Die keer van DHL, nog eens

Het zou vanmorgen helemaal niet zo moeilijk geweest zijn om razend te worden aan de telefoon met DHL.

Zo’n kerel met een lijzige stem—denk Louis Tobback, maar kortaf: “ja meneer, dat was een verkeerd adres en ze zullen vandaag nog eens proberen”.

Heel de santeboetiek terug uitgelegd, en nog eens alle excuses afgelopen (“ja maar dat is een bedrijf” “ja maar hangt de naam wel op de gevel?” “ja maar staat uw naam op de bel?”). Inclusief dat het zéver is dat die koerier mij niet aanwezig zou gevonden hebben, want dat hij manifest nooit meer gebeld heeft aan de deur. Tot uiteindelijk: “Ik zal u eens probéren verbinden met Diegem.”

Lange stilte (nu ja, stilte: luide ketelmuziek aan de telefoon terwijl ik wachtte). “Meneer? Mijn collega in Diegem was ook net uw dossierken aan het lezen. Ik weet al wat het probleem was: die koerier, die ziet niet goed. Dus hebben we het vandaag aan een andere koerier gegeven, en het zou vandag moeten toekomen.”

De koerier ziét niet goed?!

What the fuck kind of stom excuus is dàt nu?! Vooral omdat ik al zeker drié verschillende koeriers heb gehad?!

Als dat pak er vanmiddag niet is, doe ik ze een proces aan. Of zo.

Elders over misschien hetzelfde

07.03.2008: DHL, suite et fin | 07.03.2008: DHL-saga, vervolg | 06.03.2008: Die keer van DHL, vervolg | 03.03.2008: Die keer van DHL

17 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.