Sous les pavés, la boue

Mei ‘68 is lang, lang, láng geleden.

De jeugd, idealistisch? Nee meneer, de jeugd een bende verwende nesten met hun hoofd in hun eigen achterwerk, te dom om zichzelf te informeren.

Ach, wat zeg ik. Het is natuurlijk de maatschappij die de schuld treft. De ouders, de televisie, de school.

Lijst Dedecker haalde in 2007 bij nieuwe kiezers 14%, Vlaams Blok 33.4%, zegt De Standaard.

Swyngedouw: ‘Het verhaal van de linkse jeugd is al een tijdje niet waar. Sinds 1995 scoort Vlaams Belang steevast goed bij nieuwe kiezers. Steeds beter trouwens. Het stemmenpercentage bij nieuwe kiezers ging voor die partij van 11,4 procent in 1995 naar 15,6 in 1999, naar 20,8 in 2003 en 33,4 in 2007.’

Overigens blijkt dat ook in de leeftijdsgroep 18-25 jaar Vlaams Belang nog steeds de grootste partij is met 26,7 procent.

Leutig.

7 reacties op “Sous les pavés, la boue”

  1. Ach, verandering van spijs doet eten. Of iets in die aard. We moeten niet altijd stemmen op partijen die alleen zichzelf willen verrijken en van het principe “Veel blabla en weinig boem boem” zijn.

    Wie weet krijgen we eens echt bestuur te zien in de toekomst.

  2. @ Jensen: ja, een echt “goed bestuur”. Daar smachten we naar! Krachtig beleid, zonder compromissen! Blut und Boden. Franskiljons buiten, Walen buiten, Rode ratten rolt uw matten, Marokkanen, Turken, zwarten, gelen en andere niet-witten… op een militair vliegtuig naar huis, zonder pardon. Jonge ordeverstoorders, in gesloten instellingen. Doodstraf herinvoeren. Geen werklozensteun meer: allemaal profiteurs! Censuur op boeken en media. Alleen Vlaamsche liedjes op de radio en TV. Vrouwen thuis en voor de kindjes zorgen. Verplicht bezoek naar Bokrijk op de week-end. BHV splitsen, België splitsen, Noordzee is Vlaamse zee. Geel-zwarte autoplaten. Elk Vlaamsch kind onder de zestien verplicht lid van VNJ en kampliederen leren kwijlen. Zich wapenen tegen de “buitenlandsche (vooral Fransche) perversiteit”. Moral revival.

  3. Ach, zich afzetten tegen de vorige generatie en kiezen voor straffe oplossingen is part of groing up. Een bericht dat de jeugd massaal CD&V kist, dat zou me pas verbazen.

    On the + side: er is steeds minder jeugd, en meer grijs op straat (ook ’68ers gaan nu met pensioen). Het bedje van het VB is dus niet bepaald gespreid.

  4. Politiek word steeds populistischer. Kijk naar LDD en Vlaams Blok, maar ook CD&V NVA doen gewoon mee (BHV = 5 minuten politieke moed, maar we zijn wel al een jaar verder). Dat groeiende populisme heeft ook zijn weerslag op de jeugdige kiezer en vooral op de media. De media daaropvolgend heeft dan weer een groeiende invloed op nieuwe kiezers.

    Daarom een oproep aan politici: doe niet mee aan populisme en maak van de politiek een vertrouwenskwestie. Leterme is het beste voorbeeld van hoe een populistisch verkiezingsparcours je regeringsonderhandelingen volledig kan nekken.

Reacties zijn gesloten.