Een ingezonden bericht om semi-professionele redenen. ‘t Is te zeggen, meer iets tussen soft sell en schmoozen dan factureerbaar, vermoed ik. Doch dit geheel terzijde.

Het gaat alhierver: op 30 oktober vindt het eerste CloudCamp plaats op het Europese vasteland, na eerdere edities in de VS en Groot-Brittannië. CloudCamp is een unconference, zoals BarCamp: iedereen komt af met een presentatie of iets te zeggen in zijn achterhoofd, de agenda wordt ter plaatse samengesteld, en dan wordt er ter plaatse aan begonnen.

CloudCamp, zoals de naam laat vermoeden, draait helemaal rond het concept cloud computing. Knippenplak van de website:

At CloudCamp, we tend to discuss the following topics: 

  • Infrastructure as a service (Joyent, Amazon Ec2, Nirvanix, etc)
  • Platform as a service (BungeeLabs, AppEngine, etc) 
  • Software as a service (salesforce.com)
  • Application / Data / Storage (development in the cloud)

A la bonne heure! Er is al veel gezegd en geschreven over cloud computing, maar het roept blijkbaar toch nog heel wat vragen op. Daarom zullen een aantal experts ter zake een bondige presentatie geven, hun visie uiteenzetten in een rondetafelgesprek en ruim tijd uittrekken om de vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

Eén van de sprekers is Tarry Singh, een naar het schijnt gerenommeerde expert in virtualisering en cloud computing: op zijn LinkedIn-pagina omschrijft hij zijn specialiteit als

Thought Leadership; Real-Time Analysis; Leading Multicultural Teams; Training; Coaching; Change Management; Contract Management; Service and Delivery; Product Development and Strategic Growth; Global Sourcing; Strategic Sourcing and Resourcing

(hey, een mens kan niet in alles gespecialiseerd zijn, het siert hem dat hij het beknopt houdt).

Het wordt een fijn evenement, zegt Frank, en ik geloof hem graag: “Het karakter van dit evenement wordt ook nog eens kracht bijgezet door de locatie. Dat wordt namelijk de Biouel-boot, die aangemeerd ligt aan de Materialenkaai in Brussel (vlakbij Sainctelette).”

Allez hop.  Meer informatie op cloudcamp.com/brussels. Ge moest al vertrokken zijn.