Hi, my name is Michel and I’m a shopaholic

“…hi Michel!”

Nee, ‘t gaat al veel beter, dankuzeer, dankuzeer.

Ik vond mijn pen niet meteen en ik dacht “ik ga naar de winkel om een nieuwe pen.” Maar toen dacht ik, “ik zal eerst eens telefoneren naar het café waar ik onlangs nog zat, misschien dat ze ik mijn pen daar verloren was.”

En toen bleek dat mijn pen daar inderdaad lag, en dat ik dus gewoon maar inktbuisjes nodig had. Een pakje bruine inkt gekocht in plaats vna een nieuwe pen. Netto winst: ergens tussne 50 en 200 euro.

En dan ging ik naar de Fnac, want mijn statief is verloren gelegd, misschien ook wel gestolen, in ieder geval: ik vind het niet. Dus heb ik een kwartier de statieven staan bepotelen, er een paar uit het rek gehaald, open en toe gedaan, en uiteindelijk geen statief gekocht.

Akkoord, de statieven in de Fnac zijn knudde, er staat niets en wat er staat is slecht materiaal, maar toch: ik had zo’n 150 euro statief in de handen, en ik heb het niet gekocht.

Daarna naar de fotozakken gegaan. Meer dan één Lowepro en andere zak in de handen gehad. Van die smalle rugzakken, van die ruzakken voor ook laptops, van die slingzakken, vanalles een beetje. En uiteindelijk ook niets gekocht.

Daarna naar de muziekafdeling. Op zoek naar dingen die ik aan mijn iPod kan vastvijzen: een adapter voor sigarettenaansteker en transmit via FM—dat moét bestaan—niet gevonden, een set boxen om in de keuken of elders iPod te luisteren—na veel groene kooplust alsnog bedacht dat ik veel gemakkelijker een laptop met een set boxen kan meesleuren.

Dus naar de boxen gegaan voor computers. Met 219 euro boxen in mijn grubby lickle paws gestaan, een halve Fnac rondgesleurd, en uiteindelijk teruggezet.

Naar de DVD’s: niets gevonden.

Naar de computerspelletches: niets gevonden.

Naar de computerspelletches voor Wii: een spelletche voor de kinders gevonden (naam vergeten, maar ‘t was na zeker twintig minuten vergelijkende studie van een heel rek), en meegenomen.

En dan weer teruggezet.

Een stapel boeken in de hand gehad, en dan ook weer teruggezet. Idem met een paar strips. Idem met een nieuwe webcam. Idem met een nieuwe draagbare harddisk. Idem met een nieuwe geheugenkaartdink voor het fototoestel.

Ik denk dat ik zéker een maandloon uitgespaard heb, dit weekend.

Om mezelf te belonen heb ik vannacht een droogstempel besteld in Amerika.

7 reacties op “Hi, my name is Michel and I’m a shopaholic”

  1. hehe, zo herkenbaar 😉
    Ik heb ook zo vaak boeken vast die ik dan toch maar terug leg met het gedacht “Als ik nu eerst eens 1 van mijn tientallen nog ongelezen boeken lees, dan kan ik daarna misschien eentje bijkopen” 😉
    Enne, praten jullie alleen per blog met elkaar? ;-p

  2. Good call, de Fnac is toch meestal overpriced en ik heb ze er nog maar zelden vriendelijk geweten (in Brussel dan toch).
    Van tijd vind je er ook producten die dan een week later ineens de helft of het dubbel kosten zonder enige aanwijzing.
    Niet echt mijn ding 🙂

  3. Die 12 volt FM transmitters liggen met hopen in de Switch shop 🙂 heb er mij onlangs ook zo eentje gekocht. 47 euro, dacht ik. De iTrip Auto nogietske.

Reacties zijn gesloten.