Alarmbeltoneel

Yves Desmet:

Zeg nu nog dat Yves Leterme geen visie op lange termijn heeft. Een cynische visie, machiavellistisch, gedreven door partijbelang en niet door het belang van het land, maar wel een visie op termijn.

Kort: ‘t was allemaal toneel, die stemming en zo.

Plausibel.

update alhoewel: CD&V protesteerde vanmorgen toch nogal… ah, interesting times.

5 reacties op “Alarmbeltoneel”

  1. Het showgehalte van de politieke feiten vandaag leek me iets te opvallend, om maar te zwijgen van de snelheid waarmee bochten genomen werden. Toen ik het artikel las vielen sommige puzzelstukjes op hun plaats. Paranoia? Ik werd er in ieder geval stil van. Laat ons eerlijk wezen: cynisme is de politiek helemaal niet vreemd als het helpt om het electoraat een rad voor de ogen te draaien. En het werkt nog ook, helaas. Daarom alleen al: dank u Yves (Desmet, niet Leterme).

  2. Toch wat vreemd dat deze conclusie pas na de feiten geformuleerd wordt. Dat de stemming in de Kamercommissie aanleiding zou geven tot een juridische reactie van de Franstaligen is niet iets ‘nieuws’. Dat was altijd al waarschijnlijk. Alleen werd het steeds voorgesteld alsof een stemming in de commissie voldoende was. Belangenconflicten en alarmbelprocedures zijn niet plots uitgevonden, hé.

    Het blijft me verbazen dat journalisten zich meer en meer beperken tot het neerschrijven van feiten zonder een degelijke analyse. Het zou me meer plezieren indien een journalist deze mogelijkheid van juridische procedures op voorhand had beschreven (en niet a posteriori) en eventueel had voorgelegd aan politici. Iets in de aard van: “Beste Mr Dewever, stemmen van BHV in de commissie doet BHV verdwijnen in een juridisch kluwen en maakt het splitsen VOOR regeringsdeelname onmogelijk of wenst u tot in 2009 te wachten ?” Dit lijkt me interessanter dan nog maar eens proberen een ‘straffe’ verklaring/oneliner op te tekenen van een politicus in pure tabloid-stijl.

  3. Yves Desmet… GRMMMBL.

    Ik heb al spijt dat ik zijn woorden hier heb gelezen. Grappig dat hij het heeft over de integriteit van anderen.

    Wilco heeft daar een schoon nummer over: Pot kettle black.

Reacties zijn gesloten.