Oh, de dataclassinformatie stond niet op de syncdiensten. Zeg dat dan!

Een foutboodschap moet duidelijk zijn, de gebruiker niet afschrikken, en oplossingen bieden. Of zoiets in die zin, toch.

Apple heeft een lange traditie van dergelijke dingen goed te doen. Een beetje teveel aan de “och here bescherm de gebruikertjes”-kant naar mijn zin soms, maar dat is enkel mijn persoonlijke opinie, niet mijn professionele opinie, om zo te zeggen.

(Apple heeft ook een lange traditie van lachen met andere mensen die het niét goed doen, maar passons.)

Sinds de meest recente iTunes-update, of beter, ik zou moeten zeggen, sinds de twee meest recente iTunes-updates (op een paar dagen tijd heeft Apple me twee keer gezegd iTunes te updaten maar ondertussen Bonjour, en Mobile Me, en een nieuwe driver om CD/DVD’s te branden en wieweetwatnogallemaal geïnstalleerd achter mijn rug), zijn mijn problemen met iTunes nog altijd niet opgelost.

Het ding doet nog altijd een ellenlange backup. Toegegeven, het duurt geen letterlijk meer dan een half uur meer, ‘t is altijd dat. Maar hij synchroniseert nog altijd élke keer al mijn audiobooks mee. Zelfs als ik ze niet beluisterd heb, dan nog. Ongelooflijk irritant.

Oh, en dat van die foutboodschap? Ik krijg consistent elke keer deze te zien:

Dataclass

Duidelijke boodschap, Apple. Tien op tien.

Geen verdere hulp bij iTunes zelf, maar op deze pagina lees ik dat ik Apple Mobile Device Service eens moeten stoppen en dan weer opstarten, dat dat het probleem meestal wel oplost. Het probleem is er niét meer opgelost, met stoppen en starten. Wat dan?

If the issue continues after restarting AMDS, then you’ll need to remove and reinstall AMDS and iTunes.

  1. Completely uninstall both AMDS and iTunes.
  2. Restart the computer.
  3. Download and install (or reinstall) the latest version of iTunes from www.apple.com/itunes. Installing iTunes will also install AMDS.
  4. Restart the computer.
  5. Start iTunes and connect iPhone or iPod touch. The device should be recognized properly in Windows XP or Vista.

Irony much? Lachen met Windows hele dagen wegens moeten heropstarten, maar zelf hetzefde doen? Ja natuurlijk, want negen kansen op tien is het brol van mannen als de Windows-iTunes-bozo’s die het voor ons verkloten.

De ontinstalleer-herstart-herinstaller-herstarttango loste het probleem ook niet op, natuurlijk. Wachten op een nieuwe versie dan maar?

[Komaan. Het was toch al lang geleden dat ik nog eens geklaagd had, toch?]

Elders over misschien hetzelfde

24.06.2012: Neen, ik ben niet geïnteresseerd in Vlaamse en Hollandse boeken. Echt niet. | 19.04.2008: Insidieus | 31.12.2014: Links van 27 december 2014 tot 30 december 2014 | 06.06.2014: Links van 3 juni 2014 tot 6 juni 2014 | 01.12.2013: Links van 30 november 2013 tot 1 december 2013 | 23.11.2013: Links van 19 november 2013 tot 23 november 2013 | 05.11.2013: Links voor 4 november 2013 | 14.08.2012: Links van 11 augustus 2012 tot 14 augustus 2012 | 04.07.2012: ’t Is geen leugen of racistische praat als ik “naar verluidt” en “blijkbaar” zeg en als het een vraag is hé meneer de juge? | 20.06.2012: I love the sound of jimmies rustling in the morning

3 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.