Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Tom Cruise en de nonsens

Het was op het nieuws en in de gazet en op duzende weblogs: Tom Cruise sreket over zijn geloof.

KSW, daar heeft Cruise het over. En dat the Orgs are there to help. En als hij over ethics spreekt, dan heeft hij het over ethics

Is het belachelijk te geloven in de heerser van een galactisch rijk die vijfenzeventig miljoen jaar geleden miljaren aliens naar de aarde bracht in ruimteschepen die precies leken op DC-8–vliegtuigen, om die aliens dan rond vulkanen op te hopen en dan met waterstofbommen de lucht in te blazen? Ja, vermoed ik.

Maar is het belachelijker dan geloven in andere dingen?

7 reacties

 1. Het is niet erger dan te geloven dat de wereld geschapen is in 7 dagen, zeker?

  Ik vind de hype rond dit filmpje eerder *meh*. Het is een acteur, wat verwacht je dan, dat hij droog wat tekst gaat aflezen?

  En oh: DC-8 FTW.

 2. Als Scientology de praktijken van de Nazi’s openlijk hadden verworpen, ik zou nu misschien wel een aanhanger zijn… of neen, misschien toch nog net niet 😉

 3. Het is niet erger dan te geloven dat den Amerikaan verantwoordelijk is voor alle miserie in de wereld, zeker?

 4. Hij doet dat niet slecht, al heeft het toch een hoog Jerry Maguire gehalte.

  Om op uw vraag te antwoorden: een geloof in iets waar je géén inschrijvingsgeld voor moet betalen, lijkt mij toch verkiezen.

 5. Ik ga mee met Sponzen Ridder: dat belachelijk hoge inschrijvingsgeld neemt alle geloofwaardigheid van hun ‘geloof’ weg en doet het eerder op een sigarenclub voor rijke Hollywoodsterren lijken.

 6. Psychologie is des duivels? De oorzaak van de Holocaust? Hubbard was vooral een goede leugenaar.

  Kijk ook eens naar de BBC-reportage. Scary stuff.
  Vanwege de lange link: zoek in google video eens naar panorama en scientology.

  De reportage heet “Scientology and me”. Benieuwd of ze ons nu ook gaan achtervolgen.

 7. Niet het geloof is erger, wel het feit dat het om een sekte gaat. Van het soort waar kinderen ouders van een ander geloof niet meer mogen zien, van het soort waar enkele guru’s (waaronder Cruise) veel geld verdienen door het ongelukkig maken van mensen.

  En van het soort dat fantastische mensen zoals Nicole Kidman ongelukkig maakt door haar kids zodanig in te peperen dat ze Nicole met de voornaam aanspreken in plaats van met ‘mama’ en dat ze intussen bijna volledig met haar gebroken hebben.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑