WhyPhone?

Ik heb nu een telefoon om te telefoneren en op het internet te surfen en foto’s mee te maken en met een GPS erin als ik mijn weg verlies.

En ja, ik telefoneer daarmee (wiedes), ik maak daar inderdaad foto’s mee (ik loop niet hele dagen met een zware D300 rond en mijn N95 heeft een al met al degelijke 5 megapixel-camera, en een behoorlijk goeie filmmodus), ik surf daar effektief mee op het internet (via 3G, als ik ergens tussen Leuven en Luik zit bijvoorbeeld en geen idee heb welke de snelste trein terug naar Leuven is als ik in Luik zal toekomen, of als ik afspraken per mail moet maken, of als ik in contact wil blijven met mensen), en ik gebruik de GPS die erin zit echt wel redelijk wat (ik ben hopeloos als het op de weg vinden aankomt). Ik gebruik mijn GSM ook als wekker ‘s morgens, en als draadloos netwerkprovider (via 3G en Joiku) voor mijn computer als ik ergens zit waar ik met mijn laptop niet op het internet kan.

Daarnaast heb ik een iPod om naar muziek en boeken mee te luisteren, en om filmpjes te bekijken, en om te mailen en te lezen en te surfen op het internet als er wifi in de buurt is.

En ja, ik luister er mee naar muziek, ik luister er mee naar audioboeken, ik kijk er mee naar films en televisie-afleveringen — vanmorgen nog aflevering negen van seizoen vier van Battlestar Galactica, bijvoorbeeld. Daar gebruik ik dat ding voornamelijk voor, en als er draadloos netwerk in de buurt is, dan surf ik er ook mee en lees ik mijn email. En soms, als ik me verveel, dan speel ik er wel eens een spelletje op. Zoiets stoms, genre Bejeweled, of iets met een beetje meer nadenken, genre PuzzleManiak. Mijn agenda zit proper gesynchroniseerd in de iPod, mijn adresboek idemditto, en ik gebruik de iPod tegenwoordig ook als wekker op de trein.

Ik gebruik, met andere woorden, redelijk wat functies van die twee toestellen.

Een oude iPhone was me de moeite niet: ik had al een telefoon, te duur, geen GPS, niet mogelijk om met Exchange te synchroniseren, slechte camera, geen 3G.

Met die nieuwe iPhone zijn bijna al mijn bezwaren en problemen verdwenen, en dan vooral: niet te duur, wel GPS, wel 3G. Alleen de camera blijft tegensteken. Maar om mijn GSM te houden enkel en alleen omdat er een degelijke camera in zit, dat is al te gek.

En dus doe ik mijn GSM van de hand, geef ik mijn iPod door aan Sandra, en vervang ik die twee door een nieuwe iPhone.

Daarom dus.

Elders over misschien hetzelfde

13.05.2012: Computer vol | 24.04.2012: Goed geslapen? | 01.04.2012: Verloren voorwerpen: goed bezig | 14.06.2011: Links van 13 juni 2011 tot 14 juni 2011 | 08.06.2011: Links voor 7 juni 2011 | 21.04.2011: Links voor 20 april 2011 | 15.04.2011: Links voor 14 april 2011 | 05.01.2010: Boos op Apple | 19.07.2009: iPhone, een maand of zo later | 10.06.2008: iPhone 2.0

23 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.