Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Het programma van Wim Helsen

Euh. Manneken, wat weird programma is mij dat niet. Van een Pool met een kip naar een sinistere lachclub naar een palliatieve verzorger die dan toch nog slapstick wordt. En dan een kamer vol levende standbeelden, en een Katinka Polderman die een liedje voor België had.

Ik geloofde zowaar anderhalve kamer lang dat het allemaal écht echt was. En ik kan me inbeelden dat het niet zo goed ontvangen gaat worden, maar ik vond het magisch.

24 reacties

 1. maar niet verschieten als ze het volgende week om 0:30u uitzenden…
  het was nogal bevreemdend

 2. Wim Helsen heeft ons in ons gezicht geslagen met verbazing over zoveel onverwachtsheid, maar ik beken dat ik tranen met tuiten heb zitten lachten met het “palliatieve” zorgkamertjte. En ondertussen maar zitten denken, inderdaad, hoeveel negatieve reactie daar nu weer zal op komen…

 3. Hetzelfde hier, hetzelfde hier.

  Die doodsreutels! (en het leegemaakt hebben, zelf, en nóg tranen met tuiten lachen)

 4. Volgens mij waren het geen acteurs. Volgens mijn medekijker wel. Wellens of nietes. Het was gieren.

 5. Misschien waren de eerste twee geen acteurs, zeer misschien.

 6. Ik was er ook mee weg … tot in het laatste kamertje. Maar ik vond het al vreemd dat Jan Eelen nu zelf ‘In De Gloria’-mensen op televisie bracht. Hilarisch. Acteurs of niet.

 7. De man met de kip en de vrouw van de lachclub…. die waren echt denk ik. De rest was in scène gezet… toch???? In elk geval hilarische televisie!

 8. Na een nachtje geslapen te hebben:
  De kip en de lach waren echt.

  De rest was geacteerd. Allez, ik hoop het toch voor die standbeelden dat het niet echt was. Zo lik op stuk krijgen…

  Dat Hollands meisje vond ik wel origineel. Slik.

 9. Ik moet het nog zien, maar ik weet wel uit goeie bron dat het allemaal heel erg echt is. Geen acteurs dus.

 10. Eigenlijk leek mij dat ook Andhi. Als het in scène gezet zou zijn, zou Wim Helsen daar ook veel meer mee (durven) gedaan (te) hebben.

 11. Katinka Polderman is in alle geval een bekende cabaretière. Maar die deed zich ook niet voor als iemand anders, natuurlijk.

 12. Uiteraard niet, die kwam gewoon zichzelf een beetje promoten. Net als alle andere onbekende Vlamingen die hun eigen zaakje daar even onder de aandacht wilden brengen. Ik geloof oprecht in de Vlaamse (vrijwillige) amateur die dit als een ideaal platform zag om hun boodschap uit te brengen. Voor mij was het ook vooral de voorzichtigheid (allemaal relatief uiteraard) waarmee Wim Helsen deze personen benaderde dat er op wees dat dit échte mensen waren en geen acteurs.

 13. Echt of niet: ik vond het zeer goed. 🙂

 14. Inderdaad zeer goed, en hoogst bevreemdend. Ik wil wel meer van dit kaliber op de buis!

 15. Ik ben razeund nieuwsgierig, dju, dju, dju! Ik hoor gewoon dat het goed gaat zijn!

 16. Intussen heb ik ook gekeken. Heerlijk programma!

 17. Kent iemand nog het mooie citaat van de man van palliatieve zorgen? Het werd bij de nabespreking nog eens herhaald door Sien.

 18. “Niet meer dagen in het leven, maar meer leven in de dagen,” zoiets?

 19. Heb het ondertussen gevonden en het juiste citaat was: “geen dagen toevoegen aan het leven maar leven aan de dagen toevoegen”.

 20. Oh, en ik heb ondertussen gehoord uit Onverdachte Bron dat het allemaal echte mensen waren.

  Wat het allemaal nóg beter maakt. 🙂

 21. Ik denk ook dat het echte mensen zijn: het levende standbeeld was Lothar Grob: http://www.dollepret.be

  Ik vond het alleszins hillarisch. Lachen met palliatieve zorgen. Moet kunnen.

 22. Palliatieve Zorg was een van mijn klanten tot ik van werkgever veranderde. Paul Vandenberghe is de directeur van de Palliatieve Zorg Vlaanderen en zeker geen acteur. Er is lang over nagedacht of hij het moest doen of niet. Wij vonden van wel.
  Ben opgelucht dat de reacties goed zijn en dat zijn ‘performance’ gesmaakt werd 🙂

 23. Mo gij, natuurlijk zijn dat echte mensen, dat is toch gewoon Man bijt hond met Wim Helsen.
  Ik heb genoten!

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑