WordPress naar Drupal

Ik hoor dat WordPress niet ondersteund wordt op de servers waar ik een stuk of vier-vijf websites zou willen zetten die ik aan het maken ben. Drupal wel, daarentegen.

En dus moet die hele zooi, die net zo proper werkte in WordPress, naar Drupal overgezet worden. Dat, of op een Dreamhost-achtige server verder werken voor de goedkoop.

Ik heb er niet echt veel zin in, in Drupal, want dat lijkt me veel werk om het voor een doorsnee-niet-ontwikkelaar-gebruiker een beetje gemakkelijk te gebruiken te maken, maar hey, wie weet vergis ik me wel helemaal. En ja, ik weet het: dit is de honderachtentwaalfde keer dat ik dezelfde boodschap over precies dit schrijf.

Het themen is in alle geval al doodeenvoudig: men neme een werkende html-pagina, en men droppe er de volgende stukken in:

In <head>

<head>
    <link rel="stylesheet" href="/<?php echo $directory;?>/styles.css" type="text/css" />
    <link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="" href="/rss.xml" />
    <?php print $styles ?>
    <?php print $scripts ?>
    <?php print $head ?>
    <title><?php print $head_title ?></title>
</head>

Zoekfunctie

<?php print $search_box ?>

Hoofdnavigatie

<?php if (isset($primary_links)) { ?><?php print theme('links', $primary_links) ?><?php } ?>

Zijnavigatie

<?php print $sidebar_left ?>

Hoofdinhoud

<h2><?php print $title ?></h2>
<div class="tabs"><?php print $tabs ?></div>
<?php print $help ?>
<?php print $messages ?>
<?php print $content; ?> 

Pagina-afsluiting

<?php print $closure ?>
</body>
</html>

En hopla, meer dan dat had ik niet nodig om het allemaal (althans tot een eerste approximatie) te dupliceren.

Message to de mannen van drupal.org, trouwens: dit is geen erg goede pagina. En ook: een theming overview beginnen met “in versie 4.5 was het zó maar in versie 4.7 is het nu zó en zó is hoe een anatal mensen het gedaan hebben” is denk ik ook zo geen goed idee.

Het kan natuurlijk zijn dat ik daar speciaal in ben, maar als ik een uitleg krijg over iets, dan heb ik het liefst iets dat enorm snel werkt, en dan één degelijk kader, daarna wat meer uitbreiding en verdieping, en dàn pas alle mogelijke legacy stuff en watnog.

Jaja, ik weet het ook: het is een wiki, en ik kan er zelf in beginnen schrijven. Grrr dat ik te weinig tijd heb.

Elders over misschien hetzelfde

16.02.2008: Een nieuwe website, en dergelijke | 02.08.2006: Websites | 20.12.2005: Processor | 06.11.2005: Geïnstalleerd | 23.05.2014: Links van 22 mei 2014 tot 23 mei 2014 | 24.09.2012: For fuck’s sake, Drupal! | 19.08.2012: Variabelen en scoping en dink | 05.12.2011: Links van 12 november 2011 tot 5 december 2011 | 23.09.2011: Een sliderken | 31.08.2011: Van gold plating

7 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.