Verbouwingen: de living

Oh, de keuken is niet alles dat we verbouwen, in deze ronde, trouwens: achter elkaar keuken, een stuk living, en achterhuis.

De living, daar komt een eerste stel bibliotheek en dergelijke. Geen ruwbouwwerken of zo, maar ‘t zal ons leven wel grondig veranderen.

Pro memorie, dit is hoe het er nu uitziet als ik van de vensters naar de trappen kijk:

477006206_7d32275ac0_o

De trap van beneden zal onderaan van richting veranderd zijn. Er komt een luik op, dat er voor moet zorgen dat het hele huis geen tochtgat van voordeur naar zolder meer zal zijn. Die blauwe zetel verdwijnt, mijn computer blijft staan, en rondom de trap komt een bibliotheekje waar de computertafel zal ingewerkt blijven:

20080602_living

De bibliotheek zal precies hetzelfde hout zijn als de vloer, maar dan een beetje grijzer.

De onderkant van de rekken zijn kastjes, en daarboven worden het allemaal vaste planken, da’s gemakkelijker in het ondehoud en alles. Het tafelblad (daar rechts, naast de schouw) zal goed stevig zijn. Met het luik dicht zal er op gelopen—wat zeg ik, gesprongen! kunnen worden, en daar bovenaan de trap, waar die planken weg lijken, zal een zithoekje zijn om te lezen.

Boven de tafel komen plankjes: plaats om dinosaurussen en brol en andere pottekarieën te zetten.

Maar het allerfijnste—alhoewel, er komen natuurlijk ook lichtjes in de bibliotheek, en de bibliotheek op zich is ook wel redelijk fijn—is die rand die op de vloer langs de schouw loopt, aan de rechterkant: dat is een zitbank die over de volledige lengte van de living loopt. Onder de zitbank zitten verrolbare dingen die bergplaats zijn, maar ook afzonderlijke poefs kunnen worden, of tafeltjes.

En, en, en! als ze aan de niet-op-de-schets-staande-kant-van-de-schouw naast de zitbank gelegd worden en er wordt wat meubeltechnisch ge-gizmo gedaan, wordt het daar gewoon een éénpersoonsbed.

Hoera!

Elders over misschien hetzelfde

30.10.2010: Verbouwingen: bibliotheken. Part 1: The Contactening | 08.12.2012: Een nieuw weekend, een nieuw stukje bibliotheek | 02.12.2012: Ik was een beetje kapotjes | 15.11.2012: Overuren | 03.11.2012: Boeken klasseren, deel één | 13.10.2012: Verbouwingen: bibliotheek (in progress) | 19.09.2012: Verbouwingen: de kasten en de televisie | 18.09.2012: Verbouwingen: de bibliotheek (iii) – start! | 16.09.2012: Verbouwingen: de bibliotheek (ii) – op uw plaatsen, klaar… | 13.09.2012: Verbouwingen: de bibliotheek (i)

10 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.