander uitgeknipt.

Salamander door Louis

Prachtig, toch?

Del.icio.us op 25 November 2007

zondag 25 november 2007 in Links. Permanente link | Geen reacties

Jeugdsentiment

zondag 25 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ah, nu ben ik helemaal terug in mijn jeugd: een tube corticosteroïden op mij smeren.

betnelan

Mmmm.

God damn

maandag 26 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Heel erg soms gebeurt er eens iets waarvan de ontwikkelaar verwacht had dat het praktisch nooit zou gebeuren. Zoals vanmorgen in Notepad++:

Goddamn

Tee hee.

Reclame en inhoud

maandag 26 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Er is een strikte scheiding tussen reclameregie en redactionele inhoud, dat weten we en daar gaan we niet lastig om doen.

Maar toch, soms… Vandaag op De Standaard Online:

Gedaan

Met de animatie erbij is het eigenlijk nog schrijnender. Misschien moeten ze daar toch een béétje op letten. Een beetje maar.

Del.icio.us op 26 November 2007

maandag 26 november 2007 in Links. Permanente link | Eén reactie

Al gestemd?

maandag 26 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Het kan nog altijd dus hé, stemmen voor Gentblogt.

Ik dacht, ik recycleer even affiches van een vorige campagne.

Stem Gentblogt ook

De kinderen zijn ondertussen enkele jaren ouder, de boodschap blijft relevant. :)

Stem Gentblogt

Oh, en nog (van Ilse):

Stem Gentblogt 3

Doeken

maandag 26 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 24 reacties

Christophe Peeters daarnet op het nieuws over de reden waarom de VLD het verbod op hoofddoeken wou: “Om de schijn van onpartijdigheid hoog te houden.”

Tja. Een Fehlleistung, noemde Professor Ghysbrecht dat in mijn tijd.

Viezigheid. Ik ben beschaamd in mijn stadsbestuur. Ik ben beschaamd in de OpenVLD, en in al wie niet volgens zijn eigen geweten gestemd heeft: hoe typisch dat er drie mensen tegen waren bij de CD&V, en dat daarvan alleen de vrouw die nota bene zélf een hoofddoek zou dragen als ze daar zou zitten, zich “mocht” onthouden.

Er is een verbod op hoofddoeken (jaja, en andere uiterlijke tekenen van yada yada, never mind all that shit, ‘t is het Vlaams Blok dat de valstrik gespannen heeft, de OpenVLD die er met open ogen en de twee voeten vooruit in getuimeld is, en de CD&V die met veel leedvermaak de stamp gegeven heeft) in Gent.

Behalve voor de mensen die voor het OCMW werken, en dat we daar dan maar een rechtszaak wegens gebrek aan gelijke behandeling mogen voor krijgen, zeker?

Onbekende bekenden

maandag 26 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Morgen spreek ik misschien wel met mensen die ik alleen maar van op het internet ken. Spannend hé?

Zo’n confrontatie met ik-ken-u-maar-allez-niet-écht-echt. Met ah kijk dat is dinges van op het internet. Met foto’s en teksten die ten eeuwigen dage in de cache van Google en consoorten zitten.

Grin.

Del.icio.us op 27 November 2007

dinsdag 27 november 2007 in Links. Permanente link | 3 reacties

Hey hey hey

dinsdag 27 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 21 reacties

Het was een beetje een luxepositie, maanden aan een stuk grotendeeld bij één klant werken — maar daar is bij deze een redelijk einde aan gekomen.

Terug over en weer tussen, erm, drie of vier extrascolaire projecten en, erm, even veel of meer voor-het-werk projecten.

Hoera!

…which reminded me: ik moest mijn dit-was-mijn-leven-grafiek nog updaten, ‘t schijnt. Bij deze!

Del.icio.us op 28 November 2007

woensdag 28 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Vergadering

woensdag 28 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Het was vanavond, op een aantal verschillende vlakken, een vrij interessante vergadering.

Zozo.

Van lang lang lang geleden

woensdag 28 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Soms hoor ik nog eens een echo van een vorig werk. Zo van X heeft dàt en dàt gedaan. Of Y, weet ge’t nog, Y? Wel, Y die heeft haar ontslag ingediend.

Lang geleden of kort geleden, lang geduurd of net niet: alles vloeit soms in mekaar. Vandaar dat zo’n grafiekje soms confronterend kan zijn: oh, is dat écht maar zo lang dat ik daar gewerkt heb? Heb ik echt zó lang bij dié gewerkt?

Geheugen is iets raars: daarnet kreeg ik zo’n LinkedIn-ding binnen van een ex-collega bij Netpoint, en in mijn hoofd had ik daar werkelijk jaren en jaren mee gewerkt. Ik heb zo’n tien jaar voor Netpoint gewerkt, in allerlei hoedanigheden, maar met die collega heb ik er maar een dik anderhalf jaar gewerkt.

Weird, maat. Ik zou gezworen hebben dat het minstens dubbel zo lang was.

Begrijpen met belovend hetzelfde onbegrijpen leegt astropsychica, keuzevreemd geloven verwisselt ontlofs astrofysica: “Niks aangeraakt, ongeloof bekend geen voldonker onwissels lovend licht. Zonder andersom!”

donderdag 29 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Zeer soms komt er eens een mail toe die inslaat als een donderslag bij heldere hemel.

{1} TERUGDRAAIEN VERLEEND,

Neutra(‘sy) [=] onincidenthemels zandwegs ondicidentaards gebieden, [=] proto(‘my); onstrangerouleren kleinere ‘wezens’ grotere tijdsonwijze, ‘exo'(-kerks) van ingaanden. Genens, ontube 10-10 ontprerondis, gebolder ‘uit eenen’ clocked clocks onwisseltijderen (minder ‘of’ meer). Niet uit = select-ro, zelfs verplustminust nu; wel in ‘was’: vanaf om’s. Overal nergens negatief geeneens on(s)topser beschrevens (was / is al) nooit onheelser (clockerd conmald celled) [exdichtterugsen openongangherren, Hig. ei’schalere’ kloktoxoonse onwintijden; onbochtig onexcentriek] (Kalende planetenen, als de kwadraat marktplaats. Te bijbel ergens te lezen: zal de laatste de eerste weer zijn. Ook deze is te traversen: merkt vanzelf onvaria gaan als eerste aangaande onmensd merkend. Immuun markerend deze ontelse omgespinprismaanserden talente doorpupilderen d-talend; onineentussende-onuitrekkende-onduwstanden: blindisse destijen, anders veel meer ondestspinser ‘heleren’ ondistspinser). Ontnormingen onexoduwaardigen zelfs bijv. de ondeutentiepeilingen onvonnisd onlevitigrondelijk tron-pro-tri-nooits onnumeriluister onthorazwaks; you can’t put -again- backout in against: ” Met ene tweede verbeterd men oneerst. Kouwe cellu besta nie, warm bezenuwe ga nie en lauwede herses mak nie; violer ogenlijk misfuikt noch net ”. 'Worm''holes ontelepaden feno t/m geno -schuinzijdelingen excentriek meer-minder resironds, zodaar komen we spijbels dwarcuratele onpostumenremmingen nooit Bokitoproof mee voor / achter.. (Onbewijst kosmoballen [of onveldsballings] t/m u.f.o.’s [of onballingsveld]).

Ik sla even de tussenliggende ettelijke riemen tekt over, om tot het besluit te komen:

‘8’ Gaan we psychologisch doen ?

Ongroepstachyoneren welkomen (ontJungingsbackupse onvoormakenden weergenen onsommigen hersenmaren groter, zenuwoncellingen kleiner) desluchtlandse (cirabinairen hergene gulder sneden) disversnaarden om in onwelkomen onstellingsgravitoneren (ontFreudingsdownse onnamakenden klimaatsgedenken onsommiggen zenuwmaren groter, hersenoncellingen kleiner), ‘beetje’ onsecondelijkende buigzamere wijze(rs). Meer / minder ‘roodere / wittere’ bloedlichaampjes tegenkafser, bovens beschrevenen T(iendere)-cellingen nodig: ”Heb recht nergens, meer pennend aangezeten want geschiedenis tikke-takke-veranderd te zinde ’t was”. Toekomst is nooit van tevoren bewegens erna aanwezig tijdens zijn, onbewijst koolstofwaarderingen inclusief Animaxander (Wikipedia telkent zegens onwaartzuurstofse-onmaatstikstofse woordsblauwere t/m roodstrouwere redelingen, onheliumer zeer oke.) Maar als men fysicawissels ebtols onvacuumsen loga handelt vloedtals stelsere vacumen, heeft geen enkele richterde planade hier andersom. Enervolledigheid proberen te volledigen houdt men inderdaad -we zijn al- over, ruimte is positief vol ons. Zodaar kwamen we in ieder geval niet … Onbewijst ockey. Einde kwadraats, ongelijste energie is ontschilds bibliotheekst kernend muzeabezoekst paspartoe: atlast men geestkennis, voelloos lichaamt.

Hoop dat men nu weer wat vermeenlijker levens tijd begrijpt en wat er belevens bedoeld wordt ‘met’ ‘ruimte’, want we evolueren niet in een pessimistisch ‘of’ positivistisch heelal. Maar (‘lettend’ ontNewtonsongestuiterde ‘al’ geoefende phi [zie vatenbelt] ‘door’ ontMersennes priemonjojose atletica [zie bellenvat]) geletterd uit leefsverfrissingen iso-oper naar postuum minder vergissingen. Onaardheid is veelvorms, behalve de rust, draait ’t terug. Zorgt ervoor dat we nooit door manerplichtse geschiedenis gaan, anders m’n excusen zowieso. Geachte vooruitzicht, mag briefs nu [na ener allergelaatsten onveranderingen] het ‘hulp’woord -levensloos- vervangen worden door -geboortekunde- ‘anders’ blijft bijbels van nature af: …” wanneer daderd geen gejaagd onbewijst bestaande levensloos… ”. Astropsychica ‘8’ ({1}astronomische {2}theologische {3}genetische {4}bacteriologische {5}psychologische {6}virologische {7}filosultimatica’s) ontpresiesterd vergissende verdeelde factoren, functies en tijdsbepalingen (zie neutronen;) niet meer te vermenigvuldigen anders schriften onfactorderen en onfunctioneleren, ontijdenlijkenden chiasma’s des memoriae dis lapsus … (zie protonen). Groetjes, Ab.

(Uit: ” Dacht even een bedankchirugyms rondje te maken ”, zie ‘m’n’ familielijn Kerkend Deelt Grensloos [bijv: K.d.G.]. Tsjeu adoptie, heb ergens een appeltje gegeten en er was geen ander opvoedelijkst tijdens onbijnalogisch lekker. Dankst m’n biografisch gepland gekregen ouders.)

Onzeldzaam uit ’t hoofd, onbewijst maal en is of ik heb weer te weinig gegeten. BRON: FOTO TE WIKIPEDIA (Human male karyotpe.gi… = ” Het geloven is niet neer te leggen zweefs ongeloven). Leeg dank ik toener vroedvrouwen vol; zodra men materie antileed, christenen maakt ”. (… was een kind en wist niet beter dan dat het nooit voorbij zal gaan … Alde wetenschappers, het schappen blijkt al onkunde. Dus is weten wisdom ? Laat u niet van de wijs brengen door rasecht te gaan ontkleuren. OntRontgen’stralingen’ is ‘de’ varifocussen ouder terwijlen, bezwarend eigenwijzerheden jonger verlichten onterwijl ‘het’ proeven. Mislukkingen zijn dus van te voren te velen, bewijst weinig achterlopen. Onbewijst uitgelopen wetenschap tot 1 space: niets mislukt !)

Laatst ongelijk,

U heeft gelijk, bijv. dominee Achternaam. Om God niet te begrijpen moet men eerst gelovig proberen tijdens oneveneen meest niets te zijn. Mode Jezus dan pas arm begrijpt, klopt antiek rijk er weinigs ‘even’ nulevend. Beste voorNaam, als ik zo vrij mag zijn. Het gaat omgenen hersencel die handiger toekomst dan de rest doorgenen zenuwcel, altijd onhandiger alvast verledend, anders geen verschil van plek, zelfs delict ( goede tijden doch slechter vermijden, dat is dan ook het echte blok aan ‘vele’ been. De andere niet ).

Zijn dus op zoek naar nieuwer moeten, want proletarisch tekenen kunnen we massaal. Blij dat het boek niet krom te stelen is voor een tweede maal: het is nu eenmaal onleesbaar voor een christen om recht vooraf te spreken, halfvol of halfleeg ondus uitdijingen-collapsen. Leven als leven is gelijk meer, leven onals leven is gelijk minder. Leven allesen blijkt gelijk, leven is leven onalles. Gelijk onblijkt onallesen (onbewijst constante global colding figuurlijk).

Het beleven is als een doos bonbons, men weet nooit wanneer krap een ander. Dus proef meer en de doos wordt ruimer, houd in: allemaal geen teveel (onbewijst constante global warming letterlijk).
Het hart der aarde omzeilt nooit het enigste water met de zinnen mee, onzodra men blijven aanneemt. Zal buiten de ‘dampkring’ het afblijven toenemen, lees geschreven:
GENEN.

( ..-.. of ../.. of ..,.. ‘=’ dagonhoeveelheid [of zonnendomming] en onnachthoeveelheid [of zonnenstomming])
Een tip: op een gegeven moment moet men naar dit geschrevenen, clusief mijzelf, een hekel krijgen. Dus ‘k stop.

Kortgezegd is astropsychica: fruit eten !

James Joyce? Zotte Frans? Albert Marinus, “enigste astropsychica-amateur ter wereld”: en de rest was verbouwereerde stilte. Het volledig document binnenkort beschikbaar, promis juré.

Bij deze: een PDF met het volledige traktaat, voor uw delectatie.

links for 2007-11-29

donderdag 29 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Maakt eens een app

donderdag 29 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Zegt Pieter:

Misschien tijd om hier een App voor te schrijven? Wordt een klassieker, zoals de tag cloud wp plugin.

Het gaat over een programmaatje dat zo’n levensoverzichtje zou maken zoals alhier.

Ik heb dat ding tot nog toe altijd gemaakt in Excel: twaalf kolommen en evenveel rijen als ik jaren oud ben; rijhoogte en kolombreedt hetzelfde, witte lijnen tussen de kolommen en rijen; kleurtjes voor de maanden waar ik wat gedaan heb; hey presto, gedaan.

Het zou kunnen op het web, met een mooi web 2.0–achtig gestijld paginaatje. Steek alles in een databasetje en het wordt een websitetje waar iedereen zijn profieltje kan maken.

Zo van “ik wil een nieuw ding”, en dan vraagt het enkel uw geboortemaand, en geeft het een blanco scherm met allemaal kotjes. En dan kan men draggen over de kotjes zoals in een Outlook– of Google-kalender, of klikken zoals in Google Analytics of gelijkaardige, om begin en einde van een blokje leven aan te duiden. En dan komt er een popupje dat zoals in Flickr kan ingevuld worden met wat er toen gebeurde, en eventueel de begin– en einddatum als ze dat willen (waarna het blokje alsnog verspringt), en een mooie kleur uit een palet zoals in Kuler. En eens aangeduid, kan het blokje, net zoals in bijvoorbeeld Premiere of After Effects of Audition of elk ander video– of audioprogramma, versleept worden: en dat gaat cool zijn, want dan doet het allemaal wijze dingen als het in conflict raakt met blokjes die er al staan. En als met de muis over het begin en einde van zo’n blokjesperiode zweeft, dan wordt de cursor daar een links/rechts-cursortje en kan je het begin en einde verslepen en het blokje op die manier langer en korter maken.

En je kunt het bewaren, en weer oproepen, en er zijn een aantal verschillende vormen waarin dat gerenderd kan worden: met of zonder afgeronde hoeken, horizontaal zoals hier, in verschillende breedtes en formaten, of in de hoogte, met of zonder legende, in Flash met rolloverlegende of niet… en men kan er natuurlijk zijn eigen Kuler-paletten op smijten. En een paar lettertypes (niet te veel!) kiezen.

En het zou niét te complex worden: géén hele CV’s erin of zo, daar zoeken de mensen niet naar. Ik zou weigeren om in eerste instantie al een import uit Linkedin te doen.

Nee: allemaal redelijk triviaal, en allemaal met de huidige libraries redelijk snel te maken. Ik heb er denk ik een redelijk duidelijk zicht op hoe ik het zou willen, en hoe afgelekt en smooth het allemaal zou moeten zijn, en van welke vijf andere applicaties ik de design patterns wil overgenomen zien.

Ja, en dan maak ik er meteen een Facebook-app van, ach waarom niet.

Maar ik heb daar geen zin in. Kijk: dat is het verschil tussen mij vijf jaar geleden en mij nu. Vijf jaar geleden zou ik tot morgenochtend gewerkt hebben en zou het er gestaan hebben. Nu zou ik een goeie briefing willen geven aan een goeie ontwikkelaar, en mij er dan naast zetten en het samen maken—hij/zij programmeert, ik stuur bij.

Vrijwilligers mogen zich melden. Ik kan wel nog een paar avonden sparen, en langer dan dat moet het niet duren. Een mooie, sobere stijl erop, wat ajaxachtig programmeren, viraal lanceren, en hupla. We delen de opbrengsten. :)

Reclame

donderdag 29 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Dienstmededeling.

Er staat op dit weblog reclame. Ik heb daar niet echt zo’n nood aan, en ik ben daar in principe niet zo voor. Het is dan ook nog eens opvallende reclame, vaak. Met beeldjes, soms bewegend. Soms zelfs filmpjes en een enkele keer kan er warempel geluid uit komen. Daar bent eigenlijk u niet echt mee gediend, veronderstel ik—maar wellicht kijkt u er al lang niet meer naar.

Hoedanook en voor de goede orde: het geld dat dit me opbrengt, wordt integraal en rechtstreeks op de rekening van Gentblogt gestort.

Voor de zekerheid, al was dat ongetwijfeld wel duidelijk en ligt niemand er echt van wakker: ik trek mij niet echt iets aan van wat de reclame zegt, ik ben ook niet van plan om iemand te weigeren (of het zou pakweg een extreemrechtse, ik zeg maar, politieke partij moeten zijn) en ik laat me niet afkopen: als ik mijn gedacht wil zeggen, dan zal ik mijn gedacht zeggen. Als ik daardoor adverteerders zou verliezen, hey, so be it.

Dat wil aan de andere kant wel niet zeggen dat ik me niet voor commerciële karren laat spannen, verre van: al wie mij dingen ter evaluatie wil sturen is bijzonder welgekomen, en dan schrijf ik daar met veel graagte mijn gedacht over. Dat ge’t maar weet—zo’n Nikon D3 zou ik dus zeker niet afslaan.

Als mijn boot binnenkomt

vrijdag 30 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Als mijn boot binnenkomt, en ik meer geld heb dan ik weet wat ermee gedaan…

Dan zet ik de helft in een veilige maar goede belegging, voor de kinderen.
Dan zorg ik ervoor dat het huis helemaal in orde is, keuken en badkamer en bibliotheek natuurlijk, maar voorgevel en achtergevel en tuin incluis.
Dan moet er in de keuken een stoomoven voor Sandra.
Dan koop ik een grote TV die in de living aan de muur kan gehangen worden. En ook één voor in de slaapkamer (nah!).
Dan koop ik me een kleine maar handige draagbare Mac.
Dan koop ik me een D300, met een batterijgrip erbij.

Niet noodzakelijk in die volgorde.

Let vooral op het stroboscopisch licht

vrijdag 30 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

De winkel aan de Nieuwstraat waar de Inno en de Media Markt in zijn, staat tegenwoordig vol zieltogende en stressneurotisch knikkende ijsberen.

Elders waren er zombie-ijsberen en zowaar Dutroux-ijsberen:

Ik wil niet dat mijn kinderen dat zien.

Ta gueule, le Flamoutch

vrijdag 30 november 2007 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Vandaag twee keer in ‘t Nederlands aangesproken in Brussel door mensen die eigenlijk geen Nederlands spreken.

Brave mensen: als ge iets niet kunt, in des hemels naam doe dat dan niet!

Het is niet omdat ik met de mensen naast mij Nederlands spreek, dat ik erop sta om interactie te doen in het gebroken potjesnederlands. Ik zeg u beleefd “un bolo et un coca light”, u zegt me vriendelijk hoeveel ik u moet, op zo weinig mogelijk tijd, als het even kan met heldere en verstaanbare stem. In de taal waarin ik de vraag gesteld heb.

Als ik tegen u in het proper Frans spreek—wààg het niet ook maar te dénken dat u achterhaald had dat ik een Vlaming was als u me geen Vlaams had horen spreken met vrienden—dan is het minste dat u kan doen, me in het Frans te antwoorden. En zéker als u uw quasi-Nederlandse lettergrepenbrij al voor de tweede keer heeft moeten hervatten na een “désolé, je ne comprends pas” van mijnentwege.

Ik ga u daar niet in het minst scheef voor aankijken. Want waar ik niet op zoek naar ben, is iemand die zijn Assimilcassettes mentaal moet terugspoelen om te proberen een volzin te poneren, waar ik dan nog niet eens de helft van begrijp. U geneert zich, ik geneer mij. Ik ben gediend van snelle en efficiënte service, niet van een poging tot vlamingenplezierdoen.

Als iedereen nu eens enkel die talen zou gebruiken waar hij zich het beste bij voelt, zouden we al allemaal veel gelukkiger zijn.

Oh, en denk vooral niet dat het alleen voor de Franstaligen is. Domme Vlamingen mogen zich ook aangesproken voelen:

Les enfants qui ne sont gentille

Oh, en nog iets: ik snap niet waarom het Vlaams Blok absoluut wou dat de loketbedienden in Gent geen hoofddoek meer dragen. Beseffen ze dan niet dat om het even welke vrouw die ze nu bedient één van dedie kan zijn?

Sto-hom!

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338