Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

This song makes me want to do something awesome in slow motion

Het is binnenkort réveillon, en dan zijn er drie keuzes: ofwel geen muziek, ofwel muziek van mijn vader, ofwel zelf meegenomen muziek.

Ik dénk dat ik maar eens een harddisk vol muziek ga klaarzetten.

Het is dan altijd schipperen tussen dingen die ik ongelooflijk graag hoor maar waar ik liefst tegen iedereen zou zeggen “zwijgt nu keer, ‘t is zo een wreed schoon liedjes op de computer” en tussen dingen die gewoon echt wel té insipide easy listening op de achtergrond zijn.

Gelukkig zijn er dan ook machtige bands als Señor Coconut, mijn ontdekking van het kwartaal. Colombiaanse band speelt latin covers van Kraftwerk, een mens kan het niet uitvinden:

Nestelt zich zeer comfortabel daar ergens helemaal bovenaan in het pantheon van mensen-die-goeie-covers-maken, in de buurt van Max Raabe en zijn Palast Orchester.

6 reacties

 1. Jammer dat je video’s niet doorkomen in de feed (die ik bekijk in Google Reader), zelfs geen thumbnail. Ik moet altijd gokken of je een clipje bij je post hebt of niet.

  Meestal gok ik juist. Zoals nu.
  Nu kan ik mijn dag sambagewijs verderzetten.
  Dank u Michel!

 2. Michel, ik wil je niet teleurstellen, maar Senor Coconut is een Duitser (ergens uit de buurt van Aken als ik me niet vergis). Dat neemt niet weg dat de covers inderdaad schitterend zijn. Was een feestje een jaar of 2 terug op Dour. Andere aanrader met hilarische covers: Richard Cheese. Zijn “Insane in the brain” goes tango is top.

 3. @Marc: jawel. Ik had er best “klinkt als een” voorgezet. 🙂

  Uwe Schmidt en zijn tachtig aliassen staan op Wikipedia, zelfs.

 4. Covers van de pot gerukt zijn altijd wel best leuk, vooral als je een iets technisch geval als Krafwerk omvormt met van die echte instrumenten met knopjes en snaren en ventielen. Dat is trouwens altijd een teken van kwaliteit als die nummers in een compleet ander arrangement nog altijd recht blijven staan. Altijd leuk om net iets minder mainstream te gaan en bijvoorbeeld een vampire versie van een hoop klassiekers ten gepaste tijde eens door de speakers te jagen. Leve de grote online verzamelbak.

  @lamazone: spijtig indeed.
  Meestal gok ik ook goed maar deze had ik niet. De zinnen en paragrafen hadden voldoende zin zonder bewegende illustraties.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑