Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Een aantal ziekgemeld

Yeah right. Het is vanaf vanavond 24–uurstaking voor de spoorwegen, maar vanmiddag al waren er heelder ziektemeldingen.

Yeah bloody right.

En ondertussen moet ik morgen thuis werken, terwijl ik uitgerekend morgen echt wel graag op het werk had gewerkt.

Zeveraars.

10 reacties

 1. Amen. Blij dat ik morgen met de motor ga werken – ’t is enorm jammer dat iedereen zich in bochten moet wringen om morgen “gewoon zijn job te kunnen doen”.

 2. Gelukkig staakt het telefoonverkeer niet of ze hadden zich niet eens ziek kunnen melden. Gelukkig dus dat het telefoonverkeer niet meer publiek georganiseerd is. Het geeft te denken. En ook: als deze regering al ‘ns beslist iets te doen, zoals Vervotte in dit geval, is het het niets te doen. Alla, voor zover dat nog moest bewezen worden.

 3. Ook hier ben ik blij, dat ik de luxe heb van thuis te werken…
  Ik vraag me af wat het zou geven als alle it’ers nu eens alle servers een dagje zouden afzetten. Gewoon om een beetje te staken dat er meer it’ers moeten bijkomen, omdat we met te weinig zijn en onze overuren niet kunnen opnemen.

  Who is in? 😉

  Voor rest leuke discussie’s op mijn tijdelijke site, die ik in de lucht heb gegooid (om eens te kijken hoe snel zoiets opgepikt wordt overal).

 4. Een staking heeft nu eenmaal geen zin als de mensen geen pijn voelen. En zonder vakbond geen vijfdaagse, veertig uren of minder werkweek, dus niet veel zeuren, he?

 5. Niks thuiswerken hier, braaf de file getrotseerd, om 5u50 opgestaan en dan op een uur en een kwart in Brussel geraakt, wat dus nog serieus meevalt…
  Maar breek me de bek niet open over de vakbonden, al waar die mannen in geïnteresseerd zijn is minder werken voor meer geld, en nu nemen ze zich nog een betaald lang weekend ook, op de kap van de economie, het milieu en al de andere mensen, die dik afzien dankzij hen. Niemand neemt de nmbs-mannen nog serieus, en terecht. Afschaffen die handel.

 6. Niks thuiswerken hier, braaf de file getrotseerd, om 5u50 opgestaan en dan op een uur en een kwart in Brussel geraakt, wat dus nog serieus meevalt…
  Maar breek me de bek niet open over de vakbonden, al waar die mannen in geïnteresseerd zijn is minder werken voor meer geld, en nu nemen ze zich nog een betaald lang weekend ook, op de kap van de economie, het milieu en al de andere mensen, die dik afzien dankzij hen. Niemand neemt de nmbs-mannen nog serieus, en terecht. Ooit was de vakbond een nuttig apparaat, maar ze zijn zo ontspoord de laatste jaren, ze zorgen enkel nog voor zichzelf. Zou toch eens over nagedacht moeten worden. Ik ben alvast pro minimum dienstverlening, ofwel een serieuze inperking van het stakingsrecht, zoals in de metro in NY bijvoorbeeld, waar enkel bij zeer zware redenen en na een hele procedure gestaakt kan worden. Gevolg; 1 keer in de 20 jaar staking in plaats van 1 keer per maand. Toch al een vooruitgang.

 7. Op de A12 van Willebroek naar Brussel was het niet drukker dan anders eigenlijk. Integendeel…

 8. @ Josie.

  Lijkt me een goed idee. Onze rechten als werknemers meteen zo’n 100 jaar terugdraaien.

 9. Bij ons op’t werk is iedereen er geraakt. En op tijd zelfs!
  Ik zou graag alle klagers en ‘ze moesten de vakbond afschaffen’-argumenteerders eens horen praten moesten ze zelf bij de nmbs werken.
  De vakbond heeft een erg nuttige functie en zonder deze sociale controle zou het werk voor iedereen minder aangenaam zijn.
  Ik vind stakingen niet fijn, maar ze zijn een nuttig kwaad.

 10. Kan iemand mij uitleggen waarom een 24-urenstaking duurt van maandag 22 uur tot dinsdag 22 uur?

  Zou het niet praktischer zijn gewoon een “échte” dag te staken van 5u ‘ochtends eerste trein tot 1u ’s nachts laatste trein bijvoorbeeld?

  Dan worden die ziekmeldingen van mensen die maar een halve shift moeten doen overbodig.

  En wat ik ook niet goed begrijp: gisteren na 22 uur zijn alle treinen gestopt in het eerstvolgende station??? Dus als ik bijvoorbeeld op de trein Brussel-Oostende zat moest ik er opeens af in pakweg Lede?

  O ja, zelf woon ik in Brussel en ben dus probleemloos op het werk geraakt, maar met al die thuiswerkende collega’s moet het de eerste dag zijn in mijn carriere dat ik geen woord zal (hoeven te) zeggen.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑