Met die bankzaken

Als men over Fortis en Dexia sprak en spreekt, dan dacht en denk ik in de eerste plaats aan familie die daar werkt, dat lijkt mij nogal normaal.

Maar in tweede plaats dacht ik eigenlijk—schaam op mij, ik weet het—niet aan de werkloosheid en het spaargeld en de mensen, maar aan al het werk dat daar, vooral dan bij Fortis, gekropen is in het integreren van al die afzonderlijke bedrijven, en aan al die UI en andere stijlgidsen en standaarden die gaan moeten herbekeken worden.

Al dat werk, maat.

7 reacties op “Met die bankzaken”

  1. Als je een specifiek voorbeeld wil, mijn vader heeft een jaar zitten werken om het personeelsbeleid en de personeelsstructuur van Fortis en ABN op elkaar af te stemmen.

    Dit weekend is hij van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat bezig om dat allemaal weer ongedaan te maken en daar bovenop de hele Nederlandse en Belgische boel uit elkaar te halen.

    De sfeer is hier thuis… euhm, fantastisch.

  2. Vergeet de front-ends, die zijn een piece of cake, denk eens aan hoe je al die geïntegreerde back-ends weer uit elkaar haalt: persoonsbestanden, de hele CRM-infrastructuur, boekhouding, … Ik denk niet dat het echt te overzien is.

  3. Ze behouden toch waarschijnlijk hun eigen naam .. dus zoveel zal er niet te gebeuren staan. Allez, volgens de Standaard dan.

Reacties zijn gesloten.