Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Die keer van DHL, nog eens

Het zou vanmorgen helemaal niet zo moeilijk geweest zijn om razend te worden aan de telefoon met DHL.

Zo’n kerel met een lijzige stem—denk Louis Tobback, maar kortaf: “ja meneer, dat was een verkeerd adres en ze zullen vandaag nog eens proberen”.

Heel de santeboetiek terug uitgelegd, en nog eens alle excuses afgelopen (“ja maar dat is een bedrijf” “ja maar hangt de naam wel op de gevel?” “ja maar staat uw naam op de bel?”). Inclusief dat het zéver is dat die koerier mij niet aanwezig zou gevonden hebben, want dat hij manifest nooit meer gebeld heeft aan de deur. Tot uiteindelijk: “Ik zal u eens probéren verbinden met Diegem.”

Lange stilte (nu ja, stilte: luide ketelmuziek aan de telefoon terwijl ik wachtte). “Meneer? Mijn collega in Diegem was ook net uw dossierken aan het lezen. Ik weet al wat het probleem was: die koerier, die ziet niet goed. Dus hebben we het vandaag aan een andere koerier gegeven, en het zou vandag moeten toekomen.”

De koerier ziét niet goed?!

What the fuck kind of stom excuus is dàt nu?! Vooral omdat ik al zeker drié verschillende koeriers heb gehad?!

Als dat pak er vanmiddag niet is, doe ik ze een proces aan. Of zo.

15 reacties

 1. Die koeriers werken meer en meer als (schijn)zelfstandige. Ik heb er ook al aan mijn deur gehad: grootste auto-wrak in tijden, de hele achterbank vol met pakjes en dan vrolijk voor mijn neus met al die pakjes beginnen rommelen/gooien om mijn kwetsbaar pakje ergens onderaan te vinden. Kwam wel heel “professioneel” over zo… 😉

 2. Een koerier die niet goed ziet maar die wel constant op de baan is… hmmm…

 3. Stond vandaag in de krant: Deutche Post lijdt verlies door slechte prestaties van… DHL!

  We zijn met het werk trouwens ook net overgestapt op een ander koerierbedrijf.

 4. Lol!
  Ik moet mijn reactie op het vorige bericht van DHL aanpassen:
  Hang geen post-itje, maar een póster naast de deurbel: “Michel is aanwezig, zeker bellen!”

 5. Ik voel een verhaal opborrelen: het verhaal van de slechtziende koerier.

 6. Zo! Verhaal gepost op http://gdb.skynetblogs.be (voor wie belangstelling mocht tonen)…

 7. @ herm

  dat ken ik.. hoewel DPD koerier daarin nog veel slechter is.
  Bij mij smeet de chauffeur een ander groot pak van voor naar achter in zijn camionet en ik hoorde de scherven vallen.
  Hij lachte eens…

  verder ben ik gestopt met DHL, als ze daar een pakje verliezen moet je niet denken dat er ook maar iemand moeite doet. Ze spelen gewoon the waiting game tot iemand het pakje toevallig tegenkomt.

 8. En ? Is het aangekomen ??

 9. Ik vraag me ook af of er al meer nieuws is over het pakje.

 10. De “ochtendronde” duurt tot 14u. Zeggen ze mij aan de telefoon. En ondertussen weten ze ook niet waar het pakje zich bevindt.

 11. Goeiedag meneer, ik bel in verband met mijn pakje dat ik nog altijd niet gekregen heb. Het is een tijdbom en het wordt echt wel tijd dat die geleverd wordt want anders gaat hij… niet meer vers zijn.

  Zouden ze zich dan niet haasten?

 12. De hele episode heeft nu al meer ergernis opgeleverd dan de inhoud van het pakje ooit zal kunnen compenseren.

  Modern life is rubbish.

 13. @Flippend rund :
  Hoe bedoel je, ergernis ? Ik amuseer me rot…

  Dit is literatuur. Emoties, spanning, frustraties, echte karakters, het echte leven, quoi.

 14. ik ben koerier bij tnt heb schijt aan die kanker pakketjes smijt er gewoon de tering in ga geen moeite doen kom op nou

 15. Veel slechte ervaringen met DHL zo te zien..
  Ik ben zelfstandig koerier, ik doe enkel nationale en internationale express, geen hoop pakjes op de achterbank dus.
  Ik kan het mij niet veroorloven om zo met mijn klanten om te gaan zoals die grote bedrijven dat doen.

  Dus als jullie een beter service willen, mogen jullie mij gerust contacteren! rudy.express@gmail.com

  Groeten

  Rudy

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑