Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Zozo, AdSense

Kijk nu, een bekende heeft zo’n AdSense-account.

Ik heb de sleutels van mijn site zijn in handen gegeven van die persoon, die dus bij deze mijn site controleert: administratorwachtwoord, the works. Als je het zo bekijkt: ik heb, formeel, mijn website doorgegeven, en ik schrijf er alleen nog maar op, als een onbezoldigde vrijwilliger.

Boven mijn advertenties staat “reclame”, wat niet kan geïnterpreteerd worden als een roep om onterechte clicks te genereren. Integendeel: het geeft duidelijk aan dat er een scheiding is met de redactionele inhoud van de site.

Nu, ik ben geblokkeerd voor AdSense, niet mijn website. Als iemand anders advertenties zet op een website die gemaakt wordt door iemand die drie jaar geleden geblokkeerd is, gaat die persoon dan ook geblokkeerd worden? De Terms of Service zwijgen in alle talen. Mijn vermoeden? Ja. Reden? Niet nodig om er één te geven, denk ik. En vragen naar een reden zal geen antwoord opleveren.

En, vermoed ik, duidelijkheid vragen zal ook niet lukken: het meest duidelijke antwoord dat ik verwacht, is iets als “doe dat niet, garanti dat ze bij Google die andere account meteen blokkeren, euh, en waarom? ja, geen idee, maar neem toch maar geen risico met die mannen van Google.”

Of de positieve versie ervan, natuurlijk: “tja, ‘ t is uw account en niet die site die geblokkeerd is, dus in principe zou het geen probleem mogen opleveren, maar, euh, ik zou het toch zelf niet durven doen, want zie dat ze mij meteen blokkeren! Met die mannen van Google weet ge nooit, namelijk.”

Als iemand me kan helpen met een antwoord, of me kan aanwijzen bij wie ik terecht kan die me een duidelijk, niet-ambigu antwoord kan geven: graag.

8 reacties

  1. […] er zitten weldegelijk mensen aan de andere kant van de lijn bij Google […]

  2. Gho, mijn “klacht” is van een zo andere grootteorde dan jouw besognes… ik zie dan wel.

  3. …en ondertussen zijn ze erop gezet, zie ik: ha!

  4. Oh ironie. Ik zie bovenaan bij die ads reclame voor Google Adsense.

  5. Dat is cashen per klik, weetjewel. 🙂

  6. Wel nogal vreemde ads: naakte vrouwen, date-agentschappen..; helemaal op punt staat AdSense duidelijk niet 😉

  7. Adsense finally makes it onto blog.zog.org, but has just left the building at TramR !

  8. Och, als het nou met Google helemaal niks wordt, qua prettige samenwerking… Ik meen opgevangen te hebben dat Microsoft bezig is haar online-advertentie-gebeuren wat uit te breiden, o.a. middels een acquisitie hier en daar.

    Is dat dan wellicht een idee? =]

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑