Schot in de zaak

In de loop van de krokusvakantie zitten we samen om de dingen in een definitieve plooi te, euh, plooien. En we staan opgeschreven in het boek om vanaf maart behandeld te worden.

Waarvoor? Voor, houd u vast, de keuken! Hoera!

We hebben gekozen voor een steunkleur (een soort fel groen, ergens rond chartreuse, donker-limoen of de binnenkant van een avocado), en we hebben een eerste idee voor een kleur van kasten (anthraciet, achtig). We weten al zeker dat we een centraal blok hebben met een grote spoelbak die afsluitbaar zal zijn en waar een vergruizelaar in komt. We weten zeker dat er ondiepe kasten komen over één hele muur, en diepere kasten met werkbladen erin en misschien rolluiken of schuifdeuren aan de andere muur.

En ik weet alvast zeker dat we Wijze Dingen gaan doen met verlichting: met LEDs in rood, groen en blauw overal zodat we licht in alle kleuren kunnen laten gebeuren, bijvoorbeeld. En licht onder de kasten, Fast & the Furious-gewijs. Maar we moeten nog kijken naar de taakverlichting en dergelijke.

En voor de rest: de vloer is al in orde, we hebben een tafel en stoelen, we hebben al ons vuur, we hebben een grote koelkast en een grote diepvries; van toestellen hebben we alleen nog maar een stoomoven nodig.

De materialen moeten nog gekozen worden. En dan moeten we nog een trap en een muur afbreken, een nieuwe trap zetten, de chauffages verplaatsen, dat centraal blok bouwen, alle kasten op maat laten handmaken, zien hoe we de dampkap en de electriciteit en de aflopen aanpakken, en, en, en…

Oh, ik kijk er zo naar uit.

Elders over misschien hetzelfde

24.04.2012: Inbraakpreventie: wij ben de schaam van Gent | 09.04.2012: Waar is dat vuilblik? | 26.08.2011: Verbouwingen: het project | 13.11.2010: Schrijnwerkers, deel III | 06.11.2010: Schrijnwerkers, deel II | 30.10.2010: Verbouwingen: bibliotheken. Part 1: The Contactening | 10.12.2008: Verbouwingen: de keuken (ix) | 30.10.2008: Verbouwingen: de keuken (viii) | 20.10.2008: Verbouwingen: de keuken (vii) | 07.10.2008: Verbouwingen: de keuken (vi)

6 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.