Gelukkig één mei en zalig rerum novarum

Ik ben vrouw en kinderen op de Vrijdagsmarkt in de regenstorm kwijtgeraakt: ik bleef even stilstaan om een foto te nemen, en toen waren ze weg.

Een mei-optreden

Het was niet eenvoudig om ver te zien door het regengordijn, en het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de rest van het gezin was dat zowel Sandra als Zelie een rode mantel aan hadden. Wat in deze tijden, als het Rode Heir op pad is, net iets minder handig is.

Ik heb wat rondgedrenteld, de schminktenten bekeken, de ondergelopen springkastelen, een paar alreeds-zatte mensen voor het podium net kunnen ontwijken, maar geen familie teruggevonden.

Net wel nog Luc De Vos zien naar huis miezeren, met een verzopen pak frieten in de hand.

Tja.

Il n’y a plus d’saisons, mon beau monsieur.

Het optreden was trouwen Chris Haegeland, die dit jaar vijfentwintig jaar Gentse Feestenoptredens op de Groentenmarkt viert. Hij is tegenwoordig niet meer alleen og met z’n tweeën: ‘t is een hele band. En hij zong Let Me Entertain You.

Tijden veranderen.

Elders over misschien hetzelfde

01.05.2008: 1 mei | 19.12.2007: Haar

One Comment

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.