Verbouwingen: de keuken (iv)

Het lijkt alsof het een tijdje stil is geweest in de keuken, maar dat is maar een indruk. Want sinds vorige keer zijn er overal kastjes en deuren bijgekomen, is er links en rechts wat aan de electriciteit gedaan, is de vergruizelaar geplaatst, is er een gat gemaakt voor electriciteit en televisie, en is het hele centrale blok terug ingekist.

Oh, en vandaag:

De muur ingesmeten

…de muur ingesmeten. En paaltjes gezet (ik ben er zeker van dat er een technische term voor bestaat — poutrellen, vermoed ik, zelfs al staan ze recht?) aan de twee kanten van het stuk muur dat er nog staat.

Fantastisch zicht, eigenlijk, zo van op de trap naar beneden gezien, en ook wel wijs dat de mensen die de vloer gelegd hebben, hem aan de twee kanten van de trap (die tot vandaag dus al honderden jaren door een muur gescheiden waren) gelijk gelegd hebben van stroken in de breedte:

De keuken

’t Was in alle geval bricolage, de manier waarop het huis in elkaar gezet is. Blijkt, bijvoorbeeld, dat de funderingen een eindje verder dan de steunmuur zitten. Dat zal wel al een paar honderd jaar zo zijn en het is nog niet ingezakt, maar toch. Nu staan er nog een paar extra stutten — we gaan het allemaal een weekje laten zichzelf zetten, en dan zien we wel:

De muur ingesmeten

Ondertussen is dit voorlopig de toestand (bij valavond en zonder licht, jaja, ik weet het):

De keuken

Next up: nog meer kastdeuren, handvaten aan de lades, afwerking en bekisting rond het uitgekapte stuk muur, een nieuwe trap, muren en plafond schilderen, en het hele stuk muur rond het vuur doen.

Dat ene stuk muur is nu nog helemaal leeg, maar daar komen van onder tot boven nog kasten, en een dampkap, en een verdoken kast achter andere kasten, en dingen:

[5] situatie, 20080912, 3 images, KGB_9405 - KGB_9407 - 7206x2455 - SCUL-Smartblend

Geen idee in welke volgorde dat allemaal gaat gebeuren, maar het begint te korten.

(en dan de living, en er wordt ook nog een deurgat met de helft verkleind, en allemaal deuren gestoken, en dan het achterhuis, en dan de badkamer, en dan de slaapkamer, en de douche, en de tuin)

Elders over misschien hetzelfde

10.12.2008: Verbouwingen: de keuken (ix) | 30.10.2008: Verbouwingen: de keuken (viii) | 20.10.2008: Verbouwingen: de keuken (vii) | 07.10.2008: Verbouwingen: de keuken (vi) | 20.09.2008: Verbouwingen: de keuken (v) | 09.09.2008: Het blijgt spannend | 06.09.2008: Alles komt dichterbij | 02.09.2008: Inox! | 01.09.2008: Verbouwingen: de keuken (iii) | 21.08.2008: Verbouwingen: de keuken (ii)

6 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.