Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Het nieuwe jaar

Het oude jaar was fantastisch op veel vlakken, en uitstekend beëindigd ook: fantastisch gezelschap, uitstekend eten, prachtige cadeaus, a splendid time was had by all.

De dag daarna was iets minder—ik ben op 1 januari om denk ik halfvier in mijn bed gekropen en er pas (even) weer uitgekomen om vijf uur, om er dan om denk ik zeven uur weer in te kruipen tot nu net. Keel ‘t één of ‘t ander, in samenspraak met een hele avond sigarettenrook ademen, vermoed ik, en rug ‘t één of ‘t ander en bijna 39° koorts, en ach.

Maar goed. ‘t Is voorbij, denk ik: 40 uur of zo onder vier dekens liggen zweten heeft dat effect, en combineer dat met een electrisch bed dat op en neer kan, en hoera, ik ben er denk ik weer min of meer bovenop ben.

Zodus: op naar 2008, met anderhalve dag vertraging. De voornemens: meer doen in huis, meer doen met de kinderen, minder op het internet zitten, meer doen voor Gentblogt, minder weblogs lezen, minder nonsens volgen, meer boeken lezen, minder televisie kijken, meer dingen weggooien, meer gezelschapsspelletjes spelen, minder alleen zitten thuis, minder brol bijhouden, meer mensen opzoeken, minder op het internet zitten (oh, had ik dat al gezegd?), gezonder eten, meer familie zien, meer dingen maken en minder dingen gebruiken.

2008 wordt ook professioneel een interessant jaar: met elke maand dat ik werk waar ik werk en doe wat ik doe, heb ik de indruk meer te leren van die dingen waarover ik meer wil leren.

2008 betekent normaal gezien het einde in een rechtszaak die al jaren aansleept, hoera.

En 2008 wordt vooral het jaar dat ons huis eindelijk helemaal in orde is, daar klamp ik mezelf aan vast. Als dàt in orde komt, komt al de rest goed.

7 reacties

 1. Happy New Year, Michel. Alles dat ge wenst, met bellekes aan !

 2. Laat ons deze voornemens eens combineren in één avond bij ons !
  “minder op het internet zitten, minder weblogs lezen, minder nonsens volgen, minder televisie kijken, meer gezelschapsspelletjes spelen, minder alleen zitten thuis, meer mensen opzoeken, gezonder eten”

  Wij hebben time’s up ! En linzen ! En geen TV !

 3. Hm. We gaan dan eens komen Time’s Up spelen zie.

 4. Eerst linzen eten, dat wel.
  Het is de Franse versie, iets zegt mij dat dat geen goed idee is met jou erbij. Of wel. Maar ik dan in jouw ploegje.

 5. @ eva: meer doen voor Gentblogt staat er niet bij:)

 6. Ge moogt mij dan ook uitnodigen, Eva:-) Het sociaal leven van de single mum’s heeft af en toe een boost nodig;-)

 7. Mmm. Linzen. Lekker. Wanneer?

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑