Archief voor februari 2008

 

Held

vrijdag 1 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

And you think you’re so clever and classless and free, but you’re still fucking peasants as far as I can see.

Zozo.

Danku

vrijdag 1 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Hebt u dat ook soms, dat het er even uit moet? Zo’n hartenkreet die beter neergepend is dan ingehouden?

Komt-ie.

Dankuzeerwel om me eraan te herinneren waarom ik zo’n hekel aan u heb. Zelfingenomen, opgeblazen, onzelfrelativerende, omhooggevallen, talentloze, arrogante, vieze mensen. Stik in uw zelfgenoegzaamheid, verzwelg in uw irrelevantie en kringruk u een lamme arm, bende belachelijke nulliteiten op een hoop.

Heh. Dàt lucht op. En straks gezond weer op.

G plus

vrijdag 1 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Het begint epische proporties aan te nemen. Zonet zat deze persmededeling in de mail:

Met fierheid stellen wij een nieuw Gents initiatief voor: G plus. Gelet op de dreiging van het separatisme van de NG-A in Gent hebben gelijkgezinden van Gentenaars, nieuwe-Gentenaars en uitgeweken Gentenaars over de ideologische grenzen heen de koppen bij mekaar gestoken en de krachten gebundeld. G plus is een ongebonden vereniging die zich inzet tegen het separatistische discours van enkele van onze stadsgenoten en oproept tot samenwerking.

Verontwaardigd

De initiatiefnemers van G plus zijn verontwaardigd over zoveel kortzichtigheid en verkramptheid waarmee onze stadsgenoten hun discours formuleren. Het hanteren van archaïsche begrippen en middeleeuwse structuren getuigen van een gevaarlijke en dus verwerpelijke ideologische overtuiging. De beelden van de wantoestanden uit het nabije verleden doemen opnieuw op. ‘De retoriek van de Gentse separatisten getuigt van zelfverheerlijking en apartheid’ aldus de initiatiefnemers van G plus.

Positief alternatief

Als antwoord op deze ontsporing brengt G plus een positief verhaal van solidariteit en verdraagzaamheid. Wij roepen de Gentenaars, nieuwe-Gentenaars en uitgeweken Gentenaars op om het gezond verstand te gebruiken en zich niet in te laten met het demagogisch discours van Gentse separatisten. De evoluties en ontwikkelingen van de laatste eeuwen vormen een positieve evolutie ten dienste van de welvaart en het welzijn van onze stad Gent. Wie deze verwezenlijkingen bedreigt, zal G plus op de weg vinden. G plus roept op om de handen in mekaar te slaan en front te vormen tegen de separatisten.

Geef Gent wat het nodig heeft!

In de plaats van het bouwen van muren en het creëren van eilanden wil G plus iedereen de hand reiken om samen te werken aan datgene wat Gent nodig heeft. Op basis van de noden en verwachtingen van de Gentenaars formuleert G plus een ambitieus, maar hedendaags en realistisch antwoord:

 1. Teneinde Gent volwaardig te kunnen uitbouwen vraagt G plus de uitbreiding van Gent met de gemeenten Evergem, Lovendegem, Nevele, Deinze, Sint-Martens-Latem, De Pinte, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke.
 2. Om de belangen van de uitgeweken Gentenaars te behartigen eist G plus taal en culturele faciliteiten in Waarschoot, Zomergem, Knesselare, Aalter, Zulte, Nazareth, Gavere, Oosterzele, Wetteren, Laarne, Lokeren en Moerbeke en bij uitbreiding in heel Oost-Vlaanderen en Vlaanderen. De procedure zal worden opgestart voor de erkenning van de Gentenaars als stedelijke minderheid in de rest van België en de EU.
 3. Teneinde de politieke belangen van het Gentse electoraat veilig te stellen stelt G plus een kieskring Brugge-Gent-Antwerpen voor. De Gentssprekenden die uit deze kieskring vallen geldt het inschrijvingsrecht.
 4. Om een correcte vertegenwoordiging in de besturen te realiseren zijn pariteit in de Bestendige deputatie, de Vlaamse- en federale regering van Gentenaars en niet-Gentenaars noodzakelijk. Aansluitend moet de vertegenwoordiging in de Provincieraad en het Vlaams- en federaal parlement worden herzien.
 5. Als de belangen van de Gentenaars worden geschaad, moet voor G plus op ieder niveau een alarmbelprocedure worden voorzien. Voor de hervorming van sommige wetten moeten speciale meerderheden worden ingesteld. Op alle bestuurlijke niveaus dienen Gentenaars te kunnen genieten van vetorecht.
 6. Meer Oost-Vlaams geld voor Gent om haar functie als provinciehoofdstad volwaardig te kunnen vervullen. Bij uitbreiding ook vanuit de Vlaamse- en de federale overheid.
 7. Erkenning van Vlaanderen als tweetalig gebied: Nederlands en Gents. De communicatie met en van de overheid dient in beide talen te gebeuren. Een correcte invulling kan, in functie van de continuïteit van de dienstverlening, echter niet worden gegarandeerd. De Nederlandstaligen worden dan ook gevraagd om het Gents te spreken.

Namens de initiatiefnemers van G plus,

Robrecht De Wolf – co-voorzitter
Walter van Waterloo – co-voorzitter

links for 2008-02-01

zaterdag 2 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Jan voedt Anna op

zaterdag 2 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

– Waar is Jirachi?

– Daar!

– Waar is Max?

– Daar!

– Waar is Ash?

– Daar!

– Waar is Pikachu?

– Daar Pikachu!

– Waar is Brock?

– Daar!

Coming soon

zaterdag 2 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

…en ik kan haast niet wachten.

Del.icio.us op 2 februari 2008

zondag 3 februari 2008 in Links. Permanente link | 2 reacties

Comedy Zone 2008

zondag 3 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Zo. ‘t Zit erop, voor dit jaar, Comedy Zone, wat mij betreft.

Op een aantal vlakken niet echt een hoogvlieger, maar toch: bijzonder fijn om doen. Ik heb alle voorstellingen gezien, en ik heb over alle voorstellingen behalve de laatste een artikel geschreven. Voor dat laatste, de Crazy Comedy Cover Contest, mag Ilse de honneurs waarnemen, en heb ik alleen de foto’s getrokken.

(Nu, als mijn opinie zou gevraagd worden: het niveau lag beduidend lager van de vorige drie jaren, David Galle’s timing zat er pèts op en als er tweede prijzen zouden gegeven worden, zou hij die krijgen, maar Piet Depraitere is de meer dan overterechte winnaar, Raf Coppens was zo nijdig als een nijdig slordig nijdig beestje (en ik vond dat eigenlijk wel wijs), en ook: het is nog maar eens gebleken dat zélfs met ijzersterk materiaal, er ook nog timing én présence moet zijn, én zelfvertrouwen, én ervaring, én, én, én. En dat het allemaal niet zo gemakkelijk is als sommige mensen het wel denken, en dat iedereen (iederéén) zijn kilometers moet afleggen, en dat de meerderheid van al die mensen eigenlijk ongelooflijk sympathiek zijn.)

Het is niet dat ik mezelf als een grote comedy-kenner wil opwerpen of zo, maar hey, ik weet wat ik graag zie. En ik dénk dat ik er een redelijk oog in heb wanneer iets werkt of niet, ongeacht of ik het graag zie of niet.

Consultant zijn is een mening hebben over alles, en die min of meer gefundeerd kunnen uitleggen: dag één, dag twee, dag drie, dag vier.

Wat zijn de Dutch Bloggies?

zondag 3 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

De Dutch Bloggies zijn de jaarlijkse verkiezingen voor de beste weblogs van Nederland. Het event is een initiatief van de stichting Dutch Bloggies.

Ik had gisteren gelezen bij Pietel dat hij in die lijst stond, en ik vond dat wel grappig: ik ging al een sarcastische commentaar geven, van “er is inderdaad niet echt zó’n groot verschil tussen Antwerpenaars en Hollanders” of zo, maar hey:

Bloggies

Ik sta daar ook! Broederlijk naast Netlash, Appelogen, Zatte vrienden, Gigadesign en Pietel.

Um, zo, euh, raar, maat. Maar kijk, u kan er ook op Gentblogt stemmen. Doen!

Evolutie

zondag 3 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 23 reacties

Oh. My. God.

Wij hebben in België ook van die achterlijke nitwits die de evolutietheorie niet aanvaarden.

Er zat zo’n imam in De Zevende Dag, en die klonk al even erg als een fundamentalistische christen uit de Verenigde Staten. Ik had er geen idee van dat het zo erg was, het zal mij leren van salonsocialist te zijn.

Die mens zat daar, en deed zomaar eventjes alle clichés van zijn spitsbroeders in Amerika. En poneerde dat 80 à 90% van de moslims in België er zo over dachten, en er was niemand die dat ook maar in vraag stelde.

The mind fair boggles. Werk aan de winkel.

Negatief

zondag 3 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ha. Raw files zijn gelijk fotonegatieven, en zo wijs dat dat is, eigenlijk.

Ik was foto’s aan het overlopen om op Wikipedia te zetten, en toen kwam ik een reeks van de 0110–concerten tegen.

Geen idee meer op welke computer of met welke software die foto’s bewerkt heb, maar ik vermoed dat het heel erg snel moest gaan, en het was eigenlijk helemaal niet meer naar mijn goesting.

Wat een ongelooflijk gemak dat dat is: gewoon er weer naartoe gaan, wat trekken en sleuren, en hopla een nieuwe foto.

Hadise 20061001_1604_KGB3908-819x1024

En als ik volgend jaar nog eens goesting heb om er een nieuwe versie van te maken: no problemo. En het jaar daarna, en het jaar dààrna.

Melody Nelson

zondag 3 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik heb het al zeker duuzd keer gezegd, dat ik Histoire de Melody Nelson zo ongeveer het allerbeste album ooit vind.

En kijk, wat lees ik bij Stefan?

melody nelson

Histoire de Melody Nelson is zo een schijf die altijd in mijn top 5 albums ooit staat. Gainsbourg op zijn best. Het album bevat 7 nummers en in 1971 was er blijkbaar een tv special, wel die special is vanzelfsprekend op El Tube te vinden.

Volmondige beaming ten huize alhierent. Klik en huiver (op een positieve manier, ‘t is te zeggen dat u van tijd tot tijd de ogen best sluit en de oren open houdt — de vroege jaren 70 zijn visueel niet altijd even overeind gebleven als muzikaal).

 1. Melody
 2. Ballade de Melody Nelson
 3. Valse de Melody
 4. Ah! Melody
 5. L’hôtel particulier
 6. En Melody
 7.  Cargo culte

Kijk, nummertje 5 is met allemaal Delvaux. En als u nog op zoek was naar een muzieksken om het beest met twee ruggen te maken: zoek niet verder.

Festoeneren

zondag 3 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik schreef daarnet aan Els, googletalkgewijs, over het artikel van Ilse over de Crazy Comedy Cover Contest dat ik met foto’s ga in– en omkleden voor op Gentblogt:

cccc artikel met foto’s festoeneren nu

Wat een mooi woord, festoeneren, bedacht ik. En kijk: op Google staat het maar één keer vermeld, alhier in de omschrijving van Krans:

Krans, m. (B.v.), (-en), iets wat kringvormig of rondachtig is; kroon van bloemen of linten gevlochten; afhangsel van een bed, behangsel-festoen; wijnkrans (uithangbord eener tapperij); darmscheidsel (in rundvee); omloop (in een kalf); (plant.) wordt gezegd van meer dan twee deelen die op dezelfde hoogte om de as zijn ingeplant; (fig.) vriendenkring, bijeenkomst; (bouwk.) kroonlijst; (zeew.) geteerd ringvormig touw; (fig.) luister, grootheid; (fig.) goede wijn behoeft geenen -, goede waar prijst zich zelve. *-EN, bw. gel. (ik kranste, heb gekranst), met eenen krans versieren; festoeneren; luister verspreiden. *-IJZER, o. (-s), gereedschap der kanonniers. *-ING, v. het kransen. *-JE, (B. –N), o. (-s), kleine krans; besloten gezelschap, vriendenkring. *-KRUID, o. gmv. majolijn, zek. plant. *-LIJST, v. (-en), rand van een schuifraam. *-WERK, o. gmv. gevlochten lofwerk. *-WIJZE, bijw. festoensgewijze.

Hoe vreemd is dat niet? Festoen al wat men wilt, maar festoeneren niet.

festoen

En waar zou ik dat woord vandaag hebben, vraag ik me af. Uit het Engels misschien? Aardig, aardig, aardig.

Ieek

zondag 3 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Hi, Michel Vuijlsteke.

Mega Mindy (MegaMindy) is now following your updates on Twitter.

Check out Mega Mindy’s profile here:

 http://twitter.com/MegaMindy

You may follow Mega Mindy as well by clicking on the “follow” button.

Best,
Twitter

Eurosong 2008 (ii)

zondag 3 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Helemaal laaif, de tweede voorronde van Eurosong. Laaif uit het enige land met een SS-badge als logo van de voorrondes.

De dames van de Servische staatsomroep doen hun decoratieve zelf, zo lang haar dat die ene heeft, rrawr.

 O! De klank valt uit. Groovy. Maar ‘t was maar voor eventjes, jaja, dat is laaif gaan hé Mimi.

Kenza El Khanf is een Mechelse moslima, die precies mime geleerd heeft in de school van Het Rad van Fortuin, leuk. Ze is wel heel erg mager en ook van gezicht, en ze zingt nijdig in het voorfimpje. En ze is helemaal blinkend gemaquilleerd, en ze moet niet proberen grappig te zijn, er zijn mensen die dat al voor hun werk doen. Aar en Bie, doet ze: Breaking all the Rules. Aar en Bie met zo een moslimatintje. Jammer dat ze er ouder uitziet dan ze ongetwijfeld is. Zoveel fond de teint jong.

‘t Zijn zo danseressen in miniroklederhosen, maar helaas, het liedje is zo saai dat zelfs een shiva-veelarmig-dink-impressie het niet kan redden. De muziek past wel bij Kenza: ook mager.

Oei, Dana International, Tori Spelling en Celine Dion zei Katrina: een transfo, een overgemaquilleerde plastische chirurgiepatiënt en Dion. Hum.

Wouter, euh nee, E(scape)F(rom)R(eality). Mooi gefilmd, die introducties. En leuk dat ze van de zweep een motiefje maken. En kijk, Sergio begod. EFR heeft een punaise in zijn oor verloren, en een kapotte handschoen aan. Het ziet er wel een sympathieke mens uit, die EFR. Your Guiding Star, en de boodschap, ironisch genoeg, is “blijf altijd jezelf”. Gezongen door iemand die zijn naarm naar Escape From Reality heeft veranderd.

Oh boy, een cover van Simple Minds. Ik heb die mensen nooit afgekund. Oh kijk: een mens die spagaat doet onder het kruis van Wouter zelf. En vuur op het podium! En een refrein dat ik al gehoord heb! En een liedje dat op niets trekt! Ik wou dat het al gedaan was! Maar het blijft maar voortslepen!

Zucht, en zelfs een gitaar die vonken spaait. Zucht. En ik dacht dat het allemaal van het niveau van vorige week zou zijn.

Ishtar doet ook al zo’n akelig slecht mime-actje. Oh, en ze zingen in het verzonnentaals, bleh. Ze gaan al van heel ver moeten komen om mijn natuurlijke afkeer van dergelijke fratsen te overwinnen.

Oh kijk, Soetkin is al degelijk opgekuist en proper gekleed en al, ze ziet er sympathiek uit, en ze heeft gelijk gevoel voor humor, wahey! mijn stem heeft ze al. Ik ben zo een wijf, soms.

Ahem. Spannend, dat wel, en leutig. Tiens, weird: ik krijg er geen hoogte van. Het kabbelt maar een beetje, eigenlijk. En het is altijd hetzelfde. En het blijft maar duren. Ze hebben mijn stem toch niet, bij nader inzien.

Of wacht, eigenlijk. Het liedje is nu al een paar minuten gedaan, en ik ben het nog altijd aan het zingen. Mhm. Vreemde zaak, dit.

Next! Esther. Het filpmje: ik jeun mij altijd als de Servische dames met verachting de commerciële zender VTM uitspugen. Esther zingt het enige Nederlandstalige liedje van de hele wedstrijd. En o kijk, daar zit Geert Bourgeois. Game Over, heet het liedje. Kijk nu, allemaal jeugd op het podium. En een verdwaalde fietskoerier.

Tiens, ‘t is een steviger nummer dan haar kleedseken deed vermoeden. De bridge is wat bleh, maar de rest is eigenlijk au fond niet slecht. Niet slecht du tout. Eigenlijk. En wat mevrouw And The Waves zegt, is waar: dat zou moeten in een zwarte lederen catsuit gezongen worden.

Tanja Dexters, die in 2002 helemaal in de mist ging, wil revanche nemen. Tsja. Ze is in alle geval al schoon gekleed. En ze gaat Europese pop doen.

Oh boy. Niet mijn ding. Wég.

Zoef! ‘t Is al gedaan!

Het zal dus Soetkin en haar copains van Ishtar worden. Raar liedje, maar ik kan het ondanks Esther en vooral Tanja Dexters, nog altijd meezingen. Was ik niet zo leeg, ik zou mijn rode knop bovenhalen.

En hopen dat het volgende week weer beter wordt.

Alhoewel, nu ik de herhaling zie: die huppelende tuinkabouter van Ishtar is wel écht goed.

Oh, ik was al bijna weggezapt, maar ‘t is nog de vakjury die een eindoordeel moet geven. Vanthilt denkt dat iedereen behalve Ishtar afvalt, en zeker Kenza. Kris Wauters hetzelfde. En Katrina ook van Kenza niet, maar wél EFR.

Ooooh en Soetkin heeft traantjes in haar ogen van ontroering. Ik denk dat ik mijn rode knop toch maar bovenhaal. Oh here dat meisken.

(zo zijn vrouwen hé: weerhaken in ons hart slaan)

(Oh, en Bart: neemt uw job keer wat serieuzer jong.)

links for 2008-02-03

maandag 4 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ladies and gents, we have a winner

maandag 4 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Wohow. Ik heb al veel websites gezien, en, euh, in verband met www.wittezaal.be: mensen die zo’n websites maken (in dit geval www.mrhenry.be, maar ik waarschuw u alvast, niet bekijken terwijl u op het werk zit) zouden eens een avond naast mijn madam moeten zitten terwijl ze informatie zoekt voor www.gratisingent.be.

Misschien wordt dat wel een aangename ervaring hoor. Misschien ook niet.

Ter Bescherming van de Jeugd

maandag 4 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Roeren

Once more

maandag 4 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Deze heeft de afgelopen week redelijk bijna de hele tijd op repeat gestaan in mijn GSM:

Het is trouwens wel wat: een fimpje van 60 pixels breed, en ’t is nog bekijkbaar. Hieronder op ware grootte:

Miami ho!

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Op 7 april om 6u25 nemen we met een paar man van het werk de vlieger naar Rome, en van daar naar Miami. De vliegtuigtiketten zijn bevestigd, en ik kreeg daarnet nog een mail van de baas van het Hyatt Regency dat hij persoonlijk dolletjes verrukt is dat ik in zijn hotel zal blijven slapen.

We gaan naar de Information Architecture Summit 2008: ‘t was dat of CHI 2008 in Firenze, dit jaar.

Miami! Van de gelijknamige CSI en van de gelijknamige Vice! Van de, euh, Florida Keys, en van de alligators, en van de Everglades, en, euh, tja. Uitgepraat.

We gaan daar een paar dagen op voorhand zijn, en misschien zal er tussendoor nog wel een dag over zijn, en zeker links en rechts wat uren en avonden: iemand? enig? idee? wat we zeker niet mogen missen? Ik heb mijn zinnen een beetje gezet op lamantijnen, maar behalve dat?

Het internetnet zal niet veilig zijn, de volgende weken.

Oh, en for the record:

Manatee

I, for one, welcome our new manatee overlords.

Del.icio.us op 4 februari 2008

dinsdag 5 februari 2008 in Links. Permanente link | 2 reacties

Boon

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Mieke Maaike’s obscene jeugd lag bij ons thuis, in een uitgave met een mooie rode stoffen kaft. Een dun boekje.

Les onze mille verges van Apollinaire stond in diezelfde bibliotheek.

Wat een banaal, knullig, onbenullig boekje, die hele Mieke Maaike.

Evil Empire

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Vanavond nog eens geprobeerd om een echte mens aan de e-mail te krijgen bij Google, in verband met mijn bijna drie jaar geleden om alsnog onduidelijke redenen opgeschorte AdSense-account.

Het is een lang verhaal, maar het komt erop neer dat ze me ervan beschuldigen van fraude zonder te zeggen wie wat deed, en daar ik daardoor geen AdSense-dingen meer krijg. En vooral: dat iedereen die ook maar van ver of van dicht iets met mij te maken heeft (min of meer zelfde achternaam, min of meer zelfde adres) ook geen AdSense meer mag hebben. De boodschap die zij krijgen: “Your AdSense account was found to be related to an account previously disabled for invalid click activity and we have therefore disabled your account. Publishers disabled for invalid click activity are not allowed further participation in AdSense and do not receive any further payment.” 

Zonder verdere discussie mogelijk.

Ik ben wellicht niet de enige mens ter wereld die dit hier las met meer walging om zoveel hypocrisie dan wat anders.

Zeveraars, daar bij Google.

Spooky

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Sweet dreams, jongens en meisjes.

Foto’s voor Dirk Braeckman

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Zelie en Louis hadden een opdracht meegekregen:

 • Maak een zelfportret zonder dat je zelf op de foto staat,
 • of maak een foto van een droom,
 • of maak een foto als toerist in je eigen huis.

Vannamiddag het fototoestel aan de kinderen gegeven, en kijk…

Zelie heeft een (toeristen)portret van Jan gemaakt, in drie stukken: hoofd, midden, en voeten.

Jan 1

Jan 2

Jan 3

…en Louis heeft een zelfportret gemaakt zonder dat hij er zelf op staat:

Zelfportret 1

Zelfportret 2

Zelfportret 3

Yup.

Een foto voor boven het bed

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Mmmm… yummy: normvervaging.

Han solo en filip dewinter

Racist is trouwens van ganser harte aangeraden, en zwaar de moeite waard. Hierzie, knippenplak uit wat er op Gentblogt stond, want als een mens zijn eigen reviews niet meer mag plagiëren is het erg gesteld met de wereld:

Han Solo, en ik had daar eigenlijk niet bij stil gestaan, speelt tegenwoordig met Racist de voorstelling waarvan wij twee jaar geleden de allereerste try-out zagen. Toen waren we ervan overtuigd dat het op tien jaar wel zou lukken om de Capitole in te palmen. Wel, twee jaar werk later is het al zover. De zaal, die vóór de pauze nog siberisch leek, lag plat, vanaf het eerste moment tot het laatste van deze ingekorte Racist.

Comedy zone Comedy zone

“Niet eerlijk,” hoor ik u zeggen, en ook wel “zo is het niet moeilijk, een voorstelling nemen die staat als een olympisch stadium in 36, en daar de beste stukken uit knippen ten belope van een half uur.”

Zo is dat: het leven is soms niet eerlijk. Han “ik ben voor feminisme tot op een bepaald niveau” Solo kwam, zag, en overwon. Hij doet dat in de volgende maanden trouwens nog op andere plaatsen ook. Ga vooral kijken, en neem uw vrouw mee. (Als ze de strijk gedaan heeft, proper gewassen is, en als het haar duidelijk is dat ze zich zal moeten gedragen, natuurlijk.)

Naartoe gaan. Serieus.

Doe de stemtest

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ha, in afwachting van Super Tuesday-resultaten heb ik de test bij De Standaard ook maar eens gedaan.

Stemtestvs2008

Geen grote verrassingen, niet echt.

Omdat Kutblogt erover zou zijn

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Jutblogt, nu ook helemaal in ‘t echt en af.

Allen daarheen!

Haidewiets

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Tum die dum.

Een dag met de kinderen

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Oh boy oh boy oh boy. ‘t Is eigenlijk verschrikkelijk schaamtelijk, maar de dag met de kinderen is helemaal mislukt. Eerst was het plan om thuis te werken terwijl de kinderen allerlei deden, maar dan heb ik uiteinlijk maar een dag vakantie genomen. En ik ging allemaal dingen doen: wandelen, en alles.

Anna was weggebracht zo rond een uur of acht, dus ik zat alleen met de drie oudste.

Die me in bed hebben laten liggen tot halftwaalf.

Zoéf, halve dag voorbij, en tegen dat ik uit bed was kon ik aan het eten beginnen. Witte worst, rode kool, gebakken patatten met rozemarijn: ze hebben het binnegewolfd gelijk er geen morgen was.

Ze hadden niet de minste zin om buiten te gaan (druilerig, nat, koud), en ze hadden al wat getekend en gespeeld, en ze hadden wél zin om nog naar televisie te kijken, dus ik heb ze maar laten doen. Slecht van mij, tjaha. We hebben tesamen gekeken, dan maar.

De foto’s met de kinderen waren enorm wijs: heel het huis door, uitleggen hoe de focus werkt, leren uitademen en klikken zonder bewegen, zoeken naar onderwerpen (zij, niet ik), en dan in Lightroom binnentrekken en kiezen.

Oh, en Zelie is herbegonnen met haar weblog. Zonder enige hulp, deze keer: zelf inloggen, zelf schrijven, zelf publish duwen. En Louis kon natuurlijk niet achter blijven: gisteren nog gedicteerd, vandaag wou hij het helemaal zelf doen.

Een fantastische dag, vandaag.

Drugs drugs druuuuuugs

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Een lijst van drugs, geklasseerd op gevaarlijkheid, vanavond op de BBC.

Op nummer 18: XTC. Helemaal onderaan, blijkbaar.

14. LSD.

11. Cannabis, ergens in het midden.

9. Roken. Vernatwoordelijk voor veertig procent van alle ziekten in het hospitaal, doodsoorzaak van één op vijf in het Verenigd Koninkrijk—114.000 doden per jaar.

8. Amfetaminen.

7. Valium en consoorten, benzodiazepine.

6. Ketamine.

5. Doodt meer mensen dan alle illegale drugs op de lijst tesamen: alcohol.

4. Methadon.

3. Barbituraten.

2. Cocaine.

1. Heroine.

Hm.

Onweer

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het regent pijpenstelen. Er is donder en bliksem. Ik heb eigenlijk zin om het licht uit te doen en te luisteren, maar er zijn al die dingen te zien, en te doen, en te lezen, en te schrijven.

Jammer.

Flashback

dinsdag 5 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Edlin

Tsss, for %%1 in (ddate; ttime) do %%1 nog aan toe.

Del.icio.us op 5 februari 2008

woensdag 6 februari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Uitslag

woensdag 6 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik zou zó graag blijven zitten om naar de uitslagen van Super Tuesday te kijken: zo enorm wijs, verkiezingsuitslagen (of het nu gemeenteraadsverkiezingen zijn in België, of Eurovisie, of de verkiezingen in de Verenigde Staten).

Maar helaas: morgen werk, en ik moet fris zijn wegens interviews afnemen van mensen. In Antwerpen, no less.

Jammer.

Zozo, AdSense

woensdag 6 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Kijk nu, een bekende heeft zo’n AdSense-account.

Ik heb de sleutels van mijn site zijn in handen gegeven van die persoon, die dus bij deze mijn site controleert: administratorwachtwoord, the works. Als je het zo bekijkt: ik heb, formeel, mijn website doorgegeven, en ik schrijf er alleen nog maar op, als een onbezoldigde vrijwilliger.

Boven mijn advertenties staat “reclame”, wat niet kan geïnterpreteerd worden als een roep om onterechte clicks te genereren. Integendeel: het geeft duidelijk aan dat er een scheiding is met de redactionele inhoud van de site.

Nu, ik ben geblokkeerd voor AdSense, niet mijn website. Als iemand anders advertenties zet op een website die gemaakt wordt door iemand die drie jaar geleden geblokkeerd is, gaat die persoon dan ook geblokkeerd worden? De Terms of Service zwijgen in alle talen. Mijn vermoeden? Ja. Reden? Niet nodig om er één te geven, denk ik. En vragen naar een reden zal geen antwoord opleveren.

En, vermoed ik, duidelijkheid vragen zal ook niet lukken: het meest duidelijke antwoord dat ik verwacht, is iets als “doe dat niet, garanti dat ze bij Google die andere account meteen blokkeren, euh, en waarom? ja, geen idee, maar neem toch maar geen risico met die mannen van Google.”

Of de positieve versie ervan, natuurlijk: “tja, ‘ t is uw account en niet die site die geblokkeerd is, dus in principe zou het geen probleem mogen opleveren, maar, euh, ik zou het toch zelf niet durven doen, want zie dat ze mij meteen blokkeren! Met die mannen van Google weet ge nooit, namelijk.”

Als iemand me kan helpen met een antwoord, of me kan aanwijzen bij wie ik terecht kan die me een duidelijk, niet-ambigu antwoord kan geven: graag.

Overheard op de werkvloer

woensdag 6 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Een tijdje geleden, ondertussen:

wie wie, et c’est pour ça que ze fait tout hufterproof hé, paske même les commercials font nimporte kwa hé tu comprends?

…ah, tweetaligheid, een schone zaak.

Antwerpen, onder meer

woensdag 6 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Vandaag in Antwerpen. Nieuwe klant, en dus nieuwe locaties en nieuwe manieren om op die locatie te geraken.

Vanmorgen al meteen een Malcontent Antwerpenaar aan mijn been gehad. Dat het toch erg is, hoe lang die werken duren. En dat het EEN HALF MILJARD gekost heeft, dat nieuw gerechtsgebouw, en dat er tunnels onder het gerechtsgebouw zitten voor de bussen met gevangenen, maar dat ze te nauw zijn, die tunnels, en wat ik daar van vind?

Ik heb begrip getoond voor de verontwaardiging, maar toch ook gezegd dat het aan zoveel verschillende dingen kan liggen, misverstanden wie weet wisten de metsers niet dat het écht op een paar tiental centimeter stak, wie weet dit, wie weet dat, en voor ge ‘t weet is het een halve meter te nauw aan alle kanten omdat iedereen het voor het beste wil doen.

De mens was niet overtuigd.

Maar goed. Vanmiddag een nodeloos blokje om gelopen omdat ik de kantine niet vond, vannamiddag gelukkig gevraagd aan de receptie van gebouw één of gebouw twee, waar ik een interview zou afnemen, wel degelijk aan de overkant van de straat was (nee, het was aan het einde van de straat aan de dezelfde kant), en dan in het gebouw zelf gelukkig gevraagd of dit wel degelijk de juiste vergaderzaal was (nee, het was een zaal in de hoek—een groot gemak dat de namen zo duidelijk aangeduid stonden).

En dan een prettig interview afgenomen: geloof het of niet, mensen die mij in het echt kennen, maar ik doen dat dus echt wel graag, interviews afnemen van mensen. En hoe verbazend eigenlijk hoeveel verschil voor een project zelfs maar één interview met iemand op het echte terrein maakt.

Naar huis gegaan met de tram, in twee keer met een overstap in de buurt van de Wolstraat (mooie buurt, trouwens), en dan met de trein (mooi station, Centraal, shame about de goedkope afwerking op die nieuwe perrons, en vooral van die lelijk ijzeren relingtube die het zicht ontsiert).

Vanavond al wat beginnen uitschrijven aan het interview, snel een artikel voor Gentblogt afgemaakt terwijl ik naar een hagiografie van de veertiende Dalai Lama heb gekeken, the L Word gezien (mmm Jennifer Beals), en peins ik, straks moe maar voldaan naar bed.

Oh, en morgen terug naar Brussel (De Post, joechei!) om een index af te werken, en er ook de rest van het interview uit te schrijven. Morgenavond fotoshoot (brr) met de kinderen (juich!), en dan overmorgen terug naar Antwerpen voor nog een interview en nog studie.

En dan is het weekend. Mensen, mensen, mensen.

Hacker!

donderdag 7 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ik ben een hacker! Ik heb een tweedehands :CueCat gekocht en ik heb er in zitten knippen en doen, zodat het nu een gewoon werkende barcodelezer-via-USB is.

Dit is wat het las vóór:

/LyNwc3Nwc3N2cXB0dXt6dXNy/CgEN/enR7c3N1c3pxc3dzcA/

Dit is wat het leest nà de operatie:

0345467078

Yay!

Del.icio.us op 6 februari 2008

donderdag 7 februari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Geef mij geld!

donderdag 7 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Dag na dag na dag na dag komen er boodschappen (persoonlijke boodschappen!) van Barack en zijn cornuiten binnen, en van Hillary en trawanten: ik heb me ingeschreven op beide campagnes.

Vandaag sprong deze er uit:

Michel —

Support this campaignI was writing a note to you about the state of the race after Super Tuesday when we got some startling news.

The Clinton campaign just announced that Hillary and Bill Clinton injected $5 million of their personal fortune into her campaign a few days ago.

This is a dramatic move, and a clear acknowledgement that our campaign has the momentum. We saw undeniable evidence of that last night as the results came in.

Barack Obama won the most states and the most delegates on February 5th.

We have gotten to this point thanks to an unprecedented outpouring of support from ordinary Americans.

To date, more than 650,000 people like you have taken ownership of this campaign, giving whatever they can afford.

The Clinton infusion of $5 million — and there are reports it could end up being as much as $20 million — will give them huge resources for the next set of primaries and caucuses.

Thanks to you, we have raised more than $3 million since the polls closed on February 5th. But we have no choice — we must match their $5 million right now.

We’re going to do it the right way, with small donations from people like you. It’s never been more urgent that you make a donation of $25 right now:

https://donate.barackobama.com/results

Basisdemocratie, op een bepaalde manier, vermoed ik, als je de de kiezer laat betalen voor (een groot stuk van) de campagne.

Maar zo schaamteloos, en zo schuldgevoelinducerend… iek.

Hier was… Benny Neyman

donderdag 7 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

En een na een, één na één.

‘t Was fijn, bedankt, tot ziens?

 

Feest!

donderdag 7 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

I’m just sayin’…

3 jaar Gentblogt

Gentblogt wordt drie jaar: waren we een hond (eikes), we waren meerderjarig! Feest in Au Bain, met frieten! Gratis inkom! Muziek van DJ Aldi en dat wordt uitgesproken als ALL DIE!

Dans! Drank! Losse vrouwen! Komt één, komt allen!

Advertenties, nog eens

donderdag 7 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Stefan van Adhese, de leperd, herinnerde me vanmorgen aan de uitstekende Who Sees Ads-plugin, die het mogelijk maakt om advertenties te tonen of te verbergen volgens allerlei criteria, van eenvoudig (toon altijd advertenties aan mensen die via search engines binnen komen, toon déze advertenties aan mensen uit België die Firefox hebben), tot de meest ingewikkelde die men zich kan bedenken wegens alsdat men zelf scripts kan doen.

Ik wil het eens een maand of zo proberen, en zien wat het geeft, maar die advertenties beginnen me nu al zwaar tegen te steken. En dus heb ik er een tussenoplossing in gestoken: mensen die hier regelmatig komen, krijgen geen advertenties te zien.

…weird, trouwens: zo lang voor gezaagd, voor die AdSense, en nu nu ze er staan, voel ik er me helemaal niet zo goed bij. Ik voel me een verrader en opzichte van Adhese, hoe sentimenteel is dat niet, maat.

Sabbath

vrijdag 8 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Godver. Het is Seven Ages of Rock op televisie, nog eens, en ik hoor Black Sabbath.

Die muziek grijpt mij dus visceraal aan. Ik voel Ozzy, Geezer, Iommi en Ward in mijn maag en in mijn hart. Van Paranoid tot zelfs Ozzy’s Bark at the Moon en Sabbath waar alleen Iommi overbleef (achteraan stond, zielig herinner ik me, “Tony Iommy: The player” bij de groepsbezetting).

Machtig.

Oh, en hetzelfde bij Iron Maiden, van in de periode vóór het allemaal wat belachelijk werd.

Ik was een metalhoofd, ik, maar dan wel een closet metalhead: zo van met de koptelefoon heelder avonden luisteren naar cassettes die op autoreverse stonden. Yep.

Deredactie, decijfers

vrijdag 8 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Oei.

Deredactie_cim_feb08

[via]

Deredactie, hetvervolg

vrijdag 8 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

…en als men de cijfers van de eerste volledige week van februari neemt, en men telt die van Sporza.be en deredactie.be bij elkaar, wat zou dàt dan geven?

Vrtnieuws.net

Nonsens, natuurlijk: zuiver optellen mag niet, want wat vroeger één bezoek zou geweest zijn en één bezoeker, is er nu vaak meer dan één (al die mensen die zovel naar deredactie als naar Sporza gaan, namelijk).

Het aantal pagina’s per dag, daarentegen… ach nee, daar geldt weer dat er meer dan één fimpje op een pagina staat. Appels en peren, helaas.

Nieuwe schoenen

vrijdag 8 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Het was ondertussen alweer eens, oh, misschien tien? vijftien? jaar geleden dat ik nog andere schoenen dan zwartedokmartens met een ijzeren tip had gekocht.

Wel: no more. Mijn nieuwe schoenen zijn besteld en op de post. Het zijn japonezers geworden, en ik heb er geen idee van of ik ze full time ga aandoen dan wel alleen thuis:

Schoens

Hey hey.

 

Geen beeldjes!

zaterdag 9 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

…of toch bijna. Dreamhost, de server waar veel van de beeldjes van dit weblog op staan, is een hele reeks servers aan het verhuizen.

…en dus is de wiki van Gentblogt weg en weet ik niet meer wat gepland (of toch bijna).

…en dus ligt Sandra plat, en Zelie, en Louis.

Snif.

Gelukkig: het zou om 15u onze tijd in orde moeten zijn.

Southern Voodoo & Diablo Blvd zoeken figuranten voor videoclip

zaterdag 9 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

De decadentste rock ’n rollband uit Vlaanderen en de groep rond het grootste bakkes van Antwerpen zoeken figuranten voor de opname van een videoclip.

Southern Voodoo en Diablo Blvd. (de band rond Alex Agnew) doken gezamelijk de studio in om een rock’n roll versie van de 80’s hit ‘Rebel Yell’ (Billy Idol) op te nemen.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari wordt voor deze nu al legendarische single een videoclip opgenomen in hartje Gent.
En daarvoor zijn figuranten nodig. Véél figuranten…

De videoclip:

Twee feestjes vinden plaats in een uithoek van Gent. Op het ene feestje speelt Southern Voodoo, op het andere Diablo Blvd.

Het feestje begint vrij onschuldig, de bands spelen als background hun ding. Al snel worden de versterkers luider gezet en probeert de één de ander te overtreffen. De muziek scheurt door de kamer naar buiten, de rivaliteit loopt op.

Uiteindelijk trekken beide bands naar buiten om neus tegen neus in het midden van de straat elkaar omver te blazen. De buurt staat op stelten, de decibels razen de hoogte in en alles eindigt in een finale clash tussen beide bands.

Wie – Wat – Wanneer ?

Vrijdag 15 februari
18h00 tot 01h00
Wasstraat te Gent
Opnames voor de buitenscenes: het muzikaal duel op straat

Zaterdag 16 februari
12h00 tot 19h00
Gent (exacte locatie wordt nog meegedeeld)
Opnames voor de binnenscenes: de feestjes / optredens

Wie zijn 15 minutes of fame wil claimen kan zich aanmelden via productie@live.com.

We willen wel vragen om een foto bij te voegen en door te geven of je op vrijdag, zaterdag of beide dagen aanwezig zal zijn. Dat u er een beetje (veel) rock’n roll mag uitzien spreekt voor zich…

Oude foto’s

zaterdag 9 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Els vraagt, wij draaien.

Philippe Vuijlsteke, Michel Vuijlsteke

 

LibraryThing vs. Goodreads vs. Shelfari vs. aNobii (i)

zondag 10 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Ik heb veel boeken, en ik ben een beetje van een controlefreak, en ik heb een zeer dwangneurotisch trekje als het gaat om klasseren en classificeren en oplijsten en detailleren van dingen… dus het ligt redelijk voor de hand dat ik mijn boeken al zeer vroeg in een database zou steken.

Erger nog: ik deed dat nog vóór er computers waren. Bij mijn meest aangename herinneringen uit de jaren 70 zijn de dagen en dagen aan een stuk die ik gespendeerd heb met het op fiches zetten van de science fiction boeken van mijn vader: mijn ouders hadden allebei bibliografie-fichenbakken voor hun thesis liggen, en ik was daar zó meteen verliefd op, dat ik dat ook wou hebben. Linksboven titel en auteur, rechtsboven jaar, daaronder uitgever, aantal pagina’s, eventueel vertaler en originele titel, op de achterkant een korte inhoud.

De eerste database die begin de jaren 80 in huis kwam, dBASE II (mensen die zeggen dat ze nog met dBASE I hebben gewerkt zijn leugenaars), werd meteen ingelijfd om de boeken in te steken. En daarna dBASE III(+), en dBASE IV (ondanks alles), en daarna Q & A (ondanks dat het een stap achteruit was wegens flat file), en daarna Access (2.0 en later).

Mb01 Mb02

Ik had op veel momenten blijkbaar niet echt zo enorm veel te doen, want mijn boekendatabase was wel enorm uitgebreid, al zeg ik het zelf. Voor elk boek konden er meer auteurs zijn, elk met een rol, en één of meer de “primaire” auteur(s) van het boek; voor elk boek de standaardgegevens, maar ook reviews, cover, en inhoud, en waar gekocht voor hoeveel, en allerlei. Voor boeken zoals kortverhaalverzamelingen had het boek eigenschappen, maar ook alle kortverhalen: die hebben ook auteur(s), en publicatiedatum, en originele titel, en lengte, en review(s), etc. En er waren ook series, en die hadden óók hun eigenschappen.

Oh, en natuurlijk stond dat ook nog eens allemaal on-line en waren er wisselwerkingen: reviews on-line gepost kwamen in de off-line database terecht, preview van online zat in de off-line, etc. etc.

Mb03a Mb03b

Mb04

Ja, ik had wel veel tijd en goesting, inderdaad.

Dit alles om zo’n beetje het kader te schetsen: niets dat een gemiddelde mens-in-de-computers onbekend in de oren zal klinken, maar misschien dat ik het wel een béétje verder dreef dan een eenvoudig lijstensysteempje. En dat de applicatie die niet van mezelf is die dit moet vervangen, al van héél goeden huize moest zijn.

Mijn eerste niet-eigen applicatie voor het bijhouden van mijn boeken was Book Collector. Van opzet leek het heel erg hard op mijn eigen programma in Access, en het had het voordeel dat alles exporteerbaar en aanpasbaar was, en—vooral—dat het zijn gegevens van op het internet verzamelde:

Cl01

Helaas, ‘t is niet allemaal rozengeur. Omdat de gegevens van bij Amazon en gelijkaardige komen, zitten er enorm veel fouten in. En het zoekt in meer dan één database, waardoor er soms een soort franksteinboeken ontstaan, met gegevens van verschillende bronnen door elkaar, zo bijvoorbeeld hier, een boek met “drie” auteurs:

Cl02

Ja natuurlijk, dat kan allemaal verbeterd worden, maar toch… Ik heb het een tijdje gebruikt, en dan weer aan de kant laten liggen omdat het zó tegen de borst stuitte dat het vol met onjuiste gegevens zat.

Het is zoals met die parabel (ik vermoed dat er wel ergens een toepasselijke zal zijn), maar: eens ik van dat automatisch toevoegen geproefd had, zag ik het écht niet meer zitten om alles manueel in te gaan geven in mijn eigen database. Om de zoveel tijd deed ik nog eens een halve stamp in de richting, maar uiteindelijk lag het toch wat stil.

Telkens ik een nieuwe programmeeromgeveing tegenkwam, maakte ik een nieuwe versie van mijn boekenprogrammeerding, in mindere of meerdere mate afgewerkt: Java, Delphi, C#… zucht.

En toen was het 2005, en was ik het een beetje beu om zelf het warm water opnieuw uit te vinden, en kwam LibraryThing net op tijd. Het was toen nog heel erg rudimentair, maar er zat veel belofte in.

Het leven had me ondertussen ingehaald, en ik had niet zo enorm veel tijd om boeken te catalogeren—tot pakweg 2000 of zo had ik min of meer alles in de database, maar daarna was het wat verwaterd. En tegen dat ik een account had op LibraryThing in 2005, was er dus een backlog van ettelijke jaren en vele vele vele boeken.

Ik heb een eerste batch geïmporteerd uit mijn eigen Access-database, en dan heb ik het, vrees ik, toch wat laten liggen: voornamelijk omdat we toen net verhuisd waren, en dat zowat alle boeken in dozen zaten. Dat is nog altijd het geval, trouwens. En daar bleef het zo een beetje bij, een paar jaar na elkaar: een LibraryThing-account, een knagend gevoel dat ik er eens iets aan zou moeten doen, en een steeds groeiende stapel ongecatalogeerde boeken.

Fast forward naar 2008 en ik was op Facebook, voor de leute, de nieuwe boeken die ik kocht in iRead aan het steken. En toen dat op een bepaalde dag plat viel, en ik bij Lilith over Goodreads las, ben ik naar die Goodreads overgestapt, heb ik mijn LibraryThing-boeken geïmporteerd, en was ik daar vertrokken.

…tot een week of twee later: het wrong. En dus dacht ik: ik zet even de website op een rij waar ik een account heb met boeken erin.

LibraryThing, Goodreads, Shelfari en aNobii dus.

(wordt vervolgd)

Blogmij

zondag 10 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik had er deze week al eens een mail van ontvangen, maar ik zat toen op het werk en bezig; nu net nog een mail.

Ik heb, euh, ruim meer dan 500 bezoekers per maand. Dit is een weblog, en het wordt enkel in het Nederlands (nu ja) geschreven. Er komen geen betaalde berichten op, tot nog toe (niet dat ik daar niet open voor ben). Mijn weblog bestaat al meer dan 90 dagen (euh, meer dan vijf jaar ondertussen), en er zijn meer dan 20 openbare berichten op (meer dan tienduizend, zou ik zo denken). Er is nooit meer dan 30 dagen tussen 2 berichten (nooit meer dan één dag, zelfs), en er zijn minimaal 10 berichten per maand (ahem, veel meer dus).

Er is een chronologisch archief inzichtbaar (wat een woord!). Ik kan niet garanderen dat ik helemaal niet over seks spreek, of geen scheldwoorden gebruik, pornografisch materiaal is in the eye of the beholder, ik promoot geen drugs, illegale activiteiten of overschrijding van wettelijke maatregelen.

Ik heb ook geen bezwaar tegen 3e partij tag/link url (meten van het aantal keer dat de post is vertoont en er op is geklikt), en nofollow/noindex staat af.

Er wordt niet naar positieve posts gevraagd, maar negatieve postings worden niet betaald. Dat lijkt me, bofja, ergens wel billijk.

Er mag maximaal één review per onderwerp/opdracht geschreven worden, en het zal enkel over bloggerelateerde onderwerpen gaan (nit moeilijk bij mij, het gaat zó al over alles en niets).

En het het betaalde bericht moet als zodanig herkenbaar zijn met de tekst “Advertorial”—dat lijkt me lovenswaardig.

Geen probleem met “Geen derde partij/concurrent link in betaalde review/post”, al vraag ik me af of dat wil zeggen dat ik de advertenties opde zijkant zou moeten afzetten, of dat ht volstaat om niet in de tekst zelf te linken naar een andere advertentie.

…maar dan deze:

 • Schade voorvloeiend uit een negatieve posting kunnen op de blogger worden verhaald.
  Oh really? En wat is dan negatief? Eén zinnetje, één mogelijks interpreteerbaar woordje? En hoe zal dat gemeten worden? Als ik zeg “deze winkel is voor mij het equivalent van Shoe Confex maar dan voor computers”, is dat dan negatief?

In alle geval: ik heb me aangemeld bij Blogmij. Ik ben eens benieuwd.

 

Op stap

zondag 10 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Vandaag met de fiets tot zo ongeveer de andere kant van de provincie gefietst, heen én terug.

Die wipplank is ondertussen een beetje te klein geworden om er nog alle kinderen op te krijgen:

_KGB7182

…maar in alle geval, Jan heeft enorm veel deugd van zijn spidermankostuum:

_KGB7205

En gedorie, die kinderen worden groot:

_KGB7194

Oh, what the hell… terwijl ik toch bezig ben, Anna met een klak op, kindje-uit-het-shtetl-gewijs:

Anna met postklak

En Zelie, serieus, met haar bril op:

Zelie

Jupitus does Izzard

zondag 10 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Voor wie hem enkel van op tv kent:

Machtig. Vanaf 2:30, kort maar krachtig. [via

Eurosong 2008 (iii)

zondag 10 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Tum tum tum, deel drie in de Eurosongsoap.

Ik ben een beetje nerveus van dat blinkend pak van Bart Peeters, en hoera voor de vooroordeelbevestigende dames uit Belgrado. Ik zweer het, met de weken wordt Bart Peeters meer Bosmans Jos. En Bart De Pauw moet dringend nog eens Neveneffecten doen.

Allez hop, liedje één.

Een meisje van zestien, Sabrina, en Ellis-T. Als je ons zou vergelijken met een dier, zou het zeker een kangoeroe zijn. Ahem. En ze gaan nieuwe trends zetten: fluo. Van het collectieve geheugen der jaren 80 bevrijd ons O Heer.

Arhem. Niet goed voor des mensens hart, een jumpend zestienjarig meisje. Peeters! Blefteraf!

My Music. Oh, ‘t is Milk Inc. Run of the mill Milk Inc, maar vals gezongen. Oei. Enfin ja, ik zie het wel graag gebeuren hoor, maar dan mischien toch wel liever met de klank af. Nee, goed liedje, alleen jammer dat de zangeres niet heel de tijd zo van dat jumpen doet. En dat ze niet zwijgt, eigenlijk. En dat die muziek zo luid staat.

Katrina van de Weefs komt weer eens van een parallel universum binnegewaaid: the singing was spot on, beweert ze.

Het is wel een zeer schoon meisken, dat wel. Maar alla. Stuur dat naar Junior Eurosong, en op naar de volgende.

Tabitha Cycon zat blijkbaar in de eerste reeks van Idool, ik kan er mij niet veel van herinneren. IEEEEK! ‘t Is aar en bie, voor zover ik van het a capella previewtje hoor! Des duivels! Boe!!

Bart De Pauw tegen Bart Peeters: ge weet dat het een live-programma is en dat er geen ondertitels zijn? Ge zijt heel goed verstaanbaar in de ruime omgeving van Boechout, maar…

Geef die mens een programma.

Een jumpsuit uit de jaren 80, kan al niet mis gaan. Oh nee, ik zie het nu nog maar: ‘t is gewoon haar pyjama. It’s a beautiful day, I heard it through the grapevine, haal boven de clichés. Pff. Niet mijn ding. En wat staan al die lelijke mensen daar achter op het podium geen act te staan hebben? Bij Up With People waren dat dus wel jónge mensen hé. Hè hè, gelukkig, ‘t is al gedaan.

Katrien ziet er weer alleen maar goeie dingen in, zucht. Katrien zou willen dat het liedje It’s a Beautiful Day zou heten. Oh, maar nu herinner ik me Tabitha weer uit Idool. Ik heb er wat medelijden mee, met Tabitha. Maar we moeten streng zijn.

De vent van Evi Hanssen. Di Bono, noemen die gasten. Oh kijk, en het loopt even mis van de regie. Meneer Di Bono is een meneer die zeer goed weet dat hij er goed uit ziet, denk ik. Oh hang on, koerscorrectie: ik bespeur zelfrelativatie, en dat is al direkt goed.

Oh hang on, hang on: een diamanten oorring in zijn oor. Nu-uh. Fout. Helemaal fout. En die plastron. Neenee. Neenee. En die twee rijen knoowpen. En dat schildje op zijn bleezerken. Oh boy. Te hopen dat het beter wordt als ze zingen.

Veel echo op de stem zetten, zullen ze gezegd hebben. En ook doet dan uw vestje af. Ze hebben hem helaas niet gezegd maakt dan een goed liedje en brengt dat dan overtuigend, en ook niet zorgt dat er een refreintje en een versken is, en dat die afwisselen en al.

Ik ben nu eens écht benieuw wat mevrouw Van De Waves daar gaat van vinden. Want, en verbeter me als ik me schromelijk vergis, een liedjes voor Eurosong, dat is best niet van “I’m dying” en “I’m fading tonight”, en dat is zeker niet van met een sisser af te lopen. Happy gasten! Crescendo! Lawijt! Enthousiasme!

Een heel aparte manier van zingen, zegt Kris Wauters. Ja, slècht, dus. Zu-hu-hu-hucht, Katrien vind het weer dolletjes. Vlaanderen zal de jury ongelijk geven.

De enige van de twintig in de voorselecties die het met een ballad doet: Nelson. Oh kijk: ‘t is de broer van Elsie Moraïs en hij werkt voor Telenet. En hij zingt in alle geval niet slecht a capella. En ik denk dat er wel meer madams zijn die hem graag keer thuis aan ulderen digibox zouden willen laten foefelen, uh hu hu.

(sorry daarvoor)

Oei, ‘t is al meteen van marcelleken en zagen en doen. Oei, en de backings zingen er naast. Kijk tiens, ik dénk dat daar geen verkeerd nummer in zit, maar hij had misschien toch wel eens zo’n professionele producer onder de allenboog genomen. Dat er wat meer uplift en al in zit, in plaats van wat nu na één strofe onbestemd geneuzel wordt. De meisjes gaan dat graag horen, maar ik niet. En dat dùùrt maar, en dat dùùrt maar.

Moh kijk nu: Marcel Vanthilt vindt het goed. Een ongepolijst diamantje, zegt hij. Katrina vindt het ook uitstekend, en Kris Wauters ook. Zucht. Ik niet. Nèh.

Geena Lisa doet ook mee. Allez ju. Mindfulness, en kijk eens hoe mooi ik sta te wezen. Ongetwijfeld een fijne madam en alles hoor, maar ik kan me niet tegenhouden: ik heb altijd die gedachte van kijk daar is Geena Lisa en kijk eens hoe mooi ze vindt dat ze staat te wezen.

Wheel of Time, heet het liedje, en het is meegeschreven door de meneer van Urban Trad. Ola! ‘t Is met een draailier. Ola! ‘t Is zo een saai liedje! Gho. Ik weet niet wat erover geschreven, zo niet goed dat ik het vind. Robert Palmer-achtig maar dan niet sexy, en ze hadden zo geen ijzeren dink mogen aan gedaan hebben, dan zou ze wat met haar heupen kunnen gezwaaid hebben.

Zwak. En, hoor mij nu: ze is te oud voor dit soort dingen. 1972 begod, en al te oud. Hoor mij.

Oh, en ze heeft het door, dat het niet goed was, ons Geena. Dat moet ambetant zijn, denk ik.

…check it out: Bart Peeters doet nog eens een Nonkel Van Grauwel over de act die nummer vijf wordt.

Wakker worden!

zondag 10 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Kijk eens wie er tegenwoordig ook weer bij is:

Pisaura mirabilis

Mijn goede vriendin de Pisaura mirabilis ofte de kraamwebspin! Bekijk, en klik vooral voor het grotere formaat:

New-Out99999_99998

De pissebedden zijn natuurlijk nooit weg geweest, zoals deze Platyarthrus hoffmannseggi (oude bekenden)—om een idee van de schaal te krijgen: die gapende holte is een gangetjes ter doorsnede van een mier.

Pissebed

Een ker of ik-weet-niet-hoeveel groter, deze twee:

Pissebed

Wat ik me afvraag, trouwens: zijn dit twee verschillende soorten pissebed? Of is het een grote pissebed met een jongsken ernaast?

En kijk, een springstaartje op de recyclagebak:

Dicyrtomina sp.?

Del.icio.us op 10 februari 2008

maandag 11 februari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Bah, WordPress

maandag 11 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Van die momenten dat ik WordPress een stamp zou geven: als het in allerlei bochten wringen wordt om categorieën en pagina’s en entries te laten doen wat manueel op een ik en een gij zou kunnen gedaan worden.

…maar dan moet die hele website onderhouden worden door een leek, en moeten er beelden doorgestuurd worden en automatisch gerescaled en alles, en slaat de negatieve goesting om het wiel opnieuw uit te vinden toe.

…en dus blijf ik maar wat verder klooien met WordPress en templates. Zucht.

Ik heb het zó enorm veel liever als ik andere mensen mag zeggen hoe ik het wil, ge kunt het u niet inbeelden.

links for 2008-02-11

dinsdag 12 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Nee, niet goed bezig

dinsdag 12 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 24 reacties

Oh, noem me gerust een oude zaag, doe maar. Ik ben dat ondertussen gewoon. Via Pietel kwam ik op deze uitspraak terecht, die trouwens niet over mij, maar over Peter ging (en Al wat viraal is, is een vuile ziekte–tag: fuckers–hadden ze óók niet gelezen, duidelijk):

one singular critic wrote the very poignant “I’m calling the police!” (Quote one lonely undisclosed grumpy old blogger). Hell, all the rumor about Ray even got our campaign plugged on national radio, prime time.

Handjeswrijftijd, bij de mannen van Amphion. Ho ho ho, wat zijn we toch goéd. En, ah ha ha, pick your bloggers wisely! We zijn op de radio geweest! We zijn in de gazet geweest! Er is buzz geweest! Gniffel, gniffel, hoera, hoera. Zo goéd dat we zijn! ROI baby!

Jazeker: kies uw bloggers. Kies enkel mensen die er niet meer inzitten dat hun privacy geschonden wordt, die zich geen vragen stelt hoe Coca-Cola, euh nee, Amphion, aan hun adresgegevens komt — via dns.be zal het wel niet zijn, want daar staat redelijk duidelijk “Door het invoeren van een zoekopdracht aanvaardt u om de ter beschikking gestelde informatie niet te gebruiken […] voor aanwending van publicitaire doeleinden van enigerlei aard”.

Ik vind het akelig, en inderdaad: een stap te ver. En mochten ze het bij mij gedaan hebben (ofwel ben ik “gespaard” gebleven omdat ze wisten dat ik kritisch zou zijn, ofwel is het omdat mijn domein geen .be maar een .org is), reken maar dat ik een klacht zou neergelegd hebben.

Comments are closed, bij Amphion, natuurlijk. Ik had het niet anders verwacht.

LibraryThing vs. Goodreads vs. Shelfari vs. aNobii (ii)

dinsdag 12 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Met vertraging wegens dat het leven in de weg kwam: vervolg van mijn eigen gedachtenordening over on-line bibliotheekzaken.

1. Beginnen

Goodreads, Shelfari en aNobii zijn gratis. LibraryThing is gratis tot 200 boeken, en daarna betalend.

Bij allevier is het aanmelden totaal pijnloos, en verloopt het min of meer volgens hetzelfde stramien. Naam en wachtwoord ingeven, en meteen naar een pagina waar kennissen kunnen opgezocht worden en toegevoegd:

Lt00 Lt00a

Gr00 Gr00a

Sh00 Sh00a

Enkel bij aNobii wordt er niet meteen gehamerd op de vrienden en kennissen, en is men eerst geïnteresseerd in de taalkeuze:

An00 An00a

Maar voor de rest wordt dat zo’n beetje een standaardpatroon, of het nu met Facebook-applicaties is of de afgrijselijkste vuiligheid: mensen laten aanmelden, en dan hun Gmail, Yahoo!, LinkedIn etc. aflopen, op zoek naar andere gewillige slachtoffers.

Ik heb er een hekel aan om mensen lastig te vallen met uitnodigingen, maar wat wél fijn is, is dat die dingen ook terugvinden wie van mijn contacten er al op de site zitten.

LibraryThing is van de vier de minst gelekte qua uitzicht, maar het is ook meteen de minst opdringerige: bij de ander moet men naar een minuskuul “skip this step” of “skip making friends”-linkje op zoek; bij LibraryThing staan de link-opties onderaan het scherm terwijl bovenaan meteen veelgebruikte opties staan: boeken toevoegen, profiel editeren, interactie met anderen.


Wie ben ik?

Als een vreemde mij gaat bezoeken, dan ziet die bij LibraryThing al meteen een overvloed aan gegevens:

Lt02

Hoeveel boeken ik heb, reviews, welke tags, andere leden met dezelfde boeken, RSS feeds naar mijn boeken, mijn reviews, reviews van mijn boeken door andere mensen… meer dan eigenlijk nodig, denk ik. En de nadruk ligt op de statistiek. Vergelijk met Goodreads en Shelfari:

Gr02 Sh02

Daar krijg ik bij alletwee te zien wat ik op dit ogenblik aan het doen ben. Bij Goodreads staat een lijstje van wat ik aan het lezen ben, en wat er recent veranderd is, en bij Shelfari zie ik wat ik gedaan heb de laatste tijd:

Gr02a Sh02a

Dat maakt het allemaal veel interactiever en persoonlijker, natuurlijk. Een dergelijke lijst met activiteiten bestaat niet bij LibraryThing. Het zou nochtans niet moeilijk zijn om alvast de nieuw toegevoegde boeken-feed en die nieuwe reviews-feed te combineren tot één ding, maar alla.

Bij aNobii krijgen de mensen meteen mijn boekenschap te zien; bij de andere zijn mijn boeken één klik ver.

Het is duidelijk dat bij Goodreads de nadruk vooral ligt op het netwerk– en het “kijk welke boeken ik aan het lezen ben”-aspect, en dat het bij LibraryThing om de bibliotheek gaat.

Next up: boeken toevoegen.

Del.icio.us op 12 februari 2008

woensdag 13 februari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

ING investeert blijkbaar in wapens

woensdag 13 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Grinnik.

ING

En nog altijd geen idee of mevrouw Greenberg iets met de originele reclame te maken heeft of niet.

Awk-waard

woensdag 13 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 17 reacties

Oei, het was eventjes pijnlijk, vanavond op Man Bijt Hond: Wouter Deprez en Dani Klein.

Brrr. Als dat slecht loopt, zo’n ontmoeting, dan loopt het écht wel zeer slecht.

Del.icio.us op 13 februari 2008

donderdag 14 februari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Hannes is van mij, teef!

donderdag 14 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

…dan vraag ik me af: wat voor menselijke drama’s gaan hierachter schuil?

Blefteraf

Godverdju

donderdag 14 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Als het niet werkt zoals ik verwacht dat het zou moeten werken, en dat ik er geen idee van heb of ik iets verkeerd doe, of ik het verkeerd begrepen heb, of de documentatie slecht is, of er ergens een bug zit, of het de stand van de maan of de straling van de cosmos is die het in de soep doet lopen.

Pak nu dit: Drupal 6.0 gedownload en geïnstalleerd, wat inhoud aangemaakt, beeldjes, modules, tralala, allemaal geen enkel probleem. Ik heb een site met pakweg de volgende pagina’s:

Home
  > Begin
  > Midden
      > Een
          > Dink
          > Plonk
      > Twee
      > Drie
  > Einde

Ik wil dat die pagina’s de volgende URL hebben

website.be/begin
website.be/midden
website.be/midden/een
website.be/midden/een/dink
website.be/midden/een/plonk
website.be/midden/twee
website.be/midden/drie
website.be/einde

OK, geen enkel probleem. In Drupal lukt dat via URL-aliassen (/admin/build/path, of bij de aanmaak van de inhoud op voorwaarde dat de module aan staat).

Maar het kan nog eenvoudiger: met pathauto kan ik ervoor zorgen dat alle nodes desgewenst automatisch een URL-alias krijgen. OK, ik dus pathauto (6.x-1.x-dev) gedownload, en ook token (6.x-1.x-dev). Allemaal aan gezet, and we’re in business: bij default path pattern geef ik in

[menupath-raw]/[menu-raw]/[title-raw]

Als ik me niet vergis zou dat precies moeten genereren wat ik verwacht.

Maar: het werkt niet. Het genereert

website.be/begin
website.be/midden
website.be/een
website.be/dink
website.be/plonk
website.be/twee
website.be/drie
website.be/einde

…of met andere woorden: [menupath-raw] en [menu-raw] worden gewoon genegeerd. Aaargh!

OK, en nu voor de hamvraag: doe ik iets verkeerd? Zitten er nog zó grote bugs in die 6.x–dev-versies? En zo ja: is het pathauto of token die raar doet? Of heb ik er niéts van begrepen?

Ik dacht plots dat ik eigenlijk die dingen misschien best niet in het algemene navigatie-menu zette, daar staan al alle beheerdingen in, en misschien gaf dat wel problemen met dat pad (een mens begint op den duur rare dingen te denken). En dus maak ik een nieuw menu aan, hoofdmenu, verhuis ik “begin”, “midden” en “einde” naar dat hoofdmenu, zeg ik dat het hoofdmenu moet getoond worden in het juiste blok, ga ik naar de juiste pagina… en werkt mijn breadcrumb-ding niet meer!

Gniiii… wat doe ik dààr weer verkeerd? Is dat ook een bug? Heb ik het andermaal niet gesnapt? Moet ik ergens iets aanzetten dat er breadcrumbs gegenereerd worden voor niet-ingebouwde menu’s? Of moet ik een andere module downloaden, pakweg Node Breadcrumb, of Custom Breadcrumbs? Ik weet het niet. En het is te laat om er nog over te denken, het zal voor morgen (straks, vanavond) zijn.

Ik zal er wel geraken hoor, daar in het geheel niet van, maar toch: ik hààt het om me achterlijk te voelen.

Firefox 3 Beta 3

donderdag 14 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Mijn Firefox stond erop dat ik naar een nieuwe versie zou updaten, daarnet. Na heropstarten:

Firefox3beta3

Ahem. Is dat er niet een béétje over?

Wind Szörny

donderdag 14 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Dolly Roll speelt ten dans, anno 1983.

Zo. En krijg dit nu maar eens terug uit uw hoofd.

RIP John Alvin

donderdag 14 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

John Alvin is dood. John wie?

Young_frankenstein E_t_the_extra_terrestrial_ver3

Blade_runner

John Alvin.

Googlevalentijndocs

donderdag 14 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Leutig:

Valentijndocs

Tot in het detail: met hartjes in plaats van sterretjes en gebroken hartjes voor niet-gesterde documenten.

Voor GMail hebben ze het wellicht niet aangedurfd om er een andere skin aan te geven.

Del.icio.us op 14 februari 2008

vrijdag 15 februari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Alladin was een kalf

vrijdag 15 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Make a perfect wish!:

 • “I want to win the lottery” ain’t any good, for you could end up winning 5 € …
 • “I want to win the first price in the lottery” is better, but still not good enough. What if 700 others share that price? 
 • “I want to be the sole winner of the first price in the lottery”, now we’re getting somewhere, yet the Genie could have you win that price in 50 years time…
 • “I want to be the sole winner of next week’s first price in the Belgian lottery and live many years to enjoy my winnings”. Now we’re talking! A clear and detailed wish with not many loopholes anymore.

So here’s a challenge for you: make a perfect wish. One where there’s no obvious loophole and no way for a cheating Genie to grant you your wish in a disappointing way.

Ik ben een slechte mens, en ik zou doen zoals in het klassieke kortverhaal van een duivel die via een pentagram opgeroepen wordt, en dat de oproeper vijf minuten tijd heeft om eventueel een ander pentagram te tekenen waar die duivel opnieuw in zal verschijnen en dat die daarna allerlei slechte dingen zal doen met de oproeper, en dat die oproeper de duivel te snel af is door het tweede pentagram op de buik van de duivel te tekenen zodat die in een recursieve dinges gevangen zit.

Te weten: mijn wens is dat ik tot en met 29 december 2008 op elk gegeven ogenblik drie wensen kan doen, en dat die telkens uit zullen komen.

Daarmee verzeker ik niet dat die geest mij bij mijn eerste wens in slaap doet vallen tot en met 29 december 2008 om 23u59, natuurlijk, of dat diezelfde geest me plots met dementie slaat, maar toch. Het zorgt er wel voor dat ik alle tijd van de wereld heb om zoveel wensen als ik wil te doen, en ze zo zorgvuldig mogelijk te ombakenen.

Mijn eerste subwens zou bijvoorbeeld zijn: ik wens dat mijn naaste familie en vrienden gezond en gelukkig blijven tot en met 5 maart 2015. (en dan heb ik nog drie wensen over)

Een tweede wens zou zijn: herinner me er een dag voor de periode verstrijkt aan welke wensen er af gaan lopen. (en dan heb ik nog drie wensen over)

Et, zoals ze zeggen, cætera.

En u? (moest ik vragen van de mensen van de oorspronkelijke vraag)

U bent van harte uitgenodigd!

vrijdag 15 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

3 jaar Gentblogt

Del.icio.us op 15 februari 2008

zaterdag 16 februari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Zo is dat

zaterdag 16 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Het was vanavond het derde verjaardagsfeest van Gentblogt, en al wie er was, zal het u zeggen: het was zeer goed.

Fijne mensen, fijne muziek (DJ Aldi mag van mij in het vervolg altijd komen draaien), frieten om middernacht, allemaal mensen aan het dansen: het was echt wel goed.

Eigenlijk, nu ik er zo over nadenk: ik kan me niet herinneren wanneer ik me nog eens zo goed gevoeld heb op een feestje.

Een nieuwe website, en dergelijke

zaterdag 16 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik ben een website aan het maken, die zal beheerd worden door mogelijks heel veel verschillende mensen.

Er zijn geen deadlines, er is geen budget, er zijn niet echt richtlijnen. Dat is redelijk verlammen aan de ene kant, maar andere andere kant ook wel een groot gemak.

In de loop van vorige week er dan maar ernstig aan begonnen, in eigen beheer en op eigen tempo—na een paar maand schemerbestaan op Dreamhost:

 • Stukje webruimte gekocht bij Openminds: mensen met een uitstekende reputatie, en ook Gents. De eindgebruiker zit ook in Gent en zat er heel erg mee in dat ze naar Amerika zouden moeten gaan voor support en zo.
  Ik heb er een halve gigabyte ruimte, maar ik ben niet van plan er veel beelden en geluid en filmpjes en zo op te zetten.
 • Foto’s: Flickr pro account aangemaakt.
 • Filmpjes: Youtube-account aangemaakt.
 • Andere grote bestanden: een media.domeinnaam.tld-account aangemaakt bij Dreamhost, voor voor (virtueel) onbeperkt downloaden van pakweg zware Powerpoints of dergelijke.
 • CMS geïnstalleerd: Drupal 6.0. Na jàren zagen en doen, uiteindelijk dan toch.
 • Mail: GMail. Om één centraal adres te hebben, waar ook nog eens een redactiekalender en Google docs en zo kunnen aan hangen. Het Gmail-adres zal wel niet getoond worden, het zal een info@ worden die er naar verwijst, zoals bij Gentblogt.
 • Statistieken: Google Analytics tracker geïnstalleerd.

Mensen, mensen, mensen. Zó een enorm gemak dat al die dingen zijn, en zó dat ik er naar uitkijk.

Na een dag Drupal

zondag 17 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Okay. Drupal is een fijn dink, zo ver zijn we. Pagina’s aanmaken, menu’s, tijdsgebonden blogpostachtige dingen, allemaal goed en wel.

Ik maak een website voor een school, van eerste kleuterklas tot zesde humaniora. Die website zou wel eens kunnen gebruikt worden door heel wat verschillende mensen, dus het is wel de bedoeling om het goed te doen: zowel wat de indeling betreft als de manier van werken als de future proofheid van het ding.

Er zijn dingen die niet veel veranderen, en er zijn dingen die aan een bepaalde klas in een bepaald schooljaar verbonden zijn. Voor dat laatste komt een taxonomie goed van pas: ik heb 2007–2008, en daarbinnen de kleuterschool, de lagere school en het humaniora, en dààr dan weer binnen de verschillende klassen.

Dus als er een verslagje is van het bezoek van Sinterklaas aan de basisschool komt, dan maak ik een artikel aan en geef ik het “kleuterschool” en “lagere school” mee (binnen “2007–2008”, natuurlijk). Als het een bezoek van een schrijver aan klas 5B is, dan vink ik enkel “5B” aan, etc.

Op die manier kan ik volgend jaar gewoon weer opnieuw een klas 5B hebben, maar dat zal dan wel een andere 5B zijn. En kan ik nu, pakweg, op de pagina van de lagere school alle recente gebeurtenissen tonen die voor de lagere school waren (de hele school, of één of meer klassen). Een groot gemak.

Wat ik nog niet gedaan heb, omdat ik hoofd– van bijzaak wil onderscheiden, is een ander dan het standaarduitzicht gebruiken. De site ziet er nu nog standaard-Drupal uit, een eigen layout kan nog wel wachten.

Ik heb ondertussen een redelijk deel van de bestaande inhoud overgezet, en ik heb er een goed oog in dat het allemaal wel zal lukken.

Op den duur.

Echt wel op den duur: Drupal werkt uitstekend als het werkt, maar als het niet werkt, oh my. Er zit heel wat in de core van Drupal 6 (meer dan vroeger), maar het blijft toch wel noodzakelijk om nogal wat modules te gebruiken.

En daar wringt het voor het moment wel: een aantal levensnoodzakelijke modules zijn nog hoegenaamd niet klaar voor versie zes. Zo bijvoorbeeld CCK, dat er wel bijna is, maar toch niet helemaal. En Views, dat onder heel erg zware constructie is.  En Event, dat allemaal zeer vieze fouten geeft. En Date, dat gewoon niet werkt. En Pathauto, dat niet goed werkt want Token is kapot.

En een beetje van een goed werkende wysiwyg-editor (voor leken, remember), dat is echt wel heel hard zoeken. Een propere manier om met beelden om te gaan (upload, resize, beheer) is bijzonder ver zoek. En nog zo enorm veel andere dingen. Bricolage, meneer.

Miljàààrrrr een mens zou zich daar kunnen in opwinden. En het is dus niet alleen omdat het Drupal 6.0 is die net uit is hé: voor zo ongeveer alles is er een 4.7–versie met nog wat issues en die niet meer up to date is, een 5–versie met nog wat issues waar ze aan aan het werken zijn, en zeer soms een 6–versie waar ze van plan zijn om er nog hard aan te werken.

The mind boggles. Afijn, ik heb tijd. Niet van plan om zelf te gaan programmeren, no way. Ik kan wachten.

Del.icio.us op 16 februari 2008

zondag 17 februari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Ups & downs

zondag 17 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Godhemel, het is wel wat met die Drupal: ik had twee bijzonder lange posts klaarstaan vol met beklag en zelfbeklag, maar kijk, views 6.0–2.0–alpha1 is uit, en doet wat het moet doet, min of meer, of beter; wat ik ervan verwacht dat het doet na lezing van de release notes.

Joy.

Shèm

zondag 17 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Sekfeestje in de Jonathan in de jaren 80: naakte mensen in shèm. Heel de dag spreken ze er al over, van die  shèm. Allemaal wriemelende mensen zonder kleren, en één met kleren: Jean Bultot. In shèm.

Wat is er in ‘s hemelsnaam verkeerd met confituur?

En het is dus niet alsof de VRT allergisch is aan het woord, op deredactie.be staat het er gewoon wel:

Shem

Zouden het de individuele nieuwslezers zijn die aan overcompensatie doen? An inquiring public wants to know!

Eurosong 2008 (iv)

zondag 17 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Het is alreeds de vierde en laatste voorronde! De dag van de Paranoiacs! Die zodanig overgehyped zijn dat ze het onmogelijk kunnen waarmaken.

Oh, en vandaag worden de wildcards ook uitgedeeld: al wie tussen de derde en de vierde plaats haalde, maakt nog een kans om naar de finale te gaan. Ah kijk, en Katrien legt uit waarom ze zo positief is: omdat ze de mensen wil aanmoedigen. Tss.

Spaanse en Italiaanse roots: Francesco Palmeri. Tiens, en is slobodan het ginterachters voor vrijgezel? Weird, maat. Oh kijk, Miss Belgen staat daar! Ze doen gewoon van underdog, de leperds. Een beetje sympathiek staan doen. Ingestudeerd, maar schattig, Alizée. En zeer bedankt voor de langskoming: de verbosmansjossing zet zich verder bij Bart.

Kijk nu, dansende zwarte madams, twee dikke en één niet. Zouden ze nog zingen ook? Hé ja. ‘t Is een leuk liedje, denk ik. Een beetje licht, maar toch leutig. En oh, een mooi eindetje in het Fransoos. Ik peins van wel, zo op het eerste gehoor. 

HA! Tijd voor Rafke en de Paranoiacs. Vierentwintig jaar aan de weg aan het timmeren, klaar om de wereld te veroveren: ik word al helemaal vrolijk van het voorfilmpje.

Oh. Hm.

Ik denk dat ze niet zo enorm veel stemmen van het publiek gaan krijgen, denk ik. ‘t Is wat run of the mill Ramonesachtige dink, nee?

Katrien heeft wel een punt, dat het nog niet gedaan was op Eurosong.

Elisa. Haar broek hangt te laag, in het voorfilmpje. En ze is begod nog maar zestien! En zo een akelig stroef interview: als ze nog niet nerveus was, zal ze dat nu wel zijn.

O jee. Een leuk muziekje, dat wel, maar het zingen wil precies niet lukken vandaag. Jammer: met een Natalia pakweg zou dit wel iets gegeven hebben. Wel goed gedaan hoor. En de meisjes van Topmodel doen ontroerend goed mee: ik denk dat ze daar wel veel bijgeleerd hebben in dat programma.

Hoh, ‘t is al bijna gedaan: het gezusterte Cappaert, voor de okkasie hernoemd tot A Butterfly Mind. Leve West-Vlaanderen! En leve de close harmony, of hoe dat ook heet, als ze samen zingen!

Ze noemen hun liedje “een poging om op de pauzeknop te duwen van het cirkus des levens…” oeit, oeit. Ik hoop dat ze dat niet al te serieus menen. Ik vrees er wel een beetje voor. A Lonely Heart on Wheels, begod.

…een ogenblikje, ‘t is juist telefoon: Simon en Garfunkel bellen om te vragen of ze hun liedje terug mogen krijgen.

En is dat nu mijn gedacht, of zingen de zusjes echt een beetje vals soms? Nah, niet doen. Blijf thuis: zo’n liedje moet al echt van een boomlange Ierse deerne zijn voor het daar potten breekt. Tenzij ze het echt wel zeer goed zouden zingen, daar, natuurlijk.

Juich! Sandrine! Zo een ongelooflijk sympathieke, en dat die veel meer verdient dan ze gekregen heeft, de afgelopen tijd in de muziek. En gedomme zo een schoon meisken. Oei, bad hair day! Eens zien of het echt goede soul zal zijn. Ik denk zo op voorhand dat ze niet kàn winnen, maar oh, het zou wel mooi zijn.

Euh? hoe zijn die achtergronddansers gekleed? En wat doén die allemaal?

…ach, jammer maar helaas: het is niet bij gebrek aan talent of persoonlijkheid of wat dan ook, maar het is echt wel een zwak liedje. En het eindigt dan nog eens slecht ook. Jammer, jammer.

Views in Drupal 6

zondag 17 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 17 reacties

Miljaarde, dat is handig. En de interface heeft nog wat werk nodig, maar het komt echt in de buurt van zeer goed.

Op die manier is het natuurlijk wél een plezier om te werken.
(het klinkt alsof ik in een onderzeeër zit omdat ik alleen een plastieken voice-over-ip-usb-telefoontje had om stem mee op te nemen, en dat de televisie en de droogkast aan stonden)

Vier

maandag 18 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Jan is vandaag vier jaar oud geworden. Vier. Jaar. Djutoch.

Hij groeit bijna onmerkbaar, onder de radar, noch langzaam noch snel, met Zelie en Louis ouder en Anna jonger, maar kijk even weg en hij is plots geen kleuter meer. Vier jaar, jongens toch.

Ik mocht cadeaus kopen. Meestal als ik cadeaus mag kopen voor de jongens, dan lukt dat wel (I wonder why?), en kijk: vandaag ook. Jan was bijzonder zeer content met wat hij gekregen heeft:

 • drie DVD’s: Arthur et les Minimoys (geen idee wat of hoe, maar Luc Besson, ik waag het erop), The Sword in the Stone (zo ongeveer de enige Disney die ze nog niet hebben, denk ik) en Ratatouille, die ze nog niet gezien hadden.
 • twee zakken heel erg mooie knikkers
 • een grappige slak en een krokodil, allebei klein genoeg om in een hand te verbergen,e n als je op hun buik duwt steken ze een heel lange tong uit
 • een boomkikker in uitrekbare plakkerigachtige rubberachtige dink
 • een ridder en een paard, zo gelijk die van Schleich maar precies toch niet van Schleich wegens nóg duurder begod, zag ik bij de afrekening, maar vooral: een ridder met een drakenkop!
 • een stift die in onzichtbare inkt schrijft, en een speciaal lichtje erop dat (1) de inkt zichtbaar maakt, (2) een zaklampje is en (3) dat bijzonder effectief is om fluorescerende dingen, zoals de sterren en planeten die op de muur in zijn kamer geplakt zijn, op te doen lichten

Kinderhanden: ik vul niet liever.

Period

maandag 18 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 16 reacties

Full stop, bleef ik maar herhalen. En toen bleek dat ik eigenlijk period moest zeggen.

Zucht.

Versta me niet verkeerd: het werk eigenlijk echt wel heel goed, en het is té gemakkelijk om dergelijke filmpjes te maken. Maar toch. Full stop, begod.

Del.icio.us op 18 februari 2008

dinsdag 19 februari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

LibraryThing vs. Goodreads vs. Shelfari vs. aNobii (iii)

dinsdag 19 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Zo’n online bibliotheek moet het eenvoudig maken om nieuwe boeken in te geven. In principe zou het moeten volstaan om het ISBN-nummer in te geven, en dan kan dat boek eenduidig opgezocht worden. Bij Amazon staan de covers er nog eens bij, dus krijg je meteen een afbeelding van het boek ook.

In de praktijk ligt dat iets moeilijker:

 • Alleen recente boeken hebben een ISBN-nummer: alles wat vóór pakweg ergens in de jaren 70 is, heeft er geen. Ik heb nog wel wat boeken die zo oud zijn, dus tja.
 • ISBN-nummer komen blijkbaar soms overeen met meer dan één uitgave: verschillende covers, bijvoorbeeld.
 • Internationaal zijn er geen grote problemen: Engelstalige boeken zijn allemaal vindbaar bij Amazon.com en/of Amazon.co.uk, Franstalige boeken bij Amazon.fr. Maar helaas: Nederlandstalige boeken zijn niet echt gemakkelijk te vinden.
 • Akkoord, alle gegevens van een boek in gaan zitten typen is lastig, maar al die cijfertjes intypen van de ISBN-codes is ook lastig.

Dat laatste punt is gelukkig op te lossen met een barcodelezer. Ik heb er twee: één oudere die op de keyboarduitgang kan, en één recentere die op USB werkt.

De oudere heb ik gekregen van mijn broer en is grote kwaliteit: zoals een stofzuigerborsteltje, duwen op een knop, laser schiet uit de voorkant en scant tot hij iets herkent, en dan piept hij. Helaas: past niet op een laptop en is moeilijker te installeren. De nieuwe is een el cheapo CueCat: trager, maakt geen piepje en dus moet je naar het scherm kijken om te zien of het “gepakt” heeft, maar: wel op USB en zonder enig probleem te installeren.

Omdat het gemakkelijker is om te tonen in beweging en in real time dan met screenshots: nog eens zo van die screencasts. Telkens voor LibraryThing, Goodreads, Shelfari en aNobii; eerst voor boeken die gemakkelijk te vinden zouden moeten zijn, dan voor een paar moeilijker te vinden boeken vanop het schap van de kinderen.

Verontschuldigingen voor geluidskwaliteit en zo, as ever.

*
*    *

LibraryThing [gemakkelijk]

Geen enkel probleem. Snel, effeciënt, doet wat het moet doen. (meer…)

Oud

dinsdag 19 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Wat Ilse zegt.

…en hoe ze een klontje suiker in twee doen, soms, en één helft in de koffie gooien en de tweede in de koffie doppen en er dan op zuigen.

En hoe ze daar soms te lang op moeten proberen, om dat stukje in twee te krijgen, en het dan kwamsuis niét doen, en niét rondkijken om te zien of iemand het gezien hebben dat ze geen macht meer hebben jonk.

Of hoe ze dan een wafel hebben gegeten, en dat er een beetje slagroom aan hun bovenlip is blijven hangen en dat ze het niet weten.

Hoe ze met hun wijsvinger de kruimels op hun bord in een perfecte cirkel maneuvreren.

Hoe ze twee aan twee zitten, oudere vrouwen, en dat het niet altijd duidelijk is of ze alleen op schok zijn, of gewoon alleen zijn.

En hoe ze naast elkaar zitten en de conversatie stil gevallen is.

Hoe ze altijd een zakdoek bij hebben, en dat het niet altijd duidelijk is of hun ogen tranen van de wind, of van het leven.

Zwartrijder

dinsdag 19 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Ik heb een abonnement op de trein en op De Lijn en op TEC en STIB/MIVB.

Die bussen en metro’s en trams, dat is dus om het even waar in het land, zonder nadenken: een enórm gemak, ik kan op om het even welk openbaar vervoer stappen en ik moet niet eens nadenken.

Dat van de trein, dat is tussen Gent en Brussel, wat nog goed uitkomt, want ik werk nu eenmaal in Brussel en ik woon nu eenmaal in Gent. En dus dat het goed uitkomt, want ik kan een jaar lang gratis de trein nemen tussen die twee steden: binnenkomen, neerzitten, mantel bovenop de ijsspuiende airco (hatelijk ding), sjaal oprollen en tegen de venster leggen, abonnement op het tafeltje voor mij, hopla in slaap en ik ben gerust want de controleur moet mij zelfs niet wakker maken.

Ha, maar nu werk ik dus regelmatig in Antwerpen. Meer nog: de volgende paar weken ga ik eigenlijk meer in Antwerpen zitten dan in Brussel. En zit ik dus met een Go-Pass, of hoe die dingen tegenwoordig ook heten, die ik moet invullen en dat ik nooit weet de hoeveelste we precies zijn vandaag.

En die ik de eerste dag dat ik naar Antwerpen moest, helemaal vergeten was.

En die gisteren al op was, en dat ik vandaag dus voor de tweede keer zwart gereden heb, en het pas beseft heb toen ik wakker werd aan de Dampoort.

Proper is dat.

Del.icio.us op 19 februari 2008

woensdag 20 februari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Gevonden: stem

woensdag 20 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Soms is het wat zoeken, en soms lukt het gewoon helemaal niet. Soms is het een langzame evolutie, maanden en jaren schrijven om een eigen stijl te vinden. En soms, heel soms, is het er plots pèts op, en klopt het allemaal.

En soms heeft iemand zijn stem gevonden nog vóór hij er aan begint.

Lees bijvoorbeeld Welk vermoeden van onschuld of Waarom de Feminatheek effectief verboden moet worden (alwaar de auteur Els ervan beschuldigt zich te vergissen!), of De Standaard stoort, punt aan de lijn.

De meneer van e-mino.blogspot.com is vijf dagen bezig in het Nederlands, en hij doet dat bijzonder goed. In het oog houden.

update na een telefonische interpellatie van voormelde–valselijk!–beschuldigde collega heb ik één en ander veranderd aan bovenstaand bericht. “Plagen is om liefde vragen,” zegt men wel eens. Hier bloeit iets moois, me dunkt.

Del.icio.us op 20 februari 2008

donderdag 21 februari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Lien Van de Kelder naakt

donderdag 21 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Lien_van_de_kelder_1In de mailbox:

Máándenlang heeft een team van stylisten (hetzelfde dat verantwoordelijk is voor de al jaren zijn dienst bewijzende look van Guy Mortier) zich het hoofd gebroken over wat copresentatrice Lien Van de Kelder op de avond van de uitreiking van de Pop Poll-medailles zal dragen. Ze hadden zich de moeite kunnen besparen, want wat blijkt nu? Lien is de laureate in de categorie ‘Wie zou u graag uit de kleren zien gaan’ en heeft er op de koop toe mee ingestemd op 3 maart ook écht te strippen voor de pakweg 15.000 toeschouwers in het Antwerpse Sportpaleis. De enige voorwaarde: 100.000 mensen moeten een petitie komen tekenen. Waar wacht u nog op? Eén adres voor de Lien Van de Kelder bloot-petitie en alle andere info over Humo’s Pop Poll de Luxe. De Pop Poll gaat door op maandag 03-03 in het Sportpaleis. Tickets kunnen nu nog hier besteld worden.

(Jààà, dat was een bericht van Adhese. Jààà, de link gaat via Doggy Bites en dan naar Humo.be, met een code erbij om te achterhalen wat de bron van de klik is. Jààà, dit is al wat u denkt dat het is. Kijk, ten bewijze: )

LienA96

(Ik weet overigens niet wie Lien Vandekelder is.)

Meet Illustrator

donderdag 21 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Waar is de tijd?

Drupalflickrdr

donderdag 21 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik zet voor een nieuwe site die ik maak alle tekst en zo in Drupal, maar alle foto’s op Flickr.

Zou er zo geen Drupalmodule bestaan waarbij ik bijvoorbeeld

kan zetten in mijn tekst, en dat die dan per default het 500px breed formaat in de pagina gooit, met een lightbox-link naar een groter formaat?

En dat ik bijvoorbeeld

zou kunnen zetten, en dat die dan hetzelfde zou doen met de 240px brede foto, en mutatis mutandis square, thumbnail, large en original?

En dat ik pakweg

[flickrset:http://www.flickr.com/photos/zog/sets/72057594055707488/]

zou kunnen doen om alle foto’s van een set in square-formaat (75×75) te tonen met telkens een lightbox-link erop? En

[flickrset:http://www.flickr.com/photos/zog/sets/72057594055707488/;thumbnail]

voor thumbnails, enzoverder?

Mijn probleem is namelijk dat ik van collega Bart hoor dat mensen in de war geraken als ze op een schoolwebsite een link naar Flickr volgen, en dat ik daar helemaal in kan geraken dat dat zo is.

Maar dat er zo geen ding voor Drupal bestaat. Ik zal het misschien zelf moeten doen, urgh!

update Oh, hang on: http://drupal.org/project/flickr

Del.icio.us op 21 februari 2008

vrijdag 22 februari 2008 in Links. Permanente link | Geen reacties

Kutwijf

vrijdag 22 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

“Gij kutwijf!” zei de televisie.

“Gij kutwijf!” herhaalde Zelie.

“Da’s wel een héél vies woord hoor,” bracht ik aan.

“Ja, ‘wijf’ is al een vies woord. En ‘kut’ ook. Laat staan die twee samen,” wist Zelie.

I maschi

vrijdag 22 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Ik vraag mij soms af: zijn er mannen die hier naar kunnen luisteren/kijken zonder kriebels in de buik?

Gianna Nannini, die kon mij krijgen in de jaren 80, en hey, guess what: ze is 51 en ze kan mij nog altijd krijgen.

Del.icio.us op 22 februari 2008

zaterdag 23 februari 2008 in Links. Permanente link | 5 reacties

De drie jongste

zaterdag 23 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Waar ik zo toevallig mee in mijn hoofd zat.

Louis zit in het eerste leerjaar en leest ergens tussen AVI 5 en AVI 6. Soms staan wij daar niet genoeg bij stil hoe goed dat eigenlijk is.

Oh, en zijn tanden beginnen uit te vallen—geen moment te vroeg: het is écht geen gezicht met zijn ene voortand die een stamp heeft gekregen in de kleuterschool en helemaal geel is geworden.

Louis

Jan heeft een schart gekregen op zijn wang. Te hopen dat het geen zwaar litteken wordt.

Jan met een schart op zijn gezicht

Anna verandert met de dag, en van de ene foto op de andere vind ik dat ze er soms helemaal anders uitziet.

Anna

Anna aan tafel

Zo.

Groepsfeest

zondag 24 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 33 reacties

Het was vanavond groepsfeest van de scouts waar Zelie en Louis in zitten.

Tja, wat heet: allemaal scouts op een podium, en per groep (ik kan me de namen nooit allemaal herinneren, iets van givvers en welpen en watnog) werd er een nummertje gedaan.

Okay: reactionaire oude zak aan het woord. Ik waarschuw u maar.

Het thema was China. Hoor ik u denken aan Confucius en dingen? Neen, dus: er werd geen enkele poging gedaan om iets anders dan stereotiepen te verstevigen. Schuifelende vrouwtjes, glappige manielen van spleken met mekaal, gezichten in knalgeel geschminkt… the works.

Akkoord, ik kan me ook niet zo goed inbeelden hoe daar iets van pakweg Sun Tzu in te smeren, maar een ander thema zou toch gemakkelijk gekozen zijn. En dan nog: als het met een beetje smaak zou gedaan zijn…

De jongste, tot daar aan toe: Louis en Zelie hebben dat zeer goed gedaan. De ene op de tonen van iets chinees, denk ik, en de andere met zeer veel uitbeelden op de ronen van Shaghai door ons aller Eddy Wally.

Maar toen kwamen er jongens, en die deden sketchen. “Glappig” was de bedoeling, “wisselvallig” was het resultaat. Iets met vechten met mekaar en niet echt een resultaat (we hadden collectief de pointe nét gemist),  iets met gewichtheffen dat nog het grappigste bleek te zijn, en dan nog iets met nóg eens vechten en dat de tegenstrever geveld werd door een scheet.

En toen waren oudere kinderen, en die kwamen op (leutig!) ams een Chinese draak, en deden toen iets met muziek en dansen en veel gemotherfuck, en toen was er een fimpje, en dat was opniéuw vechten, met veel Engels en avantgardegefilm in de Chinese supermarkt op de Vrijdagsmarkt, en op de muziek van de, euh, niet erg Chinese DHHD:

…en toen dachten we dat het filmpje gedaan was, maar neen: er volgde nog een outro waar de jongetjes van een paar groepen lager aan het “vechten” waren.

En als ik me nog niet ongemakkelijk voelde, voelde ik me toen wél wat aardig. Ik wil niet weten wat er allemaal achter mijn rug gebeurt in die scouts, dat besef ik wel. Maar toch. Véchten, al was het voor een filmpje? Op hardstyle-muziek? Voor een publiek van kinderen van 6 en ouder?

Euh, nee. Nee bedankt.

Pas op: er zaten wel leutige stukjes in de voorstelling, natuurlijk, en het is niet allemaal kommer en kwel bij de scouts, zéér verre van. Maar het deed er mij toch aan denken wat voor potentiële rampologische situaties zo’n scouts wel kunnen opleveren.

Dan zitten uw bloedjes van zeven en acht op kamp, bijvoorbeeld, in een slaapzaal op het gelijkvloers, terwijl er op het eerste verdiep godweetwat aan het gebeuren is. Zo was er vanavond in de lounge een slideshow vanavond met allemaal tieners onderuitgezakt lachend en grollend, met op de tafel kaarsen in bierflessen, en het enige waar ik aan kon denken was niet “gho, die jongens en meisjes zien er gelukkig uit”, maar wel “wie heeft die flessen bier leeggedronken? en waren mijn kinderen toen op het gelijkvloers?”

Alles staat en valt, denk ik, met de leiding. En ik ben te veel slechte kinderen tegengekomen om veel vertrouwen te hebben in kinderen, vrees ik.

Heb ik daar ongelijk in?

Leve mijn Sigma 30mm f/1.4!

zondag 24 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Allemaal foto’s in een quasi volledig donkere ruimte genomen. Ik heb vrede met de ruis en de onscherpte.

Jan

Peter

Lounge

_KGB7543

Allemaal in de lounge waar er geen licht was, behalve deze in de refter: hier was er wel genoeg licht.

Anna

Ik kan niet wachten tot ik een D300 zal hebben, die kan nog beter om met donkerte dan mijn D200. In de VS is zo’n ding ongeveer een kwart goedkoper, ik denk dat ik maar eens een fotowinkel binnenstap in Miami binnenkort.

A history of evil

zondag 24 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Evolution in five minutes

zondag 24 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

See the cute lickle Pikaia!

Eurosong 2008 (v)

zondag 24 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Eikes! De Koning en de Koningin zitten in de zaal!

André doet dat goed, de liedjes afbreken op voorhand. En Tanja Dexters heeft twee dames bij op het podium, maar het liedje is nog altijd hetzelfde. Tiens, ze zingt gelijk beter dan vorige keer? Of ben ik het gewoon gewoon geworden? ‘t Blijft meh.

Nelson blijft ook maar meh. Saai, saai, saai.

De Paranoiacs, daar weet ik tegenwoordig meer over dan ik eigenlijk wil weten. Het publiek is onnatuurlijk enthousiast, zij zijn onnatuurlijk afgeborsteld, wat Bart Peeters ook moge zeggen over lelijke en ongewassen mannen. De bridge is nog altijd een dood moment, met die hey! hey! hey!, en voor de rest ben ik er nog altijd niet wild van.

Butterfly Mind, niet altijd even zuiver gezongen etherisch geneuzel dacht ik me te herinneren. Getting strong in your strong and steady worms, zong ze zonet. Huhu. En voor de rest blijft het maar aanslepen, en slepen, en slepen. En het einde is knullig. Afvoeren.

“It’s one of those songs that grow on you,” zegt Katrien. “Yeah, like mold,” denk ik daar dan bij. En Katrien zegt dat ze niet naar mekaar mogen kijken terwijl ze zingen. Ja, gelijk Abba in den tijd. Kalle.

Oh, ‘t is alweer bijna gedaan: Katy Satyn, en ik weet al niet meer wat die deed. “Je kan er donder op zeggen dat wel een dozijn landen een dergelijk liedje insturen,” weet André, en ik zou André in deze geloven.

Och ja, dàt. Stomp stomp stomp riedeltje op fluit stomp stomp stomp cliché refreintje stomp stomp stomp balkandeuntje stomp stomp modulatie naar einde van ding stomp stomp riverdance stomp stomp stomp Ruslana light stomp stomp. En meer vals gezongen dan vorige keer, denk ik.

Zucht. Tssja. Van deze zangers? Moet ik nu kiezen? De Paranoiacs, vrees ik.

Werken is altijd een beetje reizen

maandag 25 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Vanmorgen naar Antwerpen getooid, de trein van 7u27 of zo genomen, en toegekomen om 9u10 op het werk. Mijn boel uitgepakt, bij elkaar geschraapt, opgezocht wie het precies was waar ik mee ging samen zitten en wat die allemaal doet en hoe dat past in de organisatie, gebeld naar de meneer in kwestie om te checken waar hij precies zat (‘t was een verdiep hoger en een gebouw opzij), en dan de rest van de voormiddag meegevolgd.

En dan terug naar mijn werkplek en een eerste outline neerpennen (ik kan anders mijn eigen handschrift niet meer lezen, ‘t is wreed), en tegen dan was het kwart voor één.

Ik had dingen te schrijven en te researchen, deze namiddag. Dat kan nu eenmaal beter op een plaats waar er geen beperkingen op het internet zijn en waar ik op een echt degelijke bureaustoel zit, en dus naar huis getoogd.

Te voet, tram, tram, te voet, trein, fiets, en ik was tegen iets na drie thuis.

Ik was al van zeven uur buiten het huis, het was iets na drie, en dus had ik van de acht uur actief zijn nog maar pakweg een uur of drie gewerkt. Als dat vervoer op het einde van de dag komt, dan staat een mens daar niet bij stil, maar als het in het midden van de dag komt, dan is dat wel redelijk, euh, confronterend, vind ik, zo meer dan twee uur op weg zijn naar en van het werk.

Afijn: een uur of zo geworsteld met VPN en dingen, en dan toch nog productief geweest van 16u tot pakweg 20u, en zo werd het alsnog een goed gevulde dag. All’s well that ends well.

Bones, nu.

Del.icio.us op 25 februari 2008

dinsdag 26 februari 2008 in Links. Permanente link | Eén reactie

Hebzucht

dinsdag 26 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Het paarse beest van de hebzucht heeft zich van mij meester gemaakt. Ik heb sinds vanmorgen dringend een reden nodig om niet zo één van die èppel aitotsj-dingen te kopen.

Ik weet dat het och here maar een paar gigabyte houdt, en dat het allemaal zo bare bones is als bare bones maar kan zijn, en dat het vuiligheid is om zonder die akelige iTunes te gebruiken, en alles, en alles, en alles.

Maar zoals bij sommigen een groene waas van jaloezie kan nederdalen tussen oog en ooglid, en bij andere een rode waas van woede, zo moet ik nu als een wanhopige knipperen om een paarse waas van hebzucht weg te krijgen.

Hebzucht, zeer zeer letterlijk een bijna ziekelijke zucht om te hebben.

Ach kom, ik houd het ding nog een dag bij en dan ben ik het beu. Denk ik. En anders: ik ken het nù toch niet kopen, als ik binnenkort in de Verenigde Staten zit, dan kan ik het dààr kopen. Of misschien toch een iPhone? Dat kost hetzelfde, begod!

Antidote administered

woensdag 27 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Het beste tegengif tegen iets duurs willen kopen: iets minder duurs kopen. Zo. Bij deze dus, dit hier zit in mijn boodschappentas.

Demo:

Uitleg:

Epic win, mijn gedacht.

Oh, euh, uiteraard: ‘t is voor de kinderen! Voor de kinderen! Die zitten in de muziekschool allemaal, allez, toch één ervan, allez, ze doet toch van muziek!

Voorbij!

woensdag 27 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

De dag is helemaal voorbijgevlogen!

Ik ging nog werk doen voor het werk, maar het is niet gelukt omdat er werk voor het, euh, andere werk tussengekomen is.

En ikhad allemaal dingen te zien op televisie, maar daar is de, euh, andere televisie tussengekomen: BBC was weer eens geheel de moeite waard, met de nagelbijtend spannende voorlaatste dag van de finale van Masterchef, met Torchwood, en met een ongelooflijke documentaire over een negentigjarige stuntman, The Great Omani.

“The Great Omani—when I say ‘The Great Omani’, I should say ‘what’s left of him’, salutes you,” zei hij vanop zijn doodsbed, nadat hij net de pers had rondgebeld (“I think I may have quite a story for you”), en na een afspraak met de begrafenisonderneemster (“do they all look as pretty as you?”).

En een paar dagen later stierf hij, na een sigaar en een whisky.

En hij stond in alle kranten, de hele wereld rond. Nog één keer.

GSM

woensdag 27 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ha!

Haptisch oppervlak, en alles.

Del.icio.us op 27 februari 2008

donderdag 28 februari 2008 in Links. Permanente link | 4 reacties

lolcats ftw

donderdag 28 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Oh hai2

Land in zicht!

donderdag 28 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Nog een paar dagen dat ik dobber op een zee van drukte, en dan zou het weer beter moeten gaan.

Sinds dit weekend tot woensdag elke avond aan een website gewerkt, vanavond een vergadering over buurtwerk, morgen een vergadering over stadsmarketing, zaterdag en zondag terug werken aan die website, maandagavond eerst een vergadering op de school van de kinderen en daarna kwis, maar dinsdag, dinsdag zou ik een avond eens niets kunnen zitten doen!

Normaal gezien.

Als er niets tussen komt.

Want zaterdag is het heel de dag vergadering, en eigenlijk wordt dat ook best ernstig voorbereid.

Nog een geluk dat ik dat allemaal vanuit een goede zetel kan doen en dat dit hoge, hoge uitzondering is, want zelfs mét die goeie zetel is het tegenwoordig niet zo goed meer te harden met de rug.

Fietsers zijn gevaarlijker dan auto’s

donderdag 28 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Oh, hierover en hierover gesproken?

Ik rijd enkel met de fiets, en ik erger me aan mezelf.

Tegenwoordig, en sinds een paar jaar, heb ik een volledig reglementaire fiets, met lichten en remmen en banden die werken.

Een auto zou zich eens moeten riskeren om zonder lichten op de baan te gaan, of zonder werkende remmen, of op platte banden… maar fietsers? Ho maar: ik overdrijf niét als ik zeg dat zeker meer dan de helft meteen afgekeurd zou worden.

En verder heeft mijn madam gelijk. :)

PPT

vrijdag 29 februari 2008 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Net een tijd gewerkt aan een presentatie. Powerpoint, jawel.

Dertig slides, als het meezit duurt de presentatie een uur of twee.

Ik blijf er van versteld staan hoe graag ik met Powerpoint werk. Op een enkele uitzondering na (een slide waar ik misschien drie kwartier aan gewerkt had, bleek plots mysterieusgawijs wég te zijn), vind ik het een fantastisch programma.

En pas op, ik heb het hier dus over Powerpoint 2003 hé. Powerpoint 2007 vindt wellicht iederéén een fantastisch programma. :)

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338