Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Mijn ene aandeel

Ik ben eigenlijk niet zo voor aandelen. Op een vorig werk kregen we eens de mogelijkheid om aandelenopties in de multinational te krijgen. Ik moest er anderhalf decembermaandloon voor afgeven, maar als ze aan 50 stonden het jaar erna zouden we break-even staan.

Dat zou uiteraard geen enkel probleem zijn, want ze waren aan het stijgen-stijgen-stijgen, die aandelen. Hoera-stemming! Gejuich op alle banken!

Een jaar later stonden ze op 4. Vier.

Nu heb ik één aandeel. Volg mee:

Aandeel_oeps

Ha. Nog goed dat ik er niet mee inzit omdat het toch geld was dat ik niet verwachtte.

10 reacties

 1. Ik heb zo een keer een half loon afgegeven voor aandelenopties voor dezelfde zeikerds: daarvoor moet je de btw éérst betalen, ook al heb je nog niets in handen dan, zelfs nog geen aandeel, gewoon de kans om later een aandeel te kunnen kopen.

  Een jaar later zelfde verloop, en toch zijn ze nog komen vragen (aandringen zelfs) om alsnog in te tekenen op een tweede optieplan. Dank u maar nee merci.

 2. Nu is het de moment om te kopen, lijkt me 😉

 3. waarom heb je niet verkocht toen het op 76 stond? Dan haal je er meer uit dan met de break-even van 50. Enfin soit, ik ben geen beursspecialist. Het leven is zo al ingewikkeld genoeg

 4. Ik heb er een paar in dollars… van 70 naar ondertussen 115 (ruwweg). 70$ was à ratio 1op1 voor de dollar. Die 115 dollar zijn nu nog 73-74€ waard.
  Damned 😉

  Voor de opties is de wetgeving trouwens enkele jaren geleden veranderd. Je kan nu kiezen om belasting te betalen “on grant” òf “on execution”. De vorige manier van werken was pure diefstal van de overheid.

 5. Ik heb zo 14.000 euro gekregen die ik totaal niet verwachtte. Was al helemaal vergeten dat ik opties had. Bedrijf werd verkocht dus we moesten ze plots verkopen.
  Super kadootje 🙂

 6. Moh,
  Ik heb dat aandeel ook!

 7. offtopic: zeer “Adobe Flexy” chart 😉

 8. Aandelen, het blijft spelen met vuur…

 9. Ge moet investeren in goud, Michel. Goud!

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑