Wijs werk

Ik heb een tijdje geleden nog eens van het meest wijze werk ter wereld mogen doen: naar ergens gaan zonder al te veel voorkennis, en dan op relatief weinig tijd proberen achterhalen hoe (een stuk van) een applicatie werkt.

Dan begint het als een soep, en dan moos ik wat rond, en defel ik een beetje in de schermen, en dan krijg ik wat hulp en uitleg, en dan doet het van klik klik klik in mijn hoofd, en dan wordt het plots allemaal duidelijk.

Er is denk ik niets dat zo machtig is als de overgang van huh naar aha!

3 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.