Geschrift

Jaren en jaren aan een stuk heb ik problemen gehad met mijn geschrift. Heel de lagere school, heel de middelbare school, heel mijn leven, eigenlijk. Er was een periode dat ik mijn eigen geschrift bijna niet kon lezen, zo vies dat het was.
Ergens in het tweede of derde jaar van de universiteit heb ik min of meer vrede genomen met mijn geschrift: honderden pagina's lesnota's hebben de neiging om de mensen een vast(er) geschrift aan te kweken.
Fehlleistung, dat ik nu al 2 keer het woord 'geschrift' verkeerd geschreven heb, trouwens?
Tegenwoordig gaat het weer de verkeerde richting uit. Tot voor kort schreef ik de R zo: r, of r, of r of zoiets. Maar nu dus zo: r. Dat wordt dus een probleem, want dat lijkt heel erg op een t, die ik namelijk zo schrijf: t. En het lijkt dus ook op en (sic) v, die ik zo doe: v. Verkeerd. Helemaal niet goed.
Als ik tegenwoordig op het werk interviews afneem of observaties doe, moet ik bijzonder snel neerpennen wat ik hoor--geen opnametoestel, ik--en dan gaat het dus de verkeerde, helemaal de verkeerde kant op. Dan moét ik wel de dag zelf transcriptie doen, of het is met de beste wil van de wereld door geen mens ter wereld nog te ontcijferen.
You're on your own man, you're on your own.
U ziet de omvang van de ramp? Inderdaad. Dat hierboven is dit *niet* gedaan om te doen alsof.
Ach ja. Er zijn ook wel goeie aspecten aan, dat ik meer en meer (moet) (mag) schrijven. Dat ik meer moleskines kan vullen, bijvoorbeeld. En dat ik regelmatig al eens een nieuwe pen kan kopen. Zals deze: een niet eens dure Waterman, maar dan weel één die ik na drie kwartier of zo testen in de winkel heb gekocht pas. Niet te dun en niet te dik (voor mij toch), en bpven alles: schrijft zo vlot, zo vlot! Het lijkt wel alsof het met teflon schrijven is. Yay!

Elders over misschien hetzelfde

05.08.2008: Nieuwe punt | 10.07.2006: Typo | 07.06.2006: Schrijven | 20.11.2005: Brief

3 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.