The Greater Internet Fuckwad Theory

Even waar in 2008 als in 2004:

20040319h

Er is iets dat van anoniemerds, die in het echte leven ongetwijfeld aimabele mensen zijn waar u en ik zeer goed mee zouden overeenkomen, totale idioten maakt op het internet.

Ik kan me, om zo maar iets te zeggen, bijvoorbeeld niet inbeelden dat Eilandman zo, euhm, raar zou doen in de comments bij Tom (echte naam!) als hij daar onder zijn echte naam zou schrijven.

Ach, een mens kan er wel wat lacherig om doen, zo van die mensen die ruzie zoeken als was het 1999, maar als iedereen nu eens met open vizier zou schrijven en reageren, zou dat niet veel plezanter zijn voor iedereen?

9 reacties op “The Greater Internet Fuckwad Theory”

  1. ik moet me dan wellicht aangesproken voelen door deze post neem ik aan. als elke blogger nu ook eens het nodige respect zou tonen voor zijn bezoekers, anoniem of niet, zou dat nog plezanter zijn denk ik. maar wie ben ik natuurlijk. ik behoor niet tot de vlaamse blog jetset naar wie geluisterd wordt. as if i *** care trouwens. als dat gewenst is wil ik best onder eigen naam verder bloggen en verder reageren, maar dan alleen als de collega-bloggers ook de moed hebben elementaire beleefdheid op te brengen. tot dan, nee, bedankt. men verdient mijn echte naam enkel als men ook repect kan tonen. zolang ik een mongool ben maakt mijn werkelijke naam toch niet echt uit, durf ik denken.

  2. Waarom maakt een echte naam niet uit zolang ge mongool zijt? Het is niet omdat Brutin met mongolen lacht, dat jij dat moet doen. Jij zit immers on a higher level, remember.

    Dus, kom op met die naam, ik vind het niet erg dat ge mongool zijt.

  3. zeg, eilandman, zo overal gaan schelden. wat is de bedoeling, eigenlijk? allez, dat is geen cynische vraag ofzo, maar ik zou gewoon heel graag weten wat ge wilt bereiken. Of waar ge denkt dat het gaat eindigen? en hoe het denkt te kunnen winnen? en waarom ge eigenlijk wilt winnen?

    het fascineert mij, eerlijk waar.

  4. Ik ben naar alle twee de blogs gaan kijken en ze spreken me beide aan.
    Het verwijten dat zowel Eilandman als Tom Brutin doen, is voor mij niet meer dan wat met snottebellen naar elkaar gooien. Moet dat nu echt ernstig genomen worden?

    Anoniem of niet? Toen ikzelf net startte wou ik een masker om me achter te verstoppen. Vast zoals Oscar Wilde zei:”Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.”.
    Wie geregeld bij me leest, weet dat ik me niet (meer) per se wil verstoppen achter mijn dP – en dan vooral het logo dat ik ineen knutselde –. Ik ben het blijven gebruiken, omdat het voor mijn part meer over mij als persoon zegt dan mijn ‘echte’ naam.
    Kortom, ik vind dat het al of niet anoniem bloggen of reageren los staat van de interactie met anderen.

  5. Pseudoniemen? Ge kent vast mijn mening, die ik naar ik me meen te herinner al eerder hebt gegeven: een buitenstander ziet dat Eilandman er een is, maar een Michel Vuijlsteke kan dat net zo goed zijn natuurlijk. Reputatie is belangrijk, er zijn zat redenen te bedenken om niet al te open op het internet te schrijven en zolang iemand maar consequent onder der pseudoniem blijft maakt het mij niet uit.

    En ik ken zat mensen die zichzelf te kakken hebben gezet op ‘t internet, onder de eigen naam…

Reacties zijn gesloten.