Belgische crisis opgelost

Hebt u dat gevoel ook, sinds een paar dagen? Van “we geraken er echt wel uit” en ook wel van “het gevaar is afgewend” en zo?

Karel De Gucht was op Pauw & Witteman, en hij heeft dat zeer goed gedaan, voor zover ik dat kon zien aan de stukjes die op Ter Zake getoond werden—leve Karel De Gucht, overigens.

En kijk, zo’n mooi liedje op Elio Di Rupo’s (overigens nog altijd uitstekende) weblog:

Alles komt in orde. Een paar weken geleden zaten we er wat mee in, zo van “het zou toch niet écht zijn dat…” en van “ze gaan het toch niet doén he?”, maar nu is het precies bezworen.

Of is dat mijn indruk?

13 reacties op “Belgische crisis opgelost”

  1. We geraken er wel uit == we blijven in het systeem van decennia-durende financiële steun aan Wallonië, zonder zelf nog maar een “merci” terug te krijgen.

    Hoeveel generaties hebben Walen eigenlijk nodig om eens op hun poten te krabbelen?

  2. Een onafhankelijk staat zou de gekoejonneerde Vlaming nochtans eens deugd doen.

    En als je per se je solidariteit met Wallonië wil betuigen, stuur een cheque.

  3. Pffww…. Al dat gedoe, al dat geld, al die tijd, al die moeite. en dat terwijl de echte problemen… Lijkt verdacht veel op een vechtscheiding, als je’t mij vraagt.

    Beter een goede buur dan een slechte huisgenoot. Keep it simple.

  4. duimen dat je gelijk hebt … ik was emigratie aan het overwegen.

    … het spijtige is dat zo’n dingen sporen nalaten. Veel mensen zijn merkbaar koeler geworden tegenover hun zuider- / noorderburen. Segregatie aan de gang.

  5. De laatste jaren leven we steeds meer op onszelf en weten we begot niet wat er aan de overkant van de taalgrens zich afspeelt.

    Of is het logisch dat bv. de VRT nauwelijks nog nieuws brengt van de overkant van de taalgrens tenzij als het ramp of een schandaal betreft?

    Is het een verrassing dat nu opeens blijkt dat we vreemden voor elkaar zijn geworden?

    Onbekend is onbemind.

  6. We geraken er wel uit en we krijgen dus een regering die (…) en de gevolgen voor de alleenstaande ouders, de gepensioneerden, de holebi’s, de jonge moeders en vaders, de kinderen, de vakbondsmensen, de overheidsbedrijven.

    en de tieners,

    zullen het weten.

    Voor de laatste groep is het natuurlik tof: eindelijk weer een rechts land waar je nog tegen kwaad kunt betogen!
    Yeah!

Reacties zijn gesloten.