Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: november 2007 (pagina 1 van 9)

Ta gueule, le Flamoutch

Vandaag twee keer in ‘t Nederlands aangesproken in Brussel door mensen die eigenlijk geen Nederlands spreken.

Brave mensen: als ge iets niet kunt, in des hemels naam doe dat dan niet!

Het is niet omdat ik met de mensen naast mij Nederlands spreek, dat ik erop sta om interactie te doen in het gebroken potjesnederlands. Ik zeg u beleefd “un bolo et un coca light”, u zegt me vriendelijk hoeveel ik u moet, op zo weinig mogelijk tijd, als het even kan met heldere en verstaanbare stem. In de taal waarin ik de vraag gesteld heb.

Als ik tegen u in het proper Frans spreek—wààg het niet ook maar te dénken dat u achterhaald had dat ik een Vlaming was als u me geen Vlaams had horen spreken met vrienden—dan is het minste dat u kan doen, me in het Frans te antwoorden. En zéker als u uw quasi-Nederlandse lettergrepenbrij al voor de tweede keer heeft moeten hervatten na een “désolé, je ne comprends pas” van mijnentwege.

Ik ga u daar niet in het minst scheef voor aankijken. Want waar ik niet op zoek naar ben, is iemand die zijn Assimilcassettes mentaal moet terugspoelen om te proberen een volzin te poneren, waar ik dan nog niet eens de helft van begrijp. U geneert zich, ik geneer mij. Ik ben gediend van snelle en efficiënte service, niet van een poging tot vlamingenplezierdoen.

Als iedereen nu eens enkel die talen zou gebruiken waar hij zich het beste bij voelt, zouden we al allemaal veel gelukkiger zijn.

Oh, en denk vooral niet dat het alleen voor de Franstaligen is. Domme Vlamingen mogen zich ook aangesproken voelen:

Les enfants qui ne sont gentille

Oh, en nog iets: ik snap niet waarom het Vlaams Blok absoluut wou dat de loketbedienden in Gent geen hoofddoek meer dragen. Beseffen ze dan niet dat om het even welke vrouw die ze nu bedient één van dedie kan zijn?

Sto-hom!

Let vooral op het stroboscopisch licht

De winkel aan de Nieuwstraat waar de Inno en de Media Markt in zijn, staat tegenwoordig vol zieltogende en stressneurotisch knikkende ijsberen.

Elders waren er zombie-ijsberen en zowaar Dutroux-ijsberen:

Ik wil niet dat mijn kinderen dat zien.

Als mijn boot binnenkomt

Als mijn boot binnenkomt, en ik meer geld heb dan ik weet wat ermee gedaan…

Dan zet ik de helft in een veilige maar goede belegging, voor de kinderen.
Dan zorg ik ervoor dat het huis helemaal in orde is, keuken en badkamer en bibliotheek natuurlijk, maar voorgevel en achtergevel en tuin incluis.
Dan moet er in de keuken een stoomoven voor Sandra.
Dan koop ik een grote TV die in de living aan de muur kan gehangen worden. En ook één voor in de slaapkamer (nah!).
Dan koop ik me een kleine maar handige draagbare Mac.
Dan koop ik me een D300, met een batterijgrip erbij.

Niet noodzakelijk in die volgorde.

Reclame

Dienstmededeling.

Er staat op dit weblog reclame. Ik heb daar niet echt zo’n nood aan, en ik ben daar in principe niet zo voor. Het is dan ook nog eens opvallende reclame, vaak. Met beeldjes, soms bewegend. Soms zelfs filmpjes en een enkele keer kan er warempel geluid uit komen. Daar bent eigenlijk u niet echt mee gediend, veronderstel ik—maar wellicht kijkt u er al lang niet meer naar.

Hoedanook en voor de goede orde: het geld dat dit me opbrengt, wordt integraal en rechtstreeks op de rekening van Gentblogt gestort.

Voor de zekerheid, al was dat ongetwijfeld wel duidelijk en ligt niemand er echt van wakker: ik trek mij niet echt iets aan van wat de reclame zegt, ik ben ook niet van plan om iemand te weigeren (of het zou pakweg een extreemrechtse, ik zeg maar, politieke partij moeten zijn) en ik laat me niet afkopen: als ik mijn gedacht wil zeggen, dan zal ik mijn gedacht zeggen. Als ik daardoor adverteerders zou verliezen, hey, so be it.

Dat wil aan de andere kant wel niet zeggen dat ik me niet voor commerciële karren laat spannen, verre van: al wie mij dingen ter evaluatie wil sturen is bijzonder welgekomen, en dan schrijf ik daar met veel graagte mijn gedacht over. Dat ge’t maar weet—zo’n Nikon D3 zou ik dus zeker niet afslaan.

Maakt eens een app

Zegt Pieter:

Misschien tijd om hier een App voor te schrijven? Wordt een klassieker, zoals de tag cloud wp plugin.

Het gaat over een programmaatje dat zo’n levensoverzichtje zou maken zoals alhier.

Ik heb dat ding tot nog toe altijd gemaakt in Excel: twaalf kolommen en evenveel rijen als ik jaren oud ben; rijhoogte en kolombreedt hetzelfde, witte lijnen tussen de kolommen en rijen; kleurtjes voor de maanden waar ik wat gedaan heb; hey presto, gedaan.

Het zou kunnen op het web, met een mooi web 2.0–achtig gestijld paginaatje. Steek alles in een databasetje en het wordt een websitetje waar iedereen zijn profieltje kan maken.

Zo van “ik wil een nieuw ding”, en dan vraagt het enkel uw geboortemaand, en geeft het een blanco scherm met allemaal kotjes. En dan kan men draggen over de kotjes zoals in een Outlook– of Google-kalender, of klikken zoals in Google Analytics of gelijkaardige, om begin en einde van een blokje leven aan te duiden. En dan komt er een popupje dat zoals in Flickr kan ingevuld worden met wat er toen gebeurde, en eventueel de begin– en einddatum als ze dat willen (waarna het blokje alsnog verspringt), en een mooie kleur uit een palet zoals in Kuler. En eens aangeduid, kan het blokje, net zoals in bijvoorbeeld Premiere of After Effects of Audition of elk ander video– of audioprogramma, versleept worden: en dat gaat cool zijn, want dan doet het allemaal wijze dingen als het in conflict raakt met blokjes die er al staan. En als met de muis over het begin en einde van zo’n blokjesperiode zweeft, dan wordt de cursor daar een links/rechts-cursortje en kan je het begin en einde verslepen en het blokje op die manier langer en korter maken.

En je kunt het bewaren, en weer oproepen, en er zijn een aantal verschillende vormen waarin dat gerenderd kan worden: met of zonder afgeronde hoeken, horizontaal zoals hier, in verschillende breedtes en formaten, of in de hoogte, met of zonder legende, in Flash met rolloverlegende of niet… en men kan er natuurlijk zijn eigen Kuler-paletten op smijten. En een paar lettertypes (niet te veel!) kiezen.

En het zou niét te complex worden: géén hele CV’s erin of zo, daar zoeken de mensen niet naar. Ik zou weigeren om in eerste instantie al een import uit Linkedin te doen.

Nee: allemaal redelijk triviaal, en allemaal met de huidige libraries redelijk snel te maken. Ik heb er denk ik een redelijk duidelijk zicht op hoe ik het zou willen, en hoe afgelekt en smooth het allemaal zou moeten zijn, en van welke vijf andere applicaties ik de design patterns wil overgenomen zien.

Ja, en dan maak ik er meteen een Facebook-app van, ach waarom niet.

Maar ik heb daar geen zin in. Kijk: dat is het verschil tussen mij vijf jaar geleden en mij nu. Vijf jaar geleden zou ik tot morgenochtend gewerkt hebben en zou het er gestaan hebben. Nu zou ik een goeie briefing willen geven aan een goeie ontwikkelaar, en mij er dan naast zetten en het samen maken—hij/zij programmeert, ik stuur bij.

Vrijwilligers mogen zich melden. Ik kan wel nog een paar avonden sparen, en langer dan dat moet het niet duren. Een mooie, sobere stijl erop, wat ajaxachtig programmeren, viraal lanceren, en hupla. We delen de opbrengsten. 🙂

links for 2007-11-29

Begrijpen met belovend hetzelfde onbegrijpen leegt astropsychica, keuzevreemd geloven verwisselt ontlofs astrofysica: “Niks aangeraakt, ongeloof bekend geen voldonker onwissels lovend licht. Zonder andersom!”

Zeer soms komt er eens een mail toe die inslaat als een donderslag bij heldere hemel.

{1} TERUGDRAAIEN VERLEEND,

Neutra(‘sy) [=] onincidenthemels zandwegs ondicidentaards gebieden, [=] proto(‘my); onstrangerouleren kleinere ‘wezens’ grotere tijdsonwijze, ‘exo'(-kerks) van ingaanden. Genens, ontube 10-10 ontprerondis, gebolder ‘uit eenen’ clocked clocks onwisseltijderen (minder ‘of’ meer). Niet uit = select-ro, zelfs verplustminust nu; wel in ‘was’: vanaf om’s. Overal nergens negatief geeneens on(s)topser beschrevens (was / is al) nooit onheelser (clockerd conmald celled) [exdichtterugsen openongangherren, Hig. ei’schalere’ kloktoxoonse onwintijden; onbochtig onexcentriek] (Kalende planetenen, als de kwadraat marktplaats. Te bijbel ergens te lezen: zal de laatste de eerste weer zijn. Ook deze is te traversen: merkt vanzelf onvaria gaan als eerste aangaande onmensd merkend. Immuun markerend deze ontelse omgespinprismaanserden talente doorpupilderen d-talend; onineentussende-onuitrekkende-onduwstanden: blindisse destijen, anders veel meer ondestspinser ‘heleren’ ondistspinser). Ontnormingen onexoduwaardigen zelfs bijv. de ondeutentiepeilingen onvonnisd onlevitigrondelijk tron-pro-tri-nooits onnumeriluister onthorazwaks; you can’t put -again- backout in against: ” Met ene tweede verbeterd men oneerst. Kouwe cellu besta nie, warm bezenuwe ga nie en lauwede herses mak nie; violer ogenlijk misfuikt noch net ”. 'Worm''holes ontelepaden feno t/m geno -schuinzijdelingen excentriek meer-minder resironds, zodaar komen we spijbels dwarcuratele onpostumenremmingen nooit Bokitoproof mee voor / achter.. (Onbewijst kosmoballen [of onveldsballings] t/m u.f.o.’s [of onballingsveld]).

Ik sla even de tussenliggende ettelijke riemen tekt over, om tot het besluit te komen:

‘8’ Gaan we psychologisch doen ?

Ongroepstachyoneren welkomen (ontJungingsbackupse onvoormakenden weergenen onsommigen hersenmaren groter, zenuwoncellingen kleiner) desluchtlandse (cirabinairen hergene gulder sneden) disversnaarden om in onwelkomen onstellingsgravitoneren (ontFreudingsdownse onnamakenden klimaatsgedenken onsommiggen zenuwmaren groter, hersenoncellingen kleiner), ‘beetje’ onsecondelijkende buigzamere wijze(rs). Meer / minder ‘roodere / wittere’ bloedlichaampjes tegenkafser, bovens beschrevenen T(iendere)-cellingen nodig: ”Heb recht nergens, meer pennend aangezeten want geschiedenis tikke-takke-veranderd te zinde ’t was”. Toekomst is nooit van tevoren bewegens erna aanwezig tijdens zijn, onbewijst koolstofwaarderingen inclusief Animaxander (Wikipedia telkent zegens onwaartzuurstofse-onmaatstikstofse woordsblauwere t/m roodstrouwere redelingen, onheliumer zeer oke.) Maar als men fysicawissels ebtols onvacuumsen loga handelt vloedtals stelsere vacumen, heeft geen enkele richterde planade hier andersom. Enervolledigheid proberen te volledigen houdt men inderdaad -we zijn al- over, ruimte is positief vol ons. Zodaar kwamen we in ieder geval niet … Onbewijst ockey. Einde kwadraats, ongelijste energie is ontschilds bibliotheekst kernend muzeabezoekst paspartoe: atlast men geestkennis, voelloos lichaamt.

Hoop dat men nu weer wat vermeenlijker levens tijd begrijpt en wat er belevens bedoeld wordt ‘met’ ‘ruimte’, want we evolueren niet in een pessimistisch ‘of’ positivistisch heelal. Maar (‘lettend’ ontNewtonsongestuiterde ‘al’ geoefende phi [zie vatenbelt] ‘door’ ontMersennes priemonjojose atletica [zie bellenvat]) geletterd uit leefsverfrissingen iso-oper naar postuum minder vergissingen. Onaardheid is veelvorms, behalve de rust, draait ’t terug. Zorgt ervoor dat we nooit door manerplichtse geschiedenis gaan, anders m’n excusen zowieso. Geachte vooruitzicht, mag briefs nu [na ener allergelaatsten onveranderingen] het ‘hulp’woord -levensloos- vervangen worden door -geboortekunde- ‘anders’ blijft bijbels van nature af: …” wanneer daderd geen gejaagd onbewijst bestaande levensloos… ”. Astropsychica ‘8’ ({1}astronomische {2}theologische {3}genetische {4}bacteriologische {5}psychologische {6}virologische {7}filosultimatica’s) ontpresiesterd vergissende verdeelde factoren, functies en tijdsbepalingen (zie neutronen;) niet meer te vermenigvuldigen anders schriften onfactorderen en onfunctioneleren, ontijdenlijkenden chiasma’s des memoriae dis lapsus … (zie protonen). Groetjes, Ab.

(Uit: ” Dacht even een bedankchirugyms rondje te maken ”, zie ‘m’n’ familielijn Kerkend Deelt Grensloos [bijv: K.d.G.]. Tsjeu adoptie, heb ergens een appeltje gegeten en er was geen ander opvoedelijkst tijdens onbijnalogisch lekker. Dankst m’n biografisch gepland gekregen ouders.)

Onzeldzaam uit ’t hoofd, onbewijst maal en is of ik heb weer te weinig gegeten. BRON: FOTO TE WIKIPEDIA (Human male karyotpe.gi… = ” Het geloven is niet neer te leggen zweefs ongeloven). Leeg dank ik toener vroedvrouwen vol; zodra men materie antileed, christenen maakt ”. (… was een kind en wist niet beter dan dat het nooit voorbij zal gaan … Alde wetenschappers, het schappen blijkt al onkunde. Dus is weten wisdom ? Laat u niet van de wijs brengen door rasecht te gaan ontkleuren. OntRontgen’stralingen’ is ‘de’ varifocussen ouder terwijlen, bezwarend eigenwijzerheden jonger verlichten onterwijl ‘het’ proeven. Mislukkingen zijn dus van te voren te velen, bewijst weinig achterlopen. Onbewijst uitgelopen wetenschap tot 1 space: niets mislukt !)

Laatst ongelijk,

U heeft gelijk, bijv. dominee Achternaam. Om God niet te begrijpen moet men eerst gelovig proberen tijdens oneveneen meest niets te zijn. Mode Jezus dan pas arm begrijpt, klopt antiek rijk er weinigs ‘even’ nulevend. Beste voorNaam, als ik zo vrij mag zijn. Het gaat omgenen hersencel die handiger toekomst dan de rest doorgenen zenuwcel, altijd onhandiger alvast verledend, anders geen verschil van plek, zelfs delict ( goede tijden doch slechter vermijden, dat is dan ook het echte blok aan ‘vele’ been. De andere niet ).

Zijn dus op zoek naar nieuwer moeten, want proletarisch tekenen kunnen we massaal. Blij dat het boek niet krom te stelen is voor een tweede maal: het is nu eenmaal onleesbaar voor een christen om recht vooraf te spreken, halfvol of halfleeg ondus uitdijingen-collapsen. Leven als leven is gelijk meer, leven onals leven is gelijk minder. Leven allesen blijkt gelijk, leven is leven onalles. Gelijk onblijkt onallesen (onbewijst constante global colding figuurlijk).

Het beleven is als een doos bonbons, men weet nooit wanneer krap een ander. Dus proef meer en de doos wordt ruimer, houd in: allemaal geen teveel (onbewijst constante global warming letterlijk).
Het hart der aarde omzeilt nooit het enigste water met de zinnen mee, onzodra men blijven aanneemt. Zal buiten de ‘dampkring’ het afblijven toenemen, lees geschreven:
GENEN.

( ..-.. of ../.. of ..,.. ‘=’ dagonhoeveelheid [of zonnendomming] en onnachthoeveelheid [of zonnenstomming])
Een tip: op een gegeven moment moet men naar dit geschrevenen, clusief mijzelf, een hekel krijgen. Dus ‘k stop.

Kortgezegd is astropsychica: fruit eten !

James Joyce? Zotte Frans? Albert Marinus, “enigste astropsychica-amateur ter wereld”: en de rest was verbouwereerde stilte. Het volledig document binnenkort beschikbaar, promis juré.

Bij deze: een PDF met het volledige traktaat, voor uw delectatie.

Van lang lang lang geleden

Soms hoor ik nog eens een echo van een vorig werk. Zo van X heeft dàt en dàt gedaan. Of Y, weet ge’t nog, Y? Wel, Y die heeft haar ontslag ingediend.

Lang geleden of kort geleden, lang geduurd of net niet: alles vloeit soms in mekaar. Vandaar dat zo’n grafiekje soms confronterend kan zijn: oh, is dat écht maar zo lang dat ik daar gewerkt heb? Heb ik echt zó lang bij dié gewerkt?

Geheugen is iets raars: daarnet kreeg ik zo’n LinkedIn-ding binnen van een ex-collega bij Netpoint, en in mijn hoofd had ik daar werkelijk jaren en jaren mee gewerkt. Ik heb zo’n tien jaar voor Netpoint gewerkt, in allerlei hoedanigheden, maar met die collega heb ik er maar een dik anderhalf jaar gewerkt.

Weird, maat. Ik zou gezworen hebben dat het minstens dubbel zo lang was.

Vergadering

Het was vanavond, op een aantal verschillende vlakken, een vrij interessante vergadering.

Zozo.

Del.icio.us op 28 November 2007

  • Check it out: zo kan een weblog ook een effectief campagnemiddel zijn: geen flashy gedoe, maar de mensen zelf hun verhaal laten vertellen.
    (tags: blog)
  • (tags: )

Hey hey hey

Het was een beetje een luxepositie, maanden aan een stuk grotendeeld bij één klant werken — maar daar is bij deze een redelijk einde aan gekomen.

Terug over en weer tussen, erm, drie of vier extrascolaire projecten en, erm, even veel of meer voor-het-werk projecten.

Hoera!

…which reminded me: ik moest mijn dit-was-mijn-leven-grafiek nog updaten, ‘t schijnt. Bij deze!

Del.icio.us op 27 November 2007

Onbekende bekenden

Morgen spreek ik misschien wel met mensen die ik alleen maar van op het internet ken. Spannend hé?

Zo’n confrontatie met ik-ken-u-maar-allez-niet-écht-echt. Met ah kijk dat is dinges van op het internet. Met foto’s en teksten die ten eeuwigen dage in de cache van Google en consoorten zitten.

Grin.

Doeken

Christophe Peeters daarnet op het nieuws over de reden waarom de VLD het verbod op hoofddoeken wou: “Om de schijn van onpartijdigheid hoog te houden.”

Tja. Een Fehlleistung, noemde Professor Ghysbrecht dat in mijn tijd.

Viezigheid. Ik ben beschaamd in mijn stadsbestuur. Ik ben beschaamd in de OpenVLD, en in al wie niet volgens zijn eigen geweten gestemd heeft: hoe typisch dat er drie mensen tegen waren bij de CD&V, en dat daarvan alleen de vrouw die nota bene zélf een hoofddoek zou dragen als ze daar zou zitten, zich “mocht” onthouden.

Er is een verbod op hoofddoeken (jaja, en andere uiterlijke tekenen van yada yada, never mind all that shit, ‘t is het Vlaams Blok dat de valstrik gespannen heeft, de OpenVLD die er met open ogen en de twee voeten vooruit in getuimeld is, en de CD&V die met veel leedvermaak de stamp gegeven heeft) in Gent.

Behalve voor de mensen die voor het OCMW werken, en dat we daar dan maar een rechtszaak wegens gebrek aan gelijke behandeling mogen voor krijgen, zeker?

Al gestemd?

Het kan nog altijd dus hé, stemmen voor Gentblogt.

Ik dacht, ik recycleer even affiches van een vorige campagne.

Stem Gentblogt ook

De kinderen zijn ondertussen enkele jaren ouder, de boodschap blijft relevant. 🙂

Stem Gentblogt

Oh, en nog (van Ilse):

Stem Gentblogt 3

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑