Tot zover Obama

Probeer eens te begrijpen wat die vrouw antwoordt. Niéts. Echt gewoon niets. Gobbledygook, talking points, nonsens. Of er een moratorium moet komen op beslag op gehypothekeerd onroerend goed? Ze zou het niet weten, maar er komen wel allerlei woorden uit haar mond. Okay, gooit Couric het op een andere boeg: wat zijn de voor- en nadelen dan? Nog meer nonsens.

Akelig.

Sarah Palin is ridicuul incompetent, John McCain staat op implosie en zingt zijn ambtstermijn wellicht niet uit, maar dat maakt allemaal niet uit.

Zeggen dat Palin incompetent is, is elitair zijn, en tegen de gewone mens zijn. Palin is folk like us, een mens onder de mensen. En dat is dat. De verkiezingen zijn over. Obama heeft verloren.

Het kernwoord in de verkiezingscampagnes in de Verenigde Staten, de afgelopen jaren, is dit: I believe.

Opiniepolls zeggen dat X? Oh, goed en wel, zegt Palin, maar ik geloof Y. En daarmee doef.

Truthiness. U hebt misschien wel feiten, maar ik geloof iets anders. En ik geloof dat ik gelijk heb.

Akelig? Mja, toch wel.

Elders over misschien hetzelfde

14.01.2008: Goed bezig | 22.04.2014: Stemtest 2014: tsssss | 17.09.2013: Lessen in politiek | 14.10.2012: Voor de goeie (ii) | 14.10.2012: “Zware menselijke fout”, Bourgeois? Neen, niet echt | 14.10.2012: Voor de goeie | 28.03.2012: Obamaville | 14.01.2010: They need a great turnin’ to God | 18.05.2008: The war is not about you | 07.02.2008: Geef mij geld!

13 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.