iTunes werkt op mijn zemels

iTunes werkt zó op mijn zenuwen. Maar zó op mijn zenuwen, ge kunt het u niet inbeelden.

Ik heb vrede genomen met de koraalrifachtige interface, de niet-Windowsheid, de DRM-heid die me in een Vlaams-Belgisch keurslijf duwt op iTunes, met de bugs, het niet-samenwerken met last.fm. Ik kan er lastig over lopen, maar ik ga er niet lastig over doen.

Podcasts, daarentegen.

Ze kunnen nieuw of niet nieuw zijn, ze kunnen onbekeken of helemaal of half bekeken zijn. Ze kunnen aangevinkt worden in de library, ze kunnen aangevinkt zijn in de podcasts-tab van mijn iPod in iTunes. Ze bestaan mogelijks op de iPod, mogelijks in de library van iTunes, mogelijks nog op de iTunes Store, mogelijks op de harddisk.

Vaak verdwijnen ze als ik ze nog maar opengedaan heb op de iPod, want dan denkt iTunes dat ik ze al helemaal bekeken heb.

Er zijn een paar podcasts die ik gedownload heb staan, maar die ik met geen stokken op de iPod krijg. Rechtermuisknop, force to synchronise to iPod? Nu-uh. Sync all unplayed? All new? Euh, nee: ik heb er die ik nog even wil laten staan omdat ik ze nog niet helemaal bekeken heb.

En ik heb er die ik wil verwijderen zelfs al heb ik ze niet helemaal bekeken. Die laatste blijven er dan natuurlijk altijd terug op komen, tenzij ik ze manu militari verwijder van de harddisk (waar ik ze dan weer wél wil laten staan).

Sorry, maar podcasts in iPod/iTunes zijn een ramp. Een totale ramp.

Misschien ligt het wel aan de computer waarop ik het doe, natuurlijk. Da’s namelijk Windows.

Elders over misschien hetzelfde

14.07.2008: iTunes zuigt écht | 24.06.2012: Neen, ik ben niet geïnteresseerd in Vlaamse en Hollandse boeken. Echt niet. | 27.05.2012: De bijbel | 02.03.2012: Totally made my day | 05.01.2010: Boos op Apple | 20.09.2008: Oh, de dataclassinformatie stond niet op de syncdiensten. Zeg dat dan! | 19.04.2008: Insidieus | 25.04.2007: Doodle | 11.04.2007: Nooit te oud | 13.01.2007: Multi-touch

18 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.