Archief voor januari 2008

 

links for 2007-12-31

dinsdag 1 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

…en gelukkig!

dinsdag 1 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Heel de dag geslapen! Hoera!

Robin “T-shirt” Wauters

woensdag 2 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Grin.

Tshirt

Verkeerd twittervenster open, en hopla maanden werk naar de knoppen.

update voor wie het allemaal niet zo volgt — een tijd geleden kregen een hoop mensen een t-shirt in de post. Op die t-shirt stond alleen een URL: http://twitter.com/t_shirt. Een zoveelste marketing-verhaal, dacht ik, van mensen die denken het mysterieus te spelen, maar die daarmee serieus op mijn zenuwen werkten. Enfin, ik was de enige blijkbaar, zowat iedereen die zo’n ding kreeg, speelde het spelletje mee door een duchtig over te schrijven (te filmen, zelfs). Om de zoveel tijd verscheen er eens iets op die twitter-account, en zo bleef het een beetje leven.

Nu net vraagt Michaël (@emich) waar Robin Wauters (@robinwauters) zit als je hem nodig hebt, en daarop reageert de twitter-account @t_shirt, in plaats van @robinwauters. Oops.

En zo is die kat uit haar zak. Nu nog weten waarom.

Nu Steven Feys nog.

Het nieuwe jaar

woensdag 2 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Het oude jaar was fantastisch op veel vlakken, en uitstekend beëindigd ook: fantastisch gezelschap, uitstekend eten, prachtige cadeaus, a splendid time was had by all.

De dag daarna was iets minder—ik ben op 1 januari om denk ik halfvier in mijn bed gekropen en er pas (even) weer uitgekomen om vijf uur, om er dan om denk ik zeven uur weer in te kruipen tot nu net. Keel ‘t één of ‘t ander, in samenspraak met een hele avond sigarettenrook ademen, vermoed ik, en rug ‘t één of ‘t ander en bijna 39° koorts, en ach.

Maar goed. ‘t Is voorbij, denk ik: 40 uur of zo onder vier dekens liggen zweten heeft dat effect, en combineer dat met een electrisch bed dat op en neer kan, en hoera, ik ben er denk ik weer min of meer bovenop ben.

Zodus: op naar 2008, met anderhalve dag vertraging. De voornemens: meer doen in huis, meer doen met de kinderen, minder op het internet zitten, meer doen voor Gentblogt, minder weblogs lezen, minder nonsens volgen, meer boeken lezen, minder televisie kijken, meer dingen weggooien, meer gezelschapsspelletjes spelen, minder alleen zitten thuis, minder brol bijhouden, meer mensen opzoeken, minder op het internet zitten (oh, had ik dat al gezegd?), gezonder eten, meer familie zien, meer dingen maken en minder dingen gebruiken.

2008 wordt ook professioneel een interessant jaar: met elke maand dat ik werk waar ik werk en doe wat ik doe, heb ik de indruk meer te leren van die dingen waarover ik meer wil leren.

2008 betekent normaal gezien het einde in een rechtszaak die al jaren aansleept, hoera.

En 2008 wordt vooral het jaar dat ons huis eindelijk helemaal in orde is, daar klamp ik mezelf aan vast. Als dàt in orde komt, komt al de rest goed.

Del.icio.us op 2 januari 2008

donderdag 3 januari 2008 in Links. Permanente link | 3 reacties

Del.icio.us op 3 januari 2008

vrijdag 4 januari 2008 in Links. Permanente link | 6 reacties

MRSA

vrijdag 4 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Ha! ’t Is een manier om het nieuwe jaar in te zetten als een andere, natuurlijk. Ik was op 1 en 2 januari al slecht en koorts en zo, en ik dacht dat het een keelontsteking was. Mijn keel deed de derde geen pijn meer, al had ik nog wel wat koorts, dus ben ik maar gaan werken–om dan zo precies wat in te storten na de middag.

Koorts, van de grootteorde van bij de 40°, en klappertanden, en niet meer op mijn benen kunnen staan, en pijn aan mijn lies.

De hele namiddag en nacht en ochtend in bed gelegen en toch geen oog dichtgedaan, en dan uiteindelijk deze namiddag Dokter Arts laten komen. Het verdict: dat het goed is dat we geen 1930 zijn, of ik was ten dode opgeschreven.

Ha!

Ik heb zo’n ontsteking aan mijn been, van wellicht staphilococcus aureus, en ik ga de volgende paar dagen antibiotica mogen slikken tot ze er lang overal uit gaan komen. Met een beetje geluk moet ik zelfs niet naar het hospitaal!

Progress report

zaterdag 5 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

(ja, ’t is wellicht geen MRSA natuurlijk, maar een catchy titel is veel in dergelijke dingen, vind ik)

Wat het wel is? Geen idee. Ik doe nu een redelijk massieve kuur antibiotica (hoera voor de gevolgen, ik kan ze niemand aanraden), en als er tegen pakweg het einde van het weekend geen substantiële verbetering is, dan doen we van verdere onderzoeken. Maar geen reden tot paniek, voorlopig.

Ik ontsmet mij om de twintig minuten, lijkt het wel: isobetadine-zeep voor mijn been (ai! oei! recht moeten staan! mijn been! mijn rug!) en machtige alcogel voor mijn handen: spuit spuit, wrijven, afdrogen niet nodig, en hopla. Een groot gemak.

Verder knijp ik hem altijd als ik mijn antibiotica neem: de dokter heeft gezegd dat ik best rechtsta en mijn twee (grote) pillen met veel water binnenslik en laat volgen door een stukje brood, wat als de gelules in mijn slokdarm open gaan, dan voelt het aan alsof er gebroken glas in zit. Wahey!

En ook: ik heb besloten tot zolang geen computers te gebruiken, en op het nieuws en samen ’s avonds na niet of zo weinig mogelijk naar televisie te kijken. Mijn eigen kleine detox, als het ware. En ik vermoed dat ik niet echt zó enorm veel wereldschokkends zal missen.

Zodus. Wie mij wil hebben, moet het maar aan Sandra zeggen, ha!

Dag drie thuis

zondag 6 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 20 reacties

Nog altijd geen idee wat het is, aan mijn been.

Ik ben zo misselijk alsof ik net tien minuter geleden twee liter cécémel gedronken heb, ik heb regelmatig hoofdpijn, ik heb buikpijn, ik heb diarree, ik heb pijn aan mijn rug, ik slaap ongeveer 3/4 van de dag, enfin, ’t is niet zo fijn. Een deel zal wel te maken hebben met die antibiotica, maar alla.

Ik ga de wereld niet vervelen met foto’s van mijn been, maar het is rood, het is opgezwollen, het gaat van een paar centimeter boven mijn enkel tot een paar centimeter onder mijn knie, het heeft precies vertakkingen, het klopt, het is bloedheet, het voelt aan als een blauwe plek als ik er niét aan kom, het voelt aan als naalden als ik er wel aan kom. Als ik recht moet staan: ugh. Dan is de pijn, euh, laten we zeggen, heel erg.

Is het beter dan gisteren en eergisteren? Wel, eergisteren had ik vooral koorts maar kon ik nog lopen, gisteren kon ik praktisch niet meer bewegen van de pijn, en nu is de pijn minder, maar anders. Misschien is het gewenning, maar het begint allemaal een beetje dof te voelen. Verdoofd, bijna. De zijkant van mijn been en mijn grote teen vooral. En mijn vel ziet er rood en gecraqueleerd uit. Maandag status report bij de dokter, hij zal wel weten wat dat allemaal betekent.

Ik heb het geluk een goed bed en een goede trekzetel te hebben, anders was ik nu redelijk dood van de pijn denk ik. Figuurlijk dan–letterlijk dood zou ik wellicht geweest zijn als ik mijn heil in pakweg homeopathie had gezocht. Take that, toverdokter-adepten. Kom niet af met “mij zou het niet overkomen zijn want ik steek oorkaarsen in mijn geitenkaasinfusie”: al wat nodig is, is aan een wondje pulken met een vingernagel die niét net ontsmet is, en het kan uw deel zijn. En ik lees uw reacties toch niet, dus doe maar.

Verder vind ik het ongelooflijk jammer dat ik out ben. Ik voel mij een verrader, en al de mensen die ik in de steek laat. Kak. Op het werk alleen al: er was een project dat moést klaar geraken, er waren er twee andere die dringend werk nodig hadden, nog één dat moest beginnen, één dat moest opgevolgd worden… kak, echt waar.

En verder: gisteren zag ik Koen Wauters, die ik overigens een sympathieke kerel vind, zo op het eerste zicht, zich druk maken over het afschaffen van Parijs-Dakar. De organisator zei dat “le Dakar” niet kan doodgaan, want het is “un symbole”. Ik kan mij niet meteen een beeld vormen waar het precies een symbool van is, eigenlijk: idiotie, machisme, absurditeit, walgelijkheid? Heeft iemand een idee hoeveel dat reizend circus eigenlijk kost, alleen al in benzine, om nog niet te spreken over al de rest? En wat met al dat geld zou kunnen gedaan worden voor andere mensen? Schaf die obscene vertoning meteen af, mijn gedacht.

Oh, en gisteren dacht ik te kijken naar Dalziel & Pascoe, maar de dame op BRT 2 zei “deeliël” in plaats van “dièl”, en toen ik begon te kijken kon ik niet ondescheiden wie Dalziel was en wie Pascoe, dus ben ik maar in slaap gesukkeld.

Vandaag is iedereen weg naar de nieuwjaarsreceptie van de Stad, waar ik ook ongelooflijk graag naartoe zou geweest zijn. Ik ga dat vieren met nog een beetje misselijk liggen rare dromen hebben. Rare dromen dat ik heb, tegenwoordig: ik zou er boeken over kunnen schrijven als ik mij lang genoeg kon concentreren.

Ik dénk dat ik nog iets anders heb naast mijn been, ik. Hypochonders-r-us.

Oh ja: de batterijen van mijn GSM zijn plat. Ik ga ze niet opladen tot ik beter ben. Sorry. Off-line is off-line, en misselijkheid doet rare dingen met een mens.

Een nieuw fototoestel

zondag 6 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Dit jaar, kome de hel of hoog water, koop ik me een nieuw fototoestel. Ik ben er nog niet uit welk fototoestel dat wordt.

Ik heb veel geïnvesteerd in Nikon, Nikon heeft net een machtige D300 en een nog machtiger D3 uit, maar toch ben ik er niet uit of ik geen professionele Canon zou kopen met De Denk Ik Beste Macrolens Ter Wereld.

Jammer dat ik niet de bankrekening heb van Michael Reichmann, die voor het moment met Canon werkt, maar ter evaluatie even met de boodschappenmand langs de winkel ging in December:

[…] during November and December 2007 I purchased […] Nikon D3 and D300 bodies, and a selection of lenses, including the 28mm f/1.4, 50mm f/1.4, 85mm f/1.4, 105mm f/2.8 Micro VR, 17-35mm f/2.8, 24-120mm VR and 80-400mm VR.

A-hem.

Okay, ik geef het toe: ik ben onnoemelijk jaloers op Brian.

Zucht.

Ik denk dat het toch Nikon gaat blijven. Als onze boot ooit binnenkomt, een D3. Nem.

Uw sportverslaggever aan het woord

maandag 7 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Sven Neys is kampioen van de melkweg, wat zeg ik, het universum! Ik ben daar blij om, niet voor mezelf want ik koester geen sportillusies meer sinds David Pratt, maar wel voor zijn coach. Die mens was al zo gedesillusioneerd door de Sportman van het Jaar-historie, en vorig jaar ook al.

Sport kan mij gestolen worden, er is niéts waar ik thuis voor zou blijven, maar als ik dan toevallig voor de televisie geraak, dan wil ik het helemaal zien. En Sven Nys heeft dat dus goed gedaan, en Bart Wellens kon goed tegen zijn verlies na een tijdje, da’s ook wel ne wijzen denk ik.

Alleen die ene gast met zijn platte band (‘t was niet Mario Aerts maar hij deed er mij wel aan denken en vraag mij ook niet waarom) (en ik ga niet gaan zoeken wie het wel was: 21, derde van het universum geworden in de Velokoers te land, in de modder, in het bos en op het strand, zó moeilijk is het niet te vinden vermoed ik)  vond ik wel aandoenlijk: zo een heel stuk van een ronde plat rijden, en dan nog terugkomen (akkoord, de leiders waren aan het surplacen, maar toch) tot de derde plaats.

Al de rest: pfuh. Die nieuwaards met hun valse starten, ze zouden ze moeten dessen geven. En ook: welbesteekt dat hij vierde geworden is, dingsken. En die andere, die West-Vlamingen, van Toerenhout of Vantorhout of zoiets: met vier broers inschrijven en dan samen rijden, en dan nóg niet winnen: zielig.

Ja. En voor de rest, niet dat het met de sport te maken heeft: ik heb twee dromen gehad. De ene droom stond links en een beetje naar boven, de andere rechts en een beetje naar onder, zodat ze ongeveer voor de helft overlapten over elk een derde van hun breedte. Want ah ja, het waren dromen in een verhouding van 486 op 60. En ze waren in grijswaarden ook, en met motion blurring erop. En op teveel ISO genomen want veel te veel ruis.

De inhoud was ook niet om over naar huis te schrijven: ik zweer dat er in die linkse (die al wat eerder begonnen was en ook wat langer duurde trouwens) een (gack) tunnel naar het verblindende licht zat, en dat als ik er mijn arm door zwaaide, ik een Star Wars bvvmwwoooiing vmwoing inclusief volumetrisch licht en force feedback bij ceadeau kreeg.

De rechtse droom was normaler, maar wel angstaanjagender.

Ja, ik weet dat David Pratt met een L geschreven wordt. Hij moet mij maar een proces aandoen, de natievermoser. Als de geschiedenis geschreven wordt, zal blijken dat dààr de neergang van België begon.

Fucking laatste minuut.

Gentse spaghetti

maandag 7 januari 2008 in Food and Drink. Permanente link | 4 reacties

Het was al lang geleden dat ik iets echt gegeten had — ha! van vorig jaar geleden, in fact, als ik de foie gras ergens in de namiddag van 1 januari niet meetel – en dus heb ik vanavond in de rapte iets klaargemaakt. Ik vond dat het bijzonder meeviel, dus kijk: recept voor tien-minuten-spaghetti.

Um, behalve voor desserten als het echt nodig is, kook ik zonder hoeveelheden, maar ‘t wijst zichzelf uit. De ingrediënten:

 • Kubusjes Gandahesp.
  Ik heb een stuk hesp gekregen voor nieuwjaar, daaar heb ik twee schellen van een halve centimeter of zo van afgesneden en er blokjes van gemaakt.
 • Stukjes Brie de Meaux.
  Brie de Meaux is een kaas die al zó gemaakt wordt sinds vóór Karel de Grote, en dat is meer dan 1200 jaar geleden. Het is zo ongeveer de beste kaas ter wereld, en ik heb er teveel van thuis, ik krijg hem niet op. Degoutant, maar ik krijg gewoonweg niet zoveel binnen tegenwoordig, en het plan om dat na nieuwjaar op te eten met de familie is blijkbaar, merkte is enkele dagen later, mislukt. Een wigje afsnijden, ontkorsten (shame! maar ‘t is voor in saus en enkel voor een accent) en in blokjes doen.
 • Look.
  Ik heb één teentje genomen, een goeie stamp gegeven met het plat van mijn snijmes, en het vel ervan gehaald. Niét in minuscule stukjes snipperen! Dat wordt pokkebitter als het te warm wordt, en het is deze keer toch maar voor wat smaakaccent.
 • Room.
  Um, Light van een normaal merk, dacht ik.
 • Spaghetti.
  Ik wou iets snels, dus het zijn capellini geworden. In het echt zou ik dikkere nemen.
 • Peper.
  Witte peper, that is. Uit een molen. Als dat er niet is: zwarte peper uit een molen. En als dat er niet is, euh, panikeer. En geen zout, in ‘s hemelsnaam: er zit er al genoeg in de hesp.
 • boter
 • olijfolie

Bereiding:

De spaghetti koken, een kleine drie minuten in mijn geval. Ruim wat boter laten smelten met een beetje olijfolie en de look erbij, al roerend. Als de boter noisette wordt, de look eruit vissen en de blokjes gandahesp erin pleuren en laten warm worden en een beetje krokant. Blussen met room, de blokjes camembert erbij, omroeren, en de spaghetti erbij smijten. Alles goed onder mekaar roeren, kruiden met (veel, yum!) peper.

Liever wat natter? Meer room of minder laten uitkoken. Liever wat droger? Minder room, meer laten uitkoken, of bijvoorbeeld parmesaan strooien nadien.

Ah, en het is Gentse spaghetti want alle ingrediënten komen uit Gent: de Gandahesp is een lokale specialiteit, iedereen aangeraden; de brie komt van bij Michel Peeters, beste kaaswinkel van verre omstreken (wat zeg ik, maître fromager affineur!); de peper komt van bij Vidts, één van de beste kruidenwinkels alhier; en al de rest komt van bij De Spar om de hoek, de Drie Musketiers: de meest sympathieke Spar die ik ken.

De grootste fascistische dictator sinds Hitler

maandag 7 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

De kindjes zullen weer weten wat geschreven in hun verhandelingen als ze terug op school zijn:

Cachebush

Hey, als het op het interweb staat, is het juist. En als ze het verwijderd hebben van een website, dan vangt Google het wel in zijn cache.

Discussieer: het belang van een algemene cursus bronnenleer en historische kritiek voor de jeugd van tegenwoordig.

Oh, waarom ik wakker ben op een uur dat ik zou moeten liggen medicamenten verteren en infecties overkomen? Trust me, you don’t want to know.

Het nieuwe nieuws

maandag 7 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ik vind het geslaagd. Op die ene frame na waar de titel gedeeltelijk en extreem ingezoomd over bijna het gehele beeld staat, bij elk stukje.

Voor de rest: in orde.

Zwaar op CNN geïnspireerd, lijkt het me zo op het eerste gezicht, maar goed, verwacht u aan een typografische bespreking door Yves Peters, denk ik zo.

Zou het niet eens tijd worden voor een Newsdesigner-maar-dan-voor-televisie, trouwens?

De website heb ik nog niet in detail bekeken: de concentratie ontbreekt me wat. Het viel me wel op dat de filmpjes autoplayen, wat ieeeek is, en dat een fimpje dat ik fullscreen zette, in de achtergrond ook nog door bleef spelen, en dus voor een echo zorgde. Doh.

Maar Lenny toch

dinsdag 8 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Lenny Henry, die in mijn hoofd altijd geniaal goed zal zijn, doet Lenny Henry.tv op BBC1.

Verschoon mij terwijl ik mijn handboek reviewen in noodgevallen boven: What. The. FUCK?

Ik moet er mij aan vastklampen dat er érgens in die lijzige gemakkelijkerd nog een Theophilus P. Wildebeest zit. Ergens. Want tot nog toe heb ik hem niet meer zien doen dan op beschamend gescripte America’s Funniest Home Videos over oude youtube-clipjes babbelen.

Good heavens.

Del.icio.us op 7 januari 2008

dinsdag 8 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Deredactie.be

dinsdag 8 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 20 reacties

Zeer in de snelte, hoe meer ik er naar kijk, op hoe meer dingen ik wellicht kom. En ik moet er niet te veel over nadenken of ik wil iets rigoureus schrijven, en laat ik daar nu eens geen zin in hebben.

Samenvattend. Concepten: goed. Hoop ik. Design, interactie en IA: het is nooit te laat om de dokter te bellen. Call now, and remember: if lines are busy, call later, but do call.

Voor de rest en meteen met de deur in huis: ik vind aan deredactie.be drie dingen uitstekend. Naast het concept van de integratie van de redacties, natuurlijk: klikken op het geluidsfragmenticoontje zal wat mij betreft de herontdekking van de radio zijn.

1. Het categorieënsysteem

Ik ga ervan uit dat ze een meesterplan hebben en dat ze weten wat ze aan het doen zijn, en ik ben dan ook bereid me op een tak te begeven en het een uitstekend en moedig idee te vinden: een hele reeks “grote” rubrieken, die elk een “home page” hebben (op dit moment: binnenland, politiek, verhofstadt iii, buitenland, vs-verkiezingen, cultuur & media, vrt in het nieuw, economie, de Vlaamse provincies en mediatheek), en dat is het.

Dat maakt dat er op géén tijd zoveel als gewenst nieuwe thema-home pages kunnen bijgemaakt worden, in geval van rampen of verkiezingen bijvoorbeeld.

Ze hebben zich (gelukkig!) niet laten vangen aan een soort boomstructuur, of orthogonale categorieën, of dergelijke. Buitenland, politiek, vs-verkiezingen allemaal samen: doe maar!

Elk artikel staat in één of meer van de beschikbare categorieën, en van elk daarvan worden bij het artikel de laatste andere artikels getoond. Simpel.

Wat me écht waar enórm boeit, is wàt het meesterplan is. Wie heeft dat hoe ge-informatie-gearchitecteerd? Welke richtlijnen voor aanmaak van categorieën? Welke richtlijnen voor categorisatie? Nu loopt het misschien al mis: Sport zit er (nog?) niet tussen, en een artikel over Sven Nys op tv staat in “cultuur en media” én in “media”. Wie houdt daar een kwaliteitsoog in het zeil?  Hoe gaat ze dit leefbaar gehouden worden op langere termijn, als er tientallen categorieën zullen bijgemaakt zijn? Hoe wordt dit ontsluitbaar? Want goed, we hebben dus de categorieën, en dat is heel veel waard. Maar buiten dat? Ik wil naast, onder, bij elk artikel óók de auteur, waar van toepassing: hoe kom ik te weten waar alle artikels/foto’s/interviews/fragmenten/films van Koen Fillet staan? Wie zegt me wie die camera, montage, regie deed? En hoe vind ik terug wat er precies gebeurde op 6 januari tussen 15u en 16u?

Als blijkt dat er géén meesterplan is, dan valt de site bij deze in duigen, en weet ik niet hoe dit recht te trekken is. Maar daar gaan we nu even niét van uit, denk ik.

2. River of news

Uitstekend idee, het laatste nieuws dat ten allen tijde beschikbaar is. Prominent aanwezig zoals het hoort. De nadruk op het element tijd is logisch, wenselijk, en goed uitgevoerd. De praktische uitwerking naar vorm en interactie kan veel beter, maar alla.

3. De multimedia

Videoband: de uitwerking is opnieuw voor (veel) verbetering vatbaar, maar dit voor mijn part het eerste CoverFlow-achtig ding dat ik echt nuttig vind.

Embedded audio en video: de uitwerking kan nog beter, maar ik ben onder de indruk. Veel inhoud, goede kwaliteit, vanzelfsprekend in het gebruik., gemakkelijk te bookmarken en in eigen blog te steken. Het is wel zo dat met Flash tegenwoordig gemakkelijke videootjes en geluidjes poepsimpel geworden zijn, maar bon.

*
*      *

Er zijn een groot aantal zaken in het algemeen die voor verbetering vatbaar zijn (wordt er ergens een thema duidelijk?). In min of meer willekeurige volgorde, verre van exhaustief of echt gegroepeerd:

Uitzicht

Al met al: niet slecht. Men moet er gewoon aan worden, maar dat is altijd. Er zit een goed concept achter, en dat is al bijzonder veel, vind ik. De rest zijn details die aangepakt kunnen (en moeten!) worden.

 • Dingens als details, u weet wel, die dingen waar de duivel in zit. Dit is slordig, rommelig en onsamenhangend. Foei.
 • Dingen als contrast: lichtgrijs op lichtpaars, wit op lichtgroen, da’s om miserie vragen. Er zit een logica in de kleuren (dat groen links wordt steeds lichter naar onder toe, en de letters gaan dus van wit naar donkergrijs, maar het werkt niet goed).
 • Dingen als die balk met de gezichten, die naar mijn gevoel maar een fractie zo hoog moet zijn om nog duidelijk te zijn.
 • Dingen als waar ben ik: als ik op “economie” klik als trefwoord, dan weet ik enkel aan dat paarse balkje in het menuutje rechts in het midden van de pagina waar ik zit. Niet goed. Zelfs de paginatitel verandert niet.
 • Het korte loopje in de fimpjes als je op de pagina terechtkomt, is bijzonder irriterend.
 • Ik heb er niet naar gekeken, maar ik verwacht Enige Strenge Woorden Van Roel.
 • Doe eens iets aan uw printstylesheet, jongens: die laatste nieuwsitems hoeven er écht niet in twee en een halve agina voor het artikel te staan
 • De icoontjes zijn slecht. Ik heb er voor de leute eens wat meer contrast in gestoken, maar ze blijven maar bleh:

Iconred1

Interactie

Er loopt vanalles spaak. Een echt goed product waar genoeg tijd voor was, stààt er volledig, dit is nog verre van af. Maar niets onherstelbaars, daar niet van.

 • Customizeerbaarheid: ik verwacht geen versleepbare dingen of Facebook, maar kan ik bijvoorbeeld érgens ingeven in de toekomst dat, ik geef maar een absurd voorbeeld, provincie Antwerpen uit mijn river of news mag?
 • Als ik op plaatsen als http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/VRT-gezichten/ kom, dan loopt het helemaal de soep in. Ik verwacht dààr bijvoorbeeld nochtans de lijst van de VRT-gezichten.

 • Hier is enkel titel en “buitenland” klikbaar:
  Iconred2
  Ik verwacht dat klikken op de icoontjes me meteen respectievelijk filmpje en radioverslag geven.
 • Hier verwacht ik dat een klik op de titels bovenaan me naar hun “home page” brengen:
  Iconred3
  En/of toch minstens een “meer cultuur & media…”, “meer media…”
 • De videobalk: dat flikkert maar, en dat floept over en weer: vervelend.
 • De river of news: geen duidelijk pagineringsmechanisme (je moet onderaan 1–2–3 kiezen en dan—floeps!—verandert het allemaal ergens helemaal ver boven je).
 • Vier ankers in de kijker: niet elk hoofdje invididueel is klikbaar (alles gaat naar één pagina), niet alle foto’s zijn in dezelfde stijl gemaakt, de kleur van de achtergrondstreep wijkt af.
 • De teksten doormat-achtige blokjes in de “home pages”: hastn kom keer overeen of het mét dan wel zonder drop shadows is é.  (of beter: laten we afspreken dat het zónder moest, mkay?)

…maar er zijn dus vooral heel veel vragen. En dat het boeiend wordt.

Ik ben een positieve mens in die zaken, en bij mij overheerst vooral het gevoel van bewondering voor de moed.

Goed gedaan, erg leuk prototype. Jammer dat er niet nog een paar maand was. En ik reken op dat meesterplan, dus.

Philippe Maenderveld is een domme jongen

dinsdag 8 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

…schudde hij meewarig zijn hoofd.

Had Paul Olyslager nu nog iets anders dan “gatpukkel” opgegeven, dan zou het ook meteen sympathieker overgekomen zijn, denk ik.

Tssk.

Zoals Maarten zei: leer bij over nofollow. En zoals ik zeg: mail mij dan eens. Als het voor een goed doel is, doe ik vanalles. Wat zeg ik? Zelfs als het niét voor een goed doel is, maar als het lief gevraagd wordt, doe ik vanalles.

(bewonder ook hoe ik geen enkele link leg naar wat dan ook in dit cryptisch bericht dat misschien voor tien mensen semi-interessant is! de volgende stap is opnieuw op de typmachine bloggen en schrijven voor mijn teennagels en hoofdkussens!)

Take Five

dinsdag 8 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik zag het zojuist voorbijflitsen op de Twitterder die nog aan stond, en hey, wat een leutige drumsolo door Joe Morello in deze Take Five:

[merci aan Robin Wauters]

Beenstatusrapport

dinsdag 8 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Saai hoor, medische updates. Maar alla. Mijn been doet nog pijn, maar ‘t is andere pijn, en ‘t is aan het beter worden.

Het ziét er wel niet uit, en het doet nog pijn. Zo. Ik heb nog thuis te zitten en een hele doos antibiotica uit te nemen. En da’s dat.

De schaterlach van de dag

woensdag 9 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik ben, in tegenstelling tot wat ik gezegd had, toch links en rechts wat weblogs aan het lezen geslaan.

Goede zaak: daarmee heb ik zo ongeveer het grappigste zinnetje gezien van de afgelopen ik-weet-niet-hoe-lang.

Is it possible the web interfaces we construct today are occasionally less efficient than DOS interfaces of yesteryear?

Bij Cameron Moll, en lees verder:

Because I often don a suit and tie, I dry clean items nearly every week. When I drop off clothing by drive-through, the clerk zips through customer and product data with incredible speed.

Last Friday I found myself purchasing a La-Z-Boy chair to accompany a sofa of the same style. The salesperson sprinted through inventory and delivery data with similar speed.

In both scenarios, the interfaces enabling these quick experiences are DOS-driven. No gradients, no Ajax, no mouse. Fitts’ Law isn’t even of concern. Just alphanumeric characters and keyboard strokes.

De commentaren zijn ook hilarisch. Het kan zijn dat ik heel erg oud word, maar de verbazing dat het zonder muizen en menu’s ook gaat: het leest als een bende tieners die zich verbazen dat er in hun vaders’ tijd ook al computers bestonden.

Oh, ik heb hier diepere gedachten over, trouwens. Ze komen er aan. Dàn.

Kijk nu, Hillary

woensdag 9 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Niet moeilijk als ze begint te bleiten, natuurlijk. Typisch een vrouw.

HillariNH

I kid, I kid. Taaie tante, Hillary. En ze was verloren om het even wat ze deed: stoïcijns blijven onder de kritiek en ze is een hartenloze fembot, terugbijten naar de tegenstand die maar wat meewarig deed en ze is een schreeuwerige bitch, gepassioneerd doen en ze is een bleitsmoel.

Maar die hele geoliede machine, àl die ervaring, en vooral: àl dat geld, dat is niet op één twee drie uitgeteld. Geen Dean Scream voor Hillary, no W hosé. There’s politicians, en then there’s the Clintons, hadden ze toch altijd gezegd?

Nee, ik ben tevreden. Er is niets zo lelijk als zelfvoldaanheid, mannen van Obama. En een beetje bescheidenheid zal u goed gedaan hebben, mannen van Clinton.

Op naar de rest, en vooral nu The Daily Show terug is. Nog een beetje aarzelend gisteren, maar toch: hoezee!

Dr. Phil is belachelijk

woensdag 9 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 23 reacties

Deze morgen in de gazet:

Britney Spears niet bij Dr. Phil

De belachelijke Amerikaanse tv-psycholoog Dr. Phil – die minderbegaafden en andere sukkelaars ‘adviseert’ in zijn show, ter eer en glorie van zichzelf – ziet af van een aflevering rond Britney Spears. Afgelopen weekeinde had hij Britney opgezocht in de kliniek waar ze donderdag was binnengebracht, zwaar onder invloed. Later maakte hij bekend dat Britney deze week te gast zou zijn in zijn show, ‘om eens ernstig over haar problemen te praten’. Nu gaat dat niet door, onder meer omdat Britney’s ouders zich verzetten. En omdat ‘Britney’s situatie op dit moment te heftig is’, zegt Dr. Phil.

Oh. Is dàt de manier waarop tegenwoordig in een kwaliteitskrant geschreven wordt?

De belachelijke tv-psycholoog. Minderbegaafden en andere sukkelaars. Verder mag u nog alles eten, als u uw pilletjes pakt, meneer de “journalist”? Is er in huis niet ergens zo’n handboek van wat men wél en niét over mensen schrijft in de krant? Vanwaar zoveel nijd?

Bill Gates rules

woensdag 9 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Of beter: hij heeft goeie tekstschrijvers, en het helpt dat hij veel mensen kent en zo rijk is als de zee diep, maar toch: zo wijs, zelfrelativatie.

[via]

Ik heb het al veel gezegd: als ik genoeg geld heb, neem ik een butler aan die me elke morgen mag relativeren.

Lord of the Rings HD

woensdag 9 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ik hou me al klaar. Onlangs heb ik nog heel mijn Extended Edition herbekeken, films én extras, maar één dezer komt de high definition-versie uit, en die ga ik, jazeker, helemaal opnieuw kopen en helemaal opnieuw herbekijken.

“When people [hear] about another Lord of the Rings set, they go, ‘Oh God, haven’t they done it all?'” says the DVD producer. “And then when you start to do the math, you go, ‘Did you ever see one deleted scene? Or one gag reel, or anything funny or interesting that’s kind of off the beaten path like that? You haven’t.’ And the reason is we’re saving it all. You’ve never seen the deleted scenes, which are legion. You’ve never seen the gag reels, which are huge.”

En ook: LotR is met zó enorm veel oog voor detail gemaakt, dat het een visueel orgasme belooft te zijn. Yum: klik voor detail, en bedenk dat het in het echt nog beter zal zijn.

Thumb1280x1280_2179228732_e19fca2033_o

Tja, en dan nog de televisie kopen, en alles. Tja.

links for 2008-01-09

donderdag 10 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Die keer dat ik eens moest lachen

donderdag 10 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik lees bij Bruno (-LVG) een lijst van allerlei plaatsen waar men kan zien hoe men het doet in de lijsten.

Check it out. Bij Metatale en in de persoonlijk Blog50 sta ik op nummer twee. In de algemene Blog50 daarentegen sta ik maar op nummer 24. Bij Technorati sta ik met mijn authoriteit van 228 en 1608 blogreacties och here op plaats 23.628. Bij Alexa sta ik zelfs maar, ha, op de plaats 149.056.

Bij deze een voorspelling: eind dit jaar zal ik in al die lijsten nog heel wat stukken lager staan. En ik ga daar geen halve seconde van wakker liggen.

Ik ga dit jaar wakker liggen van vier dingen: mijn familie, mijn vrienden, mijn werk, en Gentblogt. En dat is het.

Het was vanavond vergadering van Genbtlogt: één deel ingekorte redactievergadering, één deel voorbereiding voor de algemene vergadering van de VZW Gentblogt, één deel gewoon samen zijn en babbelen.

Niets echt speciaals, geen grote drama’s. Niet iedereen was het eens over alles eens, maar iedereen wil vooruit, en we geraken er wel. Gentblogt is een speciaal geval, want het combineert op bepaalde momenten familie, vrienden en werk—verwarrend soms, maar als het allemaal meezit: magisch.

Fuck lijsten. Screw verkiezingen.

Vanavond was magisch, bedenk ik achteraf. Alledaagse magie: de allerbeste.

FeedDemon is gratis

donderdag 10 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Serieus waar. Ik betaal er al een eeuwigheid voor, maar nu hebben Windows-gebruikers geen excuus meer.

FeedDemon is een feedreader die serieus goed is. En die synchroniseert met online: al wat ik op mijn ene pc gelezen heb, heb ik ook gelezen op mijn andere, en ook op www.newsgator.com. En als ik een Mac zou hebben, zou het ook gelezen zijn op NetNewsWire, dat ook gratis geworden is.

Oh, en als ik een feed toevoeg in één van die dingen, dan komt die ook bij in al die andere, en verwijderen idemditto, natuurlijk.

En zeg wat je er van wilt: het is gewoon veel aangenamer om met een native applicatie te werken dan via zo’n ellendige klik, wacht, klik, wacht, klik, wacht webbrowser.

Sterk

donderdag 10 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Mijn autofocus stond af.

Sterk

Kunstfotografie, meneer.

Del.icio.us op 10 januari 2008

vrijdag 11 januari 2008 in Links. Permanente link | 2 reacties

Woord van het jaar

vrijdag 11 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Bij Oxford Word of the Year was ik niet voor de winnaar (locavore), maar wel voor:

mumblecore
an independent film movement featuring low-budget production, non-professional actors, and largely improvised dialogue

Bij Merriam-Webster’s Word of the Year 2007 ben ik het eens met de winnaar:

w00t (interjection)
expressing joy (it could be after a triumph, or for no reason at all); similar in use to the word “yay”

Maar er zitten bij de Macquarie Dictionary Word of the Year 2007–lijst al meteen een reeks woorden die ik grappiger vind dan al de voorgaande:

man flu
noun Colloquial (humorous) a minor cold contracted by a man who proceeds to exaggerate the symptoms enormously.
tart fuel
noun Colloquial wine coolers and alcopops, viewed by men as deceptively alcoholic drinks that will lower a woman’s resistance to sexual advances.
arse antlers
plural noun Colloquial a tattoo just above the buttocks, having a central section and curving extensions on each side.
fauxtography
noun the manipulation of photographic or video images to convey a false representation of events. [faux + (pho)tography]

[via Progressive Gold]

Spam

vrijdag 11 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Een welkome verschijning op televisie, Sofie Lemaire.

Nieuws voor die ene man uit Merelbeke: oh, had ik die al gezien? Ja, ik had die al gezien. In meer dan één variatie, en al beter gedaan dat dit.

De grenswatcher was gepikt van een gelijknamig item in The Daily Show, maar dan uitgevonden, getransponeerd naar een (geeuw) Vlaanderen/Wallonië-context, en veel te langdradig.

Kamagurka was, tja, Geert Hoste maar dan niet zo goed. Swentibold is trouwens niet de naam van de zevende profeet, maar wel een koning van lang geleden.

Plan België? >schiet wakker< ik zag nog net het einde van een brief voorbijscrollen, en ik herinner me de aanhef van die brief toen ik rustig aan het indommelen was.

Nieuws voor mensen die denken dat Jean-Marie Dedecker alles gaat oplossen: de titel van het item was het beste eraan.

Het interview met de zelfmoordterrorist was leutig. Meer van dat: understated, goed geacteerd, goed geschreven.

Een opsporingsbericht voor Dokter Lecompte. Oh ho ho, en wat nu nog? Een lol over Roland Lommé? Zwak.

Een itempje over astrologie en televisiewaarzeggers: ik dacht dat ik in slaap viel zo traag was ook dit, maar de plaatsvervangende schaamte voor Karlijn Sileghem hield me alsnog wakker. Ik heb medelijden met haar.

Het terreuralarm dat teruggeschroefd wordt: was tien keer beter gedaan tijdens Man Bijt Hond daarnet nog op één. Oh, en, natuurlijk: Daily Show, Colbert Report, mosterd, pot, kotel, ik heb zelfs geen zin om mijn zinnen af te maken.

Oh kijk, nog eens Spam Live: een optreden van Kama van ik weet niet hoe lang, waar ze na een dag knippen en plakken een drietal grollen uit gekregen hebben waar een zeer zieke Geert Hoste zich zou over schamen. Topical stuff, daar heeft men ofwel een genie voor nodig, ofwel een schare schrijvers, ofwel genadeloos knippen op de montagevloer. Liefst twee van de drie, als dat kan.

BV’s ingestort met oververmoeidheid: goeie help, Els Dottermans uit de kast gehaald om iemand te spelen die iemand grappig speelt. En opnieuw zo’n éllenlang item. Tip, (pdw): de dingen die u parodieert flitsen. Dit sleept aan. Els Dottermans, voor wie nu pas inschakelt, is een uitstekende actrice, en ze kan wel degelijk hilarisch grappig zijn. Op basis van dit kan ze met Karlijn Sileghems een zelfhulpgroep starten.

Oh, Gunter! Gunter Lamoot doet alles kan beter, maar dan grappig. Oei, ben ik vooringenomen? Het publiek zou wel weg mogen en het zou beter gemonteerd mogen zijn, maar kijk, met de gevulde tomaten en de afzuigende Marokkaan van Thuis heb ik goed gelachen. Dit, met de zelfmoordterrorist, was het beste dat er in zat vandaag. Pas op: het heeft montage nodig en het past als een tang op een varken met het huidige decor en concept, maar zet hem Lewis Blackgewijs met een kostuum aan achter de toog van Sofie en het is koekenbak.

Balans: Sofie doet dat goed. Gunter ook. En ik zal volgende week nog eens kijken om te zien of ik me nog altijd erger aan de zelfingenomenheid of niet.

Del.icio.us op 11 januari 2008

zaterdag 12 januari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Een glazeken vóór het slapengaan

zaterdag 12 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Dat deed er mij aan denken: dat ik nog eens een glas goeie whisky moest boven halen. Omdat er van sprake was, is het dan ook deze geworden:

Een glazeken voor het slapengaan

Een glazeken voor het slapengaan Een glazeken voor het slapengaan

Glenfiddich Havana Reserve, eenentwintig jaar oud, afgeroomd in cubaanse rumvaten. Zacht, lekker, fruitig bijna. En na meer dan vier jaar: bijna op. Nog een glas of twee, denk ik.

Of nee: nog één glas. Dit was het einde van dat voorlaatste glas:

Een glazeken voor het slapengaan

Dat wil zeggen dat ik er zuinig op geweest ben. Alhoewel: het was de tweede fles. En dat er ondertussen een stapel andere flessen bijgekomen zijn.

Morgen ga ik een nieuwe halen.

Eugene Mirman heerst

zaterdag 12 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

En meer dan dat moet er niet gezegd worden.

[via John HODGMAN]

Vergeten schrijvers

zaterdag 12 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Weblogartikels, ook eens op een andere manier bekeken [2MB PDF file]:

20080112_schrijvers-1

Binnen pakweg twintig jaar, de anecdotes die wij gaan kunnen vertellen…

Fuck

zaterdag 12 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Oh man. Het ziet er allemaal goed uit, dacht ik, mijn been. Maar er is nog een rode plek aan de kant die pijn doet, dus misschien eens naar de dokter gaan om te zien of ik niet nog wat antibiotica moet bijnemen.

En dus naar de dokter getrokken: meegereden met Sandra als ze de kinderen ging halen.

Ja, wel. Ik zal het geweten hebben. Kreperen. Dju.

Er moet niemand in mijn buurt komen, voor het moment. De teleurstelling is erger dan wat anders.

Scottish folds

zaterdag 12 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Kijk en huiver:

Verschrikkelijk schattig als ze klein zijn, daar in het geheel niet van. Maar als ze groot zijn? I dunno. We hebben nu één kat thuis, en die kan niet anders dan eenzaam zijn. Ik zou er een tweede bij willen, en niet te lang wachten, dat het niet is zoals met Hecate in de tijd: te lang alleen gewoond.

Als het aan mij ligt, dan een siamees. Maar het zal, als het er al van komt, wellicht een model stratier zijn. Ons kennende.

Del.icio.us op 12 januari 2008

zondag 13 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

People in order

zondag 13 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

‘t Zijn de eenvoudige ideeën die het ‘m doen.

Safari

zondag 13 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Het is nog een goeie halve maand goedevoornemenstijd, dus het kan nog altijd: ik ga mijn tuinsafari-site eens aanpakken.

Het is al enkele jaren dat hij in het stof ligt, terwijl ik om de zes maand of zo een poging doe om er nieuw leven in te blazen. Ik heb hem ondertussen al hermaakt in MediaWiki, hermaakt in WordPress en hermaakt in Drupal, maar geen van de hermakingen hebben het tot op het internet gehaald.

Waarom niet, dus, nog eens een poging doen? Zoiets heb ik in gedachten:

Safari

Op een donkere achtergrond, met allemaal kadertjes. Iets in deze zin, misschien:

Safarihomepage02

…of misschien ook niet, natuurlijk.

Taxonomie, dat schreeuwt Drupal uit, misschien dat ik alsnog eens een poging doe. Oh zucht. Ik word er nu al moe van.

Worst cover. Ever.

zondag 13 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Er is niet zeer veel aan de muziek veranderd, maar oh-oh-oh… wat doet die koe met de stempartij? En die “ya know ya did”? En waarom altijd een halve seconde te laat invallen? En wat is dat gekweel terwijl ze in de lucht vliegt?

Macca draait als een windturbine in zijn graf. Of bed. Of zetel.

Ah, Tripping the Live Fantastic… de meest onverwacht uitstekende plaat die ik ooit gekocht heb, denk ik.

 

Spin van het jaar

zondag 13 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Voor het derde jaar op rij is er een Europese spin van het jaar.

En voor het eerst is het een spin waar ik persoonlijk voeling mee heb: de huisspin.

Tegenaria

“De” huisspin is eigenlijk meer dan één soort. De spin van het jaar is dan ook al wat Tegenaria is: zo’n 70 soorten in Europa, 130 wereldwijd. (en om het lastig te maken: naast Tegenaria noemen mensen ook wel eens Amaurobius huisspinnen, omdat ze er zo op lijken, maar dat zijn dan weer kaardespinnen)

In alle geval en zoals het persbericht zegt: wellicht is er geen enkele andere spin zó verantwoordelijk voor irrationele angst als de huisspin. Er zitten er in elk huis: in hoekjes, rustig in hun web te wachten. Ze zijn ‘s nachts actief, en als ze dan in een gladde badkuip vallen, geraken ze er niet meer uit.

En dan begroet ‘s morgens dit de argeloze badkamerbezoeker:

Tegenaria parietina

Het is visceraal: weinig mensen zullen niet schrikken als ze plots zo’n vliegensvlug groot donker behaard beest op de witte achtergrond van het bad zien krieuwelen. Maar dat is nergens voor nodig, want zelfs àls ze zou bijten, wat bijna onmogelijk te provoceren is, zelfs dan is ze compleet onschadelijk.

Voorzichtig oppakken en op een beschutte, rotsachtige plaats buiten zetten als je ze niet binnen wil houden. Niet dooddoen, dat is nergens voor nodig.

Tegenaria sp.

Meer informatie bij Arabel.

 

Del.icio.us op 13 januari 2008

maandag 14 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Goed bezig

maandag 14 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Lees vooral de commentaren. Indicatief van wat er overal te lande gebeurt, tegenwoordig, in de Verenigde S van A.

En dat zijn dus mensen die aan dezelfde kant zouden moeten staan hé.

’t Zijn lappen

maandag 14 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Zeer goed hoor, die Firefox 3. Op de incompatibiliteiten met extensies en dergelijke, en op de occasionele crashes na:

Crashbangboom

Mhu.

I can has rezearch papar?

maandag 14 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Verplichte lectuur.

Also, cocks.

Del.icio.us op 14 januari 2008

dinsdag 15 januari 2008 in Links. Permanente link | 2 reacties

Vochtig weertje

dinsdag 15 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Getver. Vervelend, als het zo hard waait dat het moeilijk is om met de paraplu op de fiets te blijven zitten: een balanceeract, met een open– en dichtklappende zakparaplu en een kruk in de zadeltas die vastgehaakt zit in mijn rugzak.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

En dan mijn hoed die na twee dagen aandoen te groot blijkt.

En mijn handschoenen, die niet de mijne zijn maar die van Sandra, waardoor ik ondertussen bonsai-handen begin te krijgen.

En mijn rechterhand, die bont en blauw staat van het rondhobbelen met een kruk. En mijn been, dat pikt en krabt en bonst.

Oh, maar voor de rest gaat het allemaal hoor. Alles in orde.

Mustn’t grumble.

Mustn’t grumble.

Bob, en Mak

dinsdag 15 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ho. Wat een leutig programma, met de bobsleemeisjes.Ik zat gewoon ongeveer de helft van het programma met een krop in de keel en bijna-tranen in de ogen, zo schoon.

Hm. Wat krijgen we nu? De digitale televisie zorgt ervoor dat ik meer naar Brussel Vlaams kijk? Of is het gewoon de programmatie van Canvas op sommige dagen?

Ik ga eens verder kijken naar de heer Mak. Tot de grond afgebroken door sommige historici, in de hemel geprezen door andere mensen. 1906 vandaag. Eens benieuwd.

Del.icio.us op 15 januari 2008

woensdag 16 januari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Dag vier zonder machine

woensdag 16 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Zonder scheermachine, that is.

Ik ben in totaal bijna twee weken ziek te bed geweest, en dan scheert een mens zich natuurlijk niet. En nu is het dus al zo lang geleden dat ik niet meer weet waar ik mijn scheergerät heb laten liggen.

En loop ik dus rond met een rattig baard-achtig-iets van iets meer dan een week. Maar ik mag geen nieuw toestel kopen van Sandra, want ik heb er vorig jaar al eens een nieuw gekocht en dan een week later mijn eigenlijk ding teruggevonden.

Oh man, miserie.

update yo yo yo YO czech it out! Mijn broer had voor nieuwjaar een nieuwe machine gekregen wegens zijn oude kapot, maar nu heeft mijn madam een nieuwe kop voor de oude machine van mijn broer gekocht, en dus ga ik morgen helemaal glabre kunnen workshop doen voor Fortis, en helemaal globre kunnen voor de vluchtelingen briefing meemaken, hoera!

Mijn madam is de beste.

Anonimity through, erm, obscurity?

woensdag 16 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Ik las vandaag nog eens een weblogpost in de zin van “dit en dat gebeurt er op mijn werk” en “ik vermoed dat ze zus en zo zullen reageren”, en dan ook wel “gelukkig lezen mijn collega’s mijn weblog niet”, of beter “allez, vermoed en hoop ik toch”.

En toen dacht ik, oh dearie dearie me.

Dat kan niet blijven duren, zoiets, dat weet iedereen toch? Toch?

Del.icio.us op 16 januari 2008

donderdag 17 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Nieuws van de maand

donderdag 17 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Wat zeg ik, van de maand? Van het jaar, tot nog toe!

Ik was vanmorgen in Facebook aan het rommelen (voor het werk! voor het werk! om sociale dinges te tonen!), en zowat tegelijkertijd kreeg ik een mail die me wees op wat ik net ook gezien had:

Nieuws!!

Wahey! Wee! Joechei!

Tom Cruise en de nonsens

donderdag 17 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Het was op het nieuws en in de gazet en op duzende weblogs: Tom Cruise sreket over zijn geloof.

KSW, daar heeft Cruise het over. En dat the Orgs are there to help. En als hij over ethics spreekt, dan heeft hij het over ethics

Is het belachelijk te geloven in de heerser van een galactisch rijk die vijfenzeventig miljoen jaar geleden miljaren aliens naar de aarde bracht in ruimteschepen die precies leken op DC-8–vliegtuigen, om die aliens dan rond vulkanen op te hopen en dan met waterstofbommen de lucht in te blazen? Ja, vermoed ik.

Maar is het belachelijker dan geloven in andere dingen?

Een scheerbeurt later

donderdag 17 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Ahem. In het departement het kan niemand schelen maar het kan mij niet schelen dat het niemand kan schelen.

Dat scheren van gisteren, dat was dus gemakkelijker gezegd dan gedaan: de scheermachine van mijn broer had dan wel een nieuwe kop, maar dat hielp niet echt. De tondeuse was namelijk naar de pieren.

Een goeie tien dagen van uw gezicht schrapen zonder tondeuse: niet zo gemakkelijk. Ik ben er een goeie drie kwartier mee bezig geweest. En zoals te verwachten was, bleken er vanmorgen nog links en rechts van die vieze lange haren te staan. Ah well.

Niet geschoren Geschoren

De foto’s hierboven, trouwens: als het enige licht in huis een 40 watt-peertje is, de batterijen van de flash leeg en het statief zoek.

Del.icio.us op 17 januari 2008

vrijdag 18 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Dood

vrijdag 18 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Moh. Gestorven vandaag: Carlos (leverkanker), en het is ook pas geweten dat Bobby Fischer gisteren gestorven is.

Niets staat stil.

Spam ii

vrijdag 18 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Laat niemand zeggen dat ik de mensen geen tweede kans geef.

Spam, tweede aflevering.

Helmut goes musette krijgt een uranium CD. Oh, het duurde te lang, zelfs al duurde het niet eens zo lang. En de pointe kon ik alleen herkennen omdat dat het stuk van het stukje was dat ik van op voorhand voelde aankomen.

Een man met incontinentie die bij de kwakzalvers van het Integraal Medisch Centrum gaat. Oho, lachen met incontinentie. Klasse.

Alla. Gunter! Grappen over Thuis. En allemaal dingen gelijk in Alles Kan Beter. Moet flitsender, helaas. En ik blijf erbij: achter een toog, in de studio. En flitsender.

Bommelding in gerechtsgebouw in Gent. Ooh, tenenkrullend, Het Nieuws Voor Mensen Die Alles Graag op Een Hoop Gooien.

Een croque monsieur-ijzer dat swastika’s en Hitlers op het brood brandt. Hmm. Ja? Moet dat écht een kwartier lang duren? Is een minuutje niet genoeg voor humor van de jaren 70?

Oh God, ze gaan van Het Nieuws voor Roger uit Merelbeke een running gag maken. Spaar ons. Gelukkig was het deze keer kort.

Karlijn Sileghems kreeg net zoals vorige week geen grappig iets om te brengen. Jammer, want ze doet dat normaal goed, grappig zijn.

Oh God, en de Make A Wish-dinges is blijkbaar ook een running gag. De pruik van Andrea Croonenbergs in Emma, en het toupet van Fred Bekky… is dat programma al in voorbereiding van de jaren 90 of zo? Whatever next? Roland Lommé? Jo Röpcke? Jos Van Oosterwyck?

Meer Tetten Op Canvas. Opgenomen in de kelder van Boekentoren. Een poging tot Monty Pythonesk doen, denk ik, met echo’s van Arthur “Two Sheds” Jackson. Jammer dat die mensen dat al gedaan hebben, en beter. Niet het minst ongrappige item van de avond, voor de rest.

Oh God, Het Nieuws Voor Mensen Die Denken Dat Jean-Marie Dedecker Alles Gaat Oplossen is ook al een running gag. Zucht.

Oh kijk, Kama over de actualiteit. Mhu? Een lachband? Een làchband? Is dat afgaan of is dat afgaan?

Nee, Sofie Lemaire blijft het allerbeste van het programma. Het ging deze keer wel sneller over dan vorige keer. “Dat is omdat ruim de helft van de tweede afleverig vorige week ook al eens uitgezonden werd,” fluitert mijn slechte ik me in.

Het probleem, denk ik, is dat (pdw) en de zijnen hier proberen iets achterna te gaan waar ze de middelen niet voor hebben. Vlimovost en Kijk eens op de doos vond ik uitstekend, omdat ze sui generis waren, en eigenzinnig zichzelf, en niét iets krampachtig iets anders probeerden te zijn. Dit soort uitzending heeft driedubbel zoveel driedubbel zoveel keer betere schrijvers nodig, of driedubbel zoveel tijd en negendubbel zoveel knippen. Op deze manier zal het niet lukken. ‘k Wille maar ‘k een kanne niet, (pdw).

Och ach, ik zal wel een weirdo zijn, zeker? Vanavond zat ik op de trein naar een drietal Westvlaamse studenten die voor hun master in de rechten gingen, en zij hadden het er op een bepaald moment over: dat het Spam was vandnoavnd, en dat er moest naar gekeken worden want dat het mahtuh kluhtuh was.

Wie ben ik om bijna-masters tegen te spreken?

‘t Is toch niet omdat ik wél en zij niét de naam van secretaris-generaal van de Verenigde Naties wisten dat ik me plots superieur moet voelen of zo.

Extreme Pilgrim

vrijdag 18 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

I try and pray all the time but… the mountain is so very steep at the moment… and I want to go home. I don’t want to be put through this fire. And it is a fire.

Harrowing stuff, de laatste aflevering van Extreme Pilgrim. Peter Owen Jones, een Engelse dominee ging in drie afleveringen op zoek naar, erm, verlichting, I guess. In China in aflevering één, in India in aflevering twee, en nu in Egypte.

Sint-Antonius achterna: eenentwintig dagen in een grot in de woestijn leven.

I was angry and frightened at the beginning… and now I am really, really beginning to love it. Which is a worry.

De eerste twee afleveringen waren, tja, spectaculair, maar min of meer verlichtingstoerisme. Deze aflevering vond ik indrukwekkend. Binnenkort ongetwijfeld op Canvas.

links for 2008-01-18

zaterdag 19 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Schot in de zaak

zaterdag 19 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

In de loop van de krokusvakantie zitten we samen om de dingen in een definitieve plooi te, euh, plooien. En we staan opgeschreven in het boek om vanaf maart behandeld te worden.

Waarvoor? Voor, houd u vast, de keuken! Hoera!

We hebben gekozen voor een steunkleur (een soort fel groen, ergens rond chartreuse, donker-limoen of de binnenkant van een avocado), en we hebben een eerste idee voor een kleur van kasten (anthraciet, achtig). We weten al zeker dat we een centraal blok hebben met een grote spoelbak die afsluitbaar zal zijn en waar een vergruizelaar in komt. We weten zeker dat er ondiepe kasten komen over één hele muur, en diepere kasten met werkbladen erin en misschien rolluiken of schuifdeuren aan de andere muur.

En ik weet alvast zeker dat we Wijze Dingen gaan doen met verlichting: met LEDs in rood, groen en blauw overal zodat we licht in alle kleuren kunnen laten gebeuren, bijvoorbeeld. En licht onder de kasten, Fast & the Furious-gewijs. Maar we moeten nog kijken naar de taakverlichting en dergelijke.

En voor de rest: de vloer is al in orde, we hebben een tafel en stoelen, we hebben al ons vuur, we hebben een grote koelkast en een grote diepvries; van toestellen hebben we alleen nog maar een stoomoven nodig.

De materialen moeten nog gekozen worden. En dan moeten we nog een trap en een muur afbreken, een nieuwe trap zetten, de chauffages verplaatsen, dat centraal blok bouwen, alle kasten op maat laten handmaken, zien hoe we de dampkap en de electriciteit en de aflopen aanpakken, en, en, en…

Oh, ik kijk er zo naar uit.

Gent onafhankelijk

zaterdag 19 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

De vrienden van NGA stuurden zonet deze door. Volmondige steun!

vrienden gentenaren,

het is eindelijk tijd voor actie!
30 maart roepen we onze onafhankelijkheid uit, en dit uiteraard in het kloppend hart van revolutionair gent, het St. jacobs.
Hiervoor hebben we jullie steun echter hard nodig: al diegenen die ooit achter een bar gestaan hebben, de artiesten willen soigneren, het volk willen volstampen met bootrammen mee uuflakke of als podiumslaafje (roadie) hun engagement willen botvieren zijn meer dan welkom om ons te vervoegen in de revolutionaire strijd.

daarnaast plannen we op 1 maart ook een actie tijdens gent wevelgem: Gent Vlagt! aan den arrivé gaan we al die gele vlaggen  van het vlaams gespuis overstemmen met onze fiere gentse vlaggen!

Inschrijven kan via “contact” of “lid worden” op onze gloednieuwe site www.gentonafhankelijk.org!
laat je gegevens na en vergeet niet uw voorkeur (gent vlagt of 30/03) te vermelden

gent vrij, gent vrijstaat!
wulder iere & zieder hunter!

(Alhoewel ik wulder hiere en zulder ginter zou gezegd hebben)
(ik ruik een westvlaming, me dunkt)

Vergruizelaar

zaterdag 19 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

wtf is een vergruizelaar, vraagt Frederik.

Ik weet eigenlijk niet of dat wel de juiste naam is voor zo’n ding dat in een gootsteen zit en dat afval vergruizelt in duizend gruizelementen, om het dan met het afvalwater mee te sturen richting riolering.

Maar dat is het dus: een ding dat in de spoelbak zal zitten van ons centraal blok, en waar we zo ongeveer al ons keukenafval gaan in dumpen. In dat ding zitten een paar hamertjes, die na een druk op een knop vliegensvlug ronddraaien en zo het afval verpulveren.

De keuze voor zo’n ding stond al lang vast bij ons: met vier kinderen in huis is het leeuwendeel van ons afval PMD en dingen die we normaal gezien in een GFT-doos zouden steken. Maar met een klein tuintje in het midden van de stad is het niet evident om een GFT-container te plaatsen, zeker niet in de zomer: dan moeten we gewoon niet meer buiten komen. Vooral gegeven de hoeveelheden groenten– en fruitafval: ik denk dat we met één container niet toe zouden komen.

Het scenario wordt dus: ingrediënten uithalen. De verpakking gaat in de papierbak of in de PMD-vuilbak. Ingrediënten worden gekuist, afval daarvan gaat door de vergruizelaar. Eten. Wat overblijft en in de pot zit, gaat in de frigo of de diepries; wat overblijft op de borden en/of wat niet meer eetbaar is, gaat door de vergruizelaar. Appelsienenschillen, aardappelschillen, kaasrandjes, kippenkarkassen… manneken.

Resultaat: de normale vuilbak zal veel leger zijn, en wij zullen veel minder hassle hebben. Hoera!

En dat die dingen gevaarlijk zouden zijn voor kinderen, dat ze er hun handen in kunnen steken en tot bloederige pulp laten verhakselen? Ach, da’s zwaar overdreven. Er zitten geen messen is maar hamertjes, die niet snijden. In het slechtste geval, als ze er hun hand in krijgen én tegelijkertijd op de knop duwen om het ding aan te zetten (knop die een eind verder staat, obviously), krijgen ze wellicht niet veel meer dan een paar blauwe plekken.

En dat zo’n vergruizelaar mileubelastend zou zijn… tja. Er zijn plaatsen waar zo’n toestel verboden is wegens vervuilend en belastend voor de waterzuiveringsinstallaties, en er zijn plaatsen waar zo’n toestel verplicht is wegens anders te veel keukenafval. Het is niet alsof het grote brokken afval in het water doet terechtkomen: wat er uit dat ding komt, is echt méér dan vergruizeld: het is meer stof dan iets anders. En ja, daar zal dan wel in de waterzuiveringsinstallaties voor iets meer filtratiezorgen zorgen, maar in die installaties komen ook alle toiletten en dergelijke terecht, dus zó enorm veel kan ik me niet inbeelden dat het uitmaakt.

Spelen met de kinders

zaterdag 19 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Torens gebouwd:

Jan en toren

En gespeeld van potloden in het zakje, potloden uit het zakje, potloden in het zakje, potloden uit het zakje:

Anna, potloodjes aan het opruimen

Ik heb zo’n idee dat Jan redelijk moe was: hoe later op de namiddag, hoe roder de wangen.

Jan aan het eten

Het nieuws, euh, hopen we toch

zaterdag 19 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Goeie help. Ik kan me niet inbeelden dat er ergens in de ontwikkelde wereld een journaal is in prime time dat evenveel technische miserie heeft als het onze.

Daarnet nog: een reportage zonder geluid, geen commentaar, schakel naar de studio, en zonder commentaar verder naar een reportage met wél geluid.

Onlangs nog was er een journaal waar op het einde journalist-van-dienst zei dat het in plaats van een minuut of tien-twaalf eigenlijk dubbel zo lang had moeten zijn, maar dat er technische problemen waren geweest.

Ungk?

Is dat nog altijd omdat die mensen moeten tegelijkertijd presenteren en zelf het mengpaneel bedienen (met de voeten of zo?), of ligt dat ondertussen aan nog iets anders?

In alle geval: ‘t is redelijk schaamtelijk.

Oh kijk, toch nog: “we gaan nog eens kijken naar dezelfde bijdrage, hopelijk deze keer mét geluid.”

Ogen

zaterdag 19 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

I don’t know much about art, but I know what I like.

[via Kottke, en zie ook]

Tony Blair is een homo en zeker één van zijn kinderen is niet van hem.

zaterdag 19 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Oh. [via]

Set phasers to ‘cringe’

zaterdag 19 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Del.icio.us op 19 januari 2008

zondag 20 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

O’Brien v Colbert

zondag 20 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik kijk uit naar het vervolg.

Warning: spooky

zondag 20 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik herinner me als de dag van gisteren toen ik deze site voor het eerst bezocht: jaren en jaren geleden, Dooreman, Kris en Herman Brusselmans waren al naar huis na de repetitie in de remise, en ik zat de nacht door te trekken voor de één of andere nonsensikale beeldbewerkingsbatch voor de website van Pioneer Europe die we toen aan het maken waren.

Het hele gebouw—en het was een groot gebouw—was leeg en donker, ik werkte met de lichten uit. Waar ik zat waren er lichtkoepels, en voor de rest was het een plat dak: de regen viel met lome druppels, en de wind woei geluidseffectachtig.

En toen kwam ik hier op terecht. De doodsstrijd van een Russische kosmonaute, op 23 mei 1961, die net na Gagarin rond de aarde draaide. De vertaling erbij maakt het helemaal compleet:

five… four… three …two…one…one two…three…four…five… come in… come in… come in… LISTEN…LISTEN! …COME IN! COME IN… COME IN… TALK TO ME! TALK TO ME!… I AM HOT!… I AM HOT! WHAT?… FORTYFIVE?… WHAT?… FORTYFIVE?… FIFTY?… YES…YES…YES… BREATHING… BREATHING… OXYGEN… OXYGEN… I AM HOT… (THIS) ISN’T THIS DANGEROUS?… IT’S ALL… ISN’T THIS DANGEROUS?… IT’S ALL… YES…YES…YES… HOW IS THIS? WHAT?… TALK TO ME!… HOW SHOULD I TRANSMIT? YES…YES…YES… WHAT? OUR TRANSMISSION BEGINS NOW… FORTYONE… THIS WAY… OUR TRANSMISSION BEGINS NOW… FORTYONE… THIS WAY… OUR TRANSMISSION BEGINS NOW… FORTYONE… YES… I FEEL HOT… I FEEL HOT… IT’S ALL… IT’S HOT… I FEEL HOT… I FEEL HOT… I FEEL HOT… … I CAN SEE A FLAME!… WHAT?… I CAN SEE A FLAME!… I CAN SEE A FLAME!… I FEEL HOT… I FEEL HOT… THIRTYTWO… THIRTYTWO… FORTYONE… FORTYONE AM I GOING TO CRASH?… YES…YES… I FEEL HOT!… I FEEL HOT!… I WILL REENTER!… I WILL REENTER… I AM LISTENING!… I FEEL HOT!…

Die hoofdletters.

Het geluidsfragent is in RealAudio op de site. Omdat (bijna) niemand die ik ken, nog een RealPlayer heeft staan: MP3–versie hieronder.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Nog een fijne nacht, verder.

[zie ook] [via]

Prijsbewust op vakantie

zondag 20 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 31 reacties

Oh.

We dachten: we zouden toch eens één keer in ons leven een echte vakantie-met-alles-erop-en-eraan moeten doen, met de kinderen, en alles.

Ik ga binnenkort wellicht naar Miami voor het werk, en de eerste piste was dat we een paar dagen vroeger met het hele gezin, of met een deel ervan, zouden naar den Ameriek zouden trekken, en daar dan bijvoorbeeld Disney doen en David Caruso en alles.

Maar toen bleek dat de vliegtuigreis alleen al ons meer dan drieduizend baarden zou kosten, en was het enthousiasme al wat bekoeld. Akkoord, de dollar staat tegenwoordig aan vijf per euro of zo, maar toch.

En naar Amerika trekken voor een paar dagen in april, da’s toch ook niet mijn idee van een gezellige vakantie met de familie. En dus eens op zoek gegaan naar alternatieven, in de zin van managed vakantie, dat we ons van niets hoeven aan te trekken.

Club Med, hey, waarom niet? Ik dacht in eerste instantie Corsica (altijd al het land van Ocatarinetabellatchitchix willen zien, en er de kaas ruiken), maar na onderzoek wist Sandra te vertellen dat La Palmyre Atlantique beter zou zijn, wegens ook opvang voor kinderen van de leefijd van Anna. Even de prijsberekenaar erop losgelaten:

Clubmed

Oh. 15.662,50 euro. En na het hele formulier doorlopen te hebben was dat al opgelopen tot 18.610,50. Dat was dan wel voor een accomodatie in twee bungalows (één van vier personen, één van twee). Oh, en er moet op elk ogenblik minstens één persoon van meer dan twaalf jaar in een kamer zijn. Dus Sandra en ik mogen niet op één kamer. En drie kamers was al helemaal out of ze questchonne.

Um. Nee. Nee bedankt.

Op zoek naar ander en beter.

links for 2008-01-20

maandag 21 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Filmed with lash inserts

maandag 21 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

…dat stond er onderaan links op het scherm bij het begin van de mascara-reclame van Maybelline, zonet. ‘t Een of ‘t ander XXL, met gekromde borstels en allerlei.

Filmed with lash inserts? Met andere woorden: deze reclame voor mascara die het doet lijken alsuf u langere impers krijgt, daar staan vrouwen op met valse wimpers?

Wie denken ze dat ze voor de zot aan het houden zijn, eigenlijk?

The cake is a lie

dinsdag 22 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik-krijg-dit-niet-uit-mijn-hoofd. Machtig goed liedje.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Hierboven door GLaDOS gezongen (zie ook, hint: LOGIN, usernaam om het even, wachtwoord PORTAL), en hieronder door Jonathan Coulton, die het liedje maakte.

Machtig, machtig, màchtig goed.

(en wie ze allebei samen wil horen: op youtube zonder video maar wel zeer goed

links for 2008-01-21

dinsdag 22 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Star Trek

dinsdag 22 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Bon. Ik heb die teaser natuurlijk ook gezien, net zoals de helft van het interweb. Maar dit had ik nog niet gelezen.

Mm. Uitkijk naar, uitkijk naar.

True dat

dinsdag 22 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Deredactie in nood

dinsdag 22 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Deredactie.be verliest surfers, lees ik. Tja. Niet verwonderlijk zeker? Om verschillende redenen?

Het uitzicht en de werking is eigenlijk niet zo meteen belangrijk, daar kunnen relatief snel mouwen aan gepast worden. Alles staat of valt met de voorbereiding en hoe ad hoc ze hun beslissingen genomen hebben, denk ik.

’t Is raar, maar ik heb dit nog nooit zo gehad als nu: ik voel me geremd om een opinie te formuleren over deredactie.be. Aan de ene kant weet ik er nét teveel over, van niet minder dan drie mensen achter de schermen, en aan de andere kant weet ik er làng niet genoeg over om een gefundeerde opinie te hebben. En het is niet evident, als mens die werkt voor een bedrijf dat eigenlijk de geknipte partner is om een website als die nieuwe van de VRT aan te pakken, om ongefundeerd opinies te spuien.

Vreemd gevoel, vind ik dat.

Pogroms dringen zich op

dinsdag 22 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

We gaan niet van verplichte integratie spreken, maar ze moeten toch niet overdrijven.

Westvlaams Democratisch Front tegen NG-A

Het WDF verdedigt de belangen van alle West-Vlamingen en heeft bijzonder aandacht voor de Westvlamingen die buiten de eigen provincie wonen. West-Vlamingen, waar ze ook wonen, hebben recht op hun eigen cultuur en eigen taal. Het zijn niet zij die zich moeten aanpassen maar wel de steden en gemeenten waar ze verblijven. Gent is als het ware de deelverzameling van Oost en West Vlaanderen en krijgt bijzondere aandacht van het WDF. Daarom pleit het WDF ervoor om Gent om te vormen van een Oost-Vlaamse stad in een interprovinciaal (Oost- en West-Vlaams) stadsgewest dat bestuurd wordt door West- en deels door Oost-Vlamingen. Gent moet ook uit de provinciale kieskring Oost-Vlaanderen gehaald worden. Het moet immers mogelijk zijn om in Gent zowel op lijsten uit Oost- als uit West-Vlaanderen te stemmen. Een interprovinciale kieskring dringt zich op.

Bovendien is het WDF ervan overtuigd dat er ook in de gemeenten rondom Gent veel West-Vlamingen wonen. Het WDF vraagt dan ook dat er in de Gentse grensgemeenten een talentelling zou gehouden worden die eventueel kan leiden tot aanhechting van de gemeente bij het Gents interprovinciaal stadsgewest of tot het installeren van faciliteiten voor West-Vlamingen. Om de band tussen de West-Vlamingen in de eigen provincie met die in Gent te versterken vraagt het WDF dat er een corridor gemaakt wordt die West-Vlaanderen met het Gents interprovinciaal stadgewest verbindt. Dit dient te gebeuren door Zulte en Deinze toe te voegen aan het Gents interprovinciaal stadsgewest. Verder vraagt het WDF ook dat West-Vlamingen zouden erkend worden als een officiële minderheid in de provincie Oost-Vlaanderen en moeten zij ook aldusdanig beschermd worden.

Het WDF kant zich fel tegen iedere vorm van het verderfelijke separatisme. Het WDF is voor het behoud van het federale België en is een grote voorstander van solidariteit die ten goede komt aan de West-Vlamingen. Het WDF wijst de buitensporige eisen en plannen van de NG-A af. De NG-A is duidelijk een extreme partij die een gevaar is voor het voortbestaan van het land. Bovendien zijn hun plannen om de onafhankelijkheid van Gent uit te roepen op 30 maart totaal ongrondwettelijk. Dit is de zoveelste kaakslaag voor de West-Vlamingen. Het WDF zal dit niet laten gebeuren en zal indien nodig een belangenconflict inroepen bij de provinciegouverneur. Contact: westvlaamsdemocratischfront@gmail.com

www.westvlaamsdemocratischfront.blogspot.com

Gastvrijheid gaat maar zó ver hé hastn.

Ruthlessly efficient TV viewing

dinsdag 22 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Als er een nieuwe olympische discipline zou gemaakt worden voor het meest efficiënt gebruik van zijn telenetdingen, dan zouden wij tegenwoordig ernstige mededingers zijn.

Eerst is er het nieuws en Man Bijt Hond, waar Zelie en Louis (meestal) nog naar meekijken. Dan gaan ze naar boven en verzet ik het op Ter Zake: nu dat niet meer voor de helft een doorslagje van het nieuws is, is het weer interessant.

Terwijl Ter Zake loopt, doe ik mijn programmagids open en stip ik aan wat ik wil bekijken. Vanavond was dat onder meer Extras, het ding met de bobsleeën, In Europa, Top Gear, Masterchef en CSI: ik blijf kijken op Canvas, maar Sandra is er vanavond niet, dus neem ik het bobsleegeval op, want ik denk dat ze dat wel nog eens zou willen zien. Tegelijkertijd duid ik alles wat niet op Canvas is, aan om op te nemen.

Als In Europa gedaan is, is Masterchef al een eind lang ook gedaan, maar ik kan meteen naar de opname beginnen kijken. Top Gear is ook opgenomen, maar ik ga daar misschien volgend weekend naar kijken. Van zodra Masterchef gedaan is, kan ik beginnen kijken naar CSI, zelfs al is dat nog bezig: naar TV-theek gaan, mijn programma’s, selecteren, “kijken vanaf begin”. En zo kan ik heel de avond vullen.

Niet één dood moment, niet één gemist programma. De reclame? Doorspoelen, het is toch opgenomen. Andere dingen te doen? Iets gaan halen? Een kind wakker? Gewoon op pauze zetten, en later verder kijken. Iets gemist omdat ik te hard aan het nadenken was voor de offerte waaraan ik tegelijk bezig was? Terugspoelen en herbekijken.

Neem het van mij aan: zo’n digiboxcorder, eens je weet hoe er mee te werken, dat is alles wat we dachten dat de videorecorder zou zijn maar nooit was.

Heath Ledger dood

dinsdag 22 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

…en Wikipedia had het op geen tijd:

Heathledger

Google News was nergens (‘t is dan ook een aggregator):

Heath2

CNN was er wél snel bij. Zonder details weliswaar, maar die zijn er nu nog niet, vermoed ik:

Heath3

Oh, en op deredactie.be hebben ze nog altijd problemen met hun style sheet die voor de accessibility zou moeten zorgen:

Redacti

Jammer, trouwens, van Heath Ledger. Ik keek enorm uit naar zijn Joker in Dark Knight.

update Zo, een minuut of vijf later, en Wikipedia is al helemaal bij:

According to the New York City Police Department, Heath Ledger was found dead in his apartment in downtown Manhattan on January 22, 2008.[19][20]

At 3:31 p.m., a masseuse arrived at Apartment 5A in the building for an appointment with Mr. Ledger, the police said. The masseuse was let in to the home by a housekeeper, who then knocked on the door of Mr. Ledger’s bedroom. When no one answered, the housekeeper and the masseuse opened the bedroom and found Mr. Ledger unconscious. They shook him, but he did not respond. They immediately called the authorities. The police said they did not suspect foul play and said they found pills near the body.[21]

links for 2008-01-22

woensdag 23 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Vrijwilliger

woensdag 23 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Oh my. Ik was overboekt, vanavond. Er waren vier vrijwilligerstaken te doen (voor de verniet!), en de keuze was tussen met mijn klak ernaar smijten en er niet met mijn klak naar smijten.

Het is het tweede geworden. En dus heb ik niet verder gewerkt aan een portfoliosite voor een ontwerperder, en heb ik niet een voorbeschouwingsartikel geschreven voor Gentblogt. Maar ik heb daarentegen wel een hele reeks teksten nagelezen en verbeterd, en ik heb zowat drie vierden van een projectplan gemaakt.

Zucht. En zeggen dat het soms smeken is om iets te mogen doen, dat is nog het ergste vaak, een mens vraagt zich af, soms.

Afijn. ‘t Is mijn bed en ik moet er in slapen, niewaar?

I love it when a plan comes together

woensdag 23 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Een mooie dag, vandaag.

Op het werk vordert alles zienderogen en loopt alles zo gesmeerd als kan verwacht worden. Volgende week is het weer Comedy Zone, en alles komt daar ook in orde, voor zover ik nu zie.

Heh. Moe, maar voldaan.

Del.icio.us op 23 januari 2008

donderdag 24 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Thanks For Today’s Bone-Chilling Moment Of Horror, America

donderdag 24 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Titel en filmpje gejat van bij Warren Ellis:

Geniaal concept. Gelijke dosissen spannendheid en mensonterendheid. Iedereen heeft geraamtes in zijn kasten zitten, en dit lijkt me must see TV.

Dankuzeer Rik Torfs

donderdag 24 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Mijn gevoelens precies:

Wie twintig is en klaagt, is kritisch. Wie vijftig is en klaagt, is oud.

[uit]

En o ja: dat meta-meta-ironisch gedoe hangt ook mijn voeten uit. “Ik vond het een goed boek.” “Oh, ik niet echt.” “Duh! Ik dus ook niet natuurlijk! Dat gij dat niet doorhadt dat ik ironisch bezig was!” “Well du-uh! dat gij niet doorhadt dat ik ironisch bezig  was!” “Well exsqueeze me, als gij niet doorhadt dat ik doorhad dat gij doorhadt dat ik… euh, waar waren we?

AND HIS WARTS

donderdag 24 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het liedje waardoor ik van een pakweg 16 denk ik naar een 18 ben gegaan bij een mondeling examen bij Van Caeneghem:

Als er u gevraagd wordt “kunt u me iets meer vertellen over Oliver Cromwell”, dan is het wel heel erg veel geluk hebben dat net de verzamelplaat van Monty Python op quasi-constante repeat stond.

(en eigenlijk: zeer veel geluk dat de prof niet langer dan een paar minuten geluisterd heeft, want het liedje zegt niet echt veel over de invloed van Cromwell op de geschiedenis van het publiekrecht)

(meer…)

Rap uitgelegd

donderdag 24 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ik ben niet zo erg meer op de hoogte van de iep op, maar ik moest toch wel een paar keer redelijk hard lachen:

Image096

…wat er mij aan deed denken, ook en vooral in de context van ouder worden en dingen: eenentwintig jaar geleden geleden keken wij thuis naar een documentaire die It Was Twenty Years Ago Today heette, over Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

En ik denk dat mijn ouders toen zeiden dat ze zich toch oud begonnen voelen: twin-tig jaar geleden!

Eenentwintig jaar geleden dus, was dat. Ik vind dat bijna onbevattelijk. En worden er nu documentaires gemaakt over de wereldschokkende muziek van toen? Tarara!

Flash back!

Etter

donderdag 24 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Zonder al te veel commentaar. Het is niet omdat men gelijk heeft (ergens), dat het een goed idee is om zich op deze manier te gedragen:

Ik daag om het even wie uit om dit tot het tenenkrullende bittere einde te bekijken.

Boontje, loontje, tadadum.

Del.icio.us op 24 januari 2008

vrijdag 25 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Het jaar mag beginnen

vrijdag 25 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Hoho. De laatste nieuwjaarsreceptie van het jaar, vanavond: op het werk in Brussel. En daarvoor: kick-off van een project, in Antwerpen (akelige stad). En daarvoor: interne kick-off van datzelfde project, in Brussel.

Ik heb mijn mid-afternoon-slaapje op de trein gemist, tussen 17u45 en 17u35, en dat was de finale nekslag: doodop.

Maar! Vanavond van niet minder dan twee van de organisatoren het programma doorgemaild gekregen van de Information Architecture Summit in Miami, en het ziet er interessant genoeg uit om naartoe te gaan. Wahey!

links for 2008-01-25

zaterdag 26 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Het is nu dat verdriet

zaterdag 26 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Nephthys is krols. Ze is normaal gezien al erg aanhankelijk, maar nu is het helemaal erg. Schurk, schurk, wrijf, wrijf.

En het ergste is dat den duts, denk ik, niet echt weet wat er gebeurt. Ze is helemaal verward: als ze niet slaapt, dan loopt ze ongelukkig rond of wil ze absoluut op de schoot komen liggen.

En van dat akelig lawaai ook, alsof er een kind gemolesteerd wordt in huis: maaw? aaw! aw. aaw. mraaaaw.

Nog een geluk dat er geen katers in de buurt zijn.

Jérôme Kerviel, la vraie histoire

zaterdag 26 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Doorgestuurd van drie kanten tegelijk per e-mail. Geen idee wie of wat, maar lees vooral mee… (het gaat hierover, natuurlijk)

– Bon, les gars, on déconne, on déconne, mais on s’éloigne des vrais problèmes. Qui veut un calva ? J’ai du 80 ans d’âge que je fais venir directement de la ferme. Une rareté.

– Qui a pris les cigares ? Jean-Eudes, faites pas le rat, renvoyez les havanes par ici.

– Messieurs ! Quand vous aurez fini de vous torcher, on en reviendra au sujet du jour. Où est Roger ?

– Aux toilettes, monsieur le président, il a du mal à digérer la purée de céleri.

– Bon, puisque notre directeur financier est malade, je vais moi-même rentrer dans le sujet.

…Peuf… Peuf… (il allume un cigare)

Messieurs, comme je le disais, l’heure est grave. Merci pour le calva, Pierre-Henri. Les calculs faits par ma stagiaire cette nuit montrent que nous avons perdu entre 5 et 9 milliards par la faute de ces gros ploucs d’amerloques.

– Font chier, ces yankees. On ne peut plus faire confiance à personne !

– Silence, Charles-Edouard ! Il est trop tard pour nous lancer dans une analyse de risques approfondie. La question du jour est : qui va porter le chapeau ?

Silence général.
Tout le monde se regarde bizarrement.

– Non, ne vous inquiétez pas, on n’en est pas encore à foutre des cadres dirigeants à la porte. Le plan social, on le fera sur les guichetiers, faut pas déconner. Non, mais sérieusement, faut trouver un clampin à faire dégager rapido. De préférence, un qu’aucun d’entre nous ne connaît, histoire de dire qu’on n’était pas au courant.

– Oui, monsieur le président, mais qui ?

– Je sais pas moi, je suis pas là pout tout faire, non plus. Y’a personne que vous voulez virer ? Un trou de balle, un minus, mais avec une bonne gueule de psychopathe, qu’on pourrait montrer à la télé en disant “tout est de sa faute” ?

– Oui, comme les anciens hébreux chargeaient un bouc de leurs péchés avant de l’envoyer dans le désert…

– Charles-Hubert, vous nous les pétez menu avec vos histoires de curéton.
C’est pas parce que vous avez passé 15 ans chez les jésuites qu’il faut la ramener à chaque comité directeur. La dernière fois, c’était Saint-Paul à Damas pour illustrer le moment où Bernanke a compris qu’il était dans la merde, et la prochaine fois, vous nous faites quoi ? Sodome et Gomorrhe ? Le Déluge ? Allez, on y va, on me donne un nom.

– Mais, président, on ne les connaît pas, les noms des collaborateurs. On leur parle à peine, et encore, seulement pour les engueuler.

– Bon, OK, je vois, c’est encore moi qui vais tout faire. Pierre-Matthieu, passez-moi votre portable. Le trombi de la boîte, il est où ?

– Ici, monsieur le président.

– Putain, ces tronches de tarés qu’ils ont ! Eh, aux RH, vous avez jamais pensé à donner des consignes, genre “éviter d’embaucher des demeurés” ? Bon, on va pas s’en sortir, je clique au hasard… Tiens, celui-là, Bernard Hurningh, vos en dites quoi ?

– Il est conseiller clientèle à Dôle, monsieur, personne ne croira jamais qu’on a perdu 5 milliards à cause de lui.

– Même en magouillant avec la Suisse ?

– Ce n’est plus ce que c’était, monsieur, la Suisse. Le secret bancaire n’est même plus garanti, ils seraient foutus de nous prouver qu’on raconte des craques.

– Mouais, va falloir taper dans le lourd. Celui-là, Marc Brice, à votre avis ?

– Directeur financier d’une sous-filiale de spécialisée dans le prêt agricole, monsieur. C’est la bourse qui craque, pas le marché du purin.

– Faites le malin, Jean-Edourad, foutez-vous de ma gueuIe ? Bon, celui-là, il a une vraie tronche de vainqueur. C’est mon dernier mot, vous vous sortez les doigts du cul et vous me le mouillez à mort. Jean-Guy, en tant qu’ancien membre du cabinet de l’Elysée sous Mitterrand, les barbouzeries, ça vous connaît, non ?

– Oui, on peut magouiller un peu le système informatique, histoire de faire croire qu’il nous a truandés. Faites voir le nom ?

– Kerviel, Jérôme Kerviel. Encore un de ces petits merdeux qui croient qu’ils dominent le monde parce qu’ils passent des ordres de bourse toute la journée sur leur écran. On dirait des hamsters sous acides, ces branleurs.
Allez, celui-là paiera pour les autres.

– Mais, monsieur, 5 milliards sur le dos de ce trou de balle, personne n’y croira jamais !

– Je vous signale, mon petit Charles-Edouard, 80% des français se sont déplacés il y a un peu plus de six mois pour départager une dinde hystérique, et un velléitaire complexé par sa taille, alors vous savez, le sens critique de ces glandus… Bon, on y va. Plan média, bidonnage informatique, communiqué de presse, plan social en backup, je veux tout ça sur mon bureau demain matin. Et vous me supprimerez le coupon de cette année, ça fera les pieds à ces connards d’actionnaires. Quelqu’un reveut du champ’, on va se saouler la gueule pour fêter ça ?

Familie in het bankwezen, klanten in het bankwezen. :)

Daily Show, vorige week

zaterdag 26 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik heb nu pas tijd gevonden om mijn backlog in te halen, en wat hoor ik daar gebeuren op 15 januari, in The A Daily Show, in een gesprek waar het over Iran gaat?

Jon Stewart: Isn’t it very difficult, because of the complex realities of that land and of that situation, to be so black and white when you speak? Wouldn’t it server the president better to be more honest about the complexities, rather than to kinda go, “Out policy is ‘Freedom is good. And people that hate liberty are trying to kill us.’”? Doesn’t that undercut exactly  what you just said?

John Bolton: I think it does. I don’t think there’s any question about it.

(verbijsterde stilte)

Weird, man.

The Dumb Man

zaterdag 26 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ondertussen al een tijdje oud; toch: my kinda thing. Gemaakt met Second Life:

Mister Quickly’s Customer Reviews

zaterdag 26 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Mister Quickly schrijft reviews op amazon.com. Woensdag schreef hij er twee, voor Happy for No Reason: 7 Steps to Being Happy from the Inside Out en voor de Samsung HLT5087SAX 50″ Slim LED Engine 1080p DLP HDTV. Daarvoor was het geleden van 10 augustus 2007, de review van Mortal Kombat: A Novel:

Based upon the popular film Mortal Kombat, ‘Mortal Kombat: A Novel’ is beginning to be recognised as one of the classic Bildungsromans, standing rightfully alongside “To Kill the Mockingbird”, Thomas Mann’s “The Magic Mountain”, or even the Rob Reiner documentary “Stand By Me.” The story’s protagonist is Sub Zero, a sort of Wil Wheaton character we grow along with, his sparkling innocence complicated by his dark emotional past.

Generally the book is very faithful to the film, and what it lacks in the movies luscious visual textures it makes up for with Martin Delrio’s robust lyricism. In one episode of the book, Sub Zero is looking at Scorpion, whose leg he has just frozen “in a legwarmer of diamond butterflies”, while Scorpion “evacuates from the dungeon of his guts a powerful bellow.” Or another scene, Johnny Cage uppercuts Reptile and the action momentarily suspends in this delicate lull; a wind “enchanted with a fine herbed pungency from whisking through a sage patch” passes between Johnny Cage and Reptile, who is “barfing green poisonous syrup.”

I also found touching the comradery that develops between Lui Kang and Sub Zero. Whenever they made a “pinky swear” to keep a promise, my eyes would mist at the purity of their bond. I wish that we could all have such friends and such memories.

My only criticism is how artlessly Delrio handles the countless love scenes between Raiden and Sonja Blade, that they came off as very blunt and tasteless and even misogynous. “Raiden took the mewling Sonja, who he had little respect for” writes Delrio “and mounted her while grunting.” Again 40 pages later, “Raiden was disgusted with the cheap perfume Sonja wore as he had sex with her.” I mean, these are really crass compared with some of the subtler delicacies of Delrio’s prose.

5 stars in any case. This book is timeless… immortal kombat.

Magistraal. Abonneer u op de RSS feed.

Slime is good

zaterdag 26 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Professor Pausch in Star Trek

zaterdag 26 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Oh. Wijs. Randy Pausch is bekend van deze lezing:

…die hij zo omschrijft:

Almost all of us have childhood dreams: for example, being an astronaut, or making movies or video games for a living. Sadly, most people don’t achieve theirs, and I think that’s a shame. I had several specific childhood dreams, and I’ve actually achieved most of them. More importantly, I have found ways, in particular the creation (with Don Marinelli), of CMU’s Entertainment Technology Center (etc.cmu.edu), of helping many young people actually *achieve* their childhood dreams. This talk will discuss how I achieved my childhood dreams (being in zero gravity, designing theme park rides for Disney, and a few others), and will contain realistic advice on how *you* can live your life so that you can make your childhood dreams come true, too.

Oh ja. Hij is 47 en in augustus 2006 zei zijn dokter hem dat hij pancreaskanker had. In augustus 2007 bleek vanalles uitgezaaid, en heeft zijn dokter hem gezegd dat hij nog drie tot zes maand kwaliteitsvol leven over heeft.

En kijk, hij zit in de laatste Star Trek. How cool is that?

Casio Exilim pro EX-F1

zaterdag 26 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Euh.

Zéstig frames per seconde. Rechtstreeks naar DNG.

EX-F1_Overview

Euh. Wadde?

Del.icio.us op 26 januari 2008

zondag 27 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Dromen van Kazakstan

zondag 27 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik heb vannacht gedroomd dat ik op een wandeltocht was door Centraal-Azië, en dat ik absoluut Alma Ata wou zien.

Het leek op World of Warcraft, hoe ik aan het wandelen was, en het waren glooiende groene heuvels, met diepe kloven en nauwe richels met crazy paving erbovenop. Het voelde er koel maar aangenaam, zoals ik me voorstel dat de heuvel in het begin van The Sound of Music was. En er liepen paarden op de richel eentje verder, en er waren vreemde grote bungalows in de verte, en ver weg in het volumetrisch licht lag de stad.

Maar toen werd ik wakker, en nu ik heb Alma Ata nog altijd niet gezien.

Harder, better, faster, stronger

zondag 27 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Zo wijs.

Het werkt iets minder goed met een glas teveel op, maar het is wel wijs om zien:

[via]

Sexy / Not Sexy

zondag 27 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Hm. Smaken veranderen.

Brylcreem

Nog een stapje verder

zondag 27 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Sandra ging vannamiddag naar de solden, kleedsekes kopen, met mijn moeder. Mijn vader en ik waren op wacht bij de kinderen.

Ze kwam terug, een paar uur later, en ze hadden een salon gekocht. Nu ja, ‘t is te zeggen, er stond een model in de etalage en daar is over gesproken en onderhandeld, en als het past in onze living, dan gaan we het binnenkort betalen.

Salon

Tjaha. Een draaizetel, een chaise longue, een tweezit, een hoekding, een eenzit zonder leuning, en een poef (niet afgebeeld).  In wit leer. Ik versta er mij zelf nog niet al te goed aan, maar alla.

Beware THE SANCHEZ CABAL!

zondag 27 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

The SANCHEZ CABAL!

Dààr zitten die mannen dus. Badgers? We don’t need no steenkeeng badgers!

Eurosong 2008 (i)

zondag 27 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Oh my, ‘t is helemaal rok en rol, Eurosong. Bart Peeters is geflankeerd door twee Servische gastvrouwen. Oh. Awkward, ze deden alsof ze de taal niet spraken. “Serven brengen geluk”, oh here.

De jury! Marcel Vanthilt die ingehuurd werd om tegendraads te doen, en Kris Wauters die sympathiek moet doen, denk ik, en Katrina, och here, van de Weefs.

Kathy Satyn. Scoorde in Star Academy, en haar zus heeft een kind van haar ex-lief. O, ‘t was een grapje. Die gimmick met die buitenlandse dames steekt nu al tegen. Maar Kathy mag altijd gewekt worden voor sex. Raad keer wat dié vanaf nu in elk interview zal te horen krijgen. Magical Sensation. Oh, er staat een aardig wezen op het podium! Dat vals zingt! Dat gelijk Ruslana probeert te doen, en gelijk wat Riverdance, maar oei, ‘t is helemaal mislukt. Enfin, slecht is het niet, maar ‘t zal toch wat straffer moeten zijn, medunkt.

Raeven, dat zijn Dana en Daisy die nog bij Eurosong for Kids zaten als The Twin Girls. Ieee! Er drinkt daar een Servische Becherovka! Dat is Tsjechisch! Mmmmm Becherovka. Zou dat op het internet te kopen zijn? Ieee! Ffs, dat is helemaal vermoderniseerd! Shut down the heat machine, over het broeikaseffect en met de tekstschrijver van Jennifer Lopez. Allez ju. Hey, niet zo slecht, denk ik. Zo helemaal poppy en alles, maar ik vind het wel wijs. Aardig hoor, want eigenlijk zou ik dit niet goed vinden. Tiens, en op het einde trekken ze iemand zijn hemd af. Ik vind dat ze hun eigen hemd mogen uittrekken, ik. Euh, oei.

Katrina zegt dat die meisjes van zeventien dikke harige testikels nodig hebben. Ick.

Brahim doet soul, tegenwoordig. En ik vind de Servische dames wel weer grappig. “Het niet staatsgecontroleerde VTM”, begod. :)

Hola, big pimpin’ style Brahim, gelijk. Met een hoed en alles. What I like about you. De achtergrondzangers zijn redelijk groots. Het totaalbeeld: I dunno. Ik kan me een aantal generaties zangers inbeelden die ditzelfde liedje al eens gezongen hebben. Het is wel goed, maar ik zou het zonder die akelige alpervasieve beat doen, en trager, en eigenlijk met een andere zanger, en eigenlijk met een ander liedje ook. Jammer dat Marvin Gaye dood is. Euh.

Hey yo czech it: Brahim zonder hoed op, en hij heeft van die go faster stripes op de zijkant van zijn hoofd. Vervelend, dat groeit er niet zo rap uit, denk ik.

Eva Darche is een feestbeest, en oei, ze deed iets akeligs a capella. Heel erg akelig. We breathe. O kijk, het schooltoneel! En ze zingt een liedje dat ik al gehoord heb. Nu, kijk, ik vind het eigenlijk niet eens zo slecht. Maar de choreografie mag echt wel veel beter. Allez, er mag nog wel veel veel beter, maar dan vooral die choreografie. En de kostuums van die arme sloren die het nu moeten doen met hele lappen vershoudfolie op het podium.

Vanessa Chinitor, zegt Kris Wauters, en een beetje boring. En Marcel Vanthilt vindt het ook te saai. Katrina vindt het wel zeer zeer goed.

Oh, ‘t is al bijna gedaan. Biba Binoche is terug! Nee, ‘t is Betty-van-Tarzan die tegenwoordig Femme Fatale is. ‘t Is gelijk La Sakhra maar dan meer slagersvrouwachtig!

Of ze aan sport doet? “Als ik ga shoppen moet ik veel wandelen en veel dragen en dat is toch wel een inspanning vind ik.” Ik vind dat ze daar een prijs voor moet krijgen.

Oh nee! Ze zingt a capella! Oh nee! Help! En ze is helemaal opgemaakt gelijk Ilona Staller. Oh nee. Oh nee. Gelukkig is ramptoerisme wel een beetje een hobby van mij.

Décadence. Jihaa!! Smell the glove!! Zo ongelooflijk slecht, maar zo ongelooflijk slecht, en met wriemelende homonegers, en vals gezongen.

Um, maar eigenlijk: wel grappig, en niet eens zo slecht. Meezinger en meestampen en zo, en alles. Oei: ik spreek mezelf tegen. Never mind. Nog meer overdrijven, en ze mag doorgaan. Elf punten extra voor de Spinal Tap-referentie.

*
*    *

Pff. Ik zou het niet weten. Of Brahim maar dan trager? Of Eva Darche maar betere kostuums? Betty maar dan méér? I dunno.

Moeilijk hoor.

*
*    *

update De resultaten. Jan Van Rompaey is een sympathieke pee. En Brahim en mevrouw Satyn gaan naar de halve finale.

Boeggn

zondag 27 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Ik houd de boeken die ik lees bij op Facebook, maar iRead aldaar ligt al een tijd plat op zijn gat, en ik ben al mijn reviews kwijtgeraakt (awoert!).

Ik las vanmiddag bij Lilith over Goodreads, en met pijn in het hart, want ik ben een groot fan van Librarything maar het doet (voor mij) niet wat ik dacht dat het zou beloven te doen, heb ik mezelf een account aangemaakt bij die Goodreads.

Mijn pagina staat alhier, en kijk: nog een plaats om vriendjes te maken! Ik heb er al drie: een twee drie!

Fantoche

maandag 28 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Oh wow. Groots.

Schilderen op een muur, een foto nemen, overschilderen en een nieuwe tekening ernaast schilderen, en herbeginnen. Magisch.

Del.icio.us op 27 januari 2008

maandag 28 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

CD Cover Meme

maandag 28 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

CD Cover Meme.

 1. en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
  De titel van het eerste artikel is de naam van de uitvoerder. 
 2. www.quotationspage.com/random.php3
  De laatste vier woorden van het laatste citaat is de titel van het album.
 3. www.flickr.com/explore/interesting/7days/
  De derde foto, ongeacht welke het is, is de cover van het album.

Experimental

maandag 28 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Tiens, dat ik dat nu pas merk, dat er bij Google experimentele dingen bijgekomen zijn?

Googleexperimental

Het blijft ook gewoon actief bij mij. Vreemd.

Citaat van de maand

maandag 28 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Many religions now come before us with ingratiating smirks and outspread hands, like an unctuous merchant in a bazaar. They offer consolation and solidarity and uplift, competing as they do in a marketplace. But we have a right to remember how barbarically they behaved when they were strong and were making an offer that people could not refuse.

—Christopher Hitchens

Drukskes

dinsdag 29 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Vandaag in Antwerpen gewerkt. De mannen van het openbaar vervoer vonden het nodig om te staken, wegens agressie hoor ik net. Fijne kerels: bus 1 en 13 rijden niet, maar al wat meer dan 100 is reed wel lustig, dus stonden we daar: te schilderen, en meer dan een half uur te wachten op een bus die eigenlijk om de tien minuten zou moeten komen.

Ik ga niets zeggen over Antwerpenaren, want ik werk vanaf vandaag een groot stuk van de tijd temidden ervan. Maar plannerdink van De Lijn: ge trekt op niets.

Alla. Vanavond (straks) weer naar huis, nog wat studeren op de trein denk ik, en dan linea recta naar Comedy Zone. Bart Cannaerts, Philippe Geubels, Han Solo en –joy!- Henk Rijckaert vanavond. En dan foto’s ontwikkelen en een artikel schrijven voor Gentblogt.

En dan morgen een seminarie ’s morgens, en een meeting ’s namiddags, en wat gewoon werken, en schijrven, en dan weer naar Comedy Zone, en foto’s nemen, en ontwikkelen, en een artikel schrijven. En donderdag werken en Comedy Zone en artikel. En vrijdag hetzelfde. En zaterdag rusten en Comedy Zon en artikel.

Wijs! Maar ik denk dat ik mijn slaap op de trein wel nodig zal hebben.

Del.icio.us op 29 januari 2008

woensdag 30 januari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Informatiearchitectuurterm van de week

woensdag 30 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

The uniform-address model. Only when an article on one topic does
become toofuckingbig does it get broken up into smaller articles. For
the sake of consistency, articles on other topics in the same
fundamental bracket (category) are broken up whether they need it or
not. [Charlotte Webb]

Stubs, kleine artikels, grote artikels, fuckingveeltegrote artikels. :)

Del.icio.us op 30 januari 2008

donderdag 31 januari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Oude zak

donderdag 31 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 18 reacties

Grumpy old man, dat ben ik. Ik lees dat mensen met een weblog her en der het geinig vinden dat Coca-Cola ze bij wijze van virale marketing een stencil op de vloer vóór de fysieke voordeur gespoten hebben.

Peter had er ook prijs van, trouwens, statistiekenbijhoudmensen.

Ik ben zelf een groot afnemer van de productjes van de Coca-Cola Company, a rato van, oh, pakweg een heel pak liters per dag, maar als die mannen op mijn plankier ongevraagd stencils waren komen spuiten, had ik ze een klacht aangedaan.

Zo’n dingen doet ge toch niet, en ben ik daar nu echt uitzonderlijk in, dat ik geen reclameboodschap op mijn dorpel geverfd wil?

Oh, en behalve dat: het was vanavond nog eens comedy, en ik hoorde zowaar lollen waarvan ik de pointe niet begreep wegens dat ze over schoolkinderen ging. Xander deed iets over emo’s en gothics, en ik was absoluut niet mee. Ik zou de schuld op hem kunnen steken (“humor moet universeel zijn, yada yada”), maar nee: feit is dat ik een oude zak ben.

Een oude zak die vanavond nog een review moet maken, en die dan binnen veel te weinig uur zal moeten wakker worden.

 

Dag van de poëzie 2008

donderdag 31 januari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Naar jaarlijkse traditie.

Het begin van Beowulf, vertaald door Seamus Heaney. Het leest en luistert bijna als proza, maar oh hoe machtig het binnenrijm en de balanceeract van alliteraties in elke lijn. En de taal, en de beelden, en hoor hoe het scandeert, als de man zelf het brengt:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

So. The Spear-Danes in days gone by
And the kings who ruled them had courage and greatness.
We have heard of those princes’ heroic campaigns.

There was Shield Sheafson, scourge of many tribes,
A wrecker of mead-benches, rampaging among foes.
This terror of the hall-troops had come far.
A foundling to start with, he would flourish later on
As his powers waxed and his worth was proved.
In the end each clan on the outlying coasts
Beyond the whale-road had to yield to him
And begin to pay tribute. That was one good king.

Afterwards a boy-child was born to Shield,
a cub in the yard, a comfort sent
by God to that nation. He knew what they had tholed,
the long times and troubles they’d come through
without a leader; so the Lord of Life,
the glorious Almighty, made this man renowned.
Shield had fathered a famous son:
Beow’s name was known through the north.
And a young prince must be prudent like that,
giving freely while his father lives
so that afterwards in age when fighting starts
steadfast companions will stand by him
and hold the line. Behaviour that’s admired
is the path to power among people everywhere.

Shield was still thriving when his time came
and he crossed over into the Lord’s keeping.
His warrior band did what he bade them
when he laid down the law among the Danes:
they shouldered him out to the sea’s flood,
the chief they revered who had long ruled them.
A ring-whorled prow rode in the harbour,
ice-clad, outbound, a craft for a prince.
They stretched their beloved lord in his boat,
laid out by the mast, amidships,
the great ring-giver. Far-fetched treasures
were piled upon him, and precious gear
I never heard before of a ship so well furbished
with battle tackle, bladed weapons
and coats of mail. The massed treasure
was loaded on top of him: it would travel far
on out into the ocean’s sway.
They decked his body no less bountifully
with offerings than those first ones did
who cast him away when he was a child
and launched him alone out over the waves.
And they set a gold standard up
high above his head and let him drift
to wind and tide, bewailing him
and mourning their loss. No man can tell,
no wise man in hall or weathered veteran
knows for certain who salvaged that load.

Then it fell to Beow to keep the forts.
He was well regarded and ruled the Danes
for a long time after his father took leave
of his life on earth. And then his heir,
the great Halfdane, held sway
for as long as he lived, their elder and warlord.
He was four times a father, this fighter prince:
one by one they entered the world,
Heorogar, Hrothgar, the good Halga
and a daughter, I have heard, who was Onela’s queen,
a balm in bed to the battle-scarred Swede.

The fortunes of war favoured Hrothgar.
Friends and kinsmen flocked to his ranks,
young followers, a force that grew
to be a mighty army. So his mind turned
to hall-building: he handed down orders
for men to work on a great mead-hall
meant to be a wonder of the world forever;
it would be his throne-room and there he would dispense
his God-given goods to young and old—but
not the common land or people’s lives.
Far and wide through the world, I have heard,
orders for work to adorn that wallstead
were sent to many peoples. And soon it stood there,
finished and ready, in full view,
the hall of halls. Heorot was the name
he had settled on it, whose utterance was law.
Nor did he renege, but doled out rings
and torques at the table. The hall towered,
its gables wide and high and awaiting
a barbarous burning. That doom abided,
but in time it would come: the killer instinct
unleashed among in-laws, the blood-lust rampant.

Then a powerful demon, a prowler through the dark,
nursed a hard grievance. It harrowed him
to hear the din of the loud banquet
everyday in the hall, tha harp being struck
and the clear song of a skilled poet
telling wih mastery of man’s beginnings,
how the Almighty had made the earth
a gleaming plain girdled with waters;
in His splendour He set the sun and the moon
to be earth’s lamplight, lanterns for men,
and filled the broad lap of the world
with branches and leaves; and quickened life
in every other thing that moved.

Hoe ongelooflijk moet het niet geweest zijn om daar bij geweest te zijn, als een skald zijn lier bovenhaalde en zijn ding deed. Als man, welteverstaan. Krijger. En al.

Dit is het begin van het origineel, baai de weei:

Hwæt! Wé Gárdena      in géardagum
þéodcyninga      þrym gefrúnon·
hú ðá æþelingas      ellen fremedon.

Oft Scyld Scéfing      sceaþena þréatum
monegum maégþum      meodosetla oftéah·
egsode Eorle      syððan aérest wearð
féasceaft funden      hé þæs frófre gebád·
wéox under wolcnum·      weorðmyndum þáh
oð þæt him aéghwylc      þára ymbsittendra
ofer hronráde      hýran scolde,
 gomban gyldan·      þæt wæs gód cyning.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338